Buigt Zweedse route ‘vluchtelingen’ nu af naar Nederland? Zeker wel.

Door Joost Niemöller

In Scandinavië voltrekken zich op dit moment dezelfde ontwikkelingen als op de Balkan. Het ene na het andere land begint door middel van grenscontrole een einde te maken aan de onafzienbare illegale immigratiegolven, die op gang kwamen nadat Merkel besloot om de EU regels aan haar laars te lappen, en het verdrag van Dublin te negeren. De EU zelf vond het niet nodig om deze eenzijdige doorbreking van de regels te veroordelen en daarmee hield dit verdrag van Dublin dus in de praktijk op te bestaan, zonder dat er in formele, en dus op democratische wijze, een einde aan was gemaakt. (Volgens deze hoge Duitse rechter is Merkel dan ook strafbaar: Wanneer wordt ze veroordeeld?)

Nu de EU zich niet meer aan de eigen regels houdt, is natuurlijk alles geoorloofd. Dat zien we op dit moment in Scandinavië gebeuren. Zweden voert grenscontrole in, en blijkens getuigen wordt dit grondig gedaan. Illegale immigratie is daarmee weer illegale immigratie. Ook al wordt er in de media en door de politici nog steeds hardnekkig gesproken van ‘vluchtelingen.’

In Denemarken voorziet men dat de golven die via Duitsland naar Zweden willen, nu blijven steken in hun land. De Denen reageerden snel en voerden per onmiddellijk grenscontrole in aan de grens met Duitsland.

Het is de vraag hoe de Zweedse stroom nu zal afbuigen. Een deel zal in Duitsland blijven hangen. Maar de mensensmokkelaars weten dat de regelingen in Duitsland net iets strenger zijn dan in Zweden, en de uitkeringen net iets minder ruimhartig.

De blik van de mensensmokkelaars wendt zich nu naar de geheel open grens tussen Duitsland en Nederland.

Dit kabinet piekert er niet over om grenscontrole in te voeren.  Het gevolg is duidelijk: Meer illegale migranten naar Nederland.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

40 Reacties

 1. we zijn al te laat …. als de grenzen nu niet gaan. lopen we hier over 10 jaar allemaal met een hoofddoekje op !!!!

 2. oftopic !!
  .
  iemand enig idee wat er gaande is met de site van ejbron ?
  er is sinds eergisteren geen nieuw artikel meer bij gekomen terwijl normaliter de verversing van artikelen ongeveer 1 artikel per uur is ?
  .
  ook kondigt ejbron het altijd netjes aan als die vrij neemt, wat ie dus niet gedaan heeft ?
  .
  zou die gehackt zijn ?
  kan er niks op google van terug vinden….wie o wie ?

  • Het is speculatie maar een mogelijkheid is dat hij een brief heeft gehad van het OM m.b.t. zijn content, een dagvaarding?
   Het is maar een hypothese.

   • koffij, misschien wel maar dan zet je toch minimaal een laatste bericht op de site “wegens george orwell gesloten” ?
    .
    ik hoop dat ej zelf niet iets is overkomen, want daar gaat mijn eerste gedachte naar uit….

 3. Er is weer nieuw content bij EJ Bron

 4. Toevallig (?) was Joop gisteren ook bevroren . Nu blijken ze een nieuwe layout te hebben doorgevoerd. Maar de site is volledig onbruikbaar geworden. Typisch staaltje van ondeskundig haastwerk denk ik.

  • “Typisch staaltje van ondeskundig haastwerk denk ik.”
   .
   geheel in de lijn van de denkwijze/mentaliteit van joops blog…

 5. Francisco van Jole lijdt aan een of andere rare ziekte vermoedelijk ADHD.
  Typisch iets voor een socialist, die op zijn tenen loopt en daarmee de site Joop,nl laat verroesten.

 6. De grenzen blijven open want de PvdA (Partij voor de Arabieren) hebben stemmen nodig. Ik schreef deze benaming voor de PvdA in de Telegraaf en kreeg een Email dat het niet toelaatbaar was, in Elsevier is het gewoon weg gehaald. Kijken wat er nu gebeurd.

 7. Iedereen die dit nog faciliteert tekent hiermee zijn eigen morele doodvonnis Die mag van mij tegen de muur. We zitten in existentieel conflict. Weer een conflict met een ideologie die zich aanmatigt te oordelen over het recht om te BESTAAN van alle andersdenkenden. En al jaren, dag in, dag uit, over de hele wereld loopt te moorden. Van Marokko tot in China, de koranbelt. Bring it on. Gloves off, no holds barred. De aanwezigheid van die mensen in mijn vaderland is een grote belediging. De totale vernietiging van de islam en iedereen die ze de hand boven het hoofd houdt, dat is mijn credo. Neer met Mohammed de proleet. Total war.

