VVD, de ballon die knapt

Door Joost Niemöller

Waar verwacht kon worden dat de PvdA na aanhoudende verkiezingsverliezen en vergaande marginalisering dit kabinet zou opblazen, blijkt het nu de VVD te zijn waar intern de ene na de andere bom ontploft. Zojuist hoorden we weer van het plotselinge opstappen van het VVD Kamerlid René Leegte. Het is de zoveelste in rij bij de VVD waar conflicterende belangen naar buiten komen. De partij die zich praktisch in het bedrijfsleven heeft genesteld blijkt met de dag meer een stinkzwam van vriendjespolitiek, ondoorzichtige dwarsverbanden en sluimerende corruptie te zijn.

Maar dat is nog tot daar aan toe. De VVD kwam ook ineens naar buiten met een ballonnetje aangaande een nieuwe asielregeling. Dat moest dan in Brussel geregeld worden. Er waren ook geen afspraken over gemaakt met de PvdA, dus het kon en hoefde nooit kabinetsbeleid te worden. Ging dus nergens over. Maar waarom opeens nu?

Volgens Telegraaf journalist Paul Jansen was binnen de VVD aanvankelijk gespeeld met de gedachte om de VVD ballon voor de verkiezingen op te blazen en los te laten. Nu, dat valt nog te begrijpen. Er kwam ook het een en ander tussen voor de VVD, zoals een minister en een staatssecretaris die vielen.

Waar dan nog bij komt dat dit kabinet moet gaan regeren met een Eerste Kamer die goeddeels onwillig is. Dat zal het nog moeilijker maken voor de VVD om zich met overtuiging op rechts te profileren. Ze worden tenslotte steeds meer gedwongen om links beleid uit te voeren.

De VVD, de ballon die knapt.

(En ach, kijk, nu lees ik ook over een VVD-er die vier dagen geleden een ballon opat.)

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

9 Reacties

 1. Wat mij het meest verbaast is de reactie van andere partijen op de proefballon van de VVD: Wat is er in hemelsnaam tegen 100% opvang in eigen regio? Daar is geen zinnig enkel argument tegen.

  Het feit dat de VVD mee heeft gewerkt aan het kinderpardon maakt deze proefballon bij voorbaat een grote grap.

 2. Dat overigens het koningshuis zo dom kan zijn om de media te laten getuigen van hun vrijwilligerswerk. Want nu hebben we ze dan eindelijke betrapt.
  Een belastingvrije vrijwilligersvergoeding is 150 euro per maand. Dat is zo’n 6,88 per dag.
  Dat mag een werkgever belastingvrij geven. De koning krijgt van ons 3.292 euro per dag.Maxima 1.304 euro per dag en moeders 1.860 euro per dag. Totaal 6.456 euro per dag. Zij mogen als vrijwilliger met z’n drieen maar 6,88 x 3= 20,64 belastingvrij krijgen. Dat wordt betalen voor ze. Met 100% boete en alles er bij. In naam van hemzelf.

 3. Het is een boodschap de goede richting. Dat is altijd + 1.

 4. Het Utrechtse raadslid André van Schie heeft tijdens de raadsvergadering donderdagavond een ballon opgegeten. De VVD’er verorberde de rubberen ‘snack’ om te laten zien dat ballonnen onschadelijk zijn voor dieren.
  Waarom gaat een VVD-er een ballon opeten? Laat iemand van de partij voor de dieren bewijzen dat een ballon slecht is; wie eist, bewijst. De VVD kan beter condooms gaan eten want ze staan steeds vaker voor lul (sorry erachter).

 5. Wat ook opvalt. A l deze met oranje uitgedoste stropdassen mensen hebben geen bescherming nodig. Zoals tegen medeburgers, nieuw, die orde willen in religie. Waarom niet is de hamvraag. Het antwoord is Oranje, Willem, koning, zelf, die eerbied bracht naar het land van Saoedi. Zijn getrouwen, zonder uitzondering, zijn allemaal lid van een VVD. Het heeft te maken met een neus. Goed ruikende mens neuzen weten hoe en waar welvaart vandaan komt. Hun supporters, net als bij voetbal, zielig gedoe.

 6. Die etende VVD-er lijkt meer op een kauwend aapje die lid is van de partij van de dieren.
  Ik wist trouwens niet dat onze koning Willem Alexander een tweelingbroer had.
  Als je Ard van der Steur samen ziet op de foto met onze koning zie je bijna geen verschil. Altijd handig natuurlijk om een stand-in te hebben. Vooral met Koningsdag. Dan moet onze koning best hard werken. Dan is het wel fijn dat hij tijdens dat uurtje even kan rusten en dat van der Steur zijn honneurs waar neemt.
  Ik zag ook dat het koningshuis letterlijk zijn imago aan het oppoetsen was.
  De hele familie gezellig vrijwillig aan het poetsen in Barneveld.
  Ze krijgen er geen cent voor betaald. Het was echt vrijwillig.

 7. Het balonnetje is wel te begrijpen als je als VVD’er de PvdA verdenkt van het ontmaskeren van de foute VVD politici. Het antwoord op de ingetrokken keutel is kennelijk Rene Leegte

 8. Basic Dimension

  24 maart 2015 op 12:28

  Zijlstra is een stijle en starre man van principes met weinig geestelijke ruimte en intellectuele flexibiliteit, maar er zijn wel heel goed afspraken mee te maken. Rutte daarentegen is een amorele pathologische kameleon en dat paste heel slecht bij Wilders.
  .
  Het rechtse deel van het CDA onder Buma is nog het meest stabiel van deze huichelachtige opportunistische heksenkring. En ja, Zijlstra verzet nu de bakens want het gaat niet lang goed zo. Rutte vlucht naar Brussel en Halbe neemt het over. Zijlstra sorteert voor op een mega terroristische aanslag die het politieke landschap in Nederland voorgoed zal veranderen. Dan komt er ook een einde aan het gehakkel over de verloren generatie van onze straatcoach Samsom.

 9. J. C. Th. Köhler

  24 maart 2015 op 11:41

  “Juist op dit dossier overigens.”

  De minister en de staatssecretaris vielen in de zaak (de bonnetjesaffaire) betreffende een deal met een kroongetuige. Niet vanwege de asielprocedure.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl