Wat de koning van Marokko echt in Amsterdam deed

Door gastauteur Ali Lahrouchi

Toen roofdierkoning Mohamed 6 logeerde in hotel Waldorf Astoria 548 op de Amsterdamse Herengracht, trok dat een aantal zielige Marokkanen aan. Die wilden hem onder andere brieven bezorgen. Omdat Marokko een gevaarlijke corrupt land is, hebben veel  Marokkanen problemen met de Marokkaanse bureaucratie. Dit hangt samen met de Marokkaanse Grondwet die voor het volk geen andere keuze overlaat dan in te stemmen met elke nieuwe regeling. Door die grondwet blijft de dictator Mohamed 6 de absolute heerser. Hij is de baas van de strijdkrachten, de politie, voorzitter van de Hoge Raad van de Magistratuur en justitie,  benoemt de directeur-generaal van het gevangeniswezen, opent het parlement, kan iedere minister ontslaan. Alle lijntjes lopen naar hem. Hij kan onschuldige mensen in de gevangenis laten gooien en alleen als het hem belieft kunnen ze weer pardon krijgen.

Omdat hij de absolute heerser is, wilden die Marokkanen op de Herengracht hem hun brieven overhandigen. Zij hebben geen enkel vertrouwen meer in de Marokkaanse overheid.

Er waren op de Herengracht ook nummerplaten te zien van auto’s van Marokkanen uit Frankrijk  en België. Iedereen kwam met enveloppen voor de dictator.

Natuurlijk waren er ook Marokkanen bij die werkten op de Marokkaanse consulaten, op de ambassade, van de moskeeën, de stichtingen en verenigingen. Spionnen dus, allemaal vanwege dit ‘privébezoek’ aan Nederland.

De koning is Nederland in het kader van een wereldreis. De werkelijke, maar geheime, reden voor die reis is het verkrijgen van steun voor zijn nu nog niet volwassen opvolger Hassan 3. Steeds weer keert het bericht terug dat de koning een terminale ziekte heeft, en dat hij nu dus al bezig is om afscheid te nemen van het leven.

Zie via deze link wat de specialisten over de geheime ziekte van de dictatuur hierover hebben verteld.  Er mag overigens niet over de ziekte van de koning bericht worden. Het Marokkaanse kabinet, het parlement en zijn machtige adviseurs weten heus wel dat hij ziek is. Hij heeft waarschijnlijk een ongeneeslijk soort kanker. Achter de schermen is men bezig een opvolgingsraad te benoemen die het land voor vijf jaar kan leiden totdat zijn opvolger achttien is geworden.

De dictator is ook op reis om weer enige psychische rust te hervinden. Helaas, waar hij ook komt, daar zijn de Marokkanen met hun enveloppen.

Sommige Marokkanen blijven altijd achterlijk. Ze hebben hun dictatoriale land verlaten om in Nederland te kunnen genieten van vrijheid, democratie, veiligheid en mensenrecht. Maar nog steeds staan ze hun handje op te houden bij de dictator.  Als slaven. Het is trouwens nog maar de vraag of ze hun brieven überhaupt hebben kunnen afgeven, door de haag van beveiligers heen. En dan is er nog de Marokkaanse geheime dienst die deze brieven gaat controleren. Voor ze in de prullenbak verdwijnen.

Vrijdagavond 25 maart 2016 werd de koning al gezien op verschillende plekken in Amsterdam. Op het internet verschenen foto’s.  Zijn slaven deelden koek en lekkernijen uit. Dat leidde dus wel tot veel chaos, alles in het kader van de marketing van het andere gezicht van de dictatuur.

Op zondag 27/03/2016 rond 14. 00 uur ‘s middags was ik op de Herengracht om te demonstreren tegen de aanwezigheid van een dictator in een democratische land. Tegelijkertijd ook om er een journalistieke verslag van te maken. Mijn eerste obstakel was een politievrouw. ‘Achter de auto’s of weg van hier,’ zei ze tegen me. Toen ik haar vriendelijk vroeg niet het woord  ‘weg’ tegen mij als Nederlanders burger te gebruiken, kreeg ik een antwoord in het Marokkaans. Daarop werd ik kwaad en heb haar duidelijk gemaakt dat ze niet in het uniform van een democratische land rond moest lopen en ondertussen die toon op moest zetten van iemand uit een dictatoriaal land. ‘Wij zij hier in Nederland en niet in Marokko, trek dat woord ‘weg’ terug,’ zei ik tegen haar. Tenslotte koos ze er maar voor om zelf weg te gaan. Zie mijn video hierover  die in twee dagen al meer dan vierduizend keer bekeken is.

