Amsterdamse logica. Pegida mag niet demonstreren tegen nazisme.

Door Joost Niemöller

Zojuist werd Edwin Wagensveld gearresteerd door de politie. Hij hield een toespraak voor de Pegida demonstratie voor het Amsterdamse stadhuis. Edwin mocht daar niet het spandoek van Pegida laten zien waarop een hakenkruis is te zien dat in een prullenbak wordt gegooid, net zoals andere logo’s, zoals dat van ISIS. Je mag, volgens een onbegrijpelijke politieregeling in Nederland wel een ISIS logo tonen dat in de prullenbak wordt gegooid, maar niet een hakenkruis. Gek genoeg had het OM nog bepaald dat het werpen van een hakenkruis in een prullenbak niet verboden is!

Edwin Wagensveld had nog gezegd dat Pegida  het nationaal socialisme verwerpt. Hoe vaak moet hij dat zeggen?  Hoe hard?

Een muts met varkenskop schijnt nu wel te mogen. We zagen er veel van. Om die reden werd Edwin bij een vorige demonstratie aangehouden. Een Pegida demonstrant over de varkenskop: ‘Geen betere spot dan zelfspot.’ Mooi gezegd.

De linkse tegendemonstranten hoeven niet te luisteren. Luisteren is sowieso niet zo’n ding van links. Ze Weten. Er waren via de microfoon van AT5 geluiden te horen uit de monden van de linkse tegendemonstranten die hard stonden te schreeuwen en te gillen om de toespraak van Edwin te overstemmen.

Ik ving op via de AT5 microfoon:

‘Het is duidelijk dat het gewoon nazi’s zijn.’

‘Ze zijn allemaal fascisten. Daarom ben ik hier. Ze mogen niet demonstreren.’

‘Ik vind het schandalig dat Nederland een podium geeft. Dat racisme en fascisme legaal is in Nederland. Heeft Nederland wel geleerd wat er in de Tweede wereldoorlog is gebeurd. Een paar dagen na de februaristaking.’

‘Ik ben hier om te voorkomen omdat we dezelfde situatie krijgen als voor de Tweede Wereldoorlog. Je moest de partij van Hitler ook niet laten spreken.’

 

‘Ik snap dat de politie hier is om ons te beschermen tegen gewelddadige nazi’s.’

Koortje:

‘Nazi’s raus!’

Huh? Wat is de linkse logica hier nog?

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

40 Reacties

 1. Het is werkelijk puur fascisme: zowel van dat linkse tuig als van de overheid. Iemand arresteren die het hakenkruis verwerpt en daarvoor opgepakt wordt: dan is duidelijk dat het fascisme komt van onze fijne overheid en dat het linkse tuig de echte fascisten zijn. En dat is dan weer logisch want nazisme en fascisme zijn LINKSE stromingen! Zie o.a. speeches van Goebbels: “Darum sind wir Sozialisten”. En Mussolini was een doorgewinterde marxist voordat hij zich fascist noemde.
  En dan die media: de NRC hoofdredacteur die Pegida verweet met een hakenkruisvlag te lopen. Dit is werkelijk het goorste dieptepunt van riooljournalistiek. Ook NOS journaal suggereerde dat. Smeerlapperij.

  • Klopt. Het fascisme en nazisme zijn linkse stromingen binnen het socialisme. De nazis waren zelfs groen-links. Maar de cultureel marxisten hebben na de oorlog het “linkse nazis = fout” op één lijn gezet met “niet-links (dus “rechts”) = fout”. Hieruit volgde historische leugen “nazi’s = rechts” (en omgekeerd). Het Amsterdamse regime en de rioolmedia wil dus kennelijk absoluut niet dat Nederlanders zien dat de mensen van pegida helemaal geen nazis zijn, want dan kunnen ze pegida niet meer als “fout” wegzetten, werkt de demonisering niet meer en komen ze zelf in beeld als “fout” of van twijfelachtig allooi. Hoe men in Amsterdam en in de media met de oprechte mensen van pegida omgaat is schandalig, en een democratie onwaardig.

 2. De linkse logica is heel eenvoudig te begrijpen. Ik zal het met een voorbeeld illustreren maar het gaat voor elke redenering die zij geven, voor zover er al van een redenering sprake is ( veelal gewoon een uitspraak ) , op.

  Een linkse goedmens staat voor een zwarte muur en schreeuwt ” weg met die witte muur “.

  Begrijp je het nu Joost?

