Waarom wordt Al Fourqaan Moskee niet gesloten? (update)

Door Joost Niemöller

Update: LPF Eindhoven heeft zojuist aangifte gedaan tegen het bestuurslid Nasr El Damanhoury van de Al Fourqaan moskee wegens discriminatie, haatzaaien en aanzetten tot jihadistisch geweld. 

Een mooie overwinning voor de LPF Eindhoven en voor een weerbare Nederlandse democratie in het bijzonder. De altijd zeer terughoudende PvdA burgemeester Rob van Gijzel, verbood, tegen alle verwachtingen in, de komst van zeven haatpredikers, die waren uitgenodigd door de Stichting Waqf. Dit deed de burgemeester na vragen van de LPF. (Ook de PVV stelde er vragen over.) Van Gijzel nam zijn besluit pas op het allerlaatste moment. Het gaat om een conferentie die van 24 tot en met 27 december wordt gehouden. Had de burgemeester niet al wat eerder, op eigen initiatief, kunnen ingrijpen? Waarom stelt deze burgemeester zich zo defensief op?

Een grote mond had hij wel ten aanzien van de LPF.  Zo oefende hij druk uit op de LPF om vragen terug te trekken. Hierover schreef ik al eerder. Een eerdere haatprediker mocht van diezelfde burgemeester gewoon komen. Honderden moslims voelden zich door deze man uitgenodigd en woonden zijn lezing bij.

Nu lijkt Van Gijzel eindelijk een beetje wakker geschud.

Dat is natuurlijk mooi, maar de volgende vraag ligt dan voor de hand: Een moskee die keer op keer haatpredikers uitnodigt, welk radicaliserend beleid zit daar achter? Moet zo’n moskee niet gewoon gesloten worden?

Al meer dan tien jaar geleden greep minister Verdonk in en zette drie imams van deze moskee het land uit. Tot enige leermoment heeft dat duidelijk niet geleid.  Niet bij de moskee. Nu een beetje bij de burgemeester, maar structureel ingrijpen blijft steeds weer uit.

En de moskee? De stichting onderneemt nu rechterlijke stappen tegen het verbod van de zeven haatpredikers. Mannen die haat prediken over homo’s, joden, enzovoorts. Ze gaan daar dus op ramkoers, en dan mag een echt antwoord van de overheid dus niet uitblijven.

 

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

27 Reacties

 1. Slechts enkel één moskee sluiten is niet de oplossing. Alle broedplaatsen van de islam moeten weg, niet alleen in Nederland maar over ter wereld moeten alle moskeeën voor eens en voor altijd worden gesloten. De mensheid kan het zich niet veroorloven dan er verdoemde mensen hun kwaad blijven verspreiden en daarmee verdriet en ellende over de wereld blijven uitstrooien.

  Iets anders is de islam niet. Het is een vorm van zeer laag bij de grondse misdaad. De manier waarop men domme tot slaaf maakt is geniepig, men gebruik een religie als façade en psychologische trucjes om er mee weg te komen. Er bestaat nergens op moslim die niet liegt, nergens laat de islam géén sporen van misbruik achter!

  Het is een schande dat dit onrecht niet eerder en doeltreffend is opgelost. Het gaat allemaal zo langzaam, elk jaar weer duizenden doden, met welk doel? Wie heeft er baat bij dat het uitroeien van de islam zo traag gaat?

 2. g.h.m.leferink

  23 december 2015 op 23:44

  ‘realistnl’, we kunnen er WÈL wat tegen doen, alleen niet met de nu aan de macht zijnden. Die zijn van het type Arie Achterbaks, Karel Kantoorklerk, Sammy Slapzak en Antoon Angsthaas.
  Kijk maar naar dat ècht nietszeggende figuurtje dat nu burgemeester van Geldermalsen is!
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 3. Als wij AL onze vrijheden willen behouden en deze echt 100% willen laten zijn, dan kan dat alleen als voor de islam een uitzondering wordt gemaakt. Deze ideologie is namelijk ( volgens AL zijn geschriften ) niet verenigbaar met onze vrijheden. Men eist wel vrijheid van godsdienst, maar alleen voor de islam. En met vrijheid van meningsuiting ( zie ophef cartoons en beledigen van die profeet ) heeft men al helemaal niets op.
  De islam hoort niet in een echt vrije maatschappij, want nu al zijn diverse vrijheden ingeperkt ( vooral de vrije meningsuiting ) door de islamisering en is er al overal zelfcensuur als het over de islam gaat. Bij elke Pegida demonstratie wordt door het OM al besloten om de toespraken te “onderzoeken”. Zo ver zijn we al.

