Afgedwongen luchtbrug? Natuurlijk zal Rutte het slikken.

Door Joost Niemöller

Je hoeft niet lang na te denken, om te beseffen dat een luchtbrug naar Turkije het slechts denkbare idee is. Mensen zullen naar willekeur op het vliegtuig gezet worden, zonder enig serieus inzicht of het om vluchtelingen gaat. Ze krijgen door het gratis staatsvervoer ongetwijfeld een aparte status, en zullen dus makkelijker asiel krijgen. Bovendien valt hiermee iedere onderhandelingsbasis weg met Turkije, dat de vluchtelingen gewoon ziet als handel.

In de Kamer is nu de kleinst mogelijke meerderheid denkbaar. Het GroenLinks Kamerlid Linda Voortman kan niet wachten en wil de luchtbrug al vandaag voorleggen in een motie.

De VVD is tegen. Maar hoezeer zijn ze tegen? Willen ze echt een zwaar middel inzetten, zoals serieus dreigen met een kabinetscrisis?

Het ligt niet voor de hand.

Dat soort heilloze luchtbrugplannetjes als die van Samsom komen niet zomaar naar buiten. Samsom heeft zijn teen eerst in het water gestoken. Hij wist van de kleinst mogelijke Kamermeerderheid. Hij wist dat de VVD tegen zou zijn. Maar ook weer niet zo tegen dat de VVD echt politieke kracht gaat uitoefenen door het machtswoord uit te spreken. Het plan zal sowieso al achter de schermen zijn uitgewerkt, samen met Duitsland. Rutte was al op de hoogte. Hij zal slikken.

Het plan gaat dus door.

Ik zie zo snel geen ander scenario. Een val van het kabinet zou natuurlijk prima zijn, maar Rutte is als voorzitter van de EU met handen en voeten gebonden. Merkel wil de luchtbrug. Rutte zal de luchtbrug dus ook aarzelend goed vinden.

Dag na dag zullen jonge moslimmannen aankomen op een van de Nederlandse luchthavens, verwelkomd door horden Gutmenschen. Massaal vertoon van naïviteit en eigendunk. Vele openingen van het Journaal. De zogenaamde menselijke tegenstem van Wilders, die in werkelijkheid alleen maar ellende zal brengen, namelijk nog veel meer illegale immigranten. Ik word nu al misselijk bij de gedachte aan de tentoon gespreide hypocrisie die we gaan zien.

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

31 Reacties

 1. Eèn extra. Denk aan de generatie 1940 en helden. Dat was de hij weg varende of roeiende man. Lafaards, landverrader, was de man die een verkeerde kant koos. En vocht, mèt vijand, tevergeefs. Geschiedenis maakte helden van lafaards. Hun nalatenschap is het droevige zootje wat nu regering heet. Pro brug is hun soort 1940 heldendaad.

 2. Met een borrel op. Die luchtbrug. Allemaal jong, man, op zoek naar bescherming. De moederkerk, ook niet vies van jong leert is oud gedaan, is natuurlijk pro brug. Ben je tegen dan begrijp je de strijdkreet piemel niet. Die moet er in. Hèt religie fundament gebaseerd op ZIJ zonde. Niet HIJ.

 3. Het idee is om de illegalen terug te kunnen sturen naar Turkije, waarna alleen de echte vluchtelingen gedoceerd doorreizen. Volgens de Grieken en de Oostenrijkers droogt de stroom Syriers op en bestaat nu meer dan 90% van de ‘vluchtelingen’ uit uitkeringszoekers.

  Echter er is hoop. De AFD lijkt zich in sommige Duitse deelstaten te verdubbelen in een paar weken tijd.

  Het uiteenvallen van de EU is een ramp, maar volgens chineze wijzen is een crisis ook een kans. Citaat:
  Het Chinese woord voor wat wij ‘crisis’ noemen: 危机 bestaat uit twee karakters, “危” (wēi) en “机” (jī). “危” betekent gevaar en “机” betekent kans. Niet uitsluitend negatief dus, zoals bij ons. De filosofische gedacht hierachter is: het is gevaarlijk maar het biedt ook kansen.