  Goed artikel by the way!

 3. Benedict Broere

  28 februari 2016 op 10:51

  De kracht van Pegida zit in het kalm en duidelijk uitleggen dat islam een ontkenning is van praktisch alles aan normen en waarden in de moderne westerse samenleving. Daarbij dient men te beseffen dat de ‘Linkse Kerk’ nauwelijks tot niet hoort wat Pegida zegt, behalve dan als daarin iets te vinden is waarmee Pegida weggezet kan worden als ‘Nazi’. Van de weeromstuit zou je de ‘Linkse Kerk’ kunnen vragen of zij een warm voorstander zijn van bijvoorbeeld het stenigen van verkrachte vrouwen. Juist omdat dit stenigen van verkrachte vrouwen deel is van datgene waartegen Pegida demonstreert, en dat dat niet dagelijkse praktijk wordt in een toenemend geïslamiseerd Nederland. Mijn indruk is althans dat Pegida demonstreert tegen de islamisering en daarin de stap voor stap afschaffing van de moderne westerse cultuur. En dit is als demonstreren VOOR een cultuur van relatief grote vrijheid en creativiteit en humaniteit, en TEGEN een cultuur van tirannie en indoctrinatie en terreur.

  • Dat is in elk geval de zuivere vorm waar Pegida voor zou moeten staan, precies wat het woord betekent. Maar er is een soort onderstroom die de demonstraties bedenkelijk maakt. Toen ik daar een paar weken geleden hier al wat over schreef, kwam mij dat op onterechte kritiek te staan. De tegendemonstranten hebben helaas niet helemaal ongelijk, zolang bij elke demonstratie Ben van der Kooi aaanwezig is en vriendschappelijk de hand met Edwin Wagensveld schudt alsof ze beste vrienden zijn. Daarbij wordt het podium geleverd en gebouwd door Marcel Hoogstra en Florens van der Kooi, figuren waar men vanwege besmet verleden niet mee geassocieerd wenst te worden. Allemaal koren op de molen van antifa. Moeten ze bij Pegida zelf weten, maar het voorkomt wel dat Pegida NL een breed gedragen en grote aanhang krijgt.

 4. Ach. Ik stem ja voor Oekraïne Niet omdat ik voor de Coupplegers ben, de Neonazi’s, de Maidan- Odessa moordenaars of het regime dat nog geen enkele poging heeft ondernomen om de Separatisten binnenboord te houden. Maar eenvoudig omdat samenwerking met elk Europees land altijd te verkiezen is boven uitsluiting. Over de Nederlandse belangen moet u zich niet te veel van voorstellen . De Polen, Duitsers Oostenrijkers en zelfs Hongaren doen het veel beter. Ik moet er ook niet aan denken dat de heerlijke, rijpe, goed ruikende natuurlijke Oekraïense tomaat vervangen wordt door de keiharde- onrijpe Nederlandse chemische kas tomaat die alleen gekookt te eten is om van het fruit maar te zwijgen

 5. Ah, u heeft de winkel gevonden die handel drijft met Oekraïne.
  Eens met de chemische niet te eten tomaten.

  • In Oekraïne heeft men geen chemische bestrijdings- middelen met heeft er geen geld voor Zo dadelijk zal er tonnen Monsato over de vruchtbare akkers gespoten worden wat in het drinkwater komt Alle boeren hebben nog waterputten en natuurlijk moet Oekraïne nu ook groeien groeien de export mot omhoog. Pas nog een Tegenlicht bekijken over gen-manipulatie en onkruidbestrijders Oekraïne was voor mij het Paradijs kwa landbouwproducten/ fruit melk/vlees Nu de Hollanders er komen is dat echt afgelopen

   • U zal een heel geschikte kerel zijn, toch lijkt bepaalde samenwerking met uitgesloten. Ik zou niet met u in een auto durven te stappen, me dunkt, u rijdt zich met hetzelfde gemak te pletter tegen een muur.

 6. In de berichtgeving , ook in die van de TPO, over de Pegidademonstratie in Amsterdam van 27-02-2016 was er geen enkele aandacht voor de speech van Tatjana Festerling. Daarom hier integraal haar betoog, waarin zij onder meer opriep de grens tussen Duitsland en Nederland te sluiten:
  https://youtu.be/xts-CHC_UBw

 7. Hij probeert natuurlijk ook de associatie van nazisme en islam te verdoezelen.

 8. Van der Laan probeert met alle mogelijke middelen Pegida klein te houden, en toont daarmee aan dat hij bestuurlijk gezien gewetenloos is.
  Vrijheid wordt in Amsterdam door hem aan banden gelegd en hij is niet de enige bestuurder, die zich hieraan schuldig maakt.
  Alle ruimte voor de islam, die op deze manier zonder problemen aan de macht komt.

