Merkel geeft Turkije drie miljard en lacht u hard uit

Door Joost Niemöller

Brussel geeft drie miljard euro aan Turkije. Lakei van dienst Timmermans zegt dat Turkije nu zijn best gaat doen om de illegale immigranten tegen te houden. Geen enkele reden voor twijfel, liegt hij. De media schrijven over ‘strakke afspraken.’ De NOS spreekt de EU bazen na: Het gaat heus niet zo makkelijk worden voor die Turken om de drie miljard ook werkelijk binnen te slepen in ruil voor ‘minder migranten naar de EU.’ Lees je het artikel iets beter, dan wordt duidelijk dat er geen concrete maatregelen zijn die ertoe moeten leiden dat Turkije de illegale immigranten binnen het eigen grondgebied houdt.

Om te beginnen wordt er door de NOS en door de andere media consequent gesproken over ‘vluchtelingen uit Syrië.’ In werkelijkheid is dat maar een klein deel, en wie zich uitgeeft voor Syriër kan net zo goed een Marokkaan zijn. Dat blijken zo ook vaak te wezen, werd vorige week duidelijk. Er is via Turkije een open snelweg gemaakt. Iedereen, inclusief ISIS strijders, laat zich als een gek meerijden.

De registratie in de EU landen loopt hopeloos achter. We hebben geen idee. Vaak gaat het om Pakistanen, Afghanen, mensen uit Bangladesh, andere midden Aziatische landen, om Noord Irak. Om economische vluchtelingen dus die al enorme bedragen hebben uitgeven om tot Turkije te komen, en die zich echt niet terug laten sturen.

De Turkse overheid is bovendien corrupt en dus een onbetrouwbare partner voor de EU.

Die EU zou moeten kiezen voor een terugkeerbeleid en voor een ‘afhoudbeleid’, zodat het een probleem voor Turkije wordt. Maar dat gebeurt niet. Merkel en Juncker hebben nu alweer 400.000 extra illegale immigranten ingepland, en halen zo iedere motivatie bij Turkije weg om er daadwerkelijk iets aan te doen.

Het enige wat we met zekerheid weten is dat drie miljard belastinggeld aan Turkije wordt gegeven. Zomaar. Omdat het kan. Omdat er geen democratisch systeem bestaat om het tegen te houden. Om de Europese bevolkingen te vernederen. Zij weten het. Merkel weet het. en toch gebeurt het. Merkel lacht u hard uit en u staat erbij en kijkt ernaar.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

49 Reacties

 1. @ Cale
  Kijk alleen eens naar de Amerikaanse bedrijven: draaien echt miljarden winsten. Kijk eens naar de macht van de ICT: Apple, Facebook, Microsoft, IBM, HP, Google….Ook de cijfers van het BNP worden al jaren vastgesteld op zelfde manier en door IMF gecontroleerd. De laatste jaren is het BNP weer 2-3% per jaar gegroeid: veel beter dan Europa en veel beter dan vele “opkomende” economieën. De staatsschuld is hoog, maar in percentage van het BNP niet hoger dan in veel andere landen. En de VS groeit en veel andere landen niet of minder.
  China groeit ook steeds minder en heeft per hoofd van de bevolking nog geen 20% van het gemiddelde inkomen in de VS. Zie verder lijstjes met beste universiteiten ( daardoor veel import van hoogwaardige kenniswerkers ) Ook innovatie staat op zeer hoog peil. Nu ook weer in particuliere ruimtevaart en natuurlijk ICT.
  Geen land is perfect, maar Amerika als loser afschilderen slaat nergens op. Hopelijk krijgt de waardeloze Obama wel betere opvolger.

 2. Door het ( ook soms hier ) heersende anti Amerikanisme, komen totaal misleidende meningen over de Amerikaanse economie langs. Even duidelijk: Obama is een waardeloze, linkse, slappe Gutmensch ( met zijn klimaatgelul en stupide beleid ), maar Amerika is meer dan Obama.

  • g.h.m.leferink

   2 december 2015 op 22:49

   ‘LeoKarelJan’, van anti-Amerikanisme gaf het NOSsjenaal vanavond weer eens een voorbeeld: Ophitsing tegen de U.S. Police. Van alle omgekomen arrestanten ter wereld namen ze juist die ene in de USA om weer stemming tegen de politie te maken! Met o.a. de woorden: “Wéér een Amerikaans politieschandaal”….
   Dat soort ideeën doen ze bijna zeker op in Gluiperhuizen-aan-de-Amstel, in ‘de Pels’ of ‘de Zwart’.
   En ook hun paniekschoppen over ‘de stijgende zeespiegel’, waarbij ze de woorden zó kiezen dat Henk en Ingrid denken dat het nog waar is ook. Plus beelden uit Kiribati, waarbij we de uitspraken van een plaatselijke schooljuf dienen te geloven. Alsof die op meteorologisch gebied deskundig is….. En ik geloof niet dat die waterplas die ze lieten zien het gevolg is van die zogenaamde zeespiegelstijging! Zo denk ik dat ze daar net een hoosbui hadden gehad o.i.d. Ze zaten ons dus gewoon te belazeren!
   Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 3. @ Hugoden, Cale en anderen.
  Kijk nu eens in de echte cijfers: lijsten met de economische groei in elk land, lijsten met de grootte van de BNP’s ( Bruto Nationaal Product ) , schulden in percentages BNP, het aantal bedrijven per land en de winstgevendheid ervan. Amerika is economisch supersterk. Europa is met de euro echter wel op weg naar de ondergang. Een negatieve rente ( ! ) en een massale geldschepping door opkoop staatsobligaties.
  Daarom zijn de Amerikaanse obligaties juist zeer in trek. Daar komt een renteverhoging en ze leveren meer op dan Europese obligaties.
  Je kunt zien dat hier veel economisch ongeschoolden zijn: is niet erg. Niet iedereen heeft Economie gestudeerd ( ik wel , toevallig ). Maar de economische feiten zijn voor iedereen beschikbaar. Geen meningen of vooroordelen, maar economische feiten en cijfers: die tellen!!

  • Met alle respect maar ik krijg van diverse Amerikaanse economen toch een heel ander beeld voorgelegd. Maar ik geeft toe, ik ben geen econoom. Een paar voorbeelden:
   Dr. Paul Craig Roberts en Zerohedge. Sites van ervaren economen die regelmatig hun kijk op de US economie publiceren, waaruit ik lees dat de Amerikaanse economie op springen staat maar in stand gehouden wordt door veel misleiding en manipulatie.
   Laat het ook duidelijk zijn dat ik niets tegen Amerikanen heb. Wel heb ik veel bezwaren tegen hun regering. Net als ik tegen de gang van zaken ben in Den Haag, Berlijn, Brussel, etc.
   Jim Willy’s commentaar over de USD en Amerikaanse obligaties:
   http://www.silverdoctors.com/jim-willie-triggers-in-us-dollar-collapse/#more-60947

 4. Siebrand Buma vind het pact met Turkije onwenselijk.
  Vooral het visumvrij reizen voor Turken vanaf oktober 2016 ziet hij niet zitten.
  http://politiek.tpo.nl/2015/10/16/cda-toetredingsproces-turkije-nieuw-leven-inblazen-absoluut-onwenselijk/
  Maar ook heeft Siebrand gezegd NOOIT met Wilders te willen regeren.
  Buma is een gespleten persoonlijkheid.

 5. Als u het allemaal niet meer kan volgen dan ligt dat echt niet aan u hoor. Het laatste bericht is dat Erdogan 3 miljard krijgt en wij mogen dan 500.000 Syriërs gaan ophalen . [Mensenhandel] Ik hoorde pas nog een parlementariër zeggen Ok Erdogan krijgt geld om de emigranten tegen te houden en wij houden de vinger aan de pols als er toch vluchtelingen komen dan krijgt hij geen cent. Snapt u het nog? Maar ook Marokko , Libië , Egypte ik weet zeker dat die ook wel zo’n deal willen Dus kortom weer worden er slaven gehaald voor keiharde Euro’s

  • Ook eist de EU van Turkije dat ze geen vluchtelingen uit Syrie zullen gaan terugsturen of tegenhouden.
   Dus weer dat morele en destructieve vingertje, zonder enige ratio of eigenbelang. Erdogan zal ons door dit stupide gedrag des te meer verachten, en nog meer gemotiveerd zijn ons een rad voor ogen te draaien.

 6. Putin help ons.

  Onze leiders maken ons kapot.

 7. Zojuist bij elsvier, Merkel zet lidstaten (d.w.z. de premiers) onder zware druk om 500.000 migranten door uw strot te trappen, zo niet dan volgen er sancties.

