Wat u weer eens niet hoefde te weten over een AZC in Nederland

Door Joost Niemöller

Vechtpartijen in AZC’s in Nederland, u zult er weinig over horen in de landelijke media. Soms zijn er kleine berichtjes over op lokale nieuwssites. In veel andere gevallen kunnen we alleen maar afleiden dat er iets speelde, aan de hand van meldingen bij de ambulancedienst of bij de politie. Soms staat er iets in de krant waar je niet blij van wordt. Zoals vandaag: Mannen die een meisje van dertien belagen in een AZC in Utrecht. Is dat structureel? Mogen we dat weten?

Nou., liever maar niet, vinden ze van onze overheid.  Als je heel specifiek doorvraagt krijg je soms toch iets te horen. LPF Eindhoven kwam zo met een reeks Raadsvragen. (PDF)

En kreeg antwoord.

Of nou ja.

Waarom was er op 17 oktober ineens zoveel politie bij AZC De Oranjerie in Eindhoven? (Middenin een woonwijk.)

Dit was het antwoord:

De politie is op zaterdag 17 oktober preventief ingeschakeld door het COA in verband met een asielzoeker die sinds een paar dagen in de Orangerie verbleef, en aan wie een tijdelijk algeheel AZC-verbod zou worden uitgereikt. Dit vanwege een gewelddadig incident in Breda. Het COA maakte de inschatting dat desbetreffende persoon agressief zou kunnen reageren op dit nieuws en heeft daarom de politie gevraagd ter plaatse te komen. Tijdens het gesprek bleek de desbetreffende persoon inderdaad agressief waarop hij werd aangehouden door de politie. Omdat betreffende persoon nog een voorwaardelijke straf open had staan, is hij voorgeleid aan de rechtercommissaris en uiteindelijk doorverwezen naar de politierechter. In het veiligheidsplan van de politie is opgenomen dat zij bij meldingen bij het AZC altijd met minimaal 2 auto’s/koppels ter plaatse gaan. Het aantal aanwezige auto’s zegt echter niets over de zwaarte van een mogelijk incident. De derde auto die aanwezig was betrof een politieauto die aan het surveilleren was en eveneens op de melding af ging .

Bij een melding in een AZC komt politie dus altijd met twee auto’s. Heeft dat soms iets met maken met geweldsuitbarstingen in het verleden? Dat hoor je dan weer niet.

En waar kwam die onruststoker dan vandaan? Dat gaat u niks aan, zegt het gemeentebestuur Eindhoven. Privacy, weet u wel. Privacy? Hoezo?

Er was één asielzoeker bij betrokken. In het kader van privacywetgeving wordt nooit vermeld uit welk land iemand afkomstig is.

Waarom, daarom.

Gebeurt wel vaker iets bij de Oranjerie, wilde de PDF weten. Iets waar we bijvoorbeeld ook nooit iets horen?

Ja dus:

Vanaf november 2014, toen AZC de Orangerie is geopend, zijn er 19 meldingen geweest, die variëren van een ruzie/twist zonder gevolgen, tot aan mishandeling, huiselijk geweld en bedreiging.

Mmm… Daar gebeurt dus nogal eens wat. Ook ernstigere dingen misschien waarover het bestuur van Eindhoven het niet nodig vond om melding van te maken?

Ja dus:

Tot de 19 meldingen (zie antwoord vraag 3) behoort één geval van vermoeden van kindermisbruik. Deze zaak is in onderzoek bij de politie.

En waarom mogen we daar niet van weten? Wat mogen we nog meer niet weten?

Één geruststelling:

Er verblijven geen kindbruiden in de Orangerie.

Horen we het nog als daar verandering in komt?

Nou waarschijnlijk niet hè.

Want we worden geacht maar liever helemaal niets te weten over de illegale immigranten in onze woonwijken. Want dat kweekt maar onrust. En dat moeten we niet willen met z’n allen, vinden de boven ons gestelden.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

15 Reacties

 1. Kijk wat er in Zweden gebeurt. In Duitsland…. Overal gaat het inhalen van de handophouders ten koste van de eigen bevolking maar door. Men is uit op burgeroorlog, maar dan zijn de debielen uit Den Haag snel weg. En wie was er toen ook snel weg toen de oorlog uitbrak? Geschiedenis zal zich herhalen en dankzij Merkel, die druk bezig is met haar 4te Reich uit te breiden zal het doorgaan. Moslims waren trouwens in WWII ook goede vrienden met Hitler.

 2. Blijft natuurlijk de vraag waarom deze ‘incidenten’ niet in het nieuws komen. Heeft het Nederlandse volk er geen recht op op de hoogte te worden gehouden van de gevolgen van de massale asielinstroom? Waarom deze censuur?

