Rutte knuffelt tijdbom Erdogan die Europa opblaast

Door Joost Niemöller

Op het partijcongres van de VVD zei premier Rutte vandaag  dat hij begrijpt dat er twijfels zijn over Turkije, maar dat het toch goed is dat de EU dit land steunt met weer extra miljarden om zo ‘afspraken’ te maken over de illegale immigranten die nu zonder problemen via Turkije Griekenland binnen komen. Rutte vond het terecht, zei hij, dat Turkije geld eist van de EU:

“Ik begrijp dat ze tegen Europa zeggen: help maar mee, ook in financiële zin”, zei de premier over het standpunt van Turkije.

Want ja, Turkije moet nu al zoveel ‘vluchtelingen’ opvangen en dat is best een probleem voor de Turken.

Wat Rutte natuurlijk heus wel weet, maar niet vermeldt, is dat Erdogan onder dekmantel van diezelfde EU steun en de bescherming van de NAVO, bezig is om Europa van binnenuit op te blazen.

We weten inmiddels dat een deel van de aanslagplegers ISIS strijders zijn die via de Turks/Griekse grens Europa binnen kwamen. Erdogan doet geen enkele pogingen deze mensen te controleren.

Integendeel, Turkije onderhoudt nog steeds vriendelijke relaties met ISIS. Vandaag verschenen er weer videobeelden waarop te zien was hoe Turkse soldaten aan de grens met Syrië ontspannen stonden te zwaaien.

Dit soort beelden maken deel uit van een lange reeks die via het internet binnendruppelt maar het reguliere nieuws zelden bereikt. Er wordt door Turkije niet eens een poging gedaan om de schijn op te houden dat Turkije, als NAVO lid, strijd voert tegen ISIS.

Hier is de hele video te zien.

Jawel, Turkije is NAVO lid. Maar wel een heel vreemd NAVO lid. Het land stond laatst op het punt om lange afstand raketten in te kopen in… China! Dat ging op het laatste moment overigens niet door. Het lijkt de zoveelste poging van Turkije om het westen te chanteren.

Datzelfde NAVO land Turkije is vandaag begonnen met een openlijke oorlog tegen het Syrische leger. Let wel, we hebben het hier over een NAVO land, dus strikt genomen, als het Syrische leger terugschiet, zou de hele NAVO gedwongen zijn om Assad rechtstreeks aan te vallen. Artikel 5, weet u nog wel. Dat artikel wordt door Turkije trouwens al langer gebruikt als stok achter de deur om de Koerden aan te vallen. Ja, de Koerden die wel succesvol ISIS bestrijden.

De verradersrol van Turkije ten aanzien van ISIS en het Westen is natuurlijk allang bekend bij de Westerse leiders. Vorig jaar zei de Amerikaanse vice president Joe Biden er nog iets over, maar die woorden moest hij weer ijlings inslikken. Want oom Erdogan werd boos.

Erdogan voert een vies spel met de aankoop van olie van ISIS, en met achterbakse bevoorrading van de islamisten die aanslagen willen plegen in de EU. Dezelfde EU die Turkije miljarden toestopt.

Het is ook nog eens een smerig familiezaakje. De zoon van Erdogan verdient goed geld aan ISIS. Wanneer de Amerikanen bij hun symbolische aanpak van ISIS olietrucks in het kalifaat bombardeert, waarschuwen ze eerst de chauffeurs, want ja, die zouden wel eens uit een bevriende NAVO staat kunnen komen niet.

Zeker, er staat soms wel een Westerse politicus op, die zegt dat dit Turkije helemaal niet in de NAVO hoort. Soms is er zelfs wel een gepensioneerde Amerikaanse generaal die het licht heeft gezien en stelt dat Turkije uit de NAVO moet. Maar dat zijn de uitzonderingen.

Premier Rutte blijft ondertussen met belastinggeld smijten naar het land dat ISIS helpt met Europa opblazen. Omdat hij weet dat hij ermee weg komt, want ons is wijs gemaakt dat Poetin onze echte vijand is.