De beveiligers van de koning treden agressief op tegen iedereen. Vooral wie een camera wil gebruiken. Sommigen leken zelfs in de Herengracht geduwd te worden.

Diezelfde Marokkanen die in hun moederland moeten leven onder een dictatuur, hebben hier een grote mond over alles wat Nederland ze gegeven heeft. Diezelfde Marokkanen presteren het bijvoorbeeld om in de Nederlandse media te zeggen: ‘Marokkaanse koning deelt thee uit op Herengracht: ‘Beatrix zou dat niet doen’.

Dan vraag ik me af: zijn die Marokkanen niet ziek in hun hoofd om zo te praten? Nee, Beatrix, of Alexander delen geen thee uit. Maar ze staan voor iets veel belangrijkers: zekerheid, veiligheid, mensenrechten, inkomen, gelijkwaardigheid, wonen, studie, inburgering, en een uitkering voor deze Marokkanen met hun grote mond.

Ali Lahrouchi

Amazigh Nederlander.

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

23 Reacties

 1. Oh ja en vrouw ben haha

  • @ha die henkie, valt niet mee hè Inez.

   https://www.youtube.com/watch?v=WG_N3QltrWY

   Maar ja, deze vrouw noemt zich geen Arabier hè Henkie.

 2. Ik wil best met je wedden Dick. Voor 300.000 euro dat ik en Arabisch ben en Sarah heet en Moslim ben. Laat me maar weten als je het geld kan missen. Groetjes Sarah

 3. Sarah is ook een arabische naam! Beter je huiswerk doen voor je conclussies trekt. Maar deze reactie zegt alles over jou. Wens je het beste lieve DICK

  • “Sarah
   Sarah is een Hebreeuwse meisjesnaam. Het betekent `princes`. Extra info: Waar wordt het gebruikt? De naam Sarah wordt voornamelijk gebruikt in Engelstalige landen, Frankrijk en in de Bijbel. Wat zegt men in andere landen? Sara (In Moslim landen, Griekenland , Spanje, Italië en in Portugal)”
   .
   “Sara
   Sara is een Hebreeuwse meisjesnaam. Het betekent `princes`. Extra info: Waar wordt het gebruikt? De naam Sara wordt voornamelijk gebruikt in Moslim landen, Griekenland , Spanje, Italië en in Portugal. Wat zegt men in andere landen? Sarah (In Engelstalige landen, Frankrijk en in de Bijbel)”
   .
   Hahaha….
   .
   En dan nog dit: Izaak was de zoon van Abraham met zijn echtgenote Sarah, vanuit Izaak komen de joden voort. Met zijn slavin Hagar kreeg Abraham de zoon Ismaël, waaruit de arabieren voortkomen.
   .
   Dus ga lekker je moeder in de maling nemen met je “arabische trots”.

   • Nee Dick, ik neem mijn moeder niet in de maling zij heeft mij namelijk zo genoemd. Sarah inderdaad de vrouw van Abraham. Daar geloven wij islamieten ook in. Vandaar dat de naam Sarah ook een Arabische naam is. Abraham noemen wij dan Ibrahim en Izaak is Ishaac en Ismael is het zelfde. Maar goed Dick mijn geloof leert mij verder ook respectvol met mensen te communiceren. Dus hier blijft het bij voor mij. Succes met je leven verder Dick.

    • Sarah is de oermoeder van de joden en toch blijf je ijskoud doorgaan met liegen, ongelofelijk!!!!!! Je bent geen arabier, je bent geen vrouw en je bent zeker geen moslim. Was dat wel het geval geweest dan had je never nooit de nick sarah gebruikt want dat slaat als een tang op een varken.
     .
     De reden dat ik weer op je reageer is omdat je ijskoud door blijft gaan met je leugens en ik word stront ziek van trollen zoals jij die dag in dag uit het internet vervuilen door schaamteloos alles bij elkaar te liegen. Nu was het heel simpel de leugens te ontmaskeren maar dat is niet altijd zo. Mensen zoals jij liegen alsof het gedrukt staat, kotsmisselijk word ik daarvan.

