Politie stopt met geweld vreedzame Pegida demo in Keulen

Door Joost Niemöller

Het was via diverse livestreams goed te volgen. Pegida organiseerde een grote bijeenkomst bij het hoofdstation van Keulen, waar zovele Duitse meisjes aangerand en verkracht waren door duizend Arabieren op nieuwjaarsnacht.  Het was een indrukwekkende, waardige bijeenkomst. Er werden toespraken gehouden waarbij geen onvertogen woord viel. De organisatoren benadrukten dat het een vreedzame bijeenkomst was. Daarna werd, zoals ze het zelf noemden, een ‘wandeling’ gehouden door de demonstranten.

Die wandeling ging zeer langzaam omdat een cordon politie, achteruitlopend, de vaart eruit haalde. Na enkele honderden meters, in schuifelgang, bracht de politie de demonstratie van zo’n drieduizend man helemaal tot stilstand. Toen nam de spanning uiteraard toe. Er werd met vuurwerk gegooid. Een kleine groep verhitte jongeren probeerde zich een weg door het cordon te duwen.

Voordat de politie tot deze actie was overgegaan, was er van geen spanning sprake. Alleen spreekkoren, maar ook daarbij geen neonazistische, of anderszins provocerende kreten.

Op het moment dat de politie de demonstratie tot staan had gebracht, werd er met meer vuurwerk gegooid. De politie liet horen dat dit niet mocht. Het ging door.

De politie hief de demonstratie op, middels mededelingen over de luidspreker, en zette twee waterkanonnen in. Die waterkanonnen waren dus duidelijk op die plek opgesteld, wat doet vermoeden dat het om een voorbereidde actie van de politie ging. Ook werd er met traangas in de menigte geschoten om de demonstranten terug te dringen. Er werden arrestaties verricht. De waterkanonnen werden gebruikt op de menigte. Zo moest de demonstratie zich schoorvoetend terugtrekken naar het station. Daar beëindigde de organisatie van Pegida de protestbijeenkomst op ordelijke wijze.

Volgens de Duitse media bevonden zich onder de demonstranten ‘honderden extreemrechtsen.’ Hoe ze dit hebben kunnen vaststellen, is onduidelijk. Ik zag aan de kop van de demonstratie slechts enkele tientallen heethoofden die spreekkoren scanderen en met hun vuisten zwaaiden. Her en der werd dat omschreven als de Hitlergroet, maar daar was geen sprake van, voor zover dat gezien kon worden via de livestreams.

De Pegida organisatie, zo’n twintig man, probeerden de heethoofden tot zinnen te brengen. Maar dat was met de tot stilstand gekomen demonstratie van drieduizend man, en de woede die daardoor ontstond, uiteraard niet meer mogelijk.

Wanneer de politie de ‘wandeling’ had laten doorgaan, was er verder niets gebeurd.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this pageEmail this to someone

30 Reacties

 1. Het italiaanse woord voor “el-taharrush gamea” is “marocchinate”.

  • Oeps dat was in het verkeerde topic gepost, sorry. Nu on-topic: Inmiddels zijn ten minste drie agent-provocateurs bij de keulse Pegida demonstratie waargenomen, die verantwoordelijk zijn voor het afsteken van vuurwerk. Er werd door een agent-provocateur ook vuurwerk achter de mobiele eenheid linie afgestoken, waarop de politie besloot deze demonstratie te beeindigen. Deze linkse antifa agent-provocateurs waren voorzien van een officiele duitse perskaart. Het geweld kwam dus zoals gebruikelijk weer van links.

   • Aanvulling: in tegenstelling to wat Joost schrijft, is er niet met traangas gespoten (dat zich ook tegen de mobiele eenheid zou keren), maar met pepersproei. Pegida zou er beter aan gedaan hebben meer eigen orde handhavers in te zetten. Kort voor de eerste toespraak om 14.00 uur is daar ook toe opgeroepen door de organisatoren, maar om nog onduidelijke reden is het de ordners niet gelukt om op tijd bij de demonstratie aanwezig te zijn. Ook had Pegida er beter aan gedaan de demonstratie apart van de Hogesa te laten plaatsvinden, want dat had het imago zeker ten goede gekomen. Dan maar een wat kleinere demonstratie met grotere impact. Pegida heeft er heel veel van geleerd en pakt het de volgende keer anders en beter aan. Hoe de gegooide flessen die gegooid werden in de demonstratie zijn gekomen, is nog steeds een raadsel, want voorafgaande aan demonstratie zijn alle flessen in beslag genomen. In de komende dagen zal wel duidelijk worden hoe die flessen daar ingebracht zijn.

