Onthullend. NOS Journaal wijst met vinger naar PVV na brand en moffelt het later weg.

Door Joost Niemöller

Het NOS Journaal komt overal mee weg qua PVV bashing. Gaat er een auto van een burgemeester in de fik? Dan is de PVV de schuld. Zegt de politie iets anders? Dat interesseert de NOS niet. Blijkt het toch te gaan om een lichtgetinte dader? Dat zwijgt de NOS. Om vervolgens het betreffende item wel onzichtbaar te houden op de eigen site.

Ik werd hierop gewezen door een alerte tipgever.

Dit is het verhaal:

Het NOS Journaal om acht uur, op 3 augustus 2015. Dit Journaal is in zijn geheel terug te vinden op deze site. Niet van de NOS. (Het bewuste item start op 10 minuten)

Wat zagen we. Het hoofditem is het neergestorte brugdeel in Alphen aan den Rijn. Dan volgt het tweede item. Presentatrice Astrid Kersseboom in de studio: Extra beveiliging voor de burgemeester van Rucphen nadat dit weekend haar auto in vlammen op ging. Een maand geleden was er al eerder een brand, horen we. Is er een verband?

Kersseboom introduceert de reportage met een extra spannend uitgesproken ‘Wat is daar aan de hand?’

Dan volgt de reportage.

We zien hoe er houten platen worden aangebracht bij het ingegooide glas van de winkel onder de burgemeesterswoning in Sint Willebrord in de gemeente Rucphen. We horen over een eerdere brand. We krijgen politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk in beeld die een mogelijk verband suggereert met drugscriminelen.

Maar NOS verslaggever Theo Verbruggen blijkt een hele andere visie te hebben op de branden. Hij verschijnt in beeld in Rucphen en spreekt de kijkers toe:

“In Sint Willebrord zijn ze niet dol op autoriteiten. Als er verkiezingen zijn, hebben ze het laagste opkomstpercentage en het hoogste percentage dat op de PVV stemt. Ongeveer de helft.”

Hierna kabbelt de reportage verder. We krijgen oude mannetjes in beeld uit het dorp die iets vertellen over wielrennen. Het hele item ‘PVV’ komt niet meer aan bod. Maar de toon voor de kijkers is gezet: Pas op, dit lijken wel vriendelijke oude baasjes die houden van wielrennen, maar dit zijn eigenlijk allemaal PVV stemmers. En die brand in de auto van de burgemeester heeft er natuurlijk alles mee te maken.

Ik vond dat destijds een tamelijk schandalig NOS item, weet ik nog. Stel je voor: er wordt een moord gepleegd in de Bijlmer. De NOS ploeg gaat erheen en zegt: ‘We weten niet wie die moord heeft gepleegd. Maar we weten wel dat hier heel veel zwarte mensen wonen.’ Nederland zou op zijn kop staan. Er zouden ontslagen vallen bij de NOS. Maar nu gaat het over PVV aanhang en dan mag je kennelijk straffeloos met de vinger wijzen.

Maar hier stopt het verhaal niet.

Later bleek namelijk dat er al wat meer bekend was geworden over die autobrand in Rucphen. Op de site 112. Vandaag.nl verscheen het bericht dat er beelden vrij waren gegeven van bewakingscamera’s.

 

En wat was daarop te zien? Iets wat erg relevant was:

Op bewakingsbeelden is in de verte de dader te zien. Een licht getinte slanke man met kort haar en een donker petje. Op de voor- en achterkant van zijn trui staat een lichte print.

Kijk eens aan, een licht getinte slanke man met kort haar en een donker petje die PVV stemt. Zoiets?

Het was geen reden voor het NOS Journaal om terug te komen op hun insinuerende berichtgeving.

Maar het is nog schandaliger. Op de website van het NOS Journaal zijn vier verschillende versies van de berichtgeving over de brand in Rucphen te zien, maar de versie van het Acht Uur Journaal met het insinuerende deel over de PVV ontbreekt!

Ik heb er maar even een fotootje van gemaakt. Want je weet maar nooit of het bewuste item misschien later weer gaat verschijnen. Zo bedrijft het NOS Journaal politiek. Van enige journalistiek fatsoensnorm is geen sprake meer bij de NOS.

