2015, het jaar waarin robot Rutte ons land kapot zweeg.

Door Joost Niemöller

Premier Rutte was afgelopen jaar de meest besproken politicus online. Het belangrijkste item daarbij was zijn afwezigheid, met name in het ‘vluchtelingendebat’,  wat eigenlijk een ‘immigratiedebat’ zou moeten zijn, maar in dit land wordt er nu eenmaal geen openlijk, en zakelijk immigratiedebat gevoerd, gebaseerd op echte cijfers. In dit land wordt er alleen maar van alles en nog wat geroepen over migratie, en dan noemen we economische migranten ‘vluchtelingen.’ Want dat klinkt zo lekker zielig.

En deze premier zweeg zelfs als hij iets riep.

Ik kan me niet voorstellen dat er tussen al die online reacties ook maar één positieve was. Behalve misschien wat plichtmatige van VVD collega’s. Ook binnen zijn eigen partij bestaat geen enthousiasme meer voor Rutte. Zelfs premier Balkenende had op zijn minst nog voor- en tegenstanders.

Nu zijn we in dit land qua premiers nooit rijk gezegend geweest op het gebied van visie. Den Uyl had zeker een visie, ook al was het niet de mijne. Drees had ook een visie. Kunt u er zo snel nog een paar opnoemen? Lubbers? Die leek nog iets te willen. Kok was een soort schoolmeester die deed wat Brussel vroeg. Die had nog een zeker gezag. Dat kun je zelfs over Rutte niet meer zeggen.

Maar in situaties van grote crises hoort er in een premier iets wakker te worden. Een gevoel van urgentie dat hem betekenisvolle woorden geeft. Woorden die niet voortkomen uit plicht maar uit een echt gevoelde noodzaak. Vanuit iets vanbinnen. En met die woorden kan een nationaal debat op gang komen. Dat zijn niet zomaar de werktuigelijke woorden die mechanisch uit de mond vallen van de robot Rutte bij bijvoorbeeld het wekelijkse gesprek met de minister president. Ik kijk daar wel eens naar en blijf me verbazen over de leegte die ik dan zie. Die man is er wel, maar hij is er niet.

Een echte premier is geen doodse robot. Een echte premier is een bevlogen leider. Iemand die iets wil.

Een echte premier moet dan ook een verhaal hebben op de momenten dat het ertoe doet. En de onvoorstelbare golven ‘bovennormaal gezonde’ jonge mannen die zonder enige controle Europa binnen marcheert vanuit islamitische landen, alleen omdat mevrouw Merkel dat een goed idee vindt, hebben tientallen miljoenen Europese burgers verontrust. Het is ook de kwestie die met afstand de meeste Nederlanders verontrust.  En die verontrusting dient een stem te krijgen door de leider van dit land.

Niets. Nada.

Rutte noemde de door hem verfoeide ‘visie’ vorig jaar de olifant die het zicht belemmert. Ik weet niet wie hem deze domme oneliner ooit heeft ingefluisterd, maar die zou onmiddellijk ontslagen moeten worden.

Gisteren riep Samsom dat Nederland met gemak 200.000 illegale immigranten zou kunnen opnemen. Geert Wilders vroeg Rutte daarop wat zijn reactie is. Ik denk niet dat iemand nog in die reactie geïnteresseerd is, want Rutte geeft per definitie geen interessante reacties op de migratiestroom.

We weten al dat Rutte zich er niet over uit wil laten wat we kunnen of zouden moeten verwachten.

Niets zeggen, zijn ding.

Overigens: De meest interessante reactie zou zijn: Waar is dit getal op gebaseerd? En vervolgens: Zouden we daarover in Nederland niet eens een op cijfers gebaseerd debat kunnen voeren? Maar van zo’n inhoudelijk debat zien we niet eens het begin.

Rutte doet wel wat Samsom ook doet. Gewoon maar iets roepen.

Zo riep hij dat EU landen die geen immigranten wilden opnemen, financieel gestraft moeten worden.

O ja? En hoe had hij dat dan voor zich gezien?

