Deze EU top wordt ondergang Merkel

Door Joost Niemöller

Morgen begint in Brussel een EU top. Daar staan twee zaken op de agenda: De op handen zijnde Brexit na een Brits referendum over de EU. En de immigratie plannen van de EU. Er liggen zoveel problemen op het bord van de EU dat Junkcer een aparte immigratietop wil inlassen. De immigratiepolitiek is in essentie de plannen van Merkel. Merkel heeft nu binnen de EU landen alle steun verloren. Alleen de regeringen van de Benelux (maar niet de bevolkingen) staan nog achter Merkel’s ‘visie.’

De vage plannen van de EU top en van Merkel zijn gebaseerd op medewerking van Turkije. Nu ligt er weer een plannetje dat er NAVO schepen gaan varen tussen Griekenland en Turkije, om de ‘vluchtelingen’ terug te varen. Maar de Turkse regering heeft al laten weten dat er wat hen betreft weinig medewerking in zit. Zo wil de Turkse regering uit de EU teruggestuurde Syriërs helemaal niet opnemen.

Kijken we naar de officiële tijdlijn van de EU dan zien we een reeks resoluut uitziende beslissingen, die in werkelijkheid alleen maar papieren beslissingen zijn.

De EU fietst in de lucht. Maar steeds langzamer. En dan ga je dus vallen.

Merkel mag dan wel alle steun krijgen van Juncker, die in haar gelooft als in God, dat doet niets af aan het feit dat ze nu volstrekt geïsoleerd deze EU top ingaat. De geschiedenis zal haar gelijk geven, zei Juncker in Bild. Dan weet je dat het spel uit is.

In werkelijkheid hebben hele groepen landen binnen de EU allang hun eigen plan getrokken. De Visegrad landen, bijvoorbeeld, gaan doen wat Merkel vanaf dag één had moeten doen: de grenzen hermetisch afsluiten.

Merkel had aangekondigd nog veel meer illegale immigranten zelf uit Turkije op te gaan halen. Een plan waarvoor ze vooral de steun kreeg van coalitiepartner SPD. Maar nu Merkel zelf heeft laten weten dat dit plan het misschien toch niet gaat worden, krijgt ze ook nog eens de SPD tegen zich.

Daarmee is haar isolement dus compleet. Binnen Europa. Binnen Duitsland. Aftreden is dan nog de enige optie.

 

 

 

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

21 Reacties

 1. Donald Trump/Allen West

 2. Steun de petitie van Monika Hanutko:
  https://www.change.org/p/wir-fordern-den-r%C3%BCcktritt-der-bundeskanzlerin-dr-a-merkel-und-sofortige-neuwahl-der-bundesregierung-resignation-of-the-german-chancellor-dr-a-merkel-and-immediate-reelection-of-the-german-government?recruiter=6512646&utm_source=share_petition&utm_medium=facebook&utm_campaign=autopublish&utm_term=des-lg-no_src-no_msg&fb_ref=Default

  • Ik heb maanden geleden al bij de CDU een verzoek/eis ingediend om het aftreden van Merkel. Ik heb haar o.a. van chantage beschuldigd tegen Oost Europese regeringsleiders, wat toch nog altijd een strafbaar feit is.
   Uiteraard heb ik nooit een reactie ontvangen. Geeft niet, het gaat mij erom dat zo’n partij weet wat er leeft in Europa en ook dat er mensen zijn buiten Duitsland die Merkel als een enorme gevaar voor de Europese stabiliteit beschouwen.

   Ik liep al snel tegen de petitie van Monika Hanutko aan. Toen had zij reeds ruim 250.000 handtekeningen.
   Dit soort acties, hoewel schijnbaar nauwelijks meer dan een speldeprik voor de ruim boven ons verheven politieke Goden zoals Merkel, kunnen wel een sneeuwbaleffect teweegbrengen. De kracht van Social Media wordt nog door een hoop mensen onderschat maar niet door Merkel. Want die doet er van alles aan om het aan banden te leggen.
   Ook de MSM zit er sinds kort mee in hun maag en dat is dan toch wel mooi meegenomen.

 3. “Deze EU top wordt ondergang Merkel”

  Was het maar waar.

  http://verenoflood.nu/welke-eu-leiders-gaan-binnenkort-onderuit/

 4. Mijn hoop op positieve veranderingen is gevestigd op Trump. Ik heb het gehad met alle politiek correcte politici. Leugenaars en angsthazen zijn het.
  Zoals vele politici in dit land zijn de EU politici niets anders dan trekpoppen.
  Als de Grote Schaap over de dam is, zal de rest spoedig volgen. Per slot van rekening is opportunisme een van de kenmerkende eigenschappen van doorsnee politici.