 

 

 

 

 

 

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this pageEmail this to someone

32 Reacties

 1. g.h.m.leferink

  29 december 2015 op 14:51

  De brutaliteit van veel van de mediamensen die werken bij de MSM is zowat grenzenloos. ZIJ menen ons ongevraagd hun mening te kunnen en mogen opdringen. En Theo is daarvan een van de hoofdvertolkers! Zoals vroeger de dialogen tussen toen nog nieuwslezeres Sacha de Boer en Dominique van der Heijden. Die vormden een soort glibberige ‘combinatietang’, kompleet met schijnbaar onschuldige vragen van Sacha…. Of neem Gerri Eickhof, met zijn al kant en klare konklusies, die wij alleen nog maar hoeven te slikken. Plus gespeelde verontwaardiging, van het soort ‘het staat immers vast dat….’
  Of Job Frieszo, waarbij er zo gauw hij in beeld komt een gluiperige sfeer hangt! Heeft’ie natuurlijk opgedaan in Drugsdorp aan de Amstel.
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 2. Het wachten is op een NOS nieuwslezeres met hoofdoek. Zal niet lang meer duren, het gaat komen dat beloof ik U, nog even geduld, aub.

 3. de persoon van Wilders en z’n aanhang.

 4. inconvenient truth:

  German Police Woman Sounds the Alarm

  “German police woman Tania Kambouri (32) is the darling of the Pegida movement and the guest of the entire German media landscape, because she is a female whistle blower with foreign roots from within the German police establishment, where she functions as a chief constable. Message: the migration situation is completely getting out of hand from a security point of view. Muslim migrants have zero respect for German authorities and the police is gradually losing control over the German street. Even Muslim children are abusing police officers.”

  https://deepresource.wordpress.com/2015/12/28/german-police-woman-sounds-the-alarm/

  “The smart way to keep people passive and obedient is to strictly limit the spectrum of acceptable opinion, but allow very lively debate within that spectrum….”

  Bijvoorbeeld door de fundamentele vragen die de massaimmigratie oproept te begraven onder de never ending discussie over de…

 5. g.h.m.leferink

  28 december 2015 op 17:14

  Waar het maar ter sprake komt grijp ik de gelegenheid aan om te wijzen op de momenteel bij het NOSsjenaal meest populaire mentaliteit. En wel op die van, ik zei het al eerder: Arie Achterbaks, Sammy Stiekem, Glenn Gluiper, Arnold achter de Elleboog, Durk Dubbelmoraal, Schelto Schijnheilig, Ulbe UItgestrekensmoel en Victor Viezelachje. Anders gezegd, de mentaliteit van Farizeeërs.
  En men raadt het al: die rotmentaliteit hebben ze opgediept in Drugsdorp aan de Amstel! En omdat Achterbaksheid en Lafheid tweelingen zijn, zijn ze ook nog BANG. Dat laatste merk je o.a. aan hun zorgvuldig elke keer weer de stichter van de islam aanduiden met ‘de PROFEET Mohammed’. In plaats van gewoon de naam te noemen. Want er mocht eens een bomgordeldier op het Mediapark af komen…..
  En Farizeeërs, dat merkte ik ook al eens op, vind ik het ergste soort wat er rondloopt. Voorbeelden daarvan: Mao, Stalin, Hitler, Saddam Hoessein, enz…
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 6. Met een beetje rekenen, wel de juiste getallen gebruiken, wordt het duidelijk dat binnen 20 jaar de meerderheid van de Nederlandse bevolking de Islam zal aanhangen. Met of zonder NOS journaal.

 7. N.O.S.
  Ach, ik hoorde eergisteren een bericht dat Rusland ziekenhuizen en woonwijken zou hebben gebombardeerd, was zelfs een artikel in de Volkskrant. Inmiddels zo argwanend als een kind dat denkt dat er iets onder zijn bed ligt, trok ik de bron na: Amnesty. Nederlandse site, uhuh, daar stond een link naar de Engelse site.
  En jawel:

  https://www.amnesty.nl/nieuwsportaal/rapport/civilian-objects-were-not-damaged-russias-statements-its-attacks-in-syria-unma

  ‘according to Syrian human rights organizations’

  Juist ja die Soros club dus.
  Klakkeloos wordt de hele blabla overgenomen alsof het de waarheid is. Bronnen nakijken? Bent je mal.

