De beste nieuwe burgemeester van Amsterdam: Martin Bosma!

Door Prof. dr. David Pinto

De Amsterdamse eerste burger Van der Laan heeft zich, gedwongen door een fatale tumor, ziek moeten melden bij de Commissaris van de Koning in Noord-Holland. Een lot wat je niemand toewenst, overkomt nu de oer-Amsterdammer Van der Laan. Beterschap wensen helpt niet, sterkte wensen eigenlijk ook niet. Ik was het nooit met hem eens, heb hem verguisd omwille van zijn soms idiote initiatieven, hem kwalijk genomen dat het voor mensen als mij van Joodse origine, steeds moeilijker wordt om over straat te gaan zonder in problemen te raken.

Nee: dan toch is het laatste wat ik heb gewenst is dat Eberhard van der Laan zijn eigen strijd tegen deze ellendige ziekte nu lijkt te verliezen. Hoeveel liever was het mij geweest dat hij de strijd had verloren om Fatima Elatik en Saaida a.T. aan te stellen. De pragmaticus Van der Laan, zoals hij liefkozend door zijn achterban wordt genoemd, heeft die strijd wel gewonnen. De sporen van Fatima Elatik, Saaida a.T. en Bilal Lamrani zullen nog jarenlang door de stad waaien. De burgemeester won en de stad verloor.

Toch zal ik Van er Laan missen, want wat krijgen we terug? Het spel om de ketting en de hoed van eerste burger in een grote stad wordt gespeeld in de wandelgangen van de Haagse politiek en beslist in het ‘torentje’ van de premier van dit land. Daarbij is de lidmaatschapskaart van de juiste partij onontbeerlijk. In Nederland zijn een krappe 300.000 mensen lid van een politieke partij en één van hen moet het worden, de andere 10 miljoen volwassenen staan zoals gewoonlijk buitenspel. Wat een verspilling van talent en wat een grenzeloos dedain van het politieke metier. Anders was er immers wel iemand uit de groep van tien miljoen geroepen tot de functie. Maar goed, de lobby van de grote partijen bepaalt wie de functie krijgt toegeschoven waarbij eigenlijke kwaliteiten er minder toe doen. Daarbij bedenk ik mij overigens dat kwaliteiten veelal juist in weg staan te midden van zo onwaarschijnlijk veel middelmatigheid.

Waarom zou niemand op het idee komen om bijvoorbeeld Martin Bosma (PVV) voor deze functie te vragen? Bosma is een intellectueel, een voortreffelijk politicus, een buitengewoon kundig lid van het Presidium van de Tweede Kamer en bovendien een aimabel mens. Bovendien, de PVV is de tweede partij in grootte. En vreemd genoeg, Er is geen één burgemeester vanuit deze partij, terwijl de PvdA met haar magere 9 zetels, twee van de vier grote vier steden gijzelt. Hoe democratisch is dit eigenlijk? En reken maar, blunders zoals met Fatima Elatik of Saaida a. T.  zul je Bosma niet zien maken. Sterker: de kans op aanslagen wordt zelfs zienderogen minder wanneer Bosma de eerste burger van Amsterdam zou zijn. De reden is waarschijnlijk dat Bosma’s PVV problemen benoemd zoals ze zijn. Dat mag niet van de wegkijk-elite. Maar een juiste analyse van de gezondheidssituatie schept mogelijkheden voor een succesvol behandeltraject, in het bijzonder als dat ten koste gaat van subsidie slurpende linkse bendes uit het politieke achterveld.

Maar nee; de chaos wordt waarschijnlijk verder aangezwengeld door –niet al te opvallend- hengelende ex-politici zoals Femke Halsema (GroenLinks) of Rogier van Boxtel (D66). Beiden vormen een garantie op verdere polarisatie tussen concurrerende culturen in de stad waarvoor de cultuur marxistische grachtengordel zich graag voluit garant stelt.

