Een ‘incident’

Door Joost Niemöller

‘Wat is er nu precies gebeurd?’

‘Zeven slachtoffers in Londen Drie daders. Ook doodgeschoten. Droegen bomvesten, maar die waren fake. Staken in het rond met lange messen.’

‘O gelukkig.’

‘Gelukkig?’

‘Geen bommen bedoel ik. Wel erg voor die slachtoffers natuurlijk.’

‘De media hebben het over een “incident.” Alsof het een eenmalig iets is.’

‘Maar de politie heeft heel snel opgetreden. Het incident duurde maar acht minuten uiteindelijk.’

‘Je vergeet de paniek. De angst. De chaos. Die duurde uren.’

‘Je moet niet altijd zo negatief zijn. Ik las dat Ariana Grande een benefietconcert geeft in Manchester. En dat er nu extra beveiliging is.’

‘O ja, Manchester. Dat was het vorige ‘incident.’ Je houdt het haast niet bij hè.’

‘Nee, zo mogen we niet denken. Daar word je maar kwaad van. Beter is: Rustig blijven herdenken. Samenhorigheid. Dat is toch het beste.’

‘In afwachting van het volgende incident?’

‘Nee, zo moet je niet gaan denken.’

‘En de islam?’

‘Nee, zo moet je niet gaan denken.’

‘Maar de moslims waren toch blij?’

‘Dat weet je niet. En als dat zo is, zeker niet alle moslims. Een klein groepje.’

‘Hoe weet je dat?’

‘Anders zouden er toch wel elke dag aanslagen zijn? Dan wordt het gewoon oorlog. Daar wil ik niet aan denken. Je moet positief blijven. Onze maatschappij is heel veerkrachtig.’

‘Nou, bij mij is de rek er wel een beetje uit.’

‘Niet doen. Dat is precies wat ze willen. De terroristen. Die willen dat wij radicaliseren. En dan wordt het oorlog. Dat moeten we juist niet willen met z’n allen.’

‘Weet je, je hebt zo goed klaarliggen, die zinnen van je. Je lijkt wel een politicus.’

‘Met jouw cynisme schieten we niets op.’

‘Ik ben mijn cynisme ook strontzat. Ik ben woedend!’

‘En dan?’

‘Dat zullen we nog wel eens zien.’

‘Nu word ik bang van je.’

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

92 Reacties

 1. Ok jongens,ik ben om en ook ik begin genoeg te krijgen van de moslims!
  Ik blijf erbij dat het ook een politieke kwestie is en de meeste van jullie kennen mijn argumenten maar daar wil ik het nu niet over gaan hebben.
  Waar ik het wel over wil hebben is dat ook ik klaar ben met de terreur maar er blijven dingen knagen die ik maar niet kan bevatten.
  Toen de Molukkers in het verleden terreurdaden pleegden waren het vooral politieke daden,ze kaapte een trein en namen onschuldige mensen gevangen en probeerden zodoende hun zaak kracht bij te zetten zonder dat ze die onschuldige burgers daadwerkelijk wilde doden,hetzelfde geld voor de ETA en de IRA.
  Bij de Moslims is dat wel anders,ze pakken willekeurig mensen en maken geen onderscheid maar wat me nog het meest verbaasd zijn de reactie,s van de politici.
  Het lijkt wel of de politici iets te verbergen hebben of dat ze iets verzwijgen!

  • ……vervolg…… Als een kind van 6 het huis in de fik steekt dat is dat kind in eerste instantie de schuldige maar degene die dat kind alleen in huis liet zijn en degene die de lucifers liet slingeren VERANTWOORDELIJK!
   En zo is het ook met het terreurprobleem,de moslims zijn de schuldige maar onze politici zijn de verantwoordelijken.
   Net als de nabestaande van de MH17 de staat Oekraine willen aanklagen zo zouden wij eigenlijk onze poltitici moeten aanklagen.
   De politici zijn verantwoordelijk voor het leed dat onschuldige burgers wordt aangedaan.
   Het vreemde is alleen dat niemand van ons de straat op gaat,Joost niet,De Sint niet,Dick niet, en ook Ik niet en zelfs onze Gladiator niet!
   Is het dan echt waar dat we makke schaapen zijn geworden omdat ze Fluoride in ons drinkwater hebben gedaan!?
   Het lijkt erop dat de Elite ons hebben daar waar ze ons hebben willen en Nee ,ik zie een nieuwe Hitler is niet als het antwoord op dit probleem of mischien wel!? Wie het antwoord weet mag…

   • @Dominic
    “Joost niet,De Sint niet,Dick niet”
    Joost doet wel degelijk wat, die heeft dit blog. Ik reageer op dit blog zoals jullie ook doen en ik stem, wat wil je verder doen? Je geeft zelf het probleem aan, “onze” politieke leiders, autoriteiten, msm zijn tegen ons, dus wat wil je doen? Demonstreren zoals Pegida? Kijk wat met Pegida gebeurt, wat wil je doen?? Als je bv geweld gaat gebruiken dan zal dat averechts werken, weet zeker dat daar zelfs op gehoopt is zodat met het ‘opstandige’ autochtone volk voor eens en altijd korte metten gemaakt kan worden. Gelukkig is dat niet of nauwelijks gebeurt met als resultaat dat ze steeds zenuwachtiger beginnen te worden, ze willen zo’n beetje alles verbieden en censureren maar dat zal voor hun averechts werken. Het enige wat we kunnen doen is afwachten totdat de wal het schip keert en dan is het hopen dat het niet te laat is, wanneer het te laat is zal er bloed gaan vloeien, linksom dan wel rechtsom. En @Dominic, mensen zoals jij hebben…

    • …ook niet echt geholpen, door mensen zoals jij heeft het zover kunnen komen. En nu wil ik je geen trap na geven, je begint het een en ander in te zien en beter laat dan nooit maar “onze” leiders en goedmensen zijn hét probleem.

 2. Tim Pietersen

  6 juni 2017 op 16:11

  http://www.breitbart.com/…/poland-importing-muslims…/ Poland: Refusing to Import Muslims is Only Proven Counter-Terror Method (tsja en EUSSR gaat er alles aan proberen te doen om polen te beboeten……………….., geen islam terreur in je land mag niet van de EUSSR kennelijk…..)

  • Tim Pietersen

   6 juni 2017 op 16:13

   http://www.breitbart.com/london/2017/06/05/poland-importing-muslims-terror/ als je geen jihadis binnenlaat heb je er ook geen last van

 3. Tim Pietersen

  5 juni 2017 op 17:54

  CNN EXPOSED! (aangezien nederlandse en europese msm een op een cnn nieuews overneemt…)

  https://www.youtube.com/watch?v=O_1hHSB1VXY CNN Caught Staging Fake News Scene in London, UK (FULL VIDEO) cnn PRODUCEERT fakenews (en AP en reuters en volkskrant etc nemen dit maar al te graag over……..)