  Uiteraard hoeven we niet te gaan zitten wachten tot het zover is: Merkel wippen, is ook alvast een goed begin. Dus hoe eerder hoe beter.
  Ik zou zeggen, steun de petitie van Monika Hanutko

 5. @Nico Spaak. Zo lijkt fascist Erdogan bijvoorbeeld vastbesloten om Syrië binnen te vallen om zijn genocide op de Koerden verder handen en voeten te geven . Het is echter maar zeer de vraag of Putin daar wel genoegen mee zal nemen. Van Europa en de VS heeft hij in ieder geval niets te duchten. Dat is een gevalletje vestzak broekzak.==Idd. Misschien zelfs als collateral damage veel verliezen bij de Turken zodat de wapenindustrie weer kan leveren. Turkije kan dat eenvoudig betalen met IS-olie en EU-migranteneuro’s. Onze 2e slaapkamer ziet deels de dubbele agenda van Turkije. Natuurlijk de PvdA en D’66 hoor je niet; veel Turkse stemmers en genocide-ontkenners. Op het moment dat Turkije bewijsbaar Syrië binnen trekt, dient Navo Turkije hardhandig tot de orde roepen wegens misbruik van recht. Omdat VS c.s. er een zooitje van maken dient bestrijding van IS, Al Nusra enz (w.o. S-Arabië) door Rusland te geschieden. Daarna alle migranten enkele reis Midden-Oosten en Afrika voor opbouw.

 6. Een gebouw kun je op verschillende manieren vernietigen. Je kunt het opblazen, maar ook ondermijnen. Daarmee verliest het uiteindelijk haar stabiliteit omdat er te weinig steun overblijft om het nog te dragen. Daar lijkt het met de huidige EU zo’n beetje op uit te draaien. De Oost Europese landen laten zich niet gek maken. Glibberaal Cameron zit met een referendum in zijn maag en Griekenland ligt al op het kerkhof. Het worden nog spannende tijden. En dit alles doordat de VS op het verkeerde moment de immigratiekraan heeft opengezet? Wie zal het zeggen. In ieder geval hoeven we ons de komende tijd niet te vervelen. Zo lijkt fascist Erdogan bijvoorbeeld vastbesloten om Syrië binnen te vallen om zijn genocide op de Koerden verder handen en voeten te geven . Het is echter maar zeer de vraag of Putin daar wel genoegen mee zal nemen. Van Europa en de VS heeft hij in ieder geval niets te duchten. Dat is een gevalletje vestzak broekzak.

 7. g.h.m.leferink

  17 februari 2016 op 19:00

  Het wordt hoog tijd dat de zwalkende domineesdochter zonder eigen ideeën door de achterdeur van het Kanzleramt verdwijnt! Inplaats van “Wir schaffen das” had ze moeten zeggen: “Wir schaffen es kaum unsere eigene Probleme zu lösen. Darum müßt ihr auch versuchen für eure eigene Probleme eine Lösung zu schaffen! Helfen, ja, aber wir wollen keine Schmarotzer-Überflutung!”
  Goodgoan: Gait H.M. leferink

 8. Men gaat er dus op de EU Top niet uitkomen als de Oost-Europese leden zich aan hun stoere taal houden. Ze zullen eerst wel ‘gekocht’ worden voor veel geld (zie Turkeije); misschien doen ze het daarom wel!?
  Dan wordt het oorspronkelijke Merkel voorstel zo uitgelegd dat het lijkt alsof het gewoon zal worden uitgevoerd (met studie en op te richten werkgroepen incluis) en definitieve besluiten volgende top..

  Dan komt Juncker weer een van zijn gewone zalvende persconferenties geven, die trouwhartig door de verzamelde journalisten zal worden opgeschreven: “ze zijn er uit!”

  En dan gaat de Commissie over tot de orde van de dag.

  Merkel met een top verhaal voor thuis.
  Cameron met een top verhaal voor thuis.
  Kritische vragen andere landen even – voor het goede doel – in de koelkast.

  En de oppositielanden (en UK?) met veel geld naar huis.

  Iedereen die je er naar vraag in de EU zal dit een daadkrachtige oplossing van het probleem vinden.

 9. Juncker , een man die ben gaan verachten, zit vooral op die stoel door toedoen van Merkel. Ik herinner me uit berichtgeving destijds nog heel duidelijk dat deze lallende jeneverstokerij Merkels keuze was. Ik dacht toen nog even in het voorbijgaan ‘en wij dan, vindt het giechelaartje in het Torentje ook nog iets,of is Merkel= Brussel =EU ?’ Ja dus, al geruime tijd is wat uit Brussel komt onder dekmantel EU de resultante van denkdrap van deze Angela met haar jaknikkers,waaronder Rutte en Juncker, die als aangever en Merkel- kop- van-Jut fungeert. Hij heeft dus geen echte macht,slechts Merkels afgeleide . De EU -dus Merkel – faalt zo compleet,dat ontbinden en heengaan de enige optie is. Helaas zijn wij gezegend met een uiterst laffe,achterbakse MP die er mede oorzaak van is (met zijn partij) dat Merkel zo lang door kon gaan. Geen steun uit Den Haag,zou ook geen steun meer uit België hebben betekend,en met Visegrad en Oostenrijk zou Merkel nog eerder schaakmat gezet zijn.