  • Het enige wat ons kan redden uit de klauwen van de islam is minimaal 10 jaar onafgebroken krachtig rechts beleid met als doelstelling Nederland te de-islamiseren. Eerlijk gezegd vraag ik mij af of de vrije Westerse wereld wel is opgewassen tegen de islam. In Nederland zijn nu 8-10% moslims en de problemen zijn al enorm. In 2035 30-35%! De islam domineert en indoctrineert en we lijken er niets tegen te kunnen beginnen.

   Islam gebruikt onze wet-en regelgeving als onbeperkte munitievoorraad om ons in sneltreinvaart te islamiseren. Er wordt ze geen strobreed in de weg gelegd. Wij dreigen slachtoffer te worden van onze eigen beschaafdheid en links wensdenken. Als links blijft meeregeren de komende 10 jaar zijn we verdoemd. Wij hebben een zeer krachtig repressief de-islamiserend beleid nodig met zeer zware straffen. Moslims moeten gaan begrijpen dat wij een duidelijke grens trekken. Laten we hopen dat die grens snel getrokken wordt. Anders gaan we dit niet winnen.

 4. Waqf, dan heb je gelijk de reden waarom sluiting en sloop, wat nodig is, tot grote repercussies zal leiden.
  Maar het dient te gebeuren.
  Geen moskee er meer bij, sluiting en afbraak van haat preek moskees, minaretten moeten direct terug gebracht worden tot de hoogte van een kerktoren in mekka.
  Reciprociteit, weet u wel.

 5. De imperialistische en suprematistische agressie zit hem reeds in de naam van de stichting -WAQF- dat betekent veroverd land dat de moslims nooit meer mogen opgeven.
  Vandaar het eeuwige conflict met israel, in 638 veroverd, en nu zitten die joden daar toch weer……..
  En niet alleen israel maar ook het Iberisch schiereiland, zuid Frankrijk en Italië en Cyprus en de Balkan en de Krim en India en zuid Rusland en oost China .
  Alles is waqf, islamitisch veroverd gebied.

 6. De AIVD is hiermee op de hoogte en dus de politiek ook maar ze zijn verlamd als het gaat om effectief de islamisering tegen te gaan. De radicaal-islamitische stichting AL Waqf al-Islami, die in de deze Moskee actief is, beinvloed zo’n 30% van de islamitische basisscholen. De scholen, waar bestuursleden van een radicaal-islamitische signatuur optreden, worden gekenmerkt door een rigide wijze van handhaving van de orthodoxe islamitische gedragsregels, waardoor een beklemmende intimiderende en intolerante sfeer en onderwijsklimaat ontstaat. Daardoor wordt uiteraard het maatschappelijk isolement van de leerlingen en de bij het onderwijs betrokkenen in de hand gewerkt. Maar bijzondere aandacht moet ook worden besteed aan de op het onderwijsveld gerichte organisaties, die als geheel proberen – veel – invloed in de schoolbesturen van islamitische scholen te verkrijgen. ISBO ook geinfiltreerd door WAQF al Islami

 7. Islam is a cancer, napalm is the answer!

  Totale remigratie

  • Wat is het verschil met deportatie, executie en ovens als oplossing? Genetica vervangen door ideologie en een boek. Maar de haat en “Wil to Zuivering” is niet zoveel anders hier. Let wel, in de jaren ’30 waren er wel degelijke vreselijke figuren, ook bijzonder gewelddadige terroristische groepjes onder zowel de Communisten en Joden. En allerlei vage contacten en verbanden tussen de “goeden” en “slechten”. Het probleem wat we hebben hier is dan ook dat mensen “grijsmoe” zijn. Iedereen wil simpele oplossingen, radicale besluiten en slechtheid panklaar om af te serveren. Ik denk dat mensen gewoon erg moe aan het worden zijn, het zit in het bloed van de moderne wereld ben ik bang.

   • DirkM
    Die terroristische communisten, dat geloof ik zo ook wel. Maar die terroristische Joden, daar moet je natuurlijk bronnen bij vermelden.
    Een wat die deportatie, executie en ovens van jou betreft: een boek is daarvoor een steekhoudende reden, genetica niet.

 8. @DirkM
  Welke lettergreep van het woord re-mi-gra-tie begrijpt u niet?

 9. Ah, de bekende appels en peren weer. Het vergelijken, doet Pauw ook altijd. Die arme moslims die de dupe zijn van al die extremiteiten. Je hoort ze ook altijd roepen massaal dat ze het zo erg vinden he, dat extremisme. Altijd op straat om te protesteren tegen terrorisme. Toch?

