Arthur van Amerongen in 2007: ‘Marokkanen in Brussel haten ons.’

Door Joost Niemöller

De schrijver Arthur van Amerongen dook onder in de moslimgemeenschap in Molenbeek en schreef in 2007 het boek Brussel Eurabia.

Van Amerongen gaf toen voor de Belgische televisie een nog steeds fenomenaal interview, waarin hij zei waar het op stond: ‘De Marokkanen in Brussel haten ons.’ ‘Het is haat tegen België, tegen Nederland.’ Hij bleef het herhalen. Het was de boodschap die hij erdoorheen wilde krijgen: ‘Marokkanen haten ons.’

Van Amerongen spreekt Arabisch, hij leerde de cultuur van binnenuit kennen. De tv haalde natuurlijk een Marokkaanse ‘voorbeeldvrouw’ uit de voorraadkast. Nee hoor, sprak die. Geen grote terreurdreiging. Allemaal overdreven. Van Amerongen vond dit een typisch voorbeeld van Marokkaanse hypocrisie. Niet uit de school klappen. Liegen. Draaien. Hij zei: ‘De Marokkanen moeten zich aanpassen, anders moeten ze weg.’’Oprotten.’ En: ‘De multiculturele samenleving bestaat niet.’ Van Amerongen ontwikkelde in Brussel, niet op grond van enig napraten, maar op grond van zijn eigen ervaringen, een diepe afkeer van de islamitische subcultuur in Molenbeek. En hij zag het gevaar. De haat was het gevaar.

Het was een ongekend interview voor de Belgische televisie. Zo hard en zo duidelijk had daar waarschijnlijk nog nooit iemand het probleem benoemd. Je zag dat de presentator steeds zenuwachtiger op zijn stoel zat te draaien. Wat moest hij hiermee? Hoe kon hij dit afkappen?

Want dat is wat de Belgische media altijd hebben gedaan. Het probleem ontkennen. Wegkijken. Afkappen. Ook als iemand spreekt die de Arabische cultuur van binnenuit kent, de taal, die overal in de wereld is geweest en die het gevaar recht in de ogen heeft gekeken. Iemand die voor dit boek onderdook in Molenbeek en van binnenuit de haat ervoer.

Van Amerongen werd afgekapt. Alsof daarmee het probleem verdween.

Nu is Brussel afgesloten en paradeert het Belgische leger door de straten. Too little too late. Alleen een keihard assimilatiebeleid, grenscontrole en onverbiddelijke politiecontrole had in al die jaren kunnen voorkomen waar Brussel nu mee geconfronteerd wordt.

‘Ze haten ons.’

Een interview om nog eens goed te bekijken. De Belgische elite mag zich nu de ogen uit de kop schamen.
Video I
Video II

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this pageEmail this to someone

27 Reacties

 1. En in 2007 was er nog geen oorlog in Syrië en zat Khadafi nog in Libië.
  Er was ook nog geen zogenaamde “Arabische lente”.
  Dus die haat heeft niets met Westerse bommen te maken, maar alles met DE islam.

 2. btw, multiculti is geen probleem in nedrland.
  mensen uit china, indonesie, vietnam, philipijnen, italie, griekenland, spanje, noorwegen, zweden, denemarken, finland en vele ander landen geven totaal geen probleem in nederland.
  .
  daarentegen, elke buitenlander die de islam bedrijft is een probleem in nederland/europa/democratie.
  .
  .
  het is dus belangrijk om deze 2 zaken gescheiden te houden, culturen die het westen omarmen (geen noemenswaardige problemen) en culturen die islamitisch zijn (altijd een probleem)……

 3. hoewel ik het 100% eens ben met van amerongen vind ik het jammer dat hij het zelf toegeeft in dit interview “ik hou wel van een pintje”.
  .
  ik kan me ook niet aan de indruk onttrekken dat ie tijdens dit gesprek ook wel een paar pintjes op heeft, of hij moet standaard met een dubbele tong praten ?
  daarbij ziet ie er ook nog een beetje slonzig/onverzorgd uit.
  .
  gemiste kans dus….helaas….

