De mediastrategie tegen het ongenoegen in Nederland. Interview.

Door Joost Niemöller

Sinds de overwinning van Trump is er een zielig stukje paniek in de gevestigde media gekomen. In de VS zijn zieltogende ‘nieuws’ zenders als CNN in continue campagmemood tegen Trump geraakt, wellustig op zoek naar fake schandaaltjes op basis van vage ‘bronnen’ uit de geheime diensten. Geholpen door ‘kwaliteitskranten’ als The Washington Post en The New York Times, de klassieke schildwachten van The Deep State. In Nederland is er een niet aflatende agressie ontstaan tegen wat gezien wordt als de woordvoerders van een groeiend ongenoegen ten aanzien van de multiculturele samenleving en de massamigratie. Met name de Volkskrant en NRC Handelsblad zijn in die kramp geraakt met een onuitputtelijke stroom valse beschuldigingen met kernwoorden als ‘racist’, ‘complotdenkers’, ‘extreemrechts’ enzovoort. Woorden die op de keeper genomen geen enkele inhoudelijke betekenis hebben, maar die werken als uitsluitingsmechanismen, bedoeld om de ‘woordvoerders’ los te weken van de massa die met de rug naar de bestuurselite is gaan staan. Zonder die ‘woordvoerders’, zo is kennelijk de strategische gedachte, is de massa weer even amorf en ongevaarlijk als voorheen.

Vandaar de leeghoofdige aanvallen op Thierry Baudet (nu nummer één target), Geert Wilders (all time target), Wierd Duk (eigenzinnig onderdeel van de zittende media en daarom gevaarlijk), Theodor Holman (idem, maar ook weer anders) en ondergetekende. Ook de aanvallen op website GeenStijl staan in dat kader.

In het, net verschenen, bijgaande interview met Esther van Fenema voor YouTube kanaal Café Weltschmerz (weer volkomen ten onrechte door NRC Handelsblad betiteld als ‘platform voor extreemrechts’) ga ik verder in op deze trieste, inhoudsloze, media strategie. Die bestaat uit: Schelden en klikken bij de baas.

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

62 Reacties

 1. We zullen vandaag de media maar weer eens een handje helpen. Volgens Xandernieuws is in Italië het Ebola virus uitgebroken. Heeft Oostenrijk het leger ingezet om de grenzen te sluiten voor illegalen uit Afrika. De UN gaat duizenden illegalen vanuit Italië naar Duitsland en Nederland transporteren. Dus Nederlanders, je kunt gewoon de grenzen open laten maar vergeet dan niet je kinderen een monddoekje voor te doen voordat ze op straat gaan spelen (waar dat nog mogelijk is).

 2. Misschien goed om voortaan de NRC alleen nog maar te noemen met de volgende toevoeging: “de extreemlinkse NRC”. Ter voorlichting van de politiek minder begaafden. Geloof me: er zijn nog steeds mensen die denken dat de NRC een liberale krant is, zoals je ook nog mensen hebt (ze worden wel schaars) die denken dat de Volkskrant katholiek is.

  • Van Lotje (getikt)

   19 juli 2017 op 13:50

   Goede suggestie.

   Op de Twitters was er wel een aardig momentje: veel (vermakelijke) ophef om de NRC column van Jan Kuitenbrouwen: Wierd Duk en Thierry Baudet deugen niet, want nepnieuws, extreem rechts, etc etc…

   De reactie van veel mensen was – nou ja NRC met zijn slijpsteen, das war einmal. Komt meiske Anne Fleur Dekker (oh ironie – AfD) – ZO, ABBONEMENT genomen… het is dus nu een daad van links radicaal verzet geworden om een NRC-abbo te nemen. #HoofdSchudden doet.

   • Sint Nicolaas

    19 juli 2017 op 15:12

    Ach beste Van Lotje (getikt) dat meiske in kwestie verbeeldt zich heel wat terwijl het niet meer dan een scheet in de wind is. Zelden zo veel leeghoofdigheid en eigendunk gezien. Wat ze over Hamburg ook schrijft is werkelijk hilarisch. Die denkt dat ze heel wat bereikt heeft.
    Als ze daarmee een kort en klein geslagen binnenstad en miljoenenschade bedoelt heeft ze gelijk. Enigerlei invloed op wereldpolitiek zal ze niet op haar CV bij kunnen schrijven. Ik vind het de laatste tijd schrijnend en van bedenkelijk niveau hoe ongefundeerd en benepen links om zich heen slaat. Altijd de mond vol van sociaal, eerlijk en gelijkheid maar oh wee als er tegengeluid of kritiek komt, dan komt de aap uit de mouw en laten zich van hun duistere en dubieuse kant zien. NL is wat dat betreft afgegleden naar een triest en continu zich zelf verontschuldigend landje.

 3. Ligt het aan mij dat ik denk dat er iets aan de hand is? 8 dagen geleden heeft Joost voor het laatst iets geplaatst! Zit hij lekker met zijn voetjes in het water of ehhh…wat?! Kom op zeg….dat hij iets schrijft zo nu en dan, begrijp ik. Maar… 8 dagen….en dat ik er enige weer ben roepend en wel….man man man.

  • @Bagul

   https://twitter.com/joostniemoller

   Doet het nog gewoon hoor. Ze zijn nu aan het ‘Kuitenbrouwen’.

 4. Ligt het aan mij of is google op hol geslagen? Ik kom inmiddels de meest krankjorumme dingen tegen.
  Voorbeeld, ik zocht naar de Berge Stahl vanwege de diepgang en dat schip zou hebben en las dat gedemonteerd zou zijn. Zoek ik even verder en dan vind ik:

  http://www.marinetraffic.com/en/ais/details/ships/shipid:198382/mmsi:235089333/imo:8420804/vessel:BERGE_STAHL
  Mja, het kan niet beide waar zijn. Toch ben ik geneigd dat laatste te geloven.

  • –Voorbeeld, ik zocht naar de Berge Stahl vanwege de diepgang en dat schip zou hebben en las dat gedemonteerd zou zijn. Zoek ik even verder en dan vind ik–

   Moet zijn:
   Voorbeeld; ik zocht naar de Berge Stahl vanwege de diepgang dat dat schip zou hebben, en las dat het gedemonteerd zou zijn.

   Sorry. Even met twee dingen tegelijk bezig geweest.

 5. Edmond V.O. Katusz

  16 juli 2017 op 01:52

  Dat eten tijdens het interview was een experiment. Sinds het gedoe met druiven bij Adriaan van Dis (lang geleden dus) is het gekend dat eten en gepraat in een interview-situatie niet echt goed samen gaat. Keel smeren met een slok van t’een of ander = ok, maar voedsel, nee. ( Dan ook nog op zijn modieuze Japans met stokjesgefrut, got-o-gut.)
  Hoort u mij Weltschmerz-ianen?
  Bij voorbaat dank! Edmond V.O. Katusz

 6. In de Sovjet Unie, die andere unie, kende men het gezegde “In de Pravda geen Izvestia en in de Izvestia geen Pravda”. In de ‘waarheid’ vind je geen ‘nieuws’ in in het ‘nieuws’ vind je geen ‘waarheid’.
  Zo wordt het hier, in die andere unie, zo langzamerhand ook. Ik geloof het nieuws over Trump al niet meer, en zoek verder op het internet.
  Hier laat ik het bij op deze draad, want al te veel gebruik gemaakt van de gastvrijheid van Joost.

 7. Nederland is een soort pilot land voor Amerika. Elke beweging op sociaal vlak, daar, is in het lage of nederig land uitgeprobeerd. Zorg was de aanleiding tot O care. Rusland daar is bij ons PVV. Van immigratie tot discriminatie, het is lauw loene. Neem rechtsspraak over minder. En succes aan de overkant. Twee druppels water, in vergelijk met U.S nieuws, vandaag. Verander net namen en het gordijn gaat open. Wilders naar Trump voor een start.

 8. Tim Pietersen

  13 juli 2017 op 13:59

  http://thehill.com/homenews/administration/341788-exclusive-doj-let-russian-lawyer-into-us-before-she-met-with-trump OBAMA DOJ GAVE NATALIA SPECIAL ENTRY

  oftewel: ze werkte voor fusion gps, die ook pee pee dossier verzonnen hebben. kreeg toen dankzij obama en loretta lynch toegang tot het land om donald junior er in te luizen en om vervolgens dit te gebruiken in een fisa court (rechtbank voor nsa etc) om tijdens de campagne trump etc te BESPIONEREN. (deze conclusies zijn gebaseerd op vele vele artikelen, filmpjes etc, mocht het te kort door de bocht zijn voor mensen 🙂 LOL )

  dit was duidelijk een vooropgezet plan.

  en cnn, nos, rtl, bbc etc werken hier maar al te graag aan mee.

  wat zegt dit over deze media?…………….. precies!

  • En The Hill is niet een obscure conspiracy site, maar een gedegen, onafhankelijke bron.
   Waar de Hollandse nieuws-voedering vooral lijkt op een jeugdjournaal. Nieuws niet brengen is ook een vorm van misleiding.
   En intussen doet de EU haar best bedrijven die nog gezond zijn uit te persen. Ook daarover hoor ik geen kritische geluiden. Miljarden worden nu ge-eist van vrachtwagen-fabrikanten omdat zij ’te duur’ verkocht zouden hebben. Maar zij dwongen NIEMAND tot kopen! En de koper ging vrijwillig akkoord met de prijs. Wat is ’te duur’??
   En dan krijgen we nu zielige verhalen over jihadisten die willen terug keren; ook zij zouden van goede wil zijn. Terwijl ze zich aan oorlogsmisdaden schuldig hebben gemaakt (ook al zeggen ze van niet, maar dat is totaal oncontroleerbaar). Zo maar wat ergernissen dus n.a.v. de msm.

