Zo werd Janmaat gepakt op tv (video)

Door Joost Niemöller

Op DEZE VIDEO is een tv uitzending te zien die Willibrord Frequin maakte voor zijn RTL5 programma Achter gesloten deuren. Het is uit de nadagen van Janmaat, toen hij als Centrum Democraten met een clubje ongeregeld de gemeente-raadsverkiezingen in ging in de jaren negentig. De Centrumdemocraten zouden toen ruim vertegenwoordigd raken in de gemeenteraden. Janmaat liet Frequin zelfs toe bij een partijbijeenkomst waarin hij sprak over de omgang met de pers. Frequin was er uiteraard alleen maar op uit om de nieuwe leden neer te zetten als nazi’s.

Frequin zuigt en manipuleert zoals we dat kennen bij hem. Triomfantelijk houdt hij bij een van de leden thuis de Hitler biografie van Werner Maser omhoog, een objectieve geschiedenis, waar verder niets mis mee is. ‘Wat is dit voor boek?’ Hebbes, zo klonk Frequin. Het aankomende gemeenteraadslid, Yge Graman, nog woonachtig bij zijn moeder, raakte in paniek, werd boos, en dit was precies het tv momentje waar Frequin op zat te wachten.

Door de agressieve vraagstelling en door niemand uit te laten praten, en door veel plakken en knippen wist Frequin zijn manipulatieve punt te maken: Dit zijn allemaal nazi’s. Overigens waren een aantal van deze personen beslist dubieus, op zijn minst. Waaronder de bizarre Graman. Janmaat had niet zo gretig of fatalistisch moeten zijn om de lijsten te vullen met zoveel amateurs, labiele personen, en soms hele en halve criminelen. Hij probeerde nog recht te praten wat krom was en gaf Frequin alle kans om toe te slaan.

Pijnlijk, al te pijnlijk.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

13 Reacties

 1. Inderdaad, er is NIETS mis met Werner Maser’s Hitlers MeinKampf.
  ISBN 90-5911-129-X Uitgegeven door Aspekt in 2004.
  11 jaar heb ik het in huis en minder dan 50 pagina’s gelezen.
  Waar het origineel van A.H. werkelijk niet te pruimen was qua
  inhoud(want gortdroog),is dat met de wetenschappelijke versie van Maser
  hetzelfde.
  Frequin heeft destijds een totaal verkeerde indruk gewekt met zijn
  triomfantelijke gedrag: er was toen niks aan de hand.
  Alle linkse idioten stonken er als blinde paarden in
  Maar ja, dat is nakaarten.
  Janmaat had toen gewoon gelijk.
  Punt.
  En nou zitten we met een berg islamitische rotzooi die z’n weerga niet kent.
  De rest moet iedereen maar op fubar.mobi gaan bekijken.
  En NEE, wegkijken werkt ook nu NIET.

 2. @ Nico Spaak: lees jij dan die fascistische Wilders haters van de NRC? Meneer Meeus ,de NRC proleet. Laat je toch niet beïnvloeden door die verrotte Gutmenschen. NRC is bagger, meer niet. Bij de NRC zitten meer schoften dan er ooit bij de PVV zijn geweest.
  ALLE andere partijen hebben stuk voor stuk meer landverraders, malloten en politiek correcte idioten in huis dan je ooit bij de PVV zult tegenkomen. Of zijn lieden als Rutte dan in orde?

 3. Wat veel mensen vergeten is dat het IKV de Ghristenen, Willibord Frequin, dus,vaak een kwalijke agressieve rol hebben gespeeld in dit soort zaken Nog steeds overigens Nu bij de vluchtelingen tot aan het gewelddadige toe en dat zeg ik als gedoopte Christen.

 4. Wanneer je de partij open zet wordt je belaagd door vele gekken en avonturiers, ukip kan hier over mee praten.
  Geheimediensten zullen niet rusten voor je kapot bentnet als de gelijkgeschakelde media, ze blijven mollen en brievenbusplassers op je afvuren.
  Maar met zo’n grote potentiële aanhang zal er wat moeten veranderen.
  Ik zie het corporate modell voor me, gewoon bedrijfsmatig opgezet.
  Je soliciteert naar de job en wordt gekozen op de slippen van Geert, net als bij andere merken.
  Maar wel de zetel inleveren wanneer je wordt ontslagen, tenzij je zelf de kiesdrempel hebt gehaald.
  De democratie in andere partijen bestaat uit het handje klap van partij baronnen en overig niet representief gedoe, leuk voor de propaganda maar verder nix.