De erfenis van Van der Laan vergt een aanpak die orde op zaken stelt in een sterk verdeelde stad die bol staat van criminaliteit en bestuurlijke fraude.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this pageEmail this to someone

12 Reacties

 1. het wordt tijd voor een kosten baten analyse van politici…………..

  die komt er niet want de meesten kosten geld en sommigen kosten ons miljarden……

 2. Gezien de stank die rondom de policoristen hangt met hun ondemocratisch beleid van een cordon sanitaire tegen Wilders z’n PVV wordt M. Bosma helaas geen nieuwe burgervader van Amsterdam. Ben het eens met AaHunze, Van der Laan heeft bijna een kalifaat van de hoofdstad gemaakt, waarmee alleen de zogenaamde socialisten op verder kunnen borduren, face it Amsterdam is verloren.

  “Het kabinet is niet van plan apart uit te rekenen wat de kosten en opbrengsten zijn van allochtonen in Nederland.” Minister Van der Laan (Wonen, Wijken en Integratie) zei dat de ministers wel gegevens willen verstrekken die zijn af te leiden uit de begroting. “Maar wij gaan principieel niet verder toerekenen dan we al doen in onze eigen begrotingen, want we houden geen boekhouding bij van groepen mensen”, voegde hij eraan toe. “We zijn niet geïnteresseerd in wat een individu kost – een Fries, een oudere, een gehandicapte of iemand met blauwe ogen.” >>>> https://fenixx

  • @Adriaan Jansens. En weet u wat nu zo raar is? Als het om de ouderen in dit land gaat, dan kan men ineens wél tot het 3e cijfer achter de komma berekenen wat “zij ons kosten”! Dat diezelfde ouderen hun hele leven hebben gewerkt en bijgedragen wordt voor het gemak maar even terzijde geschoven. Hetgeen dat nu massaal het land binnen spoelt zal nóóit een spat bijdragen. Alleen maar kosten. De diverse lijstjes liegen er niet om. 15 jaar na aankomst zit tussen de 65 a 75% van de Somaliërs nog steeds in de Bijstand. En andere groepen doen het al niet veel beter. Verder maken ze aanspraak op heel wat potjes die voor u en mij gesloten blijven. Dan e.e.a. op de lange duur onhoudbaar zal blijken maakt voor de Linkse Goegemeente niet uit. Deugen mag wat kosten immers en we wentelen de kosten gewoon af op de handwerkende autochtoon die we de mond snoeren.

   • Mee eens Sjefke7807

    Helaas denkt een groot gedeelte van het volk er anders over, gezien de verkiezingsuitslag. Net zoals het Brexit-referendum, de Amerikaanse presidentsverkiezingen en ‘ons’ eigen Oekraïne associatieverdrag referendum is het volk verdeeld tot op het bot. Voorlopig zie ik nog geen veranderingen ten goede, de soevereiniteit van Nederland is grotendeels overgeheveld naar Brussel en het nieuwe rampen kabinet (Kunduz) Rutte 3 nadert met vaste schreden en blijft dezelfde koers varen als voorheen onder auspiciën van de ongekozen EU-leiders.

  • De kosten zijn al een tijdje bekend. In 2003 publiceerde het CPB een onderzoek olv Hans Roodenburg waar een schatting van de kosten werd gemaakt.

   https://www.cpb.nl/publicatie/immigratie-en-de-nederlandse-economie

   Meer recent kreeg de dissertatie van Jan vd Beek over de kosten van immigratiede nodige publiciteit. Op Cafe Weltschermz is een interview met Jan vd Beek terug te vinden:

   https://www.youtube.com/watch?v=XhJaZLXy9DI

 3. Een PVV-er als burgemeester van Amsterdam dat volledig geregeerd wordt door linkse-deug-ambtenaren? Hoe geschikt ook, deze man zou gesaboteerd worden en maakt dus geen enkele kans. Helaas.

