Stoer doen over dode jihadi’s

Door Caroline Vonhoff

 

De oorlog tegen het ragtag-legertje van ISIS lijkt niet al te voorspoedig te gaan, tenminste uitgaande van de gedachte dat die oorlog gevoerd wordt. Op propaganda-foto’s zie je hele files Amerikaanse legervoertuigen paraderen met daarop mannen met baarden en een woeste blik. Ai, eng, heel eng, die mannen. Nog enger is het dat die foto’s wel worden gemaakt en verspreid, maar al die colonnes dus niet leiden tot een in oorlog logische reactie: er even met een bommenwerper overheen en weg leger. Ik ben geen generaal of iets dergelijks, maar in een serieuze oorlog ligt zo iets voor de hand zou je zeggen. Als al eerder betoogd: de oorlog waarvan men ons wijsmaakt dat die een half jaar terug op vrijdagochtend begon, had nog dezelfde vrijdagmiddag klaar kunnen zijn geweest. Nou ja, zoals het hoort sneuvelde de waarheid het eerst.

Vrolijker gedachte: en dan hebben we het over de grootste militaire macht ter wereld met alle wapens die je maar kunt verzinnen. De militaire macht die 20.000 ragtaggers volgens hun eigen propaganda niet aan kan, maar Rusland wel een aardig land vindt om een oorlog mee te beginnen. Nou ja, dan kunnen we in Europa weer eens meemaken hoe fijn een oorlog op eigen grond wel niet is, een gedachte die blijkbaar nogal wat houders van de staatsmachten hier aanspreekt.

Een buitengewoon fijn plan en succes verzekerd.

Maar terug naar de strijd tegen ISIS.

Inmiddels is het zelfs ‘stoer’ om te zeggen dat jihadi’s hetzij maar moeten opdonderen, hetzij opdonderen én sneuvelen. Wat direct opvalt is dat die opmerkingen gemaakt worden door mensen (Aboutaleb en Rutte) die de macht hebben om niet af te wachten wat de jihadi’s zelf behaagt te ondernemen, maar dat kunnen sturen. En door het afnemen van de Nederlandse nationaliteit, en door het uitzetten, en door het bij eventuele terugkeer uitleveren aan het land waar zij heen gegaan zijn om te moorden en verkrachten of die activiteiten te ondersteunen. Maar ja, daarover horen we dus niemand, en dat maakt alle praatjes dus net zo stoer en waardevol als wind in een netje. Wel aardig om te merken dat er nogal wat mensen zijn die zelfs die holle opmerkingen nog niet voor hun rekening willen nemen. Tja, waarom je dan nog een staat zou hebben, wordt op die manier ook voor de meest geharde liefhebbers ‘de idee staat’ moeilijk uit te leggen. Dit geldt te meer daar de staat hier zelfs de nachtwakerstaatstaken niet (of misschien wel: juist niet) waar maakt. Inmiddels worden hier zelfs gevangenissen verhuurd omdat er geen emplooi voor zou zijn. En dat met een oplossingspercentage van rond de 1% van tegen de onderdaan (voorheen de burger) gerichte misdrijven. Steekneuzen over wat je op je boterham smeert en hoe vaak je toilet doortrekt, dat is het wel zo een beetje, nou ja, en belasting heffen dus om alle overbodige steekneuzerij te betalen.

Maar dat terzijde. Het gaat dus om die jihadi’s waartegen de staat dus ook al weer machteloos staat. En dus geen enkel de rechtsorde hier handhavend initiatief neemt. En beetje hopen en wensdenken en alle initiatief dus bij de jihadi’s, en komen ze terug dan gaan we ze opvangen en subsidiëren en integreren en wat niet al.

Ongelooflijk, werkelijk ongelooflijk.

En dat er mensen zijn die dat stoer vinden, dat is niet alleen ongelooflijk maar ook onbegrijpelijk.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

27 Reacties

 1. Caesar Lion Cachet

  12 maart 2015 op 09:20

  PS…

  Rutte is natuurlijk een zielloze en balloze psychopaat. Een lege huls en een pop aan een touwtje dat gedachteloos de orders opvolgt van zijn satanistische meesters. Tot dat ook hij wordt gedumpt ! Ook dat zal hij gevoelloos weglachen want de volgend zombie staat al in de startblokken !

