Door deze lachende vrouw stierven gewone mensen op strand Tunesië

Door Joost Niemöller

Waarom stierven die mensen gisteren op het strand bij Sousse? Ze stierven er omdat ze dachten dat ze er veilig waren. Daarom lagen ze zo volstrekt weerloos op hun strandstoelen en aan de rand van het zwembad. Omdat hen vertrouwde reisorganisaties hadden beloofd hen daar veilig heen te brengen. Omdat Tunesische hotelhouders vertrouwen hadden in hun regering. Een democratisch gekozen regering tenslotte. Omdat er bij de mensen in het Westen de mythe ingeplant is dat er een ‘Arabische lente’ was. En dat die ‘Arabische lente’ in het teken zou staan van de alom gewekte verwachting dat iedereen vrij kon zijn in zijn of haar inrichting van het eigen leven. Want, zo is de achterliggende gedachte, uiteindelijk wil iedereen leven zoals ze in de VS leven. Of in Europa. Dat zou tenslotte het ‘bewijs’ zijn van die muur die in Berlijn viel.

Om die gedachte uit te voeren, werden door de afgelopen Amerikaanse machthebbers en hun al dan niet half verborgen ‘denktanks’ en lobby organisaties her en der regeringen ‘veranderd’, zoals in Italië, Oekraïne, Griekenland. Of landen werden platgebombardeerd en hun leiders afgemaakt, als in Libië en Irak. In veel gevallen bleek het gevolg niet de verwachte Amerikaanse vrijheid en ‘democratie’ te zijn, maar chaos, geweld, en toenemende, ultieme wreedheid, vaak in de naam van de islam. Wie ongehoorzaam is aan de VS, wordt eerst afgeluisterd, gebombardeerd met propaganda, en dan ontmanteld. Kijk wat er nu in Griekenland gebeurt.

De tientallen die stierven op dat strand gisteren, volstrekt weerloos, machteloos, stierven omdat hen een wereldbeeld is aangesmeerd dat in werkelijkheid niet bestaat. Veiligheid. Vrijheid. Vertrouwen. Democratie.

Kijk deze vrouw eens lachen omdat ze een Noord-Afrikaanse dictator had laten afmaken tussen neus en lippen. Het gevolg van de daad van deze vrouw was dat die mensen op dat strand stierven. Deze vrouw deed dat bovendien om een eigen fonds van zogenaamde goede doelen te misbruiken voor haar eigen belangen in Libië, en die te verbergen.

We kregen niet de beloofde vrijheid. We kregen niet de grenzeloze uitbreiding van een of ander vaag Westers multicultureel ideaal. We kregen ISIS. We krijgen mogelijk een wereldoorlog met Rusland en China. Omdat de wereld moet buigen voor het ideaal van de grenzeloosheid dat in werkelijkheid de ultieme macht van een kleine elite is en zal leiden tot de totale ondergang van de democratie en de gemeenschapszin.

En deze vrouw zou wel eens de absolute macht kunnen krijgen.

 

 

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

21 Reacties

 1. eens met LeoKarelJan
  De USA zit er wel eens naast maar welk land niet?!
  En nee ik denk niet dat Rusland of China (oh ik vergeet ff India…….hoe kan dat nou?) de islamitische landen in het gareel gaan houden. Misschien gebeurt het per ongeluk maar ik zie veel eerder dat ze er mee gaan samenwerken en dan kunnen we het zeker vergeten., dus………… GO USA!!!

 2. En India niet te vergeten.

 3. Leo KarelJan

  28 juni 2015 op 15:43

  Ik hoor graag van al die Amerika haters wie dan wel de islamitische terroristen gaat afmaken. Rusland? China? EUSSR?

  • @Leo KarelJan,
   Wat jezelf gecreëerd hebt, moet je ook zelf vernietigen. Je hoeft geen Amerika hater te zijn om de realiteit onder ogen te zien! Kunt uzelf nog afvragen hoelang u voor struisvogel wilt spelen?
   https://willyvandamme.wordpress.com/2015/05/31/barack-obama-de-kalief-van-syri-en-irak/

 4. Rusland en China .

 5. @ Leo KarelJan 28 juni 2015 om 15:43
  Ik heb wel een antwoord, maar ben geen “Amerika hater”.

