Joodse hoofdrolspeler uit serie The Bridge gestapt: Malmö te antisemitisch geworden

Door Joost Niemöller

Ja, ik ben een van die fans van de serie The Bridge, maar ik weet niet meer of ik nog naar het vervolg zal kijken. De grote aantrekkingskracht in de serie was namelijk de chemie tussen de Zweedse autistische rechercheur Saga Norén en haar Deense tegenpool, de oudere, gezette man met de problematische overdaad aan inlevingsvermogen, Martin Rohde. En Martin Rohde zit niet meer in de serie.

De persoon achter Martin Rohde is de vijftigjarige acteur Kim Bodnia. Hij is Joods. En nu vertelde hij aan de Israëlische website Walla   over de werkelijke reden waarom hij uit de serie is gestapt. Het steeds meer toenemende antisemitisme in Malmö maakt het voor hem domweg te onveilig om daar nog te filmen.

Bodnia said he also thought the actors were given too little input into their character development in the third season. But if he had any hesitation about leaving, the decision was made easier by anti-Jewish developments in Sweden’s third-largest city.

“It’s very easy, when they didn’t have the script right, I can say: Well, I don’t feel so safe there. It’s not funny, it’s growing and we have to deal with it every day and we have to fight against it,” said Bodnia, who also noted that Denmark faced similar challenges.

Het is het zoveelste voorbeeld van de gevolgen van het massaal naar binnen halen van moslims in het knettergekke Zweden.

Over de toename van het antisemitisme mag in het extreem politiek correcte Zweden nauwelijks gesproken worden. Het wordt daar gezien als ‘een ander soort mening.’  Ondertussen leven de Joden in Zweden in een klimaat van angst.  Moslimmigranten riepen tijdens demonstraties in Malmö op tot het doden van Joden en de politie liet het gebeuren.

De hoeveelheid antisemitische incidenten in Zweden, en met name in Malmö is bijna niet meer te tellen.  Zweden heeft momenteel zo’n half miljoen moslims, ongeveer vijf procent van de bevolking.

Het is het zoveelste signaal. Maar kennelijk kijkt nog steeds iedereen liever de andere kant op.

 

 

 

 

 

 

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

39 Reacties

 1. Moslims zijn gewoon de volgende verknipte “Ubermenschen”. Even door de zure appel heen, herbewapenen en ze in hoog tempo omleggen in een voorbeeldige samenwerking van de rest van de wereld. Is allemaal niet zo moeilijk, zolang je maar uitgaat van een realistische kijk op de dingen en een werkbare doctrine hanteert: volledige vernietiging of totale overgave van de vijand. Collateral damage? Fuck it.

 2. De Zweden willen de dertigjarige oorlog goedmaken zoals de Duitsers de Wereldoorlogen glad willen strijken door zich humanistisch op te stellen. Dat zij daarmee Europa geen dienst bewijzen, in tegendeel schade toebrengen maakt hun kennelijk niets uit.

 3. g.h.m.leferink

  17 februari 2016 op 13:40

  Deel 2.
  Omdat ook de Scandinavische regeringen blijkbaar graag uitkerings-koekjes uitdelen uit andermans koektrommel. In dit geval die van de Scandinavische belastingbetaler!

  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 4. g.h.m.leferink

  17 februari 2016 op 13:36

  ‘Moslimmigranten riepen tijdens demonstraties in Malmö op tot het doden van Joden en de politie liet het gebeuren.’ Joost, dit snap ik niet. Zweden zal toch ook een land zijn waar diskrimineren strafbaar is, dus vind ik het onbegrijpelijk dat de politie niet ingreep!
  Waarbij de oorzaak van dit niet-ingrijpen moet gezocht worden bij de plaatselijke of landelijke overheid, omdat DIE de politie instrueert, en de laatste alleen uitvoert wat haar wordt opgedragen.
  In 2009 kon ik in Zweden, net als in Noorwegen en Finland, met eigen ogen zien wat daar aan ‘verrijking’ is binnengelaten. Tot boven de poolcirkel vind je de import-klaplopers. Waarschijnlijk voor het overgrote deel uitkeringstrekkers die een tranentrekkend verhaal hebben opgedist bij de immigratiedienst en onterecht zijn binnengelaten. En vervolgens bezig zijn om de molensteen om de hals te worden van de werkende autochtonen daar.
  Zie deel 2.