 10. We zijn er weer; WO II , deportaties en genocide. Ik denk dat je je Godwin voor vandaag wel weer verdiend heb.

  Ziet helemaal niets bijzonders in het bloed van de moderne wereld. Integendeel: soort zoekt soort. Is iets van alle tijden.

  https://www.youtube.com/watch?v=OntxCsJZq5k

  Denk maar eens na over dit clipje. Als generaties in Nederland, Nederlands sprekend, christelijke achtergrond en destijds uiterst loyaal aan het Nederlands gezag. En toch….

  Waar Nederland een beetje uitgeput van aan het raken lijkt is het tegen beter weten in ophouden van de multiculturele illusie.

 11. DirkM is genomineerd voor WEGKIJKER VAN HET JAAR!
  .
  Man man wat een intellect, terroristische jodengroeperingen in de jaren 30. Toen ik dit las was het voor mij over, verder lezen heeft geen zin, met zo’n onbenul.

 12. Ik vrees dat totale remigratie de enige oplossing is om op korte termijn een einde te maken aan de multiculturele samenleving en Europa terug te krijgen zoals het was vlak na de WO2.

  • @Lauwebal
   Een multi-etnische samenleving kan, maar dan zullen regels strikt moeten worden gehanteerd. En laat nou juist dat het probleem zijn.
   Overigens ook bij een strikt gehanteerd beleid treden bij tijd en wijle spanningen op. Maar dan is het wel: wegwezen en tot nooit meer weerzien na het uitzitten van de straf.

   • “Een multi-etnische samenleving ” is geen probleem !
    zodra islam in het vizier komt, DAN is er een probleem !
    .
    het werkelijke enige probleem…..

 13. We moeten ons niet afvragen HOE een multi-etnische samenleving moet functioneren, maar WAAROM we een multi-etnische samenleving willen. Ik zie echt alleen nadelen. Wie kan mij 1 voordeel noemen?

 14. hoewel ik totale remigratie ook graag zou willen zien is dit niet haalbaar.
  u denkt toch niet dat de allochtoon de kip met de gouden eieren zomaar laat slachten ?
  .
  nee, die alochtoontjes krijg je er niet meer vrijwillig uit, ben bang dat dat alleen nog maar kwaadschiks zal gaan ?
  .
  maar ja, dan maar kwaadschiks, beter dan nog eens decennia door etteren…..

 15. “Wakker geschud”, “leermoment” en “eigen initiatief”… dat zijn toch echt 3 van de meest in het oog springende punten in dit artikel wat wel het laatste is wat je van de overheid verwacht zich aan te houden. Het zijn nou net dé punten waar ze nog nooit van gehoord hebben. En ze zúllen het ook nooit leren totdat de burgers echt wakker worden (wat ook te lang op zich laat wachten) en het hele zooitje pluchezitters daar van hun stoel mikt.
  .
  Zo erg als dat de bovenstaande 3 termen niet bekend zijn bij ze, zijn de termen respectloosheid, minachting en bedrog ze juist op het lijf geschreven.

 16. johnberrevoets

  22 december 2015 op 19:52

  ” Waarom wordt Al Fourqaan Moskee niet gesloten?”

  Daarom niet Joost!

 17. Simpelweg afbreken die gebouwen.
  Steen voor steen, en in de desolate woestijn van het wahabisme te SA afleveren -> retour afzender.
  Wellicht Timmerfrans als opzichter aanstellen, maar dat is optioneel.

  • Alle moskeeën met de grond gelijk maken (wel eerst alle mensen er uit).

   • Een moskee is inderdaad een gebouw, niet meer en niet minder. De moskee wordt in feite gevormd door het bestuur, de voordrager(s) en de bezoekers. Dus als je praat over sluiting van een moskee dan moet je het ook hebben over alles en niet alleen over een gebouw. Ook de haatdragende figuren aanpakken.

 18. Diamiet er onder…gaat vlugger!!

 19. Het is natuurlijk te hopen dat Moskee Nour in Gouda ook een keertje wordt gesloten. Lodewijk Asscher is nu een beetje bezorgd over Utrecht, maar zal toch ook geïnformeerd zijn over de ene uitreiziger na de andere naar Syrië. En rara welke mensen hadden daar nu toch mee te maken. Tarik Ibn Ali die in verband wordt gebracht met de aanslagen 13 november in Parijs, en de luitjes uit het bestuur van El Wahda?

 20. “Waarom wordt Al Fourqaan Moskee niet gesloten?”
  .
  Ies simpel want ies koeltoer. En daar moeten wij diep respect en veel begrip voor hebben. We moeten voor ieders cultuur diep respect en veel begrip tonen, behalve voor onze eigen cultuur want dan ben je de xenofobe intolerante racistische fascist.
  .
  Ze hebben gerechtelijke stappen ondernomen, het is toch niet te geloven! Ik ben heel benieuwd wat de uitspraak wordt, ik hoop dat Joost het blijft volgen.