Waar zijn de ‘gematigde’ moslims? #Parijs

Door Joost Niemoller

Vandaag stelde Geert Wilders in de Tweede Kamer de vraag hoe het nu toch zat met die honderdduizenden moslims die na Parijs de straat op gingen om te protesteren.

Volgens mij een pijnlijke en terechte vraag. Niet dat de huidige gevaardreiging in Europa het aantrekkelijk maakt om massaal te demonstreren. Integendeel, zulke massale bijeenkomsten zouden heel goed door ISIS misbruikt kunnen worden met weer aanslagen. Het is dezer dagen bijna uitlokking.

Maar wat natuurlijk opvalt, is dat er ook nu geen tekenen zijn van een massale bewustwording onder moslims in Europa. Over hoe de islam op te vatten, en hoe niet. Zeggen dat je afschuw toont voor dit geweld, is makkelijk zat, maar niet de essentie. Zeker hier in Duitsland, waar ik nu ben, lijken de televisiezenders er wel in gespecialiseerd om de straatinterviews te selecteren op ‘toevallig langslopende’ moslims, maar ook vaak zwarte mensen, die hun angst en afschuw uitspreken. De woede onder autochtonen wordt buiten beeld gehouden. Die woede betreft de aanwezigheid van wat Nigel Farage in zijn recente speech ‘de vijfde colonne’ noemde. Volgens Farage is er onder moslims op zijn minst sprake van ‘gespleten verantwoordelijkheden.’ Ze kunnen niet kiezen, met andere woorden.

Farage benadrukte in zijn speech hoe groot de instemming voor ISIS is onder moslims, en met name onder moslimjongeren.

Soms is het halve instemming, in de vorm van de schuld neerleggen bij de Fransen en Amerikanen die nu in het Midden Oosten ‘moslims bombarderen’, soms instemming omdat ISIS toch maar mooi ‘de ware islam’ vertegenwoordigt. Kijk even op de moslimfora op Nederlandse Facebookpagina’s als Trots op islam. Scroll even langs de reacties en het is duidelijk wat ik bedoel.

Zulke reacties vind ik veelzeggend. Wat de uitgeselecteerde ‘moslimwoordvoerders’ (namens wie?) in de Nederlandse talkshows allemaal keurig mogen beweren, is totaal niet relevant. En alleen maar bedoeld om ons een rad voor ogen te draaien.

Waar zijn de ‘gematigde moslims’? Waar blijft de door o.a. Hirsi Ali gewenste hervorming van de islam? Heus, er worden in de marge pogingen gedaan. Er zijn boekjes over. Maar de eerste islamitische Maarten Luther of Calvijn moet nog opstaan. Dergelijke boekjes worden gelezen door goed bedoelende Westerlingen. Ook moderniserende poseurs als Tariq Ramadan zijn al snel door de mand gevallen.

Wat ook niet helpt is dat de relatie tussen ISIS en islam door de Westerse machthebbers zo krampachtig buiten beeld wordt gehouden. Dat gebeurde op 9-11 en dat gebeurt nu weer: Nee hoor, ISIS heeft niets met de naam ‘islam’ te maken, en liever gebruiken we in de media woorden die de relatie met de islam leggen ook al niet meer.

Farage benoemt dat verband wel. Marine Le Pen is er veel voorzichtiger in. Wilders is het meest uitgesproken. En in Duitsland moet dat hele benoemingsproces door aandachttrekkende politici nog beginnen.

Het gebrek aan massale solidariteit onder moslims voor de Westerse maatschappij, is ook een gevaar omdat je beseft dat er zo een bedding is ontstaan voor de jihadi’s. Die kunnen zich zonder veel problemen tussen de ‘vluchtelingenstromen’ begeven. Ze worden niet verraden. Sterker nog, ik las al dat ook in de vluchtelingencentra wordt opgeroepen tot de Jihad. Ook in Nederland. Dus zij moeten zich daar volkomen veilig voelen. (En de tegenstemmen en de slachtoffers van ISIS niet.)

Het probleem is niet dat er moslims bestaan die bereid zijn tot het plegen van aanslagen en daarbij hun eigen leven te offeren. Het probleem is dat ze zich gesteund voelen in een algehele moslimsfeer van vage instemming. En die sfeer blijven we ook nu nog met ontstellende graagte binnenhalen. De Europese elite is veranderd in lemmingen. De relatie tussen terroristen en immigratie wordt niet gelegd. Ook niet nu we weten dat er onder de aanslagplegers in Parijs Syriegangers zaten, zeker onder het organiserende kader. Juist de gevaarlijke aanslagplegers, die weten dat ze door de diensten in de gaten worden gehouden, weten dat ze zonder problemen Europa binnen kunnen komen door zich voor te doen als vluchtelingen. Iedereen kon dat bedenken. En nu is het ook waar. Maar het wordt niet of nauwelijks gezegd. Er wordt gedaan alsof het hier twee totaal verschillende discussies betreft.

Dat is de voedingsbodem voor ISIS: Het massale wegkijkgedrag onder de elite, en de stille instemming onder de zogeheten gematigde, ‘gewone’ moslims. De omslagbeweging die hier moet plaatsvinden is werkelijk enorm. Je vraagt je bang af welke overtreffende trap van Parijs daar nog voor nodig is.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

48 Reacties

 1. @ DirkM
  Ik benijd jou: ga maar rustig door met lekker slapen. Geloof maar dat de islam deugt, geloof maar dat alles goed gaat in de multikul wereld. Ooit zal ook voor jou de wekker klinken.

 2. Wat een onkunde weer. Dit blog wordt steeds meer een haathaard. Af en toe een intelligente analyse en ook veel opgekropte woede. Een boosheid die ik ook voel maar je moet uitkijken waar je deze energie heen laat vloeien. Volg de bron! Gaat veel verder terug dan enige islam of immigratie. Geen “demonstraties” in een Parijs onder noodtoestand? Wat vreemd zeg. Je moet nog steeds vergunningen krijgen daarvoor. Maar laten we naar Nederland kijken:

  http://www.powned.tv/nieuws/binnenland/2015/11/grote_steunmars_parijs_in_adam.html
  “De solidariteitsdemonstratie wordt georganiseerd door Amsterdamse synagogen en moskeeën. ”

  http://www.powned.tv/nieuws/binnenland/2015/11/nederlandse_moslims_veroordele.html
  “Nederlandse moslims, verenigd in het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO), hebben de aanslagen in Parijs scherp veroordeeld”

  Graag zou ik ook meer Belgen afstand willen zien nemen. Tjongejonge.

 3. Zie:
  “gaf de boodschapper van god de opdracht aan al-Zoebair b. al-Awwam: “Martel hem totdat u erachter bent wat hij heeft.’
  Al-Zoebair bleef met zijn brandende stok in zijn borst steken totdat hij bijna stierf; toen gaf de Boodschapper van God hem aan Mohammed b. Maslama die hem onthoofde om zijn broer Mahmoed b. Maslama te wreken.” Al-Tabari vol. 8 pag. 122”
  In spreektaal is dit in 5-10 seconden toegelicht en niemand kan dan nog zeggen dat er wordt geroeptoeterd!
  Succes met jullie gerechtvaardigde, geweldloze Jihad tegen de Islam, EU en de klimaatgekte. Mvg

 4. — “moslims zien we de laatste dagen op tv hun afschuw over ‘Parijs’ uitspreken”. —-
  Er rest nog maar één ding…. en dat is telkens, met links, te wijzen op de gewelddadige opdrachten uit islam’s heilige boeken.
  Moslims nemen vrij makkelijk afstand van terroristische daden maar NÓÓIT van terroristische opdrachten in hun boeken!
  Waar is het makkelijk nakijken?
  http://www.answeringislam.org/Dutch/index.htm

  Ik vind echt dat véél te weinig voorbeelden worden gegeven bij een uiting van tegenstand zowel tegen de EU, en met náme tegen de Islam!
  Wanneer niet télkens een voorbeeld wordt gegeven van het wáárom bijvoorbeeld de Islam níet een vredelievende religie is…., dan is het slechts ‘roeptoeteren!
  Daar hóórt een vermelding bij, (één vd honderden mogelijkheden) dat bijvoorbeeld “Mohammed martelde voor geld”.
  Zie:
  “gaf de boodschapper van god de opdracht aan al-Zoebair b. al-Awwam: “Martel hem totdat u erachter bent wat hij heeft.’
  Al-Zoebair bleef met zijn…

 5. Wat zouden jullie doen als je vrouw zo werd bejegend.???
  Geef daar eens antwoord op.

  https://fubarbaar.files.wordpress.com/2015/11/01221.jpg

  • Waarschijnlijk het verkeerde antwoord, maar ik had hem een hoek gegeven. Misschien wel twee. Ik heb jaren in de Utrechtse wijk Lombok gewoond. Het “prachtige” multiculti wijk in Utrecht. Ik ben zo vaak bedreigd. Ik heb zo vaak die gasten weggetrapt. Ook s-nachts als ze weer wilde inbreken. Politie doet niks. Eigenlijk ben ik ook een vluchteling. Gevlucht in mijn eigen land voor de opgedrongen ongevraagde migranten. Gevlucht voor de criminaliteit . Gelukkig woon ik niet meer in Utrecht. En altijd weer het goed praten door je omgeving dat het allemaal wel meevalt. Dat het zo gezellig is die buitenlandse winkels. Als je daar als vrouw zijnde loopt en hun lopen tegen jou aan is het gelijk, uitkijken “vuile kanker hoer”. Nu ik daar niet meer woon weet ik waar die intense haat jegens ons vandaan komt. Belachelijk dat je je moet gaan verdiepen in een opgedrongen haatsekte die onze samenleving in tweeen deelt. 500 moskeeen voor 1,6 milj. moslims en 680 kerken voor 8,5 milj…

 6. Jullie kunnen er lang of kort over ouwenelen….een muslim en een kip is de pest op een schip.Moest van mijn baas naar een maroccaans scheepje samen met ome Jan( RIP) de nieuwe kapitein.Zo van de werf met maroccaanse bemanning,Geladen met containers richting Casablanca, een reisje van vijf dagen.Een troep overal.Na 3 dagen vroeg het gezag of dat ook opgeruimd kon worden en dekgespoeld.Nou dat kon wel zei de 1e stuur arabier.Meerden redelijk schoon af in Casa, en het begon te waaien s’avonds,en de Ouwe en ik vonden ons samen aan dek om extra trossen uit te zetten…de bemanning was spoorloos,gewoon naar huis gegaan, zonder iets te zeggen.Een slecht begin van een eindeloze lijst van slecht zeemanschap.Breek me de bek niet open.Totaal geen verantwoordelijks gevoel dit zootje ”ongeregeld

  • @Mart
   Maar ze moeten aan worden genomen…. Nee, ik zal me niet te buiten gaan aan dat wat ik nu denk.

 7. “Totaal geen verantwoordelijks gevoel dit zootje ”ongeregeld”
  .
  mart, is neger-mentaliteit, poen binnen, dan feest vieren en neuken tot het geld weer op is, daarna zien we wel weer……

 8. Er bestaan geen gematigde moslims, want er bestaat geen gematigde islam. De islam=koran/hadith/sharia en daar is niets gematigd aan. Zoals onder alle mensen bestaan er wel gemakzuchtige moslims: die er niet te veel tijd aanbesteden en/of gewoon met de kudde meelopen. Zo lang die zich echter moslims blijven noemen, kunnen ze ook radicaliseren. Ze hebben namelijk geen weerwoord als ze door vrome moslims op de boeken en geschriften worden gewezen. Want die zijn niet gematigd. En ze weten: op afvalligheid staat de doodstraf en in het Westen minimaal verbanning uit de groep.

