Wat @NOSJournaal ‘vergat’ over feestelijke ontvangst in Canada

Door Joost Niemöller

Het was gisteren uitgebreid te zien in verschillende versies van het NOS Journaal, ook nog in de kinderversie: De nieuwe jonge, knappe, premier van Canada, Justin Trudeau, stond op een Canadees vliegveld waar een enorm Canadees transportvliegtuig Syrische vluchtelingen had opgehaald. Iedereen blij. De jonge, knappe premier stak de arme, maar nu toch ook zeer blije vluchtelingen in een jas en keek er op toe dat het de juiste maat was. Lachende gezichten, en Trudeau zei: ‘U bent hier aangekomen als vluchtelingen, maar u verlaat dit vliegveld als volwaardige Canadese burgers.’ Zomaar voor niets! Zo kon het ook! En kijk dat blije Canadese volk eens, vergelijk dat toch maar met die zure oude blanke mannen hier, die alleen maar bang zijn voor vreemde etensluchtjes in het portiek! De wereld is groter dan alleen achter de dijken. We zijn op de wereld om elkaar te helpen nietwaar? Dat kunnen we allemaal leren van die verlichte Canadezen.

Eh…

Zo was het niet.

Wat het NOS Journaal namelijk ‘vergat’ te melden, was dat er in Canada helemaal geen meerderheid bestaat voor de plannen van deze Turdeau om het mooie Canada net als Zweden te veranderen in een nieuw Kalifaatsgebied. Slechts 48 procent stemde in met het plan om tienduizenden moslims om te toveren tot Canadese staatsburgers.  

Die nu nog ruime minderheid zal snel kleiner worden wanneer ook in Canada de eerste ISIS aanslagen plaatsvinden, de berichten over de verkrachtingen zich gaan verspreiden, de overvallen op oude  vrouwtjes beginnen, het gezeur over meer moslimrechten. Met name wanneer het aanzuigende nieuws zich verder verspreidt. Nu is Canada, anders dan Nederland, een groot en leeg land. Je kunt je er een flink eind terugtrekken. En dat zal ook gebeuren. Pure islamitische gebieden naast christelijke enclaves.

Leuker wordt het er ook daar niet op. Maar wat heeft die Trudeau toch een mooie daad verricht en wat was het fijne tv!

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

34 Reacties

 1. Gerrit van Spanje

  14 december 2015 op 13:41

  Koos, typisch publieke omroep, die uitzending van WNL. Niemand die mevrouw Agema ook maar één keer tegensprak. Topjournalistiek!

 2. Gerrit van Spanje

  14 december 2015 op 13:38

  Toetsteen., ik kom niet met deze opiniepeiling op de proppen. Dat doe meneer Niemöller. En daar reageer ik op.

 3. Het loopt de spuigaten uit met die verrotte NOS. Maar dat geldt ook voor RTL nieuws en alle andere omroepen. Zelfs WNL is politiek correcte bagger.
  Zo liet het NOS journaal een vrouwelijke islamitische huisarts zien, met hoofddoek, die “kwetsbare” mensen langs ging: dat waren natuurlijk blanken. Zo wordt er een eigen politiek correcte werkelijkheid geschapen, die totaal niet representatief is.
  De indoctrinatie over vluchtelingen en over de klimaathysterie gaat alle perken te buiten. Er komt geen klimaatscepticus aan het woord en over vluchtelingen niets dan fijn en goed nieuws. Ze overtreffen Goebbels als het over indoctrinatie gaat. Wat een smerige bagger, wat een vuile schoften. En vreten uit de belastingruif: dus je betaalt mee aan die vuilakken.

  • Leo,
   “Zelfs WNL is politiek correcte bagger”
   In het land der blinden is eenoog koning.
   Vanochtend een alleszins acceptabele uitzending van WNL, waarin Fleur Agema ongestoord haar zegje kon doen, zonder smakeloze tegenspraak. Wat een fantastisch mens is dat.

 4. g.h.m.leferink

  13 december 2015 op 17:19

  Deel 2.

