Zo stemt Nederland (en Europa) zichzelf de afgrond in

Dick Kraaij

 

Er zijn in Europa te weinig kiezers die echt last hebben van de multiculturele samenleving. Die conclusie moet je wel trekken op grond van de uitslagen van recente verkiezingen in Nederland en, jawel, Frankrijk. Dat zijn misschien niet geheel toevallig de twee landen waar in 2005 het Verdrag van Lissabon 1.0 (de zgn. Europese Grondwet) werd weggestemd en vervolgens alsnog in een 1.1-versie werd geïmplementeerd.

 

Kiezers. Ik heb er inmiddels geen hoge pet meer van op. Als het om het electoraat van de PvdA gaat, spraken we tot voor kort – vooral voordat de Özturkjes in de Tweede Kamer voor zichzelf begonnen – van stemvee. Maar de VVD heeft ook stemvee. En het CDA. Last but not least, D66 heeft stemvee. Het gaat om kiezers die Geert Wilders geheel of gedeeltelijk het grootste gelijk van de wereld geven. Zelfs een – zij het beperkt – deel van de Pechtold-groupies deelt standpunten van de PVV. Dat zien we geregeld terug in de onderzoeken van Maurice de Hond.

 

Maar mensen stemmen geen PVV. Omdat ze dat een brug te ver vinden. Omdat de toon die Wilders aanslaat in het debat hen niet aanstaat. Omdat ze zeker weten dat extremistische moslims weliswaar een probleem zijn, maar niet de islam als zodanig. Omdat Nederland in een rijke traditie van godsdienstvrijheid en burgerrechten staat. Omdat ze het rechtstreekse verband tussen islam (laat staan: de islam) en Opsporing Verzocht niet zien. Daarin verschijnen immers ook nog steeds atheïstische kaaskoppen, katholieke Antillianen, hindoestaanse Surinamers en oosters-orthodoxe Roemenen. Omdat er PVV-politici zijn die een scheve schaats rijden. Of hun zetel niet innemen. Of hun mond te weinig opendoen in Raden of Staten. Omdat het, als het erop aankomt, hun kandidaten te weinig kwaliteit hebben. Omdat Wilders ‘geen oplossingen’ zou hebben. Omdat ze denken dat de VVD ook recht door zee is. Omdat… nou ja, daarom. Geen PVV. Te rabiaat. Toch: Wilders. Heeft. Een. Punt. Zegt men dan.

 

Maar de belangrijkste reden waarom veel mensen geen PVV stemmen, is dat ze nauwelijks last hebben van de multikul.

 

Weet u, het zou zo interessant zijn als er veel meer en veel intensiever onderzoek werd gedaan naar waar de mensen wonen en wat ze werkelijk bezighoudt. Niet alleen de kiezers per partij waarop ze stemmen of overwegen te stemmen. Maar ook de volksvertegenwoordigers en bestuurders. Gedeeltelijk weten we al heel veel. We weten in welke plaatsen de PVV – die door de bank genomen teleurstellend scoorde – de grootste partij werd. In Dordrecht. In Almere natuurlijk. Maar ook in Zaanstad. Dat betekent iets. De onvrede, de overlast, de hopeloosheid, de vernielingen, de criminaliteit – het is er blijkbaar te groot geworden.

 

Wat mij betreft wordt er veel meer onderzoek gedaan naar alle mogelijke redenen waarom mensen PVV stemmen. Of juist D66. Of PvdA. Ook de motivatie die mensen amper durven noemen.

 

Kijk eens naar deze tweet:

Menno Ong @MennoOng

Dit schandalige #VVD-plan kán de #PvdA niet accepteren. Dan maar breken, koste wat kost. http://ow.ly/3xxhMk  #Nieuwsuur

 

Ik ben zou eigenlijk best willen weten waar deze meneer (geïnteresseerd of werkzaam in ‘advocatuur en kennis’ in ‘Amsterdam’) ongeveer woont. Tegenover de bouwlocatie van een megamoskee? Tegenover een asielzoekerscentrum? Op stand in Amsterdam-Zuid? Nagenoeg overlast- en misdaadvrij, vermoedelijk.

