Amsterdamse openbare scholen voeren Suikerfeest en Offerfeest in

Door Joost Niemöller

In Amsterdam, zo lees ik in Het Parool, willen de basisscholen vrij geven op islamitische feestdagen zoals die bij het Offerfeest en het Suikerfeest. Ook de besturen zijn akkoord:

Het Breed bestuurlijk overleg van Amsterdamse basisscholen wil er zeker over praten. ‘Naast bestaande tradities is het belangrijk open te staan voor andere tradities,’ zegt voorzitter Herbert de Bruijne. ‘Als een groot deel van de bevolking er behoefte aan heeft, moet je daar op zijn minst over praten.’

Ze hebben er niets van begrepen.

Belangrijk voor het voortbestaan van de identiteit van het Nederlandse volk, is dat de Nederlandse rituelen niet alleen in stand blijven, maar dat ze ook met overtuiging worden overgedragen aan de bevolking. Het gaat soms om ogenschijnlijk simpele zaken als Koningsdag, Oorlogsherdenking, Sinterklaas, oliebollen, Elfstedentocht, kerstmis, vuurwerk bij oud en nieuw, maar het gaat vooral over de kennis over die rituelen. Het zijn geen loze gebeurtenissen, het zijn vormende principes, waar verhalen aan verbonden zijn. Ze geven het jaar bovendien een ritme. Dat weten de moslims ook, vandaar dat die over de hele wereld een gelijk moslimritme willen opleggen. Landen en nationale culturen verdwijnen daarin.

De islam, met zijn anti-democratische, vrouwvernederende en homofobe ideologie, die geen dode letter is maar die dag in dag uit wordt uitgeleefd, maakt geen onderdeel uit van de Nederlandse normen en waarden. Moslimrituelen dienen dan ook geen onderdeel te worden van de Nederlandse samenleving. Daarom dient er op openbare scholen geen vrijaf gegeven te worden met Suikerfeest of Offerfeest.

Gaan we dat wel doen, wat er dus dik inzit, dan brokkelt de Nederlandse samenhang nog verder af.  Het is duidelijk dat er bij deze Amsterdamse schoolbesturen geen enkel bewustzijn meer bestaat over de essentie van de Nederlandse samenleving. In het openbare debat lijkt de heersende multiculturele ideologie van de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw verdwenen. Maar in werkelijkheid is deze bij de bestuurselite, en zeker bij de lokale bestuurselites, levendiger dan ooit: Alles wordt over de schutting gegooid want men is vergeten wat de waarde ervan is.

Er is een vast aantal vrije dagen, maar die kunnen door de scholen flexibel worden ingericht. En dat gebeurt dan ook. Het gevolg is dan ook –maar daar schrijft Het Parool niet over- dat andere vrije dagen, met een christelijke signatuur, worden opgeheven. Zo werkt het nu al in de praktijk:

Scholen hebben een beperkt aantal flexibel in te zetten vrije dagen. Dus praktisch is het mogelijk. En er zijn al scholen die dicht zijn op islamitische feestdagen, maar dat is zelden officieel beleid.
Tamar Suss, directeur van de BOE, vindt dat het verzoek van haar leerlingen zeker bij de populatie van de school past. ‘Maar ik ga er niet over. Ik kan helaas geen vrije dag uit mijn hoge hoed toveren.’ Studiedagen plannen op een islamitische feestdag is soms een oplossing, maar met het groeiend aantal moslim leerkrachten is dat ook geen uitkomst: zij willen die dag ook vrij.

Het inleveren van christelijke feestdagen op de lagere scholen, en die vervangen door islamitische feestdagen, betekent dat het onderwijs zich ook rondom de islam zal centreren. Er groeit een nieuwe generatie kinderen op in Amsterdam die geen idee heeft van de tachtigjarige oorlog, van de strijd tussen de protestanten en de katholieken, van de Verlichting die daaruit voortkwam, en daarmee van de ontdekking van de wetenschap en het kritische denken. Ook een generatie die geen idee heeft waar het verzet in WO II vandaan kwam, waarom het verhaal van Anne Frank belangrijk is, hoe Nederland een specifieke vorm van democratie heeft ontwikkeld die alles te maken had met de strijd tegen het water.