  OPHITSING:
  Van de rellen bij een wedstrijd van Feyenoord telkens weer alléén dat ene kleine deel uitzenden waarop de ME een paar passen terugtrekt….
  HALVE WAARHEDEN:
  Van de FARC wèl vermelden dat Equador “woedend is op Colombia”, nadat het Colombiaanse leger een kamp van de FARC op Equadoraans grondgebied heeft schoongeveegd, maar NIET dat de FARC voor dat kamp aan Equador smeergeld had betaald.
  Bij de Irakoorlog wèl alles wat de Amerikanen fout deden onder een vergrootglas leggen, maar van de Taliban maar zelden kwaad melden.
  De binnenkomenden van de nu plaatsvindende immigratie-tsunami wèl tot vervelens toe ‘vluchtelingen’ en ‘asylzoekers’ noemen, en NIET vermelden dat die maar een heel klein deel van die vloedgolf uitmaken….

  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

  • @ g.h.m.leferink e.a. http://www.nu.nl/politiek/4182131/pvda-rotterdam-wil-lhbters-alphen-rijn-opvangen.html De gemeenteraadsfractie van de Rotterdamse PvdA wil dat Rotterdam tien asielzoekers uit Alphen aan den Rijn opvangt. Het gaat om vluchtelingen die in de opvang in Alphen om hun seksuele geaardheid daar stelselmatig worden bedreigd, uitgescholden en zelfs mishandeld door andere vluchtelingen. Vrijdag zijn de tien in hongerstaking gegaan.De daders worden aangepakt en overgeplaatst, liet minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) weten.==Hieraan kun je zien dat we met bestuurders van het niveau dronken droppie van doen hebben. Dergelijke pestasielzoekers (geen vluchtelingen) direkt uitzetten of anders interneren in de Rotterdamse Haven.

 5. g.h.m.leferink

  13 december 2015 op 16:52

  Dat NOSsjenaal hangt aan elkaar van feitenverdraaiing-door-halve-waarheden, vooroordelen, lafheid, ophitsing en soms nog wat flutonderwerpen. Het meeste van dat fraais halen ze uit, hoe kan het anders: Drugsdorp/Arglistdam/Hyepejeshuizen/Modetjesmadurodam/Gluipercity aan de Amstel.
  OPHITSING:
  Altijd en eeuwig TEGEN DE POLITIE.
  Altijd en eeuwig TEGEN de USA, uitgezonderd Obama, want DIE IS ZWART EN DÙS GOED!
  Altijd en eeuwig vóór allochtoon en tegen autochtoon.
  Altijd en eeuwig voor gekleurd en tegen blank.
  LAFHEID:
  Van ‘verrijkers’ niet het oorspronkelijke land van herkomst durven noemen bij misdrijven, maar dat wèl altijd doen bij autochtonen.
  Jihad-moordenaars geen moordenaars durven noemen, maar ‘strijders’.
  Tsjetsjeense terroristen die in Beslan 334 vermoorden, waarvan 186 kinderen, geen moordenaars durven noemen, maar ‘rebellen. En de uitdenker van die massamoord geen psychiatrisch geval durven noemen, maar zelfs een ‘meesterbrein’.
  Zie deel 2 voor vervolg.

 6. J. C. Th. Köhler

  13 december 2015 op 15:29

  Correctie: maaTschappij.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

 7. J. C. Th. Köhler

  13 december 2015 op 15:28

  “Wat @NOS Journaal ‘vergat’ over feestelijke ontvangst in Canada”

  Waarom staat die apestaart voor NOS? Heeft de NOS z’n naam veranderd, of is dit in het kader van de debilisering van de maarschappij? Is er misschien een wet aangenomen, die zegt dat we allemaal de infantiele gewoonten van Twitter moeten overnemen?

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

 8. Gerrit van Spanje

  13 december 2015 op 14:46

  48% Voor het opvangen van de vluchtelingen, 44 % tegen en 8% had geen mening of maakte het niet uit. Dus meer mensen voor dan tegen. Dus stemmingmakerij van de heer Niemöller.

  • @Gerrit van Spanje
   Ik vraag me eerder af waarom een poll onder 1369 gegadigden representatief is voor meer dan 35 miljoen mensen.
   Overigens ook daar weer hoogopgeleid/laagopgeleid zonder enige duiding inzake waar die mensen dan wel woonden.
   Samenvattend beter research is nodig.