   • En het staatsjournaal van vandaag schijnt het belangrijk te vinden te wijzen op de familie van IS terroristen. Ach ja, zielige mensen vind je overal, nietwaar, vuile huichelaars?
    Die staatsvoedering schijnt volledig ge-obsedeerd door het vertonen van ‘zielige’ mensen. Er zijn ECHT grotere slachtoffers van de IS sadisten dan de familie van IS!! Dat klote-journaal zit zo vol ergernissen, het is nauwelijks te geloven. En dat betaal ik dus ook.

    • En dan Brussel. Ze gaan de mensensmokkelaars aanpakken, zeggen ze. Door de leveranciers van de boten aan te pakken!!! Hoe linkser kan het nog worden? DE FABRIKANTEN WORDEN AANGEPAKT, NIET de mensensmokkelaars!! Die verdienen tonnen door de bootjes opzettelijk in handen van de EU veermaatschappij te laten vallen. Hun hele strategie is gericht op die hulp door de EU. En dan weet die EU niks beters te verzinnen dan fabrikanten van de boten aan te pakken. Ik heb geen woorden voor dit totale onbenul. Maar ik hoor dus geen kritische geluiden van de msm. Het is nauwelijks nog te geloven.

 9. Tim Pietersen

  12 juli 2017 op 21:07

  mediahype rond donald junior is gefabriceerde zooi

  https://www.youtube.com/watch?v=JvUsnOV19lw BREAKING! “Russian Spy” Natalia Veselnitskaya has attended anti-Trump rallies!

  • @Tim Pietersen
   Het zal eens niet. Zucht. Dank u voor de link.
   Vrees alleen dat het niet door zal dringen tot de anti Trumpers.

 10. Inkeer, belasting, regeling. Uw geld, veilig, is landelijk hard nodig. Neem gekte zoals de brievenbus. Amerika lust er pap van. Gewoon een wereld post adres in Nederland. Dat is legaal ontduiken van hun landelijke, in Amerika, betaal verplichting. Dan snap je de VVD Rutte lach. Als hij spreekt over de bovenste steen. Wat uw betaling is om gekte door te sluizen naar een VVD/D66/CDA zak. Het probleem bij formeren. Neem klaver denken. Dat is ouderwets nivelleren onder draaiorgel muziek. Domheid heeft als eerste kenmerk volharding. Laatste, knettergek.

 11. En dan noemt men de sub-Sahara illegale migranten ‘klimaatvluchtelingen’. Een absolute leugen, bedoeld om op ons geweten te werken.
  Alle metingen tonen voor de afgelopen eeuw GEEN toename in overstromingen, tornado’s, droogtes, tropische orkanen. Zelfs volgens de metingen van het IPCC. Daarbij een duidelijk afname van de aantallen slachtoffers. Tevens is het aantoonbaar dat de Afrika/Sahel vergroent door CO2; juist landbouwgewassen in schrale grond profiteren enorm van CO2.
  Dus dat verhaal over ‘klimaatvluchtelingen’ is gewoon nonsens.

 12. Van Lotje (getikt)

  11 juli 2017 op 12:09

  Ook nu weer met dat verschrikkelijke klassenfotodrama. De schandelijke discriminatie door die school in Den Haag. Folkert Jensma in het NRC – je mag moslimkindertjes niet uitsluiten van een klassenfoto.

  Nee, knuppelmans Jensma (en rechter overigens)… die kindertjes wilden zelf niet komen. En hadden zelf vrij gevraagd (en idioot genoeg gekregen). Vanuit de school waren ze welkom geweest.

  De ziekte van MSM is teveel aan columns en columnisten. Te lui, teveel ego, teveel eenzijdige morele duiding, teveel eenzijdige politieke voorkeuren die de berichtgeving heel erg kleuren.

  Het toverwoord van – nou ja, het moet maar – “progressief” links dat is diversiteit. Ik vind diversiteit ook heel belangrijk, maar dan ideeendiversiteit en echt debat daarover. Daar gaat MSM me niet mee helpen weet ik sinds een jaar of wat. Ik ben echt afgehaakt.

  • Die school is een schoolvoorbeeld van cultuur volmaaktheid. De Spaanse inquisitie werd uiteindelijk ook overbodig. Niet door verstand maar iets anders. Duitsers, na de oorlog, noemden, het slaafs en gewillig.

 13. Sint Nicolaas

  11 juli 2017 op 14:22

  Brek me de bek niet open over die klassenfoto beste Van Lotje ( getikt ).
  Soms denk je dat we alles wel gehad en gezien hebben qua islam dramatiek en elke keer weet er toch weer een of andere druiloor het nog gekker te maken. Het maakte mij echt witheet maar ook dankbaar dat mijn besluit om NL te verlaten jaren geleden het juiste was. Hoe in vredesnaam kan een weldenkend ( althans, dat mag je verwachten van een rechter ! ) mens meegaan in de redenatie dat een schadevergoeding voor het missen van de foto op zijn plaats is ??? Terwijl de moeder het kroost in kwestie zelf thuis heeft gehouden ! Het was GEEN feestdag in NL maar door toe te geven aan weer moslim gedram hebben ze weer een punt gescoord ! Elke keer weer een stapje vooruit voor het moslimgebroed en een stap achteruit voor NL. NL is echt gef*ckt ! Van voor en achter !