 5. …’Maar kennelijk kijkt nog steeds iedereen liever de andere kant op’…
  Dat snap ik dus niet. Er is toch zoiets als de staat Israël? Die gesteund wordt vanuit het machtigste land van de wereld, de V.S.? Er zijn toch over de hele wereld invloedrijke joodse organisaties? Waarom laten zij hun invloed niet gelden? Waarom luiden zij niet de noodklok?

  • Het feit dat deze invloedrijke Joodse belangenorganisaties niet of nauwelijks van zich laten horen is veelzeggend. Kennelijk acht men de demografische transformatie van Europa niet in strijd met de belangen van het Joodse volk. Het feit dat een enkele Jood in Zweden of Frankrijk last heeft van dit proces wordt dan waarschijnlijk ook niet als van groot gewicht beschouwd. Het doel heiligt de middelen. Het doel is wraak op de Europese Gojim voor antisemitisme uit het verleden. Het middel is massamigratie. (De bittere Joodse stamgod Jahweh vergeldt immers tot in de zevende generatie. Daar zijn we dus mooi klaar mee!)

   https://www.youtube.com/watch?v=8ERmOpZrKtw
   https://www.youtube.com/watch?v=QpQgJBmgymM
   https://www.youtube.com/watch?v=uz09cVpTfWY
   https://www.youtube.com/watch?v=w1SmKle95MU
   https://www.youtube.com/watch?v=I9JAp9nsnDk
   http://www.jpost.com/National-News/Eritrean-migrants-resettled-from-Israel-to-Sweden-337414

   Verzet is antisemitisch, en dus zinloos; leg je er maar…

   • @Outin Theopen
    Die semieten zijn zware antigermanisten, het zijn germanenhaters, het zijn germanenbashers die lijden aan germanenfobie.
    .
    Dat zou minstens zo hard aangepakt moeten worden als antisemitisme, sterker nog het zou verboden moeten worden 🙂

    • Wat ook typisch is, bij ons is het ‘eigen volk eerst’ zwaar uit den boze, racistisch fascistisch onfatsoenlijk etc.. Maar de joden in die filmpjes zijn zeer zeker van het ‘eigen volk eerst’, sterker nog het is enkel ‘eigen volk’. Toch spreekt daar niemand schande van. Hoe je het draait of keert we zijn zwaar geïndoctrineerd (dat rijmt ook nog, maar dicht niet).

     • De jood in het filmpje https://www.youtube.com/watch?v=w1SmKle95MU die vol trots vertelt dat de Oude Egyptenaren, de Romeinen, de Spartanen, etc.. allemaal verdwenen en gemixt zijn maar de joden zijn er nog steeds, en puur (best wel scary), doet me denken aan een scene uit de Soprano’s: Ze hebben een orthodoxe jood klappen gegeven en ontvoerd want hij is hun geld schuldig, maar hij weigert te betalen en vertelt ze dat zijn volk zo enorm heeft geleden, meer leed kunnen ze hem niet aandoen en daarom zal het ze niet lukken hem te dwingen tot betalen. Dan begint hij over Masada, hoe de Romeinen de joden op Masada omsingelden en onderdrukten maar het niet lukte ze te onderwerpen en te overwinnen. En zegt daarna spottend tegen Tony Soprano (zoals de jood in dat filmpje): ‘En waar zijn de Romeinen nu????’. Waarop Tony antwoordt met: ‘You’re looking at them, jewis asshole’.
      .
      Vond ‘m toen erg grappig, en nog steeds. En btw, hij heeft uiteindelijk toch betaald 🙂

 6. Ach, de Joden zijn een ambitieus volk. Altijd al geweest. Geen ander volk dat zich zo ijverig inzet om hun collectieve belangen veilig te stellen. Uiteraard komt die vurige ambitie van tijd tot tijd in botsing met de ambities (en belangen) van andere volkeren. Dat verklaart antisemitisme. Weerstand tegen een toename aan Joodse invloed is vergelijkbaar met de weerstand die een inboorling uit de Amazone voelt wanneer een houtkapbedrijf het voortbestaan van zijn stam bedreigt. Individuen en groepen streven hun eigen belangen na. Wanneer die met elkaar in conflict komen kan dat leiden tot een uitbarsting van geweld. Dat is de realiteit. Wanneer Russen en Oekraïners met elkaar in conflict komen door hun eigen belangen na te streven dan hebben we daar geen specifieke term voor. Wanneer de collectieve belangen van Joden en niet-Joden met elkaar in strijd zijn, met onenigheid als gevolg, dan spreekt men van antisemitisme. In feite gaat het gewoon om een conflict van groepsbelangen.

