Obama trekt grote broek aan en gaat op de EU zitten

Door Joost Niemöller

 

Zojuist sloot de G7 af met een slotverklaring en leuke plaatjes, waarin we Obama als de ware heerser over de wereld breeduit zaten zitten op een bank op een Duitse berg, omgeven door zijn trouwe vrienden. Waar doet dat aan denken? Oké, een goedkoop inkoppertje, maar ik kon het toch even niet laten.

De G7 was eerst de G6, toen kwam Canada erbij, een tijdje mocht Rusland meedoen, en werd het tijdelijk de G8, maar nu is het weer de G7. De G7 wordt in de pers omschreven als de groep van de ‘grootste industrielanden’ maar dat is natuurlijk onzin. China zit er bijvoorbeeld niet in. Leg het GDP van Groot Brittannië eens naast dat van  China: Vier procent van de wereldeconomie tegenover bijna vijftien procent van de wereldeconomie.

Het is zelfs goed denkbaar dat het GDP van alle G7 landen kleiner is dan dat van de BRICS landen.

Zeker, de VS vertegenwoordigt met haar GDP van 27 procent van de wereldeconomie een bijzonder grote part van de taart. Maar had Obama nu echt wel zoveel reden om op die bergbank zo breeduit te gaan zitten? Spreekt de G7 nu echt wel namens de ‘global economy’, zoals ze in hun verklaring pretenderen?

Er zijn al nuchtere berekeningen waaruit blijkt dat China de VS allang gepasseerd zou zijn als de ‘grootste.’

De Chinese minister van buitenlandse zaken liet al weten dat hem de anti-Russische toon van deze G7 helemaal niet aanstond.

Maar Merkel zal Obama niet tegenspreken. Omdat Obama dit wil, zal het TTIP project zo snel mogelijk aan de EU opgelegd worden, dat Amerikaanse bedrijven de ultieme macht geven om te beslissen over EU landen.

De verklaring van de G7 spreekt boekdelen. (PDF) Rusland wordt veroordeeld. De sancties, die ten koste gaan van de economie in de EU landen, worden verlengd. Het handelsnetwerk rondom de EU, Japan, Canada en de VS, wordt strakker aangetrokken, en daarmee worden de andere landen meer uitgesloten, wat daar de ambitie groter zal maken om onderling samen te werken.

De EU wordt dus helemaal geen groter deel van een ‘global economy’, maar juist een kleiner:

We welcome progress on major ongoing trade negotiations, including on the Trans-Pacific Partnership (TPP), the Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP) and the EU-Japan FTA/Economic Partnership Agreement (EPA), aimed at reaching ambitious, comprehensive and mutually beneficial agreements. We will make every effort to finalize negotiations on the TPP as soon as possible as well as to reach agreement in principle on the EU-Japan FTA/EPA preferably by the end of the year. We will immediately accelerate work on all TTIP issues, ensuring progress in all the elements of the negotiations, with the goal of finalizing understandings on the outline of an agreement as soon as possible, preferably by the end of this year. We welcome the conclusion of the negotiations on the Comprehensive Economic and Trade Agreement (CETA) between Canada and the EU and look forward to its timely entry into force. We will work to ensure that our bilateral and regional FTAs support the global economy.

En heeft iemand in de EU daar ooit iets te zeggen over gekregen?

 

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

26 Reacties

 1. Belangrijk: nieuwe Microsoft-servicesovereenkomst en -privacyverklaring voor Skype (vandaag ontvangen mailbericht).De huidige gebruiksvoorwaarden en privacyverklaring van Skype worden vanaf 1 augustus 2015 vervangen door de nieuwe Microsoft-servicesverklaring en de Microsoft-privacyverklaring. In Microsoft-servicesovereenkomst: Veel van onze Diensten stellen u in staat Uw Inhoud op te slaan of te delen, of materiaal te ontvangen van anderen. Wij claimen geen eigendomsrechten met betrekking tot Uw Inhoud. Uw Inhoud blijft Uw Inhoud, en u bent er verantwoordelijk voor. ==Navolgende zinsnede doet dan wenkbrauwen fronsen: om u en de Diensten te beschermen en om de producten en diensten van Microsoft te verbeteren, verleent u Microsoft een wereldwijde en royaltyvrije intellectuele eigendomslicentie voor het gebruik van Uw Inhoud, bijvoorbeeld, om kopieën te maken van Uw Inhoud of om Uw Inhoud te bewaren, verzenden, anders in te delen, te distribueren via communicatiemiddelen enz. TTIP?