 2. Bewapen uzelf !

 3. Dit past ook helemaal in het beeld van de Pegida demonstraties hier. In Utrecht en Rotterdam heeft de gevestigde regentenkliek er alles aan gedaan om de demonstraties te ontmoedigen en dwars te zitten. Zo zijn onze manieren, bij de politiek correcte gevestigde orde.

 4. Ik ben op dit moment een analyse van iemand, die zich MythenMetzger noemt, op YouTube aan het bekijken , hij ziet vrijwel sterke overeenkomsten met aanvallen op vrouwen op het Tahrirplein ziet. Kijken! Belangrijk!

  • Vrijwel moet natuurlijk vrij zijn. Nog wat meer koffie drinken .

   • het tweede “ziet” is ook niet OK. Probeer eens amfetamine ipv koffie.
    Overigens zijn de overeenkomsten met de verkrachtingen op het Tahir-plein al door het NOS-journaal aangekaart.

 5. West-Europa staat op de drempel van omvallen. Terrorisme, massa immigratie, de schuldencrisis etc. En diezelfde mensen die nu aan de knoppen van verval draaien zullen straks als eerste een soort Marshallplan presenteren aan jou.

  Van Paus Franciscus die oproept tot een nieuwe “global government”, van de corporate mafia die alles in werking stelt om TTIP en CETA er doorheen te duwen tot het associatie verdrag met Oekraïne waar het strategisch belang al werd beschreven in Brzezinski’s Grand Chessboard.

  De kaarten zijn gedeeld, maar het spel is nog niet gespeeld!

  • Helemaal eens. Vergeet die infantiele NOS. Er is veel meer aan de hand. Een beetje moslim kritiek, verontwaardiging over massa aanrandingen – het gaat veel verder. Deze discussie/informatie moet een hoger niveau krijgen. De influx van moslims, hetgeen al decenia lang gaande is, is niet normaal. Er bestaat een plan. De NWO is in volle gang. Maar de politici die hier bij betrokken zijn zullen alles doen dit te verbloemen. Mbv politie, leger, het gaat steeds verder. Mensen wordt wakker. Kijk eens goed naar Brussel, die ongekozen commissarissen trekken alle macht naar zich toe. Met hulp van onze regeringen. De EU vorming gaat moeizaam. Omdat ze moeten vechten tegen nationalisme. Een Hollander is een Hollander, een Fransman een Fransman. En dat is het probleem voor de EU. Trots zijn op je land is fout, waarom? Dus meer moslims. Chaos en boosheid moet er komen. Verdeel en heers. Dat is wat er gaande is. Hollanders, open je ogen, kijk over de grens!

 6. Zie Nos Teletxt m.b.t. beëindiging van de Pegidademonstratie. Je wordt naar een bepaalde kant geduwd door te insinueren dan wel weg te laten. Zie ook Die Welt en lees wat een schaamteloze linkse groep uitkraamt. We sturen wel iemand die hier regelmatig stelt dat dit niet kan; het is immers de toon die de muziek maakt! La me nie lachuh. Hitler is terug maar dan in de gedaante van een vrouw met een MAO-pakje.

 7. g.h.m.leferink

  9 januari 2016 op 19:58

  Joost, wat ik veel erger vind is de MENTALITEITSVERANDERING die ik merk in de Duitse MSM! De vieze kombinatie van de tweeling ACHTERBAKSHEID en LAFHEID is nu overgeslagen. Met als gevolg: zeg maar gedag tegen objektiviteit, als Heinrich Hinterlistig en Scharly Schlitzohr bij o.a. ARD en ZDF achter de schermen aan de touwtjes trekken! Tijd om Uw Duitse kollega’s die niet van dat soort Pharisäer zijn te waarschuwen! Want deze omslag van Objektiv naar Bevorurteilt gaat me veel te rap!
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 8. Trek je eigen conclusies maar, dit keer was het in Berlijn:
  http://www.infowars.com/shock-video-shows-migrants-in-berlin-shooting-guns-throwing-fireworks/
  Waarom worden die gasten met pistolen niet opgepakt? Waar was de politie? Slechts blanke mannen en vrouwen opbrengen bij een vreedzame Pegida demonstratie maar schietend tuig tijdens een familie feest hun gang laten gaan? Dit is niet normaal. Zie mijn commentaar hierboven.

  • Heftig filmpje van die ‘zielige vluchtelingen’. Ik hoop dat het filmpje overal op internet verschijnt.