  Nog nooit heeft een Duits leider zoveel macht gehad in Europa.

  De EU wordt door Duitsland onherkenbaar veranderd, ditmaal voorgoed.

  Ik zie het somber in, want Rutte zorgt nog voor de volgende verkiezingen dat hij dat door uw strot trapt, waarna hij lachend een baantje aangeboden krijgt van dictator Merkel.

 8. g.h.m.leferink

  2 december 2015 op 00:02

  Deel 2, vervolg:
  * Vinden jullie ook dat bij de verslaggeving over de Illegale Immigrante door de MSM ons HALVE WAARHEDEN worden verteld, dus HELE LEUGENS?
  * Vinden jullie ook dat de politici in EC en Europarlement voor de overgrote meerderheid uitblinken in LAFHEID?
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

  • @Leferink
   Ach in de afgelopen tijd heeft men zich ook wijs laten maken dat het mogelijk is én vergrijzing te hebben én een aanzienlijke bevolkingstoename, én een gemiddeld geboortecijfer dat met geen mogelijkheid die aanwas kan verklaren, in tegendeel.

   Kortom, we worden bedrogen en die EU parlementariërs weten dat echt wel.

 9. g.h.m.leferink

  1 december 2015 op 23:56

  Vragen over de Tsunami van illegale immigranten die door de MSM hardnekkig ‘vluchtelingen’ en ‘asielzoekers’ genoemd worden:
  * Vinden jullie de MSM-berichtgeving ook bar slecht èn zo ongeveer het tegendeel van OBJEKTIEF?
  * Vinden jullie ook dat de uitspraak van die Bundeskanzler(in) Angela Merkel “Ihr seid willkommen” de blunderprijs van de eeuw verdient?
  * Vinden jullie ook dat we dat zootje Machtbeluste Egotrippers dat zich Europese Commissie noemt zo snel mogelijk de laan uit moeten sturen?
  * Vinden jullie ook dat we onze eigen grenzen moeten kontroleren (evt. samen met BETROUWBARE andere EU-landen, en daarbij desnoods regels van ‘Brussel’ daarover bij het ‘Geestelijk Grofvuil’ moeten zetten?
  * Vinden jullie ook dat van Pinokkio Rutte een volledig overzicht over de kosten van de instroom moet worden geëist door de 2e Kamer, op straffe van een Motie van Wantrouwen?

  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 10. Voor de eurozone geldt bovenstaand niet he, wij zijn met het opgeven van de gulden niet langer monetair soeverein. Bij ons telt staatsschuld wel als schuld. Soon we will come to know.

  • @Jiep
   Natuurlijk kan de dollar vol op zijn plaat gaan, dat is de dollar feitelijk al, vandaar dat manipuleren van de goudprijs en China die zijn munt devalueert. Hop de Euro ‘moet’ door de drain en liefst zouden ze van de EU een battlefield maken…., alleen ze zitten in hun maag met die vervelende vodka zuipers en de spleetogen en , en, en, en.

   Weet je, ergens heb ik het idee dat de banksters over gaan stappen naar China en de rest fijn blupblup laat gaan. Krijgen ze weer 50 jaar respijt.

 11. Nog wat, kijk eens naar de private schuld. Die is gedaald in de VS.
  Dus staatsschuld omhoog, private schuld omlaag. Netto geen toename. Is er dan een probleem, denk je? Ik zal het maar zeggen, het is veel beter voor de economie zo.

 12. Er is helemaal geen tekort aan vraag naar US staatsobligaties, vandaar dat de rente ook steeds verder daalt. Al dertig jaar lang. De VS kunnen altijd hun schuld aflossen omdat ze de bron zijn van de eigen munt. Ze hebben dus feitelijk geen staatsschuld, maar alleen bezit. Staatsschuld zal n.o.o.i.t. een probleem worden voor de VS, ongeacht of andere landen wel of geen kopers zijn. Ongeacht of de US dollar de status van wereld reservemunt behoudt of niet. De VS kunnen onbeperkt ‘schuld’ opnemen in de eigen munt. Voor eeuwig. Zonder hoge inflatie.

  QE is ook geen ‘bijdrukken’, maar een asset swap. De FED heeft geen bevoegdheid om geld ‘bij te drukken’. De BOJ en de ECB evenmin.

 13. De VS zijn monetair soeverein. Ze bezit de eigen munt die ze oneindig kan ontvangen door het uitgeven van staatsobligaties. De VS kunnen financieel nooit failliet gaan omdat de schuld noteert in de munt waar ze zelf de bron van is; de US dollar.