 4. Leo KarelJan

  5 juni 2017 op 13:49

  @ dawg en andere Trump twijfelaars
  Waarom zouden alle media en politiek correcte politici een hetze tegen Trump voeren? Denk daar eens over na, voordat je ook de laatste hoop voor het Westen verdacht maakt. Trump twijfelaars zijn bondgenoten van CNN, NY Times, Hillary en de Democraten en van lieden als Juncker, Macron en Merke en Rutte.
  Wat kunnen mensen toch dom zijn!

 5. Leo KarelJan

  5 juni 2017 op 13:41

  @dawg en andere die twijfelen aan Trump.
  Jullie maken een grote fout door aan Trump te twijfelen. Assad is bondgenoot van fascistisch Iran en van o.a. Hezbollah en is een bewezen bezitter en gebruiker van chemische wapens. Is die schoft voor jullie heilig? Nu al blijkt Trump de zaak te beïnvloeden: 5 Arabische landen hebben alle betrekkingen met Qatar verbroken: Qatar steunt terrorisme. Ook steunt Trump Al Sisi in Egypte, die de moslimbroederschap heeft vernietigd. Morsi werd wel door slapjanus Obama gesteund, maar Trump zal ook de Moslimbroederschap keihard aanpakken. Als jullie niet in Trump geloven, dan zullen jullie nog raar staan te kijken! Dan willen jullie hem blijkbaar niet volgen in zijn strijd tegen de islam!

  • @ LKJ

   Assad is de democratisch gekozen president van Syrie. De verdachtmakingen aan z’n adres komen van degenen die van hem af willen. Waar en wanneer de Syrische regering gifgas gebruikt?

   • De man heeft intussen zoveel bloed aan zijn handen, dat dat ‘democratisch gekozen’ irrelevant is geworden. De Franse geheime dienst heeft bevestigd dat het gifgas van de regering kwam. Bovendien hebben de rebellen geen vliegtuigen voor een gifgas aanval. Dus was het een goede actie van Tump om het vliegveld onbruikbaar te maken. Verder ging hij niet.
    Als jij ervoor kiest alles te wantrouwen, je doet maar; het brengt je echter wel in een moeras dat een helder zicht steeds verder vertroebelt.

    • Tim Pietersen

     5 juni 2017 op 18:52

     Arjen dit is geen joop lol, ga lekker ergens anders liegen…………………….

     of ga net als de first responders (in de video) zogenaamde sarin slachtoffers zonder bescherming behandelen LOL

     Arjen = fail (je bedoelt diezelfde ‘betrouwbare’ franse geheime dienst die jarenlang ontkent heeft dat ze die greenpeace boot opgeblazen te hebben? )

     • Wat is er zo grappig? En met links heb ik niks. Bovendien geef je geen enkel antwoord. Of betere feiten.

 6. Tim Pietersen

  5 juni 2017 op 19:50

  Arjen
  5 JUNI 2017 OM 19:03
  “Wat is er zo grappig?”

  een kleine lol is niet grappig, het is negatief bedoeld. jij pushed named discredited msm narrative (assad gas syria attack hoax) , en 95% msm is links vandaar……

  voor betere feiten begin maar eens met youtube: syria gas attack hoax
  dit is alles reeds allang besproken (misschien was je toen op vakantie?)

 7. @ Arjan

  Ik volg de situatie in Syrie zo goed mogelijk. De gifgasmoord in Khan Seikhoun is exemplarisch van de wijze waarop de westerse MSM zich laten gebruiken als krtitiekloos doorgeefluik voor de propaganda van de terreurgroepen die de VS en de EU in Syrie bewapenen en trainen om Assad weg te krijgen. Dat de Franse inlichtingendienst beweert het bewijs van Sarin te kunnen bevestigen is te lachwekkend voor woorden. Ik heb de filmpjes gezien waarmee de ‘rebellen’ bekend maakten dat er Sarin zou zijn gebruikt gebruikt in Khan Seikhoun terwijl er beelden werden vertoond waarin zgn. hulpverleners zonder enige vorm van beschermende kleding met zgn. Sarinslachtoffers liepen te zeulen.
  Onmogelijk, die hulpverleners zouden ter plekke dood neer moeten vallen.

  Op 6 april diende de Russische UNSC vertegenwoordiging een ontwerpresolutie in om een delegatie van de OPCW naar Khan Seikhoun te sturen om ter plekke onderzoek te laten verrichten maar dat voorstel stuitte op een veto van…

  • o.a. de VS.

   http://www.novini.nl/gifgasaanvallen-westerse-media-doorgeefluik-al-qaida/

 8. Dus volgens u hebben die rebellen alles in scene gezet? De video’s, de satellietbeelden, de onderzoekingen van Artsen Zonder Grenzen en Amnesty International, de dodenlijsten, de Union of Medical Care and Relief Organisations, de foto’s, de getuigenverklaringen, de berichten op social media? Hoe kunnen ze dit alles operationeel op poten zetten zonder dat dit ontdekt wordt? Een ongeloofwaardig verhaal.

 9. De videobeelden van de zgn. gasaanval op Khan Seikhoun zijn inderdaad in scene gezet en dat ziet ,inderdaad, een leek.

  Amnesty International is, net als Human Rights Watch, zolangerhand een zeer suspecte organisatie geworden die zich tot spreekbuis heeft laten maken van het Amerikaanse State Department. Was jaren lang lid van AI, maar heb enige tijd geleden m’n lidmaatschap opgezegd. Ga maar eens op zoek naar kritische beschouwingen over dat laatste onderzoek over die gevangenis waar Assad 50.000 gevangenen zou hebben geexecuteerd. Een satelietfoto van een gebouw, een in London gemaakte animatie en getuigen die uit het kamp van de ‘rebellen’ komen. De bewijzen zijn flinterdun of beter afwezig, maar de conclusies komen met grote koppen in de krant en het Staatsjournaal leest de persberichten keurig voor. Het is maar een voorbeeld van de mediascam rond Syrie. Als je dit allemaal ongeloofwaardig voorkomt denk dan nog maar eens terug aan de mediashow rond de zgn…

 10. rond de zgn massavernietigingswapens van Irak met Colin Powell. Beter nog verdiep je in de materie. Bijvoorbeeld door de bronnen te bestuderen die onder het artikel in Novini staan waar ik naar linkte.

  Een alternatief startpunt zijn de White Helmets, de zgn mensenredders van de Syrian Civil Defence. Ze kregen een Oscar en bijna zelfs een Nobelprijs voor de vrede, maar lees eens wat onafhankeljke journalisten als Max Blumenthal, Eva Bartlett of Vanessa Beeley over dit verlengstuk van Al Nusra te zeggen hebben. Over hun acties, hun oprichters en hun financiers. Syrie is een strijdtoneel dat me als geen ander heeft doen beseffen hoe door en door corrupt en onbetrouwbaar onze media zijn geworden.