 4. Goed artikel!
  Als de Marokkaanse vrouw opnieuw geïnterviewd zou worden zou ze exact hetzelfde zeggen. : Het is een zeer kleine groep die kwaad wil doen. Kijk naar de rest, ik neem u mee. Allemaal goede hardwerkende moslims die geen vlieg kwaad willen doen. En we mogen niet vergeten dat het een arme achtergestelde buurt is…
  ————–
  Zo wordt namelijk continu het onderliggende probleem : de islam niet benoemt.
  Tot op de dag van vandaag wil Rutte en consorten de werkelijkheid niet onder ogen zien. De economische belangen met Arabische landen en het lonkende baantje in Brussel(of niet zo lonkend meer) .
  De islam stopt haat in de harten van de gelovigen. En de jihad tegen de ongelovigen is 1 van de vele opdrachten om goed moslim te zijn. Wordt dit interview nog vaak op tv vertoont de laatste tijd om het debat over de aanslagen en de islam te verduidelijken.? Bij Pauw, DWDD? Nieuwsuur, ergens op de Belgische tv?

 5. Na wat er allemaal gebeurt is wordt Juncker cum suis nog steeds kwaad als politici beginnen over de herinvoering van de grenzen.

  Die zullen dus open moeten blijven, alleen om gezichtsverlies te voorkomen en de belangen van werkgevers veilig te stellen.

  Willens en wetens dus.

  Ik vind dat dit als verzwarend moet gelden bij de strafmaat bij het komende tribunaal.

  Politici moeten in eerste instantie denken aan de veiligheid van hun burges i.p.v. het belang van werkgevers en banken.

 6. Het zoveelste bewijs dat we gediscrimineerd worden omdat wat we zijn nl. blank en autochtoon. Bewijs moet echter worden aangenomen c.q. erkend en dat is het (wegkijk)probleem. Vooral, zoals terecht opgemerkt, door de GLmutsjes die dachten en denken dat een “vent” die hoer roept hen kennelijk interessant vindt ondanks hun onuitsprekelijke lichamelijke en geestelijke ongesteldheid.

 7. Als je er goed over nadenkt is het heel logisch dat de moslims Europa willen islamiseren. Elke fanatieke religie heeft die zendingsdrang.
  Die zendingsdrang hadden WIJ ook. Maar in plaats van ons daarover zelfverwijten te maken (wat de multiculti-idioten doen), zou het juist een steekhoudend argument moeten zijn tegen de mosliminvasie. Het is gewoon een wijze LES. Ken de mens.

 8. Wij verwachten echt dat mensen uit het M.O. als ze hier komen zich aanpassen en sávonds naar DWDD kijken, binnen blijven en met elkaar monopoly gaan spelen Wij doen dat wel maar zij absolute niet . Kijk maar in Zweden – 20 graden en nog staan de mannen in groepjes op de straathoeken Een man gaat niet bij de vrouwen zitten

 9. Het is dus allemaal, veelvuldig , gezegd hè! – We herinneren ons allemaal nog wel dat deze mensen bij een beschermde groep werden ingedeeld Agenten keken weg en rechters klapten het wetboek dicht. Ook mogen we niet vergeten “De radicalen Christenen” geen mens is een vluchteling etc Folkert G types die zich nu ook massaal laten gelden bij de zogenaamde vluchtelingen . Ook Eritreeërs vormen dezelfde dreiging . Er zijn parallellen. Marokkanen en Eritreers gaan bij aankomst in ons land niet naar de overheid maar naar de Moskee Daar worden zij opgevangen daar krijgen zij advies en worden vooral hun rechten verteld uitkeringen etc Een Moskee is voor elke Moslim een sociaal trefpunt Daar krijg je advies, woonruimte (Frankrijk ze kraken huizen) daar vindt je werk daar vindt je een partner en daar drink je thee Ze hebben geen benul hoe onze samenleving werkt Het zijn hun mensen die hen helpen en niet onze ambtenaren