 3. Natuurlijk wordt de NL bevolking op alle gebieden misleid en bestookt met zogenaamde “Europese oplossingen” en met geruststellende woorden.
  De FEITEN zijn: de NL grens blijft wagenwijd open, de buitengrens blijft wagenwijd open en de islamitische invasie wordt niet als probleem erkend, want “met de meeste moslims is niets mis”. Ook met de ideologie islam heeft men geen problemen. Zie daar de kern van het gelukzoekersprobleem. De regentenkliek zal het NIET oplossen, maar zal de bevolking blijven “geruststellen”: er wordt “hard”aan gewerkt.
  Helaas is het ook absurd dat de meerderheid het gewoon blijft geloven en blijft pikken.

 4. Onbegrijpelijk dat degen die zich misdragen niet meteen op het vliegtuig worden gezet.

  Waar ik helemaal met mijn verstand niet bij kan is dit:
  “….. een asielzoeker die sinds een paar dagen in de Orangerie verbleef, en aan wie een tijdelijk algeheel AZC-verbod zou worden uitgereikt.”

  Dit figuur mag dus niet meer in een AZC komen, maar wordt ook niet uitgezet. Dus die gast komt op straat rond te lopen, waar zijn frustratie nog groter wordt (het is winter) en dus een groot gevaar wordt voor de mensen. Wat is dit voor beleid? Criminelen de straat opsturen in plaats van gevangen zetten of uitzetten.

  De overheid creëert zo zelf landloperij en straatroverij. Of worden de nu al overspannen daklozeninstanties ermee opgezadeld?

  Onbegrijpelijk, maar het past wel in een angstaanjagend patroon.

 5. g.h.m.leferink

  2 december 2015 op 22:15

  Vervolg van De Kracht van de Rede.
  ‘ Jezus! Als je de naam van Christus of de Maagd Maria riep, werd je meteen terechtgesteld. Je werd gekruisigd, onthoofd of opgehangen. En soms ook gespietst. Dit gebeurde ook als je de klokken luidde of als je een groen kledingstuk droeg, want groen is immers de kleur van de islam. Als er een moslim voorbij kwam, moesten de ongelovige honden aan de kant gaan en een buiging maken. Als ze door een moslim werden aangevallen of beledigd, mochten ze zich niet verzetten. Weet je trouwens hoe het kwam dat de ongelovige honden niet verplicht waren om zich tot de islam te bekeren? Dat kwam doordat bekeerlingen, in tegenstelling tot ongelovige honden, geen belasting hoefden te betalen.
  In 721 trokken ze vanuit Spanje naar het niet minder katholieke Frankrijk. Onder leiding van Abd Ar Rahman, de gouverneur van Andalusië, staken ze de Pyreneeën over en namen Narbonne in.’ Enz…
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 6. g.h.m.leferink

  2 december 2015 op 22:12

  ‘Ronnydee’, hier het begin van Oriana’s betoog in ‘De Kracht van de Rede’:
  ‘ – Oriana Fallaci
  (…) En wie gelooft in de mythe van het ‘in vrede samenleven’, dat volgens de Collaborateurs bepalend was voor de verhouding tussen de veroverden en de veroveraars, zou er goed aan doen om de verhalen te herlezen over de afgebrande kloosters en abdijen, de ontheiligde kerken, de verkrachte nonnen en de Christelijke of Joodse vrouwen die ontvoerd werden om in harems te worden opgesloten. Die zou er goed aan doen na te denken over de kruisigingen in Cordoba, de ophangingen in Granada en de onthoofdingen in Toledo en Barcelona, in Sevilla en Zamora. (Het bevel voor onthoofdingen in Sevilla werd gegeven door Mutamid, een koning die de tuinen van zijn paleis versierde met de afgehakte hoofden. Het bevel voor de onthoofdingen in Zamora werd gegeven door Almanzor, een vizier die omschreven werd als de-mecenas-van-de-filosofen en…

 7. JN: “Bij een melding in een AZC komt politie dus altijd met twee auto’s. Heeft dat soms iets met maken met geweldsuitbarstingen in het verleden?”

  Dit zal eerder te maken hebben met het aantal mensen in het AZC die direct of indirect bij een melding betrokken kunnen zijn. Dat soort situaties sturen ze altijd 2×2 omdat je dan meer overzicht hebt en minder snel overweldigd wordt. Zelfs bij grote families of groepen op straat, zelfs al zijn er maar twee ruziemakers zeg maar. Het kan zich te makkelijk uitbreiden door omstanders die zich gaan bemoeien. Natuurlijk heeft het te maken met geweldsuitbarstingen in het verleden, op allerlei locaties in Nederlands waar groepen verzameld waren en interacties hadden! Soms lijkt het overtrokken, kreeg zelf met twee vrienden ooit eens drie wagens na een simpele discussie met een beveiliger. Reden was dat bij de locatie veel groepjes junks, high of in nood, geregeld rondhingen. Sturen ze dus twee wagens gezien de onvoorspelbaarheid.