 9. Leugens corrigeren. Dat gebeurt elke dag met hulp van een democratisch gekozen regering. Fitna, de film, werd door hun als leugen gezien. Daar kan je tegen protesteren tot je een ons weegt. Vechten tegen de bierkaai is altijd het eindresultaat. Neem de laatste tien jaar Nederlands nieuws. Tot het je neus uitkwam werden gelovigen, met AK47, afgebeeld als strijders voor de goede zaak. Vanaf Chechnya tot Kossovo, helden , allemaal, zonder uitzondering. Ook de school in Beslan werd afgedaan als eigen schuld. Het idiote van alles is wapens, in hun gelovige handen, is correct en normaal,volgens regering en media. Ook werken voor brood is gelovig abnormaal. Het is bidden, reizen, of je zelf opblazen, wat de klok slaat. Een inkomen verdien is officieel een ongelovig probleem. Dit is Nederland vandaag. Dankzij een meerderheid die dit wil.

 10. Er is maar 1 manier: islam afzweren of vertrekken.
  .
  Een oprecht ‘gematigde moslim’ neemt de koran niet als het letterlijke woord van God, en kan daarom met een gerust geweten uit de islam treden naar een alternatieve Godsbeleving.
  .
  Een moslim die problemen heeft met deze keuze neemt de koran met al z’n funzige oproepen tot moord en doodslag als het letterlijke woord van God. Deze moslims zijn een potentieel gevaar en dienen daarom te vertrekken naar een islamitisch land naar keuze.

 11. eigenlijk ben ik wel blij dat die moslims niet massaal gedemonstreerd hebben,
  dit bevestigd alleen maar meer hun foute motieven !
  .
  zijn er nou geen linksmensen die dit nou zo kunnen beredeneren ?
  het is toch zo duidelijk als wat ?

 12. Hoe kun je gematigd zijn in een religie die de absolute waarheid in pacht meent en zegt te hebben? Absoluut is absoluut. Als je dat aanhangt, ben je fout. Dan ben je de vijand. Zeker als er aan ‘onze’ kant doden vallen. Feuer frei.

  • @Heikneuter

   http://www.mirror.co.uk/news/world-news/evil-paris-attack-killers-high-6849631

   Ik heb het getracht op DDS duidelijk te maken maar DDS mikte al mijn comments in de afvoer, ja er zitten absoluut totale mafklappers tussen, maar ik krijg tevens het idee dat er een groep helemaal dol wordt gevoerd met drugs. Ofschoon weinigen het willen aannemen is het Wahabi o zo fijne whisky zuipende en hoererende opgewaardeerde prinsengebroed helemaal niet religieus (nou ja voor de schijn), maar op zoek naar macht! Nou met een paar maten erbij die dat mogelijk maken (Erdogan is de domste van het stel, maar deze persoon:http://www.redstate.com/diary/jeffdunetz/2010/08/24/how-zbigniew-brzezinski-created-the-taliban/

   De slimste).

   Het is een gruwelijk spel, het grote schaakspel.

 13. https://twitter.com/Jenn_Abrams/status/663430558366609408

  Zo wordt het kleine grut geïndoctrineerd.

 14. @FK01, 19-11, 20:22
  Salaam staat ook in mijn boekenkast.
  De verwekker van S.Salaam was degene die weigerde om Rita Verdonk de hand
  te schudden. Zit nog steeds in Tilburg, als mijn info klopt.
  PvdA-burgemeester(…!) wilde hem zelfs uitzetten.
  Meer over deze infiltrant en “nageslacht” op deze vlot weglezende PDF:
  http://tinyurl.com/7zl4y95

 15. Journalist Patrick Pouw heeft een jaar onder orthodoxe moslims geleefd en er een boek over geschreven, Salaam. Ik ken Patrick als een heel integer persoon.
  Hij schreef dit:
  ‘We hoorden dat Allah de oorlog had verklaard aan de vijanden van de moslims. We leerden dat alle ongelovigen vijanden van Allah waren, dat iedereen die niet de islam aanhangt een vijand van Allah is. We hoorden dat oprechte liefde voor Allah betekent dat we de vijanden van Hem moeten haten, en moeten zien als ónze vijanden. Dat was niets minder dan een verplichting.’
  En dit:‘Uit het vrouwenlokaal kwam die avond nóg een vraag: “Wat moet een zuster doen met een bijbel van haar middelbare school, die ze nog in huis heeft?” Suhayb Salaam nam geen tijd om na te denken en zei vol overtuiging: “Verbranden!”‘
  En dit:
  “Suhayb Salaam verwees naar de Koran en verklaarde dat christenen beter te vertrouwen waren dan joden als het erop aankwam. “De joden deinzen er niet voor terug om de moslims te bedriegen.”