 

En dan hebben we Pikkie Pechtold. Die plaatste deze tweet:

Bah bah bah! VVD gaat ruzie zoeken over rug asielzoekers. Nieuw belastingstelsel is kennelijk te moeilijk, dus crisissfeer scheppen…

 

maar woont dus hoog en droog in een van betere wijken van Wageningen (slechte wijken zijn daar trouwens amper). Overlast- en misdaadvrij. (Nee, de tweet is echt; hij kwam niet van een van zijn nepaccounts).

Mensen als Mr. Ong en Alexander Pechtold hebben geen recht van spreken.

 

Ik vrees dat de PVV – en andere partijen die een werkelijk radicaal beleid inzake de EU,  immigratie en integratie voorstaan – pas echt gaan groeien wanneer het eigenlijk al te laat is. Kiezers nemen daarmee een groot risico.

 

Het gaat om leefbaarheid en burgerschap. Dat er een bepaald verband tussen het moslim-zijn en overlast en criminaliteit bestaat, dat zal wel. Maar daar mogen we ons niet op blindstaren. Er is een rechtstreeks verband tussen enerzijds gebrek aan leefbaarheid in het algemeen en een onbeheersbaar groot aantal mensen in je woonomgeving die zich niet kunnen of willen gedragen, en stemgedrag aan de andere kant. En voor zover dat verband nog steeds niet zo heel erg rechtstreeks is, komt dat er wel. Maar dan is het te laat. Daar ben ik tenminste bang voor. Dan hebben we niet alleen een Shariadriehoek in Den Haag  (ja, ik weet het, die bestaat formeel niet, omdat een Trouw-verslaggever de kluit belazerde. In de praktijk bestaat ze natuurlijk wel degelijk). Maar dan hebben we ook de Cirkel van Jihad, een Ster van Jodenhaat, het Intimidatievierkant, een Afrikanenrechthoek en de Antilliaansemaffiaruit.

 

Kon ik het maar voorkomen.

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

26 Reacties

 1. Toch gebeurd er iets in Europa. Zullen de schapen wakker worden? Ook hier?
  http://www.standaard.be/cnt/dmf20150325_01597448?utm_source=twitter&utm_medium=dlvr&utm_campaign=twitterfeed

 2. We hebben een staatsschuld die sinds het begin van de crisis ongeveer verdubbeld is, de politiek is totaal verrot en de democratie is dood, alleen meer van hetzelfde en het gaat nergens meer over, de terroristische dreiging is hoger dan ooit tevoren, de moslimbroeders zetten nog steeds de ene na de andere haathut neer met hulp van de multiculfans, het onderwijs levert geen kwaliteit, voor jongeren zijn er geen betaalbare huurwoningen omdat asielprofiteurs voorrang hebben, de politie stelt geen zak meer voor, die flitsen alleen en beschermen hooguit nog mosketen enz. enz.
  Maar goed: we groeien weer 1,5 % vanuit een diep dal, dus alles komt goed. En gie geleuft dat? Dacht het niet. Wegwezen! Nog 2,5 weken tot oplevering van de hut, dan 4-6 maanden voorbereiding en dan wegwezen. Doei!

  • Breinbrouwsels

   25 maart 2015 op 08:05

   Geef ons nog even een tip waar het beter toeven is @Heikneuter want ik loop ook met deze plannen te stoeien. Europa kunnen we waarschijnlijk als vluchtoord in z’n geheel vergeten. Zelfs Zwitserland is al aangestoken.

   • Of ik veel kan helpen weet ik niet. Als ZZP’er zit ik in de B2B dienstverlening. In de loop van de crisis heb ik de Nederlandse markt verlaten (is ook wel handig als je bot loopt te reaguren) en heb ik mij “ingeplugd” in de exportindustrie van de Duitstalige landen. Mijn motto: crisis is leuk, maar je bent niet verplicht eraan mee te doen. Die (inmiddels voorgekookte) klanten ga ik van buiten de EU bedienen tegen een aanzienlijk vriendelijker belastingtarief. Als ik als ZZP toch nergens recht op heb, krijg ik mijn verdiensten liever zoveel mogelijk zelf in handen om de dingen te regelen en een spaarpot op te bouwen. Krijg je ook weer van die typisch NL reacties: maar dan krijg je niet je volle AOW, boehoehoe. Inderdaad, dat gaat 150-200 euro per maand schelen. Blijf je daarvoor thuis, als je ergens anders netto 2500+ euri’s per maand meer overhoudt? Dacht het niet.

