Rapport: Moslims mondje dicht over aanslagen

Door Joost Niemöller

In Groot-Brittannië was een grootscheeps anti-radicaliseringprogramma opgezet om aanslagen te voorkomen. Daarbij werden moslims aangemoedigd om met tips te komen, mochten ze iets horen over voorbereidingen voor zulke aanslagen. Maar wat blijkt uit een rapport? Slechts 8,8 procent van de tips zijn afkomstig uit de moslimgemeenschap, van familie, en geestelijke leiders. In de afgelopen zes maanden gingen het om maar slechts driehonderd tips uit de moslim hoek. Meer dan negentig procent kwam van het algemene publiek, van scholen, en andere niet-moslim bronnen.

Onder moslims blijkt er, zo werd geconcludeerd, een diep wantrouwen te bestaan ten aanzien van dergelijke programma’s. Moslimorganisaties hebben het rapport zelfs openbaar geboycot. Het zou ‘racistisch’ zijn.

Dat soort wantrouwen is symptomatisch. Het bewijst maar weer dat er in het Westen een ‘vijfde colonne’ bestaat. De zogenaamde gematigde moslims staan in werkelijkheid helemaal niet onsympathiek tegenover moslimextremisme. Er bestaat een zwijgcultuur omheen in moslimkringen. En juist dat maakt het zo gevaarlijk.

Ook de moslimterroristen in Parijs konden, zo blijkt nu, zonder enige probleem onderduiken bij bevriende moslims. Er blijkt een uitgebreid netwerk te zijn dat de terroristen opvangt. De Belgische politie heeft de grootste moeite om een vinger te krijgen achter dit informele netwerk. Kennelijk is daar niemand die tipt naar de autoriteiten.

Een andere dader in Parijs werd op kerstavond begraven in een anoniem graf, om te voorkomen dat zijn graf een bedevaartoord zou worden. Een reële angst kennelijk omdat zo’n vent in de moslimgemeenschap toch een soort held is.

De moeder van een van de zelfmoordterroristen verklaarde trots te zijn dat hij alleen zichzelf had opgeblazen. Wat is dat nu voor armzalige reden om trots te zijn op je zoon? Waarom spreek je als moeder je walging niet uit? Dat is wel duidelijk. De solidariteit met de moslimgemeenschap is groter dan enig moreel besef.

Stilletjes trots. Of anders gewoon mondje dicht.  Die mentaliteit jaagt nog meer angst aan dan de moslimextremisten zelf.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

38 Reacties

 1. @Emptyk

  http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/bevolking/publicaties/artikelen/archief/2015/bijna-kwart-miljoen-immigranten-verwacht-in-2016.htm

  Ehhh en dan te weten dat we een enorme vergrijzing kennen in Nederland, wat inhoudt dat de autochtone aanwas nog minder/minder/minder zal worden en dan toch explosief groeien. Jaja, alle ouwe vrouwen zijn ineens Sara’s!

  Overigens het CBS staatje is de prognose ook wishful thinking. Het zou gezien de curve meer/meer/nog meer kunnen worden en dat terwijl Nederland al het dichtst bevolkte land (stadstaten tel ik niet mee) is!

  • @toetssteen
   De beste wensen !!

   Pffff, ik heb geen zin om uit te leggen dat deze cijfers weer over iets anders gaan. Het is net als met vluchtelingen, zijn het assielzoekers, vluchtelingen of gelukszoekers. Schijnbaar kan je daar het onderscheid wel makkelijk maken. Probeerdat ook eens met cijfers. Ik heb ook niet de indruk dat ik je Ūberhaupt kan overtuigen dus probeer ik het maar niet eens.
   Ik neem aan dat we voortaan wel op basis van CBS cijfers kunnen discusseren, of was dit eenmalig?