 6. Leo KarelJan

  28 juni 2015 op 15:34

  Er wordt hier nu wel heel erg anti-Amerikaans gedaan. Voor de goede orde: er zijn fouten gemaakt en ik ben erg anti Obama en anti Clinton. Maar om nu te doen alsof de Tallibanregering in Afghanistan, Saddam Hussein in Irak en Khadafi in Libië zielige slachtoffers van de Amerikanen waren in plaats van ongehoord smerige dictators gaat natuurlijk veel te ver.
  ACHTERAF bezien zijn de ingrepen wellicht weinig succesvol geweest, maar elk normaal denkend mens verafschuwde deze bandieten.
  Het probleem zit hem in de veel te positieve houding in het Westen ( niet alleen in de VS ) tegenover de islam. Men denkt dat islam en vrijheid en democratie samen kunnen gaan. Dat gaat dus niet. Daarom is er chaos na vertrek van dictators. Pas als het Westen ( dus VS en Europa en de rest van niet-islamitische wereld ) erkent dat DE islam het probleem is, kun je aan echte oplossingen werken.
  Bedenk overigens dat Amerika meer islamitische terroristen doodt dan welk ander land ook. Dat scheelt VELE…

  • Leo@ Quote,
   Maar om nu te doen alsof de Tallibanregering in Afghanistan, Saddam Hussein in Irak en Khadafi in Libië zielige slachtoffers van de Amerikanen waren in plaats van ongehoord smerige dictators gaat natuurlijk veel te ver.

   Over smerig gesproken. Hoe denk jij over dingen als Hollands glorie in het verleden ?. Ik heb er geen moeite mee, eerder jaloers, maar vergeleken met jouw oordeel, smerig, en dictator, tijd voor eigen hand in boezem. Bij twijfel lees twee jaar geschiedenis. 1946/48. Als begin.

 7. Taliban en consorten zijn opgericht door de CIA en van training en wapens voorIen om de seculiere door de Russen gesteunde regering van Afghanistan te vernietigen.
  Dat is gelukt, echter het is als een boemerang op het westen terug geslagen, net als alle door Obama ingang gezette ‘lente’ revoluties van de moslimbroederschap.
  In tribale en moslimgebieden is democratie onmogelijk en is betrouwbare dictator die de genocides weet te voorkomen, te verkiezen.

 8. Kritiek op “Amerika” is niet hetzelfde als “anti-Amerikaans”. Eigenlijk zou men beter van Washington DC kunnen spreken, want de Amerikanen zelf lijden er net zo hard onder. Dat “Washington” is sedert een eeuw in de houdgreep van de banksters en sedert decennia volkomen in de greep van de neocons(neonazis) en globalisten (supra-fascisten) via de CFR en Trilateral Commision.
  Washington is de hoofdmotor geweest achter de radicalisering van de islam vanaf WOII en heeft vooral in het Bush-Clinton-Bush-Obama tijdperk tribunaalwaardige humanitaire ellende opgeleverd vol illegale coups en oorlogen. Inmiddels is Washington zich ook aan het keren tegen de eigen bevolking, en ook daarin niets minder dan “evil”: http://www.paulcraigroberts.org/2015/06/25/europes-complicity-evil-paul-craig-roberts/

 9. Victor Onrust

  27 juni 2015 op 20:44

  Je denkt toch niet dat een willekeurige republikein een haar beter is hoop ik?

 10. En vooral als je de hysterie van dat mens hoort in dat lachen. Heb ik een woord voor. Goed voor de PI. En de hele familie is zo corrupt als wat, maar wordt beschermd. Het zijn de aangewezen puppets die de opdrachten van hun meesters zo goed mogelijk moeten uitvoeren. Ze doen er alles aan om dood en verderf te zaaien op menselijk en financieel gebied. Als je het leger privatiseert omzeil je je eigen militairen. Kijk naar Blackwater bijv. (heeft inmiddels al een 3e andere naam geloof ik). Ook de VN doet er hard aan mee met haar verdorven ideeën in Agenda 21. En nee het is niet de versie die de sukkels van Milieu en Duurzaamheid allemaal lezen .
  In Amerika is Agenda 21 al begonnen by land grab.

  • @MareJane
   zucht…………….ik weet niet eens waar ik moet beginnen……………. zucht

 11. Even off topic, maar er wordt op dit moment nagedacht over een Grexit, door de EU ministers! IMF is nu druk aan het bellen.