En dat op basis van de luchtfietserij uit Brussel over een herverdeling, waarvan iedereen weet dat die met de open grenzen nooit nagekomen kan worden?

Rutte riep dit jaar eens op tot ‘rust.’

Maar het gaat niet om ‘rust’ tegenover ‘onrust’, mijnheer Rutte. (Knock knock who’s there.) Het gaat om een echt debat wat in elke echte democratie zou moeten plaatsvinden. En u heeft daarin een taak. U heeft als taak iets te vinden.

En, o ja, de drie miljard die de EU in het kader van de migratie overmaakt naar Erdogan, die gaan volgens Rutte niet naar Erdogan. Zegt Rutte. Die ook wel weet dat hij liegt dat hij barst.

Dat helpt echt niet hoor.

Rutte noemt zelf het premierschap ‘een baan.’

Dat zegt eigenlijk wel alles.

Vanaf 1 januari komt daar dan het voorzitterschap van de EU bij, en dat zal voor Rutte een reden zijn om zo mogelijk nog meer te praten en nog minder te zeggen.

Stond Wilders maar wat minder goed in de peilingen, dan was robot Rutte snel verdwenen. Door de achterdeur waar hij binnenkwam.

 

 

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

34 Reacties

 1. Rutte is een ramp voor NL en zo zal hij ook de geschiedenis ingaan: als verrader, leugenaar, bedrieger, leeghoofd , lachende zak lucht, als iemand die maar van twee dingen houdt: van macht en van zichzelf.
  2015 is een rampjaar door de steeds maar groeiende stroom islamitische gelukszoekers en godsdienstwaanzinnigen. Een ramp die de komende jaren tot ONGEKENDE taferelen zal leiden. In 2015 is de grens overschreden: door het achterlijke gehuil van regentenkliek en media over die “arme vluchtelingen” wordt NL een HEL Dit jaar zal de stroom nog verder toenemen en ook door gezinshereniging een gigantische tsunami worden.
  Ik ken mensen die erbij betrokken zijn: het is absurd. Iedere zielenpoot liegt dat het gedrukt staat. Een Syriër met vergunning ( !!! ) voor Amerika vraagt op Schiphol asiel aan: hij mankeert van alles en in Amerika is de zorg zo duur! Een Syriër vertrekt uit Zweden, want hij moet zo lang ( 3-6 maanden !!! ) wachten. Dan maar naar NL. Het is niet normaal!

 2. Nederland, Europa, is op weg naar tijden van voor Columbus. Dat betekend achteruitgang. Neem het begrip werken of salaris. Die gaan verdwijnen. Lees wereld geschiedenis van voor deze ontdekker, en daarna. Vooral de rol van Nederland. Het betekende ongerijmde lokale voorspoed met religie als richting aanwijzer. Rusland verstoorde dat door hun revolutie. Wat uiteindelijk uitdraaide op Mandela Freedom als hekkensluiter. Bilderberg is de club die de zure pruimen kauwt van deze gekte. Zij moeten u terug begeleiden naar het pad van knecht en onderdaan zoals de natuur het wilde., niet de Russen. Dit werkt erg verwarrend op deze generatie gewend aan lekkernij en uitkering. Maar zal net als in de bio industrie geaccepteerd worden door het niet hebben van keuze.

 3. http://www.demorgen.be/opinie/dit-is-geen-vrolijke-nieuwjaarsbrief-b5820420/

 4. Rutte is een totaal lege huls. Geen wonder dat die relatieloos blijft. Zielige stumperd.

 5. @Dick en allen:
  Een beter 2016 toegewenst met MEER ACTIE.!!!
  Email van M.de Graaff ging niet naar wens…
  marcel.degraaff@europarl.europa.eu

  • Aanvulling van mijn eerdere comments:
   Op z’n zachtst gezegd heel erg vreemd, dat stemgedrag van degenen
   die VRIJHEID in hun vaandel hebben staan en hebben
   meegestemd met alle privacybeperkende maatregelen van
   niet alleen Rutte II & Co…!!!!!
   http://stopdebankiers.eu/pvv-heeft-grote-bek-over-eu-maar-wil-geen-kleur-bekennen/
   (de stilte hier is trouwens oorverdovend…)

 6. @G.Deckzeijl, jij ook de beste wensen.
  .
  ” met MEER ACTIE.!!!”
  .
  Goed plan, wat had jij concreet in gedachte?