 9. Niets stemmingmakerij De democratie heeft gesproken Dankzij en door de oppositie De ingeslapen macht is zich rot geschrokken Ze zullen aan de bak moeten. We zullen wel zien hoe dat verder gaat

 10. Het is ook zo racistisch dat de snelste hardloper wint ook daar komt weer de superioriteit van rassen naar voren .

 11. Massa immigratie, islamisering, klimaat-gekte, het zal allemaal wel, de ware gruwel die Joost hier aanstipt is het monster van de voortgaande hersenspoeling richting linkse idealen. Of het nou de NPO is of het onderwijs of de wetenschap, het bedrijfsleven, vrijwel alle bestuursfuncties worden bezet door mensen uit de linkse machine.
  .
  Die linkse machine is een goed ge-olied ding dat al zo’n 50 jaar op volle toeren mensen modelleerd. De scheinheiligen onder ons die het beste de linkse dogma’s meezingen komen het hoogst op de ladder, alles met enige ruggengraat dat niet meezingt wordt weggewerkt.
  .
  Dat is het probleem van Nederland, en daar is deze NOS-berichtgeving een uitstekend voorbeeld van. Het is om van te kotsen.

 12. @ Pieter G12 december 2015 om 18:28 Als je uit de gegrilde zandbak komt kan het nog wel eens tegenvallen. – Geen enkele opdracht van hun opperwezen is teveel; al moet je ervoor in stukjes gereten worden. Dus een beetje kou zal geen kwaad kunnen.

  • Een beetje kou misschien.
   Maar 3 maanden sneeuwruimen onder de meest barre omstandigheden:
   Hierdoor ontstaat ook een vrijwel vrije doorgang voor gebieden met koude poollucht om diep het Canadese binnenland in te trekken. Temperaturen kunnen in de wintermaanden tijdens de aanvoer van zeer koude poollucht dalen naar waardes van min 30 tot min 40 graden. Zelfs -50!! Soms wordt het zelfs nog kouder en worden dorpen compleet afgesloten van de buitenwereld.
   —-
   Zo koud dat zelfs de koran moet branden om nog een beetje gevoel te krijgen.

 13. Goed artikel!
  Blijf het onzin nieuws tegengas geven.
  Overigens is Canada leeg, maar ook erg koud waar alleen de echte sterkste onder ons het uithouden. Als je uit de gegrilde zandbak komt kan het nog wel eens tegenvallen.

 14. “Genoeg over immigranten en moslims, alsof dat het enige nieuws is waar Joost in geïnteresseerd is of waar hij een mening over heeft”
  .
  @Chris Schoneveld, nogal een boude uitspraak op de site van de hr niemoller nietwaar ?
  misschien beter zelf een site beginnen als het u niet zint ?

  • Chris Schoneveld

   12 december 2015 op 20:13

   Eigen website beginnen? Flauwe dooddoener, Harry. Suggesties of kritiek zijn dus niet welkom volgens jou.

   • “Suggesties of kritiek zijn dus niet welkom volgens jou.”
    .
    Suggesties of kritiek lijken mij prima, kan niet voor de hr niemoller spreken.
    .
    maar uw formulering vind ik persoonlijk een tikkie aanmatigend.

 15. Harry,
  Op Joop.nl wordt inmiddels ook het harde tegengeluid getolereerd.
  Je kunt je afvragen of dit een doorbraak is van het realisme, of dat een tegengeluid op ELKE website zou moeten worden toegelaten. Ik neig tot het eerste.

  • @Koos
   Jole zorgt er wel voor dat na de eerste argumenten de moderatie plank gas gaat. Dus in elke conversatie zal zijn favoriet winnen. Ik zit dan ook regelmatig te grinniken, maar me ook wild te ergeren.

 16. Puur een NOS (NPO) propaganda item om de Nederlandse burger breed uit te meten dat er alleen in NL gezeurd en geklaagd wordt over de instroom van 100-duizend moslims en het dichtsmeren van de atlas van NL met 100-den AZC’s en de enorme kosten post van meer dan een Miljard. Geld dat we niet hebben maar we moeten lenen. De indoctrinatie van de staats omroep is schandalig omdat alle belastingbetalers evenredig mee betalen aan de politiek correcte programering terwijl peilingen duidelijk maken dat 2/3 tegen zou stemmen als we gevraagd werden. Democratie 2015 alsof de PvdA > 75 zetels.

  • De ECB drukt regelmatig 100 miljard aan nieuw geld bij. Ik denk dat ze daarmee de lidstaten subsidieren om asielzoekers op te vangen. Dan betalen we ongemerkt door de waardevermindering van de Euro. Dus door de waardevermindering van Europa.

   • @Koos
    Reisje verweggistan maakt u duidelijk dat de Euro inmiddels 30% in relatief korte tijd ontwaard is. En going dowdowndown.

