Voerde Dylann Roof de ideeën van Martin Bosma uit?

Door Joost Niemöller

Op het internet dezer dagen waren er veel enthousiast honende extreemlinkse types naar aanleiding van de gruwelijke moorden die Dylann Roof pleegde. Het was weer Breivik revisited all over again.

Er dook een website op met een ‘essay’ van Roof, dat ik her en der deels geciteerd zag. (Zie via deze link de hele tekst.) Dat zou het ‘bewijs’ zijn dat Roof precies hetzelfde wil als ‘rechtsgekkies’ als Martin Bosma en ook ondergetekende. Nu zijn deze ‘linksgekkies’ niet in staat tot enige analyse. Ze zijn daar ook niet op uit. Hun doel is slechts stoken en aanzetten tot geweld, zoals we dat bij links al sinds jaar en dag kennen.

Het enthousiasme bij deze links-achtige types zit hem erin dat ze nu eindelijk een punt zouden hebben. Want er wordt steeds zo nadrukkelijk beweerd dat de islam aanzet tot islamgeweld, en nu zie je dat schedelmeters ook aanzetten tot geweld. Of zoiets.

Toch? Nou?

Ik maak het hier maar even duidelijker dan ze het zelf al weergeven, want zoals gezegd, van enige analyse is er bij de linksgekkies geen sprake. Er is trouwens ook geen sprake van enige behoefte tot het voeren van een discussie, dus het heeft ook geen zin om met hen in discussie te gaan.

Toch wil ik er wel iets over opmerken. Voor wie wel open staat voor discussie. De wetenschappelijke analyse dat er rassen bestaan en dus ook verschillen in rassen is op geen enkele wijze een oproep tot geweld. De koran is weldegelijk letterlijk een oproep tot geweld.

Dat is een essentieel verschil. Wat ik op kan maken uit de verwarde teksten van Roof, als dit althans zijn teksten zouden zijn, want dat is nog niet bewezen, is dat blanken superieur zijn aan zwarten. Het hele superioriteitsidee staat haaks op de evolutietheorie, die weergeeft dat achterstand soms voorsprong kan zijn, het is allemaal een kwestie van aanpassing aan omgeving binnen tijd, allemaal gericht op het voortbrengen van specifieke vormen van DNA. Aangezien mieren en kakkerlakken de mens uiteindelijk zullen overleven, zijn zij, puur evolutionair gezien ‘superieur’ aan de mens, die maar een tijdelijke verschijning zal zijn. Precies zo zijn zwarten onder bepaalde omstandigheden in een bepaalde tijd ‘superieur’, in andere situaties weer blanken, maar in de evolutietheorie bestaan er geen absolute verschillen. Er is voortdurende verandering en aanpassing. Wat niet wil zeggen dat er geen verschillen bestaan en dat die verschillen niet groepsgewijs aangetoond kunnen worden.

Evolutionaire analyse is verklaring van gedrag en geen oproep tot geweld. Die boodschap is uiteraard aan de linksgekkies niet besteed, want, zoals gezegd, die willen of kunnen niet nadenken.

In het opgewonden, mogelijk verwarde, mogelijk door drugsgebruik aangetaste hoofd van Dylann Roof is een emotionele mix ontstaan die niets met wetenschappelijke analyse te maken heeft. Hij voelde zich geroepen om ‘iets te doen’ omdat verder niemand ‘iets deed.’ Zo zou er, als ik het goed begrijp, een noodzakelijke ‘rassenoorlog’  moeten ontstaan. Ook de strategische logica van zoiets ontgaat mij. Het is niet alleen slecht wat hij deed, zo werkt het ook nog eens niet.