  • Dick,
   Volgens mij check jij vast wel je eigen comments.
   Doe ik ook en ik ben blij dat Joost die van mij onverkort plaatst.
   Jij stelt dus een retorische vraag.

   • @G.Deckzeijl.
    Je roepetoetert continu dat er actie ondernomen moet worden. Ik hang aan je lippen, ben één en al oor. Waarom vertel je dan niet concreet wat voor acties je in gedachte hebt? Ik wil geen linkjes want die linkjes waar je mee komt daar kan ik helemaal niets mee, veel gekukel maar geen eieren. Ik wil in jouw woorden horen wat voor concrete acties jij in gedachte hebt. Is toch niet zo’n vreemde vraag?

    • Dick, 3-1, 12:52
     Als je echt te BELAZERD bent om goed onderbouwde info te lezen, ja,
     als je zelfs te BELAZERD bent om mijn comments op deze website
     GOED te LEZEN en de links aan te klikken, ben je de grond niet waard
     waar je op loopt. Ik ga je de waarheid laten lezen: jij bent er één van dat gigantische leger katuitdeboomkijkers in dit land die geilt op de inspanningen van anderen die de hete kastanjes uit het vuur halen.
     Jasterke, da’s een actievoerder! Willemientje idem dito!
     Jij wilt er op een makkelijke manier komen, jij wilt alles op een presenteerblaadje en je bent niet de enige.
     Het is precies DIE takke-mentaliteit die tussen 1 sep 1939 en 9 mei 1940 bon ton was in dit land. De rest is geschiedenis.
     Spijtig voor Joost Niemoller, maar ik hou ’t hier echt voor gezien.
     Er wordt hier alleen maar langs elkaar heen GEOUWEHOERD,
     9 van de 10 keren niet eens on topic.
     Tijd- en energieverspilling.
     En dan kan ik nog niet eens alles hier neertikken, want het aantal
     zinnen…

 7. @G.Deckzeijl.
  .
  Ik stel gewoon een vraag. Als je de vraag niet kan beantwoorden dan moet je niet op mijn vraag reageren met nietszeggendheid, en zeker niet agressief gaan doen.
  .
  Als jij het ons/mij kwalijk neemt geen acties te ondernemen en ik vraag jou welke concrete acties jij dan in gedacht hebt, ook al zou je het ergens in een reactie al verteld hebben dan nog zou je het zonder enig probleem nog keer kunnen vertellen, waarom niet? Waarom wel heel veel woorden gebruiken om maar geen antwoord te geven? Je had al die letters ook kunnen gebruiken om antwoord te geven. Waarom zoek jij het antwoord niet op in de reactie waarin je vertelt wat voor concrete acties je in gedachte hebt en kopieer en plak je het in een nieuwe reactie als antwoord op mijn vraag? Kleine moeite toch?! Ik heb het iig niet kunnen vinden, anders had ik de vraag niet gesteld. En ja, linkjes klik ik om diverse redenen niet aan. Ik begrijp echt niet waarom je zo boos doet.

 8. Toch heeft onze minister president manhaftig land en volk beschermd tegen de meest afschuwelijke terreur aanslagen die we ons voor een jaarwisseling konden voorstellen. Daar moeten we toch respect voor hebben. Ahum. Vandaar iedereen een voorspoedig en vooral een bom-vrij 2016 toegewenst!
  Overigens wil ik ook nog even kwijt dat de enige terreur daad die Nederland trof niet uit de ISIS hoek kwam maar van de V&D eigenaren. 10.000 werknemers op oudejaars dag mededelen dat ze de zak hebben. Wat een schoften.
  http://langleveeuropa.nl/2015/12/vd-sun-capital-en-zwarte-zwanen/

  • Macintosh Retail, het moederbedrijf van schoenenwinkelketens zoals Scapino en Dolcis, is woensdag failliet verklaard. Eind 2014 werkten er ruim tienduizend medewerkers bij Macintosh. Het bedrijf is actief in Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk.