In plaats daarvan leren de kinderen op de Amsterdamse scholen om de mythe over een figuur die Mohammed zou heten, aan te nemen als waarheid, omdat dit is vastgelegd in een boek dat een kwaadaardig aftreksel is van de bijbel. Een boek waar ze overigens niets van weten omdat er geen onderwijs meer in is. Zo vindt in de praktijk de islamisering plaats.

En dat hebben we allemaal te danken aan een Nederlandse generatie zonder ruggengraat die zich lui laat meeslepen met de golven van de demografische ontwikkeling. Dat gebeurt achteloos.

Het is van een bodemloze treurigheid.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

55 Reacties

 1. De overgang naar de Islam moet van klein af ingegoten worden. Enige remedie is deze scholen te mijden. Onze cultuur laten zij verkwanselen maar die van een minderheid krijgt alle ruimte. Dit moet beëindigt worden en het ligt aan de ouders zelf.

 2. Ik hoorde zojuist dat er in Duitsland burgerwachten gevormd gaan worden. De politie “zou er niet blij mee zijn”. Als er iets duidelijk is: van de politie hoeven wij niet veel te verwachten. Die Keulse politie staat voor heel veel andere korpsen, ook in NL. Wat opvalt is de enorme politieke correctheid van de politieleiding: slappe politiek correcte Gutmenschen. En hun net zo verrotte burgemeesters. Wat kan je dan nog van een agent verwachten.

  • IK zal je wat verraden: mijn broer is inspecteur bij de politie. Zolang hij daar werkt, hoef ik hem niet meer te zien. Met hun ‘beleefdheidsbezoekjes’ bij kritische burgers. Nog een of twee stapjes verder en het is de gestapo all over. Die in elkaar gemepte kritische dame in Geldermalsen kan ervan meepraten. Als ex-kmar vind ik het een verschrikking dat mensen in uniform zich in deze materie zo intens fout te buiten gaan aan geweld tegen de eigen bevolking. Niet waard om in de bek te schijten. De maat is vol.

 3. Het probleem is, dat iedereen die in dienst is van gemeente of overheid,links stemt.
  Daarbij is die overheid zo groot dat het onmogelijk is om dit soort zaken anders te regelen.
  Ze hebben ook nog eens de steun van de meeste media.
  Ben je er tegen dan wordt je neergezet als racist/tokkie/extreem rechts en iemand die discrimineert.
  Ik hoop alleen dat bij de komende verkiezingen ,mensen echt nadenken voor ze gaan stemmen.

 4. Heet van de naald. Man die zichzelf in Parijs op het politie bureau wilde opblazen neergeschoten in Parijs, Zie Elsevier.

  Zal wel weer een lone wolfje zijn.

  Ondertussen neemt de stroom migranten in Duitsland niet af, maar de sympathie wel. Wat gaat de MSM daaraan doen?