En ja, we zijn ook wel een beetje bang natuurlijk. De arm van Erdogan is ook onder Nederlandse Turken erg lang.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

33 Reacties

 1. Goed gezegd, Koos. Keep it up.

 2. Gelderse Fries

  1 december 2015 op 11:57

  IS wordt getraind door de NATO in Turkije. De NATO financiert IS via de Golfstaten, wapens lopen via dezelfde Golfstaten en Ukraïne, Israël. Het probleem is veel groter dan Erdogan, Timmermans of Obama.

  http://www.zerohedge.com/news/2015-11-30/new-smoking-gun-us-and-uk-knew-saddam-did-not-possess-wmds

  https://www.rt.com/usa/324081-intelligence-chief-iraq-war-isi

  IS is bedoeld als middel om goedkoop aan olie te komen.

 3. Het zou natuurlijk zo moeten zijn dat wij de vluchtelingen zelf kunnen tegenhouden, zonder “hulp” van Turkije.
  En het zou zo moeten zijn dat de Turken ONS moeten betalen als wij HUN vluchtelingen doorlaten.
  Maar voor de westerse “leiders” is dat veel te rationeel gedacht. Onredelijkheid is de norm geworden, bedoeld om de discussie te smoren, en de wil van het eigen volk te breken.

 4. Dat Rutte weet dat hij ermee weg komt is een aanname, hij kan het ook gokken. Neurenberg is wat dat betreft een fraaie geschiedenisles.

  • Ik hoop dit mee te mogen maken.

   Tijdelijk de doodstraf weer invoeren, en alle verantwoordelijken voor de multiculturele samenleving voor een tribunaal brengen.

   Maar daar zijn wel twee grote stappen voor nodig:
   1. Erkennen dat de multiculturele samenleving een misdaad is tegen het Nederlandse volk
   2. De multiculturele samenleving opruimen. Dat gaat verder dan alleen een paar illegalen uitzetten.

 5. Waarom moeten we in EU uberhaupt Turkije geld gegeven voor de opvang van zgn vluchtelingen. Wij hebben die rotzooi niet veroorzaakt in het midden Oosten. Wanneer opent de rest van de burgers van de EU hun ogen. Ik hoop dat als de pleuris hier uitbreekt politie en leger zo slim zijn om het befehl ist befehl naast hun neer te leggen en partij kiezen voor de burgerij die hun salaris al jaren betaald en zich niet laten misleiden door de landverraders in Den Haag en Brussel.

 6. Eigenlijk is het niet vreemd wat Rutte doet. Voordat de tweede wereld oorlog begon werd Hitler als een bevriend staatshoofd beschouwd van het toenmalige kabinet en koningshuis. Wie iets lelijks zei over Hitler kreeg een boete.

 7. g.h.m.leferink

  29 november 2015 op 16:45

  “En ja, we zijn ook wel een beetje bang natuurlijk. ” Nee, Joost, bang zijn is helemaal niet ‘natuurlijk’, al is het wel een menselijke reflex. Maar wie BANG is en daardoor toegeeft verliest altijd!
  “Een volk dat voor tirannen zwicht,
  zal meer dan lijf en goed verliezen.
  Dan dooft het licht!”…………
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 8. Voor 1,5 miljard kan je toch wel een prachtig hek op de Grieks/Turks grens bouwen lijkt me . Waar zijn die Hollanders met hun VOC mentaliteit?

 9. Je zou cynisch kunnen zeggen dat met ons belastinggeld de ondergang van Europa wordt betaald.
  Omdat de turken mede door Europees belastinggeld de financiële ruimte krijgen om de olie ‘van’ isis te betalen, en we derhalve meewerken aan de versterking van isis,
  Isis dat het voortbestaan van Europa, zoals we het kennen, bedreigd middels aanslagen en overstroming door ‘vluchtelingen’.
  Daarbij komt nog dat de turken met diezelfde ‘vluchtelingen’ Europa chanteert : Nog meer geld of we laten nog meer ‘vluchtelingen’ los op Europa.
  Je zult zien dat de turken zich niet aan zo’n ‘afspraak’ zullen houden.
  Zoals bij elke chantage zal, als ze de smaak te pakken krijgen, nog meer geëist worden.
  Hun doel de islamisering van Europa komt dichterbij, zeker met types als Prutte en consorten.

 10. Totaal verraad en een ongekende slapheid. Een opportunist en machtswellusteling die puur aan zichzelf denkt. Rutte is een ramp van gigantisch niveau!

 11. ALLE Westerse “leiders” houden de schoft Erdogan de hand boven het hoofd. Zij zijn ook allemaal politiek correct tegenover de islam als ideologie.
  En wat hebben die Turken nou te bieden? Alleen rampen als islamisering, heulen met IS, bewust opblazen van Europa door smerig “vluchtelingenbeleid” en de vervolging van critici en andersdenkenden. Deze fundamentalistische soennieten horen niet in NAVO of EUSSR en moeten gewoon oprotten naar hun gore vriendjes S. Arabië en Qatar. Ook daarmee moeten we de vriendschappelijk contacten verbreken.
  Onze huidige leiders-verraders moeten opzouten, maar dan moeten de meerderheden in de Europese landen eerst eens wakker worden. Nu zijn het stomme kuddedieren. Alleen in oost-Europa beginnen ze echt wakker te worden. Hier is de kudde te stom, te onwetend, te ruggengraatloos, te lui en te goedgelovig. Op naar de ondergang: ook economisch!
  En over Rutte : deze gaat de geschiedenis in als de ergste veroorzaker van de ondergang van NL! Totaal…

 12. DE zelfmoord van Europa is in volle gang: http://www.telegraaf.nl/buitenland/24804757/___Miljarden_voor_Turkije___.html

 13. As we say.. just saying…
  Extremisme is zeer aanwezig in heel het politiek veld, alle partijen, overal gaan ze tot hun grenzen, en worden de grenzen zelfs gerekt tot het uiterste.
  Zo is Erdogan ook, wat in het begin nog veel goeds beloofde op enkele geloof issues na, dat vanuit onze liberale westerse standpunten. Maar het is ook liberaal om te zeggen ‘het gaat je goed, doe het juiste en het beste wat je kan doen’. Simpel gezegd dus.
  Maar kijk, het neerhalen van de SU blijkt niet genoeg. Natuurlijk wist hij, nadat hij zowat door iedereen zwaar bekritiseerd werd, van helemaal niets, dat het een Rus was die vloog, of wie weet Satanyahu , hij, dus zijn leger, wist van toeten nog blazen ,dus hup toch maar neerhalen.
  En nu weer dit. Juist de man van het dialoog. Tahir Elci.
  http://geopolitics.co/2015/11/29/assassination-of-kurdish-rights-lawyer-tahir-elci-another-erdogan-blunder/
  Of dit. http://www.nu.nl/buitenland/4173511/koerdische-advocaat-doodgeschoten-in-turkije.html

 14. Het nieuwsbericht vermeldt: ” two apparent jihadists”

  Is er ook een bron dat deze lieden daadwerkelijk IS soldaten zijn? Ze kleden zich anders niet bepaald als zijnde lid van die club.

  Waarschijnlijker is dat die één van die bewapende groepen zijn waar Turkije mee dealt, zoals bepaalde Turkmeense stammen. Die hebben weinig met IS te maken maar maken deel uit van de verscheurde lappendeken van Syrië en een mooie proxy voor Turkije voor informatie en invloed.

  Dit is natuurlijk allemaal veel te ingewikkeld om over na te denken. Maar op die manier krijg je wel een voedingsbodem voor simplistische propaganda, of het nu van Rusland, Turkije of de NAVO afkomstig is. Er wordt een verhaal gemaakt waarin je kunt geloven maar je idee is dan “manifactured”, zoals zoveel nieuws tegenwoordig. Helaas is dit blog niet immuun voor de macht van plaatjes zonder context.

  • Wat mij wel een waarschijnlijke theorie is: De Turken hebben de straaljager naar beneden gehaald omdat Rusland bezig was olie convooien van de Turken te bombarderen. Olie die door de Turken betaald werd en met dat geld wordt ISIS gefinancierd.

   • @Koffij

    https://www.youtube.com/watch?v=L5wmRHZWI2I

    Ze zijn nog bezig en dat zal Bilal zoon van, niet waarderen.

