Prestigieus nieuw onderzoek: ‘Vluchtelingen’ leveren geen economische bijdrage.

Door Joost Niemöller

Ook in de Duitse media begint nu heel voorzichtig het besef te dagen dat het niet waar is wat Merkel zegt omdat ze het gelooft.  De zogenaamde vluchtelingen die in onvoorstelbare massa’s afgelopen jaar Duitsland zijn binnen gedrongen en die niet aflatend blijven binnen dringen, zijn niet goed voor de vergrijzing, zijn niet goed voor de arbeidsmarkt, zijn helemaal nergens goed voor, behalve voor het dempen van het oneindige, zieke, schuldgevoel waaronder de Duitsers lijden; ze moeten iets goed maken aan dat verschrikkelijke verleden. Je zou dan zeggen: Help de Joden. Maar, ze helpen massaal de grootste vijand van de Joden, de moslims. En draaien zichzelf een rad voor ogen. Bijvoorbeeld door te zeggen dat het goed is voor de economie.

Natuurlijk, meer dan een miljoen Duitsers lazen in 2010 het boek Deutschland schafft sich ab van Thilo Sarrazin, en zij kennen dus de feiten: het zijn de allochtonen die de Duitse maatschappij economisch (maar vooral cultureel) onderuit trekken. Sarrazin werd in diezelfde media uitgekotst, maar zijn boodschap bleef overeind. Ook de invloedrijke Duitse econoom Hans Werner Sinn laat met regelmaat zijn stem horen in de Duitse media. En wat hij zegt, dat is duidelijk zat:

Door de bank genomen zullen ze minder dan gemiddeld verdienen, en in een sociaaldemocratie als de Duitse is het gevolg daarvan dat ze netto-ontvangers blijven. De Duitse welkomstpolitiek is alleen op humanitaire gronden te rechtvaardigen.

Vandaag opent de belangrijke Duitse krant Die Welt met een artikel dat er alleen al gezien de kop niet om liegt:

‘Waarom vluchtelingen het probleem met de vaklieden niet oplossen.’

 Die Welt baseert zich op een groot nieuw onderzoek van het Institut der Deutschen Wirtschaft, het IW.

Wat dit instituut zegt, is precies wat de econoom Sinn zegt: Er is geen economisch argument voor de komst van de ‘vluchtelingen’:

Deutschland ist zwar auf mehr Fachkräfte aus dem Ausland angewiesen. Doch die Flüchtlingsmigration ist vor allem eine humanitäre Aufgabe. Vielen Flüchtlingen fehlt die nötige Qualifikation, weshalb sie allein das demografische Problem am Arbeitsmarkt nicht lösen werden.

Voor de Duitse industrie, die een hoog technologisch niveau heeft, zijn de Syriërs, Irakezen, Afghanen en Eritreeërs die de bulk uitmaken van de ‘vluchtelingen’, van nul en generlei waarde. In 2015 vonden slechts driehonderd academisch geschoolde vaklieden een plaats in de Duitse industrie. De immigranten die wel een rol spelen voor de Duitse economie komen uit Frankrijk en India. Het meest positieve cijfer valt nog te geven over de artsen uit Syrië. Zo’n 1500 artsen in Duitsland komen uit Syrië. Of zij zich ook tussen de ‘vluchtelingen’ bevonden, wordt niet vermeld, maar ga er maar vanuit dat zij destijds als gewone arbeidsmigranten kwamen.

IW-Untersuchungen zeigen zudem, dass 44 Prozent der beschäftigten Syrer, Iraker, Afghanen und Eritreer lediglich eine Helfertätigkeit haben. Flüchtlinge arbeiten kaum in Engpassberufen: Mitte 2015 stammten gerade einmal 300 akademische Fachkräfte im industrienahen Bereich aus diesen vier Ländern. „Das ist nicht verwunderlich, denn in Syrien, dem Irak, Afghanistan und Eritrea spielt die Industrie kaum eine Rolle“, erklärt IW-Direktor Michael Hüther. Zum Vergleich: Die meisten ausländischen Fachkräfte in diesem Bereich stellen Franzosen und Inder mit 5.200 beziehungsweise 5.000 Beschäftigten in Deutschland. Im Gesundheitswesen stammen immerhin 1.500 Ärzte aus dem Bürgerkriegsland Syrien – damit ist jeder zwanzigste ausländische angestellte Arzt in Deutschland Syrer.