 2. Caesar Lion Cachet

  12 maart 2015 op 08:44

  LS…
  Op meerdere buitenlandse sides wordt met de grootste stelligheid verkondigd dat ISIS een leger is van huurlingen opgericht en gefinancierd door Israël / CIA / Saoedi Arabië . Iedereen begint dat zo langzamerhand door te krijgen behalve de Jihadisten zelf en Mark Rutte… Voorbeelden genoeg zou je zeggen als de coalitie met de meest geavanceerde straaljagers geen kudde Toyota’s uit de woestijn kunnen (willen ?) blazen.

  • Caesar Lion Cachet

   12 maart 2015 op 15:34

   PS…
   Yasmina Haifi wist al direct dat ISIS een Zionistisch complot was. Ontslag dreigde maar van Job Cohen mag dat niet… Cohen ! Prominente familie, vooral bekend en rijk geworden in de slavenhandel… Ook Deiselblümchen werd onpasselijk van zoveel Antisemitisme toen Yasmina de harde werkelijkheid verkondigde… Je blijft toch lachen met die Khazaren als het niet om te huilen was… De grootste antisemieten aller tijden !

   • Basic Dimension

    12 maart 2015 op 16:29

    Het ging er bij de commotie over Yasmina minder om wie Isis faciliteert, maar meer om dat zij impliciet de indruk wekte dat moslims geen eigen geweten hebben en derhalve ook geen verantwoording schuldig zijn voor hun slachtpartijen. Daarin geeft de commissie Cohen haar nu alsnog gelijk.

 3. Hoezo stoer doen? Je kunt toch oprecht blij zijn. Daar is niks mis mee. Vuile haatbaarden.

  • En waar moet ik dan blij mee zijn? Met een dooie mus als beste om op te hopen?

 4. ….niets voor niets over ISIS-raffinaderijen die gebombardeerd zouden worden. En dat terwijl ISIS die natuurlijk hooguit heeft gestolen.

  Enfin, hoe je het ook bekijkt (zelf door de idiote lente-lens), wat het Westen daar uit haalt doet voor alle mensen daar meer kwaad dan goed. Toch is er blijkbaar goed aan te verdienen, aan al dat moorden.

  Ook vreemd (maar uiteraard wel gelukkig) is dat men niet gewoon richting Israël gaat, iets wat toch voor de hand zou moeten liggen. Maar misschien is dat de invloed van al die gematigden?

  • Het is ISIS nu nog niet te doen om Israel. Ze willen eerst met Rome vechten in een plaatsje vlakbij Alleppo, omdat voorspeld is in de Koran. Rome zal daar, zo is de voorspelling, verliezen. Dus zitten ze daar nu in een agrarisch dorpje te wachten totdat Rome komt vechten met ze.

   Met Rome wordt dan waarschijnlijk Turkije bedoeld. (Constantinopel en het Oost-Romeinse Rijk, dat een eerder kalifaat was). Maar dat weet god dan altijd weer beter. Dus kan het ook de VS of de EU zijn.

   ISIS is een exclusief ticket naar het paradijs, zo menen de jihadgangers. En tot die tijd is er ellende, strijd en dood. En dat heeft een enorme aantrekkingskracht.

   Natuurlijk verdienen er ook mensen geld mee en macht, maar de grote drijfveer is hier: overtuiging. De overtuiging dat je in een volgend leven op een volgend level komt door nu naar het kalifaat te gaan. Dat staat allemaal in dat boek. Zo een overtuiging is moeilijk voor te stellen.

   • Als ik een wolfshond los laat dan weet ik wel zo een beetje wat die gaat doen als die een wolf tegenkomt, namelijk wat de aard van het beestje is. Ik heb die hond natuurlijk wel eerst moeten (op)voeden, want anders haalt die de wolf niet.

