Volkskrant over islamterreur: ‘Lig op uw rug en sterf.’

Door Joost Niemöller

 

Vandaag stond een typisch links commentaar over de moslimterreur in de Volkskrant.

Het was geschreven door Arnout Brouwers, correspondent van de Volkskrant en medewerker voor het wetenschappelijk instituut van de PvdA.

Uit de gehanteerde argumenten blijkt weer eens dat links niets begrijpt over moslimterreur en er geen antwoord op heeft.

Ik zal het punt voor punt nagaan.

Alleen al de kop is natuurlijk veelzeggend:

‘Alleen samen verslaan we groeiende intolerantie tussen bevolkingsgroepen’

Het artikel gaat over moslimterreur, maar dit wordt onmiddellijk vertaald in ‘intolerantie tussen bevolkingsgroepen’.  Dat zet iedereen die nadenkt gelijk op scherp. Hoe wordt die link gelegd? En dan, vraag je je af: Wie zijn die ‘we’’? Wie zijn die ‘samen?’

Ik verklapt alvast: Op die vragen komt geen antwoord.

We gaan het stuk lezen. Eerste alinea.

‘Wat verbindt inwoners van Aden, Bagdad, Beiroet, Benghazi, Berlijn, Brussel, Damboa, Istanbul, Jakarta, Jalalabad, Londen, Maiduguri, Moskou, Nairobi, New York, Nice, Parijs, Qudayh, Sanaa, Sinai, Sousse, Tunis, Tripoli – en Barcelona? De afgelopen jaren zijn hun woonplaatsen aangevallen door terroristen van Islamitische Staat (IS) of door hen geïnspireerde lieden. Een mondiaal probleem, waarop open samenlevingen hun antwoord moeten formuleren.’

Kennelijk is er volgens Brouwers niets wat deze inwoners uit deze uiteenlopende plaatsen verbindt, behalve dat ze zijn aangevallen door IS. Deze inwoners worden dus door Brouwers gedefinieerd door hun aanvaller. Een vreemde formulering, bijzonder vaag, en vooral: bijzonder eervol voor ISIS, waarvoor hij kennelijk veel respect heeft. Is hij zo dom?

Maar dan zegt hij er toch iets meer over, door de frase ‘een mondiaal probleem’.  Brouwers interesseert zich dus niet voor de vraag wie door ISIS zelf als ‘vijanden’ worden benoemd.

Wat vrij simpel is uit te zoeken overigens.

Maar Brouwers, een ‘journalist’,  maakt zelf wel uit wie die vijand van ISIS zou moeten zijn, en dat is kennelijk ‘de mondiale samenleving’.  Hij stelt dit lukraak vast door het opsommen van een aantal plaatsen, zonder dat hij verder ingaat op het hoe en wat achter die plaatsen. Maar de overeenkomst bij die opsomming is dat het gaat om plaatsen in zowel het Westen en in het niet- Westen.

We volgens Brouwers verder in twee alinea’s:

‘Het zonnige, veelkleurige, ontspannen Barcelona is het toneel van de jongste daad van welbewuste wreedheid. Het beeld van de slachtoffers die op straat achterbleven gaat door merg en been. Tenzij je jezelf al dan niet bewust afschermt van de beelden, die in dit tijdperk altijd direct beschikbaar zijn, is de eerste reactie een mengeling van woede en verslagenheid. En wellicht wraaklust.’

‘En dat is precies wat terrorisme beoogt: zaai paniek, zaai verdeeldheid, zet samenlevingen op scherp. Terroristen zoeken hun zeges in de stormen van geweld of instabiliteit die ze oproepen. De strijd tegen islamistisch terrorisme zal een lange zijn, dat was al duidelijk. Het einde is pas in zicht als ‘een ideologie zichzelf uitput’ en daarvan is bij groeperingen als IS en Al Qaida nog lang geen sprake.’

Nogmaals: Brouwers analyseert de strategie van ISIS niet. Daar zijn boeken over volgeschreven. Hij had zich daarin kunnen verdiepen, maar dat doet deze ‘journalist’ niet. Hij redeneert slechts naar zichzelf toe. Het slachtoffer is volgens de mondaliteit, want dat zou de ‘vijand’ zijn. Waarom, daarom.

Vervolgens meent Brouwers, zonder enige verdere studie, te weten wat ISIS voorheeft met de aanslagen: ‘En dat is precies wat terrorisme beoogt: zaai paniek, zaai verdeeldheid, zet samenlevingen op scherp.’  Hij voert geen enkel argument aan voor deze stelling.  Net zo min als bij de volgende stelling: ‘Terroristen zoeken hun zeges in de stormen van geweld of instabiliteit die ze oproepen.’ Deze stelling is bovendien zo onzinnig dat iedereen hier doorheen kijkt: Hoe moet je ISIS anders bestrijden dan zonder geweld? Moeten we allemaal op onze rug liggen soms, in een mondiaal gezamelijkheidsbeleven in niet op scherp gezette samenlevingen? Dit is precies het levensgevaarlijke pacifisme, de ziekte van het Westen die maakt dat Europa met de weke buik naar boven ligt te wachten op nog meer islam, nog meer aanslagen.  En dit is dus precies wat Brouwers propagandeert.