Hier vindt u het volledige onderzoek.

Misschien aardig om Rutte en Pechtold eens om de oren te slaan wanneer ze weer beginnen over de ingenieurs en tandartsen die onze economie gaan verrijken vanaf die bootjes. Of wanneer er weer eens een linkse rommelwetenschapper op de Nederlandse tv verschijnt, om wat te goochelen met statistische cijfers.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

34 Reacties

 1. Als er van alle migranten cq gelukszoekers 50.000 mensen gaan werken , bijdragen aan de Duitse economie dan blijven er meer dan 1 miljoen mensen over die niets en waarschijnlijk nooit iets gaan bijdragen behalve overlast….tel uit je winst.
  En dat aantal groeit met de dag….ja ook in Nederland.

  Welterusten Europa …slaap lekker verder..

 2. g.h.m.leferink

  3 maart 2016 op 00:30

  Wat ons allemaal wordt voorgelogen over immigratie die ‘goed voor ons’ zou zijn, daar kunnen boeken mee gevuld worden. Dat gebeurt door mediafiguren van de MSM die denken dat ongestraft te kunnen doen. Dus hetzelfde ideaal hebben als elke diktator: MACHT ZONDER VERANTWOORDELIJKHEID!
  Waarbij ik de laatste tijd zie dat ook de Duitse media blijkbaar geleerd hebben van de Nederlandse. Zoals ARD en ZDF een stuk minder objektief geworden zijn, en zonder blikken of blozen hun eigen mening spuien. Zoals dat het NOSsjenaal vanavond deed over Donald Trump/ Hillary Clinton. Binnen 10 tellen wist de kijker waar de voorkeur van de Hilvotroep naar uit ging…. Het venijn droop ervan af. Zoals vroeger bij dialogen tussen de gifkikkers Sacha de Boer en Dominique van der Heijde.
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 3. Realpredictor

  2 maart 2016 op 19:33

  Daar hebben wij geen duur onderzoek voor nodig! Allereerst blijkt uit de wereldstatistieken dat alle Afrikaanse en Arabische landen het laagste IQ hebben . Ze hebben namelijk het civilisatieproces volkomen overgeslagen! Het grootste deel dat hier komt is ongeschoold en primitief (zij doen o.a. hun behoefte overal, behalve op het toilet). Het enige wat zij meebrengen zijn allerlei ziektes en ongedierte!

 4. De Duitsers hebben ook iets goed te maken tegenover Europa. Dus Merkel, stuur de Wehrmacht olv Rommel 2.0 naar de overkant van de middellandse zee, en redt Europa van de ondergang.

 5. In het Zweedse vluchtelingen paradijs worden journalisten gemolesteerd. Daarom hebben deze “vluchtelingen” geen tijd een economische bijdrage te leveren; er moet orde op zaken gesteld worden in hun wijk, die aangevallen dreigt te worden door gevaarlijke bendes journalisten. Er is geen politie op straat. Is het al te laat en gaat Zweden naar de ondergang, de rest van west Europa met zich mee trekkend?
  http://fenixx.org/2016/03/01/zweden-australische-filmploeg-aangevallen-en-mishandeld-in-rinkeby/