  Bovenstaand in tegenstelling tot wij met onze euro.

  • Het probleem voor de VS is dat niemand die staatsobligaties meer wil hebben. Door QE, oftewel ongelooflijk veel dollars bij drukken, is de rest van de wereld erg argwanend tov die dollar geworden. Dat is een ernstig probleem voor de Fed. Dus dwingen ze een aantal “bevriende” landen deze bonds op te kopen zoals de Bank of Japan en de ECB. De niet-westerse wereld en dat zijn een heleboel landen, accepteren die Amerikaanse druk niet meer. Vandaar dat de BRICS hun eigen geld- en betaal systeem aan het opzetten zijn. Vandaar dat Rusland, China, India en nog veel meer landen hun goud voorraad aan het opbouwen zijn. Zelfs Nederland heeft vorig jaar 120 ton goud teruggevorderd van de VS. De US-dollar hegemonie loopt ten einde. Vandaar hun chaotische en zeer agressieve geo-politiek. Er heerst stille paniek in Washington en op Wallstreet. De dollar zal binnenkort aan zijn einde komen.

 14. @ Hugoden
  De dollar is helemaal niet waardeloos: is de laatste jaren steeds sterker geworden. Je krijgt nu nog maar 1,06 dollar voor een euro, dat was 1,40 dollar voor een euro een jaar geleden. Ook is de economie van Amerika de laatste jaren veel meer gegroeid dan haast alle andere economieën. De staatsschuld is in procenten van het gigantische Bruto Nationaal Product soms zelfs lager dan dat van veel andere landen.
  Amerika draait economisch goed en de dollar is veel populairder dan de euro of dan welk ander betaalmiddel dan ook.

  • @LKJ
   Geheel oneens. De US is failliet, financieel en moreel. Die hoge dollar zijn de laatste stuiptrekkingen. Lees eens wat over de grens, deze site bijvoorbeeld:
   http://usawatchdog.com

 15. De Dollar is WW de enige valuta Wij zitten allemaal in het piramide spel.. Tidens de oorlog in Rak zijn containers vol met vers gedrukte biljetten daar heen gevlogen volgens een artikel 300.000 kg biljetten

 16. Merkel is een Oost-Duitse, volgens mij zit haar haat tegen het westen, bewust dan wel onbewust, zo diep dat ze er alles aan zal doen het westen te vernietigen.
  .
  Uiteraard is zij slechts een useful idiot en een talking head (om maar even in de termen te blijven :-), m.a.w. zij wordt gedomineerd, bestuurd en gestuurd. Wie zullen dat zijn en wat hebben die engerds in gedachten? Sommige mensen voorspellen dat we op deze manier teruggaan naar de middeleeuwen en wie zou dat bewust willen?! Het gewone volk had het toen heel zwaar maar de elite woonden in kastelen en aten fruit. Nu landt de elite met de helicopter op het dek van hun 100m+ luxe jacht en vaart naar hun privé eilanden met genoeg ruimte voor duizenden personen, proviand e.d. voor minstens tig decennia.
  .
  Wat willen ze dan met de rest van het volk? Een nieuwe arbeider creëren die in alles gelijk is, uiterlijk, etc? En door een heilig boek verteld wordt dat hun oorsprong ligt in een magisch ei die ze moeten aanbidden?!

  • Het klinkt misschien een beetje arrogant om het zelf te zeggen maar nadat ik het nog een keer gelezen had hoopte ik uiteraard dat het slechts voortkomt uit mijn fantasie en dat het nooit werkelijkheid zal worden, maar tegelijkertijd realiseerde ik me dat dit wel een goede (apocalyptische?) script voor een SF film zou kunnen zijn.
   .
   Ik ben niet zo thuis in het copyright gebeuren, Joost? 🙂

 17. Turkije mag slechts de Bosporus sluiten indien ze in oorlog is volgens de Montreux Conventie uit 1936. Het gaat er nu echt om spannen. Turkije als Nato lid betekent oorlog met Rusland? Krijgen onze destructieve politici nu toch hun zin? Waanzinnigen zijn het.
  http://sputniknews.com/world/20151201/1031038783/russia-turkey-ships-strait.html?

