Zijn PVV-ers vogelvrij?

Door Joost Niemöller

In Etten-Leur worden de ramen van de twintigjarige Jake Owen Raats ingegooid omdat hij de moed heeft een PVV affiche op te hangen.

Het is bij hem de vijfde steen in twee weken. En wat doet de politie? Die denkt na over extra surveilleren. Het is natuurlijk mooi dat ze bij de politie in Etten-Leur eens gaan nadenken, maar is dit niet hoogst onverantwoordelijk? Jake heeft keurig aangifte gedaan. Hij is gemeenteraadslid voor Leefbaar Etten-Leur en kandidaat voor de PVV. Hij is compleet zichtbaar en open. Zoals dat hoort in een democratie.

 

De democratie is kwetsbaar en dient daarom goed beschermd te worden tegen de anti-democraten. De stenengooiers. De brandstichters. De moordenaars.

Het is niet het eerste geval bij deze campagne.

Eerder hadden we al Friesland. Daar is het met de agressie al zo erg dat er een agressie protocol is opgesteld.

En dan was er nog Zeeland. Waar de 23-jarige Caroline Kooman een stoeptegel door de ruit kreeg omdat ze, als kandidaat, de moed had om een PVV affiche op te hangen.

De extreemlinkse actievoersters ‘Joke Kaviaar’ meldt op haar site trots dat er ‘bezoekjes’ zijn gebracht aan PVV-ers en laat met foto’s zien wat de gevolgen zijn van die bezoekjes.

Ik herken die ‘lollige’ manier om geweld goed te praten. De Centrumbeweging rondom Janmaat werd in de jaren tachtig en negentig structureel bedreigd, aangevallen, hun bezittingen werden vernietigd, brand, explosies, regelrechte pogingen tot moord. En steeds weer in de kraakpers die ‘lollige’ berichtjes erover. Of, zoals ‘Joke Kaviaar’ nu schrijft:

 Wie kaatst kan de bal verwachten en die bal is afgelopen week hard aangekomen.

Dat ‘kaatsen’ is het uitdragen van een mening. Die bal, dat zijn stenen, dat is bekladding. Vooralsnog. Het ‘kaatsen’, dat is de democratie. De ‘bal’, dat is de anti-democratie.

Waar blijft de landelijke verontwaardiging in de media? Waar blijven de speciale uitzendingen van Nieuwsuur, Pauw, enz.? Toentertijd bij Janmaat was er ook geen verontwaardiging in de media. Sterker nog, na het geweld bijvoorbeeld in Kedichem, waar een hotel vol vergaderaars met een brandbom in de hens ging, en, door een wonder, alleen Wil Schuurman maar een been kwijt raakte,  schreef de pers over ‘begrijpelijk geweld’.

En de lolligheid van de linkse terroristen werd ook op lollige toon door diezelfde media overgenomen. Ach, het waren maar ‘racisten’ die het slachtoffer waren.

De politie in Etten-Leur denkt erover te gaan  surveilleren. Laat deze zin eens goed tot u doordringen.

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

22 Reacties

 1. Caesar Lion Cachet

  13 maart 2015 op 08:09

  LS…
  Minderwaardige entiteiten zijn niet partij of nationaliteit gebonden. Het gaat er om wie ze de ruimte geeft en wie vogelvrij verklaard wordt… De politiek is de grootste boosdoener en een broeinest van gefrustreerde, machteloze en minderwaardige criminele sujetten die met het aureool van de rechtvaardigheid koketteren en elke samenleving verkrachten.

 2. Wat zou er met de ramen gebeuren als je in Groningen woont en je hangt een poster op van empathie-loze Henk Kampf.

 3. dhimmiesnuffelaar

  8 maart 2015 op 14:56

  @ Leo Karel Jan:

  Via het stemhokje gaat er niets veranderen. Alles is gemanipuleerd en de kiezer heeft er blijk van gegeven, dat de facties van de Eenheidspartij alles kunnen flikken. De lemmingen blijven kiezen voor één van die partijen en dus grosso modo voor het Titanic ‘beleid’. Door het wegblijven uit de media en niet altijd aansprekende toonzetting, is Wilders/ PVV niet in staat het maximum uit de belabberde situatie te halen, wat ik steeds meer als handicap ga ervaren, zonder afbreuk te doen aan mijn respect voor zijn moed én gelijk.
  Ik vrees, dat meer chaos en paniek in de toekomst ons deel zullen zijn, omdat het kiezersvolk en de daar haar voortgebrachte regeerders vileine lafaards zijn, en dat gaat een keer helemaal mis in dit land, breder West Europa. Een kind kan het zelfs zien aankomen. Maar dat niveau hebben Asscher, Pechtold en de rest van de lafaards nog niet eens bereikt. Arm land, inderdaad.

