Nieuwe democratische Poolse mediawet moet ook in Nederland komen!

Door Joost Niemöller

In Polen is per onmiddellijke ingang nu een nieuwe mediawet van kracht. Met deze wet wordt het mogelijk dat hoofdredacties bij de publieke omroep ontslagen en benoemd kunnen worden door de regering. Dat lijkt me volkomen terecht. De publieke omroep wordt namelijk betaald door de bevolking, via de belasting. Er zou dan ook democratische controle op deze staatsomroep moeten kunnen plaatsvinden.

In Nederland is de publieke omroep niet democratisch. Vroeger werden de programma’s aangestuurd door het verzuilde Nederland, middels leden. In die tijd vormde de publieke omroep nog enigszins een weergave van hoe er in Nederland gedacht werd.

Inmiddels is het systeem volkomen ondoorgrondelijk geworden. Lidmaatschappen tellen niet meer mee, en in plaats daarvan wordt er door intern gesjoemel tussen zittende journalisten en hun managers bepaald wat de Nederlandse kijker te zien krijgt. In de praktijk is dat dus de dictatuur van de PvdA, een partij die in de peilingen nauwelijks meer bestaat.

Het ongenoegen over de NPO is dan ook enorm. Dat kan iedereen vaststellen die wel eens een oog werpt op de sociale media. De kijkcijfers van de politiek correcte ouwehoerprogramma’s als Pauw en Jinek zijn gekelderd. Niemand heeft er meer zin in om voor het eigen geld voor racist uitgemaakt te worden omdat je aan een sinterklaasfeestje doet. Of te moeten horen dat ‘PVV-ers’ wel achter een aanslag op een auto van een burgemeester zullen zitten, of niet op tijd ingelicht te worden over een massale verkrachting door Arabieren in Keulen. Of te moeten toestaan dat een van de sprekers –een politiecommissaris!- oproept tot het ‘mollen’ van Wilders, zonder dat daar weerwoord op komt. Of om dag in dag uit overgoten te worden met de onzin over het klimaatprobleem, zonder dat de heldere tegenfeiten aan de orde komen. Of om te moeten ondergaan dat de voortdurende rellen in de Nederlandse AZC’s verzwegen worden.  Of… enfin, de lijst kan met duizenden voorbeelden aangevuld worden.

De Nederlandse Politieke Omroep kan haar politiek correcte dictatuur uitoefenen omdat er geen democratische correctie op bestaat. De nieuwe Poolse regering heeft dit nu gewijzigd. Bij de NOS staan ze op hun kop. Ik zag dat ze er gisteren bij het Journaal er weer een volstrekt eenzijdig item over hadden gemaakt, waarbij er totaal geen sprake was van een objectief beeld over de bestaande Poolse publieke omroep.

De volstrekt niet democratische ‘regering’ in Brussel, maakt uiteraard ook een hoop stampij. Ze zijn daar uiteraard doodsbenauwd dat er in Europese landen een publieke omroep zou komen die wel EU kritiek toestaat.

Wanneer zoveel paniek klinkt vanuit de dictatuur van de zittende media en politiek, dan weet je dat er iets bijzonders aan de hand is. Wat Polen kan, kan Nederland tenslotte ook. En die verandering moet hier ook komen. Opdat eindelijk het soevereine Nederlandse volk over zichzelf regeert.

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

39 Reacties

 1. Een journalist pleit voor een mediawet waarin de staat de media controleert? Wat is dit?

 2. De Nederlandse omroep lijkt verdacht veel op de vroegere communistische omroepen van achter de IJzeren gordijn. Een waarheid gemanipuleerd in het nieuws en vooral de praatprogramma’s die ons hun moraal willen opdringen door uitgekiende keuze van gasten die enkel de propaganda taal spreken. Een groot leugen!

 3. Eén kanttekening bij deze column: De policy van de NPO, NOS (en andere omroepen) zal weinig of niet veranderen als directie en hoofdredactie van de NPO benoemd worden door de regering. Het wordt dan de spreekbuis van het Binnenhof. Ook nu al doen ze bij NOS, VARA, AVRO en VPRO (‘Buitenhof’) alle moeite het Binnenhof tevreden en ons voor de gek te houden .

 4. Een stille revolutie? Neuh, die kans hebben “ze”gehad. Tijd om de bezem er door heen te halen. Hoe was het ook al weer? Oja: wie wind zaait,………..

  Gr Porta

 5. Laat het de Gutmenschen duidelijk weten en wrijf het ze in: met hun achterlijke “vluchtelingen” shit. Denk ook aan die politiek correcte BN’ers zoals die tweederangs Jumbo acteur Lammers. Die had met droge ogen beweerd dat vrouwen niets te vrezen hebben van die gelukszoekers en dat we ze ONBEPERKT moeten toelaten. Pauw, Van Nieuwkwerk, De Brey enz enz.
  Keihard aanvallen en aan de kaak stellen.

  • Als het een revolutie wordt, laat het dan een stille zijn. In Duitsland zijn pianosnaren vroeger ook wel voor andere doeleinden gebruikt. Daar moet je toch niet aan denken.

 6. Helemaal mee eens!

 7. Even iets anders: Arnold Karskens voorspelt de revolutie in mei 2016.

  zie http://www.nrc.nl/handelsblad/2016/01/08/in-mei-breekt-hier-de-revolutie-uit-1573894

 8. Dit vond ik van een reaguurder Cliff. Lees en huiver, het worden barre tijden. Allemaal dankzij Merkel, de klappers en de gutmenschen:

  Voor Mark:

  Een Duitse vrouw, met een studie Arabisch achter de kiezen, in de trein, tussen vluchtelingen uit het midden oosten, kreeg het volgende ter ore: Eerst gaan we ze bestelen aanranden en verkrachten, daarna vermoorden. (Zij dacht: de kaken op elkaar houden)

  Welterusten…

 9. De Gutmensch kijkt weg van dingen die hij liever niet ziet. Het enig nog toegestane denken, is het politiek correcte denken, wat een ziekte, een epidemie is geworden. Mensen zeggen daarom niet meer wat ze denken, kruipen in hun schulp, bang afgeserveerd te worden. En politici falen jammerlijk in het waarmaken van hun beloften.
  Ben je het oneens met de “correcte” opvattingen, dan zijn er slechts verdachtmakingen: rechts-extremist, islamofoob, racist, angsthaas, haatzaaier, radicalist, je laat je onderbuikgevoelens de vrije loop, je insinueert, beledigt, kwetst, enzovoort. Afwijkende rationele argumenten, met feiten onderbouwde bezwaren, zijn bestaan kennelijk niet meer. Zo vrije verdwijnt meningsuiting, groeit de zelfcensuur, worden mensen met “uitgesproken, controversiële, afwijkende” opvattingen de mond gesnoerd.
  Totdat de bom barst, mensen geweld gaan gebruiken, wat het alleen nog maar erger maakt. Of er breekt een bevrijdingsrevolutie uit en wordt eindelijk de NOS hervormd.

 10. Ik zat naar de aankomst van de niet gekozenen bij het Scheepvaartmuseum te kijken, het waren allemaal Ceausescu’s.

 11. Nederland heeft buiten aardgas en een slaafse goedlevende bevolking niets om je over op te winden. Dat laatste is goud waard. De media is het middel bij uitstek, samen met religie, om het zo te houden. Dat is oud nieuws en heeft roots in de eerste wereld oorlog. Een christen oorlog waar Nederland, toen, en mannen broeders, pap van lusten. Er werd goud verdient dankzij een slaafs en hardwerkend gelovige bevolking. De media rol, tot vandaag, is een gereguleerde door een klein en selecte groep wat na voren trad als Bilderberg na het einde kolonialisme. Dankzij, niet met hun dank, aan de Russische revolutie. Tot vandaag de mensen die uitmaken wat goed voor u is. De media als èèn van de middelen. Andere verdeel en heers methodes zijn vooral zichtbaar in bestuur aanstellingen.
  Wat de gekte en hun zakkenvullend gedrag verklaard.

