Democratisch failliet bij besluitvorming AZC’s lokt geweld uit

Door Joost Niemöller

Er bestaan in Nederland geen gekozen burgemeesters. Referenda, en zeker lokale referenda, zijn in dit land de grote uitzondering, terwijl ze in bijvoorbeeld Zwitserland regel zijn. Over elke belangrijke beslissing in een Zwitsers kanton beslist de lokale bevolking zelf. Dat kan gaan om een brug of een station of om afvalscheiding. Maar dat gaat zeker op bij zulke ingrijpende beslissingen als de verandering van de bevolkingssamenstelling door de plotselinge komst van jonge moslimmannen uit het Midden Oosten of van jonge Afrikaanse mannen ten zuiden van de Sahara. Jonge mannen met een grote seksdrive en een minachting voor vrouwen, zeker voor blanke, niet islamitische, vrouwen die gewend zijn om zich zelfstandig over straat te begeven en zich te kleden zoals ze dat zelf willen. De imam zegt bijvoorbeeld over de aanrandingen in Keulen, dat die plaatsvonden omdat de vrouwen daar ‘halfnaakt’ waren en eau de cologne op hadden. Tja, dan vraag je er om. In hun wereld.

Het gaat hier om jonge mannen die in een land zonder strenge wetshandhaving als vanzelfsprekend over gaan tot overvallen, tot het molesteren van homoseksuelen en tot het plegen van inbraken. Of zelfs al tot steniging van transseksuelen.  In de Duitse stad Regensburg wil de burgemeester al een vrouwenafdeling in de openbare bus, om de vrouwen te beschermen tegen grijpgrage immigrantenhanden.

Met name in kleine gemeenschappen zijn zulke grote demografische veranderingen desastreus. Maar in Nederland heeft de lokale bevolking daar niets over in te brengen.

En dat is waar het hier om draait. Echte democratie.

Een democratie is niet zomaar iets. In een goed functionerende democratie ontstaan beslissingen door overleg en door openheid over de besluitvorming. Daar hoort ook open informatie bij. We moeten weten waar we het over hebben. Van dat alles is in de huidige situatie geen sprake.

Wie de ontwikkeling rondom de AZC’s in Nederland volgt, ziet dat daar structureel sprake is van vechtpartijen, aanrandingen, criminaliteitstoename. Dat valt waar te nemen via de sociale media en via de lokale media. In de nationale media wordt af en toe melding gemaakt van een enkel incident, maar de structurele omvang van de problemen wordt niet bijgehouden. En de meeste ‘incidenten’ worden domweg verzwegen. Nu pas valt er bijvoorbeeld te lezen dat er in de AZC in Alphen al eerder een zelfmoordpoging werd gedaan.

De bevolking krijgt dus geen goed beeld van de problemen. Na ‘Keulen’ is diezelfde bevolking wakker geworden. Inmiddels weten we dat daar nu al meer dan achthonderd aangiften werden gedaan ten aanzien van seksueel geweld door illegale migranten. En de verhalen van overal in Europa zijn losgekomen, zoals nu weer in Finland.

Het houdt gewoon niet op.

Steeds meer begint het door te dringen dat de autoriteiten met hun open grenzen politiek ons een nieuwe wereld van chaos en geweld hebben opgedrongen waar niemand om heeft gevraagd. En waarover niemand die ermee te maken kreeg, iets kreeg te zeggen.

Ook al kunnen de autoriteiten dat ontkennen, er is natuurlijk geen enkele reden waarom ‘Keulen’ niet naar de Nederland kan komen. Alleen de omvang van het probleem is hier (nog) kleiner. Ook in het geval van Keulen keken de media en de autoriteiten een andere kant uit. Lange tijd werd erover gezwegen dat juist deze aanranders de zogenaamde ‘vluchtelingen’ waren, die we in de media meestal alleen te zien krijgen in de vorm van onschuldige verdronken jongetjes en wanhopige moeders. Via het internet was al lang te zien dat het in werkelijkheid ging om horden jonge mannen die hun familie in de steek hebben gelaten om zich in het slappe Europa uit te kunnen leven.