 9. Blijkbaar wil van der Laan niet dat zijn favoriete politieke doctrine in de prullenbak geworpen wordt. Voor Eberhard is elk socialisme goed, of het nou rood, groen, geel of bruin socialisme is.

 10. De Pegidavoorman heet Edwin Wagensveld, zonder van.

 11. Een belangrijk kenmerk van het fascisme is het meedogenloos geweld tegen burgers. “Fasces” (een bundel roeden om een bijl heen, waarvan het blad uitsteekt) is het klassieke symbool van autoriteit en het recht om te straffen. Later was dit het symbool van de fascistische partij van Mussolini.
  Nu zijn ISIS, Al Qaeda en andere islamitische jihadgroepen de gevaarlijkste fascisten in de wereld. Bij ons zijn de linkse antifascisten van eertijds de nieuwe fascisten. Groepen zoals Antifascistische Actie zijn volgens ISIS zelf hun steunpunten. In het scenario van ISIS zullen de blanke, Europese islambekeerlingen het “geheime wapen zijn, die allianties zullen vormen met linkse activisten die met bewondering naar moslims kijken”.
  Links en rechts zijn van plaats gewisseld. Wat rechts was, zijn nu de antifascistische krachten, tegen geweld en onderdrukking, voor veiligheid en bescherming van de bevolking.

 12. De linkse partijen vergelijken de rechtse partijen altijd maar met Hitler, maar als zij eens goed nadenken waar zij voor staan, namelijk Allah Akbar en de Islam, dan moeten zij toch zien dat de Islam bezig is om maar één uitverkoren volk toe te laten, hetzelfde wat Hitler ook wou.
  Het is Moslim of dood een andere ras willen zij niet.

 13. Burgemeester v.d. Laan had zich kunnen rehabiliteren door de raddraaiers en ordeverstoorders van deze Antifakliek direct op te pakken en af te voeren. Dan was hij voor mij geloofwaardig geweest. Nu is het weer, ons kent ons en soort zoekt soort. Gemene zaken maken met types die menen de rechtstaat naar eigen inzicht naar hun hand te kunnen zetten. Hebben ze binnen de club van v.d. Laan ook veel last van trouwens (200.000 vluchtelingen kunnen we aan). Het lijkt er op dat de gemeente dus openlijk gebruik maakt van raddraaiers om hun eigen politieke agenda te effectueren. Dat is in ieder geval in strijd met de vrijheid van meningsuiting en dus ook de met vrijheid om te demonstreren (van Pegida-aanhangers). Verder lijkt het erop dat de ME ook nog eens gepavloviseerd is. Zie ik een hakenkruis?, rammen. Zie ik een zwarte snor?, rammen. Het zal mij benieuwen of er nog raadsleden zijn in Amsterdam die in staat zijn hierover een paar kritische vragen te stellen. Ik vrees echter het ergste.

 14. Breinbrouwsels

  27 februari 2016 op 19:16

  @veelminder
  Die geweldsclubs zijn de knokploegen en kweekvijvers van die zittende Poederpruikenpartijen die ter andere zijde dan wel weer lieve volksvriendelijke en bevlogen partijgenootjes in stelling brengen om de burger nog verder te verwarren.

 15. Wie is die twitterende John S. trouwens, een twitterende AFA of D’66 sympathisant? D’66 ontwikkelt zich inderdaad tot een crypto fascistische partij,omdat ze verdacht fanatiek ruimte scheppen voor import van fout gedachtegoed en idem dragers . Wat we hebben gezien is het optreden van de SA van de Van der Laans & Co,die altijd maar weer net de ruimte krijgen anderen aan te vallen. Nog verdachter is,dat de zittende Eenheidspartijen nooit deze linkse geweldsclub mongolen hebben aangepakt. Er zitten te veel sympathisanten en opdrachtgevers binnen het Bestuur van dit land.