 2. Ondertussen is er in Straatsburg blinde paniek, vanwege de TTIP-deal. Debatten worden uitgesteld en afgeblazen, omdat het parlement waarschijnlijk niet akkoord gaat.

  Kijk naar de beelden:
  https://www.youtube.com/watch?v=-Wjzyp1IUi8

 3. Leo@ en de rest,
  Slap beleid gebeurde in Europa. In de ijdele hoop Adolf zou het opknappen. Voor Nederland was het beschamend vluchten van mensen mèt de hogere opleiding. Lager lag als lijk op een berg met naam Grebbe. Dit krachtdadig Nederlands elite instinct is precies wat O president zo geliefd maakt bij rechts en links. De tee partij is in de U.S te vergelijken met een PVV. Zeker weten, niet jouw cup of thee.

 4. Leo KarelJan

  9 juni 2015 op 16:15

  Hier wordt toch ook vaak de rol van de USA in de oorlog vergeten. Ga eens naar Margraten. Wat hadden die jongens hier te zoeken, maar we danken wel de vrijheid aan deze jongens.
  Wie heeft tijdens de koude oorlog voorkomen dat de Sowjet-Unie ook West-Europa binnenviel?
  Obama is waardeloos en zo ook links Amerika. Maar voor ongefundeerd anti-Amerikanisme is geen reden. Wel kritiek op Obama en zijn slappe beleid.

 5. Leo KarelJan

  9 juni 2015 op 16:05

  @ Joost
  Ik ben het vaak met je eens, maar je overschat nu toch landen als China ed.
  Amerika heeft niet alleen veruit de grootste economie, maar ook veruit het grootste leger. China telt nog steeds 800 MILJOEN arme boeren: voordat die ook maar het peil van Amerika hebben, zijn we echt nog vele tientallen jaren verder. In Amerika ben je “arm” met 20.000 dollar per jaar. De Chinese armen moeten het doen met soms maar 1000 dollar per jaar.
  En 800 miljoen: dat is haast drie keer de bevolking van de VS.
  Ook India telt nog steeds honderden miljoenen zeer armen. Brazilië is een puinhoop en Rusland is ook niet de hemel op aarde.
  Ik ken je als iemand die niet tot de “weg met ons” mensen behoort. Laten we dan ook het Westen niet de grond in praten, hoewel de Westerse leiders ( Obama en de Europese leiders ) zeker niet best zijn.
  Met goede leiders zou het Westen nog iedereen aan kunnen!

 6. Tijdje terug, vierhonderd jaar + , waren Amerikanen mensen met veren op hun hoofd.
  Hun cultuur werd christelijk vreedzaam overgenomen door de Europese. Die tijd een deel van de wereld wat leefde in interessante tijden van ontdekkingen. Wat later romantisch kolonialisme word genoemd. Wat citroen uitpersen in de volks mond heet. Vandaag is het heimwee naar toen wat Europa elite mensen bind. De twee foto,s geven beelden met dezelfde vijand. Rusland.

 7. De amerikanen zijn een gedegenereerd volk, met collectieve obesitas, en zonder enige cultuur. De zo bewierookte “multuculturele smeltkroes” is een eufemisme voor een zooitje ongereregeld.
  Geef mij de Russen maar. Een volk met cultuur, en een volk dat ook STAAT voor zijn cultuur.
  Daarbij vergeleken is het regime van een land volkomen irrelevant.

 8. D. G. Neree

  9 juni 2015 op 03:25

  Dat plaatje zegt:
  Obama zegt:
  Kijk kinders, dit land dat je daar voor je ziet is nu allemaal van mij. Jullie hebben de paieren ondertekend met je bloed, je ziel en je zaligheid. Kijk goed naar dit mooie zonnige uitzicht, want het kan je laatste keer zijn als je niet doet wat ik zeg en de hemel dieprood gekleurd wordt.

 9. D. G. Neree

  9 juni 2015 op 03:18

  U weet toch het verschil tussen een Amerikaan en yoghurt?
  Yoghurt heeft een cultuur
  :p

 10. Al meer dan een eeuw lang tracht de AngloAmerikaanse wereld een politieke en economische kloof tussen West-Europa en Rusland te forceren en in stand te houden. Daar hebben we op dit continent inmiddels een WW1, WW2 en een Koude Oorlog aan te danken. Niet in het belang van de Europeanen, niet in het belang van de Russen, ook niet in het belang van de Amerikaanse bevolking. Wel in het belang van de powerelites die beter worden van die periodieke massamoorden. Voor wie dit allemaal een beetje vergezocht vindt:

  https://www.youtube.com/watch?v=oaL5wCY99l8

 11. D. G. Neree

  8 juni 2015 op 21:36

  Amerikanen zijn over het algemeen een open en gastvrij volk (als er al over één volk gesproken kan worden), maar in mijn ervaring ook wat oppervlakkig.