  • Ik heb die anti-discriminatie wet altijd een Sovjet-wet gevonden. De overheid mag niet discrimineren, ok.
   Maar als burgers vervolgd kunnen worden is het eind zoek. Want het begrip is behoorlijk vaag, en dus ligt juridische willekeur voor de hand. In Nederland is het zo geregeld dat het recht ervan uitgaat dat iemand die gediscrimineerd wordt, per definitie schade lijdt. De gediscrimineerde hoeft de schade niet te bewijzen. Dus zodra een rechter meent dat iemand gediscrimineerd is, is er recht op schadevergoeding. Het gaat nog lucratief worden om gediscrimineerd te zijn.
   Fijn voor de al overbelaste rechtbanken. Het absurd; overrechtvaardigheid maakt alles juridisch en dus onleefbaar.

   • Zelfs de bijbel zegt al “Weest niet al te rechtvaardig”.
    Als alles gejuridiseerd wordt, lijdt de menselijkheid eronder. En de bedoeling van justitie is juist het bevorderen van een menselijke samenleving.

 14. Eigenlijk kun je elke burger die verliefd is op een ander persoon dus aanklagen. Verliefdheid is de ultime vorm van discriminatie en uitsluiting.

 15. Bedankt Joost voor deze bijdrage. Fijn om te weten dat er nog steeds mensen zijn die hun nek durven uitsteken, al is de spoeling wel dun. Zonder dwarsliggers kan de trein nu eenmaal niet rijden.
  Zonder bijvoorbeeld de (wetenschappelijke) dwarsliggers als Nicolaas Copernicus en Galilei (Dialogo), zou de aarde wellicht nog steeds het centrum van het universum zijn, met de paus aan het hoofd. De toenmalige kerkelijke correctheid deed zeker niet onder voor de hedendaagse politieke. De brandstapel mag dan afgeschaft zijn, maar ook nu nog worden dissidenten plain public aan de schandpaal genageld, en soms vermoord. En met het binnenhalen van hordes moslims, die zoals Fortuyn dat uitdrukte nooit door de “verlichting” zijn gekomen, zijn we hard op weg terug te keren naar het gedachtegoed van de late Middeleeuwen. Daar was niet de rede (logos) de maat der dingen, maar de regels van de katholieke kerk (inquisitie). In ons geval zullen het wel de regels en voorschriften van de Islam…

  • … worden. Maar aangezien de paus niet vies lijkt van Allah, denkt hij waarschijnlijk ook nog wel een graantje mee te kunnen pikken. We zijn er mooi klaar mee.

 16. Kerkgangers. De preek. Goed, middelmatig, of slecht. Dat domineerde protestant Nederland voor jaren. Een aftakking daarvan heet vandaag media. Printvorm als oudste. Lees een preek uit die tijd. Geschreven door een hoogopgeleide theoloog gelovige christen.. Begrepen door iedereen, ook laag, of niet opgeleid. Bij niet begrijpen kon je het wel schudden. Geen loopbaan of toekomst als minst slechte verwachting. Leugens of waanzin begrijpen is een eerste stap in de juiste richting. Commentaar, lovend of kritisch mag, maar met respect. Woorden als knettergek [ de preek ] kan en mag niet. [ PVV als voorbeeld. Deze media manier van reguleren is net als toen succesvol. Dankzij straf [niet regeren] of beloning. Klaver als school voorbeeld. Hij ligt wakker over dingen zoals, heidenen [ ongelovigen ], en hun straf.

 17. Ik moet zeggen dat ik het ook een beetje sneu vindt voor de MSM. De MSM ziet zichzelf als hoeder van diverse waarden die door links en rechts gedeeld worden. Zo nu en dan moest de MSM hun tanden laten zien, als er een rattenvanger van Hamelen een deuntje zong met als strekking hoe de wereld werkelijk in elkaar zit. Terwijl de MSM juist wil dat de mensen geloven in hun sprookjeswereld, waar wij burgers altijd degene zijn die vol zonden waren maar zich kan bevrijden door het goede te doen. Zo een rattenvanger wordt daarom ook constant kapot getrapt door de goede lieve MSM, en de MSM ziet dan dat het goed was, want een gevaarlijk mens die eigenlijk niet beter verdient.
  En nu als dank voor al dat nobele werk krijgt de MSM steeds meer hoon en wordt zij niet meer geloofd. Dat is toch wel zuur voor hen die het goede voor hebben met de mensheid en de mensen op het rechte pad houden door ‘nieuws’ te geven die, weliswaar niet waar is maar wel voor uw eigen bestwil. Een beetje dankbaarheid…