 10. “Marokkanen haten ons.” Opgroeiend in de jaren 70′ in Amsterdam voelde ik die haat al wanneer ik op straat groepjes Marokkanen tegen kwam. Die haat van de Marokkanen jegens ons is altijd de constante factor geweest bij alles wat ik later in m’n leven van die gasten heb meegekregen, op straat en in de media.
  .
  Bij de eerste gelegenheid stemde ik daarom op de CD van Janmaat, maar zag ik hoe die partij onheus bejegend werd in de media. Ik zag Groenlinkse viswijven autochtone Amsterdammers uitmaken voor racist wanneer die zich kritisch uitlieten over immigranten. Die Groenlinkse monsters en soortgelijke consorten maakten in de jaren daarop politieke carrieres, en die machteloze autochtonen vluchtten naar Purmerend en Almere.
  .
  Tot op de dag van vandaag verbaas ik me over de vele wegkijkers, de mensen die weigeren die Marokkaanse haat jegens ons te erkennen. Machteloos heb ik al die jaren moeten toezien hoe ons land door die wegkijkers naar de klote is geholpen. Wat een pleuriszooi.

  • Klopt. En dat heb ik inmiddels met deze Marokkanen gemeen. “Ik haat ons ook”. Het bestuurdersgajes met hun stemhoeren die mijn geliefde kikkerlandje willens en wetens naar de kloten helpen. Of anders gezegd: “Ik haat alle mensen” die de dijken doorsteken en niet zozeer het water dat mij verdrinkt.

   • ” “Ik haat alle mensen” die de dijken doorsteken en niet zozeer het water dat mij verdrinkt”
    Mooi gezegd.
    .
    Die Marokkanen hebben nog eergevoel. Die laffe politiek correcte bestuurderslaag weet niet eens wat dat is.

  • Het probleem is NIET dat de multiculti-idioten de islamisering ontkennen, maar dat ze het niet erg vinden. En vooral de GL_mutsjes, die al die hitsige immigranten best wel spannend vinden.

   • Van de andere kant kunnen GL-mannen niet hitsig worden, want ze weten niet wat zich onder de niqaab/burka/hoofddoek schuilhoudt. En dat bij een masculiene immigrantenoverschot van miljoenen, die in de wachtrij staat. .. hebben al die GL-feminstes wel in de gaten dat ze zichzelf zwaar in de minderheid aan het manoevreren zijn? En dat het met hun gelijkheidsrechten snel gedaan zal zijn?

  • g.h.m.leferink

   24 november 2015 op 21:31

   ‘Machteloze’, ik kan helemaal met je meevoelen. Mijn konklusie is dat we de verkeerde politici hebben, model Jan Slapzak. En ook de verkeerde beslissers in Hilvoland, van het model Glenn de Groen (S)Linkse Gluiper.
   Doordat we al sinds 1945 geen oorlog meer hebben gehad is de oplettendheid van zowel politici als Jan met de Pet onder het minimaal nodige niveau gedaald. Waaraan de Hilvo-gluipers niet weinig hebben bijgedragen. En zijn er hier hordes onfrisse lieden binnengekomen. Waarbij ook nog eens bij veel autochtone Nederlanders LAFHEID een te grote rol is gaan spelen!
   Terwijl al in 1950 Juliana in de Troonrede zei “Nederland is vol, ten dele overvol”, zijn sindsdien aan de illegale immigranten steeds minder eisen gesteld. Door regeringen en zich luidkeels ‘progressief’ noemenden!
   Wie wind zaait zal storm oogsten….
   Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 11. Integratie is een marxistische constructie. Totale remigratie!

  • Heeft Marx zich dan ooit over de multicul uitgesproken? Ik denk dat het beter is om Marx hier buiten te houden. Het geeft de linksgekkies alleen een handvat om de multicul te verheerlijken. Toon liever aan dat Marx TEGEN de Islam was. Of dat integratie een Nazistische constructie is. Verzin maar iets. Als het maar voor de goede zaak is!

   • Marx deed volgens mij geen uitspraken over multiculti. Zijn theorieën gaan over maar één tegenstelling op de wereld, die tussen de bezittende ‘klasse’ (kapitalisten) en de bezitloze ‘klasse’, de arbeiders of het proletariaat. Maar door deze tegenstelling als het enige onderscheid te kenmerken is Marx dus in feite een multiculturalist, aangezien hij geen expliciet onderscheid maakt tussen arbeiders in het westen of arbeiders in Afrika of elders.
    Deze klassetegenstelling is het enige wat voor hem geldt.

    • Volgens mij bestonden er in de tijd van Marx nog helemaal geen arbeiders buiten de westerse wereld. In elk geval werden die door de socialisten als volkomen irrelevant beschouwd. Of op zijn best als een soort apen, waar je geen ideologische energie aan hoefde te verspillen.