 3. Dick schrijft in het artikel dat weinig Nederlanders last hebben van de multiculturele samenleving. Het verbaast mij. Ik woon in een allochtonen-vrij dorp. Geen multikul hier in de buurt. Maar ik woon wel in het dichtstbevolkte land van Europa. Files, geen natuur, geen betaalbare huizen ‘in het groen’. En daar heb ik wel last van.
  Dat is het gevolg van de multikul: Mensen naar binnen halen die veel kinderen nemen. Vreemd genoeg is overbevolking voor de gemiddelde Nederlander geen issue. Nederland zou een mooi land zijn als het de bevolkingsdichtheid van Scandinavië zou hebben (max. 2 miljoen mensen).

 4. We hebben in Nederland de relatieve mazzel dat sommige Europese landen er veel erger aan toe zijn. Van hun ellende worden Nederlanders mogelijk juist op tijd voldoende wijs. Schrale troost misschien, Dick.

 5. Breinbrouwsels

  24 maart 2015 op 15:25

  Dat van die lust brengt on bij de gescheiden weduwvrouwtjes (m/v/beiden) van bijvoorbeeld GroenLinks of een andere parasitaire wellustigenkaste die al decennialang naar bijvoorbeeld Kenia gaan met hun vriendinnen die eens wat anders willen dan dat urenlang tegen een glazen plafond aanschuren. Verhalen van 32 centimeter uitwonerij doen de rest en vervolgens maakt het niet meer uit wat voor kleur, religie of vakmanschap ze verder hebben, als ze maar uit Afrika komen. En omdat je niet altijd daar kunt zijn omdat je hier ook nog eens een presentielijst in moet vullen voor de dagvergoeding nodig je ze gewoon hier uit. Aziaten zijn niet gewild want daar wordt iets van 6 tot 12 centimeter over vermeld. Dan kun je dus net zo goed thuisblijven. Ik ben het volledig met @Basic Dimension eens: De Westerse mens heeft geen ‘last van de multiculturele samenleving’, integendeel, deze voorziet juist in een behoefte.

 6. Basic Dimension

  24 maart 2015 op 11:10

  (2)
  .
  Dan waren wij nu het welvarende Zuid Korea aan de Noordzee geworden. En die Aziatische vrouwtjes zijn ook veel mooier en veel aantrekkelijker en handzamer in de omgang. Maar dat zijn GEWILLIGE MENSEN en daarin ligt nu juist niet onze behoefte. Onze onbewuste lust gaat naar iets anders uit. Pas wanneer wij dat begrijpen stopt de moslimterreur die wij MET LUST over onszelf afroepen.
  .
  Het kan dus niet zo zijn dat een waanzinnig en ongelooflijk toeval alle Westerse volkeren op hetzelfde moment in de tijd tot hetzelfde lemmingengedrag brengt.
  .
  Alleen een pure endogamie als de Japanse houdt het op slechts 64 duizend toegelaten moslims. En daarom is er veel meer aan de hand. De Westerse mens heeft geen ‘last van de multiculturele samenleving’, integendeel, deze voorziet juist in een behoefte. Zolang men dat niet wenst in te zien is de moslim invasie niet te keren.

 7. Basic Dimension

  24 maart 2015 op 11:07

  (1)
  .
  De moslim invasie is niet iets wat de Westerse mens overkomt, het overkwam de moslims. En zo zal het over 100 jaar ook in de geschiedenisboeken staan. Het is daarbij een historisch feit dat honderden miljoenen Westerlingen op hetzelfde moment dezelfde innerlijke drang voelden om juist de moslimcultuur te importeren.
  .
  Deze volstrekt onlogische combinatie heeft een diepte psychologische grond. En pas wanneer men hier bereid is om oorzaak en gevolg te wisselen zal de moslim invasie gekeerd worden.
  .
  Zou het uitsluitend een economische kwestie zijn geweest dan lagen eerder miljarden Aziaten van hoge intelligentie en innerlijke beschaving voor de hand. Fijnbeschaafde en hoogintelligente mensen met overeenkomstige culturele belangstelling en bagage.
  .