 4. Een Nederlandse nieuws site publiceerde een beeld van Putin omgeven door 10 foto,s van door hem gepleegde moorden op tegenstanders. Deze vermoorde mensen waren allemaal bezig met iets wat de VVD de laatste tijd ook bezig houd. Romantisch heet het maffia, modern, en meer van deze tijd, bestuurder, ambtenaar, of wethouder. De laatste reguleert wetten en hoe het uitgelegd word als ontvangen aan de orde is.
  Dat veroorzaakt moord en toestanden zoals in de Ukraine. Nederland doet dat netter als het bonnetje maar geheim blijft.

 5. Leo KarelJan

  8 maart 2015 op 14:11

  @ dhimmisnuffelaar
  Ja, de meerderheid van de bevolking is een domme, laffe kudde. Nu geeft men leugenaar en bedrieger Rutte er weer 4 zetels bij in de peiling omdat hij jihadisten liever dood ziet gaan. Puur om stemmen te werven.
  En ze trappen er elke keer in. Terwijl Wilders toch echt de enige is die iets aan de islamisering wil doen. Wat een kudde, wat een imbeciliteit!

 6. Leo KarelJan

  8 maart 2015 op 13:33

  Het linkse tuig is voor geen rede vatbaar. Op politie rekenen? Stel je er niet te veel van voor. Zelfverdediging is een recht en dat moet , indien mogelijk , toegepast worden. En het publiekelijk te kijk stellen van het geteisem: op internet , op biljetten en waar dan ook. Met foto’s en zoveel mogelijk informatie.
  Het tekent NL: een door en door verrot landje dat kapot gaat aan de linkse politiek correcte dictatuur, aan de islamisering , aan de import van armoede en achterlijkheid en aan een te grote overheid, die echter zijn kerntaken, veiligheid en bescherming van de burger, steeds minder aan kan of aan wil kunnen. En van rechters is ook niets te verwachten.

 7. Dus het low-brow tuig dat die volgens de AIVD “ondemocratische methoden” geruikt voor een “antidemocratisch streven” en daarbij bepaald geen geweld schuwt, beschuldigt een democratische politieke partij ervan niet democratisch te zijn–want dat heeft de rioolpers ze zo ingeprent–en gaat er dan enthousiast stenen door de ramen smijten. Geheel in de traditie van hun ideologische verwanten uit de dertiger jaren. En pronken er nog mee ook.
  Het valt te vrezen dat de politie, politek en rioolmeda die nu wegkijken, pas op hun achterste kippepoten zullen gaan staan wanneer er iets teruggegooid wordt. Hypocrisie, twee maten, pot verwijt ketel, demoniseren, geweld… het kan niet pervers genoeg in die stenengooi-kringen.

 8. Ook ik mocht al een ruit aan diggelen zien. Morele superioriteit is de kanker waaraan de Linkse kerk zich laaft, zich van geen kwaad bewust, dus dat kwaad moet erin geknuppeld worden. Alleen voelen doet leven!

 9. dhimmiesnuffelaar

  7 maart 2015 op 21:30

  Politiek correcte terreurstaat.(De politie is haar dienaar) Daar leeft u in en dat merkt b.v. u als een PVV affiche op wil hangen Of naar de gelijkgeschakelde TV/MSM kijkt, of radio luistert. Daar hoort,leest en ziet u geestelijke terreur en geweld en als het te pas komt dáárdoor gemotiveerd fysiek geweld van de linkse fascisten ,knokploegen of ideologische psychoten. Stukje bij beetje toewerkend naar een nieuw nazi tijd. Fijn lieden, die Ojink, Pechtold,Slob, Rutte, Buma nou ja u kent de verdachten wel binnen onze ‘grenzen’, dat land als een lekkend mandje en paradijs voor terroristen van allerlei snit. Het wordt een sinistere puinzooi hier en dat doet de bevolking toch écht zelf. Laf en schijnheilig tot in het vocht van hun merg. Ik veracht ze,

 10. De politie in Etten-Leur denkt erover te gaan surveilleren.

  Kijk, toen in Gouda tegen die moskee geprotesteerd zou gaan worden, ging die moslim defense league de straat op om dat tegen te gaan. Zou je dus als Nederlanders moeten proberen, de straat op om die geitenneukers ergens de toegang te ontzeggen. Moet je eens zien hoe actief de politie dan is. Plus voorgedrukte aangifteformulieren toe voor de gekwetste haatbaarden. Mijn broer is een wout, maar goddomme wat haat ik die lui. Dat is in dat opzicht toch echt geen eerzaam beroep meer.

 11. Realpredictor

  7 maart 2015 op 17:43

  En links maar roepen dat PVV’ers tokkies zijn! Zielige figuren die zeker nooit gehoord hebben van de hand in eigen boezen steken …

 12. Maar ik ben het met je eens: het nauw verholen (als al verholen) plezier in het terroriseren van andersdenkenden maakt volledig duidelijk wat voor een vlees we in de gesubsidieerde kuip hebben.

  Zo werkt het nu eenmaal als mensen voor hun brood vechten: de mensen die dat doen hebben per persoon veel meer te winnen dan de (noodgedwongen) financiers van al dit fraais per persoon te verliezen hebben. Zo vechten mensen als Pauw voor een salaris van tonnen, en de mensen die dat financieren voor het kwartje dat dat salaris hen per persoon kost. En dan denkt die laatste al snel: laat ik me voor dat kwartje maar niet opwinden.