 11. @ Arjen

  Toevallig net op Marketupdate een interview van Putin door Megyn Kelly op het Sint Petersburg International Economic Forum (SPIEF).
  over Assad en de gifgasaanvallen. (+/- 10 min.)

  http://marketupdate.nl/nieuws/geopolitiek/poetin-willen-voorkomen-dat-syrie-zoals-libie-wordt/

  Poetin drukt zich nog zeer terughoudend en diplomatiek uit, maar op het Staatsjournaal zul je dit soort interviews niet zien. Hier labelen we staatshoofden simpelweg als goed of aan fout en vanaf dat moment neemt de beeldvorming het over.

 12. Uw link naar Novini is zeker interessant. Die site kende ik niet. En inderdaad is het geloofwaardig dat moslimterreur-groepen die de regio beheersten, valse informatie verspreiden. Toch kan ik mij niet voorstellen dat Trump zich laat leiden door die lui.
  En wat Putin zegt is in lijn met zijn acties en in lijn met wat ik vermoedde; hij wil voorkomen dat Syrie een moslimterreur-basis wordt. Dank voor uw informatie.

 13. Als jij de Franse, Engelse, Amerikaanse geheimendienst gelooft, waarom dan deze inzending?

  De enigen die betrouwbare informatie geven zijn onafhankelijken zoals de Hawaii state senator Tulsi Gabbard, Virginia State Senator Richard Black die daar met aanhang geweest zijn . Idem de onafhankelijke Vanessa Beeley , Eva Bartlett beiden met langdurig ervaring in het midden Oosten .
  Zij geven lezingen en persconferenties over de situatie in Syrië.
  De bijeenkomsten worden zelden door de MSM correspondenten bezocht ook verschijnt er nauwelijks iets in de krant TV Er wonen meerdere Syriërs hier in Nederland die je op twitter kan volgen zoals Hala Naoum Néhmé uitstekende ex colum schrijfster NRC Heb al haar artikelen opgeslagen of Hanah Shaoum Ook heeft Peter Omtzigt meerdere christenen hier laten komen om de kamer te informeren over de situatie in Syrië Je had er naar toe kunnen gaan als je zo zeker weet dat Assad bloed aan zijn handen heeft
  Verder is het interessant om het boek te…

  • Dit soort diensten is gespecialiseerd in het verzamelen van informatie. Het is hun core-business. Dus kan men gevoeglijk aannemen dat zij meer weten dan u.

 14. Tim Pietersen

  6 juni 2017 op 16:10

  @ Arjen deze diensten zijn gespecialiseerd in disinformatie, en nogal succesvol gezien jouw comments……

  deze diensten wisten ook dat er WMD’s in irak lagen…………

  Ook interessant dai jij NIET ingaat op de uitnodiging om sarin slachtoffers onbeschermd te vervoeren, je nadert troll-status snel….

  vreemd dat jij comments maakt op een blog zoals deze, je zou meer geinformeerde mensen verwachten hier. ga lekker weer gewoon de volkskrant lezen…………………..

 15. Psychopathische massamoordenaars werden en worden hier massaal toegelaten door “onze” politieke leiders. Desastreus beleid wat ruime steun vindt, sterker nog diegene die waarschuwen en er iets tegen willen doen worden verafschuwd en tegengewerkt. Het bloed kleeft aan hun handen. De rechten van massamoordenaars gaan boven onze rechten op veiligheid. Of het nou godsdienstvrijheid of andere grondwettelijke rechten zijn waar de massamoordenaar liefhebbers mee schermen, ze hebben bloed aan hun handen. Al die bloedbaden waren makkelijk voorkomen kunnen worden.
  Geen moslim toelaten betekent geen bloedbad. Aangezien de moslims geen enkele moeite doen om zichzelf te reinigen of aan te passen in alle jaren van bloedvergieten moet er vele malen harder opgetreden worden. Onze rechtsstaat werkt tegen ons en geeft massamoordenaars een vrijbrief. Zo kan het niet langer.

 16. Ik krijg net een SMS van een vriend uit Australië, 2 agenten zijn neergeschoten in Melbourne, nog onduidelijk hoe of wat.

  • Uit Melbourne:
   POLICE are investigating possible terror links to a siege in which police gunned down one man and another found dead in Melbourne’s southeast.
   Police shot dead a gunman, a second man was found dead in the foyer of an apartment building in Brighton and three cops were injured in the bloody hostage drama.
   A Victoria Police statement read: “Police are investigating whether the incident is terrorism related.”
   The reason behind the incident remains unclear.
   The hostage-taker, who held a woman for hours in Brighton, was shot dead by police at 6pm.
   The siege has now ended but a major police presence, including specialist tactical officers, remains at the scene on Bay Rd, Brighton.

 17. Een link naar dit nieuws : http://www.news.com.au/national/crime/emergency-crews-responding-to-explosion-in-brighton/news-story/02a8e18f3b12e2746b2cb663b3d447d2

 18. Ik zie de toekomst als volgt in. Het is het voornaamste doel van islam om de wereld te domineren, geen andere godsdienst toegestaan. Welnu, men blijft aanslag na aanslag plegen. De ene klapper na de andere met steeds snellere tussenpozes. De gemiddelde Europeaan wordt totaal murw gebeukt met alle doden en al het bloed dat vloeit. Links blijft hameren op het politiek correct zijn dus worden er door westerse regeringen geen concrete maatregelen genomen. Op gegeven moment wordt het zo erg dat moslims eisen dat iedereen de islam moet aannemen en in dat geval zullen de aanslagen kompleet stoppen. Einddoel behaald. Ik geef dit scenario maximaal twee jaar. Kan er naast zitten, natuurlijk.

 19. P. van Lenth

  5 juni 2017 op 01:38

  Ik vermoed dat er de volgende strategie achter zit.
  In de Europese landen hebben politieke moslimpartijen nog geen voet aan de grond gekregen. De laatste tijd komen die er wel. Die werpen zich dan op als gematigd en tégen de aanslagen. Regeringen gaan vervolgens die partijen koesteren. Ten eerste door er op te wijzen dat gematigde moslims tóch bestaan. Ten tweede door ze te verzoeken mee te regeren. Dat laatste vanuit het idee dat de in Europa wonende moslims daardoor geen aanleiding voelen zich gediscrimineerd te voelen.
  Netto resultaat zal zijn dat moslims toch voet aan de grond krijgen. Hun volgende stap in de ‘verovering’ van Europa, ofwel van de rest van de wereld.

  En we trappen er massaal in.

  • P. van Lenth

   5 juni 2017 op 01:44

   Wat eraan te doen? Maak het leven in Europa voor moslims verre van aangenaam en zelfs strijdig met de islam. Dus géén moskeeën, geen toestemming (5x) te bidden op het werk, géén ramadan toestaan aan je personeel, bedrijven veel sneller toestaan moslims als personeel te weigeren door de voorwaarden te versoepelen, géén kinderbijslag boven de 2 kinderen (eerder kinderafslag vanaf 3), géén arabisch toestaan op straat, géén halalvoedsel toestaan, enzovoort. Vinden ze allemaal problematisch. Is niet erg. Dan verhuizen ze maar.

   • P. van Lenth

    5 juni 2017 op 01:46

    Ach, ik vergat natuurlijk de hoofddoek. Ook verbieden aan personeel.