  • g.h.m.leferink

   7 januari 2016 op 15:31

   ‘Koffij’, de hoofdoorzaak van die stroom migranten is die domineesdochter uit de voormalige DDR. Die met ‘Ihr seid willkommen’ volgens mij dacht de Nobelprijs voor de Vrede te krijgen. Al pakt dat voor haar nu totaal anders uit….. We hebben in de EU de verkeerde politici, van het soort zeven-kleuren-stront-schijters.
   En je vraag aan de MSM? Die huilen met de politieke Farizeeërwolven mee in het bos. Ruggengraatloos en BANG voor bomgordeldieren. Kortom, net zo slap als de nieuwste modetjes in Drugsdorp aan de Amstel, en steeds op zoek naar de Weg van de Minste Weerstand. En lui, zodat je door die MSM alleen geïnformeerd wordt over wat ze de avond daarvoor in het mediacafé aan de tap gehoord hebben. Want dat is een stuk makkelijker dan b.v. in Koerdistan bij – 20 ºC met de Pesh Merga’s in een droge sloot liggen….
   De MSM gaat alleen om als de volkswoede te groot wordt om nog te negeren! Eerder niet.
   Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 5. Het doel, afschaffing van het onbetaalbare, heiligt het, en elk middel. Dit is er èèn van.
  Al deze nieuwe feestvierders liggen aan een infuus met de naam gerechtigd. Samen met Nederlands trots een soort Titanic, los van de kade, en op weg.
  Hèt moment is Geert even aan de macht laten. Wat de pleuris doet uitbreken bij wat ooit werkschuw tuig werd genoemd.
  Daarna verkiezingen, opnieuw.
  Gewonnen door het zelfde samen geraapt zootje wat de teringzooi veroorzaakte.
  Door de macht van het democratische aantal hoopvol oud gerechtigden. .

 6. Dit is ook wel een “aardige” video. Lopen er 7 jonge illegale moslim mannen warm gekleed goede schoenen en bij hun loopt een moslim vrouw met een kind op haar rug, een kind in haar armen en zonder schoenen door de regen.
  Ik zal maar niet zeggen wat ik daar van vind, tjonge jonge.
  https://www.facebook.com/812707315509772/videos/vb.812707315509772/867213186725851/?type=2&theater

 7. g.h.m.leferink

  7 januari 2016 op 13:57

  ‘Heikneuter’ en ‘Fris4ever’: Juliana heeft eens in een Troonrede gezegd: “Nederland is vol, ten dele overvol”. En tòch zien wel steeds weer dat Jan Slapzak regeringen een bandjr/tsunami van ILLEGALE IMMIGRANTEN toelaten. Volgens mij omdat hun ambtenezen op de ministeries hun dat hebben aangeraden. Natuurlijk STIEKEM. En wat voor soort Ambtenezen daar op die ministeries zit, daarover maak ik me totaal geen illusies meer…. En je verbaast je erover dat blijkbaar de MSM mee in het Komplot-tot-Volksverlakkerij zitten. Want in de meeste kranten lees je totaal niets over het alternatief van opvang in de eigen regio, enz. Opvang DAAR kost maar in de orde van 10 % van wat dezelfde hulp HIER kost. En een zich ‘Herrenvolk’ wanende groep binnenlaten? Als het Duitsers waren, de media zouden het “Raus!” van de daken schreeuwen.
  Maar nu hebben we, onbegrijpelijk, in de MSM geen tegengeluid…..
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 8. Andere vraag: immigratie zou nodig zijn omdat autochtone geboortecijfers te laag zijn. Dat is een kip en ei verhaal. Zijn geboortecijfers misschien laag, omdat autochtonen geen kinderen willen laten opgroeien tussen die graaiende ransapen? En omdat de autochtone middenklasse wordt uitgeknepen om die maar raak fokkende middeleeuwse tyfusbende mee te financieren?
  I dare you. Zoek dat maar eens uit.

 9. De politiek zou zich altijd moeten afvragen: Wat zouden bijvoorbeeld de Saudi’s, of de Turken in zo’n geval doen?
  Gaan die op gemengde scholen het kerstfeest invoeren, en zo mogelijk het suikerfeest afschaffen?

 10. Met alle respect hoor , maar WE zijn gewoon veel te laat. Daarbij komt dat de gemiddelde Nederlander niets met Nederland heeft. Tilo Sarazin met Deutschland schafft sich ab en Theodore Dalrymple met Our civilisation and what is left of it hebben het jaren geleden al geprobeerd. De laatste klap komt als de Moslims de politieke Moslim Democratische partij beginnen De MDP Onze grondwet nodigt ze zelfs uit. Ik ben zo wie zo tegen Religieuze Politieke Partijen .