Het geweld in het Brabantse Heesch gisteren (dat ook de internationale media haalde) wordt nu alom veroordeeld door de politiek. Wat dit geweld voorstelde, blijft overigens onduidelijk. Er werd met eieren gegooid naar de ME. Er werd een enkel rotje gegooid. Mogelijk ging er een enkele steen door de lucht. Er werden twee dode varkens opgehangen. Niet fijnzinnig, maar bij boerenprotesten zie je dat wel vaker. En dan staan de media en de politici toch echt niet zo op hun achterste poten.

De niet gekozen burgemeester noemde de uit de hand gelopen demonstratie niettemin ‘weerzinwekkend.’ Tja. Er werd tegen ruiten gebonkt. Er zouden drie arrestaties zijn verricht, maar waarvoor, dat is niet bekend. Dat was het. In Geldermalsen was werkelijk iets aan de hand. Maar de opwinding over de uit de hand gelopen demonstratie in Heesch lijkt me toch zwaar overtrokken.

Toch is het aanleiding voor een andere ongekozen burgemeester, die van Ede, om een informatiebijeenkomst over alweer een te plaatsen AZC te schrappen. Let wel, we hebben het hier niet over een inspraakavond. We hebben het alleen maar over een informatie avond, waarin dus besluiten die over de hoofden van de gemeenschap genomen zijn, worden  meegedeeld. Besluiten met het gevolg dat er binnenkort groepjes jonge mannen door hun straten slenteren, die nergens op aan te spreken zijn want ze kennen de taal en de cultuur niet.

Kijk eens naar de manier waarop het er tot nu toe aan toeging in Ede:

De gemeenteraad wil de asielzoekers opvangen op zes kleine locaties in de gemeente Ede. Die locaties werden onlangs aangewezen. Inwoners zouden donderdag de kans krijgen om vragen te stellen.

Waar is de lokale democratie in dit verhaal? En nu dus zelfs geen informatie meeting meer? En dan raar opkijken over eventueel oplaaiend geweld? Er wordt, aldus de niet gekozen burgemeester van Ede, gekozen voor ‘een andere manier om met de goedwillende burgers te kunnen praten’. Wat dienen we te verstaan onder dat ‘goedwillende burgers’? Onderdanige burgers? Het overgrote deel van de  demonstranten in Heesch stond er keurig met spandoeken en hield spreekkoortjes in de kou. Hoe goedwillend wil je het hebben?

Ondertussen wordt in de media steevast de illusie hoog gehouden dat er sprake is van een echt democratisch besluitproces.

Zo lezen we dat ‘Leeuwarden’ AZC’s wil hebben:

Leeuwarden is bereid om zeshonderd vluchtelingen op te vangen. Het college van burgemeester en wethouders heeft daarvoor het voormalige postsorteercentrum aan de Snekerweg op het oog.

Is de bevolking van Leeuwarden iets gevraagd? Moeten we straks vreemd opkijken als ‘Leeuwarden’ gaat demonstreren en misschien met eieren naar de ME gaat gooien?

Wie het volk negeert, wie lokale gemeenschappen uiteenslaat, kan alleen maar verwachten dat dit volk zich gaat verweren, en als de democratische opties zijn uitgeput, dan is geweld het voor de hand liggende gevolg. In Heesch worden de bewoners nu zwaar beveiligd ‘bijgepraat.’ Het democratische failliet in één nieuwsbericht:

De gemeente Bernheze, waar Heesch onder valt, heeft extra veiligheidsmaatregelen genomen. Er is extra politie op de been en de omgeving rond de kroeg, ’t Tunneke, is afgezet. Bezoekers moeten door poortjes naar binnen.