  • g.h.m.leferink

   2 december 2015 op 22:22

   ‘Cale’, denk je nu echt dat Erdoğan zich ook maar iets aantrekt van wat hij volgens ‘Montreux 1936’ wel of niet mag? Die doet zonder blikken of blozen wat hem het best uitkomt!
   Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 18. Gelderse Fries

  1 december 2015 op 11:44

  De NATO is IS:

  https://www.superstation95.com/index.php/world/593
  http://www.spiegel.de/international/world/paris-attacker-abaaoud-offers-insights-into-is-strategy-a-1064902.html
  http://www.aim.org/benghazi/wp-content/uploads/2014/04/CCB-Interim-Report-4-22-2014.pdf
  De vluchtelingenstroom wordt gebruikt als wapen om de EU te verzwakken. De “elite” die verantwoordelijk is voor de oorlogen in Libye, Syrië, Oekraïne, Irak en Afghanistan zijn ook verantwoordelijk voor een groot deel van de vluchtelingenstroom. Kennelijk gaat het allemaal om olie en hebzucht.
  Het wachten is op een volgend “Tonkin-incident” dat de NATO in staat moet stellen Russische olie en gasreserves te bevrijden. Qua vluchtelingenstromen wereldwijd verwacht ik dat het nog weleens erger kan gaan worden dan het nu al is. De “oorlog tegen terreur” betekent inperking van democratie. Een “internetstaat” kan “met een druk op de knop” de meest totalitaire staat worden die er ooit is geweest.

 19. g.h.m.leferink

  30 november 2015 op 23:57

  Die 3 miljard verdwijnt, wel niet helemaal, maar zeker voor een groot deel. Als dat voor 100 % aan die zgn ‘vluchtelingen’ wordt besteed heet ik Hendrik!
  Zeker als dan Erdoğan dan nog aan de macht is, hij met zijn protserige paleis dat ‘onduidelijk gefinancierd’ is. Het lijkt wel of hij Poetin na-aapt.
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 20. Vanavond heeft Putin een verklaring gegeven, dat de grote vriend van Merkel en Obama (het as van het kwaad), namelijk Erdogan, het Russisch vliegtuig heeft neergeschoten omdat de Russen de Turkse olietransporten bombardeerden.
  Erdogan is namelijk de grote financier van ISIS, waarschijnlijk met medeweten van Mobama, die zelf groepen islamieten van wapens voorzag om Assad weg te jagen. Wapens die waarschinlijk in handen kwamen van ISIS.

 21. Turkije schijnt de Bosporus voor (Russische) scheepvaart geblokkeerd te hebben. Putin zal op 3 december zijn volk toespreken. Ik denk dat er nu echt oorlog op handen is. Met dank aan de bekende politici en niet te vergeten de Navo natuurlijk. Gaat de nachtmerrie werkelijkheid worden? Ik hoop voor alle kinderen op deze aarde dat ik het mis heb.

  • Ik krijg wel eens het idee dat de EU oorlog wil, in de hoop weer wat belangrijker gevonden te worden door de bevolking en weer wat van propagandamateriaal voorzien te worden.
   Misschien zie ik spoken.

   • Je ziet geen spoken. De Navo, dat is Europa en de US willen Rusland en China op de knieen. De US en Europa zijn financieel (en moreel) failliet. De enige oplossing die wordt aangedragen door de Neocons, lees oorlogsindustrieelen, militaire top en groot-bankiers die, krankzinnig als ze zijn, geloven dat een atoom oorlog te winnen valt, is een oorlog met Rusland. Erdogan en Porosjenko zijn momenteel de betaalde gangmakers in deze. We zullen het aan het uiterst gecontroleerde gedrag van Putin te danken hebben dat er geen wereldoorlog uitbreekt. Maar hoe lang kan het westen Rusland nog blijven bestoken met provocaties, zowel op politiek als op militair gebied? De Russische regering begint langszaam aan haar geduld te verliezen. Ik hou mijn hart vast. Dus ja, de EU, politiek Duitsland (niet industrieel Duitsland) opgestookt door de VS willen oorlog. Rusland en China zullen nooit toegeven. Dat wordt dus het einde.