 9. Joost zijn observatie is recht in de roos. De afwezigheid, de holle kunstmatige woorden en de absolute afwezigheid van iedere menselijke of nationele visie.
  Caroline beschreef hem al eerder als de man zonder eigenschappen.
  En naast hem heeft hij de hofnar Samsom, die op bevel lacht en jankt. Pierrot en domme augustijn. Dat zijn onze leiders. Absurd, schandalig, verbijsterend en in en in triest. Op den duur fataal ook.

  • @DG
   It’s a banksters war. De Backspine moet je zoeken in de BRICS en die tracht men uit elkaar te spelen. Het is gewoon een gore oorlog en het leven van een mens? Wa’s dat? Het kan ze echt niet verdommen DG. Gaat het mis zit het puikje van de elite (Rutte is net zoals Obama een puntmuts) verworden wij tot zoutpilaren. De enige lol vooraf is dat als zij de koppen uit de bunker steken, de aarde woest en ledig zullen zien.
   Maar ja, dan begint het spel opnieuw. Zal de mens het ooit leren?

   Religie is een dwangmiddel, en dat weet/wist elke heerser. Reli en kapitaal is een één op eentje. Nooit anders geweest.

 10. @Joost, ik breek even in met een off-topic, om jou , de jouwen en je lezersschare een gelukkig en productief jaar te wensen en omdat ik wel zeker weet dat je stiekem af en toe Fenixx bezoekt hier een ‘zwam’verhaal ter lering en vermaak van u en uw lezerts (of is het lezerds?), zij het boeren, burgers of buitenlui.
  http://fenixx.org/2015/12/31/oud-en-nieuw-20152016/

 11. Ik kan die vent werkelijk niet meer luchten of zien. Als ik hem op straat tegen zou komen dan zou ik een ongeluk begaan.

  Het allerergste is nog wel zijn schaamteloze gelieg. Als je bepaalde leugens zelf gelooft dan is het nog te begrijpen, maar hij liegt, weet dat zelf ook, en voelt er volgens mij geen enkele schaamte bij.

  Dat was zo bij de 1000 euro die hij elke werkende beloofde. Dat was zo toen hij inzake MH17 beloofde dat de onderste steen boven zou komen. Dat is zo met de 100 miljard euro die Kamp en Nijpels uit willen geven aan windmolens en zonnepanelen. Vrijwel met alles. Dus die kan inderdaad beter zijn kwek dichthouden, beter voor de gemoedsrust.

  Ik gun hem niet eens meer een proces, zelfs niet a la Ceaucesku. Gewoon lynchen die vent. Als die toch een goed excuus heeft dan hangen we hem wel apart.

 12. Mooi stuk. Oorzaken liggen lijkt me wel iets dieper, namelijk het uit elkaar groeien van de politieke en culturele ‘bovenlaag’ — of eigenlijk ook een fors deel van de bevolking — en laten we het “realiteit” noemen. Of de redelijkheid. Een gezond lichaam heeft een gezonde weerstand tegen indringende ziektes of het vermogen deze aan te passen aan het eigen lichaam (door iets te zijn wat de binnenkomer WIL overnemen en deel van uit maken, bijv de voormalige, nu uitgeholde Amerikaanse droom).

  Een land is sterk in dezelfde mate als het één is. We moeten constateren dat ons land (en Europa, de Europese “wil tot iets”) zwak is en verdeeld . Vandaar de oproep om eenheid maar dat gaat het niet redden. Eenheid komt uit gedeelde visie. Een basis ergens hebben.

  In deze richting moet er gezocht worden. Immigratie is symptomendiscussie hoewel dat wellicht kan leiden tot betere vragen. Intelligentie en eerlijkheid zijn twee verschillende dingen helaas.

  • @DirkM: “Immigratie is symptomendiscussie hoewel dat wellicht kan leiden tot betere vragen”
   .
   Je predikt eenheid, hoe zie je dat dan voor je met het massaal binnenstromen van mensen uit totaal andere culturen waarvan velen ook nog eens een religie aanhangen die per definitie niet verenigbaar is met onze manier van samenleven. Hoe zie jij die eenheid voor je, of het tot stand komen daarvan?
   .
   “Intelligentie en eerlijkheid zijn twee verschillende dingen helaas.”
   .
   Als je intelligent bent dan ben je eerlijk, alleen de dommen houden zichzelf voor de gek.