 6. @Gait

  Seehofer en Orban zijn totaal verschillend te waarderen politici. Seehofer roept al maanden allerlei stoere dingen,maar doet feitelijk niets,terwijl hij als één van de weinigen als MP van het machtige Beieren de kans heeft haar voor het blok te zetten in hun partij (CDU/CSU) en in zijn deelstaat. Hij is slechts uit op schadebeperking in Beieren voor de CSU -met woorden dus- en laat Merkel gewoon zitten. Hij had de ‘rebellen’ in de CDU fractie in de Bondsdag openlijk kunnen stimuleren Merkel te laten vallen. Als de CDU haar eigen rotzooi zou hebben opgeruimd ,incl breuk in het huidige coalitie met de SPD, zou ze misschien na de nieuwe verkiezingen hebben kunnen regeren met FDP en AfD om wat van de ergste schade op te ruimen. Seehofer roept dus alleen maar.
  Anders dan Orban,man van de daad. Zelfs lafaard Faymann van Oostenrijk ziet bijna in (38000 migranten p.j. is nog veel te veel voor Oostenrijk!) dat Orban gelijk heeft met de sluiten van de grenzen voor…

 7. Opvallend in Merkels interview is hoe vaak zij het woord IK gebruikt. Ik, ik, ik! Je zou je afvragen waar is de rest? Despotische gedrag bij deze Merkel is steeds erger.

 8. Als het om economische bijdrage zou gaan dan selecteer je ze op kwalificaties, ervaring en persoonlijkheid voordat je ze binnenlaat. Zoals dat ook in Nieuw Zeeland en Australie gaat. Vaak moet je daar al een baan hebben voordat je wordt toegelaten. Het feit dat dit net gebeurt bewijst dat het een leugenargument is. Zeg maar wat. Het gaat ergens anders om en dat is de vernietiging van de specifieke Europese culturen en daarmee de natiestaat zodat er verder gebouwd kan worden aan de continentstaat. Alle politieke leiders, de populisten uitgezonderd, zitten daar tot over hun oksels in. Dat is waar je door bestuurd wordt. En natuurlijk kunnen ze dat niet hardop zeggen. Dat snappen ze zelf ook wel.

 9. Leo KarelJan

  1 maart 2016 op 16:32

  Niet alleen zullen ze NUL, NUL bijdragen, ze zullen ons volledig kaal vreten.
  Ze hebben meestal geen ( goede ) opleiding en als ze die soms wel hebben is er de enorme taalkloof. Daarnaast is er nog de vaak anti-Westerse en achterlijk religieuze mentaliteit die succes haast altijd in de weg staat. Totaal ongeschikt voor deelname aan de Westerse economie.
  Maar er is nog een veel grotere dreiging: in 10, 20 jaar zullen ongeveer 50% VAN ALLE BANEN verdwijnen door robotisering, automatisering en internet. Zelfs voor de al aanwezige bevolking dreigt massale werkloosheid, laat staan voor die miljoenen gelukszoekers en parasieten.
  Laat je niets wijs maken over “nieuwe banen” en “banen door vergrijzing” : dit zijn PERTINENTE LEUGENS. In de laatste 5, 6 jaar zijn vele HONDERDDUIZENDEN babyboomers met pensioen gegaan ( geboren vanaf 1946 ) en raad eens wat: de werkloosheid is en blijft ongekend HOOG ondanks deze massale uitstroom.
  We zijn op weg om een arm 3e wereldland te worden !

  • Outin Theopen

   1 maart 2016 op 17:57

   De gevestigde orde berust zich in het feit dat een soort ‘communisme’ op termijn onafwendbaar is. De enorme innovatiekracht van het kapitalisme moet uiteindelijk wel uitmonden in een vorm van socialisme. Het kapitalistische systeem wordt op een zeker moment te complex en te efficiënt om op grote schaal werk te kunnen blijven bieden aan productiearbeiders. Helaas beperkt dit proces zich niet enkel tot de industriële sector. Automatisering doet zich overal gelden. Dit leidt tot een contradictie. Het aanbod goederen en diensten is enorm, doch werkelozen zonder inkomen zijn niet in staat om ze te benutten als consument. Daarnaast wil de kapitalist zijn onderneming zien groeien en elk jaar meer winst maken. Er is vraag en aanbod maar geen koopkracht. Het systeem vereist steeds meer consumenten, maar biedt steeds minder arbeidsplaatsen. Wat te doen? Hoe kan men blijvende groei rijmen met een steeds minder productieve bevolking? Dat is de vraag waar de elite momenteel mee worstelt.