 12. D. G. Neree

  8 juni 2015 op 21:34

  Ik zou als ik Merkel en andere EUleiders was bijzonder oppassen met een bondgenoot en pappa als Obama.
  Zoals hierboven al aangestipt Is het hele midden-Oosten door Amerika gedestabiliseerd en in Europa kunnen we enorme stroom ‘vluchtelingen’ opnemen (Obama wil zelfs dat we ex-guantanamo Baygevangenen opnemen. Waarom in Godsnaam? Waarom zouden we dat moeten willen? Waarom zou Obama dat van ons willen vragen? Een antwoord is, dat net zo min als Obama iets geeft om de vernietiging en destabilisatie van het midden oosten, hij iets geeft om de destabilisering van Europa. Zie bv Oekraïne. Zolang de Bobo’s maar veilig in hun resorts kunnen verblijven en Amerika maar de hegemonie heeft over de energievoorraden en grondstoffen.
  Een zwak en verdeeld europa is alleen maar in Amerika’s voordeel. Ook weet hij donders goed dat de sancties tegen Rusland nadelig zijn voor de Europese economie. En de Moloch EU loopt er blind achteraan.

  • @D.G.Neree

   Dat onderhorige gedrag van de EU leiders aan Washinton is wat me het meest van alles blijft verbazen/verbijsteren. Ooit werd ons de Europese integratie verkocht als noodzakelijk tegenwicht voor de Amerikaanse hegemonie. Tegenwoordig hoor je de eurocratie daar met geen woord meer over. Integendeel, men gedraagt zich als een de EU een vazalstaat is van de VS..

 13. ” En de Moloch EU loopt er blind achteraan”
  .
  dan kunnen wij er van uitgaan dat de eu “gekocht” is door de usa .
  dus de werkelijke motieven van de eu bobo,s zullen wij dan nooit komen te weten.

  • D. G. Neree

   9 juni 2015 op 03:12

   gekocht of in een congsi samengesmeed. Het gaat bij die bespreking alleen maar over TTIP en andere handelsovereenkomsten tussen de EU, Japan en nog wat dienders voor de show. Die hele G7 heeft niets meer met globaal de rijkste landen te maken. Rusland, China, India, Brazilia en een hele rits andere landen sluiten zich aanneen in andere pacten. De kliek in Duitsland is niet meer dan een Junta. Gevaarlijke mensen. In hun val dreigen ze de hele Westerse wereld mee te slepen.

 14. dhimmiesnuffelaar

  8 juni 2015 op 18:38

  Ik ken wat Amerikanen en iets van Amerika, hoewel ik moet eigenlijk zeggen Texas. Zijn vaak vriendelijke, spontane mensen, redelijk open. Ik word in winkels zeer fatsoenlijk geholpen en auto’s stoppen op grote afstand voor me als ik in Houston oversteek. Ik zie in de middenstand vele soorten nationaliteiten ,die een aardig bestaan hebben opgebouwd, omdat hard werken best wel loont. Reagan met alle mitsen en maren kon ik graag pruimen als president. Wie ernstige fouten hebben gemaakt zijn Bush jr en Obama. Onder Clinton heeft links zijn kans gegrepen en de mars door de Instituties beslissend doorgezet. Die Rupsen Nooitgenoeg van het eigen gelijk zijn meesters in het stelen van onze Instituties.
  Heb dus niets tegen de Amerikaan of zijn inderdaad nog steeds machtige land, zij kleunen op dezelfde wijze mis vwb gouvernement als de Europeanen, en bedenk dat bijna de helft van het kiesvolk de foute en incompetente Obama ook NIET wenste. Merkel vind ik net zo erg, verpest heel Europa.

  • Er was zeker geen enkele sprake van fouten . Alle oorlogen waren goed gepland . Lees alle gekleurde revolutie’s en false flags . En mbt het 2 partijen stelsel in de US , liberaal of democraat , het is kiezen uit 2 kwaden . Dat moge , zeker met de kennis van nu , nu wel duidelijk zijn al leven nog te veel mensen onder een steen . In Venezuela is er nog steeds een strijd aan de gang , en het is veelzeggend dat die strijd wordt doodgezwegen . In 2002 was de CIA ook al bezig geweest en gelukkig gefaald dus wordt er nu een nieuwe poging gedaan om hun gewenste regiem change voor elkaar te krijgen .