 12. Joost en Arthur zijn van het benoemen van de feiten en dat is politiek onwenselijk en sociaal wenselijk. Ziehier de spagaat van een nep democratie.

 13. g.h.m.leferink

  22 november 2015 op 22:57

  Hopelijk helpt dit boek om een aantal naïevelingen de ogen te openen. Zodat ze zich herinneren wat in Brussel Sophie Peeters op straat van Marokkaanse import moest aanhoren……. En ze zich herinneren wat b.v. het NOSsjenaal zei over Sjamil Basajev, de uitdenker van de gijzeling in 2004 in een school in Beslan, waarbij 186 kinderen omkwamen. Dat sjenaal vond toen Basajev een ‘meesterbrein’…..!!! Inplaats van een terrorist die KINDERMOORD had bedacht…….!
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

  • Juist Ik was zijn naam even kwijt Hij werd daarvoor geïnterviewd in Istanboel door Westerse Journalisten. Misschien weet je dat nog Ik weet niet meer zeker maar Tegenlicht of zo? Hij waarschuwde toen al, dus circa 2004 Dat de volgende oorlog geen klassieke oorlog zou worden maar een oorlog tussen de “OPEN-” en de “GESLOTEN-” gemeenschappen zou gaan . Hoe treffend Dus tussen de vrije samenleving en de stammen En dat is de juiste benaming Dat verklaart ook de weigering om aan te passen en te integreren. Dus weg met die mensen

 14. Ja maar van Amerongen legt dus een sociaal probleem in *België* bloot: met name in de moslimgemeenschap in Molenbeek, het “Brussel Eurabia” wat dus daar een Europees probleem is, het gevolg van het creëren (laten ontstaan) van een onderklasse in je maatschappij langs etnisch-religieuze grenzen. Dat is ontstaan door het overschot aan vrijheden, tolerantie en vooral “laissez faire”. Maar dat soort haat vind je nauwelijks in Marokko of het merendeel van moslimlanden. Integendeel! Het probleem is lokaal, cultureel-historisch en zeer specifiek per (type) groep en locatie. Veel te ingewikkeld natuurlijk voor het MacDonalds keuzemenu van de politiek.

  • “Maar dat soort haat vind je nauwelijks in Marokko ”
   Wat hebben we daar aan? En tegen wie zou die haat in Marokko dan gericht moeten zijn? Daar zijn nauwelijks andersdenkenden.
   Ik denk dat de Marokkanen in Marokko die ons haten, allemaal naar Europa komen. Je weet vast wel waarom.

  • Het is niet alleen St.Jans Molenbeek waar die problemen zijn. Ook het Antwerpse Borgerhout is zo’n broeinest. Niet voor niks wordt Borgerhout ook wel Borgerokko genoemd. Ik heb er jaren lang gewoond en bevestig wat van Amerongen zegt. Verder zijn de wijken Luchtbal, Deurne, Stuivenberg en Seefhoek net zo erg. In steden als Luik en Charleroi zijn ook dergelijke wijken te vinden.

 15. Het Marokkanen probleem wordt nog steeds ontkend. Omdat het stemvee is voor de PvdA. De politiek ondermijnt daarmee de Nederlandse (en Belgische en Franse) samenleving moedwillig. Ik blijf het zeggen; er staat ons nog wat te wachten…en helaas, de echte schuldigen zullen nooit gestraft worden.

  • Mahomed de Eerste

   23 november 2015 op 17:18

   In België is de situatie nog net even anders dan in Nederland. De SP.A (Belgische PvdA) heeft het opgegeven om de stemmen van de migranten exclusief te ronselen en iederéén vist er nu op (behalve Vlaams Belang).
   Wat de aanslagen betreft: het liefst van al hadden ze zoals altijd “de vis verdronken” maar de kritiek van de Fransen kwam zo hard aan dat ze in overdrive zijn geschoten. Maar let maar eens op over enkele weken, als het stof is neergedaald: ze kunnen nu wel de Pinochet uithangen, heel Brussel platleggen en 101 invallen doen, maar structureel zal er aan de policor NIETS veranderen!

© 2023 De Nieuwe Realist

Thema door Anders NorénOmhoog ↑