 18. Waarom stelt de media geen simpele vraag aan Jesse Klaver…: of het groen in Nederland gebaad is met een snelle bevolkingsgroei als al zwaar overbevolkt land zijnde? Zou 10 miljoen inwoners niet meer groen opleveren? Wel eens een kaartje gezien van dit land waarop de verstedelijking in een razend tempo ons polderlandschap bezet met scherp zand, beton en asfalt? Nee, nog meer haringen in een ton. En in dit geval vooral meer islam! Slechter kan niet.
  De media is onderdeel van het mierennest complex. Heel erg druk met van alles, maar waar ze zich echt druk om moet maken wordt nagelaten.

 19. De term progressief die links zich aanmeet en makkelijk overgenomen wordt door de MSM als zijnde een vast gegeven net als met het idee een hogere moraal te bezitten zijn nietszeggende woorden omdat mijnsinziens juist het tegendeel aan de orde is.

  Hoe kan je vooruitstrevend zijn wanneer je de islam omarmd en verdedigd?
  Het is 1500 jaar terug in de tijd denken en doen. Incl. alle haat naar andersdenkenden met de wreedst mogelijke sancties. Vrouwen onderdrukking, homohaat, dwangmatig moslim zijn voor eigen kinderen. Er is geen ontkomen aan.

  Links is desastreus conservatief, aanmatigend en een vloek voor onze maatschappij.
  En de MSM doet vrolijk mee.

  • Bij de oude dode bomen media is het bar en boos, maar als je joop.nl volgt wat daar allemaal beweert wordt voor kwaadaardige onzin kan het nog altijd slechter. De rot in dit land zit diep heel diep…

   • Dat volg ik dan ook niet.
    Hoe erg nu ook, maar er steken steeds meer interessante mensen hun kop op De lijnen worden steeds duidelijker Dank zij de Sociale media en dank zij de eerste echte sociale media blogger Joost Niemöller die ik vanaf de MH17 volg. Velen zijn direct of indirect door hem wakker geworden. Ik vraag me af of ze dat beseffen. Als het nu over MH-17 gaat zit Joost er vaak niet bij. Maar dat was te voorspellen.
    Ook met RaRa en Jan Maat heel erg knap Joost de ogen opener
    Nu ineens blijken er heel veel mensen te zijn die dat allemaal al veel langer dachten. Nou wat wil je nog meer?

 20. Sex- en eet scenes zijn lastig voor de camera heb ik me laten vertellen. Doet niets af aan het onderwerp. Volhouden Joost! Prima interview!

 21. Leo KarelJan

  10 juli 2017 op 19:18

  De media zijn door en door verrot. Alle NL media, maar ook als je CNN of BBC World kijkt: volslagen debiele bagger. Men is zich op imbeciele wijze aan het misdragen: hetzes tegen Trump zijn er dagelijks en van een dermate bagger niveau dat je je afvraagt of deze lieden niet volslagen krankzinnig zijn. Het is nog nimmer vertoond!
  Zelfs een Telegraaf is politiek correcte troep met o.a. een extreem linkse buitenlandredactie waar de honden geen brood van lusten.
  Zeg op die abonnementen: wie hier geld aan blijft besteden is mede schuldig!

 22. .
  ga rustig door zo gewaardeerde Joost…
  je hebt voor waarheidsvinding op ’t juiste paard gewed
  de huichelaars steeds weer op ’t foute been gezet
  en bent 1 van de zeldzamen die mij nog dagelijks troost…
  .
  Jasterke
  .

 23. Tim Pietersen

  10 juli 2017 op 18:02

  vanuit groenlinks belgie (ja gehele belgische media is groen links, zeker in vergelijking met nederland) is er een ‘soft coup’gaande nu mediahuis (eigenaar van nrc) de telegraaf heeft overgenomen.

  niet dat de telegraaf zo betrouwbaar of rechts of conservatief is maar met nieuwe eigenaar mediahuis gaat het nederlandse medialandschap in de msm er nog groen linkser (communistischer) uitzien.
  stel voor dat iederaan telegraaf etc laat vallen zodat de nederlandse john de mol hem alsnog kan overnemen (enige met genoeg geld)

  in amerika is de liberale groen links d66 media al dood

 24. Ik vind dat het Forum voor Democratie heel goed bezig is.
  Het trekt veel jonge mensen aan en vormt een intelligente tegencultuur.
  Hopelijk worden er snel regionale afdelingen uitgerold, waardoor gelijkgestemden elkaar kunnen ontmoeten.
  Ik zie ook mogelijkheden voor een webshop; met T-shirts, petjes, folders en stickers. Dat kan weer inkomsten genereren.
  Verder is er een gat in de markt, voor een nieuw tijdschrift.
  Elsevier is enigszins rechts, maar tevens establishment.
  Het Vlaams Belang heeft een eigen magazine. In Duitsland bestaat het uitstekende maandblad COMPACT.
  Café Weltschmerz timmert aardig aan de weg, maar er is méér nodig.
  De tijd is er rijp voor.