  • Joh, er was geen behoefte aan fijnbebeschaafde en hoogintelligente mensen met enzovoorts. Er was behoefte aan volgzame, eenvoudige mensen (dus godsdienstigen), voor laaggeschoold werk.
   Nu kijken we daar heel anders tegenaan.

 8. 1988. Een plaats in Zuid Nederland. De taxi chauffeur was jaren daarvoor een klasgenoot van mij. Hij vertelde mij dat het huis waar hij geboren en getogen was nu in een straat vol immigranten stond. Hij werd voor zijn deur gemolesteerd en de politie vertelde hem niet te begrijpen waarom hij daar nog steeds woonde. Met andere woorden: Eigen schuld. Dat was en is dus het probleem.
  Den Haag vandaag: 50% immigranten. Bezoekers van die stad geloven hun ogen niet.
  Goed artikel overigens.

 9. Mensen die geen last hebben van de multicul doordat ze in een “goede” buurt wonen, en daarom Mainstream stemmen, zijn in feite heel egoistisch. Ze kijken niet verder dan hun neus lang is. Dat hun minder goed bedeelde medeburgers zwaar te lijden hebben onder de multicul zal hen kennelijk een rotzorg zijn. Het ergste is nog dat ze zich dat egoisme totaal niet bewust zijn, zoals blijkt uit hun misselijkmakende verbazing over het feit dat Volendam een PVV-bolwerk is, “terwijl daar toch bijna geen allochtonen wonen”.

  • J. C. Th. Köhler

   24 maart 2015 op 11:02

   Maar Koos, da’s toch niks nieuws? Als we de multicul even buiten beschouwing laten, waar denk je dat de PvdA bij de laatste landelijke verkiezing zoveel stemmen vandaan haalde? Allemaal mensen die niet willen dat er aan hun uitkering geknaagd wordt. Mensen die willen dat het minimumloon omhoog gaat. Allemaal mensen die het niet interesseert wie het zal betalen; die het geen fluit kan schelen of het goed of slecht is voor het land. Als ZIJ het maar goed hebben.
   Mensen stemmen met hun portemonnee. Dat doen ze al generaties.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

 10. Er ging een woestijn koning dood. Zijn begrafenis bezoekers kwamen uit alle landen.
  De meest interessante waren leden van de Bilderberg club. Allemaal, niet èèn uitgezonderd, reisden af zonder kruisje. Doe een Google op dat land en vraag je dan zekere dingen af. Zoals de diepe eerbied voor de gevestigde macht van onze en andere koningen. Heb ik altijd geëerd is ook in dit geval juist. Waarom? Wel denk aan de Euro, moeilijkheden, en oplossingen voor een start. Die woestijn koning maakte het mogelijk.

 11. De kiezer wil wel dijken verhogen vanwege een minime kans op een watersnoodramp, maar men wil de veel grotere kans op islam terrorisme in eigen land niet onder ogen zien.

 12. Breinbrouwsels

  23 maart 2015 op 19:14

  Er valt door het weldenkende deel van Nederland helemaal niks te stemmen omdat he meerderheid bestaat uit het afhankelijke stemvee van de socialistische corpocratisten. En die zullen zich een beetje hun hangmat of bakfiets af laten stemmen?

 13. De moslims die ik ken of tegen kom in het dagelijkse leven zijn meestal gewoon aardige mensen, de krantenjongen bijv . of de snackbarhouder (maar waar ze het over hebben als ze onder elkaar zijn weet ik ook niet). Verder woon ik in een buurt waar weinig tot geen moslims wonen, wel veel D66-igers en ander progressief, welvarend volk dat links /VVD stemt. Neemt allemaal niet weg dat ik sinds 2006 op de PVV stem omdat ik de islam een van de grootste gevaren acht voor de toekomst van mijn kinderen, wellicht ooit kleinkinderen en voor ons land. Ik vind het onbegrijpelijk dat we willens en wetens worden uitgeleverd aan dat soort destructieve krachten en er zoveel idioten zijn die hun verstand in deze op nul hebben gezet.