 11. Capitulatie voor de primitieve instroom cultuur van de Islam, ook geen wonder dat ze menen dat ze hier de boel zullen overnemen nu hun barbaarse gebruiken van Halal, suiker en offerfeest in onze Hoofdstad(!) worden geintroduceerd als gelijkwaardig aan de traditionele Christelijke feestdagen. Doordeze knieval moeten we ons niet verbazen dat de jihaad beluste moslims op straat meer terreur gaan uitvoeren. Meisjes en jonge vrouwen bestelen en aanranden naast de roof en plunder tochten door winkels die NL #1 in winkeldiefstal maakten. Ze weten immers dat de NL man geen ballen heeft en zijn zus, meisje en vrouw niet verdedigt of wreekt bij aanranding. Het zijn allemaal gutmenschen die dmv liefdadigheid de moslims willen paciferen.

 12. Het is op zich geen nieuwe ontwikkeling. Ik weet bv dat in Bussum en Hilversum al enkele jaren lagere scholen zijn die het suikerfeest vieren en de autochtone kinderen en hun ouders worden geacht dit mee te vieren.

  • Maar hier zijn er dus ook weer die zeggen: waarom zou je aan sinterklaas vasthouden? OK. Maar waarom zou je dan wel suikerfeest moeten accepteren? Omdat dat een stel van die geitenneukers van pas komt? Dat ze kapotvallen. Ze horen hier niet. Hand in eigen boezem? Waarom? Dit is fucking ons land. Het is aan niemand om dat weg te geven en aan niemand om onze of MIJN vrijheid weg te geven. Ik ben een vrij mens die in een vrij land geboren is en die vrij zal sterven. En wie daaraan tornt, gaat eraan als ik de kans krijg. Niet meer en niet minder. Hoe moet je anders door het leven? Er zou iemand iemand kunnen langskomen die vind dat ie meer rechten heeft op deze wereld, dat hij een übermensch is? Ik bereid me alvast voor op het buigen en inschikken? Doe eens normaal.

 13. Verhelderend must see:

  Wim van Rooy over zijn boek ‘Waarover men niet spreekt’
  Postmodernisme, Europa & islam

  https://www.youtube.com/watch?v=YU0QLybE1Qk

  Uit:
  http://media.tpo.nl/2016/01/06/terugkijken-wim-van-rooy-over-zijn-boek-waarover-men-niet-spreekt/

 14. Ik steek niet graag veren–
  Maar dit is een mooi schrijfsel!

 15. Al sinds de mens op de wereld is vinden er veranderingen plaats in de samenleving. Hier kun je je als individueel tegen verzetten maar je verliest het toch. Je kunt er beter het beste van maken en proberen de veranderingen in ieders voordeel te laten werken. Een partij als bijvoorbeeld de PVV, die pretendeert de stem van het volk te vertegenwoordigen (terwijl ze maar door 20% van de Nederlanders voor vol aangezien worden) , doet met zijn haat zaaien pressies het tegenovergestelde, ze maken het voor alle partijen extra ingewikkeld en zorgen er voor dat de integratie steeds moeilijker wordt. We zullen langzaam maar zeker moeten gaan accepteren dat we niet alleen maar Nederlanders zijn maar ook wereldburgers en dat de mensen die naar ons land komen ook wereldburgers zijn. Integratie is twee richtings verkeer en een kwestie van geven en nemen en het gunnen van een ander zijn geluk, om ons land leefbaar te houden zullen ook wij concessies moeten doen. Wij zijn mede verantwoordelijk!

  • Je had ook gewoon kunnen zeggen; Lay down and enjoy it. Had een hoop typewerk gescheeld.

 16. Breinbrouwsels

  7 januari 2016 op 06:22

  Laat ons erbuiten, U bent medeverantwoordelijk..

 17. @Sander. en zorgen er voor dat de integratie steeds moeilijker wordt. – Bekijk alle onderzoeken van gerespecteerde onderzoekers. Hoe kun je stellen dat iets moeilijker wordt dat nog nooit is geslaagd behalve bij wat witte raven. Het gaat niet om integratie, en dat weet je donders goed, maar om immigratie gevolgd door overname. Het gaat dus om de agenda die er achter zit. O.a. goedkope arbeidskrachten, flex enz.