Wat ik ook her en der lees is dat Dylann Roof het gedachtegoed van Martin Bosma uitgevoerd zou hebben. Dat is weer een ander verhaal, al zullen de linksgekkies het wel niet zo zien. Bosma heeft zich voor zover ik weet niet over de evolutie uitgelaten. In zijn laatste boek Minderheid in eigen land, waarschuwt Bosma ervoor dat wat er in Zuid-Afrika gebeurd is, hier ook zou kunnen gebeuren. In Zuid-Afrika werden de Afrikaners de minderheid, legt hij in dat boek uit, aan de hand van de demografische ontwikkelingen. Bosma ziet dat er door de massamigratie in Nederland en Noord West Europa iets dergelijks kan gebeuren, met chaos en geweld als gevolg. Overigens is de term ‘Afrikaners’, zo legt Bosma dit uitvoerig uit in zijn boek, een term om een culturele en geen etnische groep aan te duiden.  Met termen als ‘autochtoon’ en ‘allochtoon’ wordt er ook niet persé iets etnisch omschreven.

Nu kun je het erover hebben of dit een aannemelijk scenario is. Ik denk van wel. Vervolgens kun je het erover hebben of daar wat aan te doen is, en wat dan wel. Bosma geeft dat zelf aan. Hij maakt deel uit van een democratische partij die op democratische wijze doelen nastreeft, zoals een veranderend immigratiebeleid. Ik heb hem nog nooit een oproep tot geweld zien doen. Ik heb Geert Wilders ook nog nooit een oproep tot geweld zien doen. Ik heb beiden ook nooit kunnen betrappen op stiekeme uitingen in die richting.

Nee, dan de koran. Ik zou zeggen lees dat boek.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

28 Reacties

 1. Het artikel van Dylan Roof over de Charlston church shooting kan de prullebak in
  het blijkt de zoveelste hoax shooting te zijn
  jij schrijft gelijk ik had tijd nodig om uit te zoeken
  vandaar m,n late reactie

 2. Leo KarelJan

  22 juni 2015 op 16:18

  @ Quispel
  Waarom de islam wordt binnengefietst? Omdat het over een aanslag gaat en de islam voor 33.000 slachtoffers in 2014 heeft gezorgd. ( door aanslagen! )
  Omdat jij dat blijkbaar niet interessant vindt. Omdat jij selectief bent en een “weg met ons” type bent.
  Wellicht nog een vraag: waarom zijn de Nobelprijswinnaars voor 98 % blanken en Joden? Ook gewoon een feit. Blijkbaar hou jij niet van feiten, maar van politiek correct Gutmenschdenken.

 3. Leo KarelJan

  22 juni 2015 op 16:03

  @ Quispel
  Hoe verklaar je deze feiten: 95-98% van alle aanslagen is islamitisch.
  Zwarten in de USA maken 13% van de bevolking uit, maar zijn verantwoordelijk voor 50% van de criminaliteit.
  Heeft niets met racisme te maken: het zijn de feiten.

 4. Lees wat deze zwarte man uit de VS zegt
  http://www.washingtontimes.com/news/2014/jul/21/family-secret-what-the-left-wont-tell-you-about-bl/

  p.s cijfers staan hier ook

 5. zou wel eens de exacte criminaliteitscijfers willen weten van negers/mexicanen tov de blanke autochtone amerikaan.
  m.i. plegen de negers/mexicanen in verhouding veel meer misdaden dan een blanke amerikaan.
  .
  waarom dan toch zo uitvergroten als een blanke dan eens door draait ?
  is dat niet gewoon het gevolg van al die misdaden van die negers/mexicanen ?
  .
  leg de cijfers nou eens naast elkaar……

 6. Een idioot of een acteur met lopend contract. Er zijn overeenkomsten met vorige moordpartijen . Allemaal hadden dezelfde kapper met een fobie voor bloempot haarstijl. Wat ook niet klopt is het doodschieten van mensen die je niet mag. Dat doen regeringen zoals de moord op Fortuyn. De gewone mens schiet anderen dood om er beter van te worden. Roof en moord gaan hand in hand. Voor noppes is idioot gedrag . En als het helemaal moet, legaal schieten, dan is een legerloopbaan de beste oplossing. Dat werkt voor alle culturen. Ook vreemd is de reactie president O. Gun eigendom afschaffen zegt de baas. Van een leger met meer bloed aan handen als wie ook.