  • T-shirts, petjes, stickers, maandblad Nee aub dan ben ik weg Forum voor Democratie is een beweging van belastingbetalende vrije burgers en zijn daardoor aandeelhouders en direct betrokkenen bij de wezenlijke beslissingen in deze leefmaatschappij.
   Geen beroeps, sterren, afgoden of abstracte Idealen Maar concrete oplossingen bedenken in het dorp gemeente Provinciale staten en Den Haag en daar achter gaan staan. Op dit moment doen ze dat goed door constant te wijzen op verkeerde besluiten, uitleg en een oplossing aan te dragen Ik ben benieuwd.

 25. Er woedt op dit moment een heuse “culture-war”, in het Westen.
  Organisaties als CNN en New York Times vallen gigantisch door de mand.
  In Europa verliezen mainstream-kanalen rap aan geloofwaardigheid.
  Iemand als Thierry Baudet voelt dit allemaal haarfijn aan: vandaar de paniek.
  Hij bouwt aan een parallelle infrastructuur, onafhankelijk van de bestaande instituten.
  De instituties zijn doordrongen van het cultureel-marxisme en maken ons weerloos tegenover vijanden.
  Deze ‘nieuwe-realistische’ stroming zit als het ware tussen 2 vuren.
  Maar het is niet extreem, het beoogt een terugkeer naar het normale.
  Het wil een behoud van de Westerse beschaving, het behoud van Nederland.
  Ieder weldenkend mens zou daar vóór moeten zijn.

 26. De sceptische houding tegenover de MSM, valt te vergelijken met die van de voormalige PvdA-stemmer tegenover de PvdA. En die laat zich als volgt omschrijven: “ik ben niet veranderd, jullie zijn veranderd!”
  De zogenaamde mainstream-media vertegenwoordigen niet meer de hoofdstroom.
  Niet omdat die burgers ontzettend anders zijn gaan denken.
  Die media hebben verzuimd in hun journalistieke taken.
  Ze zijn een verlengstuk van de macht, of een instrument om mensen op te voeden.
  Waarheidsvinding staat niet meer voorop.
  De alternatieve media zijn ook niet zaligmakend, maar bieden wel een broodnodig tegenwicht.

 27. Interessante opsomming van soorten drogredenen die men vaak toepast:

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Drogreden
  ______________________________
  Enkele voorbeelden hieruit:
  Ad hominem (op de persoon)

  Persoonlijke aanval op de tegenstander om zijn geloofwaardigheid in twijfel te trekken en zodoende ook zijn standpunt. Op de man spelen en niet op de bal.:

  “Wat weet een dronkenlap zoals jij van politiek?”

  *******
  Tu quoque (jij ook, jij-bak)

  Dit refereert aan een verwijt van schijnheiligheid: je ontzegt de ander recht van spreken vanwege zijn eigen gedrag, of uitspraken in het heden of verleden. Dit is een specifieke vorm van de persoonlijke aanval.

  Het wordt ook wel jij-bak genoemd.[7]

  “Waarom zeg je dat ik beter niet kan stelen? Dat heb je zelf vroeger ook gedaan…”
  Onjuiste premisse: alles wat je zelf doet of gedaan hebt moet je altijd goedkeuren.

  Jij zegt dat de mensheid een te grote ecologische voetafdruk zet. Maar waarom eet je dan zelf vlees?
  Het…

  • Even laatste zinnetje compleet maken:

   Het feit dat iemand niet naar zijn eigen stelling handelt, doet niets af aan de waarde van die stelling zelf.

   • Dat laatste is wel waar natuurlijk, maar je verliest behoorlijk aan geloofwaardigheid als je een ander verwijt wat je zelf doet.

    • Inderdaad …
     Zo bestaan er dus meer drogredenen die je bij een discussie snel over het hoofd ziet.

     • Je hebt tekstanalyse, maar ook moreel gedrag. In de USSR klopte het op papier allemaal. De werkelijkheid was hel.

 28. Dit was GEEN goed interview! Joost ik heb je hoog staan maar wanneer jij ervoor kiest om in beeld te willen zijn, fysiek, lijfelijk…..dan ‘moet’ het echt wel meer van het scherm afspatten. Meer power..meer duidelijkheid omtrent jouw standpunten …meer uitstraling…meer boosheid. En nee, het hoeft geen poppenkast te zijn maar kom op….dit had toch veel beter gekund? Ja ja…..ik begrijp jouw houding/gedachtengang ten op zichte van de regentenkliek en wat jij wel bereid bent te doen en niet. Ik krijg steeds meer het gevoel dat ik een roepende in de woestijn ben. Maar goed…ik blijf je volgen.

