@NOSJournaal opgelucht: Le Pen niet aan de macht

Door Joost Niemöller

Het was een veelzeggende opmerking van de Franse correspondent Ron Linker in het acht Uur Journaal:

“De Fransen stemmen in de eerste ronde met hun hart en in de tweede met hun hoofd”

In de tweede ronde heeft het Front Nationaal in geen enkele Franse regio de meerderheid gehaald. Dat kwam omdat de socialisten zo graag open grenzen willen dat ze klassiek rechts wilden laten regeren.  Hetzelfde patroon zullen we ook bij de nationale verkiezingen weer zien. Massaal worden de mensen opgehitst tegen het Front National. Door de media. Door de zittende politici. FN aan het bewind, dat is het engste wat er is, als we die ophitsers mogen geloven.

Zoals alle gevestigde media koppelde ook het NOS Journaal de opkomst van het Front Nationaal aan de aanslagen in Parijs. We zagen beelden van de bloemenzee voor de Bataclan, en daarna werd suggestief doorgepind naar een man die zei dat hij dit keer op het Front ging stemmen omdat de socialisten niet de oplossing voor de problemen hadden. De man in kwestie noemde de aanslagen niet eens. Het is bovendien ook een leugen. Sinds Marine Le Pen de leiding van het Front National heeft, bevindt de partij zich in een gestaag stijgende lijn. In de peilingen hadden de aanslagen in Parijs daar geen enkel effect op.

Maar mensen als  Ron Linker zijn ingehuurd omdat ze zich niet kunnen voorstellen dat mensen op het Front National stemmen omdat ze zelf nadenken. Dan moet het wel de ‘onderbuik’ zijn, zoals het NOS Journaal ook altijd zegt over mensen die op Wilders stemmen. Onderbuik. Of: angst. Nooit: Eigen analyse.

Zo hautain. Zo arrogant. En vooral: Zo dom.

Lang leve de open grenzen. Lang leve de EU. Lang leve de komende aanslagen.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

27 Reacties

 1. g.h.m.leferink

  16 december 2015 op 14:40

  Joost, ondergetekende schrijft en diskussieert al zo’n 20 jaar tegen de zelfgenoegzame media en politici, van het type ‘Super Windbuil’. Omdat ze onze maatschappij meer schade toebrengen dan kettingroken.
  Onder de eenzijdige media is het NOSsjenaal een van de ergste. Als een rund zó erg besmet zou zijn met de Gekke Koeien ziekte als de NOS sjenaalredaktie met gluiperigheid, eenzijdigheid en vooroordelen, dan was dat rund allang ‘geruimd’.
  Waar ik maar kan ga ik de diskussie aan over:
  * Geen ‘vluchtelingen’ en ‘asylzoekers’, maar ILLEGALE IMMIGRANTEN.
  * Geen volledige en objektieve berichtgeving door MSM en NOSsjenaal, maar telkens weer pogen ons op het verkeerde been te zetten. Door halve waarheden, NIET-UITZENDEN van wat hun niet pruimen en van tevoren een selektie te maken van hen waarvan de mening in beeld wordt gebracht.
  En het ergste is nog dat nu die gluiper-smerigheid van een aantal Nederlandse media zich ook over andere landen verspreidt!

  Goodgoan: Gait H.M…

 2. Om te beseffen hoe dom je bent moet je slim zijn.

 3. Een land als Frankrijk is vergeven van de linkse kliek. De stemmentellers, de media en de regentenkliek welke regeert. Ik heb totaal geen vertrouwen in een eerlijk proces wat betreft de verkiezingen, ook niet hier in Nederland.
  De regering geeft aan dat Le Penn gevaarlijk is, manipuleert door zich gedeeltelijk terug te trekken bij de 2e stemronde. De media demoniseert LePenn nog eens en de stemmentellers knijpen een oogje dicht met stemmen tellen… Het volk schenkt zich nog eens een appellationnetje bloedrouge in, snurkt verder en wacht op de volgende aanslag., Alles went.

 4. Ik heb begrepen dat de uitslag niet eens zo verkeerd is omdat deze verkiezing niet echt belangrijk zou zijn, de belangrijke verkiezing is over 18 maanden, en dan maar kijken of het in Frankrijk beter is geworden. De kans is echter groter dat het hetzelfde blijft of zelfs slechter, een kans op verbetering is klein. M.a.w FN hoeft enkel achterover te leunen en die 18 maanden af te wachten.
  .
  Ik moet erkennen dat ik niet veel kijk heb op de Franse politiek maar dit had ik ergens gelezen en het kwam reëel over, op Joop wisten ze in ieder geval na de 1e ronde te vertellen dat deze verkiezing niet belangrijk is, dus dat komt overeen met het andere wat ik gelezen heb.
  .
  Je moet natuurlijk wel oppassen dat je niet stiekem gaat hopen dat in die 18 maanden allemaal verschrikkelijke dingen zoals aanslagen gaan plaatsvinden, dat is uiteraard niet de bedoeling. Maar om te denken dat de politiek die de problemen veroorzaakt heeft die problemen nu plots zal oplossen is niet realistisch.