 

 

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this pageEmail this to someone

26 Reacties

 1. In Duitsland schijnt veel meer geweld tegen AZC’s voor te komen dan in de pers wordt toegegeven. Dat verzwijgen zal vast niet tot doel hebben om haat tegen de anti-asiel-beweging te voorkomen (zoals bij geweld door allochtonen). Kennelijk gaat men ervan uit dat dit AUTOCHTONE geweld anderen zal inspireren het zelfde te doen. Ik denk dat dat klopt.

 2. Sint Nicolaas

  20 januari 2016 op 18:52

  Goes artikel en geeft uitstekend weer wat er in NL aan de hand is. De hele “vluchtelingen” kermis wordt ons door de strot gedrukt en zonder aanziens des persoons stampt men het ene na het andere opvanghok uit de grond. Vluchtelingen tussen aanhalingstekens want wat het werkelijk voor tuig is dat weten we ondertussen wel. door Schade en schande “wijs” geworden. Aangestuurd door de politiek correcte Club van meneer Rutte en co. en de er achteraan hobbelende media blijft men het electoraat een rad voor ogen draaien. De minachting die dit zooitje voor de gewone man en vrouw heeft is met geen pen te beschrijven. NL wordt tot op de grond afgebroken en de NL’ers worden monddood gemaakt en kunnen slechts toekijken. Dat er nog geen massale anarchie is uitgebroken geeft weer eens aan dat we in NL volledig ingeslapen zijn ( of zijn we te beschaafd geraakt ? ) waarmee we ons qua die beschaving weer duidelijk boven het ingestroomde tuig verheffen. Kom in verzet. DE kans in 2017…

 3. In tijden van crisis toont men zijn ware gezicht. Men ziet steeds meer in dat politici vooral Brussel dienen in plaats van Nederland en zij die wel competent zijn hebben geen enkel draagvlak of worden systematisch genegeerd. Daarom is het ook totaal niet vreemd hoe de mensen in een AZC gemeente reageren, alhoewel is het naar mijn mening wat primitief en werkt het averechts. Toch mis ik vooral ook leiderschap in de lokale gemeenten, het lijkt wel of er niemand opstaat die daadkracht toont, ongeacht voor -of tegenstander. Wellicht ook een exces van de pappen en nathouden vergadercultuur.

 4. De regentenkliek wordt steeds arroganter en spelen hoog op over het “geweld” van de tegenstanders. De regentenkliek voelt zich nog steeds gesteund door de media en natuurlijk door de EUSSR. Natuurlijk zou de burgemeester gekozen moeten worden en zouden er referenda gehouden moeten worden. Maar vergeet niet: nog steeds is een groot deel van de kudde zo mak als wat. De indoctrinatie is ook enorm: door kliek, media en onderschat het onderwijs niet. En kijk eens naar programma’s voor kinderen: ook daar al hersenspoeling. Je wordt er misselijk van. Hoe kinderen worden ingezet om UITGEPROCEDEERDE kinderen toch in NL te houden. Dus de wet te overtreden. Heel wat erger dan een ei gooien.

 5. Bombus Terrestris

  20 januari 2016 op 13:41

  Democratie heeft nooit echt bestaan in Nederland, en wellicht in Europa, behalve in Zwitserland misschien. Een eerste probleem is dat het volk een keertje mag stemmen op (toekomstige) vertegenwoordigers, en daarna mag je weer jarenlang stil zijn.
  Op dit moment vindt eigenlijk vooral het volk het grootste probleem. Ze blijven maar op dezelfde partijen stemmen, en daarnaast gedragen ze zich politiek correct om niet uit de boot te vallen.

 6. Zouden de gemeenteraadsleden zich niet eens gaan afvragen: “waar zijn wij in Godsnaam mee bezig?” Je hoort er weinig over. Of zouden die ook nep zijn?