 7. dhimmiesnuffelaar

  22 juni 2015 op 00:21

  Kwispel houdt van demonische monologen,naar linkse of fascistische traditie. Als het eigen geklijk maar ten koste van demoniseren van anderen gehaald kan worden. Goede persattaché voor de Kim dynastie of in een ander leven een prima verbaal assistent van Eichmann of Beria. Als zo’n monoloog weer wat pillen scheelt tegen politiek correct adhd morgen, scheelt dat ook weer iets aan zorgpremie, moet u maar denken. En verder kan er met dit soort sinds mei 2002 niet meer van gedachten gewisseld worden, omdat typetjes als Kwispel de loepzuivere politiek correcte policolor karaktermoordenaars van een ieder zijn, die het niet met ze eens is. Gelijkheidsautomaten ,zoals in een tirannie. En ja de zwarte of negerrepublieken in Afrika draaien prima – allemaal tigers – en het ANC beheert Zuid Afrika heel wat zorgvuldiger ,humaner en minder corrupt dan dat abjecte Blanke Regiem. Vooral het aids beleid van de zwarte leiding in Joburg en Pretoria was een baken in deze duistere wereld.

 8. g.h.m.leferink

  21 juni 2015 op 22:47

  Deel 2:
  Alweer sorry. Het ‘Marathon winnen’ vervangen door ‘100 m winnen’ in mijn vorige bijdrage.

  Maar, geachte ‘Quispel’, U bent dan zeker ook tegen het als een mindere soort, dus ‘Untermenschen’, beschouwen door zwarte Afrikanen van blanken? Zoals mij in Afrika overkwam, waar ik verschillende keren voor “Msungu” (een scheldwoord) werd uitgemaakt. En de hatelijkheden, geuit door zwarten op Curacao, die blanken die ik ken daar moesten slikken.
  Of bent U een van die dominee’s van de Linkse Zwartekousenkerk, die graag banvloeken uitspreekt over hen die het met Uw mening niet helemaal eens zijn? Een dominee die als hobby heeft het veroordelen van anderen? Dezelfde hobby die zoveel schisma’s veroorzaakte in Protestants Nederland in de 19e eeuw….
  Of gelooft U zelfs alles wat U door het NOS-halvewaarheden-sjenaal en de andere HoofdRioolMedia wordt voorgeschoteld?

  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

  • Een volk bestaat bevat altijd een percentage dominees en relifreaks. Nu de Christelijke religie in het westen vrijwel is uitgebannen ontlaadt de dominee-aanleg zich in andere dingen, waaronder de policor-betweterigheid. De linkse kerk dus. Die mensen zijn dus helemaal niet links, maar in aanleg relifreaks. Het is een andere populatie dan de echte linkse intellectuelen uit de jaren 60. Dat zie je ook aan het feit dat policors dom zijn. De provo’s en intellectuelen van vroeger, dat zijn nu de anti-islamisten, zoals Wilders, Joost, en Bosma.

 9. g.h.m.leferink

  21 juni 2015 op 22:25

  Reactie naar ‘Quispel’:
  Uw zin ‘……dat Joost c.s. hier wel degelijk een blank racisme formuleren onder het mom van wetenschappelijk objectieve gegevens’ klopt volgens mij van geen kanten! Dat er verschillen bestaan die met het begrip ‘ras’ te maken hebben is evident! Voorbeeld uit de Atletiek: Westafrikanen zijn i.h.a. goede sprinters, en daardoor niet goed op de lange afstand. Maar Oostafrikanen zijn juist wel goed lopers op afstanden vanaf pakweg de 3000 meter, maar zullen daardoor nooit b.v. de Marathon winnen op het WK of de Olympische Spelen. Het is òf het ene òf het andere
  Dat heeft met racisme 0,0 % te maken, maar wel met de tijd tussen start en finish.
  Het wordt pas racisme als de Westafrikaan op de Oostafrikaan gaat neerkijken, omdat die de 100 m niet binnen de 10 sekonden kan lopen. Of omgekeerd Oostafrikanen meewarig gaan doen over de Marathontijden van Westafrikanen.
  Zie ook deel 2.