  • @calle je bent op de goede weg in je zoektocht naar feiten. j hebt in elk geval iets gelezen of gehoord over Patton Dat is pure winst Ik adviseer nog eens, lees Patton’s diary Hij werd niet één keer maar twee keer door een militaire truck aangereden. De eerste keer was er weinig aan de hand De tweede keer wel en moest hij naar het ziekenhuis. Ze brachten hem echter naar een kliniek. Hij vroeg zijn vrouw om hem daar weg te halen. “Ze gaan mij vermoorden” zie Patton Diary.
   Punt 2) Lees of kijk naar Bejamin H. Freedman De rechterhand, 2e man van 3 presidenten, Rooseveld Eisenhower en Kennedy Ik geef je feiten Het is een officieel document
   1961 Speech in Willard Hotel Washington DC on behalf of Gonde McGinleys newspaper Common Sense
   Youtube: https://youtu.be/rx1Rj6fHCNE Het transcript:
   http://www.sweetliberty.org/issues/israel/freedman.htm
   Succes

  • @Cale. U slaat de welbekende spijker op de kop. Het hele ambtenarenapparaat in niet alleen A’dam maar ook de rest van het land is vergeven van de linkse deugers. Ieder afwijkend idee of geluid zal gesaboteerd worden. Bosma was ook in de race voor het 2ekamer voorzitterschap. Deze taak had hij met verve en kunde vervuld als ze hem de kans hadden gegeven. Maar het werd opnieuw een PvdA-er want alles waar de noemer PVV aan kleeft is besmet. Dat laat precies zien hoe “democratisch” dit land nu eigenlijk écht is (Hint: níet!).

   • Zoals u zegt beste Sjefke. Alles waar PVV op staat wordt bij voorbaat door het (s)linkse partijkartel geboycot. Dat dit anti-democratisch is ( kom, laat ik mij eens zacht uitdrukken ) hoeft geen betoog maar wat kan het ze schelen, de regenten, de verraders, de graaiers, de patjepeeërs. Zolang hun belangen maar behartigd blijven gaan ze over lijken en wordt geen middel geschuwd om hun zin door te drijven. Natuurlijk zou de heer Bosma een uitstekende kandidaat zijn en als PVV zijnde moeten ze hem ook direct voordragen, ook al is het maar om de reacties te horen van de elite. Als tweede partij van NL hebben ze alle recht op een burgemeesterspost en het zou werkelijk schaamteloos zijn indien deze post weer naar een PvdA’er zou gaan. Als gedecimeerde splinterpartij hebben die niets meer te vertellen.

    • Mede daarom is het voorstel van FvD zo goed om de burgemeester van een plaats te laten kiezen door de INWONERS van die plaats ! Dat vieze achterkamertjes gekonkel en vriendjespolitieke gesjoemel moet eens afgelopen zijn. Zoals het nu gaat zijn het dumpplaatsen voor afgeserveerde, niet functionerende, overtollige, evt. ( vroeger ) in opspraak geraakte politici die men toch ergens kwijt moet omdat ze niks anders kunnen. Arnhem is daar een goed voorbeeld van. Pakweg 6% stemde op de PvdAllah in Arnhem ! En men krijgt een PvdAllah burgervader ! Ziedaar, het partijkartel in full swing. Zolang een plaats zijn eigen burgervader nog niet kan kiezen dan : Voordragen die Martin Bosma. Hij zou het prima doen in Amsterdam. PVV verdient het.

 4. Burgers moeten kiezen, niet den Haag

 5. And pigs might fly!
  Joost, wil je dit Bosma aandoen?
  Moet hij iedere keer een veldslag leveren met het linkse inteelt gebroed van die stad.
  Dat gun ik de man niet, hij verdient iets beters dan Amsterdam.

© 2023 De Nieuwe Realist

Thema door Anders NorénOmhoog ↑