 8. @Koos, soms zijn verdere bespiegelingen alleen al noodzakelijk omdat niet iedereen altijd duidelijk is dat geweld uitlokken, hetzelfde is als het begaan 🙂

 9. Caroline, het is veel eenvoudiger.
  Deze mensen zijn door de staat geimporteerd. De staat is dus schuldig. Of het opzet is, of domheid, doet niet ter zake. Ze zijn vaak genoeg gewaarschuwd.
  Verdere bespiegelingen zijn overbodig.
  Of de staat uberhaupt nodig is, is een andere vraag. Er bestaat helaas ook intern geweld, dat niet door de staat wordt gefaciliteerd, maar wel door de staat kan worden bestreden. Dat geweld verbleekt echter bij het geimporteerde geweld.

 10. Staatsgeweld, waarbij de staat zich bedient van daartoe geïmporteerde huurlingen.
  Maar de staat heeft toch niets gedaan, en kan toch niet verantwoordelijk worden gehouden voor het geweld van anderen?
  Mis, want dat situaties zoals in Keulen zich zouden gaan voordoen, was te voorzien, en dus is het (ook) geweld van de staat. Uitgelokt, gefaciliteerd en gesubsidieerd, en als Merkel cs de eigen vingers etc hadden gebruikt in plaats van die van anderen, dan was hun schuld niet groter of kleiner geweest dan nu.

  Artikel 47 Strafrecht:
  1.Als daders van een strafbaar feit worden gestraft:
  1°. zij die het feit plegen, doen plegen of medeplegen;
  2°. zij die door giften, beloften, misbruik van gezag, geweld, bedreiging, of misleiding of door het verschaffen van gelegenheid, middelen of inlichtingen het feit opzettelijk uitlokken. (…)

  Mensen die nu de macht hebben de grenzen te sluiten en dat nalaten, zijn als dader te straffen voor ieder feit door een immigrant begaan…

  • @Caroline Het lijkt me dat er sprake is van nalatig handelen waardoor de grondrechten van de burgers worden aangetast. De Grondwet 1983: er worden nieuwe grondrechten toegevoegd, zoals bescherming van burgers tegen discriminatie (artikel 1), vastlegging van de onaantastbaarheid van de persoonlijke levenssfeer (artikel 10) en het menselijk lichaam (artikel 11), een algemene vrijheid van meningsuiting en de verplichting voor de overheid om werkgelegenheid, bestaanszekerheid en een schoon milieu te bevorderen (de sociale grondrechten). Strafrechtelijke ministeriële verantwoordelijkheid wordt niet langer opgenomen. Ik denk dat discriminatie van autochtonen moeilijker is aan te tonen dan onaantastbaarheid van de persoonlijke levenssfeer maar dat is voer voor juristen. Helaas werd door artt. 90 e.v. het voorgaande een juridische illusie. De Grondwet lijkt een leuk product van Cals-Donner i.c. CDA-VVD-PvdA enz. (er bestond geen PVV) maar in feite een nepproduct.

   • Zie elders mijn stukje op deze site over de grondwet.
    Hier: ambtsmisdrijven politici: http://www.nederlandrechtsstaat.nl/grondwet/artikel.html?artikel=119&categorie=14&auteur=&trefwoord=&1=1

    En aangaande wat deze regering met autochtonen doet, lijkt het genocide-verdrag me van toepassing.

 11. @Caroline, u weet toch dat politici onschendbaar zijn voor de gevolgen van hun handelen ? is echt wel over nagedacht hoor.
  .
  maar wat mij het meest bevreemd is dat 1 vrouw (merkel) dusdanige uitspraken en beslissingen kan en mag nemen die desastreuze gevolgen hebben voor de autochtonen bevolking van heel europa voor waarschijnlijk de komende 20 jaar of langer, als het überhaupt nog wel goed komt in europa ?
  .
  .
  ik zou willen dat politici strafrechtelijk veroordeeld zouden kunnen worden voor hun wanbeleid.
  nu komen ze overal mee weg, al storten ze heel europa in een ravijn….

  • Klopt niet, wel zijn leden parlement aangaande wat in de Kamervergaderingen zeggen, onschendbaar. Zeggen dus, niet doen.

   Elkaar of een ander klappen geven tijdens die vergadering, is gewoon strafbaar hoor. En buiten die vergadering trouwens ook.

 12. Vorbei is die schone jugendzeit. Volgend jaar wordt het een ander oud-en-nieuw in Duitsland, de nieuwjaarstoespraak zal wel min-of-meer hetzelfde blijven.

 13. Tja, het duurt een beetje lang voordat de betreffende Polizei Präsident, Wolfgang Wurm, het over zijn lippen krijgt, maar uiteindelijk komt het hoge woord er toch uit.