 10. g.h.m.leferink

  21 juni 2015 op 22:13

  ‘Die boodschap is uiteraard aan de linksgekkies niet besteed, want, zoals gezegd, die willen of kunnen niet nadenken.’
  Joost, volgens mij KUNNEN ze wèl nadenken, maar vinden ze het veel makkelijker om:
  * Elkaar na te kwekken, natuurlijk in overeenstemming met het laatste modetje in Drugsdorp aan de Amstel.
  * De HoofdRioolMedia na te kakelen, dus alleen dat wat ‘in’ is in de mediacafé’s in dat Vooroplopersveen.

  Want dat soort schijtlaarzen is vooral bang:
  # Om voor ‘ouderwets’, of ‘conservatief’ versleten te worden. Omdat ze lijden aan de ziekte van Trendyitis Enormis.
  # Om de islam kwaad te maken, “want die kunnen wel eens gaan maaien met een Kalashnikov, of gaan bomgordelen”. Daarentegen zullen ze wèl het Christendom onder de gordel trappen, omdat daar geen ISIS- of Hells Angels-reactie van te verwachten is. Dàn durven ze opeens wèl….
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

  • De linksidioten vinden het oneerlijk dat blanken (en joden) alles presteren, en andere rassen niet. Daarom willen ze alles wat daaraan herinnert met de grond gelijk maken.
   Een soort plaatsvervangende rancune zeg maar. Het huidige links is een puur destructieve ideologie.

   • Linksidioten? In het autobiografische boek “coming out of the ice” van Victor Herman , beschrijft hij hoe zijn vader Sam Herman in Oekraïne 1905 lid was van een joodse rebellen groep Ze noemde zich “Sociaal democraten” Toen dus! Sam trok met Felix Djerzinsk en Rosa Luxemborg door Europa als lid van een knokploeg door Europa. Parijs Londen etc Om naderhand naar Amerika en daarna naar Rusland, het arbeidersparadijs, te vertrekken Bent u dat roemruchte, linkse massamoord, verleden vergeten ? Staat u ineens aan de andere kant bent u ineens niet links meer ? Hoe was het ook al weer wie niet communistisch is , is minder dan een hond . Schrijf je dit vanuit de Kiboets, kolchoze?

    • Hugoden, je begrijpt best wat ik bedoel. En ik begrijp best dat links niet links is!

     • Natuurlijk begrijp ik dat. Heel mijn leven begrijp ik alles of probeer het te begrijpen . Persoonlijk ken ik veel leuke en aardige mensen Ik ontmoet alleen maar aardige en leuke mensen. Anderen neem ik gewoon niet waar .Maar in de Blocs, kranten worden er statements op mijn bord gelegd die als waarheden of begrippen geplaatst worden Joden die afgeven op linkse mensen Juist zij waren zo trots op hun Communistische historie en ineens niet meer? Kom op, ruim dan op wat je zelf gebouwd hebt. Ik kan u nog de stapels boeken tonen Jean Paul Satre etc Doet het heel goed in de open haard

 11. @ Ernst Quispel 21 juni 2015 om 21:55 repeterende breuk

 12. Ernst Quispel

  21 juni 2015 op 21:55

  Het is inderdaad onduidelijk waarom hier de islam de discussie wordt binnen gefietst. Mogelijk is er een behoefte de aandacht af te leiden van het feit dat Joost c.s. hier wel degelijk een blank racisme formuleren onder het mom van wetenschappelijk objectieve gegevens. Het gehele racisme-begrip is wetenschappelijke onzin, rassentheorieën zijn 19e-eeuwse waanzin en de enige drijfveer achter dit soort gezwets is het legitimeren van haat tegen en discriminatie van niet-blanken.