 10. Hopelijk wordt morgen Merkel geschiedenis.

 11. De grenzen hermetisch dicht doen wordt afgedaan als niet realistisch door het bedrijfsleven natuurlijk, die denken alleen aan geld ook al kost het de bevolking haar vrijheid, veiligheid, cultuur en haar volksidentiteit .
  Voor mij mogen de grenzen hermetisch dicht.
  Financieel verlies heb ik er voor over, als onze vrijheid, veiligheid en cultuur daardoor behouden kunnen blijven .
  .
  Echte vluchtelingen moeten in de regio opgevangen worden, in een veilige en leefbare situatie, zodat ze, als het weer kan, gemakkelijk terug kunnen .
  Als je mensen daar opvangt scheidt je het koren van het kaf.
  Want nep vluchtelingen willen niet in zo’n opvang maar willen naar de honingpotten in de westerse landen.
  Het totaal aantal (echte)vluchtelingen zal dan veel minder blijken te zijn.
  .

 12. Merkel’s ondergang? Ik heb mijn twijfels. Tenzij Brussel het eist. Juncker volgt Merkel niet. Juncker volgt Washington. De huidige politieke leiders blijven gewoon zitten waar ze zitten zolang ze Brussel en Washington dienen. Je ziet het overal om je heen gebeuren. Hollande, Cameron, Rutte, ze zitten nog steeds in het zadel. Daarentegen zijn de kritische Italiaanse-, Portugese- en Griekse regeringen allemaal recentelijk vervangen of in een wurggreep geplaatst. Alternatieve partijen in Spanje hebben de verkiezingen gewonnen; waar blijft de nieuwe regering? De sterke arm van Brussel en Washington in Europa wordt zwaar onderschat. Ik denk dat er eerder veranderingen in de oost Europese landen te verwachten zijn, tenzij Washington juist verdeeldheid in Europa wil. Hier nog een interessante kijk op de NAVO: http://sputniknews.com/columnists/20160216/1034827634/munich-security-conference-nato-cold-war.html

 13. Juncker: “Wir schaffen das. Alles andere ist Kapitulation vor den Populisten.“
  Er spreekt hier een immense haat uit tegen de “populisten”.
  Het zou zomaar kunnen dat die haat de enige drijfveer is om nog meer immigranten toe te laten. Om de populisten niet hun zin te geven. Al het andere is onbelangrijk.

  • @Koos
   17 FEBRUARI 2016 OM 15:05
   .
   Populisme komt van het Latijnse ‘populus’, dat “volk” betekent. Populisten zeggen in naam van het volk te spreken. Het slaat op een politieke stijl, eerder dan op een ideologie als een discours dat het volk centraal stelt. Als communicatiestijl is het populisme door eender welke ideologie te gebruiken. Ze gaat uit van de onderdrukking van de bevolking door een elite en streeft naar een samenleving waar het volk de staat beheert. Hierbij refereert ze aan de economische en sociale status van de “gewone man”. Gevestigde politieke partijen bestempelen soms nieuwkomers als populistisch. Gewoonlijk begonnen die partijen ook als “een stem” uit “het volk”.

   Uit: https://nl.wikipedia.org/wiki/Populisme

   • We spreken steeds over HET volk. Maar helaas zijn er nu 2 volken. die tegen elkaar kunnen worden uitgespeeld.

 14. De geschiedenis zal haar gelijk geven

  ____

  Een wensdroom . een conclusie vooraf.
  Hij heeft te diep in het glaasje gekeken in de veronderstelling dat het een glazen bol was…dronkenmanspraat.
  Je kunt hoogstens achteraf zeggen of de geschiedenis haar al of niet gelijk heeft gegeven.

 15. Merkels kop gaat eerder indirect rollen door de a.s. deelstaat verkiezingen in eigen land. Vooral van de kant van de Ossies is weerstand genoeg. Niemand van de EC is democratisch gekozen, waardoor het stel nog lang aan elkaar kan klitten en de hand boven het hoofd houden. Inderdaad zie je steeds meer landen eigen maatregelen nemen. Vandaag las ik dat Oostenrijk ook grootste plannen heeft met grensbewaking en hekken. Groot gelijk, want als men op al die papieren maatregelen van de EC moet wachten, die toch niet worden uitgevoerd, wordt de catastrofe als maar groter. Er zit aan de Oostkant van Europa heel wat meer gezond verstand dan aan onze kant. Schengen is finito!

 16. Rutte is nog steeds “in dienst bij Unilever”.

 17. Rutte is in feite niet meer dan een vulpen voor de elite. Iedereen die iets gedaan wil hebben van Nederland hoeft alleen maar deze vulpen te pakken en te tekenen, wat ze ook maar willen.

  En dan zegt men dat Nederland democratisch is.

  80% van het Nederlandse volk wil de grenzen dicht omdat er van alles binnenkomt maar de regering zal het worst zijn.

 18. Het verhaal staat in Bild. Een sensatieblad dat vergelijkbaar is met de boulevardpers in de UK. Lange halen snel thuis. Gericht op Goegelovië dat hapklare brokken nodig heeft. Dat Juncker volledig achter Merkel blijft staan, is voldoende teken dat we met een overlever van doen hebben. Totdat hij wordt geveld omdat de kroeg van Merkel niet langer van onder de toonbank schenkt.