   • De elite zet dan gewoon de geldpers aan. Maar zelfs dat schijnt niet te helpen. Deflatie ligt nog steeds op de loer. Het is inderdaad een wonderlijke wereld.

    • Outin Theopen

     2 maart 2016 op 09:13

     We moeten ons realiseren dat ‘de elite’ bezig is haar eigen positie veilig te stellen voor de toekomst. Men denkt na over de houdbaarheid van het Westerse sociaaleconomische systeem op de lange termijn. Die houdbaarheid lijkt bijzonder wankel. De elite realiseert zich dat het kapitalistische systeem in haar huidige gedaante de ‘vierde industriële revolutie’ niet kan overleven. Dit was het voornaamste onderwerp van hun meest recente bijeenkomst in Davos. Onze elite heeft op dit moment geen pasklare antwoorden, maar men is zeker niet dom. Hoe kunnen zij hun vooraanstaande positie (permanent) behouden binnen een steeds socialistischer systeem? Hoe kunnen zij hun toenemende rijkdom rijmen met een steeds minder productieve massa? Het systeem produceert op volle toeren, maar werkelozen zonder inkomen kunnen niet consumeren. Dit leidt tot overproductie. Ondertussen heeft het systeem behoefte aan steeds meer consumenten. Wat nu? Migratie gekoppeld aan een basisinkomen? Wat denkt u?

     • Weet niet wat ik hiervan precies moet denken. Ben geen econoom, maar migratie gekoppeld aan een basisinkomen lijkt me het vuur proberen te blussen met kerosine. Het kapitalistisch systeem heeft natuurlijk wel de makkes dat het alsmaar moet groeien. Groeien tot het barst. Maar de productiemiddelen zijn niet oneindig en er zijn ook grenzen aan de groei. Verder heb ik begrepen dat de elite (Bilderberg, trilaterale commissie e.d.) de wereldbevolking juist wil verminderen. Zie b.v.: http://www.gewoon-nieuws.nl/2014/11/plan-van-elite-ontdekt-om-bevolking-met-6-miljard-mensen-te-verminderen/#.Vtd2XxH2Z9A Dus ja, hoe willen ze dan precies hun positie veilig stellen? Ik kan er geen kaas van maken. Wat ik echter wel weet is dat door de massale import van allochtone culturen die niets ophebben met onze democratie deze ras zal verdwijnen. Volk en of natiestaat zijn wat mij betreft dan ookr achterhaalde begrippen die niet meer in de huidige ontwikkelingen passen. Jammer, maar het is niet anders.

 10. In de geldwereld bestaat te term witwassen. Om dat te doen heb je geen wasmiddel nodig maar iets anders. Zoals een bijstand ontvanger. Die zonder uitzondering zijn uitkering , vers geprint papier, uitgeeft tot de laatste cent. Wat verdwijnt, legaal, in een soort V&D zakken van mensen die vrienden zijn van de printer. Wat de rijke rijker, en arm, armer maakt. Dit feest word normaal afgesloten door een oorlog. Intussen is er tijd gekocht door miljoenen instroom afhankelijken. Die oorlog is tijdelijk uitgesteld door twee oorzaken. De instroom is nummer èèn. Twee is kiezen voor de elite printers. Deze planeet blijkt te klein te zijn. Mars of maan is hun optie.