  Greek crisis: Eurozone finance ministers look to ‘Plan B’ following referendum – live updates
  http://www.theguardian.com/business/live/2015/jun/27/greek-crisis-mps-referendum-tsipras-eurogroup-ministers-live

 12. Wederom een goed betoog.
  We kunnen in ieder geval niet zeggen dat we niet gewaarschuwd zijn…

 13. Voortijdig nieuws. Zij is het boegbeeld van dobberende Afrikanen op weg naar Europa. Amerika media, vriend van haar, weet dat Europa de dobbers West over kunnen sturen als beloning. Een soort of modern overcome. Iets wat Amerika dolgelukkig zal maken.

 14. De Amerikanen zijn een van de meest meedogenloze volkeren ter wereld, denk aan de vernietigingskampen Hiroshima, Nagusaki, de Eisenhower concentratiekampen, de miljoenen tonnen bommen op Duitse steden eind WO2 waardoor miljoenen burgers, en gevangenen in Duitse kampen, van ziekte en honger omkwamen. Gelukkig kun je hier steeds meer over lezen, op internet.

  Of het bombarderen van Noord Koreaanse steden, met 500.000 doden, wat ook een vernietigingskamp is: https://nl.wikipedia.org/wiki/Koreaanse_Oorlog
  “Om de Noord-Koreaanse leiders onder druk te zetten hebben de Amerikanen in de laatste twee jaar van de oorlog Noord-Korea aan een genadeloos bombardement met napalm onderworpen. Daarbij zijn waarschijnlijk wel 500.000 mensen om het leven gekomen.”

 15. Als anarchist wordt mij altijd gevraagd wie eigendom gaat beveiligen als het geweldsmonopolie van de staat niet meer bestaat. Wel, uzelf en private eigendomsbeveiligers geef ik dan als antwoord, waarop altijd weer de vraag volgt: maar wat als die private eigendomsbeveiligers met elkaar gaan vechten? Wel, dan heb je exact dezelfde situatie als je nu hebt.

  De vraag die gesteld moet worden wordt dan: “Wanneer is de kans groter op eigenzinnig handelen van een eigendomsbeveiliger, als je het contract en daarmee de financiering direct kunt opzeggen, of als je eerst op een verkiezingsuitslag moet wachten en mogelijk een Grondwet moet wijzigen? Mij lijkt de tweede variant in het nadeel te zijn.

  • Dus die mensen met meer eigendom kunnen zich ook meer beveiliging permiteren , die zonder/minder eigendom minder/geen beveiliging. Waarom wil ik in uw “anarchisch” land niet leven…?

   • Mensen met meer eigendom hebben ook meer te beveiligen. Waarom zouden de kosten daarvoor bij armere mensen neergelegd moeten worden. Maar als u graag een samenleving wenst waarin mensen op kosten van anderen kunnen leven en waarbij de gelden via een overheid getransfereerd worden; waarvoor u die overheid het recht zult moeten geven eigendom af te pakken naast het recht de wapens te gebruiken om dit te realiseren, dan bent u uiteraard vrij om dit te doen en daarmee uw eigen slavernijvonnis te ondertekenen. Want wat we vandaag de dag meemaken is het directe gevolg van het feit dat andere mensen uw beslissingen nemen. En het enige wat u nog kunt doen is verbaal stampvoeten op websites zoals deze waar u uitroept hoe oneens u het wel niet bent met de beslissingen die voor u gemaakt zijn. Maar dat is allemaal mosterd na de maaltijd en niemand kan het wat schelen.

    • @Keinstein: In principe of uit principe ben ik geen anarchist. ik hou meer van redelijk overleg. Maar…chapeau u geeft heel goed weer waar het om gaat. We hebben ons massaal over gegeven aan de elite die nu alles voor ons bepaalt. Men is zelfs in staat, als Staat want lekker anoniem, om met andere staten een keurige reden te verzinnen om MH17 niet te hoeven oplossen. Dat sterft een langzame dood door stilzwijgen. Ons volk en de andere volkeren van Europa moeten zich schamen het zo ver te hebben laten komen. We lijken slechter af te zijn dan voorafgaand aan WO2. Maar iedereen zegt na dat het allemaal wel meevalt.