 12. g.h.m.leferink

  7 januari 2016 op 23:50

  Deel 3.
  Want we zagen alwéér een bewijs van de LAFHEID van de gemiddelde Parlementariër. In dit geval van Aptroot en Teeven. Ik zie nòg Teeven een kulsmoes verkopen: “Er was veel juridisch werk te doen in de fractie, dus bleef hij daar maar.”
  Onno: De lulligheid zelf. Hij had ook als lid van de “Groep Verdonk” hetzelfde werk kunnen doen! Zeikerd. Als ze van die vent, pardon, dat mietje, een Röntgenopname van de ruggegraat maken staat er niks op!
  Remco: Troost je. Wat zou Rita nou gehad hebben aan zulke medestanders? Je zei het zelf, geen ruggegraat. Dat kun je ook niet verwachten dat ze bij wat tegenwind de rug recht houden.
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 13. g.h.m.leferink

  7 januari 2016 op 23:47

  Deel 2.
  Remco: Er was iemand, ik dacht dat het Rutte was, die het had over een haas die van voren en van achteren beschoten werd. Maar je had de reakties van de Kamerleden eens moeten zien: de meesten keken, net als de kamera, naar Marianne Thieme en haar partijgenote, Esther Ouwehand. In de angstige verwachting dat die wel wat zouden zeggen. Een openbaring was dat. Over de mentaliteit van onze Volksvertegenwoordigers! Stelletje LAFBEKKEN is het. En dàt zegt 16 miljoen Nederlanders te vertegenwoordigen. Bàh!
  Onno: Zei dat stel van de Beestachtige Partij nog wat? Anders gezegd: beten ze?
  Remco: Neu. Maar ik heb wat anders: wat ik al dacht, dat er misschien een paar VVD-ers Rita zouden vergezellen, is uitgekomen. En ik legde de nadruk op dat misschien.
  Zie deel 3 voor vervolg.

 14. g.h.m.leferink

  7 januari 2016 op 23:42

  Onno en Remco 243,
  Laffe 2e Slaapkamer.

  Onno Onschuld: WAAR-DE-LOOS. Dat is het enige wat ik kan zeggen van de plannen van dit zich kabinet noemend stelletje halvegaren!
  Remco Rechtdoorzee: Ben ik met je eens, 100 %.
  Onno: De BOSkabouter weer, met zijn afgunst-belastingen. Hoger belasten van huizen boven de 1 muljoen, enzovoorts. Klinkt aardig, maar als je even nuchter doorrekent weet je dat het zowat geen fluit oplevert. Net als dat van die maatregel voor de Kinderbijslag “voor rijke stinkerds”, en de rest.
  Heb jij nog gekeken naar die Algemene Beschouwingen?
  Remco: Maar een klein stukje. En, toeval of niet, ik zag iets wat mijn mening bevestigde. Zo’n moment dat je de Volksvertegenwoordigers ècht leert kennen.
  Onno: Benieuwd.
  Zie deel 2 voor vervolg..

 15. Totale Remigratie

 16. De macht van de Main Stream Media wordt schromelijk overschat. Kijk naar Amerika, daar veegt Donald J Trump het hele corrupte zooitje van tafel. 🙂 🙂 🙂

  Denk aan schapen; als er een over de dam is…

  • Het gaat hier ook veranderen. Kijk naar dat zenuwtrekje van Paul Witteman als hij zondagsmiddags in dat programma tussen 12.00 en 13.00 zittend op een stoel marcheert. Hij weet dat zijn tijd komt.

 17. g.h.m.leferink

  8 januari 2016 op 13:59

  ‘jip-gulzen’, ik hoop dat je gelijk gaat krijgen.
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 18. Polen wordt al aandachtig gevolgd door Brussel en het zou mij niks verbazen als er een ondergrondse partij (gefinancierd door de elite) aanslagen gaat plegen met als doel een Brussel friendly regering te laten zetelen. Wellicht kunnen de Polen ook hand in eigen boezem steken met een verkiezingsopkomst van 55%, maar dit terzijde.

  Wat betreft de agenda die door de media wordt gepushed is Nederland gewoon weer het braafste jongetje van de klas. Als je in een trance leeft zoals het merendeel van de Nederlanders, dan denk je dat alles hier objectief en neutraal is, maar beste mensen dit denken de Noord Koreanen ook.