  • g.h.m.leferink

   2 maart 2016 op 00:04

   ‘B as’. doe je soms mee aan de wedstrijd “Wie raaskalt het meest per minuut”?
   Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 11. g.h.m.leferink

  1 maart 2016 op 15:26

  Enkele van de weinige politici die wèl MOED hebben zijn Horst Seehofer van Beieren en Viktor Orbán van Hongarije. De rest bestaat voor het grootste deel uit LAFBEKKEN. Willen we dat het roer om gaat, dan zullen we anderen moeten kiezen!
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 12. In haar argumenten staat 3 x het woord “ICH” Ik vermoed toch een Goddelijke opdracht

  • In de eerste tien minuten van deze uitzending zegt ze wel twaalf keer “ich glaube” en niet een maal “ich weiss”. Daarna heb ik niet verder geturfd. Ze gelooft dus vanalles, maar weet niks zeker. Haar persoonlijk ireeele zelfverzonnen geloof gaat dus boven elke realiteit. Brrr, enge extremistische fundamentalistische machthebster, de kalifa van Europa.
   http://www.ardmediathek.de/tv/Anne-Will/Deutschland-gespalten-in-Europa-isolier/Das-Erste/Video?bcastId=328454&documentId=33786904

 13. Het instorten van de EU is op korte termijn vervelend, maar het beste wat onze kinderen kan overkomen.

 14. g.h.m.leferink

  1 maart 2016 op 14:50

  Dat Angela Merkel haar taak niet aankan staat voor mij al jaren vast! Zo gauw mogelijk weg, die tante. En ook wordt het hoog tijd dat de samenzweerders om ons verkeerd te informeren, Politiek en MSM, aangepakt worden!
  Thilo Sarrazin heeft het grootste gelijk van de wereld, met zijn ‘Deutschland schafft sich ab!’ Aan de Duitse Bundestag nu de taak: ‘Schnellstmöglich Merkel abschaffen!’ En aan de Duitse bevolking de goede raad om hun abonnement op te zeggen op de Bildzeitung en meer van dat soort geestelijke milieuvervuiling!
  Wat me opvalt is dat zo veel mensen te BANG zijn om voor hun mening uit te komen! Wat ik in 2008 zag aan een studentje Politicologie van de UvA, een kombinatie ACHTERBAKSHEID en LAFHEID, heeft zich helaas nog sneller verspreid dan een besmettelijke ziekte!
  En dat we overspoeld worden door KLAPLOPERS, met daartussen een paar vluchtelingen, wist ik ook al lang.
  Maar, mensen, DOE ER WAT TEGEN! Vat MOED!
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 15. Gezien bovenstaande foto sluit ik niet uit dat Merkel aan een vergevorderde vorm van alzheimer leidt. Of is de afbeelding gefotoshopt?

 16. Linksgekkies die met het positieve economie-argument op de proppen komen, kun je pareren met het verwijt dat het hen kennelijk alleen om het geld gaat.

 17. Multinationals trekken zich niets van nationale grenzen aan. Als er ergens te weinig vakmensen zijn, verplaatsen ze het werk daarheen, waar ze wel voldoende geschikte werknemers vinden. Bijvoorbeeld auto onderdelen worden overal ter wereld gemaakt. Dat ze daarna in Beieren in elkaar gesleuteld worden, maakt het resultaat nog geen Duitse auto, al wordt die wel alszodanig verkocht.

 18. Prof. Afshin Ellian (verbonden aan de Universiteit van Leiden) in een blog voor Elsevier ca. september 2015 (graag een linkje; wie?):

  ‘Vluchtelingen verleen je asiel, omdat ze vluchteling zijn. Niet om hun waarde voor de arbeidsmarkt. Dat is een onzuiver element in de discussie en voor het juiste beleid. Wie geen vluchteling is – tandarts of ingenieur of raketgeleerde of niets van dit alles – krijgt geen asiel. Zo simpel is het.’