 5. Over het NOS journaal kunnen we kort zijn: smerige politiek correcte bagger.
  Ook is weer bewezen: socialisten, liberalen en hoe ze zich ook noemen: het is één pot nat: totaal inwisselbaar en allemaal multikul, pro EUSSR, pro islam , politiek correct, links en door en door verrot.
  En ook hier weer: de meerderheid van de bevolking trapt er nog steeds in: zo geïndoctrineerd zijn ze. Laf, lui, onwetend, dom, ruggengraatloos: zie hier de meerderheden in Europa; domme kuddes.

 6. Dit Gaulistische kiesstelsel leidt er toe dat de grootste partijen extra winnen en de partij die men wil uitsluiten vande macht, vroeger de PCF nu het FN, slechts aan de macht kan komen indien men meer dan 51% scoort.

 7. Breaking, Merkel wil minder.

 8. Is Sarkozy niet de man die Khadaffi uit Libie heeft weggebombardeerd? Dat is de aanzet tot ISIS geweest, en een verdere impuls voor de islamisering van Europa.
  Waarschijnlijk heeft Hollande hem als dank daarvoor zijn electoraat cadeau gegeven.
  (Vrij naar PI-news)

  • Ja, gisteren bij KRO Brandpunt een schijnheilig verhaal over de reden van het weghalen van Gadaffi, terwijl Gadaffi heel toevallig wilde hij zijn olie niet meer in dollers afrekenen.
   Gadaffi was natuurlijk zo gek als een deur, aan de andere kant was het land onder zijn bewind seculier, werden minderheden die zich niet prominent gedroegen met rust gelaten en had iedereen toegang tot gezondheidszorg en onderwijs. Hij wilde ook de radicale islam vernietigen.

   Daarnaast was het een dictator die gruwelijkheden heeft begaan.

   De vraag is wat erger is, Gadaffi of de huidige situatie.

   • Dat is helemaal niet de vraag. Alles beter dan wat we nu hebben. In elk geval voor ONS. Dat criterium wordt door de huidige regentenkliek nog wel eens vergeten.

 9. @Koffij
  Was Daffi gek, of speelde hij het? Ik krijg de zaken overlezend vaak het idee dat hij de joker uithing.

 10. Niets bijzonders toch ?

  Meer als een decennium geleden wist het NOS journaal al bij monde van D66 meisje Pia Dijkstra met pijn in het hart te melden dat de LPF de gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam had gewonnen.

  Weinig veranderd dus.

  • Dat was Maartje van Weegen , een huisvriendin van voormalig koningin Beatrix, die ook Edwin de Roy van Zuydewijn, aartsvijand van Beatrix, te gronde richte door tijdens het huwelijk van Willem Allexander dat De Roy niet aanwezig was vanwege financiële problemen, terwijl de echte reden was dat hij niet welkom was.

   Hierna ging zijn bedrijf te gronde omdat zijn klanten dachten dat hij failliet was.

   Een goed gemikte aanval van Beatrix?

 11. De MSM staat de democratie in de weg met in Nederland de NPO voorop.

  Maar hun stijl is oh zo doorzichtig he:
  “De FN heeft in alle regios verloren….”Alsof de NPO ooit zo de verkeizingsuitslagen waar dan ook ter wereld brengt.
  Normaal geef je aan wie er gewonnen heeft. vervolgens kun je eraan toevoegen dat de FN een tegenvallende resultaat haalde. Hoewel 30% is zo slecht nog niet.

  Ach als alle slappelingen zich terugtrekken om 1 enkele partij sterker te maken dan is dat wel het begin van het einde. Een fusie op welke manier dan ook houdt nooit lang stand. we zeggen in de zakenwereld: 1 + 1 is hooguit 1 1/2. Dit gaat bijna altijd op bij bedrijfsfusies.