  • Die brievenbusplasser is op een vreselijke manier genaaid door de media. Wat ze er niet bijvertelde was dat de buren hun hond uitlieten en tegen zijn deur plaste. Toen werd hij kwaad en heeft zoiets gezegd: ‘Hoe zou u het vinden als ik door uw brievenbus plast”

   Het ging dus over een gewone burenruzie waar de media compleet hysterisch op reageerde, net als een enkele caferuzie, of een ruzie op een sportveld 20 jaar geleden. En altijd popt dit op op kwetsbare momenten.
   Dezelfde persoon werkte bij het leger en ging naar bed met een soldaat van zijn peleton. Daarvoor werd hij gerapporteerd, in de media werd gesuggereerd: sexueel misbruik, maar de dame in kwestie heeft later gezegd, wat door een enkele krant opgepikt is, dat de sex met haar medewerking was en dat ze het prima vond. Maar dat kreeg u niet te horen van de media, wat niet wegneemt dat het natuurlijk dom is sex te hebben met een ondergeschikte. Jack de Vries kan er over meepraten.

   • g.h.m.leferink

    2 december 2015 op 00:22

    De MSM, en ook de meeste politici? Dat zijn:
    # Arie Achterbaks,
    # Sammy Stiekem,
    # Gideon Gluiper,
    # Arnold Achter de Elleboog,
    # Meinert Met twee maten Meter,
    # Altwar Arglistig,
    # Ulbe Uitgestrekensmoel
    # Verius Vermoordeonschuldspeler en
    # Victor Viezelachje

    Het Nederlands is een rijkere taal dan U denkt….
    Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 5. Interessante reportage. Janmaat was vreselijk onhandig. Jammer, want inhoudelijk had hij helemaal gelijk. Anno 2015 blijkt dat bijna alles wat Janmaat heeft voorspeld, uit is gekomen.

  Dat schoolklasje wil/durft niet met Janmaat te praten. Frequin vroeg aan de leerlingen: “Wie is voor Janmaat?”. Een goede reactie zou zijn: “Ik ben vóór democratie. Ik ben dus tegen de wijze waarop Janmaat, als gekozen volksvertegenwoordiger, wordt bejegend?”. Maar dat dit niet gebeurde verbaast mij niets. In die tijd zat ik zelf op de middelbare school. Tijdens geschiedenislessen over de opkomst van Hitler ging het vooral over Janmaat.

  Helaas zie je het bij de PVV/Wilders die onhandigheid ook: Half Nederland is het eens, maar heel veel mensen stemmen niet op de PVV vanwege onhandige uitspraken, idioten en de te centrale rol van één persoon.

 6. Het feit is dat Janmaat’s halve of hele criminelen wel gelijk hadden: Oprotten met die buitenlanders. En kijk nu; bijna 50 miljoen moslims in West Europa. Goed gedaan Frequin, je zult er trots op zijn! En over die aanhangers van nazi-partijen: “President Poroshenko” werd ontvangen door onze regering en de universiteit van Leiden. Deze man is een nazi ten top. Janmaat zag het allemaal gebeuren.

 7. “Janmaat had niet zo gretig of fatalistisch moeten zijn om de lijsten te vullen met zoveel amateurs, labiele personen, en soms hele en halve criminelen. ”

  Ook Wilders demonstreerde in eerste instantie een dergelijke gretigheid. Het geeft blijk van een onzorgvuldigheid die tekenend was voor Jan Maat en het nog steeds is voor de PVV. En dat heeft een hoge prijs. Misschien opent het de weg naar een betere, meer gebalanceerde partij in Nederland die wat minder knullig en/of populistisch de nodige veranderingen in de politiek, vooral buitenlandse politiek wèl op tafel kunnen krijgen. Maar dan moet het ook gaan om Navo, EU, Irak, Blair etc.

  • Hierin heb je wel een punt natuurlijk. Ook Wilders heeft zich omringd door een “clubje ongeregeld”. De partij kent verder geen leden, dus de PVV is Wilders. Zie: http://vorige.nrc.nl//binnenland/article1790538.ece/Alleen_Wilders_lid_PVV Dat neemt overigens niet weg dat ik altijd trouw op de man stem, maar als deze partij echt nog eens 40 zetels gaat halen, dan houd ik mijn hart vast. Wilders zou er veel meer aan moeten doen om een fatsoenlijk kader samen te stellen. Hoe moeilijk dat ook mag zijn.

   • “Hoe moeilijk dat ook mag zijn.”
    .
    m.i. vreselijk moeilijk, aangezien er zat mollen zijn die de pvv van binnenuit willen slopen.
    .
    daar zijn al voorbeelden genoeg van….

 8. Over wat dubieus is verschillen de meningen aanmerkelijk en hoe wij zijn wordt in niet geringe mate uitgemaakt door de buitenwereld.

  Is Totale Remigratie, in alle duidelijkheid, een dubieuze opvatting?

 9. Liefhebber neonazistische IJzerbedevaart? Goh. De IJzerbedevaart is van oudsher een van de grootste bijeenkomsten van de Vlaamse Beweging. Tegenwoordig zijn ze de pro-multicul-kant op gegaan. Vlaamse vlaggen zijn verboden, Turkse vlaggen zijn welkom. De radicalere flaminganten gaan tegenwoordig naar de IJzerwake.