  (Geen zuiver citaat maar mijn parafrase)

  Prof. Leo Lucassen (Universiteit van Leiden), NRC Handelsblad, 21-9-2015:

  ‘Het bedrijfsleven kampt met vacatures voor bepaalde functies. (…) [Voor] skills die in Europa te weinig voorhanden zijn.’
  En: ‘Na [een] opiniestuk in NRC, waarin ik zeg dat het in ons eigen belang is gebruik te maken van die nieuwkomers, krijg ik ook op mijn falie van links. Ik zou een technocraat zijn’…

  Wie is door de Universiteit van Leiden gelauwerd om zijn geniale bijdrage aan het asieldebat? Niet de eerste. Arm…

 19. Terug naar de 10 miljoen betekent emigratie net zoals in de 50-er jaren van de vorige eeuw. Wanneer autochtonen, zeg een 5 mio, emigreren dan betekent dit dat Nederland, Nederland niet meer is t.w. het land van de kaaskoppen enz. Dat is overigens wel de bedoeling van de volksverhuizing die nu plaats vind. Waarom bemoeien activisten (zeg liever terroristen) zich met de ontruiming van de Jungle in Calais? Omdat ze er (in opdracht?) belang bij hebben dat het een nog grotere puinhoop wordt. Heel gechargeerd gesteld mag je voor Nederland stellen dat links uit de flank bewust op een confrontatie aanstuurt zoals Antifa dat gebruikelijk doet. Op dit moment is men bezig tijd te winnen maar op termijn zijn de rapen nog niet gaar. Vele goedwillenden zullen spijt krijgen dat ze te lang van goede wil zijn geweest.

  • gnor,
   Ik vroeg me ook af of die activisten links-idioten of moslims zijn. Het wordt niet vermeld in de media, terwijl ze toch op hun 10 vingers kunnen natellen dat die vraag rijst bij de oplettende kijkertjes.

   • @Koos. Stukjes uit Le Parisien: Calais (Pas-de-Calais), lundi 29 février 2016. La situation s’est tendue en début d’après-midi lorsque des projectiles ont été lancés sur les CRS par des migrants et des militants antifrontières (No Border). (Reuters/Pascal Rossignol.)==Quatre personnes -trois militants No Border et un migrant- ont été interpellées suite à ces incidents. Cinq CRS ont été blessés, d’après le site du «Soir».==Het gaat dus om figuren vergelijkbaar met de Fabel van de Illegaal uit Leiden of Antifa-achtigen. Van de 4 gearresteerden is er maar 1 migrant de anderen hebben wel een grote bek en handen maar nemen de asieleisers niet in huis om ze tot aan hun dood te verzorgen. Gelukkig houdt Macedonië de zaken nu op slot, kennelijk na overleg met Oostenrijk. Griekenland wordt nu opgeofferd door de EU.

 20. Ik wil een reguliere krimp van Nederlanders en vertrek voor moslims en personen uit niet door Nederland gekoloniseerde gebieden.
  Dan gaat het al rap de goede kant op.

 21. Ik zou bijna zeggen goed voor het milieu.
  De wetenschappen en techniek zijn nu – sinds het proletariaat verdwenen is – de fundamentele productiekracht geworden. Men ziet niet, dat die ontwikkeling leidt naar een
  steeds verder krimpend aantal arbeidsplaatsen, en dus een groeiend aantal werklozen. Dus er moet een gehele nieuwe visie komen op het begrip “arbeid” en het scheppen van nieuwe vormen daarvan als element in een zinvolle levensvulling.
  Terug naar “10 miljoen” – inderdaad, beter voor het milieu, rust en ruimte en oplossing van het woningvraagstuk…, en dergelijke.

  • Dan is er nog een punt, de hirjah.
   dat is de immigratie naar de landen van ongelovigen om die te islamiseren en economische schade toe te brengen.
   Hirjah is naast de jihad de enige manier om zeker in het paradijs te komen volgens de koran.