 2. Ik heb het zelf al jaren over de Vijfde colonne en Paarden van Troje. De zwijgende moslim meerderheid steunt terreur door het zwijgen al genoeg. Een deel omdat zij eigenlijk mee eens zijn omdat zij de cultuur van hun gastland totaal niet erkennen en een deel is bang voor represailles van de machthebbers in hun afkomst landen. De lange arm is er degelijk en achtergeblevenen kunnen het ontgelden als mensen hier hun stem verheffen tegen hun land. Daarom is het uiterst naïef maar eigenlijk erg dom wat het Westen nu aan het doen is. De Vijfde colonne steeds machtiger maken. De machthebbers in al die schurkenlanden kunnen niet een betere hulp krijgen. Christendom, ongelovigen en moslims zullen nooit naast elkaar in vrede leven. R e l ig i e m a a k t z o v e e l k a p o t!

 3. In Zwitserland heeft een hoge militair gewaarschuwd voor de mogelijke gevolgen van een aantal factoren waaronder de invasie, en de burgers geadviseerd maatregelen te treffen: “Er vergleicht die aktuelle Situation mit der um die beiden Weltkriege im vergangenen Jahrhundert und rät der Schweiz sich zu wappnen.” http://www.epochtimes.de/politik/europa/schweizer-armee-chef-terrorbedrohung-steigt-blattmann-a1294827.html

  • @Delecluze
   In Zwitserland weet een zeer grote meerderheid hoe met een wapen om te gaan; staat in de plubak en 200 patronen bijdehand(bij wijze van spreken). Ik denk dat we maar op een alp moeten gaan kamperen.
   O, ik zal de Zwitsers volgaarne helpen.

 4. Het verbaast mij TOTAAL NIET dat er uit moslimkringen haast geen informatie over terroristen komt. De overgrote meerderheid steunt ze namelijk in het geheim. Jihadisten kunnen namelijk niet bestaan als hun moslimomgeving echt vijandig tegenover hen zou zijn. Natuurlijk zeggen hun gesubsidieerde clubs heel politiek correct dat ze het afwijzen. Maar de islam is de islam. Gematigdheid is er niet binnen die ideologie. Ik daag ELKE moslim uit om met feiten en bewijzen te komen die duiden op het afwijzen van de letterlijke interpretatie van de koran, hadith en sharia.
  Er is in islamitische kringen NIETS te vinden dat de koran als het letterlijke en onveranderlijke woord van god WEERSPREEKT. Ondanks de vele soera’s die geweld, haat en verovering verheerlijken. Ook niet door wolven in schaapskleren als Aboutaleb en Marcouch.

 5. D.Samsom bazuint alweer rond dat NL in 2016 nog veel meer gelukzoekende immigranten moet “opvangen”. Plaat voor zijn kop. Niemand wil dit meer.
  Deze man heeft een Bilderberg conferentie bezocht. Hij heeft meer stemmen nodig. Hij ging er met zijn secretaresse vandoor en liet daarmee, ongetwijfeld, een stempel van onzekerheid op zijn gezin met jonge kinderen achter. Ik bedoel maar. Dit persoon neemt beslissingen voor ons, samen met Mark Rutte. Wat is dat eigenlijk voor een man? Kijk eens goed naar Merkel, wat is dat voor een persoon? Deze mensen hebben grote invloed op de toekomst van onze kinderen. Samsom heeft zijn kinderen al eens verlaten en Rutte en Merkel hebben geen kinderen. Maw, die toekomst van onze kinderen kan ze geen ruk schelen, lijkt het wel. “Syrische” kinderen zijn wel heel belangrijk voor ze. Dat stoppen met alle ondersteuning van ISIS een veel beter plan is komt blijkbaar niet bij ze op. Maar ja, dat zou slecht zijn voor de politieke carriere.

  • Mensen vragen zich af waar Samsom die 200.000 op baseert. Ik denk dat ie het baseert op het miljoen van Duitsland, die 200.000 staat daar procentueel ongeveer gelijk aan. Het zal me niet verbazen dat het miljoen van Duitsland voorkomt uit een berekening die het definitieve kantelpunt veroorzaakt die nodig is voor het omvolken waarbij de gezinshereniging als een soort sluipmoordenaar dienst zal doen. In Den Haag gaan de salafisten gewoon hun patrouilles doen tijdens oud en nieuwe met toestemming van van Aartsen die het onder een valse noemer geboekt had. Wat ik niet begrijp, moslims vieren geen kerst en ze leven in een andere jaartelling, dus hoezo gaan ze patrouilleren op onze jaarwisseling? Oh ja, natuurlijk, het omvolken is begonnen, wij zijn blijkbaar vervangbaar.