 18. g.h.m.leferink

  7 januari 2016 op 13:20

  ‘Sander’, als ik een verandering zie die niet ten goede maar ten kwade is, dan verzet ik me ertegen. Net als degene waar ik op stem, Geert Wilders.
  Als een groep ‘medelanders’ die door laksheid van de regering en de IND tòch dit al overbevolkte land is binnengekomen, ons hier de sharia wil opleggen, dan neem ik dat niet!
  Als vrouwen worden belaagd, voor hoer uitgemaakt, enz. , dan probeer ik daar wat tegen te doen! Anders dan de ‘progresieve’ veelkwekkers in de 2e Slaapkamer.
  En je noemt wèl Wilders een haatzaaier, maar niet de HRM (HoofdRioolMedia) die haat tegen Wilders zaaien. Je lijkt mij typisch iemand die door die HRM op het verkeerde been is gezet.
  En ‘om ons land leefbaar te houden zullen ook wij concessies moeten doen.’ Oh jaaaaa? ZIJ komen hier en moeten zich aan ONS aanpassen! En niet omgekeerd! Je redenering is er een van die zich progressief noemende lafbekken. Van een straatkeffertje dat zó BANG is dat het bij het zien van een agressieve andere hond… Zie…

  • g.h.m.leferink

   7 januari 2016 op 13:38

   …..al direkt op de rug gaat liggen met de pootjes omhoog. Dat soort noem ik al meer dan 10 jaar JAN SLAPZAK. Of ‘Type Chamberlain-en-Daladier’ (die door hun futloze optreden tegen Hitler mee schuldig zijn aan de 2e Wereldoorlog).
   Groot Brittannië is toen gered door Winston Churchill, die een enorme inspanning verlangde van het Britse volk. Zoals hij zelf zei: “Ik heb niets anders te bieden dan bloed, zweet en tranen”. En die ellende heeft GB dan ook in ruime mate over zich heen gehad….
   En nu lees ik warempel dat ‘Sander’ blijkbaar van de geschiedenis niks geleerd heeft! Hier is de ‘Chamberlain-slapheid’ weer helemaal terug.
   Ikzelf heb me in 80 landen moeten aanpassen aan de mensen dáár, en dat vanzelfsprekend ook gedaan. En nu zou volgens jou de aanpassing van ONS moeten komen, in ons eigen land? Voel je je wel goed?
   Volgens mij stem je Doetjes 66…………
   Goopdgoan: Gait H.M. Leferink

 19. U heeft niet begrepen dat integratie iets is dat niet bestaat in islam.

 20. Wat ik opvallend vind is dat de nadruk wordt gelegd op het ‘christelijk zijn’ van de feesten terwijl de grootse groep Nederlanders niet eens religieus zijn maar die feesten gewoon vieren, daarom heeft ook bijna niemand een benul van waar die feesten eigenlijk over gaan, daarom weten zo weinig mensen weerwoord te geven tegen de anti-Zwartepieten. Want als klap op de vuurpijl: Kerst, Pasen en Sinterklaas zijn helemaal geen christelijke feesten, het zijn (gekerstende) Germaanse feesten, het zijn typische feesten van dit deel van de wereld die hier al duizenden jaren gevierd worden. Wat dachten die simplisten uit de zandbak daarvan!! Oké, het zijn dus heidense feesten waar die zandbak mongolen helemaal niets van moeten hebben? Hoe gaan ze het dan doen met bijvoorbeeld de dagen van de week? Want die zijn vernoemd naar Germaanse/heidense goden!!
  .
  En maar schreeuwen dat alleen paranoia fascisten de islamisering zien. En Zwartepiet willen ze afschaffen, hypocriete landverraders.

 21. De islamisering begint nu toch wel met hele rasse schreden te naderen, gelukkig ben ik niet woonachtig in die open inrichting ‘Amsterdam’ geheten, maar mocht ik daar wonen haalde ik subiet mijn kinderen van zo’n school af, al betwijfel ik of er nog veel autochtone kinderen op die scholen zullen zitten.