  “Bei den Tätern solle es sich dem Polizeipräsidenten zufolge um Männer handeln, die «dem Aussehen nach aus dem arabischen oder nordafrikanischen Raum» stammen, so hätten es Zeugen übereinstimmend beschrieben. Die Männer sollen zwischen 15 und 35 Jahre alt sein. Konkreteres weiß die Polizei am Montag nach eigenen Angaben nicht.”

  http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2016/01/04/gespenstisch-1-000-maenner-belaestigen-in-koeln-frauen-ignorieren-polizei/

  • Ja vreselijk, ze duwden hun vingers overal in, aldus een slachtoffer. Walgelijk. En dan wordt er gezegd dat het geen vluchtelingen zijn, maar als het 3e 4e generatie is, dan is het probleem nog groter.

 14. Er is nog onenigheid over de vraag of het om recente “vluchtelingen” gaat, of dat de daders “van eigen bodem” zijn.
  Het lijkt me een overbodige vraag. Het enige relevante is: Het waren arabieren en noordafrikanen. O die hier nu twintig jaar of twee maanden zitten, who cares?
  De moraal blijft: Grenzen naar binnen dicht, en naar buiten wijd open.

  • Inmiddels is al gelekt dat het om vluchtelingen gaat, recent.

   Het is niet alleen Keulen, ook Hamburg en Stutgard.

   “Uiteindelijk hebben we acht mannen kunnen aanhouden. Allemaal waren ze in het bezit van kopieën van certificaten voor een asielaanvraag.”

   • Hopelijk draagt dit incident weer iets bij aan de renaissance van het gezonde verstand!

 15. Waar was de politie op dat moment? In heel Europa was er die avond extreem veel politie op straat, behalve daar waar grote groepen gelukzoekers blanke vrouwen aan het aanranden waren? Was de politie bang voor een confrontatie? Heeft die politie opdracht gekregen daar weg te blijven? Was de politieman zelf bang om voor racist uitgemaakt te worden en zijn job te verliezen? Jongens, wat gaat er gebeuren als het ECHT uit de hand gaat lopen? Moeten wij dan vertrouwen op een politiek correcte politiemacht? Ik roep het al jaren: Er staat ons nog wat te wachten.

 16. g.h.m.leferink

  4 januari 2016 op 21:46

  Zo hier en daar zakken er al een aantal politici door de roze wolk waarop ze leefden, en komen ze met beide benen weer op de grond. Al zal het zeker niet van harte zijn, maar vermoedelijk het gevolg zijn van enquêtes. Waarbij b.v. in Denemarken de Dansk Folke Parti zijn hete adem in de nek van Rasmussen blaast……
  Als iemand die 5 jaar lang in het bestuur zat van een stichting die Armeense armen helpt weet ik dat dezelfde hulp aan mensen in nood HIER gegeven 10 KEER ZOVEEL kost als dezelfde hulp DAAR verlenen. En voor andere landen met hulpbehoevenden zal het niet veel anders zijn. Waarom de EU-politici deze vloedgolf niet direkt al voorkomen hebben, door die domme gans Merkel de voet dwars te zetten en de grenzen al maanden geleden dicht te gooien is mij een raadsel!
  Tenzij ze van het Arie Achterbaks plus Jan Slapzak type zijn…….
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 17. Het kabinet is laf net als voor 1940 ! Een toespraak van een koning die verdraaid wordt door de media ten goede van de asielindustrie. Een industrie die betaald wordt met belastingcenten die iedere maand door hard werkende mensen en bedrijven (MKB) wordt op gebracht. Een industrie die kost wat het kost in stand gehouden moet worden. Waar salarissen betaald worden waar menig werknemer maar ook ondernemer van dromen. Die industrie die onze grenzen open wilt houden ( incl jankers van TLN en VNO) Dit moet gestopt worden voordat het te laat is. Hoe zou het kabinet vind als we allemaal onze belasting centjes de komende maand niet afdragen of ons allemaal souverijn laten verklaren . Nog meer geld lenen ? Om de leugens in stand te houden. Wie of hoe is in staat dit tij te keren. Met alleen schrijven denk ik dat we er niet mee komen.

 18. Het fundamentele probleem is, dat politiek een bezigheid is die verkeerd volk aantrekt.

 19. Totale Remigratie!
  Alles minder = capitulatie

 20. Dit behoort tot de ontbindingsverschijnselen van de EU , te groot gegroeid te veel islamisering met Turkije erbij en een bijna oorlog met Rusland over de Ukraine.
  De EU is als een lijk langs de weg in Afrika , de buik zwelt al wat op, nog even en die barst met een grote plof uit elkaar.
  En dan heb ik het nog niet over de stagnerende economie, de ondeugdelijke currency, enz enz etc etc.