 6. 2015 zal het laatste jaar worden dat het nog relatief gezellig was en dat we konden genieten van onze vrijheden. Men verwacht op termijn na gezinshereniging 10 miljoen immigranten in Duitsland en 1 miljoen in Nederland. De elite is vastbesloten dit door te zetten in hun haat tegen het populisme, waar Beatrix een exponent van was:

  “Koningin Beatrix heeft grote moeite met het populisme”, zegt oud-premier Ruud Lubbers in het boek. “Ze had niets met Fortuyn. Ik kan wel zeggen dat ze opvallend rustig reageerde op de moord op Fortuyn”

  In haar boek over de koningin legt Chorus uit dat Beatrix zich al enige tijd zorgen maakte over de opkomst van populisme en haar eigenlijk scherp afnemende populariteit. Daarom vroeg ze een groep van ‘wijze mannen’ om samen te bespreken ‘wat zij kon doen om het populisme het hoofd te bieden’.

  • @ koffij
   “Men verwacht op termijn na gezinshereniging 10 miljoen immigranten in Duitsland en 1 miljoen in Nederland.”
   Ook ik ben niet erg happig op de huidige instroom maar kom op joh, dit zijn echt worst case scenario cijfers……..ben echt heeeel benieuwd naar je bron.

   • Staat in Die Welt, bron is een burgermeester:
    http://www.welt.de/politik/deutschland/article147434758/Am-Ende-steht-doch-wieder-die-Gettoisierung.html

    Tevens blijkt dit uit een vertrouwelijk stuk binnen de regering van Duitsland die uitgelekt is. Ik ga zo weg maar als ik het vind zet ik het erbij

 7. Een oud artikel die nog spreekt over 7 miljoen, over een gelekt stuk uit regeringsbronnen:
  https://jdreport.com/gezinshereniging-van-1-miljoen-naar-7-miljoen-vluchtelingen/
  Bild kon de hand leggen op een vertrouwelijk overheidsrapport waarin de autoriteiten waarschuwen dat 1 miljoen vluchtelingen er op die manier 7 miljoen kunnen worden. De prognoses zijn alarmerend.

  Dit dateert van maanden geleden, het nieuwe uitgelekte vertrouwelijke rapport die spreekt over 10 miljoen kan ik zo snel niet vinden. Helaas, ik ga nu een paar dagen er van tussen.

  • @ koffij
   Tja nogmaals ik zie ze liever ook niet komen maar deze schatting is echt zwaar overdreven. Ik zie overigens nergens dat 1 miljoen de schatting is voor NL.
   Daarnaast gaat het over op termijn (2020 dus nog 4 jaar te gaan), er wordt geen onderscheid gemaakt m.b.t. welke stroom asielzoekers het betreft (allemaal moslims??), gezinshereniging wordt erg hoog ingeschat en het gaat hier over de totale instroom. Het zegt weinig over de netto toename (instroom minus uitstroom want niet iedereen mag blijven of heeft een gezin). Wat mij betreft is de instroom te hoog hoor maar als je dan toch met cijfers gaat strooien hou het dan wel een beetje realistisch.
   Geniet van je dagen!

   • @Emtyk
    Aan u dan de opgave om te verklaren hoe een zwaar vergrijzende populatie toch toeneemt zonder dat het geboortecijfer boven de twee uitkomt.
    Wie denkt u nu dat u aan het bedriegen bent?

 8. @ toetssteen
  hoeveel is dan de toename? Ik kan het natuurlijk ook zelf opzoeken…oh wacht heb ik reeds gedaan maar ben benieuwd of je het zelf ook ziet 🙂
  Je hoort mij nergens zeggen dat er geen bevolkingstoename is en dat dat komt door immigratie. Het is alleen dat ik de hoogte van de cijfers door @koffij in twijfel trek…….dat lijkt mij ook wel terecht.
  Wie bedriegt nu wie?