  • Toevallig in de Elsevier een artikel dat de hulp van Putin in Syrie een daverend success is, zegt het Amerikaanse pentagon.
   Eerder lekte het Pentagon dat de strategie van Obama, om de FSA te ondersteunen tegen Assad en Isis zelf voorlopig niet te hard aan te pakken, uit de koker van zijn vriend Erdogan komt. Het Pentagon zag er niets in.

   Jaren zijn verloren gegaan ISIS had al eerder verslagen kunnen worden.

   Ik denk ook dat Obama bij Merkel aangedrongen heeft op het lidmaatschap van Turkije, dat wil Amerika al heel lang. Dat wordt ons straks ook in onze mik gedouwd door Amerika, die de Koerden nu laat verrekken

   • @Koffij
    Duitsland zogoed als Japan zijn nog steeds onderhorig aan de VS. Het is bizar!!!

    Nu weer met die troostmeisjes in Zuid-Korea. Het zal de VS aan het achterwerk roesten, het gaat om China! En de zalitie tussen Japan en Zuid Korea (braak kots).

 8. g.h.m.leferink

  27 december 2015 op 22:11

  Deel 3.
  Omdat het kommentaar wel vermeldde dat er ‘meer dan 200 mensen’ protesteerden tegen het asylbeleid van deze regering, maar die niet allemaal tegelijk in beeld kwamen. Daar pasten ze wel voor p. Dan zouden de argeloze TV-kijkers meteen gezien hebben dat het maar een mini-mini-demootje was. En dàt konden de sjenaalonderwerp-beslissers daar in Hilvoland natuurlijk niet gebruiken. Nederland mocht eens zien dat het weer eens om hetzelfde groepje ‘Altijd-en-Overal-Tegen beroepsdemonstranten ging. Van het type ‘Direkt Overkokend’.
  En ze vermeldden ook, natuurlijk volgens ‘getuigen’ of ‘betrokkenen’, dat een aantal van de gevangenen onder schot gehouden was.
  O: Ja maar, daar zal toch zeker wel een reden voor geweest zijn?
  R: Met gevangenen kan ik me dat best voorstellen, maar daar ging het sjenaal, natuurlijk, niet op in. Zo deden ze het voorkomen of zoiets héél erg is. Het sjenaal was weer eens zo glibberig als een paling in een emmer met snot.

  Goodgoan: Gait H.M…

 9. g.h.m.leferink

  27 december 2015 op 21:52

  Deel 2:
  Onno: Zou best kunnen. Ze berichtten ook dat de AIVD niks had gedaan om zijn cliënten te helpen. CLIËNTEN! “Gekker kunnen we het niet zeggen” zouden ze bij de Belastingdienst opmerken. En dat let wel, over UITGEPROCEDEERDE asylaanvragers. Dus figuren die door de onafhankelijke rechter zijn afgewezen, en vaak al meer dan eens. Die lui zou ik dus OFFICIËLE KLAPLOPERS willen noemen. En wat denk je, zouden de daar verblijvende heren de zaak zèlf hebben aangestoken?
  Remco: Meer dan 90 % kans op, denk ik. Maar daarover ondervroeg het sjenaal dus geen mens. De brandweer niet, de bewaking niet, enz. Gek hè? Dat er zomaar brand uitbreekt in een cellencomplex dat voldoet aan de eisen van de brandweer! Je gaat toch automatisch aan opzet denken?
  Maar een andere vraag: Hebben die kamerateams van het sjenaal geen groothoeklenzen?
  O: Zat en genoeg, maar wat zou dat?

  Vervolg in deel 3.

 10. g.h.m.leferink

  27 december 2015 op 21:36

  Joost, al zo’n 10 jaar publiceer ik stukken tegen het NOSsjenaal. Vaak in de vorm van twee vrienden die elkaar bellen. Een voorbeeld:

  Onno en Remco 14: Schipholbrand-doorzeikers. 1-1-2005.