    • Je kunt veel meer doen aan die hoofddoek. Verwachten dat de overheid er iets aan gaat doen is nogal infantiel, excusez le mot. Vragen om regelgeving is vragen om het inleveren van uw eigen vrijheden.

     Als je zo’n kopvod tegenkomt op straat gewoon openlijk uitlachen. Openlijk na- en aanwijzen. Spreek daarbij mensen om u heen aan en vraag of zij weten wat dat eigenlijk betekend, zo’n kopvod (hoofddoekJE). https://polderland.wordpress.com/2017/05/18/de-hoofddoek-is-een-permnente-belediging/#more-1219

     Ik geef toe, in Amsterdam west kun je dat niet meer doen zonder binnen 10 minuten klaargestoomd te worden voor een weekje intensive care als je geluk hebt, maar Nederland is (nog) wel wat groter dan A’dam alleen.

 20. Even een rondje gemaakt over internet. CNN laat een filmpje zien waarop het lijkt dat een hele meute ‘not my Islam’ demonstreert, maar in werkelijkheid ging het om een handjevol protesten.
  De NOS heeft uit een interview geknipt dat de man zegt dat de daders riepen: ‘Dit is voor Allah’. Uit de speech van May is geknipt dat het om een islamitische aanslag gaat.
  Verder wordt gesuggereerd dat May er een politiek slaatje uit probeert te slaan om zo op de aanslag te reageren. Ondertussen wordt met vereende krachten geprobeerd zoek algoritmes te veranderen. Vooral feiten over WO2 die u niet mag weten worden zo onzichtbaar gemaakt, alsmede ook andere feiten die niet in overeenstemming zijn met de staatsleer. Kortom, de MSM probeert wanhopig als slijpsteen van de geest u in het juiste mal te persen en wil weer de monopolie. Straks geen TPO of Geensteil meer.

 21. Maar de politie mag ter preventie niet ‘etnisch profileren’ want dan gaan de linksgekkies krijsen. Terwijl het patroon toch wel erg duidelijk is.

  • @Arjen
   “de politie mag ter preventie niet ‘etnisch profileren’ want dan gaan de linksgekkies krijsen”

   Maar bij het werven MOET de politie van diezelfde kneuzen wel etnisch profileren, anders racistisch fascistisch….

   Wat ik al zei; deze mensen lijden aan een soort gekkekoeienziekte, totaal geschift. We moeten dan ook niet meer luisteren naar die valse profeten > goedmensen.

 22. Breivik was right.

  • Ja

   een erg vervelende conclusie als je de konsekwenties van die denkwijze overziet.

 23. Kinderen doodschieten is een verschrikkelijk misdrijf. Maar Breivik kan dit nooit alleen gedaan hebben, de combinatie van het regeringsgebouw opblazen tot de afschuwelijke actie op dat eiland.
  Jens Stoltenberg werd door zijn “kordate” optreden als minpres van Noorwegen destijds, secretaris generaal bij de Navo. Het lijkt dan ook een ouderwetse Gladio actie. Afschuwlijk. Zie Ole Dammegard op youtube; t’is even doorbijten met die man maar hij roept wel wat vragen op. Ook zijn er nog al wat raakvlakken met tegenwoordige terroristische aanslagen.
  De voormalig Italiaanse president heeft verklaart dat er bij alle grote terroristische aanslagen een regering achter schuilt…

  • “…Kinderen doodschieten is een verschrikkelijk misdrijf. ..”

   U denkt te feminien.
   Het is feminien om zo te denken. De tegenstander denkt er héél Anders over. Denk alleen maar eens aan de kinderen van Gaza die bewust opgeofferd worden door de strijders daar zodat de krokodillentranen hier weer van de beeldbuis af kunnen rollen.

   De daden van Breivik zijn van een heel ander kaliber.

   De kinderen van Gaza zijn ‘good for nothing’. Ze konden niets, kunnen niets, en op de manier waarop het er nu aan toe gaat zal het nooit iets worden ook. Ze worden grootgebracht als kanonnenvoer en dat zullen zij blijven.

   De slachtoffers van Breivik waren echter
   – 1 – Volwassenen die als gedachtenloze robotniks overheidsbeleid toe zaten te passen.
   – 2 – Kinderen die klaar werden gestoomd om het beleid van de toekomst vorm te gaan geven. U kunt dan wel vinden dat zij nog niets gedaan hadden, je kunt er vergif op innemen dat wij deze mensen in de toekomst op leidinggevenende plekken in…

   • Zoals er nu gemoord wordt, is elke consideratie met de tegenpartij en iedereen die hen helpt, een gevaarlijke luxe. De vijand heeft het jachtseizoen geopend op iedereen tussen 0 en 100 jaar oud. Volgens IS mogen we ook huisbezoekjes verwachten. Die handschoen zullen we toch op enig moment moeten oppakken.
    Tot 1945 werkte de militaire doctrine van het westen: de vijand de grond in stampen tot hij vernietigd is of zich onvoorwaardelijk overgeeft. En als oma Schinkelgruber daarbij een bom in haar bed kreeg, dan moest dat maar. Collateral damage is ‘modern’ geleuter dat de boel alleen onnodig rekt. War is hell. Terreur is een vak.

 24. U spoort niet. Breivik is net zo walgelijk als die moslimmoordenaars. Onschuldige weerloze mensen zomaar vermoorden, dan verdien je zelf het leven niet.

 25. Wat Breivik gedaan heeft is de totale waanzin en valt nooit goed te praten, de kinderen die hij afgeslacht heeft waren feitelijk twee keer slachtoffer, in eerste instantie van hun ouders en daarna van Breivik.

  Waar je het wel over kan hebben is dat oa de msm altijd islamitisch terrorisme probeert te begrijpen en te verklaren en dat bij Breivik niet doen. Zijn daden zijn niet goed te praten wat niet wegneemt dat sommige van zijn analyses correct zijn. Maar om dan zo’n daad te stellen begrijp ik absoluut niet, buiten dat het ook nog een keer averechts werkt, als ik alufolie had gehad dan zou ik kunnen denken dat het een false flag was.

 26. P. van Lenth

  5 juni 2017 op 01:32

  Hé Heikneuter, praat niet zo dom.

  • Voor dat stukje over WO2 moet je The World at War uit 1975 kijken, de aflevering over de luchtoorlog boven Duitsland. Die uitspraak over die oma was van een Engelse vlieger. Die wisten precies wat ze deden, maar het MOEST gewoon. Wanneer dringt het door dat wij iets MOETEN. Die varkens richten zich nu al gericht op kinderen. Voor mij gelden in dat opzicht de regels van een maatschappij in vrede niet meer. Kun je over van mening verschillen.

 27. Een ongewapende bevolking en, ongewapende politie agenten ook die moesten vluchten.
  Indien de politie de terroristen niet kan ontwapenen, moet de bevolking worden bewapend.
  Niet de moslims dus, maar de echte burger wier loyaliteit in ons land ligt en niet bij de ummah.