 9. @ emptyk 31 december 2015 om 16:11 Allereerst voor u en de uwen de allerbeste wensen zo lang dat nog kan. Maar.. ik krijg de indruk dat u denkt de gulden middenweg, ik stel me zo in dat ik zie wat in de nabijheid is en dan vind ik het wel ok. U zult hopelijk toch ook willen inzien dat met dank aan Frau Merkel ook Nederland volop sneeuw zal zien maar geen witte en deze is zo compact dat die zelfs in de zomer aanwezig blijft. Dit is niet overdreven en zeker niet lachwekkend maar toekomstige realiteit zo lang we als Nederlands volk niet in staat zijn in eenheid een forse reactie te geven op wat er thans politiek bedrijft. Beperkend tot Nederland kunnen we nog makkelijk 10.000 werklozen van V&D er bij hebben, dan ook nog die 10.000 van Macintosh retail enz. maar dat geeft dus wel beperkingen voor o.a. ons sociale systeem dat onbetaalbaar wordt; lege winkels enz. De gemeenten moeten dat oplossen door u en mij meer belasting te laten betalen enz. enz.

 10. Ik registreer Fürchterlingen (!) in Duitsland. Ongeveer 80 % alleen reizende mannen. Een deel daarvan (nog!) vrijgezel en een deel daarvan getrouwd. Grotendeels uit Bangladesh (er is nog iets over stoute bloggers te lezen in de telegraag), Pakistan, Iran, Irak, Syrië, Algerije, Marokko (altijd bereid om op andermans zak te teren), Nigeria, Ghana, Mali en Guinee. Dit is de massa. Weinigen met paspoort, maar die geven zelf braaf (!) op wie ze zijn. Vrijwel allemaal moslims. Gezinnen met kinderen zijn er ook, meestal veeeeeel kinderen.
  Welnu, met een nu geregistreerd aantal van 1,1 miljoen is het wel in te schatten dunkt me. Niet allemaal zijn al geregistreerd. Als de overheid denkt aan 10 miljoen, dan zal het zeker meer zijn. Immers, (vooral linkse) politici zijn als geen ander in staat om zichzelf te belazeren en meer nog de mensen die ze zeggen te vertegenwoordigen. Dat mag want morele superioriteit!
  Twijfelen aan cijfers is mooi, nu nog “relativeren” is een soort zelfmoord.

  • @ieznogoedh
   Je kraamt onzin uit. Dat er een toename is dat ontken ik niet, ik zie het liever ook niet……liever geen vreemde culturen in mijn mooie NL.
   Maar wanneer je met dit soort cijfers/aannames komt dan plaats je je wat mij betreft buiten de discussie. Volgens mij is er genoeg te zeggen over de realistische cijfers, dat praat wat makkelijker 😉

 11. @ emptyk 31 december 2015 om 13:17 Interruptie. Ik heb moeite met -Volgens mij is er genoeg te zeggen over de realistische cijfers, dat praat wat makkelijker-. Waarom gemakkelijk! Welke realistische cijfers; de geregistreerde? Geen paniek, maar u zult versteld staan hoeveel er dagelijks Europa binnenwandelen. De officiële cijfers zijn net zo helder als die van een bedrijf dat op omvallen staat. Lees bijv. op GS een tabel wie uit bijv. Gambia afkomstig zijn en hun onder-verdeling; dat is officieel en niet geschat. U schrijft ook: liever geen vreemde culturen in mijn mooie NL.- Dat is mosterd na de maaltijd want die zijn er al heel lang. Iedereen die niet onder de steen van Rutte leeft, kan dat zien, horen, voelen, ruiken enz. U heeft het over mijn mooie NL. Nederland is niet van u noch van mij want wij zijn slechts horigen en we zullen worden als slaven. Dan is de Verlichting geheel voorbij en zijn we (voor eeuwig) in de Middeleeuwen (Dark Ages).