  De MSM belicht wel de belachelijke rokjesdagafdeling (are you free?), maar er zullen ongetwijfeld inmiddels steeds meer echte mannen zijn, die zich afvragen of zij wat er nu op hen (en vooral ook op hun vrouwen en kinderen) afkomt moeten dulden. De invasie van veeleisende testosteronbommen, voor de financiering waarvan zij nota bene iedere morgen mogen opstaan, om naar hun werk te gaan om hun deel van die ondemocratische onzin (want vluchtelingen?) via de loonheffing op hun loonstrook te mogen bijdragen.

  Als de machtsmonopolie alleen maar uitrukt om die terecht protesterende belastingbetalers met waterkanonnen en ploertendooiers te lijf te gaan, maar de verkrachtingen afdoet met “het wordt veel te veel opgeblazen”, dan komt het rechtsgevoel in gedrang en dreigt de eigenrichting: burger weerkorpsen (als in Den Haag)…

 7. Het lijkt erop dat alle Westeuropese regeringen corrupt zijn en omgekocht door de Saudi’s en Amerikanen. Verder heeft 47 jaar Cultureel-Narxistische hersenspoeling duidelijk sporen nagelaten bij veel mensen. Deze regering moet met de verkiezingen compleet gebraden worden!

 8. Lul verhalen van deze regering. En waar ze mee weg komen. Alleen mogelijk door het vakkundig op nul en voor gek zetten van iedereen met de naam oppositie. In Amerika was het Sarah Palin die compleet door de modder gehaald werd door middelen waar honden geen brood van lusten. Zij had alles waar vrouwen jaloers op zijn. Hersens aan het werk als meest opvallende. Haar uiterlijk deed de rest. Gisteren werd zij door Trump als eerste uitgekozen om op zijn podium te spreken. Als hij president word zal dat positief uitstralen op Europa/Nederland. Hansworsten gaan dan weer doen waar ze goed in zijn. Absoluut niet wat zij nu doen. Pretenderen uw woordvoerder te zijn.

 9. Ik woon in Madrid en je hebt helemaal gelijk, een verademing.

  Verder, in de dorpen eromheen zie je er wel meer van, gek, omgekeerd Nederland. Toch zijn er over het algemeen dus veel minder, en dat komt vooral volgens mij omdat de historie met de moren er hier nog in de genen zit. Spanjaarden hebben het helemaal niet op ‘moren’. Worden hier ook niet correct behandeld, en verder zjin er veel minder uitkeringen te halen.

 10. Er zijn natuurlijk recente azielzoekers-gelukzoekers-migranten-jonge moslim mannen in Spanje. Echter mijn dochter is juist teruggekeerd van een week bezoek aan vrienden die in het centrum van Madrid wonen en daar zijn bijna geen van bovengenoemde mensen waargenomen. Ook in het openbaar vervoer zoals bussen taxis en metros, in discoteken, bars, cafetarias, terrasjes kunnen blonde jonge vrouwen gaan en staan waar ze willen zonder lastig gevallen te worden door handtastelingen. Het is een verademing in Madrid te vertoeven zegt mijn dochter vergeleken bij Nederlandse steden en dan doelt ze op bovengenoemde lastposten. Hoe komt dat toch? Ik kan het uitleggen, simpel: Ten eerste tolereert de Spaanse politie geen vrouw onvriendelijk gedrag. Ten tweede pikt de Spaanse man vrouwonvriendelijk gedrag niet. Kortom, de Spaanse samenleving staat dit gewoon niet toe. Spanje is (politiek gezien) zeker niet ideaal maar Keulen gedrag is er niet, dat is te laf om te acepteren voor de Spaanse Caballero.

 11. De overheid werkt voor de islam, voor Duitsland en voor Brussel.
  De eigen burgers komen in het hele plaatje helemaal niet meer voor.
  Monddood gemaakt door zichzelf heel belangrijk vindende amateur regelaars die vooral hun best laten zien voor de hogere bestuurslaag. Met een MSM die maar wat graag Merkel de nobelprijs gunt en ridder wil laten slaan voor edelmoedig bestuur.