  • Over Turkije gesproken. Erdogan is inmiddels bezig de Koerden hetzelfde kunstje te flikken als de Armeniërs destijds. http://www.franklinterhorst.nl/Uit%20het%20nieuws%2004-01-2016.htm Ditmaal echter met toestemming van Brussel en die zwarte Piet uit Washington. Je wordt toch goed schijtziek van deze bende. Wanneer Israël een scheet laat, dondert het in Keulen. Hier hoor je helemaal niks over. Die MSM moeten zich de ogen uit de kop schamen. Is er dan niemand meer in dit Godvergeten land die ze nog op een rijtje heeft?

   • Interessante vraag. Om te beseffen hoe dom je bent moet je slim zijn. Met andere woorden, de chemische huishouding van het lijf op orde.

 21. Het fijne van internet is geschiedenis lezen. Neem de tijdlijn 35/1940. En vervolg met 45/1950. Het eerste is elite gedrag en beloning. Het tweede vak de straf om hun te geloven en volgen. Resultaat,kinderen van foute ouders en hun heropvoeding. Nooit geweten maar dankzij online beschikbaar. Het vak 40/1945 is zo vaak herschreven tot het ongeloofwaardig werd. Neem alleen uw ouders, groot, en hun bevrijding. Trees kreeg er een kindje van, en niets meer. Het knappe in geschiedenis is kant kiezen, op tijd, en bij stranden de kok de schuld te geven. Wat hem de pispaal of held in geschiedenis maakt. Neem het zootje nep vandaag. Kinderen, zonder uitzondering, van veel tijdlijnen. Voorouders spraken van rotzooi, en zij in hun hemel.

 22. De politici, die op dit moment over Europa waken zijn niet meer of minder de pispot- ten van de werkgevers, en nadat die uitgezeken zijn, hun halfverzopen koppen als voorman over het goedkoper geworden werkvolk heen draperen. We komen ze tegen in het vrije veld , ik voel er wel voor om samen metAlexander wat pispotten te werpen.
  Iets meer fatsoen? Vooruit maar we noemen het dwergwerpen.

 23. De VVD pal voor onze grenzen? Wat een naïviteit! Als je nu nog niet door hebt wat voor een vieze club van verraders en leugenaars die VVD is, heb je toch wel zitten slapen. Er gaat niets gebeuren onder de totaal verziekte politiek correcte multikuller Rutte. met zijn vriendje Samsom ( 200.000 moet kunnen )
  Waarom ziet een groot deel van de kudde nog steeds niet in dat de gevestigde regentenkliek het NIET zal oplossen.
  Vertrouwen in de VVD……..niet te geloven.

  • Ja, dat is niet te geloven inderdaad. Ik ken ook van die mensen die denken dat een stem op de VVD een stem is tegen de multikul en voor Nederland. Verder denken ze dat de VVD een Stockholmsyndroom heeft om dat ze door de PvdA gegijzeld zou zijn. Je vraagt je af wat deze mensen in hun hoofd hebben. In ieder geval eerder zaagsel dan hersens. De VVD is een landverradersbende pur sang. Een ongekende zakkenvullende en zelf verrijkende hautaine elite die aan het gewone volk totaal geen boodschap heeft. De bewijzen hiervan liggen inmiddels voor het opscheppen, met die Rutte voorop.

 24. Door het dualisme in de politiek kan Rutte zorgen voor meer immigranten, waardoor Zijlstra gaat roepen dat de grenzen dicht moeten, wat dan weer zetels oplevert.
  http://politiek.tpo.nl/2016/01/02/bonusquote-frits-bolkestein-legt-grenzen-europa/

 25. Ze kunnen ook naar Polen. hahaha!

 26. Wij hebben dan ook de pech dat Rutte, nu hij voorzitter is van de Europese commissie, het braafste jongetje van de klas wil zijn.

  Maar aan de andere kant, als de Denen overgaan tot grenscontroles, waarom Nederland niet? En als dit nu wel kan, waarom niet 1 jaar geleden al gedaan?

  Ik denk ook niet dat het Merkel te doen is om de vluchtelingen maar om het overeind houden van de Europese unie. Dat ze daarvoor toekomstige generaties opzadelt met onoplosbare problemen deert haar niet. Iemand met haar persoonlijkheid kijkt alleen naar de korte termijn.

  Het is alleen jammer dat de Duitsers zich niet massaal afkeren van de huidige regering. Zolang dat niet gebeurt dan blijft alles bij het oude want voor opiniepeilingen is Merkel wel gevoelig. Maar ja, In duitsland heb je nu eenmaal de Lugendpresse, in Nederland ook maar die is niet zo dootrapt en demoniserend als in Duitsland,

  Het wordt nu wel tijd dat de VVD nu eens pal staat voor grenzen aan de waanzin.