 4. “en ik met mijn Arabische trots”
  .
  En dan jezelf sarah noemen…. whoehahaha….
  .
  Jullie worden zieliger en zieliger en dommer en dommer.

  • @Dick
   http://www.vijfeeuwenmigratie.nl/kahina-jeanne-d-arc-maghreb

   Best een amusante insteek, maar dan niet bezien vanuit de Arabische site of view. Nee deze koningin was een feministe en genetisch gezien vermoedelijk meer Egyptische (Kemet) . Die halverwege was samengesmolten met Europese invloeden, want dat gebeurt zo als de scheepjes gaan varen.

 5. Arme Ali,

  De manier al hoe jij schrijft geeft aan dat je aan hater bent. Er zit je echt iets dwars. Het heeft niks met de koning te maken maar meer met zijn afkomst. Wees niet koppig en racistisch Ali. Je bent en blijft een Marokkaanse Nederlander met een islamitisch geloof, tenminste dat hoop ik voor je. En geen Amazigh geloof. En wat betreft dat de koning terminaal ziek is en niemand het mag weten.. Jou hebben ze het stiekem wel verteld? En als je echt denkt dat NL een democratische land is dan denk ik dat het tijd is voor jou om die mooie bril af te doen.
  In plaats van zo een negatief stukje tekst neer te zetten was het veel nuttiger geweest om iets te plaatsen over een eenheid worden met elkaar. Hoe we de vrede kunnen bereiken jij met je mooie Amazigh achtergrond, Leo Karel Jan met zijn mooie nuchtere Hollandse roots en ik met mijn Arabische trots samen een eenheid vormen.

  Mvg.

 6. Leo KarelJan

  31 maart 2016 op 12:58

  Dit toont weer eens het denkniveau van de NL Marokkanen aan. Een dictator bewieroken en hem verzoeken overhandigen. Wat een kul!
  En dan NL haten: ja, fijne multikul samenleving.

  • Met het denkniveau van de Nederlande Marokkaan bedoel je daar ook mee het denk niveau van Ali of is Ali anders?

 7. Overigens een erg goed en verhelderend stuk van deze meneer Ali. Compliments

 8. Stel je voor dat Willem-Alexander onaangekondigd een bezoek brengt aan Marrakech om daar een christelijke kerk te stichten…..

 9. Chapeau!

 10. Wat mij het meeste irriteert is dat de goedmensen dit nationalistische gedrag van marokkanen met dubbelpaspoort prima vinden terwijl ze niet eens in marokko wonen maar datzelfde gedrag van autochtone nederlanders die nota bene wel in hun moederland wonen als fascistisch bestempelen.

 11. Mohamed is een dictator en dat is niet goed. Het is een dilemma want wij hebben gezien wat in plaats van dictators is gekomen en dan bent je met een godsdienstige islamitische dictatuur nog verder van huis. In Egypte is de situatie weer teruggedraaid naar een dictator. Het is niet leuk maar wel stabieler dan de rotzooi die overal ontstond na de islamitische lente. Zij roepen om democratie maar kiezen weer voor dictatuur. In Europa heeft het ook honderden jaren geduurd voordat de Verlichting kwam. Ontwikkeling kunt je niet versnellen, het is net evolutie. Het duurt lang.

 12. Sint Nicolaas

  30 maart 2016 op 16:24

  Saillant detail. Er wapperde een regenboogvlag op de Herengracht waar meneer de koning langs ging. Zou hij even stilgestaan hebben bij de mishandelde homo’s in Marokko die onlangs ook op video te zien waren ? Ach, laat ook maar………..

 13. Laat dat ‘onze’ voor koning maar weg,meneer Dam,althans wat mij betreft. Die knaap is vooral zijn eigen koning en van de policor aanhang.
  Ook de slotzin van dit overigens interessante stukje is niet aan mij besteed, integendeel, het Oranje huis staat helemaal niet voor het in de slotzin vermelde. En over de foute mevrouw Beatrix wil ik het maar helemaal niet hebben.

 14. Als een koning van een ander land Nederland bezoekt (‘een bevriend staatshoofd’) zou hij dan volgens het protocol niet officieel ontvangen moeten worden door onze koning ?

 15. Bedankt voor de informatie Ali.
  Misschien handig om nederlandse vertalingen onder je filmpje te zetten zodat je ook nederlanders beter bereikt en ze de film delen.