 15. Amerika vat het als volgt samen elke door hen uitgeschakelde, let op het eufemisme, was een terrorist

 16. 2. – Wij zijn daar helemaal niet op ingesteld en op voorbereid. Wij Europa, wij moeten gewoon ergens een lijn trekken en over 100 jaar nog eens voorzichtig verder zien.

 17. Denk aan het Ottomaanserijk, denk aan de historie van Turkije. Bram Vermeulen maakte een prachtige serie over Turkije U kon goed zien wat de enorme invloed van Turkije was op buurland Syrië. De invloed van Turkije op alle landen rond de Kaukasus. De Krim maar ook delen van Oekraïne behoorde bij Turkije. De Russen hebben deze gebieden van de Turken veroverd en de Turkse stam van het rijk van de Chazaren verpletterend verslagen De stam bekeerde zich tot het Judaïsme De zogenaamde Russische Joden. De Kaukasus bestaat uit veel verschillende stammen, Elk dal een eigen taal en een eigen cultuur met een jeugdwerkloosheid van 100% Prima soldaten voor Erdogan. Sjamil Basajev u weet wel Beslan voorspelde “de volgende oorlog gaat tussen de “open” gemeenschappen (democratieën) en de “gesloten”gemeenschappen (Stammen met stamhoofden). De soldaten zijn al in onze open gemeenschap waar ze hun rechten opeisen. Zie de enorme steunbetuigingen aan Erdogan in de overvolle EU Voetbalstadions. –

 18. Gelukkig weten we nu via internet dat er zeer betrouwbare bronnen zijn die kunnen staven dat Turkije ISIS faciliteert. Aangezien Obama zo een beetje de huisvriend is van Erdogan en Merkel en Rutte willen samenwerken met Turkije is de reactie van de staatsomroep logisch. Een staatsomroep brengt enerzijds onafhankelijk nieuws, van hoge kwaliteit, maar is anderzijds ook het instituut voor staatspropaganda en kiest in oorlogssituatie altijd of de kant van het eigen volk, of die van de overwinnaars.Hetzelfde geldt voor de meeste historici. Dat is ook de reden dat revisionisten altijd nodig zullen blijven.
  Te vrezen valt daarom dat de staatsomroep hierover zijn kiezen stijf op elkaar houden, zodat Merkel, Rutte en Obama steeds meer bloed aan hun handen krijgen.
  Gelukkig maar dat dit soort leugens nog wel via internet aangekaart kunnen worden en zijn alternatieve media. Nog wel. Hoe lang nog?

 19. Waarom geen referendum organiseren, dat de onderhandelingen met Turkije niet meer hervat mogen worden.

 20. Er is meer.

  Erdogan heeft uitdrukkelijk uitgesproken dat hem hem alleen maar om de verspreiding van de Islam gaat. Voor ons in de westerse wereld maakt het dan niet zoveel uit of het de soennitische ISIS of Hamas is, de Sjiitische Hezbollah o/Irannezen of de nationalistische Turkse Erdogan: we zullen worden onderdruk en desnoods uitgeroeid door de Islamieten. Dit is geen veronderstelling, dit is wat de islamische leiders expliciet over het Westen heeft gezegd. Dit gebeurd niet door de vele zeer vriendelijke Turkse mede-landgenoten, maar door hun fanatieke leiders. Overigens die vriendelijke turken willen nog wel steeds naar Rotterdam om voor Turkije te stemmen en houden hun Turkse paspoorten. Voor onze veiligheid zal dat Dat toch echt moeten worden aangepakt.

  Erdogan is een Nationalist.: Turkije boven alles. Daarom – ondanks onderdrukking in Turkije zelf – wel veel aanhang. Het zal een heftige strijd worden en daar lijkt ChamberlainRutte en zijn EU vrienden nog niet op…

 21. Het is alweer enige tijd geleden maar het was om z’n anti-Turkije standpunt dat Wilders de VVD verliet. Waarin heeft deze politicus die als enige, en met gevaar voor eigen leven, tegen de stroom in durft te zwemmen nu geen gelijk gehad?

  3/9/2004 “Wilders stapt uit de VVD-fractie, omdat hij weigert in te stemmen met een eventueel lidmaatschap van Turkije aan de Europese Unie. “Ik was, ben en blijf tegen toetreding van Turkije tot de EU en daar kan ik geen compromis over aanvaarden.””