 7. @Rob Dam. Misschien denkt de staat Israël wel net zo als ik. Als ze maar ver van mijn grondgebied zijn (Nimby) dan heb ik geen probleem. Waarom, zie eerdere bijdragen, laten Joodse organisaties dingen op hun beloop? Waarom was er iets mis met het El Al vliegtuig dat in de Bijlmer terecht kwam? Waarom wordt, zo las ik elders, de bewaking op Schiphol gedaan door een Israëlisch bedrijf (MH17?)enz. enz. Waarom zijn Nederlanders nog steeds niet willig om te zien wat er fout dreigt te gaan/al is gegaan? Dat machtigste land van de wereld barst van de schulden. We leven in een schuldenmaatschappij en we kunnen ons niet onttrekken aan de maalstroom omdat we ons in slaap hebben laten sussen. Voor zover dat mogelijk is, moeten we trachten te overleven meer smaken zijn er helaas niet. Na 1973 waren we al gedoemd.

 8. Ach, als de joden op zijn zijn de Zweden zelf aan de beurt.
  Wellicht dat ze het dan wel begrijpen, maaran zal het wel heel veel ons huldig bloed kosten.

  • Nee, zo gaat het niet werken, de zweden gaan zo langzamerhand meedoen met de moslims. Precies zoals pakweg 75 jaar geleden, het begint met 5% van de bevolking maar in no time staat iedereen met de arm schuin naar boven. En in de rest van europa natuurlijk net zo. Eerst de joden en dan zijn de christenen aan de beurt.

 9. Ja al die nare Moslimmigranten, op de trein ermee, onder dwang en naar de diverse opvangkampen verspreid over Europa tot er een totaaloplossing gevonden kan worden hoe ze terug kunnen keren naar land van oorsprong. We moeten wel want we weten waar antisemitisme toe kan leiden. We zullen geen tweede Holocaust toestaan!

  Zoiets Joost?

  • @DirkM.
   Toch wel apart, wanneer moslimmigranten op transport zijn vanuit de islamitische moederlanden naar (opvang)kampen in den vreemde van het niet- islamitische Europa dan wordt dat toegejuicht, wanneer ze op transport geplaatst ZOUDEN worden vanuit de (opvang)kampen in den vreemde van niet-islamitisch Europa terug naar de islamitische moederlanden dan wordt dat vergeleken met de hel. Zeer bizar, dat is de omgekeerde wereld. Buiten de vraag waarom islamitische moederlanden zoals marokko gelijk staan aan de hel.
   .
   Doet me denken aan de figuren die willen dat Israël opgeheven wordt en de joden daar verdwijnen maar staan te juichen wanneer arabieren massaal naar Europa geëxporteerd worden en dan schreeuwen dat de wereld van iedereen is en dat niemand illegaal is. Te hypocriet, maar ondertussen verknallen ze meer dan dat ze lief is.

 10. DirkM,
  Dekolonisatie is toch goed? Wij zijn ook niet helemaal vrijwillig uit Indie vertrokken.
  Je meet met twee maten!

 11. O.T:

  Gekken hebben geen edele motieven,maar zijn geestesziek.
  Je kunt niet serieus en eindeloos over ‘de motieven’ van dit soort gestoorde lui blijven delibereren. In voldoende aantal zijn ze dodelijk voor ons. Zweden is een Inrichting..De politieke,gehersenspoelde patienten hebben het Bestuur overgenomen en ik heb met de bevolking,op de lijdende minderheid na, geen enkel erbarmen. Laat de gesel van de islam deze gevaarlijke gekken maar treffen. Zweden is wél ons voorland, nee niet Vorland,waar Kurt Atterberg zo’n prachtige,maar nationale symfonie aan wijdde – een meesterwerk overigens.
  Het Zweedse kiezerscorps krijgt wat het bestelt in die tragische stemhokjes,waar mensen die volstrekt incompetent,ongeïnformeerd en gedesinformeerd zijn,toch over hun land menen te mogen beslissen. Hier ook. Dat walgelijke correspondents diner met Helium Clownstra was een voorproefje hoe PO/ MSM ingezet gaan worden tegen de krachten van verandering. Die kiezer gaat weer voor 75% policor.