 14. Beste Dick Kraaij,

  U zult het niet kunnen voorkomen… want wij willen de pijn-leverende conclusies domweg niet trekken….weten wij veel wat ons achter de gordijnen staat te wachten ?
  het zal onze tijd allemaal wel duren….toch ?
  Zal ik u eens wat zeggen ?….het zal me zo langzamerhand allemaal worst wezen….laat ons maar (daar smeken we domweg om) maar allemaal naar de bliksem gaan….schijt aan kleinkinderen, schijt aan nageslacht.. ná ons de zondvloed toch ?

 15. Beste Dick Kraaij,

  U zult het niet kunnen voorkomen… want wij willen de pijn-leverende conclusies domweg niet trekken….weten wij veel wat ons achter de gordijnen staat te wachten ?
  het zal onze tijd allemaal wel duren….toch ?
  Zal ik u eens wat zeggen ?….het zal me zo langzamerhand allemaal worst wezen….laat ons maar (daar smeken we domweg om) maar allemaal naar de bliksem gaan….schijt aan kleinkinderen, schijt aan nageslacht.. ná ons de zondvloed toch ?

 16. Misschien is de VVD wel oprecht. Zijn hun ogen als het ware opengegaan. Dat zou het gevolg kunnen zijn van dat Teeven weer in de kamer zit. Als ex-regeringsfunctionaris weet hij meer dan anderen. Het zou zomaar kunnen dat hij zijn geheimhoudingsplicht een beetje heeft geschonden. Teeven is namelijk een van de weinigen die voor volk en vaderland gaat, en daar ook zijn carriere voor wil riskeren (of erger. zie Els Borst)

  • Grappig Koos, want ‘alles wat Teeven zegt te weten, is hij altijd op het goede moment vergeten’. En aangezien de minister van Justitie de baas van het OM is, bestaat er jegens hem never nooit een geheimhoudingsplicht over zaken die het OM betreffen. Teeven had (heeft?) Opstelten dan ook gewoon alles kunnen/moeten vertellen over zijn deals, wat niet wil zeggen (weet ik nl niet) dat hij dat ook gedaan heeft.

   Dat iemand zegt voor volk en vaderland (met alle connotaties van dien) te gaan, wil niet zeggen dat volk en vaderland daar iets mee opschieten.

   • Ik dacht helemaal niet aan de Teeven-deal, of andere dingen die het OM betreffen, maar aan zaken die de veiligheid van Europa betreffen en door de autoriteiten onder de pet worden gehouden. Zaken die koren op de molen van de PVV of het FN zouden zijn als ze bekend zouden worden. En de moslimhaat flink zouden aanwakkeren natuurlijk.

 17. W.H.J. Reiss

  23 maart 2015 op 17:37

  Waar ik woon zijn ook geen moslimproblemen. Maar ik doe de ogen open en zie ze op andere plaatsen wel. Als men niet gericht op het internet kijkt denkt men toch dat de problemen niet zo erg zijn. De media verhult heel veel. Het woord allochtoon zie je steeds minder in de krant/T.V. De afkomst bij een misdrijf zie je ook niet meer zo vaak ! Journalisten zijn nogal anti Wilders. En dat komt in de toon ook erg naar voren.
  De islam misdaden zijn allemaal zo gewoon geworden, dat het geen nieuws meer is !

 18. Mensen als Mr. Ong en Alexander Pechtold hebben geen recht van spreken.
  Dit zal wel sarcastisch bedoeld zijn, maar zelfs deze figuren hebben recht van spreken. Als je ze het spreken belet dan weet je ook niet wat voor fratsen ze straks weer uithalen. Overigens is het juist dat Nederland slaapt maar dat is niet nieuw want de geschiedenis herhaalt zich steeds weer. Voor de massa is het allemaal te ingewikkeld dus maakt men zich druk om het weer waar men niets van snapt (net zo als de weerman/vrouw) en andere zeikprogramma’s op TV. We zullen het moeten uitzitten in de hoop dat we het overleven.