  5/3/2010 “Wilders noemde Edogan een ,,total freak” en zou het liefst zien dat Nederland uit de Europese Unie stapt op het moment dat Turkije toetreedt.”

 22. Erdogan heeft Rusland erg boos gemaakt. Turkije heeft wat hen betreft “de rode lijn” overschreden. Het is niet slim om Rusland echt boos te maken. Erdogan is dus verleden tijd, let maar op, Turkije heeft enorme binnenlandse problemen en is zo goed als failliet. En Rutte, die loopt gewoon knotsgekke Merkel achterna. Ook het steunen van die corrupte nazi bende van Poroschenko in Kiev is misdadig en heel kortzichtig. Het westen is al veel te lang bezig Rusland te pesten. Ongelooflijk dom. We gaan een hoge prijs betalen voor deze destructieve politiek. Realiseer je goed dat niet onze “vrienden” de Amerikanen de Nazis hebben verslagen, dat waren de Russen. Rusland is een zeer lucratieve handelspartner van het westen. Onze “leiders” proberen er nu uit alle macht een zwaar geirriteerde vijand van te maken. Ik hoop, tegen beter weten in, dat deze “leiders” de prijs hiervoor gaan betalen en niet wij…Krankzinnige idioten.

 23. Xandernieuws heeft hierover ook een aardig artikel geplaatst. http://xandernieuws.punt.nl/content/2015/11/Als-top-met-Erdogan-niet-wordt-afgezegd-wordt-EU-medeplichtig-aan-ISIS De site is weliswaar wat apocalyptisch, maar toch ook weer erg leerzaam.
  Die Rutte en zijn Ruttemaat Dijsselbloem leveren ons inderdaad met huid en haar over aan fascistische regimes, waartoe ik reken de huidige EU maar vooral ook hetTurkije van Erdogan. Straks komen de vluchtelingen hier gewoon met een Turks paspoort naartoe. Wie niet horen wil, die zal het wel gaan voelen. Hoe gek kan Gerritje zijn? Nou ja, “het klootjesvolk” zal er over een paar jaar wel weer massaal op stemmen.

  • Ja, xandernieuws is vaak wat gekleurd maar doet wel aan bronvermelding, en daar zitten vaak interessante bronnen tussen!

 24. http://www.hurriyetdailynews.com/turkey-saddened-about-russian-jets-downing-erdogan-says.aspx?pageID=238&nID=91807&NewsCatID=510

  Erdo knuffelen lijkt me niet zo verstandig.

 25. Serena Shim
  Jacky Sutton

 26. Rutte is een fascist omdat hij Erdogan steunt.

 27. Erdogan met zijn familie zijn de Turkse staat. De rest mag meespelen. Necmettin Bilal Erdogan (3e zoon van) is de spil in de olieleveranties van IS aan Turkije. Zo komt IS aan de financiën om de strijd tegen de ongelovige wereld te voeren. Erdogan en IS zijn twee handen op één buik. Ze hebben beiden het zelfde doel: Het stichten van een kalifaat wat (een groot deel van) de wereld omvat. Rusland en medestanders zorgen nu voor problemen. Erdogan probeert de NAVO mee te slepen in ’n oorlog tegen Rusland (Syrië). Het is toch erg dat de Amerikanen een paar tankwagens vernietigt, maar dat Rusland resoluut de olietransporten onder vuur nam en opblies is een drama. Hierdoor valt de financiering van IS weg. Als Turkije niet snel uit de NAVO gezet wordt en Rutte en EU de financiering van IS met Erdogan overeenkomt, betekent dat o.a. de NL-belastingbetaler zijn eigen doodvonnis moet financieren. Hoe gek en kortzichtig moet je zijn. Ik hoor graag linkse reacties, jullie zijn mede…

 28. Mahomed de Eerste

  28 november 2015 op 23:44

  Richten we een nieuwe partij op , Joost? Want wat is anders de positie van ‘vriend blondie’ in dit debat, behalve dat van een domme schenenschopper? De partij moet op echte macht gericht zijn, een meedogenloze militaire economie die de watjes van het toneel verwijdert