 22. Alleen zijn “Koningsdag, Oorlogsherdenking, Sinterklaas, oliebollen, Elfstedentocht, kerstmis, vuurwerk bij oud en nieuw” niet de essentie van de Nederlandse samenleving”. Allemaal een beetje koekje-bij-de-koffie-denken.

  Ruimte voor grote verschillen van mening en godsdienst of ideologie is dat trouwens wel. Wat Nederlandser zou zijn om eens helemaal geen vrij meer te geven voor religieuze feesten en gewoon wat praktischer te plannen. Zomervakantie, wintervakantie, hop, klaar.

  En waarom de Nederlandse subcultuur verheerlijken van de laatste vijftig tot zeventig jaar? Omdat iemand er toevallig mee opgegroeid is? Een cultuur is toch wel wat breder, zowel naar het verleden als naar een toekomst.

  Het gewoon erbij tellen van nog een paar religieuze feesten is ook wel des Nederlands maar juist een beetje overdreven en ook dom. Stukje Nederland dat wel uit ons denken mag verdwijnen. Dat ben ik eens met het artikel.

  • Dirk M

   Zo is dat Dirk. Als we al het eigene van Nederland afschaffen komen we nooit in conflict met de Islam. Bedenk je dit allemaal zelf?

 23. Wat is er mis met koekje-bij-de-koffie-denken?
  Je bent net zo dom als Maxima!
  Overigens ,moet het offerfeest in jouw perceptie dan ook koekje-bij-de-koffie-denken zijn.

 24. Breinbrouwsels

  6 januari 2016 op 17:59

  Als ze hier met die vieze vingers aan onze vrouwen durven te komen zullen we ze eens een pittige brief sturen! Eerst handenwassen gvd!

  • chapeau Breinbrouwsels….dàt is de courage die we nodig hebben….
   profiteer nú van onze speciale aanbieding Handzeep met gelegenheids-korting !

   • Breinbrouwsels

    6 januari 2016 op 20:04

    Zag er vanmiddag bij de Action een paar die de hele voorraad latex werkhandschoentjes – 100 stuks nu 1,39,- opkochten. Dus er is hoop.

 25. Dan wel een bom brief, toch?

  Gr Porta

  • Breinbrouwsels

   6 januari 2016 op 22:05

   Ik dol maar een beetje Porta, in deze bittere tijden. Maar een brief met een speklapje zou een hoop onrust veroorzaken.

   • Dat is eigenlijk wel een aardig idee, massaal spekbrieven posten in islamitische probleemwijken. Terugtreiteren. En wat zouden daar weer een verontwaardigde reacties op komen vanuit de moslimpleasende overheid!

 26. Wat een treurnis wederom. Ik ben uit NL vertrokken omdat ik meer dan 30 jaar geleden al een probleem had met die gestaag groeiende moslim groep in mijn mooie landje. Op een afstand zag ik de situatie alleen maar verergeren en er waren er maar weinig in Nederland die er ook maar iets over zeiden, laat staan protesteren want daar werd korte metten mee gemaakt door politici in Den Haag, lokale overheden, media en je sociale omgeving. Gutmensch moest je zijn, zoniet, werd je uitgekotst. Kritische politici of journalisten die in de openbaarheid traden werden zelfs met gebruik van bommen, messen en kogels afgeslacht. We hebben eigen land verraden en we zijn onszelf nu aan het vermoorden. Wat je momenteel ziet gebeuren is bizar, te gek voor woorden. Meer kan ik er niet van maken. Ik treur oprecht om mijn mooie vaderlandje. En probeer slechts goede herinneringen te behouden. Maar dat valt niet mee. Omdat ik woedend ben.