    Ik maak me meer zorgen over het gedrag van de mensen die ik geacht word mijn vriend te noemen, dan over degenen van wie ik al weet dat het mijn vijand is.

    En dan natuurlijk als altijd weer Cicero in zijn behartigenswaardige woorden over verraad en verraders.

 5. Daarom laten die debielen ook hun haar groeien. Die strijd zou geleverd gaan worden door langharige krijgers. Verwijs ik naar de parallel in Indië. Daar had je vanaf 1945 de islamitische masjoemi (en trouwens ook een hezbollah). Die masjoemi lieten ook hun haar groeien voor de heilige oorlog tegen de Hollanders. Twee jaar geleden was toch dat album gevonden van die Nederlandse militair, waar je kon zien dat Indonesiërs in een greppel werden neergeknald. Ophef! Als je online door dat album bladerde kwam je twee bladzijdes verder dan die greppel een foto van twee gevangenen tegen, waarvan een met lang haar: een masjoemi. ISIS-strijders avant la lettre, in de jaren 40 van de vorige eeuw. ISIS is niets nieuws onder de islamitische zon. Ze zijn gewoon wat de islam in feite is en doet, als het de overhand heeft.

 6. Oh, ik meende dat Pechtold nog altijd denkt dat ISIS de Arabische lente van Syrie was, zoals Petra Stienen hem heeft ingefluisterd. Pechtold meent dat enkel Assad een probleemzoeker in Syrie is en de rest is allemaal gematigde oppositie. En die moeten we steunen, niet platbombarderen van de D66.

  Dat die gematigde oppositie een tikje radicaal is geworden, is uiteraard de schuld van het Westen, dat niet op tijd ingreep, terwijl Marietje Schaake daar nog toe heeft opgeroepen.

  • Ik meen dat er inmiddels sprake is van een gematigde groep rebellen die vaak met ISIS mee vechten (en die de US dus willen helpen en bewapenen) en een groep onmatigen die aangeduid worden als ISIS. Om die ISIS heet het te doen te zijn, alle gedonder en gebombardeer. Kennelijk wel geletterde lieden trouwens, dat ze zich op bibliotheken en dergelijke het Westen schokkende zaken richten, de geschiedenis leert immers dat die vooral vernietigd worden door mensen die de daar beschikbare informatie niet verspreid willen zien 🙂

   Er moet ‘iets’ zijn dat maakt dat alle betrokken staten liever elders troep gaan maken dan hun thuis gemaakte troep opruimen. Maar ook dat is natuurlijk niet voor het eerst vertoond.

   Zo zou er hier eens indringend gesproken moeten worden met de (eigenaren van) oliemaatschappijen, die blijkbaar maar olie blijven kopen van ISIS. Werkt beter dan de olie-infrastructuur van Irak en Syrië vernietigen. Maar ach, men spreekt natuurlijk 0 voor 0 over…

 7. Pechtold stemde gewoon voor het bombarderen van moslims hoor, daarover geen misverstand. Blijkbaar denkt Pechtold dat mensen niet dood gaan van bombardementen op hun hoofd en die zogenaamde oorlog tegen ISIS lijkt hem nog gelijk te geven ook 🙂

  En Pechtold krijgt die jihadi’s echt niet op zijn eigen beveiligde stoep in zijn eigen veilige wijk als die niet door de beveiliging worden doorgelaten. En zolang Rutte daar geen spruitjes staat de koken, heeft hij ook al geen last van ‘luchtjes op de trap’, waarbij ik overigens niet uitsluit dat hij zijn trappen thuis niet met anderen deelt.

 8. Als Mark Rutte zou zeggen dat hij spruitjes niet lust, dan heeft hij er ook 2 virtuele zetels bij. Ben ik bang.

  Voor het beleid maakt zo een uitspraak niet uit, maar wie is het er niet mee eens?

  Voor wat betreft spruitjes is dat nog begrijpelijk, maar wie zou een gebrainwashede verkrachtende moordenaar liever op zijn stoep hebben staan, dan dat ie ergens ver weg omvalt? Nou, die mensen zijn er blijkbaar ook! En dat is helemal verontrustend, dat die mensen (zoals Pechtold) ook nog enige invloed hebben.