    • Amerika is niet financieel failliet het heeft alleen een staatsschuld die nooit meer in te lossen is Hun systeem is gefundeerd op hun militaire macht. Welk land durft zijn waardeloze dollars te dumpen Momenteel bedraagt de staatsschuld van USA 18,9 triljoen dat is 18 met 12 nullen er achter en wij allemaal zitten in dit piramidespel Het is zoals Cheney tegen China zei Yes it is our currency but it is your problem! De Dollar is een abstract waarde systeem

 22. Merkel laat telkens zien niet de slimste te zijn. Niet alleen door de vluchtelingen zijn welkom zonder limiet uitspraak maar ook omdat voordat ze met Erdogan in gesprek ging zei dat , Turkije heel belangrijk is in de vluchtelingenproblematiek en we hebben ze nodig en kunnen niet zonder ze of iets van gelijke strekking. Hiermee versterk je natuurlijk de onderhandelingspositie van Erdogan . En dag later zei hij toen ook dat de E.U. turkije heel erg nodig heeft op zeer opgezweepte toon.

 23. Het is om gek van te worden: we gaan totaal naar de afgrond. Niet alleen wordt dit geld weer weggegooid, ( zonder enige ECHTE tegenprestatie of garantie ) ook worden er weer besprekingen over het EU lidmaatschap gevoerd en mogen de Turken volgend jaar visumvrij Europa in. Wat een bedrog, wat een imbeciele naïviteit, wat een volstrekt krankzinnige overeenkomst. Dit zegt ALLES over het volstrekt debiele niveau van onze “leiders”.
  En wat gaat die klimaattop ons kosten? Nog veel meer miljarden: minstens TIENTALLEN miljarden. Ook daarover een tsunami aan indoctrinatie: dagelijks in ALLE media. Over het “schadelijke” CO2, dat totaal niet schadelijk is en over “het beperken van de temperatuurstijging”. Dat is absolute WAANZIN: de laatste 17 jaar stijgt de temperatuur niet en al zou er enige opwarming zijn, is dit alleen maar gunstig. ( Er is nog geen 1% stijging sinds 150 jaar ! ) De indoctrinatie is WAANZINNIG: zo erg heeft zelfs Goebbels het niet gemaakt.

 24. Zware sancties Rusland tegen Turkije veel beter. Europa geeft zich over aan een levensgevaarlijke manipulator en zal hier niets mee opschieten alleen verder in het Islam moeras vastzuigen. De Russische politiek tegen Erdogan werkt stukken beter dan de belachelijk zwakke, om genade smekende Brusselse aanpak, Brussel denkt dat de gelukzoekersstroom ,met 3 MIA en visum voor 80MIO op te lossen is. Het is toegeven aan de duivel, Erdogan zal zich beroepen op overmacht en de bootjes niet tegen houden. Ondertussen kunnen Miljoenen Turken uit de arme plattelands gebieden hun geluk probren in Europa. Een totale boycot en verbod op alle menselijk verkeer naar Turkije was veel effectiever geweest natuurlijk. De verpaupering en Islamisering van Europa gaat nu in de hoogste versnelling verder.

 25. Ja, de bevolking moet op de blokkade of vechten voor een nieuw referendum. Maar wij hebben toch ook politici? Nu het kabinet op 30 zetels staat moeten ze zich toch afvragen, zijn wij er voor onze kiezers of om de vijfde colonne ruim baan te geven, alleen maar omdat wij Merkel willen gehoorzamen, want eigenlijk vinden wij het ook verschrikkelijk, maar wij zijn te laf om tegen te stemmen, want dan wordt Junker boos, en de banken en de werkgevers.

  En het ruim baan geven van de vijfde colonne, heette dat vroeger geen landverraad, en zijn daarvoor niet na 1945 mensen voor gestraft en hebben daarvoor de hoogste prijs betaald, waaronder een columnist die alleen maar foute kletspraatjes verkocht? Het verschil met nu is dat dit in oorlogstijd was, maar er is ook nog zoiets als je gezonde verstand gebruiken in vredestijd. Grenzen dicht dus.

 26. De verzorging, uw, staat, is over. Dat is het fundament van alles wat mensen die geen verzorging nodig hebben besloten. Hoe je dat doe vereist kunde en medewerking van media. Dit plan is nu halverwege. Het eind is zichtbaar door flapuiten als Timmermans en Bertje. Hun paradijs op èèn lijn met Saoedi. Tegenspraak, Wilders, is kop er af. Een happening wat Fransen, tot vandaag, in ontroering brengt. Na de kop er af tijd breekt duizend jaar vrede aan als het aan Rutte soort mens ligt. Een plan gestolen van Adolf en bijbel moederkerk fantasten.