 28. Run, hide, Tell. Zo ziet overgave er dus uit anno 2017. Want dat is het. Nu krijgen we het obligate gekwaak weer; “We moeten onze manier van leven niet laten beïnvloeden door de terroristen, bla bla.” Maar onze manier ís al beïnvloed! Op zo’n beetje alle mogelijke en onmogelijke manieren. En ik weet verder niet hoe het met u is, maar ik heb er méér dan genoeg van! Het is absurd en niets minder dan crimineel om de maatschappij nog een dag langer bloot te stellen aan lieden die overduidelijk niet het beste met ons voor hebben. Zelfs in een land als de Filipijnen zitten ze nu met de gebakken baklava. Eens moet het toch duidelijk zijn dat het zo niet langer kan? De tijd voor de fluwelen handschoen is passé. Nu helpt alleen de ijzeren vuist nog of we gaan ten onder. Meer smaken zijn er niet.

 29. “Dat is precies wat ze willen. De terroristen. Die willen dat wij radicaliseren”

  Nou ja, dat is ook wel bekend dat deze strategie van escalatie erachter zit. Of een soort onstabiele beveiligingsstaat uitlokken die A. heel veel kost en B. mensen nog gefrustreerder maakt.

  Maar dat weten lost het inderdaad niet op. Er zijn een heel aantal dingen die een maatschappij kan doen en alleen in combinatie ook iets zal uitrichten:

  1. volledige permanente inreisblokkade voor alle nationaliteiten van landen waar extremisten wonen, werken, kampen hebben enz. Te beginnen met Trump’s 7
  2. niet meer bemoeien, direct of indirect, met conflict(b)haarden en alle partijen daarin. Als dat betekent genocide ergens “laten” gebeuren: so be it. Een volk als geheel verantwoordelijk stellen voor de gruwelen die ze een plaats geven in hun midden of onvermogen met naasten om te gaan
  3. gezien #1 en #2 moet er afstand genomen worden van EU en NAVO-verbanden. Bondgenootschap met de VS moet…

 30. @DirkM
  “Er zijn een heel aantal dingen die een maatschappij kan doen”

  Als je dit op een vreedzame wijze wil oplossen dat kan dat alleen door de in het westen wonende moslims gebeuren. Zij zouden een statement moeten maken door bv na een aanslag voor onbepaalde tijd alle islamitische uitingen uit het straatbeeld en openbare ruimtes te verwijderen (wat ze m.i. sowieso zouden moeten doen want waarom wonen ze anders in het westen?). M.a.w. door die aanslagen wordt de islam dan steeds minder zichtbaar in het westen waardoor de aanslagen een averechts effect hebben en de niet-mijn-islam moslims tevens een stevig signaal naar de hele wereld geven dat dat idd niet hun islam is. Wanneer dat gebeurt verdampt het islamitisch terrorisme in het westen vanzelf want het werkt averechts.

  Nou @Dirk, waarom kunnen moslims dit niet zelf bedenken?? En nu ik het bedacht heb waarom gaat het niet gebeuren? Waarom vinden de niet-mijn-islam moslims de islamitische uitingen in de westerse openbare…

 31. Joost,
  Je kunt zo aan de slag bij de NOS of Joop.nl.

  Mensen raken langzamerhand best in paniek. Net als bij die voetbal in Turijn met als resultaat 1000 gewonden. Gewoon omdat er een knal was. Te vergelijken met het gegil vandie gek op de Dam enkele jaren geleden. Toen stoof ook iedereen alle kanten op.

  • Conservatief

   4 juni 2017 op 18:18

   Fout. Joost Niemöller is keihard nodig in de strijd TEGEN de NPO en Joop.nl, die eurofiele policor-multicul bolwerken zijn, vol met nepjournalisten en andere stemmingmakers. Aan hen hebben we de aanslagen ellende te “danken”.

 32. Leo KarelJan

  4 juni 2017 op 15:54

  @dawg
  Als je geen verschil ziet tussen Trump en Europese leiders, dan houdt het voor mij op. Heb je dat artikel nu al gelezen ( “De strijdplannen van Trump” ) Of blijf je liever in je eigen stokpaardjes geloven? Geef dan eens INHOUDELIJK commentaar op dat artikel. En niet alleen clichés van één of twee regels.

  • @LKJ

   Ja, ik heb de artikelen gelezen en de strekking er van is me meer dan duidelijk. Wat ik er van vind houd ik maar voor we om de draad niet teveel off topic te laten gaan. M.b.t. Trump; ik kijk wat hij doet en negeer zoveel mogelijk wat hij zegt. Waar Trump werkelijk staat liet hij bijvoorbeeld zien toen hij Syrie met 59 kruisraketten liet beschieten voor een gifgasaanval waarvan zelfs een blinde kon zien dat ie van een extremistische strijdgroep afkomstig was. Zowel de VS als de EU kiezen in het MO partij voor de meest extremistische elementen. Zie de vuile oorlog van Frankrijk en de UK in Libie of de miljardensteun van de EU aan de moslimbroeders van Mosri

   • “Waar Trump werkelijk staat liet hij bijvoorbeeld zien toen hij Syrie met 59 kruisraketten liet beschieten voor een gifgasaanval waarvan zelfs een blinde kon zien dat ie van een extremistische strijdgroep afkomstig was”

    Dat is wat ik bedoelde met ‘internet zoetwaterpiraten’, die weten exact hoe alles in elkaar steekt, hebben blijkbaar overal inzage in ongeacht welke partij en zijn ook feilloos, denken ze. Ik ben/was ook niet blij met die bombardementen omdat ik liever Assad dan de tegenpartijen als vriend zie en was ook niet zo overtuigd dat Assad erachter zat. Maar wie ben ik?! Misschien zie ik het wel verkeerd, misschien zat Assad er wel achter, misschien hadden die bombardementen een andere boodschap, etc.. Ik ben iig blij dat het Trump is geworden en niet hillary, dan hadden we écht een probleem gehad in hoeverre we die al niet hebben en geen partij kiezen kan uiteindelijk net zo schadelijk zijn als voor de verkeerde partij kiezen. Onthoud goed, niks en niemand is perfect…

    • …dus ook Trump niet maar ik geloof meer in hem dan in hillary en vertrouw hem vooralsnog.

     • @ Dick

      Vandaar dat Trumps US Air Force 23 mei jl. Syrische regeringstroepen bij Al Tanf bombardeerde. Als onderdeel van een ongetwijfeld goed bedoelde maar voor ons, gewone stervelingen, ondoorgrondelijke strategie. Je gelooft Trump, ik kijk wat hij doet.

 33. @Dawg
  Laten we het helder houden en er geen welles-nietes spelletje van maken. Welke wereldleider van dit moment is volgens jou goed bezig? Wie had volgens jou president van de VS moeten zijn?