De moslims kunnen hun geluk niet op. Zo’n gemakkelijke prooi kwamen ze nooit eerder tegen.

Dan komt Brouwers met een interessant zinnetje:

‘Dus wat te doen?’

Aha, zou je dan nog kunnen denken (als je inmiddels al niet beter wist), nu krijgen we het: Een plan om ISIS te vernietigen. Maar dat blijft uit. Logisch, want de pacifist Brouwers die ‘ons’ uitnodigt met de buik naar boven op de komende aanslagen te wachten, heeft geen idee. Hij wil ook geen idee hebben. Hij ademt slechts zelfingenomen in en uit, zolang dat nog kan. Hij is GOED. En hij nodig ‘ons’ uit met hem GOED te zijn en GOED te sterven.

Want, vertelt Brouwers ons: Verzet is SLECHT.

Daarover gaan de volgende twee alinea’s:

‘Overal in de westerse wereld, ook in Nederland, staan politici klaar om de golf van islamitisch geïnspireerd terrorisme aan te grijpen voor een oorlog tegen de islam zelf – of als rechtvaardiging om geen moslimimmigranten binnen te laten. Donald Trump, die het laatste bepleitte, werd gekozen tot Amerikaans president.’

‘Een van de doelen van terroristen – ontwrichting van westerse maatschappijen – is dus binnen bereik. Dat moeten we voorkomen. Politici moeten niet verhullen dat dit terrorisme gevoed wordt door een gevaarlijke, aan de islam ontleende ideologie. Maar ze moeten tegelijk pal staan, keer op keer, voor de diversiteit en pluriformiteit – ook religieuze – van onze samenleving.’

Wat de islam mogelijk maakt, de open grenzen, de hele rimram van de ‘diversiteit en pluriformiteit’ moet overeind gehouden worden, opdat er alleen maar nog meer islamterreur kan komen. Het zijn in de suïcidale visie van Brouwers de verdedigers van het Westen die uitgeschakeld moeten worden, want zij zouden de ‘westerse maatschappijen’ juist ontwrichten. Waarom dit zo zou zijn, legt hij niet uit. Net zo min als dat hij uitlegt wat die westerse maatschappijen’ tot de ‘westerse maatschappijen’ heeft gemaakt.

O wacht. Er is nog een laatste alinea:

‘Om die te beschermen moeten politici er alles aan doen om binnen de marges van vrije samenlevingen de extremisten op te sporen en uit te schakelen. Maar het verslaan van de groeiende intolerantie tussen bevolkingsgroepen, die taak ligt bij ons allen.’

Oké. De grenzen zijn open en moeten dat blijven, want de vijand van ISIS is de ‘mondaliteit’ en die moet gered worden. Het waren al de leiders van de weerstand tegen de oorzaak van het probleem die uitgeschakeld moesten worden. En dan mogen ‘politici’ er met allerlei morele handen op de rug ‘alles aan doen’ om op te sporen en uit te schakelen.

Ja hoor. Hoe gestoord wil je het hebben.

We zien nu waar dat toe leidt. Na Barcelona kwam alweer Finland. En Australië. Dag in dag uit komen onschuldige burgers om het leven. De geheime diensten kunnen door de massale instroom van illegale immigranten en de wijd openstaande grenzen in Europa alleen maar falen. Dweilen met de kraan open, zoals Fortuyn al zei. Maar als de overlevenden stemmen op politici die beloven hen te gaan beschermen, door de immigratie te stoppen, en door de islam aan te wijzen als een probleem, moeten volgens de fatalistische pacifist Brouwers juist die worden uitgeschakeld. Want die zouden leiden tot ‘ontwrichting.’ Van wat? Hij heeft geen idee. Denken. Onderzoek. Het is geen ding van deze ‘journalist.’

Deze aanhoudende zelffelicitatie van het eigen GOED zijn, is de bron van het probleem. Het zit in de haarvaten van de media, de bestuurlijke elite, de universiteiten, overal. Pas wanneer we dit boven water krijgen, kunnen we beginnen aan de genezing van de door dit linkse ‘mondiale’ pacifisme’ van binnenuit aangevreten Westerse beschaving.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

55 Reacties

 1. Het is toch ongelooflijk hoe mensen zich al maanden…..jaren…..decennia….voor de gek laten houden door ONZE OVERHEDEN (niet de mijne, doe niet meer aan deze achterlijke spelletjes!!!)
  Mensen, als jullie nog steeds niet zien dat er hier sprake is van ofwel een HOAX ofwel een False Flag dan vergeet het WAKKER worden van jullie maar gewoon. Dan hebben de Roverheden gewonnen.
  Ik hoor en zie alleen maar het demoniseren van hele bevolkingsgroepen en het rouwen door regeringspoppetjes die net doen alsof dit allemaal ECHT gebeurt!!
  Zien jullie dan niet dat het juist de bedoeling is dat we elkaar te lijf gaan binnenkort, want dat zal niet meer lang duren.
  Ook het hele fakenieuws gebeuren, de internetcensuur, politiestaat maatregelen zoals militairen op straat, de noodtoestand, wetgeving met steeds meer bevoegdheden voor politie zoals de sleepwet, afluisteren van telefoon en hacken van computers…..jaaaaaaaaaaaa, en het gaat maar door. Gelukkig dat de “terroristen” bouwvakvakantie…

  • …….hebben gehad want het was al een tijdje stil nietwaar……pffffffffff.
   Gegroet en slaap rustig verder, uw (R)overheid waakt over u, toch…???!!!
   Gladiator
   Psssst,
   Neem nou maar van mij aan dat geen enkele “aanslag” echt was.
   En dat is op de juiste blogs meer dan aangetoond!!!