  Remco: Hoi Onno, ik moet het een en ander kwijt, het zit me ’tot kotsens’.
  Onno: Vertel op.
  R: Die brand op Schiphol, daar blijven ze maar over doorzeiken. Als ze al die zeik hadden gebruikt toen de zaak fikte, dan was die brand in een paar tellen geblust geweest.
  O: Wat ze in dat sjenaal berichten is van tevoren bekonkeld, dat weet je toch? Met dit keer voor de verandering twee doeleinden: beschadiging van Rita èn beschadiging van het kabinet Balkie.
  R: Het was weer eens wat ik verwachtte: alle ruimte voor de advocaten van het gespuis dat daar in de cellen zat, en Rita maar heel even aan het woord. Rita keek wel aangeslagen; dat er 11 mensen omkomen is natuurlijk niet niks. Maar ik denk dat de Linkse Hyena’s bloed roken.

  Zie verder deel 2.

 11. Als je een totaal verrotte politiek correcte kop wilt zien: Theo Verbruggen. Wat is die vent smerig bezig. Realiseert zich totaal niet dat hij voor de hele bevolking dient te werken. ( En er ook door betaald wordt )
  Dat zo’n vent ook niet gecorrigeerd wordt zegt alles over de totaal verziekte bende die het daar is.

 12. Als je de mensen op dit soort berichtgeving wijst, valt op hoe gemakkelijk de NOS er vaak mee wegkomt. Nooit worden er krachttermen gebruikt over het gore en smerige karakter van deze indoctrinatiebende. Het NOS journaal staat bij een groot deel van de kudde nog redelijk hoog in aanzien. Dit heeft vooral te maken met domheid, onwetendheid en gemakzucht. Men laat zich immers al tientallen jaren politiek correct indoctrineren. Zolang dit soort bagger niet massaal wordt verketterd, zal NL op weg blijven naar de afgrond. En dat geldt voor haast alle media: zolang de kudde ze niet herkent als indoctrinerende bedriegers is het hopeloos.

  • g.h.m.leferink

   27 december 2015 op 20:49

   ‘LeoKarelJan’: beter zou ik het niet kunnen zeggen.
   Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 13. AllahBrainDisorder

  27 december 2015 op 11:22

  NOS, gefinancierd door Hollandsche staatsburgers heeft niets met de NL Publieke omroep te maken. Het is de NL STAATSRADIO vergelijkbaar met de door Poetin, Erdogan en vergelijkbare mohammedaans-Arabische despoten staten onderworpen media. Hollanders let op uw/onze zaak!

 14. Bovendien is het NOS journaal vergeven van het anti semitisme. Dit komt hoofdzakelijk uit de koker van Moniek van Hoogstraten en wordt zonder enig schroom door o.a. Rob Trip gepresenteerd. Martien Pennings heeft dat ondanks zijn ziekte telkens opnieuw gedocumenteerd. Deze analyses zijn te lezen op de site van Martien: Martien Pennings een archief.
  DE NOS maakt zich schuldig aan anti semitisme en nog meer van dat soort bias.

 15. Deze uitzending staat nog wel op NPO.nl (wellicht teruggeplaatst?)
  http://www.npo.nl/nos-journaal/03-08-2015/POW_00942088

  • Niet teruggeplaatst, en is ook terug te vinden in de link die Joost zelf al gaf, maar dan een verwijzing naar de nos website zelf. De losse items worden altijd zonder inleidend praatje op de website geplaatst, immers is er in tegenstelling tot de tv leesbare tekst aan toe te voegen, waarin ongeveer hetzelfde staat. Dat scheelt een boel bandbreedte en harddiskruimte. Beetje vergezocht allemaal.

 16. Maar dat riep Wilders helemaal niet op, hoe vaak leeghoofdig links dit ook maar roept, het is ver bezijden de waarheid.

  De man stelde een simpele vraag aan zijn electoraat en antwoordde dit te gaan trachten te regelen via legitieme democratische weg.

  Kregen jullie liegen met de paplepel ingegoten?

 17. “Maar we weten wel dat hier heel veel zwarte mensen wonen.” —> “Maar nu gaat het over PVV aanhang en dan mag je kennelijk straffeloos met de vinger wijzen.”