  • racisme biedt ook kansen

   • @Koos. Zijn wij niet allen racisten? Racisme en andere vormen van discriminatie hoeven helemaal niet verboden te worden. Immers, dat leverde slechts een verkrampte maatschappij op. We zijn zo bang een ander voor het hoofd te stoten dat we de eigen groep (stam) misleiden en verzwakken. Hierdoor zijn we zo zwak dat we niet meer kunnen terug vechten zoals het hoort. Indien bijv. een neger mij niet ziet zitten omdat ik blank ben, dan heb ik daar op zich geen moeite mee. Hij leeft in zijn groep (stam) en ik in de mijne maar we handelen desgewenst wel met elkaar omdat elke groep er wat aan kan verdienen. Apartheid kan je ook leren dat we helemaal niet allemaal gelijk zijn want dat is een fictie die vermeende gelijkheid. Het is een k.tsmoes van zwakkelingen. Zelfs binnen autochtoon Nederland barst het van de groepen (Ajax-Feyenoord enz. dialecten enz. klassieke muziek t.o. pop en hard rock enz). Er is niets beter dan inzien dat anders mooi is en hoort bij de ontstaansgeschiedenis.

 4. Het is wel te begrijpen dat Samson dat wil. Hier heeft hij geen kiezers meer dus de enige optie is om ze in Turkije op te halen.

 5. Als de VVD sluw was dan zouden ze de regering laten vallen.Ze zijn dan verzekerd van stemmen die ze eerder niet zouden krijgen.
  Voor de rest,het kabinet van halve zolen heeft geen beleid,snapt niet dat het alleen maar escaleert en interesseert het niet dat er meer armen in NL zijn gekomen omdat het geld naar de zieligheidsindustrie gaat.
  Gemeenten verhogen de WOZ en de overheid komt dadelijk met nieuwe ombuigingen.
  Agressors winnen steeds meer omdat “het beschaafde westen” niks kan bedenken.

 6. ISIS heeft nog steeds onbeperkt toegang tot het wereldgeldsysteem:
  .
  http://www.ardmediathek.de/tv/Kontraste/Die-Geldquellen-des-IS/Das-Erste/Video?bcastId=431796&documentId=33883704
  .
  Zolang ISIS voor geldtransacties nog steeds gebruik kan blijven maken van alle banken zal ook de vluchtelingenstroom niet afnemen.

  • Je vergeet IS = soms het vrije geldsysteem = soms USA Idem Het vrije Syrische leger en soms ook Syrian Human Rights Who is behind Syrian Observatory for Human Rights? https://youtu.be/YxIZNscLHnc of Obama Slips Up: “We’re Training ISIL”
   https://youtu.be/p2NkjNvwuaU USA special forces zijn huurlingen Niets is dat wat het lijkt

 7. Goede video tip.
  De ISIS geld stroom gaat van Syrie naar La Hulpe, Belgie (comfortabel nabij Brussel) en van daaruit gaat het (witgewassen) wereldwijd met het Swift systeem.
  Maar als gewone privee klant kun je zonder een handtekening geen cash meer van de bank halen. Grotere contant betalingen zijn reeds onmogelijk. Meer dan 1000 euro cash geld storten of wisselen in kleinere biljetten bij de bank is (bijna) onmogelijk. De anti-cash wet is er nog niet maar bank employees hebben hun instructies al reeds. Het fascisme is nooit weg geweest. De banken maken de dienst uit. Zoals een Rothschild het eens verwoorde: “Het maakt me niet uit wie de wetten van een land maken, degene die het geld beheert heeft de werkelijk macht”. Klopt als een bus.

 8. Meer immigranten om minder immigranten te krijgen. De logica van onze leiders.
  Deze mensen geven niets om de Nederlanders.
  Ze geven meer om anderen om allerlei egoïstische reden. Imago, weer wat kiezers erbij voor eigen gewin. Populair doen. Niemand van de vreemde islam horde heeft ook maar iets te bieden of heeft op een leider van ons gestemd.
  Toch staat alles klaar om de ons vijandig gezinde islam aanhanger naar dit overvolle piepkleine landje te halen en onder ons te verdelen. 10 miljoen is zat, maar het moeten heel snel 25 miljoen worden waarvan een fors aantal fundamentalistische islam aanhanger zijn. Vernietiging van onze samenleving in stroomversnelling. Oppakken voor landverraad zou het enige logische zijn in een normale democratische rechtsorde. Maar dat is het hier al lang niet meer.
  Ik voorzie nog heel veel gedoe en gesteggel tijdens het inwisselen van de normale bevolking voor de uitverkoren islamitische bende. Hopelijk komt de PVV niet te laat aan de macht.