 12. “Ik geloof namelijk niet dat er veel politiek correcte militairen bestaan”
  .
  Toch zie ik overal in Europa de politie/ME bij het minste of geringste probleemloos volledig los gaan op het eigen volk, dat is minstens zo verbazingwekkend als zorgwekkend.
  .
  Het is ongelofelijk hoe ‘ze’ het ons door de strotten hebben weten te trappen, eerst hadden ze als excuus dat we bang waren voor vreemde luchtjes, dan werd je paranoia genoemd omdat je je zorgen maakte vanwege de moskeeën die voor de kerken in de plaats kwamen. Nu ben je een racistische fascistische onfatsoenlijke empathieloze vreemdelinghatende intolerante xenofobe egoïstische islamofobe wilderiaanse bruinhemddragende moslimbashende nazi…. etc etc.. totaal gestoord. En dat enkel en alleen omdat je de samenleving en cultuur wilt behouden waarvoor ontelbare mensen van over de hele wereld zich hier heel graag wilde vestigen, nu wordt het hier als in het MO waar mensen wegvluchten. En dat durven ze dan progressief te noemen.

 13. Europese landen worden gesloopt. Democratieen worden gesloopt. Burgers worden belaagd en zijn bang. Veiligheid in de steden wordt niet meer gegarandeerd door de politie. De degenen die dit hebben bewerktstelligd mogen daarvoor toch wel tot verantwoording worden geroepen? Mijn dochter kreeg onlangs in Den Haag een boete van 126 euros omdat ze haar vuilniszakje netjes naast de bak op straat had geplaatst omdat deze overvol was. Wat zou de “boete” zijn voor het slopen van een compleet land? Laat een militair gerecht hier maar over beslissen want de staatsveiligheid komt zo langzamerhand in het geding. Ik geloof namelijk niet dat er veel politiek correcte militairen bestaan, ook niet in Zweden. Kan tegelijkertijd justitie ook eens aan de tand gevoeld worden.

 14. Komende van de Ferry in Malmö en rijdende richting de douanepost ( 18 km snelweg) telde ik in 2010 al 21 moskeeën vanuit mijn cabine gezien.

  Scandinavië is evenals dit land en omringende landen volkomen verrot geholpen door dat islamitische uitschot.

 15. Zweden is een verloren land. De politieke correctheid heeft het gesloopt. En er zullen meer landen volgen, waaronder Nederland.

 16. niet-poco (vorige reactie) moet natuurlijk zijn: poco.

  • g.h.m.leferink

   17 februari 2016 op 09:41

   ‘dickkraai’: als je nu eens uitlegde wat ‘poco’ is? Ik weet echt niet wat je bedoelt.
   Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 17. Wegkijken is, naar ik vrees, diep in de niet-poco ziel verankerd. De gevolgen zijn niet alleen desastreus, poco heeft zijn tentakels uitgestrekt buiten het strikte domein van de Linkse Kerk. Ik vertel misschien weinig nieuws, maar toch ter illustratie: evangelisch-charismatische kringen zijn gezegend met een voorganger (predikant) die in Zweden is geboren en getogen en al 35+ jaar in Nederland woont. Hij spreekt op zondag geregeld buiten zijn eigen gemeente, her en der in het land. Toen hij grofweg anderhalf, twee jaar geleden in onze kerk sprak, vroeg ik hem naar Malmö. Kort daarvoor was de stad in het nieuws geweest wegens grootscheepse rellen met branden en opruiing tegen niet-moslims. Ik kreeg een nietszeggend antwoord. Van meningsverschillen en andere inschattingen lig ik niet wakker. Maar hier proefde ik werkelijk 0,0 dat ons nader tot elkaar kon brengen. Lid van de Ware Kerk, niet van de Linkse Kerk, en net zo struisvogelaristisch als de rest.

 18. wat een gruwel….die Islam !