 34. @ Dick

  Clinton als president van de VS leek me een ramp voor de VS en de wereld en wat Trump in z’n verkiezingscampagne naar voren bracht bood meer perspectief op betere tijden. Dat Trump zo verguisd werd door de politiek en in de MSM sprak wat mij betreft ook in z’n voordeel. Goed dus dat hij gekozen is en niet HRC. Maar meer ook niet. Een verademing, zoals LKJ doet, zou ik hem dus niet willen noemen.

 35. @Dawg
  Daar zou je je nog weleens in kunnen vergissen, vandaag big nieuws uit de arabische wereld en dat is echt geen toeval, onderschat Trump en zijn mensen niet. Omdat zij het zien zoals het is kan dat heel veel schelen. Zal proberen uit te leggen hoe ingewikkeld de situatie is:

  Assad is een aleviet en dat zijn gematigde moslims, daarom willen soennieten ze dood hebben. Assad is (helaas) ook vijand van Israël wat dus een probleem voor Trump is en Assad is bevriend met de sjiieten wat ook weer een probleem voor Trump is want sjiieten zijn niet alleen de gezworen vijanden van soennieten maar ook van Israël.

  Het volgende punt; soennitische leiders staan op goede voet met westerse leiders maar het zijn soennieten die aanslagen in het westen plegen. Sjiitische leiders staan niet op goede voet met westerse leiders maar sjiieten plegen vooralsnog geen aanslagen in het westen. Waardoor je dus naar sjiieten neigt maar puntje bij paaltje streven sjiieten net zoals soennieten naar een…

 36. …kalifaat en is het uiteindelijk van hetzelfde laken een pak.

  Nou, ga daar maar aan staan. Het is onlogisch om iets van de sjiitische leiders te verwachten maar het is wel logisch om van de soennitische leiders iets verwachten want daarmee staat het westen op goede voet. Ergo, Trump gaat eerst de soennitische leiders aanspreken op hun achterban die aanslagen plegen in het westen, vandaar dat hij onlangs tijdens zijn speech in SA het (ook) een probleem van de soennitische leiders heeft gemaakt. Laat eerst hun wat proberen, waar we vandaag al wat vruchten van hebben gezien, wordt dat niks dan kan altijd nog een andere toon tegen de soennieten aangeslagen worden. Je moet ergens beginnen en die raketten in Syrië was een boodschap, don’t fuck around want het speelkwartier is over.

  Als je geen dubbele agenda hebt dan is het probleem op te lossen, daarom is het tot nu toe nooit opgelost. Kijk bv naar cnn, dat zijn tegenwoordig isis-fanboys. ‘Links’ is door tuig van de richel…

 37. …overgenomen die enkel een anti-westerse agenda hanteren.

 38. @Dawg

  ” Donald J. Trump‏Geverifieerd account @realDonaldTrump 4 uur4 uur geleden

  Pathetic excuse by London Mayor Sadiq Khan who had to think fast on his “no reason to be alarmed” statement. MSM is working hard to sell it!
  44.433 antwoorden 17.619 retweets 53.797 vind-ik-leuks”

  Hij zegt het gewoon, welke andere “leider” doet dat?? Nee @Dawg, deze man is een zegen, door dit soort tweets blijft de discussie open, als het aan de rest van de “leiders” had gelegen dan was ook deze discussie alweer gesloten met de boodschap dat het onze eigen schuld is en iedereen die er dan nog tegen in had durven gaan zou verbannen worden.

  Nee @Dawg, deze man is een zegen. Ik weet het, voor velen geldt: ‘een man weet pas wat ie mist als het er niet meer is’. Dus misschien komt het besef bij jou ooit 🙂

 39. Leo KarelJan

  4 juni 2017 op 15:08

  Dank je ,Joost !! voor toestaan links. Leken mij wel belangrijk.

 40. Piet Pineut

  4 juni 2017 op 14:54

  Het wordt tijd voor nieuwe verkiezingen waarbij ik in stilte bid om deze verplicht te stellen voor alle stemgerechtigden met NL-paspoort. Ongetwijfeld zullen de PVV en FvD dan samen een regering vormen vanwege een overweldigende meerderheid van stemmen. Onder de thuisblijvers van nu bevinden zich de meest ontevreden burgers die helemaal wars zijn van de huidige EU-politiek. Politiek Den Haag heeft, onder het juk van Brussel, totaal geen besef hoeveel mensen al zijn afgehaakt. Daarom zal verplicht stemmen nooit worden ingevoerd. De gevestigde orde weet drommels goed wie dan de grootste partijen worden. In het pluche van Den Haag is geen besef hoe de grote onderlaag, inclusief de uitgeklede middenklasse, inmiddels denkt over massa-immigratie en de islam. De grote ontevreden massa is het stemmen al lang zat en gaat gewoon niet. Onze democratie is hierdoor in feite geheel ondermijnd zonder het te beseffen. De (linkse) media mijden de zgn populistische partijen heel bewust om hun eigen…

  • Piet Pineut

   4 juni 2017 op 14:55

   ondergang nog even uit te stellen. Gelukkig wint het internet met alle sociale media langzaam terrein en raken onze showbizz-TV-kanalen steeds meer kijkers kwijt aan de alternatieve en onafhankelijke internetmedia. Er is dus nog hoop!

 41. Leo KarelJan

  4 juni 2017 op 14:54

  Jammer dat mijn links naar het beleid van Trump in mijn bijdrage niet mogen. In tweede reactie heb ik ze maar weg gelaten.

 42. Leo KarelJan

  4 juni 2017 op 14:51

  @dawg
  Natuurlijk zijn S. Arabië en de golfstaten ook smerige regimes. Maar first things first. Iran, Hezbollah, Moslimbroederschap, Hamas, Al Queda en vooral ISIS moeten vernietigd worden. Bovendien heeft Trump die soennitische landen ondubbelzinnig gewezen op hun verantwoordelijkheid. “Drive them out! Nog nooit heeft een Westerse leider ze zo krachtig benaderd! Ze zullen het niet meer in hun kop halen om terreur nog te steunen. Trump zal dit nooit accepteren. Ze moeten kiezen of delen: terreur bestrijden of de VS tegen zich krijgen. Maar eerst ISIS en andere terroristen kapot. En reken er maar op dat Trump de anti Westerse propaganda niet meer pikt: ook niet van S. Arabië.

  • @LKJ

   Doe je oogklepjes eens af. Het Westen doet er werkelijk alles aan om in het MO religieuze extremisten aan de macht te helpen of te houden.