 9. @D.G. Neree We mogen weer kiezen wie nu weer onze gevangenisbewaarder en beul mag worden!
  U schrijft het m.i. juist. We mogen kiezen en daarmee houdt het op. Heel velen zullen door niet te gaan stemmen aangeven dat wat er ook uit komt, voor hen verder gaat dan de veilige huiskamer en de TV. Dat is nl. eng en ingewikkeld dus sluiten ze hun ogen en wachten op de aankomende klap. Europa heeft net als een vervelend kind corrigerende tikken nodig. Door (ouderwetse) logica uit te bannen, veroorzaak je onduidelijkheid.
  Op sites als deze mogen mensen van zich af schrijven. Soms lucht dat voor iemand wat op maar het zet denk ik ondanks alles geen zoden aan de dijk.

 10. D. G. Neree

  9 maart 2015 op 01:49

  De Brusselse samenzweerders en hun uitvoerders, de landelijke politieke bobo’s hebben in Oekraïne allang het masker laten vallen, met hun steun aan een fascistoïde staatsgreep en daarmee het teken gegeven, dat alle redelijke argumenten en grondvesten overboord zijn gezet. Maar het plebs heeft het nog steeds niet door en juicht voor de komende finale van dit mediaspektakel: de verkiezingen! We mogen weer kiezen wie nu weer onze gevangenisbewaarder en beul mag worden!

 11. D. G. Neree

  9 maart 2015 op 01:43

  Het is te grof voor woorden. Rutte krijgt lof (en zogenaamd opeens duizenden stemmen) voor iets wat Geert Wilders vanf het begin al zei en darvoor alle stront van de wereld over zich heen kreeg.
  De brutaliteit waarmee de mensen belogen en keihard uitgelachen worden, daar lusten de honden geen brood van.
  Reken maar dat Aboutaleb al ingewerkt wordt voor een ministerspost.
  Het gaat zogenaamd alleen over de provincies idd, maar daar gaat het helemaal niet om. Het gaat voortdurend om de macht en in het geval van vekiezingen, voor de consensus.

  Die moet omslaan, anders komen er de komende jaren alleen maar meer politieke manoeuvres vanuit de ons-kent-ons politieke kaste.

  dat is: Nog meer minachting en vertrappen van het volk en voor een Europees Leger tegen Rusland en van binnenuit wegrottend door de massale instroom en koestering van Islamitisch en Afrikaans volk.

 12. Denk je werkelijk dat die mensen er vanzelf de brui aan geven? Waarom zouden ze?

  • Op de lange duur, bedoel ik. Hoe lang dat is, geen idee.
   En of het vanzelf gaat? De ontwikkeling gaat vanzelf, maar niet bij iedereen even makkelijk. De slavernij kwam ook niet zonder slag of stoot tot een einde, dus in die zin gaat het niet vanzelf. Maar dat het inzicht en de wijsheid er komt, dat ligt in logica en is dus onvermijdelijk.

 13. De staat wordt momenteel geleid door managers. Managers gaan voor de handigste oplossing en de makkelijkste weg.
  Iets van visie aan de buitenkant is noodzakelijk voor hen, maar in het gebruik alleen maar hinderlijk. De staat wordt dus momenteel dus geleid door opportunisten (hoewel ze trouw zijn aan hun theorie).
  .
  Het is een kwestie van deze fase overleven, en dan uiteindelijk zal de ruimte komen waarin op ieder gebied, dus ook voor het bestuur, talent vanzelf komt boven drijven (en een ieder tot zijn recht komt en zich waar kan maken).

 14. .
  Wij vloeken niet, wij tieren niet
  op Neêrlands dierbre grond,
  maar op dit leugen-Kabinet
  dat elke afspraak schond !
  .
  op die Samsom in z’n pak op maat
  die “liberale” VVD,
  en op Pechtold. quasi-democraat
  want hij telt wél voor 2 !
  .
  en óók op die Maurice de Hond
  met z’n gestuurd gepeil
  dat steeds opnieuw slachtoffers vond
  want WIJ gaan voor de bijl !
  .
  dus vloeken WÉL en óók hardop
  méér kunnen WIJ niet doen,
  dan schreeuwen: Landverraders STOP
  met ons allerlaatst fatsoen…
  .