   • @Gladiator.
    Even lezen: http://franklinterhorst.nl/Europa%20onder%20het%20zwaard%20van%20de%20islam.htm

    Die ene bepaalde bevolkingsgroep kan zich prima zelf “demoniseren” zonder onze hulp. It’s the islam stupid!

    Dat de regeringen etc. hele vieze spelletjes spelen ben ik zonder meer met u eens. Orwell schreef “1984” als novelle, niet als verdomde handleiding….

    • Jeromekke of sorry het was geloof ik Sjefke toch,je moet Franklin ter horst natuurlijk wel met een korrel zout nemen want iemand die beweerd dat in belgie moslims hele wijken beheren en de politie daar niet meer durft te komen is natuurlijk niet helemaal serieus te nemen!
     Er is geen enkele stad of wijk in Europa waar moslims het voor het zeggen hebben en als mensen beweren dat bijvoorbeel Rosengard in zweden een complete moslimstaat in een staat is dan wil de boel wel even relativeren hoor,in Rosengard zulle ongetwijfeld moslims op scooters rond rijden die gillen dat Allah groot is maar zolang ze nog steeds pizza,s aan het bezorgen zijn is er volgens mij weinig aan de hand!

     • @Dominic. Kunt u mij vertellen waar ik het beton kan kopen dat u gebruikt voor de plaat voor uw hoofd? Dat moet haast wel van topkwaliteit zijn als ik het zo lees. Verder zijn wij uitgepraat. U bent niet uit op een serieuze discussie, u doet niets anders als trollen, flamen en mensen belachelijk maken. Mensen als u kunnen node gemist worden in deze tijd waar de bewijzen zich dagelijks opstapelen. Ik denk dat u bij de Joop site beter op uw plaats bent.

 2. Viral: ene Candice Owens, Afro Amerikaanse, zegt even keihard waar het op staat met die hele racisme-hysterie van momenteel. Ze zet ‘zielige huilebalken’ even allemaal op hun nummer. Wat een verademing dat die nuchterheid ook nog bestaat, want soms lijkt de wereld gek geworden. Zelfs de Nieuwsuur-correspondent gaat helemaal mee in het lulverhaal dat extreem rechts gevaarlijk in opmars is vanwege Trump. Het is gewoon totale nonsens. Candice Owens merkt niets van ‘racisme’ maar heeft dagelijks gewone leuke contacten met allerlei mensen van allerlei slag. En dat is het gewone dagelijks leven in de VS.

 3. Bij JOOP beginnen ze nu de boel om te draaien,daar beweerd ene Hasna (redacteur) dat de media bang zijn om neo nazi,s voor neo nazi uit te maken,het is werkelijk te gek voor worden wat voor een hypocriete achterlijke Arabier dat is die Hasna!
  Ik heb het regelmatig voor moslims opgenomen maar deze irritatie gaat niet zozeer over de moslims maar over de hypocrisie van bepaalde mensen en dan vooral Arabieren!
  Het is bijna hetzelfde als dat ze zou zeggen dat Trump door de media gespaard zou worden omdat men bang is hem uit te maken voor Nazi.
  Jan Maat werd jarengeleden al voor Nazi of Antisemiet uitgemaakt terwijl die in onze tijd waarschijnlijk nog milder zou klinken dan pak em beet Ahmed (dan rot je maar op) Aboutaleb! Trump werd ook al aangepakt nog voordat die zelfs president was en dat is niet meer gestopt sinds die daadwerkelijk president is geworden…………

  • …..Hoe komt het toch dat mensen zo hypocriet kunnen zijn,waarom hoor je feministen nooit over Hillary Clinton,waarom kunnen negers nooit een kwaad woord over Obama over hun lippen krijgen en waarom zien Arabieren altijd de problemen van anderen maar nooit die van henzelf! (ook rechtse lieden kunnen vaak enorm hypocriet zijn)
   maar ik wil het nu eigenlijk alleen even over Hasna hebben.
   Hasna beweerd dus dat de media de demonstranten in Charlottesville niet durft weg te zetten als Nazi,s! Iemand die zoiets beweerd is of niet goed in zijn hoofd of doet net alsof ze niet kan lezen,zo schreef het vrouwtje een week of wat geleden ook een column over mannen die naar vrouwen staren en fluiten in die column moest ze er even bij vertellen dat 1 van die mannen een fles alcohol bij zich had want we moeten natuurlijk niet gaan denken dat ze het over Marokkanen had want die drinken natuurlijk geen alcohol,nee het ging om Nederlandse mannen!
   In mijn ogen zijn deze figuren nog erger dan al die…

   • ….terroristen bij elkaar!

    • @Dominic. U bent bekend met Muruna? Dat is een onderdeel van Taqiyya waarin de islamitische leefregels tijdelijk opzij gezet en zelfs geschonden worden. Dit alles is toegestaan als het de agenda van de islam vooruit helpt.