 27. Turkije houdt er een paar tegen voor die paar miljard euro, maar daar staat ook wat tegenover…. namelijk dat Turken en masse hierheen mogen komen. Het gaat niet zozeer om de kosten, maar om de radicale, traditionele moslims die met hun islam ook de sharia, het kalifaat en bloed- en erewraak meebrengen. Om Nederland te veranderen – geholpen met de hand- en spandiensten van Rutte en de EU.

 28. Onbegrijpelijk.
  De Nederlandse wet zegt dat niemand illegaal het land mag binnen komen.
  De EU afspraken zeggen dat asielzoekers in het eerste land dat wordt aangedaan asiel moeten aanvragen.
  Wettelijk gezien mag en kan hier dus niemand komen.
  Politiek correct wil niet zeggen wettelijk correct.
  Toch wordt dat argument “politiek correct” er steeds bijgehaald.
  Eigenlijk is het asielgedoe iets wat onwettelijk en niet democratisch is.

  • @arjope 30 november 2015 om 13:57Onbegrijpelijk.De Nederlandse wet zegt dat niemand illegaal het land mag binnen komen. –Laten we a.u.b. ophouden met over huidige Nederlandse (fop)wetten en regelingen te praten. In 1983 is de vernieuwde Grondwet ingevoerd en speciaal door de artikelen vanaf nr. 90 is ons land verpatst. De commissie Cals/Donner (gelovigen van christelijken huize)-thans CDA- heeft aan de basis gestaan. Er bestond geen PVV en de CP later CD viel binnen het cordon sanitaire. We moeten terugpakken wat we weg gegeven hebben door o.a. een nieuwe Grondwet aan te laten nemen. Zoals nu blijft het immers sjorren aan een dood paard.

 29. Moet ik ook nog even kwijt. Volgend jaar visum-vrij-personen-verkeer voor Turken naar de EU, das mosterd na de maaltijd met ik weet niet hoeveel miljoenen Turken reeds binnen onze grenzen, ohjee, alweer fout, grenzen zijn taboe. Sorry. Dan Turkije spoedig in de EU. Das pas goed nieuws. De burgemeester van onze grootste havenstad is tenslotte al een Marokkaan. Hoe lang zal het duren voordat de Turken in NL, of liever in de EU naar de macht grijpen? We hebben tenslotte al 3 buitenlandse presidenten: Duitse Merkel, Poolse Tusk en Luxemburger Juncker. Had ik dit in 1945 verkondigd dan was ik voor gek verklaard en opgesloten. Overigens verklaren alle niet-westerse landen ons reeds voor gek. Wat een nachtmerrie.

  • U vat het goed samen. Een nachtmerrie. Merkel en Juncker zijn echt helemaal knetter- knettergek.
   Het zal mijn tijd wel uitduren, maar ik vind het verschrikkelijk voor mijn kinderen.

   HALLLO POLITICI, LEZEN JULLIE MEE? DOE AUB WAT!

   • Dacht ik ook altijd: het zal mijn tijd wel uit duren. Ben nu 56, ben bang dat ik de volle mep ga meemaken…

 30. Dan stimuleren en financieren wij nu zelf de nog te komen terroristische ISIS aanslagen.

 31. 3 miljard Euro. Dat is gewoon het Sinterklaas cadeau, sorry ,kan niet meer want Sinterklaas is een Hollands feest dus fout. Dan maar het Kerst cadeau, ook fout want dat is westers en Christelijk. Dan maar gewoon een cadeautje voor Erdogan en co. voor de goede diensten dit jaar: Het ondersteunen van ISIS met olieverkoop, wapens, veilig onderdak, ziekenverpleging, het uitmoorden van Syriers, Koerden, Christenen, regelrechte oorlogs dreiging veroorzaken met Rusland en een internationale blackmail politiek. Dit alles staat voor hard werk en maakt daarmee die 3 miljard slechts een fooi. Zo zal Erdogan het ook zien en binnenkort vragen om meer, ter vereffening van deze belediging, want Erdogan gaat niet voor fooien. Ferme afspraken maken met een maffia baas lukt niet. Daarom hebben Merkel & co dit ook maar niet gedaan. We zijn overgeleverd aan een stelletje criminelen. Dat is het enige wat vast staat in deze onzekere tijden.

 32. Zegt het hoofd van de UNHCR:
  http://www.nieuwreligieuspeil.net/node/6191

  Lijkt me toch niet de eerste de beste …