 43. Leo KarelJan

  4 juni 2017 op 14:44

  @dawg
  Natuurlijk zijn S. Arabië en de golfstaten ook smerige regimes. Maar first things first. Iran, Hezbollah, Moslimbroederschap, Hamas, Al Queda en vooral ISIS moeten vernietigd worden. Bovendien heeft Trump die soennitische landen ondubbelzinnig gewezen op hun verantwoordelijkheid. “Drive them out! Nog nooit heeft een Westerse leider ze zo krachtig benaderd! Ze zullen het niet meer in hun kop halen om terreur nog te steunen. Trump zal dit nooit accepteren. Ze moeten kiezen of delen: terreur bestrijden of de VS tegen zich krijgen. Maar eerst ISIS en andere terroristen kapot. En reken er maar op dat Trump de anti Westerse propaganda niet meer pikt: ook niet van S. Arabië.
  zie https://opiniez.com/2017/05/29/de-strijdplannen-van-donald-trump/
  en
  https://opiniez.com/2017/05/31/de-strijdplannen-van-donald-trump-2/

 44. Merkwaardig ooggetuige verslag.
  http://www.telegraaf.nl/tv/nieuws/buitenland/28308026/___Toen_schoot_politie_ze_neer___.html

  Echter, false flag of niet, politici verdommen het om in ieder geval de grenzen nu eens te gaan controleren. Zou overigens veel te laat zijn. Maar het gebeurd niet. Er gebeurd helemaal niets. Er worden wat zoete woordjes gemompeld en daar blijft het bij. Wat meer militairen op straat voor het veilige gevoel, of zoiets. Hoeveel aanslagen zijn er nu al niet geweest? Dit is onwerkelijk. Het lijkt een complottheorie om te zeggen dat dit GEEN opzet is.

  • @ Cale

   Ik las op Information Clearing House (krijg de links hier niet geplaatst, ze worden als spam geblokkeerd) een aantal artikelen die en detail uiteenzetten dat dat de bomaanslag in Manchester gepleegd zou zijn door een lid van een uit Libie afkomstig terroristisch netwerk dat met naam en toenaam bekend was bij MI5, waarvan de leden regelmatig heen en weer reisden en betrokken waren bij de gewelddadige verdrijving van Khadaffi.

   Het wordt steeds duidelijker dat terroristische cellen door onze eigen regeringen en inlichtingendiensten als proxleger in het MO worden ingezet voor regimechange en hier in Europa een safe space krijgen. Misschien moet je zelfs verder gaan en aannemen dat hier in Europa een permanente staat van beleg wordt nagestreefd die de Staat de mogelijkheid moet geven zich bevoegdheden toe te eigenen die ze onder normale omstandigheden nooit zou kunnen krijgen. De war on terror stinkt aan alle kanten.

   • @Dawg, ik ben bang dat je gelijk hebt. Eerst decennia lang een enorme moslim bevolking toelaten. Waarom toch? Dacht ik jarenlang. Nu de te verwachte aanslagen door “bekende” moslim terroristen. Steeds meer militairen op straat. (= staat van beleg ook in Belgie en Frankrijk). May roept om internet controle maar waarom geen grens controle? En de moslim burgermeester van Londen zegt doodleuk dat we maar moeten wennen aan dit soort aanslagen. Dat Europese leger komt/is er niet om te beschermen maar om de bevolking onder de duim te houden. Volledige overheidscontrole. Allemaal opzet dus. QED, wat mij betreft.

 45. Leo KarelJan

  4 juni 2017 op 13:45

  Alleen Wilders heeft gelijk: de islam als fascistische ideologie is HET probleem. En wel probleem 1, 2 en 3!!!! Gelukkig hebben we ook nog Trump: wat een verademing. De EUSSR en al zijn politiek correcte “leiders” zijn pure wegkijkers, islamknuffelaars en verraders. Gajes, tuig van de richel en meer niet. En dat geldt ook voor de gore media met hun imbeciele clichés: vies journalistiek onbenul en een extreme vorm van kwaadaardig landverraad.

  • @LKJ

   Verademing Trump heeft zojuist nog even de banden met DE exporteurs en supporters van het salafisme , SA en Quatar, aangehaald. Gaat ze voor tenminste 110 mld dollar aan wapens leveren. Wapens die ongetwijfeld ook in Syrie zullen opduiken waar ze door gematigde halsafsnijders gebruikt zullen worden in een poging (met steun van de UK, Frankrijk en de EU) de regering van Assad om ver te werpen.

   • @Dawg. Dan moet je erbij vertellen dat Trump wel degelijk het beestje bij zijn naampje noemt en dat hij tijdens zijn speech in SA het (ook) een probleem en verantwoording van SA gemaakt heeft. De VS heeft een basis in SA, ze onderhouden allang vriendschappelijke banden en Trump is net een paar maanden president dus hij moet het stap voor stap opbouwen cq afbreken. Trump opereert op een heel ander niveau dan wij als zoetwaterpiraten, je moet ergens beginnen en je moet nooit het achterste van je tong laten zien, Trump heeft iig die eerste stappen gezet en heb veel meer vertrouwen in Trump dan al die zoetwaterpiraten op internet, “onze” politici en die talking heads van de media want als het aan hun ligt waren we allang een kalifaat uit naam van “diversiteit, inclusiviteit, tolerantie en empathie”.

 46. Ach, het is tenminste een oplossing. Begin jaren ’80 van de vorige eeuw werd zoiets al geringschattend gesuggereerd toen de problemen met de extremistische voetbalsupporters van FC fietsketting de kop opstaken.

  Gewoon bij elkaar in een stadion laten die lui. Geef ze een hoop handvuurwapens en wat handgranaten. Na verloop van tijd eens kijken of het probleem zich al opgelost heeft.

  En vergeet niet, de VS ligt in splendid isolation met een oceaan aan weerszijden. Wat zal hem het boeien als ze elkaar daar afmaken met Amerikaans wapentuig. Omdat ze daar niks zelf kunnen zal de komende jaren de prijs voor munitie ervoor ook wel een paar keer over de kop gaan.

  Dus laat de Saoudies maar lekker GPS geleide wapens kopen enzo. 1 Druk op de knop in Washington en het hele GPS staat op zwart. Dat DirkJan dan de weg naar zijn oma 20 km verderop niet meer kan vinden voor het zondagse bezoek, ach, een kniesoor die daar op let.

 47. Dit is ook al hier en daar aangehaald maar wat mij betreft niet genoeg: iedereen en met name de goedmensen spraken hun afschuw uit over het dode jongetje op het strand, hoe het daar terecht was gekomen deed er niet toe en mocht zelfs niet uitgesproken worden want fascistisch. De goedmensen stonden grof te wapperen met hun moraalvingertje, de grenzen moesten nu definitief open anders fascistisch en harteloos want kijk dat dode jongetje. Nu wordt voor de zoveelste maal een aanslag gepleegd op onschuldige westerlingen waaronder kinderen en bij sommigen was het aanrijden niet genoeg en werd bij bv een meisje ook nog een keer haar keel doorgesneden onder luid geroep ‘voor alla (dat hij en zijn volgelingen mogen branden in hun eigen gecreëerde hel)’ en daar hoor je diezelfde goedmensen met hun moraalvingertje absoluut niet over, ze bagatelliseren of rechtvaardigen het zelfs, maar dat jongetje daar moeten we ons massaal schuldig over voelen terwijl de ouders het hadden kunnen voorkomen en…

  • … dus hun eigen kind de dood ingejaagd hebben. Het is te ziek en te krankzinnig voor woorden, wat is er in hemelsnaam gebeurd met een deel van het autochtone volk/goedmensen, hebben ze een soort koeienziekte opgelopen waardoor ze totaal krankzinnig zijn geworden?