 16. Likoed Nederland

  19 november 2015 op 20:18

  Dit was in een moskee in Frankrijk te horen – op de dag van de aanslagen!

  http://likud.nl/2015/11/islamitische-preek-in-frankrijk-op-de-dag-van-de-aanslagen-wij-willen-dat-onze-kinderen-frankrijk-zullen-regeren-zegen-de-jihad-strijders/

 17. Al dat gepraat over de moslims heeft ook wel wat aandoenlijks. Het lijkt namelijk sterk op een zoölogische verhandeling. Over de ijsbeer bijvoorbeeld. Alle gedragskenmerken van het dier worden vastgelegd, geanalyseerd en zo mogelijk verklaard. Ondertussen blijft de ijsbeer gewoon een ijsbeer. Net als een moslim gewoon moslim blijft.

 18. Die dag dat je tot de schokkende ontdekking komt dat moslims ons haten.

  islam geeft mohammedanen de opdracht ons te onderwerpen, islam geeft mohammedanen de opdracht ons te bevechten tot we ons overgeven. islam maakt barbaren van mensen. islam beveelt dat moslims niet met ons op een normale manier mogen samenleven. Samenleven is onmogelijk met islam. Al 1400 jaar loopt het op een bloedbad uit overal waar islam voet aan land zet. Elk land waar islam binnenkomt wordt na kortere of langere tijd gezuiverd van de oorspronkelijke inwoners. Dat hadden de heren machthebbers kunnen en moeten weten. Ze zijn schuldig aan elke dode die valt door islam in het Westen omdat ze dat weigerden te erkennen en er naar te handelen.
  http://fubar.mobi/2015/11/19/die-dag-dat-je-tot-de-schokkende-ontdekking-komt-dat-moslims-ons-haten/

 19. Roger Cuckierman, head of the official French Jewish lobby ,was invited to speak on French public radio to pontificate on the latest horrifying Islamist terrorist attacks in Paris attacks killing at least 129 people. In the “secular” French Republic, state-employed journalists apparently think being the head of a tribal-religious ethnic lobby formally representing one-sixth-of-one-per-cent of the French population is grounds for of being given ample time on the airwaves. Armed with his supposed moral authority, Cuckierman naturally made a number of demands and suggestions: France’s tradition of secularism (laïcité) should be abolished in order to finance “moderate” Muslim clerics: “It is unhealthy that in France mosques are financed by foreign countries. There should be an Islam of France with imams who speak French and who respect the values of the Republic. Perhaps we should, even in violation of the law of 1905 [instituting secularism], have France pay the imams.”
  Nu jullie weer…

  • Well Barabara Lerner Spectre, Paideia, Sweden also gave her advise. and demands.
   Follow our leader

   • Ja, dit is wat ze bedoelt: Many of the Goyim have not yet learned how to be multicultural. We Jews are responsible for their transformation, which must take place. The Goyim are not permitted to retain their traditional societies. Jews are at the centre of the destruction. It’s a huge transformation for the Goyim to make. They must all be forced into a multicultural mode, and Jews will be resented because of our leading role. But without that leading role, and without that transformation, the Goyim nations will not survive.

    • en het geraaskal van deze oude heks is voor jou bewijs dat de joden overal achter zitten? Ga toch heen man. Je hebt teveel uit die heilige graal gedronken of wat je daarvoor aanziet.

     • Hei man, ze heeft het toch gezegd hé man, niet voor een goy publiek man, maar voor een ‘geselecteerd’ publiek man. En nee man, dit is niet hét ultieme bewijs van hun medeplichtigheid. Maar ze hebben er met hun geld en macht ook niets maar dan ook niets aan gedaan om het te verhinderen, man! Als je nu eens iemand van de tribe kon noemen die niét voor een multicultureel europa is en er zich tegen heeft verzet, man.