  • Totaal met je oneens. Luister eens naar Prof Steven Cohen of Tulsi Gabbard Ze spreken altijd rustig en op zachte toon Ze dwingen je daardoor om te luisteren Ze hebben namelijk heel veel te zeggen. Het zijn echte persoonlijkheden. Dringen zich nooit op, geen vraag ok ook goed. Maar als ze toch aan de beurt komen dan is iedereen echt stil. Ik vind dat mooi om naar te kijken en naar te luisteren.
   In elk gesprek maak nooit iemand belachelijk Zoals Marcel van Dam altijd deed Herr Freisel noemden wij hen in huislijke kring.

 29. De media gaan zich steeds meer gedragen als de welbekende kat in het nauw. Wat mij nog het meest verdrietig maakt is dat in mijn omgeving hordes mensen nog steeds voor gospel aannemen wat de NPO zegt. Ook al is het klinkklare onzin! Als je daar dan voorzichtig wat realiteit in probeert aan te brengen springt men je bijna schuimbekkend van woede in de nek! Het is hersenspoeling op ongekende schaal en de consequenties hiervan zijn dood- en doodeng. Om over desastreus nog maar te zwijgen. De toekomst van dit land en Europa zal zeer, zéér grim zijn als er nu niet iets gaat gebeuren om de mensen wakker te schudden. Anders is het net als in 1939 “Gaat u maar rustig slapen, wij waken over u…” En de volgende ochtend werden mensen wakker in een oorlog die niet de hunne was maar waar ze wél mee zaten.

  • Sint Nicolaas

   11 juli 2017 op 14:09

   Goed gezien Sjefke. Wat de MSM heden ten dage allemaal uitbraken is om onpasselijk van te worden. Gelukkig is het tegenwoordig zo dat we de MSM helemaal niet meer nodig hebben. Er zijn genoeg andere / alternatieve bronnen waar men zijn informatie kan halen zoals daar zijn internet en Twitter. Zo kunnen partijen als FvD of PVV bijvoorbeeld hun ei op deze madia vrijuit kwijt. Als ze het alleen van de MSM hadden moeten hebben waren ze volledig overgeleverd aan de Jineks, Huysen, van Nieuwkerken, Pauwen en Wittemannen. Gadverdamme, je moet er niet aan denken. De suggestiviteit en vooringenomenheid is zo ongelooflijk stuitend. Hersenspoeling zoals u zegt. Ik noem het ook graag crowd controll want dat is wat deze fopmedia als doelstelling hebben. Onwaarheden, verzwijgen en verdraaien en het gepeupel trapt er massaal in. Zeer beangstigend !

   • @Sint Nicolaas. De MSM zou FvD of de PVV nooit of te nimmer een podium geven, nooit. Alleen als ze een boksbal nodig hebben ja. Ik haal mijn nieuws al jaren alleen nog van de alternatieve kanalen. En de discrepantie tussen wat dáár te zien is en op de reguliere media is werkelijk stuitend. Mensen hebben geen idéé hoe dat ze bedot, bedrogen en om de tuin geleid worden. Verder is de gehele programmering van de NPO en RTL erop gericht om mensen zoet te houden; het aloude Brood&Spelen. Hou ze zoet, hou ze dom. Dan hebben ze niet in de gaten wat er werkelijk gebeurt. En als ze het gaan merken is het te laat. Oh, en ik heb nog wat leuks onder uw mooie stukje Noors gezet^^ in het andere topic…

    • Sint Nicolaas

     14 juli 2017 op 09:08

     Precies Sjefke. Wat dat betreft doet NL niet onder voor Noord Korea met zijn staatsnieuwsdienst en volksindoctrinatie. Maar, zoals geplempt, internet en Twitter bieden soelaas en men maakt daar dan ook gretig gebruik van. Ergens is het lachwekkend dat hele volksstammen zich zo laten bespelen door de media. De NL’ er staat toch min of meer bekend als kritisch en zelfbewust. Het land van de bijsluiter, hulplijnen, second opinions bij medische zaken, vergelijkinssites, hypothekers etc etc. Maar als het op nieuwsvoorziening aan komt dan neemt men alles voor zoete koek aan. Det er mega veel onder het tapijt geveegd, verdraaid wordt of simpelweg gelogen is wil men dan niet aan. Maar goed, zalig zijn de armen van geest. En ja, ik heb het gelezen in het andere topic 🙂 Google translate kon er niets mee aanvangen.