  Verontwaardiging leidt tot ongenade bij degenen die alle kwartjes verzamelen en aan Pauw geven, en ja, dan is de keuze natuurlijk snel gemaakt. Voor Pauw omdat hij tonnen te winnen heeft en voor ons omdat het maar om een kwartje gaat.

  Het enige wat er op zit: geen kranten en geen tv.

 13. Democratie heeft met dit alles weinig te maken, wel met vrijheid. En democratie is daar een beperking van, van vrijheid. De moraal van de groepsverkrachting tot norm verheven, dat is democratie.

  Niet de democratie wordt aangetast met deze gewelddaden, de vrijheid wordt dat. Toch iets om goed uit elkaar te houden, lijkt me zo.

 14. Joost stelt in dit stukje: “De democratie is kwetsbaar” Beste Joost, als realist zou jij toch ook moeten weten dat nederland geen democratisch land meer is? Wij zijn een onderdeeltje geworden, een staatje binnen de E.U. en die bepaald.
  ‘We beslissen iets. We brengen dat dan in en wachten enige tijd om te zien wat er gebeurt. Volgt er geen misbaar, breekt er geen opstand uit – de meesten begrijpen toch niet wat er is beslist – dan gaan we weer wat verder. Stap voor stap tot er geen terugkeer meer mogelijk is.’ (Jean Claude Juncker)

 15. W.H.J. Reiss

  7 maart 2015 op 15:30

  Telegraaf: 7 maart. Dit is wat ik bedoel.
  Realisme tegenover idealisme. De samenleving maakt de keuze voor het laatste.
  En dat begrijp ik niet en dat wil ik ook niet begrijpen.
  .
  PVV wil opheldering verpleging IS-commandant

  DEN HAAG –
  PVV-kamerlid Raymond de Roon wil opheldering van minister Koenders van Buitenlandse Zaken over de verpleging van een gewonde IS-commandant in Turkije.
  De man, die IS-commandant in Irak was, wordt behandeld in een academisch ziekenhuis in de westelijke Turkse provincie Denizli. Hij raakte gewond tijdens een bomaanslag in Syrië, waarna hij werd overgebracht naar Turkije.
  De gouverneur van de Turkse provincie laat weten: ,,We zetten zijn behandeling voort omdat dit in overeenstemming is met het recht op medische verzorging, net als een normale burger. De man heeft immers familie in deze provincie.”
  PVV-kamerlid De Roon reageert: ,,Deze terrorist moet in een diepe kerker worden gegooid in plaats van te worden vertroeteld in een ziekenhuis…

 16. W.H.J. Reiss

  7 maart 2015 op 15:11

  Links tegen Rechts is Onzin !!
  .
  Het is PVV : ‘Overdone’ realisme tegen
  GroenLinks: ‘Activistisch Windmolen’ idealisme.
  PvdA: ‘We moeten goed zijn voor alles en iederen telt’ idealisme
  D’66: Europees idealisme.
  SP: voor alle mensen idealisme.
  CDA: Christelijk idealisme met een realistische inslag.
  VVD: Ondernemend realisme.
  .
  Bovenstaande is me pas opgevallen toen men per se een Jihad strijder, die b.v. tientallen koppen heeft laten rollen hier te lande wil veroordelen (straffen). Dat andermans moeder hierdoor in de PIS komt te zitten, je kunt een Euro immers maar 1x uitgeven, dat is voor later zorg !!!
  En dat idealisme wordt er al vroeg, op de lagere school, ingeprent !
  Mijn conclusie: Dit land is heel erg ziek en het wordt tijd om over verhuizen na te denken !

 17. Breinbrouwsels

  7 maart 2015 op 14:57

  Mensen reageren niet omdat ze bang zijn dat ze de volgende keer aan de beurt zijn. Wat mij opvalt is dat er nog geen begin is gemaakt met het oprichten van een ondergrondse verzetsbeweging of desnoods een Vrije Boksbeugelsgraveerders Vereniging.

  ..eerst kwamen ze voor de middenstanders, maar gelukkig ben ik geen middenstander en toen kwamen ze voor de pvv-ers, maar ja, niemand weet dat ik pvv-er ben dus…(vrij naar Martin Niemöller)

 18. Wie durft er nu nog een PVV-affiche op zijn raam te plakken? Ik deed dat sowieso al niet. Niet alleen uit lafheid, maar omdat mijn buren, allemaal hele lieve mensen, met wie ik een goede verstandhouding heb, allemaal Groen Links, D66, of PVDA stemmen. En dan heb ik het nog niet eens over mijn familie. Ik zal de enige niet zijn, vrees ik.
  Misschien komt er nog eens een tijd dat mensen geen affiche van GL durven op te hangen. Wie kaatst…

 19. Niet moslims zijn de nieuwe joden in het Nederland, maar ditmaal zijn de PVV-ers aan de beurt. Stenen door de ruit… kristallnacht…?