 22. Wat ik altijd weer zo verbazingwekkend vind ,is dat de culturele component van de totale onmogelijkheid van een integratie van moslims in het westen, buiten beschouwing blijft.
  Niet alleen het opleidingsniveau is te laag voor hoog ontwikkelde economieën,
  De starheid en onveranderlijkheid van de islam met al haar wetten, ge- en verboden, werkdag onderbrekingen, omgangsvormen, vastenmaand, verbod op zelfstandig nadenken, het blokkeren van intellectuele ontwikkeling en ontkenning van de natuurwetten, zijn een blokkade voor welke economische ontwikkeling dan ook.
  De moslims als collectief kunnen niets leren, dus verarmen ze een samenleving.
  Marx zei al dat de vorm van economische ontwikkeling bepaalt wordt door de bovenbouw, iets wat de progressieven niet begrijpen danwel ontkennen.
  En dan hebben we het nog niet eens over alle andere negatieve aspecten die de islamisering met zich meebrengt, en dat een krimpende bevolking prima technologisch kan worden opgevangen.
  Ik zou bijna…

  • Outin Theopen

   1 maart 2016 op 15:26

   Het grootkapitaal zit in een spagaat. Enerzijds drijft competitie ondernemingen tot het alsmaar verder terugdringen van de productiekosten door te investeren in automatisering. (Hierdoor daalt de behoefte aan productiearbeiders en gaan arbeidsplaatsen verloren.) Anderzijds blijven ze gericht op het behalen van steeds betere resultaten: meer omzet, meer winst. Deze zucht naar groei vereist een steeds grotere afzetmarkt. Het feit dat het bevolkingsniveau in Europa daalt is voor grote industriële ondernemingen dus absoluut niet gunstig. Daarbij komt dat de zogenaamde ‘opkomende markten’ in de Derde Wereld zich niet hard genoeg ontwikkelen om de ‘overproductie’ van deze Westerse multinationals te absorberen. De oplossing laat zich raden. Het bevolkingsoverschot in arme landen wordt gebruikt om de bevolkingskrimp in het Westen te compenseren. Men importeert dus geen arbeiders maar consumenten. Jan betaalt voor Ali, maar Ali’s uitgaven komen uiteindelijk terecht bij dhr. Dividend.

 23. Outin Theopen

  1 maart 2016 op 12:44

  Reuters meldde recentelijk dat de “refugee influx could cost Germany $22.58 billion this year.” In een discussie op een andere website stelde ik de volgende vragen: On what is the money actually spent? Housing? Then construction firms and landlords benefit. Prepared meals? Then catering services benefit. Healthcare? Then doctors and hospitals benefit. And so on, and so forth. Who are the financial beneficiaries of the refugee industry? “Money doesn’t disappear, it just changes hands.” We know from who’s hands it is taken, so the question is: in who’s pockets does it end up? Who are these profiteers? | Wie helpt mij bij het vinden en het ‘benaderen’ van deze profiteurs? | BRONNEN | http://www.reuters.com/article/us-europe-migrants-germany-costs-idUSKCN0SZ1R520151110 | http://www.theoccidentalobserver.net/2016/02/where-is-prince-eugene-multicultural-madness-and-the-end-of-europe/

  • g.h.m.leferink

   2 maart 2016 op 17:06

   ‘Outin Theopen’, volgens mij is het een DOOR FARIZEEËRS UITGEDACHT PLAN. Die eendrachtige samenwerking van de meeste regeringen van EU-landen, Brussel en het gros van de MSM is me véél te toevallig! Ofwel: hier zitten een of meerdere regisseurs achter!
   Zo doen het journaille en de bedoelde regeringen nèt alsof dit een natuurverschijnsel is, “wat ons nu eenmaal overkomt, en je kunt er niks tegen doen!”. Dat laatste is dus een flagrante LEUGEN.
   Voorbeeld: hoewel we beter weten hebben de MSM en bedoelde regeringen het maar steeds over VLUCHTELINGEN en ASYLZOEKERS, wat alleen maar bedoeld kan zijn om Henk en Ingrid, en ook ons, de ‘Otto Normalverbraucher’, op het verkeerde been te zetten. Mij komt de standaardzin van Sherlock Holmes in gedachten: “Who benefits, mister Watson?” Helaas kan ik die vraag nu nog niet beantwoorden. Heb jij een idee?

   Goodgoan: Gait H.M. Leferink