  Ondertussen zitten de Keulse vrouwen nog elke nacht met nachtmerries en alle anderen die misbruikt en betast zijn op een moment dat ze omringt door vrienden hun toekomst dachten te vieren.

  Ik hoor er niets meer over.
  Geen politicus heeft het erover op 1 na dan.
  Walgelijk wegkijk gedrag om de eigen droomwereld van de barmhartige samaritaan te spelen op kosten van eigen land eigen mensen, eigen kinderen.

 12. robbertdeberk

  20 januari 2016 op 00:13

  Nederland is nooit een democratie geweest Joost, slechts een parlementaire democratie. Maar dit heeft niet maar dan ook helemaal niets met democratie te maken.

  De verschijnselen die je nu waarneemt hebben niets met democratie maar alles met parlementaire democratie te maken.

  Begrijp je het nu Joost.

  Het is zoiets als islam is geen religie maar een ideologie.

  • Nederland is geen parlementaire democratie, dat is een zoethoudertje. Nederland is een Constitutionele Monarchie, waarbij die constitutie (grondwet) al krachteloos is gemaakt door de maatregel dat nieuwe wetten niet meer aan de grondwet hoeven te worden getoetst.

   • Als NL een parlementaire democratie zou zijn, dan zouden de regering en de volksvertegenwoordigers in naam van het volk handelen. Maar ze zweren trouw aan de Koning (Kroon), net als rechters.

    • robbertdeberk

     20 januari 2016 op 01:34

     Parlementaire democratie is slechts een woord, volgens mij hebben we het over het zelfde.

     Keep it simple!!

     • Inderdaad. parlementaire democratie is maar een woord. Maar niet het juiste, wettelijke woord voor onze regeringsvorm.
      Maar verder hebben we het idd over hetzelfde

 13. En die maffe politici willen de islam hier houden. Alle besluitvorming begint bij Merkel en de EUSSR. Het volk heeft helemaal niets in te brengen. Het enige wat kan helpen is pak hem beet 100 zetels voor de PVV. En net zo’n ommekeer in alle andere landen van de EU. Gelukkig is deze richting in het Oosten al op gang. Daar houden ze de grens dicht. Niemand heeft het ook over het minuscule oppervlakte van dit pest landje waar 10 miljoen inwoners al een gigantische overbevolking betekende. De wegen lopen nu al weer vast. Moet je eens kijken met 20 miljoen die we over een paar jaar hebben met de zich snel vermeerderende islam familie.
  Nee, het moet heel snel veranderen anders loopt dit heel slecht af.
  Nog een aantal aanrandingen en islam gerelateerde uitspattingen erbij en het blijft niet bij eieren en wat rotjes omdat de mensen het niet meer pikken. Burgerwachten worden dan opgericht en dan doet de bevolking het zelf wel.
  Want er zijn geen andere opties meer.

  • Dat vind ik ook zo opvallend; waarom wordt er op geen enkele wijze rekening gehouden met de overbevolking in Nederland? Dat Duitsland er zo veel op wil vangen komt ook omdat ze daar domweg veel meer ruimte over hebben.
   Hoe je het ook went of keert; wij zitten in de top 10 van dichtbevolkte landen. 10 miljoen in Nederland is meer dan genoeg, maar we zitten al bijna aan de 17 miljoen. Alleen al om die reden zou er zo goed als NIEMAND meer bij moeten. Ik wil een uitzondering maken voor Christenen, Yazidi’s of andere, door de islam bedreigde mensen.
   Overigens; is het niet erg opvallend dat, als het om de opvang van echte of vermeende vluchtelingen gaat, het opeens doodstil blijft aan de kant van de milieu-lobby? Asielzoekerscentra worden gewoon in of naast natuurgebieden geplant, zonder inspraak of wat ook, maar we horen geen protest. Als er om wat voor andere reden ook, een natuurgebied bebouwd moet worden protesteert de milieulobby meteen. Waarom nu niet?