 19. Ik ervaar de publieke omroepen als een strafkamp voor autochtonen want ze zoeken continu stokken om het autochtone volk mee om de oren te slaan, met uiteraard als doel ze kalt te stellen zodat ze ongehinderd met hun maffiapraktijken verder kunnen gaan, ik kijk dus niet meer naar de publieke omroepen. Heb het ook altijd vreemd gevonden dat ze reclames uitzenden, ze worden toch door de belastingbetaler betaald. Het is al erg genoeg dat het overgrote deel van de belastingbetaler continu door ze voor rotte vis wordt uitgemaakt. Normale mensen bevuilen hun eigen nest niet, zij doen niet anders. Vind het ook absoluut onbegrijpelijk dat een site als Joop met belastinggeld betaald wordt, ze haten blanken, voor hun witten, en propageren continu de islam terwijl andere religies uitgekafferd worden. Joop is een blanken ..euuhh.. witten hatende islamitische site, en daar moeten wij aan mee betalen?? Snap echt niet dat daar nooit tegen opgetreden is, je betaalt om verraden te worden.

  • Francis van Jole is hoogstwaarschijnlijk een grootafnemer van amfetamine.
   Binnenkort nee nu al zie je een van de bijwerkingen: achtervolgingswaanzin.

 20. g.h.m.leferink

  8 januari 2016 op 13:57

  Helemaal mee eens ‘Dick’. Wat me alwéér brengt op het feit dat Gijs Glibberig, Ulbe Uitgestrekensmoel en Victor Viezelachje de echte smerige mentaliteiten zijn, en hun geestelijke milieuvervuiling (die ze ‘nieuwe ideeën’ noemen) aan het begin staat van het leeuwendeel van de smerigheid in deze wereld. En zo’n 2000 jaar geleden was er iemand in Palestina die hun precies zei waar het op stond. Die liet merken dat hij ze dóór had, wat hem op de wreedste soort terechtstelling kwam te staan die ze toen maar konden bedenken……
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 21. Wacht even…. wat zou het in Nederland voor verschil maken? Het hele NPO nieuws is nu ook totaal politiek gestuurd.
  Als de politiek het ‘correcte’ denken laat vallen heeft de NPO wel een probleem, dat is zeker, met al die ‘gutmenschen’ die er nu aan verdienen. Die zullen moeilijk anders kunnen;).
  Pas met een regering die kritiek durft te ondergaan is dit een goed plan.
  NPO zoals die nu in Nederland bestaat kan beter opgeheven worden.
  Mijn gevoel zegt dat het anders is in Polen, maar misschien is dat wensdenken, ik kan het niet onderbouwen.

  • g.h.m.leferink

   8 januari 2016 op 13:46

   ‘Elvi’, Noemt U die glibbers Gutmenschen? Dat is iets wat ze zeker NIET zijn! Die zich LINKS noemenden maar SLINKS zijnden, die ‘water preken maar zelf wijn drinken’. Die zich in de Hilvokliek naar boven geklauwd hebben, vaak door likken naar boven en trappen naar beneden. Met een aantal idee-fixe’s, zoals het verkondigen van “Solidair zijn met de 3e Wereld”, maar die dat wel door anderen, dus ONS, de belastingbetalers, willen laten betalen.
   U noemt ze Gutmenschen, die SHOW-opvoerders zonder eigen mening, die zich slap laten meedrijven met de laatste eendagsvlieg-modetjes die op dat moment ’trendy’ zijn in Gluipercity aan de Amstel? Dat soort dat in de MSM veel te veel aandacht krijgt omdat 2/3e van de medialui in of bij dat Vooroplopersveen woont?
   Nee, dat soort vind ik maar voor één ding geschikt: UITKOTSEN.
   Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 22. De EU houdt niet van onpartijdig nieuws. Onze regering houdt daar ook niet van. Zij hebben eigenlijk een hekel aan vrijheid van meningsuiting en daar betalen zij graag een centje voor. Inmiddels is een boek uitgegeven van voormalig NOS medewerkster Janneke Monshouwer. Zij wil uit de school klappen met haar boek Ander Nieuws. Ik ben wel benieuwd naar dat andere, echte, nieuws. Dat is op zich goud waard.
  https://donquijotte.wordpress.com/2014/08/01/schokkend-nederland-is-grootste-financier-van-oekraiense-tv-zender/

  • De EU heeft een voorkeur voor slaven, je mag werken, vreten, neuken etc. en het pak, ook wel eens de leiding genoemd marcheert verder.
   Heel grappig is dat er feitelijk met de instroom van zgn. asielzoekers het aantal slavendrijvers vermenigvuldigd wordt.
   Het percentage slavendrijvers kennen we trouwens al ongeveer 75% van de nieuwe aanwezigen op het door ons ontwikkelde grondgebied.