     • Nee ik weet niet wat Muruna en Taqiya ,U bent arabist!?
      Wat probeer je nu weer te suggereren,,Jeromeke?

 4. @Dominic. Deel 1.
  Ik suggereer helemaal niks. En ik ben (nog) geen arabist. Maar heb wel 5+ jaar een studie van de islam en al haar facetten gemaakt. Heb de Koran, Hadith en Sunnah (Sira) gelezen alsmede diverse wetenschappelijke analyses en achtergronden over de islam. Zodoende heb ik ondertussen een behoorlijk arsenaal aan kennis vergaard. Speciaal voor u; Taqiyya staat voor het bedriegen en zand in de ogen strooien van de Kafir (de Ongelovigen, alle niet-moslims) om ons vertrouwen te winnen, onze zwakheden bloot te leggen en ons zodoende te kunnen verslaan en onderwerpen aan de islam. Taqiyya beslaat eigenlijk uit 4 onderdelen, waarvan ik hierboven de 1e omschrijving al gaf wat Taqiyya in zijn algemeenheid betreft.

 5. @Dominic. Deel 2.
  * Taqiyya – Dingen zeggen die niet waar zijn als het gaat om de moslim identiteit. De ware motivaties verhullen omtrent de veroveringsdrang van de islam.
  * Kitman – Liegen door het weg laten van dingen. Bv zeggen dat islam vrede is want dat staat in Soera zoveel. Maar vervolgens voor het gemak “vergeten” te vermelden dat de Koran Abrogatie kent waardoor de vreedzame verzen verworpen worden door de latere gewelddadige. En dat dit bindend is.
  * Tawriya – Het opzettelijk creëren van een valse indruk.
  * Muruna – Het tijdelijk opzij zetten en schenden (bv alcohol drinken of varkensvlees eten) van de Shariah leefregels om de agenda van de islam te bevorderen.

 6. @Dominic. Deel 3.
  Volgt u het nog een beetje? Dat u niets van de islam weet kan ik uit uw tegels over dit onderwerp al opmaken. Dat geeft verder niets, veel mensen hebben geen idee. Maar u etaleert uw domheid als u moet grijpen naar dingen als “Jerommeke” etc..

 7. Nou ik heb weer wat geleerd Sjemke,bedankt voor de wijze les maar ik ga nu weer naar semamstraat kijken als je het niet erg vindt….later!

 8. Vanochtend weer een dodelijke aanslag, in Marseille, ditmaal met een gestolen busje. De Franse politie reageert met een totaal ONgeloofwaardig standaardverhaal: géén islamitische terreurdaad, dader “een man met psychische problemen”, niet bekend bij inlichtingendiensten, alleen bekend bij politie van inbraak en drugs. Juist deze glasharde en haastige ontkenningen rieken naar een bedacht, gefabriceerd ontkenningsverhaal dat je volledig moet omdraaien. Ze hadden het al klaarliggen voor als het zover was. Dus: alwéér een dode door een islam-aanslag.

  • Vandaag in Catalunia de laatste op de vlucht zijnde aanslagpleger (mond vol voor een kut-Marokkaantje) doodgeschoten door de politie. Hij zou een nep-bom gordel gedragen hebben. Wie gelooft dit? Op de vlucht met een nep-bomgordel om? False flag dus. Omdat er geen overlevende daders zijn.
   Jonge kut marokkaantjes – hoe gevaarlijk zijn die voor de politie, lees speciale troepen? Waarom geen knie schot en daarmee wat informatie verkrijgen. Nee hoor, het moet de doofpot in. En wij maar verplicht solidair zijn. lol. Overigens ook een paspoort gevonden in een van de auto’s. Tja, vergeet niet je paspoort mee te nemen voordat je een dodelijke aanslag gaat plegen…

   • Het is inderdaad vreemd dat tegenwoordig geen terrorist meer op pad gaat zonder paspoort, en dat ze ook altijd worden doodgeschoten.

    • Die auto (dat busje) was gehuurd, net als die vrachtwagen toen in Nice. Dat paspoort was gewoon identificatie bij de verhuurder.

     • En dan laat je dat paspoort in de auto liggen? Best mogelijk natuurlijk maar wel erg onwaarschijnlijk, tenzij het opzet is.

 9. Waarom zouden die terroristen zich laten lenen voor een false flag, waarbij ze zelfs doodgeschoten worden? En dat ontplofte huis vol gasflessen laat zien wat ze echt van plan waren. Een false flag is des te meer onlogisch, omdat politici een volksopstand riskeren om deze aanslagen, waarbij ze uiteindelijk aan een boom kunnen komen te bungelen. Zo’n gok zullen ze toch niet nemen. IS is gewoon een bestaande organisatie of ideologie, met alle terreur van dien.

  • Conservatief, het is inderdaad belachelijk om al die islamistische terreur te beschouwen als false flags. Het is zelf genant want het getuigt niet van veel inzicht.
   Om van zulke daden false flags te maken is een behoorlijke organisatie nodig. Meer dan onze pantoffelhelden beseffen. Net als bij 9/11.
   Als er zoveel mensen moeten zwijgen, verbreekt vroeg of laat iemand dat zwijgen, vooral als hij miljoenen kan krijgen voor zijn verhaal. Maar het gebeurt niet.
   Daarbij komt nog dat men het false flag verhaal nooit tot in de details uitwerkt; terwijl je pas dan ontdekt: de onwaarschijnlijkheid ervan.
   Het blijft echter bij wat dom geroep alsof men inside informatie heeft. En verder komt het niet.