 13. Rutte en zijn ploeg zijn geen regerend team, het PR functionarissen die lopen te spinnen om de gebeurtinissen die ons onvermijdelojk overkomen zo prettig mogelijk te verkopen als terecht en moreel zeer verheven zoals een ‘waarden’ gemeenschap betaamt. Den Haag heeft niets meer te regeren ze zijn verschrompeld tot een filiaal van Brussel waar ze alle beleidsbevoegdheden aan hebben vast geklonken door een serie van ondemocratische verdragen, afgesloten door de regeringen van decennia voor hen. Ze mogen/kunnen op de winkel passen als ze zich zo goed mogelijk aan de ECB normen houden, 3% en 60% of anders draconische lastenverzwaringen, dat is hun marginale ruimte. Om zelf echt te regeren zoals een Orban van Hongarije daaar zijn het veel grote bangerikken voor. Ze willen beslist niet uit de pas lopen met Berlijn/Brussel/Parijs dat zou hun carriere perspectief alleen afbreuk doen en dat eigenbelang weegt veel zwaarder dan het landsbelang.

 14. Misschien zegt Rutte wel niets omdat hij niets te zeggen heeft. Als je ziet hoe hij Juncker een zoen geeft dan zegt dat een hoop over de verhoudingen binnen de EU. Rutte is ook maar een marionet en wordt gebruikt om alle EU plannen bij ons tussen de oren te krijgen. Rutte zegt niets over de illegalen stroom omdat anders Juncker boos wordt.
  Vroeger had je een paar kritische journalisten die de politici nog wel eens uit hun tent lokte maar dat is er tegenwoordig ook niet meer bij. Alles is zo vlak en inhoud en kritiekloos. Alles wordt geslikt door de msm journalisten voor zoete koek. Omdat ze bang zijn hun baan kwijt te raken. En Rutte praat met ze op de automatische piloot. Veel praten en niets zeggen. Daar is Koenders ook goed in trouwens. Die werd een uur lang voor een zaal geinterviewd over de “vluchtelingen”. Hij heeft inhoudelijk echt helemaal niets gezegd.

  • Inderdaad, de journalist van nu is bang zijn baan kwijt te raken. Tijdens mijn dagelijkse training kwam ik tegen het einde een oud journalist van de Gelderlander tegen, die beaamde dit.

 15. g.h.m.leferink

  31 december 2015 op 15:28

  Pamela Hemelrijk zei het al, dat je aan de Nederlanders geen kind hebt als die maar kunnen winkelen op de meubelboulevard. En alleen daardoor kon dit ratelmachientje Rutteflutte, doordat men was ingeslapen, premier worden. En die andere snelratelaar, (waarom moet dat zo nodig, moeten ze steeds nog nèt de trein halen?) Samsom, die is van hetzelfde laken een pak. Het bevestigt wat men al weet: holle vaten klinken het hardst.
  En Joost heeft gelijk, de laatste tijd zitten we niet al te ruim in de bekwame premiers. In de rij FLUTPREMIERS passen Balk Ellende, met zijn stiekem het referendum door de plee spoelen, kapitalist Wim K. (in naam, let wel socialist….), mede-hoofdschuldige aan Srebrenica, Joop den U. te B., die onze aardgasbaten verjubelde door potverteren, enz.
  Een zootje egotrippers van het ergste soort.