  • en maar relativeren en bagatelliseren !
   .
   man, man, ik kots op figuren als jij !

   • Hij relativeert niet hij legt uit. Impliciet zegt hij hetzelfde. Hoe dan ook feiten worden gemeld en bij goede bestudering van de feiten komt u tot realiteit.

    • Blijft natuurlijk de vraag waarom deze ‘incidenten’ niet in het nieuws komen. Heeft het Nederlandse volk er geen recht op op de hoogte te worden gehouden van de gevolgen van de massale asielinstroom? Waarom deze censuur?

 8. @DirkM
  .
  Ik heb een plan, ik weet zeker dat je daar een voorstander van zal zijn, juist jij!
  .
  Wij, degenen die de NL nationaliteit hebben en in koop- of huurhuizen wonen, zouden onze huizen moeten afstaan aan die zielige vluchtelingen en wij moeten in die azc’s gaan wonen zodat we kunnen ervaren hoe het is. Moet je opletten hoe snel jij (om maar iemand als voorbeeld te nemen) bij je buurman een mes tussen z’n ribben steekt of je hand bij zo’n christelijk/ongelovig meisje onder de d’r rokje steekt! Hoe lang denk je dat het duurt voordat je dat punt bereikt hebt?! Exact, binnen no time ben je met dat soort zaken bezig, omdat je in een azc zit, dat is logica!
  .
  En dan nog wat; iedere maand dat ik rondkom zonder extra geld te hoeven lenen begin ik me ellendiger te voelen want waar verdien ik het aan, waarom leef ik niet in diepe ellende? Iedere maand dat het me lukt rond te komen zonder extra hulp vraag ik me af of ik eigenlijk wel het recht heb te bestaan? De schaamte, de…

 9. En wat gebeurt er nu met deze agressieve, gewelddadige asielzoeker, die ook al een voorwaardelijke straf had openstaan? Het is toch duidelijk dat van zo iemand de asielprocedure onmiddellijk moet worden stopgezet, en dat hij het land moet worden uitgezet, of ben ik nou gek? Afspraak was toch, dat iemand in de asielprocedure zich moet gedragen, en niet met politie en/of justitie in aanraking mag komen, omdat het dan meteen einde verhaal is met de procedure, of ben ik nou verkeerd geïnformeerd?

 10. Montenegro is gevraagd het 29e Navo-lid te worden. Volgens Koenders ter bescherming van o.a. de Adriatische kust. Of we daar geen grotere landen voor hebben dan dit prutslandje met een 600.000 inwoners (minder dan Rotterdam). Soms vraag ik me af of ik het allemaal nog wel wil weten. Eerder denk ik aan de oproep van Pat Condell. Indien die onbeantwoord blijft dan zie ik het zeer donker (middeleeuws) in.

 11. Ben blij dat je de zaken blijft aankaarten Joost. Ik zie de toekomst heel somber in, niet alleen of er AZCs overal neergezet worden maar de situatie Turkije en NATO tegen de Russen wordt ik ook niet vrolijk van. Zolang de Islamitische doctrine bestaat is er ellende. Ze voeren al 1400 jaar oorlog tegen iedereen die niet hetzelfde beeld heeft. Er moet trouwens toch een mogelijkheid zijn, buiten de wetgeving om, al die Gelukzoekers gewoon het land uit te knikkeren? Of moet er eerst een burgeroorlog uitbreken? Zijn de Russen sterk genoeg om de Christenen te beschermen?
  Allemaal vragen, vragen, vragen….
  Keep up the good work Joost.. Respect..

  • g.h.m.leferink

   2 december 2015 op 22:04

   ‘Ronnydee’, prima gezegd. Wat ik uit het gedrag van Pinokkio Rutteflutte en consorten afleid is dat ze bij Geschiedenis in de spijbelbus hebben gezeten! En dat blijkbaar niemand heeft gelezen wat de Italiaanse schrijfster Oriana Fallaci heeft gepubliceerd over hoe islamieten vroeger in Europa hebben huisgehouden. Maar blijkbaar ziet deze ongeregelde bendeleden die zich onze Regering noemen het nog steeds wazig, door de roze bril die ze op hebben!
   Van de Franse Bourbons werd gezegd, toen die later na de Revolution van 1789 terugkwam in het land, dat ze ‘Niets geleerd en niets vergeten’ waren. Maar de troep die zich regering van Nederland noemt is erger: Die hebben NIETS GELEERD EN ALLES VERGETEN!
   Goodgoan: Gait H.M. Leferink