Noodkreet burgemeester: ‘Europese voorpost Lampedusa stort in.’

Door Joost Niemöller

Hoe zal de Europese beschaving ineenzijgen? Gaat het langzaam of zal het snel gaan?  Wanneer enkele catastrofen samenvallen kan er een ongehoorde dynamiek ontstaan.  De aanhoudende moslimaanslagen alleen lijken het werk nog niet te doen. De straatrellen, de toenemende werkloosheid, de islamisering en de ziekelijke obsessies met navelstaarderig politiek correct gedrag zijn signalen, maar misschien nog niet meer. De omvolking van Noord-West Europa zet gestaag door en zal er uiteindelijk voor zorgen dat vijf eeuwen Europese beschaving die de wereld heeft gemoderniseerd in elkaar zal zakken, zoals het Romeinse rijk in elkaar zakte.

En dan zijn er de voorposten, zoals het kleine Italiaanse eilandje Lampedusa, een EU ‘reddingsboei’ voor de Afrikaanse massa’s, niet ver van de Tunesische en Libische kusten.

De –gekozen- burgemeester van Lampedusa liet een noodkreet horen.  

Deze zal uiteraard de Nederlandse media niet bereiken.

De situatie is omleefbaar geworden op het eiland, met name door een rovende en belagende groep van 180 Tunesiërs op het eilandje, die door de politie niet meer in toom gehouden kan worden:

Martello said that he regularly received complaints from tourists and business owners on the island, who told him they “could not manage anymore” due to repeated instances of threats, thefts, and harassment. He said that a group of “180 Tunisians” were to blame for these incidents, and that they were able to “circumvent security controls” despite a heavy presence of security and police officers outside the centre.

Lampedusa is een voorpost van Italië. Zo’n andere voorpost is de Spaanse enclave Ceuta in Marokko waar massa’s Afrikaanse mannen in extase over de hekken klimmen. Spanje zegt de grens te hebben gesloten, maar hoe gesloten is die grens nog? Een maand geleden zag ik een YouTube filmpje waarbij een rubberboot met illegale immigranten domweg tussen de Spaanse toeristen aan de kust landde. Zo’n enkel filmpje, denk je dan. Hoeveel meer wordt er in de media verzwegen?

Voor een deel vindt de verloedering voor je ogen plaats. Altijd en overal die groepjes Marokkaanse jongens op straat. Die mensen omver rijden. Om hun slachtoffers heen blijven cirkelen op scooters als roofdieren om een prooi. Die overlast veroorzaken en Nederlanders die er beleefd iets van zeggen uitschelden voor kanker dit en kanker dat. In de grote steden in Nederland is dat al het normale patroon. Je ziet het, je hoort het. Je hoopt dat het over gaat, maar je weet wel beter. Een enkele keer lees je erover, weer zo’n incident waaruit de ultieme schofterigheid blijkt, maar het dagelijkse, aanhoudende patroon van de straatterreur komt niet in beeld.

En nu roept de burgemeester van Lampedusa om hulp, waarvan hij weet dat hij die niet zal krijgen. De inwoners voelen zich in de steek gelaten, en terecht. De oproep van de burgemeester om de opvangplaats, die permanent is geworden, te sluiten, zal niet beantwoord worden. Lampedusa is opgegeven.

On Saturday, Martello called for the government to close Lampedusa’s hotspot, a centre created to host migrants when they first arrive to the island but which has ended up housing them longer term.  In an open letter to Italy’s largest news agency, Ansa, Martello said that Lampedusians had been “abandoned”.

Terugtrekken naar de volgende horde. Hergroeperen. Afwachten. Tot de volgende golf.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this pageEmail this to someone

17 Reacties

 1. Het grote zwaard van damocles is de euro. Kijk naar vpro tegenlicht. Dat wordt de olifant die het hele eu-verhaaltje uitblaast. Daarna is er hoop tenzij Rutte nederland tegen de euro wegcijfert op commando van Merkel en macron

 2. Uiteindelijk had Marx toch gelijk, behalve dat zijn eigen aanhangers tot de uitvoerders van het gehate kapitaal verveld zijn. Mensen zijn verworden tot ingrediënten van een groter product . Te weinig consumenten hier, dan importeren we er een paar bananeboten uit Afrika en Midden Oosten. Alles wordt gemaakt tot het profijt van enkelen aan de top van een steeds globaler wordend omgekeerd pyramide systeem . Diegene die onderaan met de tulpenbollen zit op het einde , trekt aan het kortste strootje.
  Wat Marx niet begreep , is dat uitgebuitene en uitbuiter niet statisch zijn , maar beiden continue in beide richtingen in elkaar vervloeien.