 10. @Cale
  Klopklop. Ze dragen een neppa omdat ze menen dat de politie niet binnen ontplofafstand durft te komen. Als ze dat daadwerkelijk niet durven, is het voor de toiletroldrager simpel om met een mes tientallen slachtoffers te maken.
  Knieschot….., mja….. Hoeveel wapenervaring heeft u?

 11. https://www.allenbwest.com/2017/08/19/bombshell-new-evidence-suggests-charlottesville-complete-set/

  “The as-yet unidentified police officer has said that the Charlottesville P.D. were specifically instructed to bring the radical left and right wing groups together to instigate violence and then to told to “stand down” once violence ensued in a deliberate effort to ignite a race riot. ”

  “We need to clarify that these are early accounts and as yet unverified, but if true this is very, very serious stuff. It points directly to the reality of the “deep state” and more importantly to the lengths that the Soros/Clinton/Obama one-world government cabal will go in order to realize their desires for ‘fundamental transformation.’”

  NOTE: This article was written by Derrick Wilburn, Founder and Chairman of the Rocky Mountain Black Conservatives, and a speaker, author, columnist and analyst for multiple print and broadcast media outlets. Follow him on Facebook and at…

 12. “lig op uw rug en sterf”. Inderdaad Joost. De afgelopen decennia is west €uropa zo ongeloooflijk (s)links gehersenspoeld en murw geslagen dat het gros van de bevolking slechts zombieus en politiek correct zijn leven leidt. Decennia lange immigratie zonder integratie heeft geleid tot het bestaan van twee samelevingen. die van ons en die van “hun”. Die van “hun” neemt in grootte en invloed toe waar die van ons slechts inkrimpt en zich meer en meer aanpast aan die van “hun”. We worden steeds meer onderdaning blijven ons maar excuseren voor wat en wie we zijn. Onze beschaving wordt beetje bij beetje opgeheven en klaar gestoomd voor de capitulatie. De politie mag en kan weinig meer doen want vluchteling, want zielig, want discriminatie, de rechterlijke macht laat het eigen volk in de steek want vluchteling, want zielig, want discriminatie. De legers zijn machteloos, kapot bezuinigd en worden ingezet elders in de wereld waar ze slechts voor de buhne hun werk doen.

  • Politici zijn slechts bezig met het partijbelang en hebben het volk al jaren geleden uit het oog verloren. Geilen op werkloosheid, export en groeicijfers en misleiden het goedelovige electoraat er mee en gaan er een keer in de vier jaar mee op pad om de broodnodige stemmen binnen te halen. Zodra die binnen zijn is het weer vier jaar liegen, bedriegen, het volk verraden en het land uitverkopen en overdragen aan Brussel. Al met al zijn we een ideale prooi voor een invaderend leger. Een gezappige bevolking , geen noemenswaardig leger, een op de hand van de indringer zijnd justitieel apparaat, open grenzen en politici die te druk met zich zelf bezig zijn en het gevaar niet willen onderkennen terwijl de bijna dagelijkse aanslagen worden beantwoord met bloemen, kaarsjes, knuffels en een gang naar de kerk. Die moslims lachen zich de ballen uit de djalaba, gniffelen in hun vuistje en denken ; kat in ’t bakkie. “nog even en alles is van ons”.

   • Er bestaat een islamiseringsprogramma voor Europa, dat is voor mij duidelijk. En dat programma verloopt niet met prediking en ziekenzorg, maar met geweld als het even kan. Je kunt zien hoe het zich in Afrika zuidwaarts beweegt; met grof geweld. Richting Azie zijn Indonesie en Mindanao de bruggehoofden. In Europa zijn de illegale migranten een middel, maar ook een Arabisch opkoopprogramma in Bosnie; Bosnie moet islamitisch worden als voorpost voor verdere acties.
    Erdogan doet ook zijn duit in het zakje door Europa aan te vallen. Om over de dictatoriale neigingen van Brussel nog maar te zwijgen.
    De vrijheid van Europese landen staat op het spel.

    • In noordwest Bosnie is een buitengrens met Europa. Een nauwelijks bewaakte kleine grensovergang. En laat juist daar een islamitische groep o.l.v. Husein Bosnic, aanwerver van jihadisten, zijn neergestreken. Toeval? Nee, strategie dus; want het islamisme is strategisch van aard. Niet zielig maar agressief.

     • Grappig,je verwijst False Flags naar het rijk der fabelen maar je geloof zelf wel in de meest absurde theorieën met je Islamiseringsprogramma.
      Arabisch opkoopprogramma in Bosnie!?Indonesie als brughoofd?
      Jongen,jongen zoek toch een leuke vriend met wie je gelukkig kan worden maar wel op blijven letten hoor,mischien heeft Erdogan wel een paar harde turken ingehuurd om je moeder te bezwangeren!

 13. Van Lotje (getikt)

  21 augustus 2017 op 09:00

  Maar ze (politici, vlg) moeten tegelijk pal staan, keer op keer, voor de diversiteit en pluriformiteit – ook religieuze – van onze samenleving.