 9. Wanneer gaan de autoriteiten eens beseffen dat het om een semi-militaire invasie gaat, die ook met militaire middelen moet worden beantwoord? Bij 1 miljoen, 10 miljoen, 100 miljoen? Waar ligt de grens?
  De migranten uit Marokko, Afghanistan, Algerije en weet ik waarvandaan, die worden ook allemaal door Turkije doorgesluisd. Die kunnen ze bij binnenkomst in Turkije toch tegenhouden? Doen ze dat niet, dan is het klaarblijkelijk een vooropgezet plan om Europa te bezetten.

  • Mss weten ze het wel. Niet iedereen is op de hoogte van de heimelijke oorlogvoering, ..en hij wordt ook uitstekend gevoerd. Dus, wellicht laf en overstag, dom en ontkennend of kwaadwillend en medeplichtig. Maakt ook niet uit. Feit is -wat u al aangeeft met de vraag waar ligt de grens- of je nu bewust bent van allerlei machinaties of niet, ze willen geen kleur bekennen. Op youtube zijn filmpjes te vinden die voor iedereen zonder kennis van algebra toch heel duidelijk illustreerd dat dit niet kan werken. http://youtu.be/LPjzfGChGlE
   Alle ellende eromheen, de conflicten en wie schuld heeft en wat dan het plan is/was, kun je nog wegmoffelen als samenzweringen en kroegpraat. Maar de crisis niet erkennen, de humanitaire ramp laten voortetteren etcetc. ..het maakt de samenzweringen alleen maar groter. Helaas stokt het nog bij kroegpraat. De misdaden van wegkijken en faciliteren vragen om verzet, ouderwets terrorisme.

   • Uw cryptische bewoordingen verbazen mij elke keer maar uw You Tube link is een iedereen “MOET” dat zien. Ook al vrees ik dat vluchtelingen en armoede gewoon een business niche is.
    De nieuwkomers in Europa zullen het vertrouwen in ons zelf en in onze economie blijvend beschadigen . Pakken wat je kan, weg zetten en wegwezen . Niks schouders er onder zetten. Er ontstaat nu een enorme industrie Hulpverlening, huisvesting, opleiding, uitkeringen etc Allemaal out off pocket Dus kosten die u op uw salarisstrook terugvindt en in Syrië waar dadelijk zoveel op te bouwen is Daar zijn alle werkkrachten weg Het wordt daar een woestijn . Overigens Obama is niet welkom in Argentinië bij het vieren van het jubileum van de Revolutie welke door Amerika bloedig werd neergeslagen. Net zo als in zovele landen Iran, Irak, Syrië bijna

    • Het is niet eens nodig om een complot te veronderstellen. De mohammedanen hebben ook zoiets als een collectief bewustzijn, dat hen op jihad stuurt.
     Nu de kans zich voordoet, wat is er mooier om je eigen steentje bij te dragen aan de verspreiding van het geloof? Het is net zoiets als een hype, je neemt het van je vrienden en kennissen over. Het is avontuur.

     • Herstel; de volgende aanvulling op mijn eerdere bericht:
      Helaas
      stokt
      het
      nog
      bij
      kroegpraat.
      EN INTERNETREAGUURSELS.
      De
      misdaden
      van
      wegkijken
      en
      faciliteren
      vragen
      om
      verzet,
      ouderwets
      terrorisme.

      Ach ja [NEXT]

 10. Ah, het omvolken gaat blijkbaar niet snel genoeg. Graag ook iedereen meteen stemrecht geven om de populisten en hun anti eu-standpunten te marginaliseren. Stalin had ooit de fameuze uitspraak dat stemmentellen belangrijker is dan stemmen. Daar kunnen we nu aan toevoegen dat het stemvee zelf eveneens gemanaged kan worden. Als het hersenspoelen door media en onderwijs onvoldoende werkt: hop gewoon nieuwe stemmers importeren. Alle rijken gaan ten onder. Nu dat van het blanke, christelijke Europa. De elite wil het, Merkel gelooft het en Rutte, ach… wat kan het nog schelen.

 11. Het geheel speelt zich buiten onze samenleving en het regeringsbeleid af. Er worden al chartervluchten vol met ad-hoc vrijwilligers met allerlei onduidelijke motivaties om in Griekenland te gaan helpen . Binnenkort worden de vluchtelingen uit de vliegtuigen getrokken en door onduidelijk volk in kampen gestopt Het is niet te stoppen en nergens officiële instanties Totaal niets

 12. Dit is de ware probleem van dit kabinet. De gekste voorstellen van beide kanten worden om het pluche geslikt. Dat kan alleen over de rug van de burgers. De slechtste en misdadige kabinet ooit!