 20. Het wordt toegestaan Wie het vermeld wordt aangevallen door U bijvoorbeeld. Het bizarre is dat er nauwelijks afstammelingen zijn van het Joodse volk maar wel zich Joden noemende afstammelingen van Chazaren een Turkse etniciteit. ergo geen Semieten e.a. volgens OXford Sir Dimitri Obolonsky – Robin Milner Guland Univerity van Gulland – Nikolai Dejevsky en de geneticus rabbi Ehram El-Haik Ik kwam in Rusland , Oekraïne sinds 1980 Deze stammen gedragen zich als vrijmetselaars loges U moet de crimineel Oligarch Igor Kolomoisky maar eens opzoeken Hij bouwde een gigantische Synagoge, annex business centr, hotel in Dnjepropetrovsk Beschermd door het Anti-Semitische Dnepr regiment onder leiding van de Facist Dimitro Jarosch Na zoeken dus
  Israël is ook volgelopen door deze mensen Het waren de Christenen voor Israël die 10 tallen jaren deze Chazaren naar Israël brachten waar ze met de nek werden aangekeken en nu bijna 50% vd bevolking (Russisch sprekenden) uitmaken Zie hol-doc

 21. Aankondiging: Het geweld in Parijs zal vrijdag bij veel moskeeën in Nederland krachtig worden veroordeeld https://t.co/9LTQJe10U8
  .
  De motivatie is niet dat men meeleeft, kwaad is en wil dat dit gedrag van ophoudt.
  Nee, de motivatie is extern. Bijna omdat de regering er om vraagt.
  .
  CMO: ,,In de islamitische traditie is het mede een taak van de imam en de lokale gemeenschap om te voorkomen dat de samenleving afbrokkelt en de verhoudingen op scherp komen te staan”. ,,De radicalisering en maatschappelijke vervreemding van burgers dienen door alle verantwoordelijken te worden bestreden.”
  .
  De verhoudingen op scherp, dat is niet gunstig voor de islamisering die net zo lekker voort sluipt.

 22. “Dat is de voedingsbodem voor ISIS: Het massale wegkijkgedrag onder de elite”
  .
  Over welke elite hebben we het, onze blanke elite? En dan doelen we op de echte elite zoals de Bilderbergs en niet op semi bn-types als Arie Boomsma neem ik aan?!
  .
  Ik meen dat op dit moment nog maar 10% van de wereldbevolking blank is, en dat percentage daalt gestaag cq de niet-blanke bevolkingen groeien in rap tempo. Ik begin het vermoeden te krijgen dat de blanke elite eieren voor z’n geld gekozen heeft en hun eigen voetvolk voor een paar zilverlingen over de kling gejaagd hebben. Immers, zal jij ze missen? (ik moest hierbij denken aan Dr.Evil die dreigt de maan op te blazen wanneer hij z’n geld niet krijgt, waarop de president twijfelend aan zijn generaals vraagt: ‘zullen jullie ‘m missen? 🙂
  .
  Alleen al vanwege het kunnen vervaardigen van dit soort (flauwe) films prijs ik het westen en haar samenleving.

 23. @Ni28 , Als die gematigde Moslims al bestaan houden zij zich oorverdovend stil. Voel de spanning in de “samenleving” elke dag toenemen. Wanneer worden de gedogers ter verantwoording geroepen? Wanneer wordt Den Haag bestormd. Gooi de grenzen dicht! (eventueel zoals de oude BeNeLux). BBB? Ja. Bezorgde Boze Burger.

  Gr Porta

 24. Ik denk niet dat er gematigde moslims bestaan. Wel zwijgende moslims.

  • Gematigde islam bestaat niet, moslims die zich niet aan de regels houden wel.
   Maar je weet nooit wanneer ze besluiten dat wel te doen en last krijgen van het Sudden jihad Syndrome.
   Er hebben 30 moslims geprotesteerd op een aantal van 5 miljoen in Parijs / Frankrijk Vergelijk dit eens met de massale woede uitbarstingen over cartoons.

 25. Gisteren bij het programma Arena waren zes, waaronder een bekeerling, (gematigde?) moslims om over onder andere het gebeuren in Parijs te spreken. Ik heb maar heel even gekeken want ik kan het niet aanzien al die hoofddoeken. Ze riepen nu nog ‘maar Nederland is ook ons land’, je hoeft niet lang te wachten voordat ze roepen ‘Nederland is ons land’.