 3. Zeilschip tijdperk. De kapitein en bemanning. Neem de Cutty sark. Net nog wereld beroemd voor de propeller overnam. Dat schip is nu nationaal British trots. Door een magnifieke bemanning samenwerking werd dit schip wereld beroemd. Een tijdperk waarin mensen op schouders stonden van vorige generaties. Vandaag staat er niemand op schouders van voorouders. Met als bewijs de politiek gedreven mens. Het geleuter van Trump,Merkel, Rutte, Macron, om er een paar te noemen, als bewijs. Hun superioriteit is duidelijk. Burgemeesters worden aangewezen vanuit hun visie, maar nooit gekozen.
  Die hele kliek is de E.U bemanning vandaag.
  Toekomstige generaties, zeker weten, willen nooit op hun schouder staan.
  Domheid heeft grenzen, buiten Afrika.

  • Dat hadden we onder het Karel V , en Phillips II trouwens net zo bij ons. Alleen is het nu nog veel algemener en daarom ook nog veel verstikkender. De EU is er wel ingeslaagd om onze lokale machthebbers in het clubje van Brussel tevree te houden, terwijl burger net nog niet toch beeldenstorm in de EU kerk wordt gedreven, ook al zitten we niet zo ver van de wanhoop.

 4. In de jaren 80 werd een kennis door marokkanen voor zijn huis waar hij geboren en getogen was, beroofd en het ziekenhuis in geslagen. De politie reageerde met waarom woon je daar nog? Eerst een huis, dan een straat, dan hele wijken, in Engeland zijn al reeds twee steden volledig bezet door moslims. Londen, Parijs, Calais, Malmo, Stockholm, Spijkerkwartier, 020 west, ga zo maar door, en nu een Italiaans eilandje…waarom wonen jullie daar nog? krijgen de oorspronkelijke bewoners waarschijnlijk binnenkort te horen.
  En de immigratie politiek verandert niet want Merkel gaat weer winnen, dus is Europa verloren. Jammer.

  • Merkel wint omdat zij zoals dictators wel vaak doen, vooraf alle mogelijke concurrenten in eigen en andere partijen politiek heeft geliquideerd. Nu krijgen we er een schijn verkiezing net zoals in het vroegere ussr. Merkel blijft aan tot de dood en dan zal ze in een mausoleum worden vereerd. Die Duitsers zullen het nooit leren.

   • Merkel is daar neer gezet en daarvoor geprepareerd,door een hogere macht.Net zo als de Paus nu,en beiden volgen de hun gegeven orders.

    • Die donkere macht is gewoon ‘het’ systeem zelf. De sterkste macht op aarde en in de hemel. Of het voorbeschikt is , of maakbaar laat ik aan theologen over.

 5. Je zou zeggen dat als de misstanden op Lampedusa voor de buitenwereld verborgen kunnen blijven, dat dan ook geldt voor het massaal afknallen van de indringers op dat eiland.

 6. Tja ik heb het al eerder gezegd en ik zal het nog maar eens herhalen.
  De Europese bevolking vindt het allang genoeg en zelfs de mensen die in het begin nog vonden dat we vluchtelingen moeten helpen.
  Alleen de politici schijnen er anders over te denken,maar zelfs dat geeft te denken want een politicus luistert naar zijn kiezers als hij geen stemmen wilt verliezen,toch!?
  En toch laten politici dit gebeuren alsof ze meer van de Afrikanen en moslims houden dan van hun eigen achterban,iets wat ik heel vreemd vindt!
  Als je dus alles op een rijtje zet dan kan je alleen maar concluderen dat er iets anders aan de hand is! Wat dan!?
  Het lijkt alsof er een onzichtbare hand is die dit alles tot stand brengt.
  Van wie is die hand en waarom hoor ik mensen denken…………