 14. Net nog een zgn discussie gezien op 12 met syp Winia een SP mevrouw en nog een die vooral vindt dat we barmhartig moeten zijn. Het ging over de manier van verdelen. Islam geen enkele keer genoemd noch alle problemen in AZC.
  Maar eigenlijk moet het over een drie stappen hoger niveau gaan.

  Waar is de reden om een ons vijandige horde zomaar binnen te laten terwijl het voor alle partijen beter was geweest als ze onder gelijken in de regio ondergebracht zouden worden. Soeniet bij soeniet enz. Daarnaast zijn het DUITSE orders. Duits aangezwengeld. Met weinig fantasie kan je eigenlijk zeggen dat we orders van de Duitse Kanselier opvolgen en onze overheid sluit zich daar gewillig bij aan.
  Nederland is een dump gewest van Duitsland geworden en heeft zelfs op het niveau van gemeente niets meer te vertellen.
  De waanzinnige Merkel domineert tot in elk gehucht in Nederland. Slaaf van Duitsland en de EUSSR en als dank opgescheept zitten met Jihadstrijders en islam gekken. Zeg maar dag….

 15. Het is ‘kennelijk niet meer mogelijk’ om bijeenkomsten te houden met burgers, zegt de burgemeester van Ede. (Elsevier.nl).Dergelijke bijeenkomsten worden gekaapt door de massa die een luidkeels ‘nee’ laat horen, wat vervolgens tot ongeregeldheden leidt. De gemeente Ede geeft aan dat niet alleen de informatiebijeenkomst van dinsdag wordt geschrapt, maar ook dat de gemeente dit soort bijeenkomsten helemaal niet meer gaat organiseren.Er wordt gezocht naar ‘een andere manier om met de goedwillende burgers te kunnen praten’. –Het vermoeden dat er iets kan gebeuren is nu al reden om niets te doen. Het vermoeden dat Rutte c.s. crimineel zijn, is in dezelfde lijn voldoende om ze af te voeren. Ik vermoed overigens dat de vrijheid van meningsuiting voor de volgende verkiezingen ten einde is. Robert (hiervoor) meldt: Uit onderzoeken blijkt dat een meerderheid nog steeds vindt dat vluchtelingen opgevangen moeten worden. Op Elsevier.nl lees je anders.

 16. We krijgen iets opgedrongen waar niemand om heeft gevraagd, aldus Joost. Het ligt helaas iets lastiger. Uit onderzoeken blijkt dat een meerderheid nog steeds vindt dat vluchtelingen opgevangen moeten worden. Op die onderstroom surft het bestuur. Ik begrijp ook niet waarom nog zoveel mensen vluchtelingen willen opvangen, maar die mensen denken alleen aan de korte termijn, niet over de culturele en financiële gevolgen van die opvang. Een soort domheid dus
  We moeten wel onder ogen zien dat het Vluchtelingenverdrag ons weinig keus laat dan ieder die zegt asiel te willen, onderdak te geven. En mensen die het verdrag willen naleven vinden dus dat je iedereen moet opvangen, daar zit al een deel van de voorstanders.
  Het blijft met het huidige vluchtelingenverdrag dweilen met de kraan open. Zeilstra durft het niet te zeggen, maar de enige oplossing is opzeggen van het V-verdrag, dan wel beperken tot de eigen regio.

  • Volgens het Sociaal Cultureel Planbureau is 56% het (zeer) oneens met de stelling dat Nederland meer vluchtelingen op moet nemen dan nu het geval is, terwijl 31% neutraal is en 13% het (zeer) eens is met die stelling. Zelfs GL- en D66-stemmers zijn het voor minder dan de helft met die stelling eens.