 26. @ Hugoden: Ik heb mij fanatiek bezig gehouden sinds 2002-2004 om UKR bij de EU te krijgen maar geweldloos Momenteel is er echte armoede in het land en Oligarchen=uw verhaal stopt maar niet zgn. het geweldloos opschuiven van de Navo richting Rusland (tegen alle afspraken in). Van mij had u best wat minder fanatiek mogen zijn. Overigens is Oekraïne net als Turkije alleen op papier nog geen EU-lid maar ook daar zal de VS wel voor zorgen om dankbaarheid te tonen voor het in elkaar storten van Europa.

  • U heeft wel gelijk maar in mijn naïveteit kwam dat scenario niet voor! Ik had dan ook niet de leiding 😉

 27. Zet dit artikel nu eens naast het bericht dat ik las > Nederland subsidieert onafhankelijke journalistiek in Rusland en trekt 1,3 miljoen euro uit om onafhankelijke Russischtalige journalistiek te ondersteunen, want dat is volgens minister Koenders van Buitenlandse Zaken ook in Nederlands belang. < Ik ben de Russische taal machtig en ken de SU sinds 1980 en irriteer mij al decennia aan het verdraaien en negeren van Russische gebeurtenissen of statements van Poetin Dank zij dat weten wij niets over Rusland Er zitten machtige mensen achter Ik ben bang dat onze bestuurders daar niet tegen op gewassen zijn De grootse leugen van onze Westerse kant blijft dat wij niet toegeven dat de gewelddadige machtswisseling in Oekraïne een coup was Nulland liep de nieuwe regering samen te stellen terwijl de legitieme President nog in functie was. Ik heb mij fanatiek bezig gehouden sinds 2002-2004 om UKR bij de EU te krijgen maar geweldloos Momenteel is er echte armoede in het land en Oligarchen

 28. We mogen in onze handjes knijpen dat tot nu toe alle blanke autochtonen een stageplek hebben gekregen want wanneer dat niet het geval is dan gaan ze uiteraard, net als de islamitische slachtoffers van gebrek aan stageplekken, al schreeuwend ‘Wilders akbar’ met kalashnikovs op moskeeën en moslims knallen, dat is namelijk dé logica die de goedmens en de NPO ons door de strotten proberen te trappen. En wanneer dat mocht gebeuren dan moeten we volgens de goedmensen en de NPO vanzelfsprekend (gelijke monniken gelijke kappen) begrip hebben voor de daden van deze stage loze blanke autochtonen want het is tenslotte onze eigen schuld.
  .
  Wanneer je de situatie omdraait dan zie je plots de waanzin van al die zieke excuses voor de verschrikkelijke wandaden en slachtpartijen van moslims die de goedmensen en de media ons door de strotten proberen te trappen..

 29. Alhoewel nog enkele karakters beschikbaar kwam de laatste link van
  15:05 niet door.
  Bij deze: http://tinyurl.com/oxs8wfe

 30. Meteen maar met de deur in huis: “gematigde” moslims bestaan niet, net zomin
  als dat er een gematigde islam zou bestaan.
  Erdogan zei eens: er is islam en dat is het. Deze islamofascist vond de term
  gematigde islam zelfs beledigend.
  Geert Wilders* weet dat heel goed maar hij schijnt het iedere keer weer te vergeten,
  alhoewel hij daar niet alleen door mij vaker op is gewezen.
  In de afgelopen week heeft een aantal moslimorgansaties geprotesteerd tegen
  de aanslagen, maar dat is een hypocriete houding.
  Ze(1) doen dat voor de bühne, voor de vorm. In werkelijkheid denken ze:
  goed dat de ongelovigen een lesje krijgen.
  Waarom moslims voor de vorm protesteren heeft alles te maken met het
  fenomeen TAYSIR. Vrij vertaald is dat de indruk van liberaal zijn wekken
  maar in werkelijkheid totaal andere plannen hebben.
  Dat en meer op: http://tinyurl.com/o5sk3ly

  *Snowden opsluiten, de bloody limit.!!!
  http://tinyurl.com/pcjtoft
  1) het zijn allemaal infiltranten.! http://tinyurl…

 31. “Je vraagt je bang af welke overtreffende trap van Parijs daar nog voor nodig is.”
  .
  ik denk dat als de goedmensch in de laatste seconde van zijn/haar leven, zijn eigen hoofd over straat ziet rollen, dan denkt hij ; oh, oh, zijn toch niet zo aardig als ik dacht, die moslims….