  OK – hier staat dus het magische recept, dan komt alles dus goed.

  Voor mij zit hier een ellendige aanname in verscholen – dat “democratie, of een pluriforme samenleving” geen commitment zou vereisen. De aanname dat mensen automatisch het goede doen.

  Nagenoeg iedere Christen hebben we in west europa in zijn hok gekregen. Wereldlijke logica en wetgeving komt boven de religieuze. Dat is niet gratis gekomen maar heeft 100-en jaren ploeteren gekost, van generatie op generatie. Tot aan Reve – grove grappen over dat kostelijke geloof van jou, heb je maar te slikken.

  Uiteindelijk gaat het ook bij Moslims om die keuze – welke logica is voor jou belangrijker, waar ligt je loyaliteit: je religie? Of onze wereldlijke wetten en pluriformiteit? Het antwoord zal bij een significant deel niet tot veel optimisme leiden. En Belgie is er…

  • Van Lotje (getikt)

   21 augustus 2017 op 09:41

   … in Belgie zijn kleutertjes al aan het radicaliseren. Genoeg aanwas om de veiligheidsdiensten bezig te houden, lijkt mij zo.

   http://www.ad.nl/buitenland/zelfs-radicalisering-bij-kleuters-leraren-slaan-alarm~a5cde429/

 14. Arnout Brouwers: “Politici moeten niet verhullen dat dit terrorisme gevoed wordt door een gevaarlijke, aan de islam ontleende ideologie. ”

  Een dan misschien wel aan de islam ontleende ideologie, maar zeker niet de islam zelf..

  Je moet die linkse leugen journalistjes (Witte Sneeuw pleonasme) toch krediet geven voor hun verraderlijk draaivermogen. De niet goed oplettende Volkskrant lezer (Witte Sneeuw pleonasme) ziet hier mogelijk: politici moeten islam niet verhullen. Terwijl de destructieve boodschap is: politici moeten de islam als bron van alle ellende verhullen. En daarmee bereikt dit ratje z’n goedemensennetwerk en zijn z’n privileges weer veiliggesteld.

 15. https://www.youtube.com/watch?v=q9X2ZRB9GCU ‘Boston Free Speech Rally: What The News did NOT Cover.’

  reactions: “Looks like a bunch of racist thugs to me. lol There are an estimated 30k people out there ready to kill them. 30k uninformed people. Thanks for standing your ground.”

  “This is what thousands gathered in Boston to shut down. Let me repeat that. THIS is why thousands gathered in Boston to protest. To stop this speech.”

  “antifa thugs in boston protested a bunch of mostly non whites standing up for free speech and calling them nazis with full support of the LYING MSM!!!”

 16. Deze man is helemaal niet goed, maar door en door geestelijk gestoord! Door de jarenlange politiek correcte indoctrinatie kunnen de meeste media en de politiek ( behalve PVV en FvD ) niet meer normaal denken. Hun hersenen blokkeren blijkbaar het opnemen van echte feiten en selecteren alleen nog maar zaken die voor de Gutmensch in hun bekrompen denkwereld passen.
  Kritiek op de islam ( als HET probleem ) en het zien waar deze ideologie echt voor staat: het wordt in hun hersenpannen uitgebannen en weg gefilterd.
  Lafheid en ‘weg met ons” spelen ook mee.
  Dit soort figuren zijn feitelijk trieste lieden, die leven in hun politiek correcte schijnwereld en als bange angsthazen kruipen voor de islam en voor de politiek correcte dictatuur. Helaas trappen veel mensen in hun waandenkbeelden! Daar zorg de indoctrinatie vanaf zeer jonge leeftijd wel voor.

  • Lees dit sterke artikel van Paul Cliteur. Het verklaart alles wat betreft deze “journalist” en zijn zeer gevaarlijke soortgenoten.
   http://politiek.tpo.nl/column/cultureel-marxisten-hebben-geen-rust-voordat-u-onderworpen-bent

 17. Net op de telegraaf: Taxichauffeurs in Barcelona hebben met een toeterprotest op indrukwekkende wijze de slachtoffers van de aanslagen herdacht.

  Zoals witte ballonnen oplaten met boodschapjes voor de samenhorigheid. Witte duiven loslaten. Bloemetje neerleggen met knuffels. Kaarsjes en liedjes zingen. En vooral een indrukwekkende stilte van 1 minuut waar ook politici aan meedoen na een indrukwekkende mars door het centrum….

  Maar over indrukwekkende beleidsmaatregels die alle doden kunnen voorkomen helemaal niets. Rutte: Aanslagen kunnen we niet voorkomen, gewoon doorgaan met loslopend prooi zijn voor alle jihadisten onder ons.

  De lamlendigheid en onwil om de islam aan te pakken blijft maar voortduren.
  Hoelang blijft de bevolking dit pikken?
  Hoeveel aanslagen en ander islam gerelateerde kwaadaardigheden moeten we slikken voordat er een omslag komt bij de (kwaadaardig naïeve) ontkenners?