 12. Verhofstadt zegt zowaar iets verstandigs:
  http://www.knack.be/nieuws/wereld/verhofstadt-wie-is-eigenlijk-de-extreem-rechtse-kandidaat-le-pen-of-sarkozy/article-normal-51336.html

 13. “De Fransen stemmen in de eerste ronde met hun HART, en in de tweede met hun hoofd”
  Dat is al een lichte verbetering ten opzichte van “met hun onderbuik”.
  Je zou zelfs kunnen denken dat Ron Linker aan het hart de voorkeur geeft boven het hoofd, want we leven immers in het tijdperk van de emotie.

 14. Toch verdient de media, vooral in Duitsland, een pluim dat ze ervoor zorgen dat een meerderheid nog steeds de olifant niet ziet in hun huiskamer en de leugens : Dat als je kritisch bent op immigratie je een heks of ketter bent, geloven.,

  En dat decennia lang.

  In Nederland hebben we gelukkig Fortuyn gehad die ons uit deze door de media opgeloegde massa-psychose heeft gehaald.

 15. Wel, in Frankrijk heeft de kiezer nu in ieder geval met eigen ogen kunnen vaststellen dat de partijen uit het gevestigde midden volledig inwisselbaar zijn; slechts bedoeld om de stemmert de illusie te geven dat ie een keus heeft. Leermomentje voor de Fransen en de rest van Europa

 16. Gewoon het verzet volhouden.
  Op een iets andere manier.
  Niet alleen tegen de stroom ín zwemmen, maar ook in het kort er bij vertellen waaróm je dat doet!
  Niet alleen maar roeptoeteren, maar argumenten gebruiken.
  Mvg

 17. In meen, maar verbeter me, dat het in Frankrijk nog steeds is dat elke stem telt, dus geen kiesdistrcten t.a.v. de presidentsverkiezingen.

  Wat een SP gelieerde partij heeft uitgehaald is te ranzig voor woorden. Stem VVD om de Libertarische partij eruit te houden. Want let wel, zo moet u het echt wel zien.
  Stoppen met de zo verheerlijkte (o nee, verafschuwde, maar ze zetten er wel de krabbel onder) aanvallen. Verantwoording nemen oid.

  http://rense.com/general69/41.htm

  Maar stem vooral socialist:

  http://www.marcelroele.nl/index.php?pagina=27

 18. NPO1 is alleen interessant om te zien hoe ze hun propaganda nu weer eens aan de man zullen brengen. Zoals met het klimaat: Eindelijk gaan we de planeet redden????

  Wat lopen er toch een hoop dwazen rond.

 19. De problemen blijven dus:
  Nog meer EUSSR
  Nog meer islam
  nog meer terreur
  Als dat wat de Fransen willen komt zoals altijd de spijt achteraf.
  Waarna het bloed weer rijkelijk vloeit en er alsnog de politieke revolutie plaatsvindt of het is al te laat door de massale aantallen moslims het stemgedrag gaan beïnvloeden op weg naar de islamitische staat. De Fransen spelen met vuur en zullen nog vaak hun vingers branden.
  Ik heb medelijden met alle slachtoffers van dit waanzin beleid welke in heel Europa gevoerd wordt op een paar oostbloklanden na dan.

 20. Ja, de champagnekurken knallen bij de NOS. Alleen ze moeten zich wel bedenken dat de ellende ook in hun mooie vinex wijken kan plaatsvinden. De mensen die op AFD stemmen of FN zijn vaak mensen die niet (alleen) de MSM lezen en naar het journaal kijken maar ook de informatie die op internet beschikbaar is en waarvan de overheid vindt dat u die beter niet mag lezen.
  Het FN kon alleen tegengehouden worden doordat middenpartijen zich terugtrokken en diens kiezers op de vijand stemden. Dat is pervers en dat kan nooit lang goed gaan. Ondertussen gedraagt Merkel zich steeds meer als een dictator., Ik vraag mij af welk recht zij heeft om de toekomst kapot te maken, als mijn achterkleinkinderen in een sharia wijk moeten wonen. Waar blijft het verstand van de gevestigde partijen.

 21. Het manipuleerbare volk is weer de lokroep van de heersende elite gevolgd.
  Voor aanslagen schijn die elite niet aansprakelijk te zijn. De komende aanslagen zullen wel weer uitgelokt zijn door `extreem` rechts (FN).
  Dat is dan een reden om FN te verbieden. Draaiboek uit Brussel.
  Als bovenstaande niet geschiedt, hoop ik dat FN een goede kans bij de presidents verkiezingen maakt.

 22. Laten we er maar van uitgaan dat Sarkozy in 2017 wint door allerlei slimme en achterbakse verkiezings trucs, zoals vandaag is bewezen. Deze man weet de media te gebruiken, heeft snode plannen en is levensgevaarlijk.
  Ziehier:
  https://www.youtube.com/watch?v=I8yaiN6ew_g