  • Pechtold was van de week op bezoek bij “president” Poroschenko in Kiev, reizend met de prive jet van een NL zakenvriendje. Doet in koffie, geloof ik. Kiev is het adelaarsnest van Europa’s grootste nazi rovers bende. Indien hij was terug gekomen met die gestolen schilderijen had ik dit niet geschreven. Pechtold is een expert, toch?
   Poroschenko heeft overigens vorig jaar 1,7 miljard prive euros in NL geparkeerd tvv belasting betaling in zijn failliete en verhongerende land. Via Oekraine worden er wapens en strijders richting ISIS gezonden. Dit zou ook eens belicht moeten worden.
   De nazis en fascisten voelen zich blijkbaar onaantastbaar. T’wordt best wel zorgwekkend, die Nederlandse politiek.

 16. Breinbrouwsels

  27 februari 2016 op 18:01

  Steeds vaker denk ik dat de nazi’s al ruim voor het einde werden gehackt. geïnfiltreerd en volledig overgenomen door de krachten die we nog steeds aan het werk zien. M.a.w. dat ze onder de vlag van de nazi’s opruiming hielden, gebruik maakten van sokpoppen zoals Der Adolf en tijdens het toneelstuk in Neurenberg mooi de nazi’s alle schuld in de schoenen konden schuiven. Met nog andere woorden: dat ze nooit zijn weggeweest, tijdelijk met dat handje stonden te zwaaien en nu alleen maar een ander pak met stropdas aanhebben. Ja, ’t is ver gezocht maar des te verder je het zoekt als aluhoedje des te dichterbij is ’t.

 17. Érg weinig ruimte om een mening te ventileren, Joost…..

 18. Ik vind het een goede actie.
  Het is van de zotte dat je een minuscuul hakenkruisje niet in een prullenmand mag “gooien”.
  Het was symbolisch bedoeld…. en hij, Edwin, heeft direct aangegeven dat iedereen rustig moest blijven en dat hij met alle plezier mee ging met de politie…. en wederom gevraagd “houdt jullie nou rustig”!!

  Maar nee, hoor…, uiteraard moesten er weer zo’n 20 man rel-achtig meelopen en direct daarna nog ff lopen scanderen aan de waterkant!

  En DÁT is de reden waarom mijn vrouw…. en mijn vrienden niet méé durven!
  De reden dat ik mijn kleinkinderen niet durf mee te nemen!!
  Niet omdat ik bang ben voor Antifa tuig, die deze x goed op afstand werden gehouden…, maar omdat steeds weer dezelfde figuren zich niet kunnen inhouden en de aandacht van de Media trekken…, op een négatieve manier!
  Daar staat tegenover dat dit wél een deel van de mensen is die voor hun mening durven uit te komen!!

  Maar daar horen duizenden mensen te komen!!
  En die durven…

  • g.h.m.leferink

   29 februari 2016 op 15:25

   ‘JanVan’: de media zijn nèt zo schuldig, omdat ze ‘rellengeil’ èn vooringenomen zijn. Met voorop dat NOSsjenaal en gelijkgezinden.
   Ofwel: ‘Wilt U vooral de HALVE WAARHEID? Kijk dan naar het NOSsjenaal en Nieuwsuur, lees het Parool en NRC, luister en kijk naar VARA-uitzendingen……
   Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 19. Die linkse schreeuwers zien er uit als “kansloze” uitkeringstrekkers. Kansloos omdat er geen enkele verantwoordelijke ondernemer het in zijn hoofd zal halen dit soort gajes in hun bedrijf aan het werk te zetten. Links zijn op kosten van de samenleving zoals de meeste Amsterdamse krakers uit de jaren 70-80. De meesten waren (gesjeesde) studenten voor wie het lucratief was met een uitkering een gratis woning te betrekken en gratis elektra af te tappen. Onder het mom van “woning tekort bestrijden”. Nu gaan dezelfde soort schurken tekeer onder het vaandel van “anti-fascisme” terwijl de meesten waarschijnlijk niet eens op de hoogte zijn waar fascisme werkelijk voor staat. Om die definitie te begrijpen moesten ze de recente geschiedenis en hun hedendaagse overheid eens beter bestuderen. Maar dat is te moeilijk en zet geen zoden aan de dijk. Alles gratis en maar schreeuwen, dat is hun egoistisch motief. En de overheid vind het een prachtig hulpmiddel. Van Uw geld betaald natuurlijk.

  • g.h.m.leferink

   29 februari 2016 op 15:18

   ‘Cale’, beter had ik het niet kunnen zeggen. Bedankt.

   Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 20. Laten we niet vergeten wie de afgelopen decennia de democratie om zeep hebben geholpen in Nederland. De Tweede Wereldoorlog is er altijd bij de haren bijgesleept om te “waarschuwen” voor Janmaat, voor Fortuyn en voor Wilders. Het enige wat zij (en vele anderen) deden en doen is een liberaal en democratisch geluid laten horen, tegen de islamisering en vervreemding van de samenleving.

  De vijanden van de democratie… dat waren hun tegenstanders. Vergeet dat niet.

 21. Wel grappig dat ze tegen zichzelf zijn en roepen; ‘Nazi’s raus!’. Wanneer zouden ze gaan?
  Net als D66. 50 jaar geleden stond dat voor Democraten 1966. Ze kunnen beter hun naam veranderen in F16, Fascisten 2016. Wanneer je het niet eens bent met ons krijg je de kogel.

 22. 150 jaar vooruitdenken. Dan is alles wat nu leeft Quantum of kleiner. Zover nu bekend schijnt dat onwezenlijk klein deeltje eigenschappen te bezitten zoals voor en achteruit denken. Leven zoals wij het kennen denkt ook maar voor heel andere doeleinden. Zoals eten, onderdak, seks, en geld. De laatste twee als basis van religie.
  Buiten mensen doet niemand van leven op deze planeet mee met die gekkigheid. De biddende sprinkhaan is op jacht. Op van alles maar zeker weten, geen hemel. Zij weten meer van de toekomst, na leven, als soort mens. Die denkt als hij de pijp uit gaat eeuwig te leven en genieten. De Quantum broer en zuster, door vooruit denken, maakten ooit een aarde plan met een einde. Wat ze in een aards oor fluisterden, tijdje geleden. Gevoel voor humor kan je onze voorouders, nu Quantum, niet ontzeggen.

  • g.h.m.leferink

   29 februari 2016 op 15:14

   Zeg eens, ‘Bas’, ik heb allerlei soorten touw geprobeerd eraan vast te knopen, maar dat lukte bij geen van de serie. Misschien zeg je in je artikel wel de mensheid reddende dingen, maar ik vermoed dat niemand er ene jota van snapt!
   Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 23. g.h.m.leferink

  27 februari 2016 op 14:42

  Het is het zoveelste bewijs dat logika niet op het lesrooster heeft gestaan van de ’tegendemonstranten’. Maar wat wil je ook in dat Drugsdorp, wat in het Turks ‘Absurdsehir’ zou heten. En waar redelijke stemmen telkens weer gesmoord worden door hen bij wie de emoties telkens weer overkoken.
  Als dat zich ‘Gemeentebestuur’ noemende ’trend-aanbidders’ eens aan alle gemeenteraadsleden een exemplaar zou geven? Daarin staan op bladzijde 1 en 2 al heel verhelderende dingen voor die zich ‘volksvertegenwoordigers’ noemende ontsnapten uit verschillende dolhuizen.
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

  • g.h.m.leferink

   27 februari 2016 op 17:13

   Aanvulling: Dat uit te delen boekwerk is: ‘Logica voor beginners’. Net per ongeluk weggepoetst.
   Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 24. Breinbrouwsels

  27 februari 2016 op 14:34

  Duidelijk dat ie vastgezet is omdat er een ISIS-vlag in de vuilnisbak gepleurt wordt. En dat kan natuurlijk niet want zo gaan wij niet met elkaar..

 25. En zoals je terecht schrijft in je artikel, bewijst dit nogmaals het intellectuele failliet van Links. Waar demonstreren ze nou tegen? En waar demonstreren ze vóór? Ze zeggen tegen nazi’s te zijn, maar Pegida neemt duidelijk stelling tegen nazi’s. Links heeft totaal geen verhaal meer. En dat weten ze. Zij zijn de inhoudsloze schreeuwerds. Argumenten of feiten hebben ze niet.

 26. Deze absurde linkse logica is dat zij aan de goede kant staan en mensen die “fout” zijn de mond mogen snoeren. Het doel heiligt daarbij de middelen. Dat is het totalitaire DNA van “antifascistisch” links. Misschien zijn ze niet altijd zo geweest, maar het is wel wat ze vandaag de dag zijn. Ze zijn geworden wat ze zeggen te bestrijden.

  En de staat, de politie, die helpen graag een handje mee. Die willen Pegida duidelijk in de kiem smoren, omdat Pegida het potentieel heeft véél meer mensen op de been te brengen.

  Zo gaat dat, in Nederland anno 2016.