 18. Er is een overgroot deel van de (westerse) mensheid die het blijkbaar iets anders ziet dan iemand die gewoon wat meer voor zichzelf probeert te denken en die niet zomaar aanneemt wat de media en/of politiek ze wijs maakt.
  .
  En dat ga je helaas niet veranderen. Die mensen zijn zo gehersenspoeld lijkt wel, dat ze oprecht geloven dat wereldwijde volksverhuizing de enige correcte oplossing is voor het “grote probleem”. Dat grote probleem is dan vaak racisme, vergrijzing, eerlijke verdeling van de rijkdommen, en ga zo maar door. Maar even nadenken dat mensen daar ook zélf voor verantwoordelijk zijn? Even nadenken dat je niet de hele wereld in een paar kleine landen kan prakken? Even nadenken dat die rijkdommen wel meevallen omdat de kosten voor levensonderhoud ook íéts anders zijn hier? Even nadenken dat… ach, we proberen het al jaren, maar “links” gaat het toch nooit geloven, laat staan dat ze eens gaan nadenken wat de echte gevolgen zijn.

 19. Ik heb net even gegoogled op: michael stürzenberger veroordeeld

  In Nederland krijg ik alleen hits op alternatieve media en facebook. Blijkbaar hebben hoofdredacteuren afgesproken hier niet over te berichten, wat vaker gebeurt bij andere onderwerpen.

  Je zou ermee AFD alleen maar mee promoten en dat is niet de bedoeling. De vrijheid van meningsuiting gaat de media ook niet aan het hart als het niet binnen hun believe system valt. Dan mogen de veroordeelden in stilte dood vallen of wegkwijnen in een cel, zoals vaker is gebeurt.

  Even voor alle duidelijkheid, michael stürzenberger is veroordeeld omdat hij op basis van een historische gebeurtenis kritiek heeft geleverd op de islam.

 20. In de Volkskrant staat dat Bannon terug is bij het ‘ultrarechtse’ Breitbart, daar waar het eerst populistisch was.
  Dan vraag ik mij af, wat is dat ultrarechts? Als ik zeg dat veel moslims heimelijk de aanslagen goedkeuren omdat dit blijkt uit onderzoek onder moslims, ben ik dan ultrarechts?
  Als ik zeg dat de grenzen dicht moeten, zoals in Australië, ben ik dan ultrarechts? Trump is dat wel, terwijl het meest radicale wat hij gedaan heeft: Mensen aan de grenzen beter controleren en als ze in Amerika niets te zoeken hebben en uit een risico land komen, niet toelaten. Een volkomen normale reactie, maar volgens de Volkskrant ultrarechts. Niet alleen de media, alle media zijn hysterisch op ultra rechts. Volgende week gaan op NPO ook de cabaretiers weer spugen naar u en krijgen we weer allerlei moraliserende praatjes. De partij van Sylvana Simons zal straks net zoveel aandacht krijgen als een mainstream partij ,ondanks hun 0 zetels. Maar die is dan ook niet ultrarechts, al zorgt zij…

  • wel voor het aanwakkeren van de verschillen. Een tijd geleden heb ik gelezen dat lesprogramma’s op school over racisme een averechts effect hebben, omdat het de verschillen laat detoneren. Wat wel helpt is een dagje naar de Efteling met de hele school.

 21. De natuur is ‘ultrarechts’, met z’n survival of the fittest. Het menselijk sentiment trekt dat niet en is daardoor ultralinks.
  De vraag is echter, wat staat dichter bij de realiteit?

 22. @Veelminder: bovenstaande reactie n.a.v. uw opmerking:
  ” is dankzij de domheid van de massa’s,dat dit krankzinnige beleid en dit soort Völkischer Beobachter geleuter en propaganda kan. “

 23. @Veelminder: ik weet eerlijk gezegd niet of de mensen nou echt zo dom zijn:
  Volgens onderstaand Amerikaans onderzoek zijn er in de VS meer geregistreerde stemmers dan stemgerechtigden, wat het meest opgaat voor gebieden die Clinton stemmen:

  http://www.investors.com/politics/editorials/u-s-has-3-5-million-more-registered-voters-than-live-adults-a-red-flag-for-electoral-fraud/

  Ik weet niet wat het onderzoek waard is, maar het zou veel verklaren, ook voor de verkiezingen straks in Duitsland bijvoorbeeld, als Merkel weer “herkozen” zou worden. Want de culuur-marxistische kanker zit overal. Door de policor durven mensen hier niet over te praten waardoor geruchten onder de oppervlakte blijven

 24. Vermoeiend blijft het al dat stompzinnige gebrabbel van de “goedmens” waarbij het lijkt alsof hij ergens zijn leven lang opgesloten zit om vandaar de wereld te beschrijven.
  Het barst hier in dit land van de nationaliteiten waar je nooit iets van hoort dat ze problemen veroorzaken. Behalve,..je weet wel…Na de open grenzen stommiteiten is het vooral rondreizende criminelen die de (rijke) landen afrazen naar buit zoals je pedofielen vaak in de buurt van kinderen kunt vinden als “hulpverlener”, slakken op sappig groen en luizen op rozen. …
  Nu laat de islam al 1500 jaar van zichzelf weten wat ze met de wereld wil met eeuwig bloedvergieten opgesteld in het “heilig” boek. Altijd gedoe en onmogelijk te mixen met onze manier van leven. We hebben godsdienstvrijheid!…Echt? Het meest simpele idee is al onmogelijk met de islam.
  Dus tegen al die er omheen draaiende volidioten:…Het probleem is de islam!!! Stupid. En niets anders.