   • @Dick. Dit:
    OPS – Ostrich Parasitic Syndrome:
    Deze ziekte zorgt dat een persoon realiteiten, die voor ieder van ons zo helder zijn als het bestaan van de Zwaartekracht, ontkent. Zij construeren een alternatieve realiteit Unicornia genaamd. In zo’n wereld doen dingen als;
    Wetenschap, redenatie, regels van causaliteit, drempels v/d bewijsvoering, een bijna oneindige stroom aan data, data analyse procedures, verklarende statistieken, de epistemologische regels aangaande wetenschappelijke methodes, historische patronen, dagelijkse patronen, en gewoon goed boerenverstand niet langer ter zake.
    In plaats daarvan zijn de waanbeelden van de orakelende OPS lijder geworteld in denkbeeldige correlaties, niet-bestaande causale links, en feel-good progressieve platitudes. Ostrich logica wordt altijd geleverd via een air van hooghartige morele superioriteit. Twee veelbetekenende signalen van co-morbiditeit bevatten een nare vorm van het Dunning-Kruger Effect (arrogantie en zelfverzekerdheid…

    • @Dick. Deel 2.

     (arrogantie en zelfverzekerdheid aangaande de eigen idiotie) en introspectieve blindheid (het onvermogen om zelfs maar te beseffen dat je geïnfecteerd bent met OPS). Deze twee co-morbiditeitsfactoren gekoppeld aan OPS maken dat elke vorm van constructieve dialoog onmogelijk is.
     Vrij naar Gad Saad, wetenschapper aan een Canadese universiteit.

     Dat is wat het is. Ze zijn zo geconditioneerd dat ze de realiteit volledig uit het oog verloren zijn.

     • @Sjefke
      En hoe is zoiets te genezen ? Hoop niet dat je gaat vertellen dat net als bij de gekkekoeienziekte de slachtoffers helaas geruimd moeten worden.

 48. Dick,
  Die mensen zijn gewoon dom. Het is dus ook geen kwestie van genezen, maar het is een kwestie van propaganda. Zodra die propaganda weer in handen is van de realisten, komt er ook weer een meerderheid voor het realisme. Zo werkt macht. Een stabiele staat is niet mogelijk zonder effectief propaganda-apparaat.
  Alleen de echte intelligentia, zoals de lezers van dit blog, of de machthebbers (die aan de verkeerde kant staan), denken onafhankelijk van propaganda. Men spreekt altijd van “de elite”, maar er zijn twee elites.

 49. @Koos
  “Het is dus ook geen kwestie van genezen, maar het is een kwestie van propaganda. Zodra die propaganda weer in handen is van de realisten, komt er ook weer een meerderheid voor het realisme.”

  Dat noem ik genezen 🙂

 50. @Dick. Nee, we gaan niets preventief ruimen. Maar wat wel zo moeten is deze lieden geen machtsposities (meer) geven zodat ze hun verwerpelijke gedachtengoed niet in wetten etc. kunnen omzetten. Zie o.a. de PvdA. Verweven in alle bestuurslagen waardoor echte actie nagenoeg kansloos is. Verder is het heel moeilijk deze mensen te bereiken. Men is zo vol van het eigen gelijk dat de hakken gelijk in het zand gaan op het moment dat daar scheurtjes in dreigen te komen. Dat zie je ook nu weer na de laatste aanslagen.

 51. Deze vraag zal ongetwijfeld vaker gesteld zijn maar kan me niet herinneren daar ooit een antwoord op gezien te hebben dus ik blijf het me afvragen: na iedere aanslag wordt gezegd dat de meeste moslims geen aanslagen plegen en islam vrede betekent. Als de islam echt een toegevoegde waarde aan onze samenleving zou zijn en de westerse bevolking zoete vruchten plukt dankzij de islam dan kan ik me voorstellen dat ze er alles aan doen om het voor de islam op te nemen. Maar welke zoete vruchten plukt het westerse volk dankzij de islam? Kan iemand überhaupt ook maar één toegevoegde waarde van de islam opnoemen? Slechts één!! @DirkM, @Dominic?? Nee hè, geen één!! Waarom wordt de islam dan zo verdedigd door westerlingen terwijl we wekelijks islamitische slachtpartijen zien in westerse straten??

 52. Denk dat ik een oplossing heb zodat er geen slachtoffers van islamitisch geweld meer zullen zijn: De slachtoffers van islamitisch geweld zo hard aanpakken, inclusief hun familie en geliefden, dat niemand zich nog slachtoffer van islamitisch geweld durft te noemen en nabestaanden direct zullen verkondigen dat hun geliefden niet door islamitisch geweld zijn omgekomen maar een natuurlijke dood zijn gestorven. Taraaa…. opgelost.. geen slachtoffers meer van islamitisch geweld, zie je wel islam = liefde. Het is allemaal zo simpel.

  Tsja.. sorry voor het cynisme maar ik durf te wedden dat “onze” leiders dit toch wel de beste en veiligste oplossing zullen vinden en dat dit soort constructies weleens werkelijkheid kan worden als we niet oppassen want hoe onwaarschijnlijk het nu nog lijkt voordat je het weet is het zover, nog niet zo lang geleden was de huidige werkelijkheid onmogelijk.

 53. Conservatief

  4 juni 2017 op 12:48

  Perfect weergegeven. Werden mensen maar eens ECHT kwaad in plaats van steeds op dezelfde policor-multicul partijen te blijven stemmen, belasting te betalen voor die idioten en dan weer weg te duiken in de reisgids.

  • Sint Nicolaas

   4 juni 2017 op 17:06

   Weet u wat het is beste Conservatief, tot nu toe is het allemaal een ver van mijn bed show ( Theo van Gogh uitgezonderd ) voor het kuddevolk in NL. Bommen en doden in Frankrijk, Duitsland, Engeland of verder weg. Men waant zich veilig en maakt zich slechts druk over wat er in de volgende aflevering van GTST staat te gebeuren of zoals u al zei, men duikt weer in de reisgids en neemt dan even in de beslissing mee dat Turkije dit jaar eventueel maar even overgeslagen wordt. Men ziet de standaard tweetjes van Rutte voorbij komen, luistert naar het slappe geouwehoer op NOS en gaat weer over tot de orde van de dag. Kwaad ? Dat vuur en temperament is er bij de NL’ers uitgeindoctrineerd door de media, het onderwijs en de politiek. Die hebben hun vernietigende werk gedaan en zoals Joost al eerder schreef over de overgave ; de westerling geeft zich schaterlachend over en stort als lemmingen de afgrond in.

   • Conservatief

    4 juni 2017 op 21:02

    Eens. Die wens zal voorlopig daarom onbeantwoord blijven. Pas als hier een grote aanslag komt, groeit het urgentiegevoel MISSCHIEN. De aanslagplegers van Zaventem (22-3-2016) wilden eigenlijk op Schiphol toeslaan, dus we staan wel degelijk op de radar.