  • Correctie: je kunt je eigen hoofd niet over straat zien rollen. Hoogstens kun je je lichaam zien zonder hoofd. En, als de poorten van de hel zich voor je openen, het demonisch lachende gezicht van Alexander Pechtold, die je bedankt voor alle steun om dit mogelijk te maken, en daarmee doorgaat tot in het oneindige..

   • correctie, je kan wel je eigen hoofd zien rollen hoor, als je maar zorgt dat je op het “goede” moment voor een grote spiegel staat 🙂
    .
    maar desalniettemin beste machteloze, het was als beeldspraak bedoeld 🙂

    • Verhip je hebt gelijk, dan kan ’t wel 🙂
     .
     Beste harrynak, die opmerking van mij was lollig bedoeld. Beetje galgenhumor in deze donkere tijden kan geen kwaad 😉

 32. 40 jaar geleden was het nog redelijk toeven in islamitische landen.
  Pas toen Arafat begon met zijn haat tegen joden en Israël ,verspreidde de frustratie en haat zich snel , met name bij de vele gastarbeiders in Europa.
  Daar begon ook de opleving van die islam en dankzij het pamperen van socialistische partijen werd het sterker en woekerde voort en de generaties die volgden.
  De hardliners domineerden en de gematigden kunnen alleen maar zwijgen en instemmen.Angst en frustratie bij de gematigden en pure haat bij de rest.

  • Ik ben van het bouwjaar 1967 en ik herinner mij dat het mis ging vanaf het moment dat khomeini aan de macht kwam in Iran. Hierna begonnen ook de soenieten te radicaliseren. Met geld van het Midden Oosten werden er in Afganistan en Pakistan, met steun van Zia ul Haq madrassas gebouwd waar jongeren werden gehersenspoeld met de meest agressieve interpretatie, of beter gezegd de letterlijke interpretatie, van het haatboek Koran.
   Het Palestijns- Joodse conflict was wel een belangrijk tool. De haat van Mohammed tegen de Joden kon zo vormgegeven worden via het Palestijnse conflict. In feite is dat conflict ook gecreeerd door de internationale gemeenschap. Die hebben een constructie bedacht en opgelegd die nooit kon werken.

 33. Kijk uit. Wijzen naar de miljoenen migranten die nu op uitnodiging binnenkomen, daar houdt Junker niet van, heeft hij letterlijk gezegd. Deze man hoort eigenlijk in een afkick alcohol kliniek thuis, maar is de belangrijkste baas.
  Merkel is een machine. Geprogrammeerd om Kohls EU te behouden, desnoods als dit rivieren van bloed kost. In feite is zij vele malen gevaarlijker dan al haar voorgangers, 1 in het bijzonder. Dat komt omdat haar gevolgen nog eeuwen kunnen voortetteren, ja het kan zelfs onze ondergang worden. Maar deze dominees dochter verkeert in de gelukzaligheid dat ze een Gutmensch is.
  Er waren hier die waarschuwde voor de eerdere profetie van een Engelse minister, over de rivieren van bloed die de moslimmigratie zou teweegbrengen, al eind 60 was deze profetie bekend. In Nederland werd PF op de NPO voor minder- sorrie buitengewoon minderwaardig mens uitgemaakt, zelfs AH heeft dit nooit gezegd. Hij schreef over de ubermensch in de context van Romeinen.

 34. Weer een goede analyze Joost, de vraag dient zich aan of we dit dan maar ook radicaal moeten oplossen? Ik denk dat we dat gewoon moeten doen. Maar we gaan het niet doen natuurlijk, dat is niet politiek correct. Dus, als we ageslacht gaan worden in de steden weten we in ieder geval de verantwoordelijken te vinden.