  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 16. 2015 gaat ook de geschiedenis in als het jaar waarin vier pvv-leden van het Europees parlement aangaven voorstander van de opsluiting van niemand minder dan
  NSA-klokkenluider Edward Snowden te zijn.
  Tot op de huidige dag wenst niemand binnen de pvv daarop te reageren.
  http://mijnvrijdenkersruimte.blogspot.nl/2015/12/pvv-is-een-partij-met-een-dictator-en.html

  • @G.Deckzeijl. Dan gaat het verwijt dat Wilders een vriendje van Poetin zou zijn ook niet op want Snowden vindt bescherming bij Poetin. Wat hebben we eigenlijk aan Snowden te danken, wat heeft hij voor ons feitelijk betekent, wat zijn wij opgeschoten met Snowden? Ik heb wel van z’n naam gehoord maar heb me er nooit verder in verdiept want hoe weet ik zeker dat hij geen talking head van het grootkapitaal is die zogenaamd als oppositie naar buiten gebracht wordt?
   .
   Je linkje verwijst naar een pvv bash-artikel die vertelt dat Wilders het grootkapitaal uit het zicht houdt. Toch wel apart aangezien de massamigratie door het grootkapitaal georganiseerd en gefaciliteerd wordt, het grootkapitaal is de enige die baat heeft bij deze massamigratie, m.a.w. alle andere politieke partijen zijn minstens net zo’n verlengstuk van het grootkapitaal als waar Wilders van beschuldigd wordt in dat artikel. Welke partij adviseer jij en waarom? Dit vraag ik omdat je verwijst naar een pvv bash-artikel.

   • Ik heb me toch gedwongen het hele artikel te lezen wat me in eerste instantie niet lukte, wat een kut artikel. Zo wordt aangehaald dat niemand als slecht geboren wordt, dat wordt de mens door omstandigheden. Echter, er wordt niet verteld dat ook niemand als moslim geboren wordt, er wordt wel verteld dat moslims uiteindelijk de grootste bevolkingsgroep zal worden in NL en dat we ons daar maar bij moeten neerleggen, we moeten zelfs een andere identiteit aannemen. Wilders wordt verweten alle moslims over één kam te scheren, om daarna dit te zeggen: ‘Geert Wilders is een belangenbehartiger pur sang van de grote (Joodse) banken en financiële elite.
    Dezelfde gewetenloze aanstichters van alle oorlogen, conflicten en economische misère waar de mensheid al decennialang aan onderdoor gaat.’ M.a.w. joodse instellingen zijn verantwoordelijk voor al het kwaad op de wereld, en de arme moslims zijn uiteraard slachtoffer.
    .
    Dat de islam niet te verenigen is met onze samenleving is een feit.

 17. @Dick, 31-12-2015, 16:04
  Wat Edward Snowden voor ons heeft betekend is een STOMME vraag!
  Waar was je al die tijd? Niet gemerkt wat hij over de praktijken van de NSA naar buiten heeft gebracht? CITIZENFOUR niet gezien?
  Hoe dan ook: mijn commentaar staat bij een stuk dat is geschreven door
  http://nederlandersunited.nl/ , NIET door mij.
  Hier staat ’t ook: http://tinyurl.com/ocm6ek3
  Als je mijn commentaar GOED hebt gelezen zul je gemerkt hebben dat ik
  die club goed doorheb en bv. niks te maken wil hebben met figuren die
  het bestaansrecht van de staat Israël in twijfel trekken. Degenen die dat
  doen liggen er bij mij meteen uit. Want zonder Israël (waar dat IS-tuig peuken voor schijt/hebben ze zelf toegegeven) was de EU allang islamitisch.
  Kortom: nu heeft iedereen de kans om naar de pvv te mailen(lijst op tweedekamer.nl) en zelf te vragen wat de reden van dat stemgedrag was van die vier EP-leden van de pvv in Brussel.
  Hier heb je de voorzitter: marcel.degraaff@europarl…

  • @Dick
   Aanvulling van 1-1-2016, 06:47
   https://ejbron.wordpress.com/2015/12/31/todenhofer-legt-uit-daarom-wordt-israel-niet-door-isis-aangevallen/#more-105351
   Nog een tip.
   Naar ik aanneem weet je wat knippen en plakken inhoudt.
   De fout die de meesten op het net maken is, dat zaken niet goed worden
   gelezen. De links in genoemd commentaar werken niet.
   Da’s niet mijn schuld.
   Waarom ik mijn land terug wil wordt vanzelf duidelijk.
   Geen misverstand: dat ik twijfel aan de bedoelingen van Wilders is buiten kijf, maar dat wil niet zeggen dat ik tav de opmars van veroveringsideologie
   islam van mening veranderd ben: NO GODDAMN WAY!
   Alle Nederlanders moeten eens leren LUISTEREN, en actie gaan voeren
   en sowieso HET PROJECT eens BETER gaan lezen!
   http://tinyurl.com/jcqhac5
   Op naar een islamVRIJ Nederland en EU.!!
   ophouden met kankeren achter de geraniums