 19. Wat verschrikkelijk dat Joden niet meer veilig zijn in Zweden. Wie is er verantwoordelijk voor deze toestand? Wie is de drijvende kracht achter het zotte multiculturele beleid van Zweden? Vraag het eens aan Mevrouw Barbara Lerner-Spectre.

  https://www.youtube.com/watch?v=8ERmOpZrKtw

  http://www.jpost.com/National-News/Eritrean-migrants-resettled-from-Israel-to-Sweden-337414

  Open toch eens uw ogen, naïeve Gojim.

  • @Outin Theopen
   Nou, dat is toevallig, ik wilde die opmerking net maken want ik vraag me serieus af wat een Joodse vrouw zoals Barbera Lerner Spectre hierover te zeggen heeft aangezien zij een groot voorstander is van de massale instroom van moslims. Wat zal haar reactie hierop zijn?

   • Ongetwijfeld hebben activistische Joden zoals mevrouw Spectre de allerbeste bedoelingen. (In hun verstoorde wereldbeeld.) Echter, hun nobele motieven doen niet af aan het feit dat ze in hun waanzin enorme schade teweegbrengen.

    Mevrouw Spectre is trouwens niet de enige Joodse activiste die zich met ziel en zaligheid inzet voor een etnisch gefragmenteerd Europa. In Duitsland speelt mevrouw Anetta Kahane een belangrijke rol in het demografische drama dat zich daar ontvouwt. (Wat zijn haar motieven?)

    De ‘Joodse factor’ is vaak opvallend afwezig in de gangbare analyses van de huidige crisis. Iedereen begrijpt waarom kritiek op Joden gevoelig ligt in Europa. Ik heb begrip voor dat sentiment. Echter, feiten blijven feiten.

    Wanneer journalisten bewust feiten achterhouden om bepaalde personen of groepen uit de wind te houden, dan maken zij zich daarmee medeplichtig aan het onheil dat door deze personen of groepen wordt aangericht. Een “lie of omission” blijft een leugen.

    • De Joodse factor? Er zijn inderdaad in Nederland ook wel mensen met een Joodse achtergrond die er zo over denken. Ed van Thijn, Job Cohen en Lodewijk Asscher bijvoorbeeld. Maar ook wel mensen met een Joodse achtergrond die er niet zo over denken, zoals Leon de Winter en Fritz Barend. Net als dat bij de Hollandse kaaskoppen ook het geval is. Het is echter geen verplichting om een land naar de rambam te jagen, maar een keuze. De keuze om de autochtone bevolking te vernietigen door hordes middeleeuwers te importeren die de dood als het ultieme wapen in hun vaandel dragen. Een ieder die dit kunstje flikt, moet aangepakt worden. Of het nu “Joden” zijn of niet.

     • Absoluut. Echter, het feit dat vrijwel elke vorm van kritiek op Joden (zij het als groep of als individu) als antisemitisch wordt bestempeld, maakt het keren van het tij geen eenvoudige aangelegenheid. Het huidige establishment (Joods of niet-Joods) is er dan ook bij gebaat Joden in intellectuele sleutelposities te plaatsen, daar zij nagenoeg immuun zijn voor kritiek. Daarnaast is het zo dat Joden kunnen vluchten naar de “etnostaat” en kernmacht Israël. Waar moeten Europeanen naartoe vluchten als de situatie ondraagbaar wordt? Sommige rabbijnen verkneukelen zich al over het feit dat Europeanen (Edomieten) straks als ratten in de val zitten. Bekijk de onderstaande filmpjes en huiver. Het gaat om slechts een kleine greep uit een onuitputtelijke bron van vergelijkbaar materiaal. Kijk en leer.

      https://www.youtube.com/watch?v=QpQgJBmgymM
      https://www.youtube.com/watch?v=uz09cVpTfWY
      https://www.youtube.com/watch?v=w1SmKle95MU
      https://www.youtube.com/watch?v=I9JAp9nsnDk