 12. @gnor
  Tja cijfers, we gaan dus van nederland naar duitsland naar europa, waar heeft u het over?? Ik hou het maar even bij de cijfers van NL.
  En idd NL is niet van mij (maarja zo zeg je dat nou eenmaal). ik voel mij totaal geen horige en als u dat wel zo ervaart dan wil ik u daarmee condoleren.
  Nogmaals ik ben ook niet blij met wat er op ons af komt maar met overdrijven kom je echt helemaal nergens. Het Is eerlijk gezegd wel lachwekkend, lijkt wel of ik commentaren lees van joop.nl maar dan in spiegelbeeld.

 13. Ik heb Bea altijd gezien als een van de intellectuele daders van de moord op Fortuyn. Samen met die Kok. En Folkert als een huurmoordenaar. Immers, er is niets te vinden bij die man wat zijn daad zou kunnen rechtvaardigen. De man was milieuactivist en haalde de plaatselijke boeren het bloed onder de nagels vandaan. Met Fortuyn had hij helemaal niets. Wat Folkerts beloning in dezen dan is, ontgaat me tot nu toe. Natuurlijk komt er geen verder onderzoek naar de moord op Chris van de Werken (milieuambtenaar), maar was dat wel genoeg? We moeten dat mannetje maar eens goed in de gaten blijven houden.

  • “maar was dat wel genoeg?”
   Stel dit: levenslang voor de ene (plus claims) [en mogelijk is er nog een kwestie waar we niet van weten], of een jaartje of tien voor de andere (en verder geen zorgen).

 14. Er bestaan verschillende meningen over wie die moslim terrorist aanslagen nu eigenlijk organiseren en uitvoeren. Interessant interview (en eye-opener) met Paul Craig Roberts:
  http://www.paulcraigroberts.org/2015/12/28/everything-is-disintegrating-interview-with-pcr/

  • @Cale
   Hoop dat Roberts denkt aan zijn eigen veiligheid. Roberts altijd plus veel. Idem Ron Paul.

 15. Beste moslimterroristen,
  Zou u bij de volgende aanslag eens kunnen overwegen de ongelovigen, de andersdenkenden en de mensen van het boek te sparen? Ik vind namelijk dat de dhimmies in Den haag of Brussel ook eens een beurt moeten krijgen. Gelijke monniken gelijke kappen, zou Allah gezegd hebben.
  Bij voorbaat mijn dank.

  • als die terroristen nou eens een beetje nadenken dan zouden ze moeten weten dat de gewone burger helemaal niks te maken heeft met die gore geopolitieke spelletjes en olie en dollar.
   zij zouden moeten bedenken dat dat allemaal door hele enge rijke machthebbers wordt bekonkeld.
   .
   een beetje nadenkende terrorist blaast zichzelf op in den haag, brussel, strassburg of naast merkel….

 16. Hum? Waarom zouden zij hun beschermheren/dames opblazen?
  Hun grootste fans zitten al in de politiek!

  • @Observer. Dan moeten er anderen te vinden zijn voor dit klusje. In Amsterdam e.o. komt er, volgens o.a. PRdV, de kranten enz. regelmatig iemand ingevlogen. Ik zal klappen wanneer de geit door de kool wordt gedood.

 17. Die dimmies in Den Haag, en de terroristen, worden door dezelfde opdrachtgever betaald: de olie-islam-lobby in het MO.
  Die heeft natuurlijk als randvoorwaarde gesteld dat ze elkaar moeten sparen.

 18. Het is goed dat Joost Niemoller standvastig door blijft gaan met zijn artikelen die waarschuwen voor een komende ramp. Echter als een gematigde groepering als Pegida niet echt van de grond wil komen, wat dan? Het Geenpeil referendum vind bij de regenten al veel weerstand en dit is slechts een waarschuwing tegen een open grenzen verdrag met een totaal corrupt, misdadigers en nazi aanhangend land genaamd Oekraine. Dit land van moordenaars is de schandvlek van Europa. Ondertussen wordt de vruchtbare landbouwgrond van west Oekraine naar Duitsland verscheept, de regio zonder landbouw en dus met honger achterlatend. Dit wordt toegelaten door de Duitse regering. En nu een gepromote Islam invasie met het kapot maken van onze samenleving tot gevolg. Misdaden die roepen om Neurenberg 2. https://en.wikipedia.org/wiki/Massacres_of_Poles_in_Volhynia_and_Eastern_Galicia

  • “Ondertussen wordt de vruchtbare landbouwgrond van west Oekraine naar Duitsland verscheept,….”