 30. @Sint Nicolaas. Nee, ik heb helaas niets mogen ontvangen. En Google Translate gaat hopeloos op de snufferd met Lakȟóta *gnuif*

  Noord-Korea zou stinkend jaloers zijn als ze van ons propaganda apparaat zouden weten. En in het buitenland staat “de Nederlander” inderdaad bekend ja, maar niet als kritisch en zelfbewust kan ik u zeggen. Stuitend zwakzinnig naïef, bot en onbeleefd komt dichter in de buurt. Ik geneer me werkelijk dood als ik moet zeggen dat ik uit NL kom. Ik probeerde vorig weekend aan de telefoon een oud-collega uit te leggen wat er werkelijk gaande is (na aanleiding van de rellen in Hamburg) en hij werd witheet. Want de NPO liegt toch niet? Dan geef ik het op. Als je zo ver met de kop in de kont zit…

 31. Hysterisch is het zeker. Kijk naar de rotzooi in Hamburg, daar was elk nuchter gezond verstand compleet verdwenen. Maar ook in Amerika heerst de hysterie en dan wordt een nul probleem tot absurde proporties opgeblazen; denkt men nu werkelijk dat Trump in de broekzak van Rusland zit? Hoe kan men dat geloven! Het gaat echt nergens over.
  En het begon met Fortuyn. Al die incrowd, zichzelf feliciterende, linkse groepjes waren helemaal gaan geloven in hun eigen propaganda-wereldje. En toen zagen ze plotseling hoe deze ‘dandy’ ongelooflijk veel aanhang bleek te hebben onder het ‘gewone’ volk. Ze dachten dat ze iedereen wel in hun broekzak hadden en dan komt zo’n Fortuyn met veel succes naar boven.
  Dit proces is nog steeds aan de gang en verhardt zich. Zelfs een BNR is geen vrolijk politiek incorrect eilandje meer.
  Je moet een sterke persoonlijkheid als Trump zijn om dat linkse dogmatisme te kunnen weerstaan.

  • @Arjen. Kijk eens hoe Baudet nu in de verdomhoek gezet wordt. Het is gewoon smerig. En omdat het Linkse gedachtengoed hier al zo lang opmaat doet weet men dat men slechts een term als “racist” of “Islamofoob” hoeft te laten vallen om de persoon voorgoed “besmet” te laten zijn. Wat deze ook nog aan rationele tegenargumenten inbrengt, het maakt niet meer uit want de teerling is geworpen en zal hem tot in de eeuwigheid blijven achtervolgen.

 32. En het contact van Trump jr. met een Russische advocate blijkt ook alweer nergens over te gaan. Dat bloedhonden-gedrag van de media wordt ridicuul. En hoe vaak horen en lezen we intussen dat er veel mis is met de regering Trump? Terwijl al die opgeblazen ‘kwesties’ uiteindelijk niets blijken voor te stellen.
  Het zijn de media die steeds de rook verspreiden; terwijl er geen vuur is.

 33. @Arjen. Voorlopig doet Trump meer in die tijd dat hij er nu zit als Odrama in 8 jaar tijd. Een president die doet wat hij beloofde tijdens zijn campagne??? Dát kunnen we toch zeker niet hebben? Kom nou! Dat hele butt hurt gedrag van de Democraten + aanhang begint zo langzamerhand een slechte klucht te worden. En hier is het qua Wilders al niet vele beter. Alles dat die man zegt wordt op een goudschaaltje gewogen en wee als hij maar iets zegt dat de gehele Goegemeente niet aanstaat. Ook al heeft hij nog zo gelijk. Maar de weerbarstige waarheid is het wensdenken steeds vaker en sneller langs alle kanten aan het inhalen, of ze het nu leuk vinden of niet.

 34. @Joost. Over u kom ik inderdaad ook de meest walgelijke opmerkingen tegen zoals laatst nog de “schedelmeter”, die u gelijk in zekere hoek plaatst. Wat mensen maar niet willen snappen is dat Hitler geen extreemrechtse maar extreemLINKSE dictator was. De naam “Nationaal Socialistische Arbeiders Partij” zegt het al; socialisme overgoten met een nationalistisch sausje. Van het weekend bij protesten stond er iemand die letterlijke(!) stukken uit een toespraak die Hitler gaf op 1 mei 1927 gebruikte; https://twitter.com/PrisonPlanet/status/884069693438537729

  • @Sjefke
   Deze twist die socialisten een ontwrichte wervelkolom moet bezorgen is inderdaad merkwaardig. Maar ja, als de ogen rugwaarts zijn gericht, ziet men de olifant in de kamer niet.
   Wegkijken, wegkijken, vingerwapperen en vul maar in. Vingers in de oren en ogen, en blind voor de realiteit Marxistisch blaten.

   @Joost
   Sushi, mjum! Bij mij hadden die hapjes er niet lang gestaan! Met chopsticks eten is niet moeilijk!

 35. Aardig interview waarbij weer eens is aangetoond dat praten en eten tegelijk niet zo goed samen gaat. Ook al zijn het hapklare brokken.
  De macht van de MSM is tanende en wordt steeds meer een persiflage van wat het ooit geweest is. Subjectief gezwam om vermeende tegenstanders onderuit te halen lijkt de belangrijkste reden van bestaan geworden….
  Zo werkt de MSM zelf hard mee aan hun eigen ondergang en gaan anderen waaronder Joost Niemoller door met waarheidsvinding.