 15. Ik ben zeer argwanend over de vriendschappelijke bedoelingen van de USA. Zoals het artikel al aangeeft, er wordt van EU landen verlangt door te gaan met de economisch zeer schadelijke sancties tegen Rusland. Vraag eens aan een paar tuinders wat ze hier van vinden. Het Midden Oosten is een grote puinhoop. En overal zie je er F16 jets vliegen en Humvees rondrijden. Is dit werkelijk ons belang? Ik ben bang dat onze Amerikaanse vrienden helemaal niet zo goed voor ons zijn. De Grieken mogen de EU en daarmee de Navo niet uit van Washington. Dat je een goed defensief militair aparaat moet hebben, jawel. Maar dat we tanks moeten parkeren aan de Russische grens zoals nu overal in de EU gebeurd is lariekoek. Dat riekt naar oorlogs gebral. Wij moeten gewoon zaken doen met Rusland, het is onze buur daar kunnen we niets aan veranderen. Onze Atlantische vrienden willen dit niet begrijpen. Een goede buur is beter dan een verre vriend.

 16. ik ben niet principieel tegen de usa, maar krijg toch wel steeds meer het gevoel dat het onze vrienden ook niet zijn.
  .
  om maar een paar voorbeelden te noemen, de usa destabiliseert het hele midden oosten en europa mag daardoor alle vluchtelingen opvangen .
  mh17 wordt uit de lucht geknald en usa/eu zegt onmiddellijk dat putin het gedaan heeft, putin krijgt sancties van usa/eu, maar usa handelt er ondertussen weer vrolijk op los met putin.
  .
  met zulke vrienden heb je geen vijand nodig…

 17. Leo KarelJan

  8 juni 2015 op 16:55

  Op alle lijsten ( VN, IMF en World Bank ) is de USA nog steeds onbetwist de grootste economie: haast 2 x China. Bovendien wonen er in China 4,5 maal zo veel mensen. Die 27% aandeel voor de USA klopt dus wel.
  Ik ben ook erg sterk tegen Obama en de Democraten, maar we moeten niet doorschieten in anti-Amerikanisme. Amerika heeft veel fouten gemaakt en is erg naïef als het over de islam gaat. Maar met een goede Republikeinse president kan dit toch wel wijzigen.
  Zonder USA is Europa militair gezien helemaal niets. En dat wij de EEG tot die walgelijke EUSSR hebben uitgebouwd, ligt toch echt aan de Europese regentenkliek. Amerika ziet wel graag samenwerking in Europa ( wie niet? ) maar heeft nooit gezegd dat de nationale staten maar moeten worden opgeheven,

  • Joost Niemöller

   8 juni 2015 op 17:19

   Leo, ik heb niks tegen de VS hoor. Prachtig land. Kom er graag. Maar de verhoudingen in de wereld zijn aan het veranderen en dan zijn dit soort vertoningen dus een beetje pathetisch aan het worden.

   • @ joost
    idd een ergggggg goedkoop inkoppertje……..pfffffff
    ik hoop dat het eenmalig was

 18. @ harrynak
  Verder niets, het is een vrij land. Maar wat is het enorm goedkoop en simpel. Valt me tegen van Dhr. Niemöller. Benieuwd of er nu ook zo gereageerd mag worden op de politiek/methodiek die de PVV hanteert.

 19. KONTKRUIPERIJ.
  Wanneer ik de 2 foto’s goed bekijk zie ik overeenkomsten maar ook tegenstellingen. De grote broek van Obama is voor het z.g. kontkruipen. Er is ruimte genoeg voor alle mannetjes die bij de kont willen komen, vandaar de afmetingen. Op de onderste foto zien we dit ook. Kleine mannetjes die graag kontkruipen voor de grote baas. Hun best willen doen voor de baas en zonder nadenken het beste weggeven van wat zij hebben om die baas maar ter wille te zijn. En waarom doen al die kleine enge mannetjes dat eigenlijk? Omdat er maar 1 een echte grote broek en bek kan hebben. En die grote broek verteld ons dat we een vijand hebben die ons kwaad wil doen. En dat gaat de grote broekenmans oplossen. Over de kleinen hun rug, die werden toen geslachtofferd, en dat zal straks niet anders zijn