 23. Inmiddels zijn agenten , die van links een deel van de schuld kregen, uit de school geklapt omdat ze de leugens niet meer kunnen verdragen. Er zijn wel degeljk tientallen verdachten opgepakt, bleken allemaal ‘asielzoekers’ te zijn, recent aangekomen en afkomstig van Syrie uit Syrie.

  Tevens in meer Duitse steden maar ook in Zurich.

  In Finland heeft de politie op tijd weten te voorkomen dat hetzelfde zou gebeuren als in Duitsland. Hier ging het om Irakezen.

  Conclusie, wij zijn willens en wetens voorgelochen door de lugenpresse. Allerlei politiek incorrecte feiten worden in de doofpot gehouden.
  NOS gebeld, en ze beloven beterschap. Ze hebbenb Bellingcat ingeschakeld om de waarheid te achterhalen.

  Duitsland is verschrikkelijk verkracht na WOll, Tussen de 1 en 2 miljoen Oost Duitse vrouwen zijn toen verkracht door Russen.

  Wonden worden daar opnieuw opengereten.

  • g.h.m.leferink

   8 januari 2016 op 12:01

   ‘Koffij’, goed gesproken. En over die tegenwoordige MSM? Zo eenzijdig als de Noordkoreaanse voorlichting. En wat we hier al tientallen jarenhebben, dat Glenn Gluiper en Gijs Glibber bij het TVsjenaal de dienst uitmaken, dat zie ik de laatste dagen ook gebeuren bij de Duitse Tagesschau! Ook daar ‘heeft de Polizei het gedaan’, in navolging van het al tientallen jaren in Drugsdorp aan de Amstel populaire ‘agentje pesten’, wat dus gewoon POLITIE DISKRIMINEREN is! Ook daar nu een, natuurlijk niet openlijk maar STIEKEM, de Polizei in een kwaad daglicht stellen. En ZO MIN MOGELIJK AANDACHT voor de aanrandingen, verkrachtingen, berovingen, enz. Alleen tussen neus en lippen door even noemen, dan ‘kun je ze niks maken’. Dus daar ook ‘Mokum am Rhein’. Als ik crimineel zou zijn zou ik blij zijn met zo’n Tagesschau die op mijn hand was.
   Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 24. Die lijst met voorbeelden van de bias en leugens door de gelijkgeschakelde pers, is schier oneindig.
  Joost moet de nieuwe hoofdredacteur van het journaal worden.
  Wie kan het verschil tussen het journaal en het RTL journaal aanwijzen, dat zou erg knap zijn , tenminste behoeven we niet te betalen voor RTL.

 25. “Met deze wet wordt het mogelijk dat hoofdredacties bij de publieke omroep ontslagen en benoemd kunnen worden door de regering?” Maar onze MSM wordt toch al door de regering aangestuurd. Het is toch al hetzelfde kleffe politiek correcte zooitje als in den Haag? En de PvdA zit toch gewoon in de regering? Hoofdredacties die niet in de mainstream meewillen, hebben toch al in deze inteeltsituatie geen schijn van kans? Of ze nou benoemd worden of niet, ik zie geen verschil. Enne…, als Wilders hier de lakens zou uitdelen draaien ze gewoon als een blad aan de boom om. Dus, ik zie het probleem niet.