   Huh ?? vruchtbare grond verschepen van Oekraïne naar Duistland ?? Per binnenscheepvaart misschien, of zeg je dit bij wijze van spreken en wordt het per trein vervoert ??
   Verkopen ze daar hun grond of zo? heb je daar een linkje informatie over?

   • Per trein van Oekraine naar Europa, heb ik begrepen van de Russische tv, een reportage van onderzoeks journalist Evgeny Poddubny. Ik heb een paar dagen geleden een site gelezen met hetzelfde bericht in het Engels maar kan het zo gauw niet terug vinden. Daarin werd ook een kaart gepresenteerd met de vele Oekrainse boerderijen nu in Amerkaanse handen. Europese en Chinese bedrijven hebben reeds hele landbouw regios opgekocht. Dat land wordt uitverkocht door hun “politici”. Ik blijf zoeken en heb ondertussen dit gevonden:
    http://www.oaklandinstitute.org/who-owns-agricultural-land-ukraine

 19. Is het verkopen van staatsgrond niet een vorm van landverraad? En zeker als het aan een buitenlander is!

 20. War mij Angst aanjaagt is het wegkijk- en dhimmy-gedrag van onze Regenten. In het bijzonder de deftige glibbers als Jozias. Beschämend .

  • g.h.m.leferink

   30 december 2015 op 19:50

   ‘Dirkovision’, het zijn ook voor mij een stel notoire LAFBEKKEN. En mijn al eerder gedane konklusies worden weer bevestigd: ACHTERBAKSHEID en LAFHEID zijn tweelingen. De eerste keer dat ik met deze ‘moderne trend’ in aanraking kwam was in 2008, tijdens een Bouworde werkkamp in het Zuid Russische Taganrog. Het was door een joch, een tienertje nog, dat dolenthousiast was over de nieuwste ‘modetjes’ aan de afdeling Politicologie van de Universiteit van Mokum. Dwz. hij was Achterbaks en Laf. En die rotmentaliteit van Gluiperigheid, dat zag ik al aankomen, heeft zich nu als een vieze inktvlek over Nederland verspreid. Terwijl de laatste tijd die rotmentaliteit ook bezit heeft genomen van de nieuwsuitzendingen op de Duitse TV. Het is nu een soort kankergezwel in de media geworden!
   En ik snap niet waarom deze Farizeeërsmentaliteit niet meer tegenvuur krijgt in de MSM. Zie verder deel 2.
   Goodgoan: Gait H.M. Leferink

   • g.h.m.leferink

    30 december 2015 op 21:49

    Deel 2.
    Een van de weinige uitzonderingen die de manipulatie van o.a. het NOSsjenaal door hebben is Joost. Het is een van de redenen waarom ik kommentaar geef op ‘De Dagelijkse Standaard’.
    Wat ik o.a. opmerk is dat het door ons betaalde sjenaal ons een aantal dingen door de strot probeert te wurgen, en wel door HALVE WAARHEDEN.
    Zo wordt:
    # Slecht nieuws over de USA altijd uitgezonden. Behalve als het Obama betreft, want die is ZWART, en DUS HEILIG…. En de Gifsluis gaat helemaal open als een BLANKE politieman een ZWARTE misdadiger neerschiet. Dàn is het Hilvopark te klein…. En wordt ons HUN mening stiekem opgedrongen…
    # De politie als het maar even kan AFGEKAT. Die houding hebben ze uit Drugsdorp aan de Amstel. Zo willen ze de politie aan het aarzelen brengen…..
    Als ik omgekocht zou zijn door de penose zou ik zó anti-politie uitzendingen maken…..
    Goodgoan: Gait H.M. Leferink