   Een opvallend citaat uit dat rapport: ” Een van oorsprong Turkse vrouw komt uit
   een stad vlakbij Syrië en zij stelt in onze Amsterdamse gespreksgroep
   dat de Syrische vluchtelingen voor nieuwe problemen zorgen in de
   Nederlandse samenleving en dat zij niet van plan zijn terug te gaan als de
   oorlog voorbij is.” (blz 24)
   bron: Burgerperspectieven 2015 vierde kwartaal, SCP. http://www.scp.nl/Publicaties/Alle_publicaties/Publicaties_2015/Burgerperspectieven_2015_4

 17. .
  In Vesting Heesch schraapt men de droge kelen
  dat doet men vaker, tot vertrouwd plezier
  want de tapper is getapter dan zijn bier,
  en bovendien valt er veel leed te delen 😛
  .
  afijn, vandaag is men weer “onder ons”
  en ’t dorpsvreemd tuig vertiert luidruchtig buiten
  dat kan…terecht…naar deze warmte fluiten
  en goedgemutst geeft ’t Volk ‘t verwacht respons !
  .
  puur “democratisch” worden de zegjes raak gezegd
  maar (onder ons) het moet wel héél raar lopen
  als “Ons Gezag” haar plan niet gaat verkopen
  dus zó wordt “in de luren” tóch gelegd !
  .

 18. Zwitserland houdt zich ook aan de Dublin-conventie en zet elke asielzoeker die via een derde veilige land Zwitserland binnenkomt, gewoon weer terug de grens over. Nederland houdt zich niet aan die plicht.

  Nee, Nederland regelt opvang. En ons wordt aangepraat, dat het niet anders kan. Dat asielzoekers anders op straat slapen, wat een gotspe is. En vervolgens wordt die opvang gerealiseerd, zonder de de Nederlandse bevolking mag meebeslissen.

  En dan geldt de universele wet: Als de overheid zich niet aan haar eigen verplichtingen en beloftes houdt (Nederland lapt Dublin 2 aan de laars) en de bevolking daardoor in haar veiligheid, gewoontes en welvaren wordt bedreigd en de overheid biedt de getroffen bevolking vervolgens enkel nog de ruimte voor een primaire reactie: Dan krijgt de overheid een primaire reactie. Die is volgens het natuurrecht dan ook volledig gelegitimeerd.

  • @Tipo. Mee eens. Cees van de Knaap (CDA) van Ede, zie verhaal Elsevier, gebruikt een onjuist referentiekader. Dat kun je verwachten van een lid van een Vluchtelingenwerkpartij. Hij wil praten met goedwillende, zelf uitgezochte en welkom zingende burgers, d.w.z. een cordon sanitaire van de massa die deze Knaap, die geen man werd, toch maar even uit de hoge hoed tovert. Lees Nu.nl over Timmermans enz. die Polen aanvallen omdat de rechten van het Grondwettelijk Hof anders worden bepaald door de legitieme regering. Koenders heeft er een grote mond over maar wij hebben GEEN GW Hof; Nederland zou uit de EU geknikkerd moeten worden..

 19. Beste Joost. Het gaat hier nog geen eens om het vraagstuk van democratie of echte democratie. Het gaat om het etnisch “herschikken” van Nederland. Ik zal de term etnische zuivering niet gebruiken. Daarvoor is wat nu gebeurt teveel eigen schuld van de Nederlander. Veertig jaar kiezen voor PVDA, VVD, GL, etc. geeft dit resultaat.

  Een niet geheel zuiver democratisch proces (o.a. door de vierde macht, de ambtenarij) waarbij de belangen van de Nederlander gewaarborgd waren was voldoende geweest.

  Ik denk dat langzaam aan het besef begint te ontstaan bij de Nederlander.

© 2023 De Nieuwe Realist

Thema door Anders NorénOmhoog ↑