 17. Merkel heeft gezegd dat de oplossing van de EU Erdogan is en het verspreiden van de migranten over de hele EU, die zich de komende jaren gaat verdrievoudigen of erger. Frontex gaat alle grenzen bewaken maar zal fungeren als verspreidingsmechanisme, er zal niemand worden tegengehouden.

  En Rutte blijft maar doorgaan met tekenen.

 18. Chris Schoneveld

  12 december 2015 op 14:04

  Genoeg over immigranten en moslims, alsof dat het enige nieuws is waar Joost in geïnteresseerd is of waar hij een mening over heeft. Ik ben het overigens wel bijna altijd met hem eens.
  Ik kijk nu uit naar een kritisch stukje over die onzinnige bijeenkomst (COP21) in Parijs met 40000 gedelegeerden die denken de wereld te moeten redden. Niemoller lijkt me de aangewezen persoon om zijn vlijmscherpe analyse hier op los te laten.

  • Mee eens, Chris. Hoewel ik maar een deel van zijn posts echt kan waarderen maar zulke verschillen mogen er zijn, iedereen heeft zijn mening en feitenwereld. Toch denk ik ook dat er andere grote onderwerpen en plannen in Europa uitgebroed worden door een ideologische elite die misschien nog wel ontwrichtender kunnen zijn op termijn. Misschien omdat als het fundament (contact met de werkelijkheid) verdwenen is, alles gewoon verzakt qua beleid?

 19. “Genoeg over immigranten en moslims, alsof dat het enige nieuws is waar Joost in geïnteresseerd is of waar hij een mening over heeft”
  .
  Ik ben blij dat Joost dit soort berichten aanhaalt, het laat zien hoe de propaganda werkt. Plus, ik kijk zelden nog naar de NOS en het ontvangst in Canada had ik dus niet meegekregen en ik heb er ook nergens anders wat over gelezen. Misschien dat een “kwaliteitskrant” erover bericht heeft maar ook die mijd ik hoofdzakelijk, en als ik ze lees dan doe ik dat uit nieuwsgierigheid hoe ze de boel weer aan het besodemieteren zijn, zoals dit artikel dankzij Joost daar een mooi voorbeeld van geeft.
  .
  Zo’n klimaat top is uiteraard ook bullshit want het klimaat doet toch wel wat het wil. Op de hoogte blijven over moslims en migranten vind ik belangrijker omdat ik daar een veel groter gevaar in zie zoals bijvoorbeeld een burgeroorlog, waar een minister in Frankrijk al mee gedreigd heeft mocht FN winnen. Die klimaattop kan ons hooguit geld kosten.

  • @dick
   Een “klimaat top” is idd niet erg zinnig, lijkt mij idd niet dat je dat kan sturen en dat de z.g. “afspraken” voldoende zijn
   Het lijkt me wel zinnig om veeeeel meer in te zetten op andere dan fossiele brandstoffen. Al was het maar om minder afhankelijk te zijn van het midden oosten, rusland, etc.
   Liever een windmolen in m’n achtertuin dan een moslim op de stoep.

   • Tja maar dan hebben we die irrante Greenpeace nog die geregeld mijn Facebook pagina komt vervuilen met: Wist u dat de Noord Pool geen reservaat is?
    Shell moet stoppen met zoeken naar olie op de Noord Pool. etc etc
    Die imbecielen hebben geen idee hoe groot de Noord Pool is.
    Ook kennelijk niet dat in Alaska al meer dan 40 jaar olie en andere belangrijke grondstoffen worden gewonnen.
    Wat mij betreft gaan alle grote oliemaatschappijen daar boren.
    Vind ik dat goed? Nou, ik vind alles beter dan afhankelijk te zijn van het Midden Oosten. Grote hek erom heen en niets meer erin of eruit. Het liefst zo snel mogelijk.

 20. Liever de opwarming van de aarde dan de islamisering van de aarde!

  • @Koos
   Yep, want met drastische bevolkingsbeperking is het milieu op de sloffen te redden. (ik heb het liever over milieu, want niemand kan mij overtuigen dat dat marginale improductieve gepriegel iets zal verbeteren behalve dan de bekende belangenclubs.)
   Alzo beter inzetten op voorkomen dat een religie (om het even welke dramreligie) de reëel haalbare doelstellingen vernietigt.

 21. Oke, andere onderwerp Joost:
  Hoe raken we zo snel mogelijk van Rutte, Merkel en de EU af?
  Of moeten we eerst op Ronald Trump wachten?