 15. dhimmiesnuffelaar

  8 maart 2015 op 18:49

  Wat je ziet is net succes van indoctrinatie ,manipulatie en bedrog. De ons te gronde voerende politici kunnen er niet zijn zonder die kiezers. Dáár beginnen de problemen, zoals in een andere situatie de moslims en immigratie b.v. óók een groot probleem vormen en naar mijn mening zeer ongewenst zijn, maar het grootste verwijt toch niet deze veelal profiteurs treft, maar de hen faciliterende politici,van wie geestverwanten ons nu nog durven oproepen om immigranten in ons huis te nemen. Oorzaak en gevolg dus: een debiel kiezerscorps van onmeetbare trutten,truien en geitebreiders produceert een kabinet Rutte en laat zich door de net zo onbetrouwbare typetjes als Asscher toespreken via de zelf gefinancierde hersenspoelmachines PO en MSM. Proost hoor gepeilde kiezer!

 16. ‘Herr Biedermann und die Brandstifter’ was oorspronkelijk bedoeld als radiohoorspel (1955) en later bewerkt voor toneel (1958).
  Dit werk is ook wel uitgelegd als een parabel of gelijkenis over de opkomst van het nationaalsocialisme en als een waarschuwing tegen Verrtauensseligkeit. De hoofdpersoon Biedermann is een wat naïeve man die boud vindt dat brandstichters moeten worden opgeknoopt. Doordat hij het tegelijkertijd echter ook ongepast en ‘onbeleefd’ vindt argwaan te tonen, wordt desalniettemin onder zijn eigen ogen door ongenode gasten zijn woning volgestouwd met vaten benzine en uiteindelijk reikt hij zelf eigenhandig de lucifers aan waarmee dan het huis en zelfs de hele stad in vlammen opgaan. Iemand die zelf niet eens lucifers op zak heeft, zo luidt Biedermanns onnozele ‘redenering’ , die kan toch geen brandstichter wezen?

 17. W.H.J. Reiss

  8 maart 2015 op 17:34

  Aan de ene zijde 8 straaljagers sturen om de jihadisten dood te bombarderen !
  Aan de andere zijde: kwamen de jihadisten maar terug, dan konden ze we berechten volgens onze jurisdictie !
  In dit land is Achterlijkheid Troef !

 18. Wat ook ongelooflijk is is dat de VVD, na deze stoere uitspraken van Rutte, virtueel
  een paar zetels wint. Dat er mensen zijn die daar nog op willen stemmen. Rutte heeft door zijn leugens en bedrog zijn geloofwaardigheid compleet verloren.
  En dit soort uitspraken is ook een noodsprong om nog wat zieltjes te winnen.
  Het lijkt wel een soort masochisme. Ik ga op je stemmen en als je mij dan nog eens
  lekker met je vriendjes belazert. Onvoorstelbaar.

  • Die peiling is van Maurice de Hoax.
   Die heeft de vervelende gewoonte om, wanneer er weer iets te kiezen valt, zijn geregistreerde respondenten wat selectiever te benaderen.
   Zodra er verkiezingen komen, worden er opeens veel minder PVV’ers benaderd en aldus verschuiven er virtuele zetels.

   Ook al zo voorspelbaar is het CBS: zodra er verkiezingen aan zitten te komen, gaat het opeens cresecendo met de economische vooruitzichten. In hoeverre dat crescendo gaat is ook afhankelijk of de PvdA regeert. Nu zitten de socialisten op het pluche, dus is de voorspelling een whopping 1,7%
   Indien de VVD met het CDA zou regeren zou dat percentage ergens rond de 1,2% tot 1,4% liggen. Zodra de stemmen geteld zijn gaat ook het percentage van de verwachtte groei weer naar beneden. Wedden dat het CBS voor of rond 1 april met cijfers komt die zo rond de 0,7 a 0,8% liggen?