 26. g.h.m.leferink

  7 januari 2016 op 17:56

  Deel 2.
  Wie herinnert zich niet de verlekkerde smoelen van Ferry Mingelen & Co als ze weer eens berichtten over intriges op het Binnenhof?
  Of de uitgestreken smoelen van Sacha de Boer en Dominique van der Heyde, als die twee weer eens een doorgestoken-kaart-maar-onschuldig-lijkende dialoog opvoerden?
  Of het voortdurend ILLEGALE IMMIGRANTEN aanduiden met ‘Asylzoekers’ of ‘Vluchtelingen’ ?
  Of het, o.a. tijdens de Irakoorlog, WEGLATEN van voor de kijker essentiële informatie. Zoals toen twee vrouwen ‘zichzelf opbliezen’ op een drukke markt in Bagdad, maar er niet bij zeiden dat het geestelijk achtergebleven meisjes waren en de bomgordels VAN AFSTAND tot ontploffing werden gebracht?
  Breek me de bek niet open….
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 27. g.h.m.leferink

  7 januari 2016 op 17:43

  Dit artikel is mij uit het hart gegrepen! Meer dan 500 artikelen heb ik geschreven, op verschillende webpagina’s tegen dat Vooroordeel-NOSsjenaal. En ik ben het hiermee dan ook volkomen eens.
  Vroeger, op de webpagina ‘Dutch Disease, het Dispuut’ kwam het toenmalige hoofd van het sjenaal, Hans Laroes, wel eens STIEKEM gluren. Als dat dan toch bekend werd kreeg hij van de deelnemers ongenadig op zijn flikker. En àls hij dan ergens op inging was het meest op een zalvende domineestoon, zeg maar een soort ‘Jantje Pronk reactie’. De dubbelmoraal droop er vanaf.
  Ik zal hier later een paar van die kommentaren plaatsen. Ze zijn in de vorm van twee vrienden die elkaar over het NOSsjenaal bellen. Waarbij Onno en Remco meestal geen spaan heel laten van de keuze van onderwerpen en de manier waarop ze behandeld worden. En ik zeg het nog maar eens: waar Arie Achterbaks, Sammy Stiekem en Glenn Gluiper het voor het zeggen hebben, daar komen Objektiviteit en Eerlijkheid snel aan hun eind.
  Zie…

  • Ze hebben elkaar vrij vaak in hetzelfde dispuut ontmoet en dat staat niet automatisch voor kwaliteit all in.
   Dan bedoel ik uiteraard de bootsjongens die ons kabinet zonder loods bemannen.

 28. Besluitvorming bij de volksvertegenwoordiging neerleggen? Bestaat die dan?
  Ik denk dat het hoog tijd wordt dat individuele journalisten hun beroeps verantwoording nemen. Waarom kun jij dat wel Joost en “zij” niet?
  Ik denk dat eigenlijk iedereen eens verantwoording moet nemen voor zijn of haar plek binnen de samenleving. Niet alleen journalisten maar ook politici, rechters, politieagenten, vakbondslieden, burgemeesters, bakkers en groentemannen – iedereen. En voor de velen die dit al doen, petje af, zo hoort het! Aansprakelijkheid accepteren voor het land en de toekomst van haar kinderen. Zolang wij overheden verantwoordelijk houden en wachten totdat zij hun houding gaan veranderen, gebeurt er niets.

 29. Deze Poolse ( rechtse ) regering is volkomen democratisch gekozen: de partij heeft zelfs in zijn eentje de meerderheid democratisch behaald. En dan durft die ongekozen regentenkliek uit Brussel kritiek te uiten. En dan die NPO: het toonbeeld van volkomen éénzijdige, linkse politiek correcte multikul . En die durven dan te beweren dat zij wel veelzijdig en objectief zouden zijn. Deze kruipers voor de gevestigde orde. Hoe dik zijn dan de platen voor je kop ? Hier in NL krijg je voor je belastinggeld pure indoctrinatie á la Goebbels. En wordt de PVV altijd gedemoniseerd. Walgelijke kliek.

  • g.h.m.leferink

   7 januari 2016 op 18:45

   ‘Leo KarelJan’, ik ben het helemaal met U eens!
   Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 30. Je kon gisteren iets interessants op het journaal zien. Rutte stond op de wal in afwachting van enkele bootsjongens ook meisjes.
  Wat zei hij?
  Mooi plaatje.
  het gaat dus om het uiterlijk, het pak, de schijn.
  Operette U gebracht door de staatstelevisie.