Waarover de media zwijgen. De speculatieve belangen achter de EU.

Door Joost Niemöller

Een voorbeeld. Gisteren verscheen dit bericht: De bank Goldman Sachs ‘voorspelt’ een sterke groei van de Randstad. Waarom verspreidt Goldman Sachs dit, en geeft daarmee ogenschijnlijk een vrij beleggingsadvies? Doen ze dat omdat ze de beleggers in de wereld gunstig gestemd zijn? Of verspreiden ze deze informatie  om hun eigen, geheime, speculatiedoelen te dienen? Uit zo’n bericht, kritiekloos verspreid in de media, valt in werkelijkheid niets af te leiden, maar het wordt gebracht als ‘nieuws’ en dat zegt vooral alles over de slaafse rol van de media, die op hun beurt in handen zijn van de grote speculanten. Zoals gezegd, zomaar een voorbeeld.

De econoom Ad Broere geeft in zijn boek Geld komt uit het niets, aan dat voor de gewone beleggers de beurshandel niets anders kan zijn dan een casino met een grotere kans op verliezen dan op winnen. De werkelijke inside informatie over de geopolitieke toekomst, bevindt zich bij de grote speculanten, die speculeren met voorkennis die verkregen wordt via grote internationale instanties, zoals het IMF, de EU, de FED, maar ook informele bijeenkomsten als de Bilderberg groep en geheimzinnige internationale banken als de BIS. Daar komt de elite bij elkaar om de info uit te wisselen waar je echt iets aan hebt. Buiten het zicht van het grote, goedgelovige, publiek. Zonder dat er iets vastgelegd wordt.

Komende maandag geeft de econoom Ad Broere een lezing in Den Haag.

Ad Broere bestudeert de grote machten die de politiek aansturen. Achter deze machten schuilen in werkelijkheid speculanten, die nog wel een nationaal paspoort hebben, maar die zich allang niet meer verbonden voelen met het land waar ze min of meer toevallig in leven. In werkelijkheid bevinden ze zich in een internationale megaruimte, van waaruit ze de verdere globalisering kunnen aansturen. Om nog meer geld en macht te verzamelen.

Ze doen dit via allerlei instituties. Sommigen ervan worden zoveel mogelijk buiten de media gehouden, zoals de ‘bank van de centrale banken’, de BIS. In zijn boek Geld komt uit het niets, wijdt Broere een inzichtelijk een verontrustend hoofdstuk aan deze bank in Basel, waar onder volstrekte geheimhouding zaken worden gedaan tussen de anonieme financiële beslissers. Deze bank functioneerde uitstekend in de nazitijd, waarbij het internationale zaken doen, onder andere in de wapenhandel, gewoon door ging, en de BIS is daarvoor na WOII nooit gestraft. Integendeel, een systeem dat in oorlogstijd zo soepel werkte, had zijn diensten bewezen en kon dus voortgezet worden. Vaak lezen we nu over het IMF, waar in werkelijkheid de BIS erachter schuilgaat, zo zet Broere uiteen. De media berichten hier niet over, net zoals de media nauwelijks berichten over de internationale machten waarvoor de Brusselse bureaucratie een willig apparaat is.

Broere maakt ook duidelijk dat, ook door nazi’s gesteunde, projecten als de EU en de voor de gemiddelde burger volstrekt ondoorzichtige constructies als het ESM slechts ten doel hebben om de internationale elite, die steeds meer geld en macht naar zich toe weet te graaien, nog meer te verrijken en de democratie nog meer uit te schakelen. Deze elites, zoals de bijna geheel in het geheim opererende Rothschildt familie en de daarmee verbonden George Soros, hebben hun geld verdiend met oorlogen, letterlijk. De huidige hetze tegen Poetin door deze achter de schermen opererende partijen moet ook in dit licht gezien worden. Broere maakt duidelijk dat dit geen argument mag zijn voor Jodenhaat.

Wil je de EU begrijpen, dan moet je deze geldstromen begrijpen, maar ook het proces van de geldschepping dat plaatsvindt door particuliere (!) instanties als de Amerikaanse FED en de ECB.  Dit alles is niet eenvoudig, maar de econoom Broere is in staat om het wel in begrijpelijke termen uit te leggen. Steeds meer mensen raken geïnteresseerd in de manipulaties van de internationale speculanten die ons doen en laten sturen. Een echte discussie over de EU kan dan ook alleen maar een discussie zijn over de elites die de EU aansturen, zoals Broere die omschrijft in zijn laatste boek.

Ik ben benieuwd naar zijn lezing, komende maandag.