  Heel simpel Joost, het eerste geval zit dichtbij rassendiscriminatie en het tweede geval helemaal niet. Natuurlijk spelen er in het tweede geval overduidelijk vooroordelen mee en is het slechte journalistiek maar dat straf je af door te selecteren welke nieuwsomroep je wilt zien en dan ervoor betaalt door naar reclames te kijken. Hoewel het NOS dat model gedeeltelijk ontwijkt maar dat is een andere discussie misschien.

  Het onderscheid tussen rassendiscriminatie en vooroordelen gebaseerd op politieke overtuiging is geregeld door de Wet. Iets wat trouwens Wilders zal opbreken omdat hij islam definieert als overwegend politieke ideologie (daarover kun je discussiëren, dat mag) maar dan toch oproept om aub minder Marokkanen in Nederland te hebben, wat net weer niet kan volgens de wet.

  • @DirkM, je mist de essentie. Waar op gedoeld wordt is dat ongegrond door middel van manipulatie een groep als schuldige aangewezen wordt door de NOS. De groep die door middel van manipulatie valselijk aangewezen wordt is niet de issue, het feit dat de NOS list en bedrog gebruikt, dat is de issue. In dit geval zijn de pvv en aanhangers de pineut, wie anders. Maar je zou op exact dezelfde manier een andere groep valselijk kunnen aanwijzen, bijvoorbeeld zwarte mensen. Maar als dat zou gebeuren dan staat de NOS plots met het opgeheven vingertje moraliserend op het sinaasappelkistje de rechtvaardigheid zelve uit te hangen (uiteraard wederom ten koste van de pvv en aanhangers, want wie anders gebruiken zulke laffe en laaghartige manieren om anderen onterecht te beschimpen?!). De NOS en consorten hebben een partij boter op hun hoofd dat is nauwelijks nog voor te stellen, de ware aard komt steeds meer naar boven, en ik schrik van die ware aard. Heel bizar.
   .
   Snappie?

  • wat net weer niet kan volgens de wet. DirkM- niet geweten dat u jurist bent of misschien wel rechter. De zaak is onder de rechter en u mag van mij alles vinden en wetsinterpretatie lijkt een vak dat u meent te beheersen; wees dan zo slim om niet op voorhand te veroordelen. Verder wijs ik u graag op de reacties van anderen. Dick bijvoorbeeld gaat er van uit dat de NOS een partij boter op het hoofd heeft, ik noem dat anders: indoctrinatie op basis van vriendjespolitiek.

   • Ja het zijn ratten meneer en zo glijden we af mede door de NOS, die als stimulus een van de veroorzakers is van de ondergang van het geweten.

  • @DirkM
   Het katholicisme is idem een ideologische stroming en ik kan me vergissen, maar de bijl aan de wortel is toch aardig gelegd. Lees de angel van macht is eruit getrokken. Zulks moet idem gebeuren met islam.
   Nou, dat zie ik niet gebeuren. Niet in de laatste plaats omdat socialisten naar hun lege handen kijken en zich daarom ontfermen als een soort moederkloek islam. (zo ongeveer als die studenten indertijd in Iran die baarden aan de macht hebben geholpen en vervolgens veelal de benen namen toen hun idealistische blabla beroerd uitpakte.

  • g.h.m.leferink

   27 december 2015 op 20:45

   Zeg eens ‘DirkM’, degenen die dat NOSsjenaal betalen zijn WIJ! En daarvoor worden ons de eenzijdige manier van ‘inlichten’ en de mening (stiekem!) van de sjenaalredaktie voorgezet! In mijn ander kommentaar op deze webpagina zal ik de door mij gekonstateerde feiten tijdens 10 jaar NOS-gluipersjenaal uiteenzetten.
   Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 18. Wanneer straks hier de aanslagen beginnen, de opstanden op straat, ofwel de teloorgang van ons landje, zal de NOS gaan roepen dat het de schuld is van PVVers, rechtsradicalen en aanverwante nazi’s. ,Die hebben het uitgelokt zal de boodschap zijn. Het is zo ontzettend voorspelbaar allemaal. Een tokkie kan het bedenken. Behalve de doorsnee salonsocialist. Die kijkt weg en blert mee met de massa welke tot het bot geindoctrineerd is.

 19. .
  alle fatsoens-remmen los ?
  welkom bij de NOS… !

© 2023 De Nieuwe Realist

Thema door Anders NorénOmhoog ↑