 27. g.h.m.leferink

  6 januari 2016 op 19:57

  ‘Cale’: in grote lijnen men ik het met je eens. En heb in Amsterdam een aantal jaren doorgebracht. Zodoende weet ik dat je de nieuwste negatieve dingen altijd het eerst hebt in dat ‘Kijk-ons-eens-vooroplopen-dorp’. Geholpen door de daar heersende ondemokratische GROEPSDWANG. Uitgedacht binnen de ringen van open riolen die ze daar grachten noemen, en doorgekwekt aan de tapkasten van de twee mediacafé’s daar, ‘Zwart’ en de ‘Pels’. En daar in die kroegen ook automatisch overgenomen door de TV + Radio kliek uit het Mediapark, die alles wat uit dat Modetjes Madurodam komt per definitie prachtig vinden.
  Als je daar een andere mening hebt dan het schreeuwerige deel wat zich graag ‘progressief’ noemt heb je het niet makkelijk!
  Vervolgens verspreidt de geestelijke smurrie zich over de rest van Nederland, helaas…. De laatste tijd zie ik zelfs de Duitse en Britse media de objektiviteit loslaten, en MODEFATJES worden.
  Zie deel 2.

  • g.h.m.leferink,
   Je vergeet het “Literair cafe” aan de Gelderse kade. Broeinest van VrijNederland Gutmenschen. Ook ik heb in Adam gewoont en dat was uiteindelijk de reden van mijn vertrek uit NL. Limburgse import die na een paar weken plat Amsterdams spraken en werkelijk alles veroordeelden wat niet overeenkwam met hun kortzichtige en wereldvreemde denkbeelden. Want dat is de grachtengordel geworden; volledig van de wereld maar alle wijsheid in pacht en de rest van de wereld moet volgen zoniet zijn het dictaturen. Toendertijd bij een Amsterdamse PvdA regent thuis geweest. Een kapitaal en bijzonder mooi grachtenpand aan de Amstel. Ga geen namen noemen. Maar wat een PvdA kapitalist was dat. En zo ken ik er nog meer. Wat een schade hebben die mensen aangericht.

 28. @ Cale

  Wat je momenteel ziet gebeuren is helemaal niet bizar. Hoe meer moslims er in een samenleving komen te wonen, des te islamitischer wordt die samenleving. In dat opzicht is de hele discussie over wel of niet radicaal, wel of niet geintegreerd een beetje een schijndiscussie,

  • Geheel mee eens. Ook al gaat het mij niet om de wel of niet radicale Islam. Mij gaat het erom dat er te veel moslims in Nederland zijn. Dat gaat niet goed. Dat onze regenten, het onderwijs en de vele Gutmenschen NOG meer moslims willen binnenhalen is voor mij onbegrijpelijk, zelfs bizar.

 29. Je gaat je kinderen toch niet zulke feesten laten vieren van die varkens die geen varkens eten. Ik zou het weigeren.

  • Het probleem zal dan wel worden dat je de schoolinspectie op je dak krijgt. (Wij hebben nu al moeten zoeken naar een school waarop een minimaal aantal moslimmetjes zitten. Die halen de school en het niveau van de school ernstig rap naar beneden. Vindt het al zot dat de kinderen op school het linkse blad SamSam moeten uitpluizen). Nederland en de waarden die daarmee verbonden waren/zijn worden momenteel kei en kei hard afgebroken.

   Gr Porta (die zich meer en meer opvreet!)

   • Precies. Intimidatie, liefst in groepsverband, is het enige dat werkt. Een grote bek of anders harde klappen. Een voorbeeld zijn sommige woonwagenkampen die door de belastingdienst èn de politie ontzien werden omdat de bewoners agressief naar buiten traden.
    Dit gevoel van eigenwaarde is er de afgelopen 20, 30 jaar er natuurlijk wel uitgewerkt door de overheid. Mensen mogen zichzelf of hun eigen huis niet eens meer verdedigen. Kinderen mag je geen tik op de vingers meer geven, nee er moet overlegd worden met 3-jarige snotneuzen die niet willen luisteren. Leraren die alles moeten pikken van 15-jarige etterbakken.
    Het Nederlandse volk is slap en gedwee geworden, maar dat verandert heus wel. Geldermalsen is nog maar het begin. En dat azc gaat er dus niet komen hè?