 20. g.h.m.leferink

  17 februari 2016 op 09:34

  Nico Spaak, U krijgt van mij 100 % gelijk.
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 21. Kortom Niet elke Jood = een Jood, niet elke Jood = een Semiet.
  Bovendien Als een acteur dwars gezeten wordt, gepest wordt omdat hij een Fries of Limburger is wat kan hij dan doe Naar de Friese- Limburgse- raad? Waarom is deze man nu ineens een Jood en beklaagd hij zich in Israël. Waarom verstarren wij als hij zegt ik ben een Jood? Waarom?
  Waarom pesten we een Fries gewoon door als hij zegt ik ben een Fries? Waarom zwijgen wij als het Joods Communisme ter sprake komt met 100 miljoen slachtoffers? Er zal nog een hoop moeten gebeuren stilzwijgendheid t.o.v Joden is een Getto # Godfried Bomans

 22. Wat een volkomen geschift wijf is die Barbara Lerner-Spectre. Ze komt enorm kinderlijk over in haar stelligheid, zoals die onzin dat een mono-etnisch Europa niet kan overleven. Waar slaat dat in godesnaam op? Het overleeft al 2000 jaar mono-etnisch!
  Maar het wordt door de linksidioten voor zoete koek geslikt. Er moet iets in het drinkwater zitten waar ongeveer 30% van de bevolking immuun tegen is. Te weinig.

  • Barbara Lerner Spectre is er waarschijnlijk oprecht van overtuigd dat een wereld zonder verschillende etniciteiten een betere wereld is. Multiculturalisme is slechts een middel om een globale monocultuur te realiseren: één wereld, één ras. Uiteraard houdt een harde kern van het Uitverkoren Volk zich strikt apart. Hoe slapper de etnisch-culturele identiteit de Gojim (een grote karamelbruine mengelmoes) hoe sterker de Joodse identiteit zich laat spreken.Pas wanneer alle niet-Joodse volkeren ter wereld zijn samengesmolten tot een ongedifferentieerde massa zullen zij het ware karakter van het volk Israël als Gods enige uitverkoren volk aanvaarden. De staat Israël wordt het centrum van de wereld met Jeruzalem als wereldhoofdstad. Hoe vergezocht dit ook moge klinken, het is dit waanzinnige visioen dat een kleine groep uiterst fanatieke Joden en overtuigde medestanders drijft tot het aanmoedigen van de multiculturele ideologie. Wereldvrede is het uiteindelijke doel. Maar de offers zijn groot.

   • Vergezocht inderdaad. Maar in de wetenschap geldt het principe dat de theorie die de meeste waarnemingen verklaart, de beste is.

 23. In angst leven op planeet aarde. Dat is vandaag de ervaring van Kim. History, neem de Drentse fabrieksarbeider, hij sprak van trots. Als zijn eigenaar [werkgever] met een krijtje, zijn opinie gaf. Eenmaal thuis was het eerbied wat de klok sloeg. Die eigenaar is interessant in dit verhaal. Hij had het voor elkaar, zaakjes in orde, tot einde koude oorlog. Daarna werd deze planeet leidinggevend in het heelal van domheid. Een voorbeeld in dit verhaal is Europa geschiedenis. Pak wereld oorlog èèn, en de soldaat. Dan is de angst van Kim een lachertje. Met een vermoedelijk heimwee naar toen. Ook daarvoor, in Drenthe.

  • g.h.m.leferink

   17 februari 2016 op 09:30

   Zeg eens, ‘Bas’, het zal wel aan mij liggen, maar ik snap geen lor van je hele verhaal! Dus breng ik het onder bij wat met de vuilnisman wordt meegegeven, als zijn de waardeloos.
   Goodgoan: Gait H.M. Leferink

   • Het onderwerp was angst. Respect is familie daarvan. mijn commend was een poging om deze twee samen te persen. In 1940 waren het respect mensen die uit angst weg roeiden of per pontje overvoeren. Die dat niet deden hadden geen flauw vermoeden wat hun boven het hoofd hing. Een Drent zou dat moeten snappen.

 24. Wij krijgen daar ook mee te maken. Wij hebben nu eenmaal demos cratie Dus des te meer nieuwe Nederlanders, onvoorwaardelijk gesteund door Jesus Redt figuren des te meer on-Nederlandse omgangsvormen, En God zij met ons is dan echt verkeerd dank zij de Atheïsten. Daarom zo als ik al eerder zei Rutte moet elke dag zeggen “Only if it is in the interest of the Netherlands en vervolgens God bless this beautifull country Kom op doen Rutte de 2e Kamer wordt al de Senat genoemd