 13. Op zijn minst zouden er per heenvlucht evenveel kansloze aanvragers moeten worden afgevoerd. Maar het vliegtuig zal op de heenweg wel leeg zijn.

 14. Leo KarelJan

  3 maart 2016 op 16:49

  Het is te krankzinnig voor woorden: zo’n luchtbrug zal Turkije niet aanzetten tot actie. Turkije is door en door onbetrouwbaar.
  De tsunami aan gelukszoekers en parasieten wordt groter en groter: NL wordt de complete vernieling in geholpen.

 15. De regering gaat met de Gutmensch-partijen samen precies doen wat George Soros ze heeft gezegd te doen.
  Als Samsom (PvdA), Klaver(GL) en Segers (CU) ze nu eens gingen verwelkomen in het land van Erdogan en dan daar bleven…
  Wanneer gaan we de straat op om een halt toe te roepen aan deze zelfdestructie?

 16. Bij nadenken is het doodnormaal. Eigen volk eerst. Zo staat het in hun handleiding. Bilderberg mensen zijn door een begeleidende houding schatrijk geworden. Volgepompt met slappewas, denken zij het door geschiedenis bewezen feit, dat geld niet stinkt. Het Mo fundament in Nederland heeft versterking nodig om stap twee te zette, democratisch. Om de oude, door Pim,Theo, en Geert verstoorde droom om te zetten naar werkelijkheid. Het ICDA is de naam. Samen met links en gek een mogelijk toekomstige regering. Mèèr, niet minder, is hun slogan, nu. Rutte, onderste steen mens, gaat dan in de oppositie tot de volgende keer. Van Sesamstraat geleerd. En in de praktijk gebracht, met groot Teflon succes.

 17. Al die verwijzingen over en weer naar de 2e wereldoorlog en daarbij betrokken partijen vertroebelen wat er nu gebeurt en staan adekwaat beleid in de weg. Onze leiders zijn niet in staat om adekwaat.te reageren omdat het peacetime leaders zijn. Economie, daar hebben ze verstand van ( hoewel dat gehameren op ‘groei’ op de lange termijn aanzienlijke problemen geeft).
  Adekwaat beleid is om allereerst vast te stellen dat wijj niet het leed van de hele wereld.op onze schouders hoeven/ moeten nemen. Heerlijk simpel: als je winkel wordt overvallen of in de band staat wie bel je dan? Wat is dan een adekwate reactie? Je boekhouder en de buurtwerker? In Nederland is dat de praktijk want het is allemaal veel te ingewikkeld voor de kiezer en politici weten het veel beter. Die weten wat wij moeten voelen, wat wij moeten vinden en wat wij wel en niet mogen doen. Dat denken ze. Ik kan niet wachten tot die types in den haag op hun snuit gaan in hun eigen drek.

 18. In mijn beleving gaat het nu helemaal fout….eerst Turkije geld geven en ze dan alsnog ophalen…ik begrijp er werkelijk helemaal nies meer van.
  Ondertussen wil Zweden er 80.000 uitzetten ( eerst zien en dan geloven ) en waar gaan die dan naar toe ? ja klopt waarschijnlijk naar Nederland of Duitsland….ook moeten er nog 160.000 verdeeld worden van vorig jaar ….??
  en Nederland wil / gaat ongeveer 500 mensen per dag ophalen….buiten de aantallen die al zelfstandig hier naar toe komen ?
  Voorspoed en welvaart werd ons beloofd met de EU waar wij trouwens nee tegen hebben gezegd….
  en wat kregen wij ? precies het tegenovergestelde …….chanteren liegen en bedriegen is de dagelijkse gang van zaken geworden ….
  Als Engeland voor een Brexit kiest….dreigt Frankrijk: laten ze alle migranten en gelukszoekers door naar Engeland…..gaan ….snapt u het nog ? ik niet in ieder geval.