 

 

 

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

12 Reacties

 1. Aangezien geld verzonnen en afkomst toevallig is gaat het alleen over macht.

 2. Vreemd, als ik op ‘Kharzaanse maffia’ google zijn er nul resultaten.
  Hoe zit dat?

  • Zoek Chazaren, of The new “Khazarian Khaganate” de v.m. NRC correspondente Laura Starink maakte op 1 mei 2014 een artikel over de Oekraïense stad Dnepropetrovks . De Oligarch Igor Kolomoisky, (met 4 nationaliteiten) had daar een enorme Synagoge gebouwd annex business centr , hotel. Voor de bescherming had Igor 2.000 man van het antisemitistische Dnepr regiment geleid door de facist Dmiti Jarosj . Ik heb het zelf gezien maar beter lees het artikel van Laura Starink.
   Van de 5 top Olichargen in Oekraïne is een een Tartaar de rest Chazaren,of Ashkenazi’s . Mijn fascinatie en specialisme is de Russische revolutie 1917 Dat geen revolutie was maar een regime change uitgevoerd door Russische joden( Chazaren ) uit new York . Lees Betrand Russell visits Russia in 1920 . In 1990 onder Yeltsin waren de Oligarchen Chazaren en nu weer in Oekraïne .
   In het kort Chazaren zijn bekeerde stammen uit de Kaukasus dus geen Joden . Ik ben Rooms Katholiek gedoopt en ik ben daardoor geen Romein…

 3. @Klukkluk: Verkeerde input. Probeer “Khazarian Mafia”.
  Mocht het u interesseren, lees ook http://www.zerohedge.com/news/2015-06-12/american-dreaming-g1-bilderberg?page=1
  Citaat: “The bottom line is that these three mega-deals – TTP, TTIP and TiSA – are the ultimate template of what could be politely described as global corporate governance, a Bilderberg wet dream. The losers: nation-states, and the very concept of Western democracy. The winners: mega-corporations.”

 4. Het fijne van uur U en X . De wetenschap dat leven daarna allemaal weer dezelfde kans krijgt. Om in tien of meer duizend jaar opnieuw een U en X te doen. Recycling heet dat. Allemaal als study materiaal voor vèèl meer geavanceerd space soort van leven.
  Hun conclusies zijn onbekend. Een hoge muts op hebben van mensen lijkt me zeer onwaarschijnlijk. Van ander leven, zoals de slak, vermoedelijk wel.

 5. De Zionisten zitten letterlijk overal. Media (tv, kranten, Hollywood); in besturen of als aandeelhouders bij de multinationals. Ze misbruiken letterlijk de Joden om overal maar met “antisemitisme” te strooien. Daar liften ze al heel lang op. Zionisten hebben niets met de echte Semieten te maken. Het is letterlijk de Kharzaanse maffia.

  De elite (13 grote families) zijn de werkelijke bestuurders van de wereld die overal hun puppets neer zetten.
  Kijk naar hoeveel wetenschappers en bankiers de laatste jaren al op dubieuze wijze zijn omgebracht c.q. gezelfmoord.. Een mensenleven telt voor dit volk niet. Ik denk eerder dat het geld ze nu niets meer kan schelen maar dat het nu meer over macht gaat. Macht en het manipuleren van miljarden mensen. Geholpen door dikbetaalde schaduwlegers.
  Er zijn nog maar een paar landen zonder Centrale Bank dus die zullen binnenkort ook wel op een of andere manier aangevallen worden, geholpen door Soros. De grootste nietsontziende warmonger in de…

  • “De Zionisten zitten letterlijk overal. Media (tv, kranten, Hollywood); in besturen of als aandeelhouders bij de multinationals”

   Waar is dit anno 2105 op gebasseerd ?

   “Zionisten hebben niets met de echte Semieten te maken.”

   De scheiding die u hier hanteert is (zeker in de volksmond) flinterdun. U hanteert implicitet de stelling dat joden geen zelbeschikkingsrecht hebben en daarmee is de alom bekende jodenhaat weer terug op z’n plaats !!

   http://tinyurl.com/pudusxw
   http://tinyurl.com/kdauukn

 6. Theo Prinse

  12 juni 2015 op 00:18

  François Genoud (26 October 1915 – 30 May 1996) was a noted Swiss financier and a principal benefactor of the Nazi diaspora through the ODESSA network and supporter of Middle Eastern liberation groups during the post-World War II 20th century. He was considered the Swiss financier of the Third Reich.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Fran%C3%A7ois_Genoud

  • Millionen Stehen Hinter Mir! (Millions Stand Behind Me!) cover of ‘AIZ’ (Arbeiter Illustrierte Zeitung) 16th October 1932 (litho)
   John Heartfield.

 7. Theo Prinse@ Who financed Hitler? Hitler was the man of year on USA News week 1938 But who financed Stalin with a 19 biljoen us tax payer money with a “land and lease”program. Suddenly Soviet parade was performed wih Sovjet Soldiers in Ford and Studebaker trucks parading on the red square parade. Stalin never paid a penny! Read : The Forsaken of Tim Tzouliadis, The Jewish,sorry The Chazarian int Socialist Hotel de Luxe version of the Russian so Called Revolution

 8. Ik denk dat Randstad in plaats van de Randstad wordt bedoeld. Niets is ogenschijnlijk denk ik bij zo’n persbericht, buiten de context berichten (naar analogie een herhaling van het weerbericht als groot nieuws brengen) kunnen heel goed de basis zijn voor b.v. algoritmes die weer flitshandel bedrijven, eventueel gecodeerd voor ingewijden.

 9. Mijns inziens beste Joost is dit ook best een interessante opinie op
  onderstaande link misschien wat off-topic. Philippe Legrain (1973) econoom en
  publicist te zien als gast bij Buitenhof. Nota bene bij NPO wat mij wel verbaasde.
  http://tinyurl.com/qbezt8k