 30. Ik gok dat het “bestuur” van deze scholen voornamelijk uit lieftallige personen van Noord-Afrikaanse afkomst zijn. De volgende stap is inderdaad geen vrij met Pasen, Kerst, Pinksteren e.d., of ten minste die feestdagen “een keertje niet vieren zodat het offerfeest gevierd kan worden”
  .
  Moeten ze dan ook op zo’n “vreugdelijke feestdag” een geit slachten op de basisschool?
  .
  Maar alle gekheid op een stokje, Amsterdam is toch altijd al een vreemde stad geweest wat dit soort zaken betreft? De laatste keer dat ik in Amsterdam moest wezen en de weg vroeg, aan méérdere personen, spraken ze geen van allen Nederlands. Een stad waar zó veel mis gaat (gebrekkig Nederlands, fouten met financiën, anti-Zwarte Pieten discussie waar de verkeerde groep het daar wint, etc.)… daar kun je donder op zeggen dat het ook de eerste stad is waar Amsterdam vervangen gaat worden door IslAmsterdam?

 31. Het lijkt me ook wel een goed idee om het traditionele vuurwerk met Oud en Nieuw te vervangen door feestelijke groepsverkrachtingen door speciaal daartoe geïmporteerde vrijwilligers.

  Want als je de eerste brug niet verdedigt, heb je je kasteel al op gegeven.

 32. Elke dag wordt het bloed onder je nagels vandaan gehaald door die verrotte Gutmenschenkliek. Die kruiperige media, die gluiperige politici ( van ALLE partijen minus PVV ) Die kruipers voor die achterlijke islam ideologie. Die laffe onderworpenen.
  Keulen is de toekomst voor dit land dat nu wel zeer snel naar de afgrond gaat. Het is reddeloos verloren: te veel door en door verrotte Gutmenschen. En een kudde die in meerderheid nog steeds niet kwaad genoeg is.
  Als we islamisering en massa immigratie niet per direct stoppen, dan is het voor NL voorbij. Er is geen seconde meer te verliezen.

 33. als een groot deel van de bevolking daar behoefte aan heeft moet er over gepraat worden…..maarrrrr… als het grootste deel van de bevolking daar helemaal geen behoefte aan heeft, wat dan? en al helemaal niet als dit ten koste van bestaande christelijke feestdagen gaat, ik krijg hier sterk de indruk dat de weg met ons cultuur welig tiert….

 34. Mag ik aannemen dat er op deze islamitische ‘feestdagen’ ook niet gewerkt mag worden, waar er op de christelijke feestdagen:
  Goede Vrijdag,;
  2e Paasdag,;
  2e Pinksterdag en;
  2e Kerstdag
  wél gewerkt dient te worden?

 35. stapje voor stapje voor stapje voor stapje schuifelen we achteruit tot we aan de rand van de afgrond staan en dan kunnen we alleen nog maar massaal neerdonderen…..

  Ik hoop het allemaal niet mee te hoeven maken maar ik zoveel angst voor de toekomst van de generaties die na mij komen………
  Dat ze de vrijheid, die wij door de jaren heen hebben gekend niet meer zullen ervaren……

 36. Moe en moedeloos zou je er van worden.
  Maar dat is wat de verrijkers beogen zodat er steeds meer meegegeven wordt.
  Nederland laat dit niet gebeuren.
  Stop met handreikingen want dit zien ze als zwakte en een aanmoediging om nog verder te gaan.
  Zo raken we steeds meer onze eigenheid, onze cultuur, maar vooral onze vrijheid kwijt.

 37. Dit is de laatste stuiptrekking van de sociaal democratische landverraders, posities in het parlement en andere vertegenwoordigingen zullen na de volgende verkiezingen verdampt zijn, maar op het maatschappelijke middenveld hebben ze nog veel in de melk te brokkelen, maar ook daar moeten ze geëlimineerd worden, zeker uit de onderwijs besturen.
  De vakbond is inmiddels van de SP .