 19. Het is werkelijk amper te bevatten. Wanneer gaat onze overheid, incl parlement en regering, nu eens iets voor het land betekenen? Wanneer gaat het volk vertegenwoordigd worden? Zijn onze volksvertegenwoordigers nu allemaal vergeten waarvoor ze zijn gekozen? Zijn ze echt allemaal blind van het carriere nastreven? Of zijn het gewoon bedriegers, die geen boodschap aan hun land hebben, erger dan hun Amerikaanse collegas? Wat een bedriegerij. En waar blijft de woede van het volk? Bestaat die woede wel? Of kan het de Nederlanders ook geen lor meer schelen wat er in Den Haag en Brussel besloten wordt, zolang er maar met vakantie gegaan kan worden? Een Pegida demonstratie in Amsterdam van wel 200 mensen! In Londen werd onlangs een anti Trident onderzeeer demonstratie gehouden met 10.000 mensen! Nederland, Nederland, besta je nog wel?

 20. Alsof, als je een luchtbrug hebt, de stromen over land dan op zouden houden.
  Nee, het zal eerder een stapeling blijken te zijn.
  Per saldo zullen het er dus nog veel meer zijn.
  Mijn God waar zijn ze aan begonnen.

 21. De VVD had nooit aan dit op een leugenachtige interpretatie van de verkiezingsuitslag gebaseerde, uiterst ongewenste kabinet mogen beginnen. Maar de het mens Rutte moest weer zo nodig premier worden , de banencircuits van beide partijen moesten veilig gesteld worden door ‘het volk’ te bedriegen. De MSM en PO hebben dit kabinet gebracht als enig mogelijke optie na die verkiezingen. Beter voorbeeld van hand en spandiensten van de MSM aan de ziitende kliek kun je niet vinden. Nu begaat de VVD ook nog de misdaad om dit kabinet niet op te blazen,maar gewoon in kielzog van dat krankzinnige wijf in Berlijn ons land aan het premierschap van die giechel,alles tekenende ,laffe gladjanus te offeren.
  De Linda Voortmans en andere voor het Oostfront en de WaffenSS hakende en zingende trutten hebben een grotere machtspositie dan ooit. Dat kán in deze facade democratie, waarin het volk uiteen is gevallen en niet meer als vanzelfsprekend wil voortbestaan in eigenheid en als eenheid

  • Als eenheid? Als niet-praktiserende RK-pipo heb ik mijn abonnement voor de blauwe enveloppen opgezegd om op zuidelijke breedtegraden 30-35% minder belastingdruk te ervaren. Mijn bijdrage aan het multicul-drama is opgezegd. Persoonlijk vindt ik het hier een ongeorganiseerd zootje, maar voor 30% meer netto in de pocket ga ik wel in de rij staan. Die negers bekijken het maar, als zij niet vooruit willen, be my guest. Maar dan zie je hier dus mensen van de protestantse persuasie rondhupsen en die hebben hun ‘goede doelen’, kerk helpen hier, schooltje schilderen daar. Usefull idiots. Dat zit er echt ingebakken bij die lui. Curieus. Het ontwikkelingshulpcredo op microniveau. Zwartjes zijn zielig en moeten geholpen worden. Alles om net eigen geweten schoon te wassen. Als je in zo’n deplorabele geestelijke toestand verkeert, kun je volgens mij ook op het station ‘welkom, welkom in mijn land’ zingen. Het begin mij te dagen. Hebben wij een protestanten / christenen-probleem? We’re fucked.

 22. Sint Nicolaas

  3 maart 2016 op 13:11

  En jawel, daar gaan we weer. Alsof er nog niet genoeg ellende de grenzen binnen komt. Neen ! We moeten nu een luchtbrug gaan opzetten. De afbraak, verloedering en uitverkoop van NL gaat de heren politici blijkbaar nog niet snel genoeg. Dus om de vaart er meer in te krijgen sturen we lege vliegtuigen heen die, gevuld met potentiele terroristen en toekomstige uitkeringstrekkers, weer terug komen. Waar is de stem van het volk in deze ? Wordt er überhaupt nog iets aan het electoraat gevraagd ? Neen, het electoraat kan zijn bek houden en slikken wat er hun door de strot geduwd wordt. Waarom moet €uropa zijn eigen ondergang stimuleren door het en masse binnen halen van lieden die er in eigen huis een teringzooi van maken, schijten op de westerse normen en waarden en gelijk een sprinkhanenplaag de nieuw veroverde gebieden volledig ondergraven en tot de hunne maken. Wat voor toekomst gaan onze kinderen tegemoet ? Je moet er niet aan denken. Dank aan de landverraders in Den Haag. Schoften !