  De gevolgen van dit soort racistisch geblaat zijn evident, van Breivik tot Roof en al die labiele geesten die hun eigen onvrede en onmacht in het leven maar al te graag op anderen willen projecteren. Mensen als Wilders en Niemöller, die dit soort emoties opkloppen, laden een grote verantwoordelijkheid op zich.

 13. g.h.m.leferink

  21 juni 2015 op 21:53

  Correctie op mijn bericht va daarnet: Saddams gemiddelde was 57 doden/dag, niet 75. Maar hij was nog niet eens een van de top-drie……..
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 14. g.h.m.leferink

  21 juni 2015 op 21:50

  ‘De LES voor de beleidsmakers moet dus zijn dat de multicul zo veel mogelijk moet worden teruggedraaid.’ ‘Koos’, dat ben ik volledig met je eens.
  En waarom we, uitgezonderd in de PVV, nog steeds in de politiek zoveel glibbers hebben van het type Jan Slapzak vraag ik me al heel lang af.
  En ik zei het al eerder: van de meeste politici is de achterbaksheid-coëfficiënt veel en veel te hoog. Daarin lijken ze op figuren waar we niet zulke beste herinneringen aan hebben: Adolf H., decoratieschilder uit Braunau; Jozef Dougashwili, ook aangeduid met Jozef S., schoenmakerszoon uit Gori in Georgië, Mao Z. die in China allels wilde veranderen, Saddam H. uit Irak, enz. Alsof ze niet weten dat die genoemde vier mensen-‘keur’slagers waren. De laatste kwam op een gemiddelde van 75 doden per dag…..
  Laten we de volgende keer niet stemmen op Arie Achterbaks, Sammy Stiekem en Glenn Gluiper! Die brengen ons linea recta naar de afgrond.
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 15. @ Ernst Quispel 21 juni 2015 om 20:56 Over projectie gesproken.

 16. Ernst Quispel

  21 juni 2015 op 20:56

  Het is inderdaad onduidelijk waarom hier de islam de discussie wordt binnengefietst. Mogelijk is er een behoefte de aandacht af te leiden van het feit dat Joost c.s. hier wel degelijk een blank racisme formuleren onder het mom van wetenschappelijk objectieve gegevens. Het gehele racisme-begrip is wetenschappelijke onzin, rassentheorieën zijn 19e-eeuwse waanzin en de enige drijfveer achter dit soort gezwets is het legitimeren van haat tegen en discriminatie van niet-blanken.

  De gevolgen van dit soort racistisch geblaat zijn evident, van Breivik tot Roof en al die labiele geesten die hun eigen onvrede en onmacht in het leven maar al te graag op anderen willen projecteren. Mensen als Wilders en Niemöller, die dit soort emoties opkloppen, laden een grote verantwoordelijkheid op zich.

 17. Theo Prinse

  21 juni 2015 op 20:06

  “De wetenschappelijke analyse dat er rassen bestaan en dus ook verschillen in rassen is op geen enkele wijze een oproep tot geweld. De koran is weldegelijk letterlijk een oproep tot geweld.” Wat heeft Dylann Roof met de islam ? Er bestaat helemaal geen rassen analyse die de typering ‘wetenschappelijk’ verdiend. Racisme is de opvatting dat rassen gerangschikt kunnen worden als superieur en inferieur ten opzichte van elkaar. Daaruit voortvloeiend kunnen voor het ene ras andere maatstaven worden aangelegd dan voor het andere.
  ” Het hele superioriteitsidee dat blanken superieur zijn aan zwarten staat haaks op de evolutietheorie, die weergeeft dat achterstand soms voorsprong kan zijn, het is allemaal een kwestie van aanpassing aan omgeving binnen tijd, allemaal gericht op het voortbrengen van specifieke vormen van DNA.” Darwin had het over soorten (species) niet over rassen. Het quasi begrip ras is louter een Nazi en later affirmative action politiek verzinsel.