  • @Dominic,
   Je wil niet anti-Semitisch zijn zeg je en ik neem aan dat jet het hier dan niet over Joodse mensen hebt maar over zionisten!!! Groot verschil overigens! En waarom niet of wel is alleen maar van toepassing op zaken welke direct met Israël te maken hebben zoals o.a. ook de Holocaust die je dus pertinent NIET MAG ontkennen…..oh nee, waarom niet?
   Dit is echter de oorzaak achter alles wat er nu op dit moment gaande is in de wereld en niets anders!!!! Als je je verdiept in de geschiedenis, en dan meen ik niet die in de geschiedenisboekjes staat om je iets te vertellen uit 1001 nacht, nee de echte dus, dan krullen je tenen!
   Joden hebben op alle hoge posities in ELK land ik de wereld en met name in de VS hun angels en vooral aan de top, zoals de FED, het Hooggerechtshof en ga zo maar door!!!
   Nog vragen……simpel dus, zij bepalen wat en wanneer er gebeurd op deze aardkloot, en niemand anders, dat is een illusie!
   Gegroet,
   Gladiator

  • Ik ben er van overtuigd dat RANCUNE een belangrijke rol speelt in de manier waarop minderheden in de politiek staan.
   Het benadrukken van het slavernijverleden en de Holocaust is niet alleen een morele aanklacht tegen het westen, het is ook een uiting van rancune, terecht of niet. Het is gewoon heel plausibel dat de nazaten van de holocaust-slachtoffers deze rancune in politiek activisme hebben omgezet, en dus geen complotdenken.

   • Gezwam van de eerste orde. De Jodenvervolging is grondig gedocumenteerd. De dood van Patton beschouwen als moord, is ook al zo’n dom conspiracy verhaal. Patton was op weg naar een jachtpartij en zijn Cadillac werd aangereden door een Amerikaanse truck. Chauffeurs en jachtmaatje raakten niet gewond, maar Patton sloeg tegen een stalen frame en weer keihard terug; dit zorgde voor zijn verlamming. Niemand was op de hoogte van dit prive-uitstapje van Patton.
    Patton was een communistenvreter maar had ook de nazi’s vol overtuiging bevochten. Hij vreesde echter dat Duitsland in communistische handen zou vallen en was van mening dat Duitsers, ook ex-nazi’s, gebruikt moesten worden om Beieren effectief te kunnen opbouwen. Dit was tegen de zin van Eisenhouwer die hem op een zijspoor zette.
    Dat zijn de feiten, maar alu-hoedjes beginnen te fantaseren. Jij gelooft zeker ook in een 9/11 complot; dat hangt ook van onzin aan elkaar.
    Jammer van die bruinhemden hier.

  • @Dommenic, Politici laten deze migratie waanzin gebeuren omdat ze denken er voordeel bij te hebben. Ze laten zich betalen met mooie baantjes en ander snoepgoed, legaal of niet. Kijk maar eens in wat voor huizen (linkse ex) beroeps politici wonen, betaald van een ambtenaars loontje? Lijkt me sterk.
   Wie dat voor ze regelt? De (invloed)rijke top-tien families die de centrale banken en grote industrieen beheersen. Zullen gerust een paar Joden tussen zitten naast (van kom af) Duitsers, Zwitsers, Engelsen, etc en wellicht ook een verdwaalde Nederlander. Je anti-Joden gezeur raakt kant noch wal.

  • Uw stem maakt politici slechts in die beperkte mate uit om hun positie in stand te houden of te verbeteren. Statistici en spindocters kunnen redelijk nauwkeurig berekenen hoe een politicus dat kan bereiken. Hij kan dat dus ook doen door een kleiner minderheids publiek aan te spreken, zolang dat hem voldoende steun opleverd van de kiezer en ook van zijn partij en daarvoor heeft hij geen boodschap aan wat de meerderheid van de kiezer voelt of denkt. Daarbij denken politici slechts tot aan de volgende verkiezing en hoeven zij geen verantwoordelijkheid af te leggen tussendoor en niet eens bij de verkiezingen voor wat zij nu wel of niet hebben verwezenlijkt van hun programma. Eenvoudig !

 7. Mooie foto bij dit bericht. Dit is geen vluchtelingencrisis, maar een complete volksverhuizing. Veni vidi vici. En zo zal het zijn. De trouwe hondenogen van een Pechtold en een Merkel zijn voor de meute richtinggevend. Merkel zal zonder problemen worden herkozen en Pechtold zie je straks terug als burgemeester van Islamsterdam. De kanker vreet maar door en zal niet meer te stoppen zijn. Dat is onze toekomst. Waarbij ik God dank op mijn blote knieën dat ik geen kinderen heb. Saluut!

  • Ons democratisch systeem is helaas een lege schulp. Emotie zonder inhoud wordt ook hier veralgemeend. Eventjes janken dient tot meer dan hard studeren of werken.

© 2023 De Nieuwe Realist

Thema door Anders NorénOmhoog ↑