   • Weet je wat het is, Wilders is de enige die zegt wat er gezegd moet worden. Of hij ook daad bij woord zal stellen is de vraag en als hij nooit de touwtjes in handen krijgt dan blijft dat de vraag, daarom zou het goed zijn wanneer Wilders de touwtjes een keer in handen krijgt zodat we in de praktijk kunnen ondervinden uit welk hout hij daadwerkelijk gesneden is. Krijgt hij de touwtjes niet in handen dan zullen we altijd met die vraag blijven zitten. Het mooie van de huidige situatie is, slechter dan huidige politiek kan niet, dus er valt niets te verliezen, behalve een eventuele valse hoop.
    .
    Mocht Wilders idd fake blijken te zijn zoals jij veronderstelt dan zijn we daarna voor eens en altijd van hem bevrijd, dat is ook wat waard, maar dan moeten we eerst de test aangaan. Blijkt Wilders fake te zijn, dan hebben we een democratisch probleem want zowel de ‘linkse’ als de ‘rechtse’ politieke ‘elite’ brengen ons regelrecht naar de afgrond, die bieden geen keuze.

 18. Lekkere Marxistische site Deckzeijl! De PVV heeft in het EU parlement (voor wat het waard is) tegen TTIP gestemd. Nationale parlementen tellen sowieso al niet mee dat is nep. Het EU parlement idem, maar dan weet u hoe de hazen lopen bij de stemmingen.
  Hoefijzertheorie/ neoliberalisme en nog een bak zwatel zijn een opium van het volk om er zich aan te laven voor een goed gevoel. De realiteit benaderen ze nog niet met een teennagel.
  De term neoliberaal is uitgevonden door Craig en hij bedoelde daar uiterst links mee, is ie ook een Amerikaan voor. Hoefijzer is net zo stom als dat twee minpolen elkaar aan zouden trekken/ twee pluspolen zelfde verhalen.
  Kortom, soort Joop marginaal. Zet anderen weg als fout en voilà het pleit lijkt gewonnen.

  Geweldig goed 2016 voor allemaal mensen!

 19. Er valt over te twisten: wanneer gaan bij meerderheid van de bevolking de ogen open, wanneer ontwaakt men, wanneer maakt het volksbewustzijn een sprong? Bij een Rutte die zijn mond houdt, maar wel zwijmelt als hij Obama een hand mag geven en blindelings doet wat de EU wil òf bij een politiek leider zoals Merkel die het voortouw neemt en moslimvluchtelingen/immigranten uitnodigt naar Europa te komen en zegt dat we de massale instroom als een kans voor de toekomst moeten beschouwen? Die preekt over verdraagzaamheid en haar tegenstanders uitmaakt voor xenofoob of racist. Die Rutte en andere EU-leden wil overtuigen om meer moslimvluchtelingen/immigranten op te nemen. Bewustzijnsgroei is het criterium.

 20. En dit is ook zo’n lekkere jongen.

  http://vrijetribune.nl/2015/11/georges-soros-wil-1-miljoen-migranten-per-jaar-voor-eu/

  Europa moet … Oh ja, van wie dan wel?

 21. Rutte is niet meer dan een gladde filiaalchef. Zo nep als die ‘onderste steen’ en die ‘€ 1000′ die daar onder ligt

  Zeer lezenswaardig artikel over de personen, instituties en uitgangspunten over de massaimmigratie. NWO is zo’n term die meestal niet meer dan vaag en in algemene termen geduid kan worden. De massaimmigratie is een verschijnsel waar die NWO duidelijk een gezicht krijgt:

  http://www.zengardner.com/globalist-multicultural-migration-agenda/