 18. Ernst Quispel

  21 juni 2015 op 17:24

  En als er bij onze geestverwanten een paar idioten opstaan die de boodschap volledig serieus nemen en menen dat ze een plicht hebben te vervullen voor volk, vaderland of het blanke ras en beginnen te moorden dan wijzen we dat natuurlijk af: met die mensen hebben we niets te maken, die denken wel als wij maar doen anders dan wij.

 19. Ernst Quispel

  21 juni 2015 op 17:23

  Joost Niemöller verkondigt op zijn steeds viezer ruikende blogje dat negers dommer en agressiever zijn dan blanken en dat om die reden het niet wijs is dit minderwaardige volk hier te laten instromen omdat het onze blanke beschaving welzeker om zeep zal helpen.
  Die boodschap impliceert helegaar geen geweld of discriminatie jegens negers, legt hij uit, en we moeten ook helemaal niet denken dat hij steun zou geven aan mensen die de daad bij zijn woord voegen. Dat vond Wilders ook bij Breivik: hij is het weliswaar met zijn denkbeelden eens maar wijst geweld af.

  Die subtiele hypocrisie is in racistische kringen heel gebruikelijk: negers en moslims zijn een inferieure mensensoort die we aanduiden als apen, dobbernegers of ‘stemvee met kopvodden’ (Wilders) maar we zijn heus tegen geweld tegen deze mensen. Hoogstens lijkt het ons goed ze een paar burgerrechten te ontnemen en ze een beetje van ons lijf te houden. Het zijn tweederangs burgers en daar valt natuurlijk niet aan te…

 20. Linkgekkies zijn gelovigen. Gelovig in een ideologie. Buiten bereik voor discussie. Neemt niet weg dat het goed is telkens hun waanzin en leugenachtigheid te constateren.
  .
  Wat het evolutionaire gedoe betreft. De evolutie is met het verschijnen van de mens tot een einde gekomen. Wat doorgaat is het aanpassingsproces, dat gewoonlijk ten onrechte het evolutieproces genoemd wordt.
  Het kan zijn, dat mieren en kakkerlakken de mens uiteindelijk zullen overleven. In het geval er iets vreselijk misgaat, waardoor de mens uitsterft, terwijl andere levensvormen zich kunnen handhaven. Het kan ook zijn dat alle leven op aarde ophoudt en de mens tijdig een goed heenkomen heeft gevonden.
  .
  Over superioriteit:
  https://twitter.com/aanklacht/status/612618708582858752

 21. De conclusie die hier uit moet worden getrokken is dat er heel veel mensen rondlopen die het multiculturalisme helemaal zat zijn.
  Statistisch gesproken zal er op gezette tijden iemand doordraaien. Zoals ook Breivick.
  De LES voor de beleidsmakers moet dus zijn dat de multicul zo veel mogelijk moet worden teruggedraaid.

 22. Leo KarelJan

  21 juni 2015 op 15:37

  Over aanslagen gesproken: 13.500 aanslagen in 2014 met 32.700 slachtoffers. ( plus 81 % ) Tevens 9400 ontvoeringen. ( 3 x zoveel als in 2013 )
  Vrijwel allemaal islamitisch!
  De linkse imbecielen praten natuurlijk liever over een incident door een gek dan zich over dit massale islamitische geweld druk te maken.
  Maar ja, vroeger maakten deze idioten zich ook liever druk over “rechtse dictaturen” dan over de miljoenen doden door Stalin en Mao.
  Links is net zo gestoord als deze gek: helder denken ontbreekt bij de achterlijke volgers van Marx.