 9. Welkom in de dictatuur.

  Het grappige is dat de VVD altijd net doet enigszins EURO sceptisch te zijn en tegen een ruimhartig immigratiepolitiek, maar op die punten verschillen ze nauwelijks met het standpunt van D66 als het op de praktijk aankomt. Het is alleen voor de buhne. En de kiezer trapt er weer iedere keer in.

  Kijk maar eens naar Rutte, hij is nu zo mak als een schaapje, zelfs als Junker zich bemoeit met het referendum over het associatieverdrag met Ukraine.

  Pas nu worden meer Keulens bekend, in Finland in Oostenrijk en in nog een aantal plaatsen in Duitsland. Allemaal onder de pet gehouden op commando van Merkel en andere politici.
  Merkel heeft ook even beslist dat Turkije lid moet worden van de EU en Rutte heeft ermee ingestemd.

  De politiek heeft lak aan de kiezer

 10. De Europese overheden/elite zien de autochtonen als de vijand omdat zij degenen zijn die de spaak in de wielen van het streven naar de Verenigde Staten van Europa (kunnen) gooien.
  .
  Nu kunnen ze wel keihard optreden, je wordt er kotsmisselijk van.
  .
  Stel je eens voor dat honderden autochtone mannen tientallen moslima’s insluiten en aanranden, hoe denk je dat het Duitse politieapparaat dan reageert! Dan heb ik het nog niet eens over hoe de moslimmannen zullen reageren! Herinneren jullie de hoax nog van de moslima wiens hoofddoek van haar hoofd getrokken zou zijn door een skinhead? Toen trokken moslimmannen naar het betreffende dorp om de dader te zoeken. Ze vroegen info bij de supermarkt waar het gebeurd zou zijn aan een medewerkster die hun vriendelijk te woord stond, ze wilde na het gesprek een hand geven, die werd geweigerd. Autochtonen zouden eens moeten proberen opzoek te gaan naar de daders van Keulen, dan worden ze per direct met het waterkanon terug gespoten.

 11. Artikel Bron- Thepost:
  Samenvatting: de Duitse politie moet op last van de overheid zo weinig mogelijk melding maken van misdaden waarbij vluchtelingen zijn betrokken. Ook als het gaat om zeer ernstige misdaden als moord en verkrachting in alsielzoekerscentra, met zelfs kinderen als slachtoffer, moet alles zo veel mogelijk onder de pet worden gehouden. En alleen al in de deelstaat Saxen werden in 2015 in azc’s meer dan 1000 misdaden gepleegd, die vrijwel allemaal (bewust) onder de politiepet werden gehouden.

  Als het waar is kunnen we nog zeer schokkende feiten uit de beerput verwachten.
  Ik hoop de waarheid nou eens naar boven komt en de Merkel droom/waanzin doctrine finaal uit elkaar klapt. Einde Merkel/Rutte..En de EUSSR…
  Grenzen dicht en misdadigers plus islam er uit.
  Dat moet gebeuren, en wel zo snel mogelijk graag.

  • Maar hoe zit het dan met de AZC-medewerkers? Hebben die dan een zwijgplicht of zo? Of worden die gerecruteerd uit het wegkijk-circuit, en gescreend op extreme correctheid?
   Sowieso moeten er tienduizenden slachtoffers van niet-gemelde misdrijven rondlopen. Tijd voor een vereniging zou ik zeggen.

 12. Er is een reden voor dit gedrag van de overheid. Open grenzen, ongelimiteerde binnenkomst van jonge moslims. Het proberen te ontkennen daarna bagatalliseren van massa aanrandingen. Het verstoren mbv politie van demonstraties. Er is een reden. Ik ga hier niet verder op in maar de Nieuwe Wereld Orde heeft er alles mee te maken. Dat is wel heel duidelijk. Google “David Icke” eens. Genoeg te vinden op youtube. David Icke (en vele anderen) leggen uit waarom al die oorlogen in het MO, massa immigratie naar Europa, politie optredens, aanslagen en noem maar op, gebeuren. Je hoeft het niet eens te zijn met alles wat hij zegt maar toch. Voor degenen die hem niet kennen; doe eens een poging, neem de tijd en bekijk eens een video van hem. Blijven argumenteren of Islam wel of niet goed is, lijkt verloren tijd. Onze overheid olv haar opdrachtgevers hebben een duistere agenda. Totale onderwerping van de massa. Is er een andere verklaring voor al deze recentelijke gebeurtenissen?

 13. De Duitse politie functioneert goed als het maar niet om moslims gaat.

© 2023 De Nieuwe Realist

Thema door Anders NorénOmhoog ↑