 25. De islamitische moordenaars van Barcelona blijken te hebben gewoond in een leuk, klein Spaans dorpje waar geen spanningen waren en iedereen zich prettig gedroeg.
  Daarmee kan de linkse ‘verklaring’ dat beroerde sociale omstandigheden leiden tot radicalisering, voorgoed in de prullenbak.
  Het is dus een leer die die jongeren in moordenaars veranderde. Drie maal raden welke leer.

  • Ik heb de reportage ook gezien, het had een sfeer van: Zie je nu wel, niet alle moslims denken zo (wat ook zo is), maar ik vond het beangstigend, juist omdat niemand iets aan hen had gemerkt, behalve dat het vrome moslims waren.
   Ik ben ervan overtuigd dat decennia propaganda bij de meeste een ontkenningslaag heeft gecreëerd, omdat men niet wil accepteren dat de wereld er anders uitziet dan men altijd op school geleerd heeft en in de media heeft gelezen en gehoord.

 26. Als ik wilt weten hoe radicalisering in zijn werk gaat leest u onderstaand lijvig artikel, maar zeer verhelderend:

  http://tora-yeshua.nl/2010/03/het-opheffingsprincipe-in-de-koran/

  • Omgeving Salou schijnt trefpunt voor salafisten, al sinds 9/11. Salafisme schijnt steeds de bron van de terreur.

 27. De Volkskrant is door mij zo’n beetje opgegeven. Alle keren dat ik hen vroeg om voorzichtiger om te gaan met een term als ‘extreemrechts’ heeft tot niets geleid. Ze luisteren niet. Niet naar mij, tot daaraan toe. Maar ook niet aar anderen. Ze denken dat ‘wij’ niet weldenkend zijn en dat zij dat juist wel zijn.

 28. Hulde aan Joost voor het opnieuw doorprikken van het zelfingenomen, wereldvreemde, policor gekwebbel van een “progressieve journalist”. Nog even dit citaat: “Hoe moet je ISIS anders bestrijden dan zonder geweld?” – moet dat niet zijn: MET geweld?

 29. Over die “journalist” wil ik het niet hebben, dat heeft Joost prima gedaan.
  “Het zonnige, veelkleurige, ontspannen Barcelona” Ja, ja.
  Op de lokale stranden wordt je lastig gevallen en/of beroofd door veelvuldig aanwezig Marokkaans tuig.
  Dwaal een tiental meters af van de Ramblas en je bevindt je in een Marokkaans-Algerijns ghetto doolhof. Daar ligt het probleem. Het zijn broeinesten voor terroristen, net als Molenbeek en de Schilderswijk. Dit wordt door de overheden gefaciliteerd. Spanje is goed in het promoten van het land, logisch, want toerisme is belangrijk voor de economie. Daarom wordt heel veel informatie achtergehouden. Touroperators huren dit jaar 100 ex-SAS soldaten in om stranden in Andalucia te beschermen. En dat doen ze niet voor de lol.

 30. ?? Nederland verandert in een rap tempo in een etnische lappendeken van elkaar bestrijdende sektarische intolerante stammen, daar is geen linkse oplossing voor! Het is het samen gaan van twee gelijke belangen criminaliteit en jihadisme. Gangsterislamisme: de vervlechting van criminaliteit en religie, waarbij diefstal, geweld, verkrachting en moord gelegitimeerd wordt door een islamitische ideologie die het Westen ziet als een te plunderen vijand. Alles wat je niet gelovigen aan doet is in de ogen van hun satan allah geoorloofd. Islamitische terreur is een gangsterorganisatie die zich in de islam verbergt en zo samenwerkt, want ze hebben elkaar nodig. Als islam niet heel snel gestopt wordt, dan is de eindtijd voor Europa inderdaad nabij. Dat dat gevaar nog steeds niet onderkend wordt is een schande. Het is duidelijk dat de islam de wereld wil domineren. Wat hun sterk maakt is onze zwakte. Onze zwakte is het morele dilemma. Intolerant zijn wordt bestempeld als racist, terwijl de echte…

  • racisten roven en moorden en aanslagen plegen/voorbereiden. In dit soort vuile oorlogen kan je niet anders doen dan je bevolking zo veel mogelijk te beschermen en dat is om de radicaliserende moslims permanent uit de maatschappij te halen en daarmee de netwerken en cellen kapot te maken. De politie en Inlichtingen Diensten hebben lange lijsten maar mogen niet optreden. Er staan gevangenissen leeg en de vijand marcheert in de straten. Elke terrorist heeft hulp nodig en dat zie je in Parijs, Brussel en Barcelona. De leiders verblijven in de allochtonen wijken waar iedereen hem kent en niemand een bek open doet. Gematigde moslims zijn dat. Ook liegen tegen ongelovigen is gepermitteerd door satan allah.

 31. Jan Stemerdink

  19 augustus 2017 op 18:30

  Waren er maar wat minder mensen die de Volkskrant lazen.
  Waren er maar wat minder mensen die MSM lazen en keken.

  • het is dankzij de domheid van de massa’s,dat dit krankzinnige beleid en dit soort Völkischer Beobachter geleuter en propaganda kan.