Europa staat op historisch omslagmoment. EU baalt.

Door Joost Niemöller

Door het associatieverdrag met Oekraïne weg te stemmen in een referendum, is er door de Nederlandse bevolking een belangrijke schaakzet gedaan in een gevaarlijk geopolitiek spel waarin globale krachten de democratie kapot willen maken.

Met het associatieverdrag met Oekraïne, trekt de EU namelijk het corrupte, door Amerikaanse internationals aangestuurde ‘land’ binnen de westerse invloedsfeer, en uit handen van Rusland. In Rusland wordt dit als bedreigend ervaren. Dat is niet zo vreemd. De EU en de NAVO hebben hun invloedssfeer vanaf het moment dat de Muur in Berlijn viel, steeds meer in Russische richting opgedrongen. Rusland is, binnen de wereldverhoudingen, geen sterk land meer. Na de val van de Sovjet Unie, is er onder Poetin weliswaar een vorm van herstel gekomen, maar demografisch en economisch is hier, zeker in relatie tot opkomende machten als China en India, sprake van een kwijnend, voormalig, wereldrijk. Rusland zal zichzelf in de snel veranderende verhoudingen moeten hervinden. Dat is een potentieel gevaarlijke situatie. Niets is zo dom om dan juist in deze situatie het land verder te bedreigen. En dat is precies waarmee Amerikaanse neocons nu bezig zijn. Steenrijke speculanten als George Soros spelen daarbij een gevaarlijke rol. Zij beschouwen, net als Hitler destijds, Rusland als een mogelijke kolonie. De gevolgen van militaire strijd met Rusland zullen gruwelijk zijn, zeker omdat het ook militair snel groeiende China er niet meer het land naar is om deze Westerse expansie over zich heen te laten gaan. Napoleon probeerde het al eens. Het pakte niet goed uit.

Een veel betere geopolitieke strategie is om het getroebleerde Oekraïne de status van neutraal land te gunnen. Daartoe is samenwerking met Poetin nodig, geen vijandschap.

Dat laatste werd al in 2014 uiteengezet in een afgewogen essay in het invloedrijke Amerikaanse tijdschrift  Foreign Affairs. Een stuk waar geen speld tussen te krijgen is. Het werd geschreven door de Amerikaanse politicoloog John J. Mearsheimer, die ziet hoe veel Amerikaanse ‘liberals’ er van overtuigd zijn geraakt dat na de val van de Muur er een einde gekomen zou zijn aan de dominantie van de Europese natiestaten, en er een nieuwe internationalistische wereldorde ontstaan zou zijn, een nieuwe manier van denken, zoals ook Obama steeds verkondigt. Het nationalistische Rusland zou dan nog steeds staan voor de oude wereldorde. De EU staat in hun ogen voor de nieuwe post-nationale wereldorde.

Most liberals, on the other hand, favored enlargement, including many key members of the Clinton administration. They believed that the end of the Cold War had fundamentally transformed international politics and that a new, postnational order had replaced the realist logic that used to govern Europe.

De postnationalisten zitten, meestal ongekozen, overal in de politieke macht. Zo’n een is Martin Schulz, voormalig boekhandelaartje, en later burgemeestertje in een Duits provinciestadje, en nu een van die ongekozen topaapjes bij de EU. In de Duitse mainstream krant Frankfurter Allgemeine waarschuwt de kleine grote man Schulz voor de ‘ineenstorting’ van de EU. Iets waarvoor Duitsers erg bevreesd zijn, want daarmee zou de globale droom uiteenvallen en krijgen democratische natiestaten het weer voor het zeggen in Europa. In de getraumatiseerde hoofden van nog veel teveel Duitsers betekent dat namelijk automatisch Hitler. Schulz weet welke akkoorden hij aan moet slaan.

Voor Schulz zijn de nationalistische democraten die zich nu overal via sterk opkomende partijen als AfD, PVV, VB en FN laten gelden ‘europafeindlichen Bewegungen in den Mitgliedstaaten’. In werkelijkheid is er niets ‘Europavijandigs’ aan deze nieuwe bewegingen en partijen. Anders dan de bureaucraten in Brussel, die met het bevorderen van een massale omvolking door de aangemoedigde illegale immigratie, bezig zijn om de Europese cultuur te ontmantelen, en daarmee de natiestaten die er de fundamenten van zijn, staan deze partijen juist voor Europese culturen. Ja, in meervoud, want er zijn zeker verbanden,maar er zijn ook verschillen, want het gaat om verschillende volkeren met hun eigen geschiedenissen, gewoonten en waarden en normen. Iets waar men in de EU kantoren geen interesse voor heeft.

De uitslag van zoiets democratisch als het referendum in Nederland, ziet Schulz als een grote bedreiging voor zijn bureaucratische ontmantelingsproject:

Zwar seien die Europafeinde noch in der Minderheit, doch die schweigende Mehrheit sitze dem Trugschluss auf, dass am Ende alles gut gehen werde. Der Ausgang des Referendums in den Niederlanden über das Assoziationsabkommen mit der Ukraine zeige aber, dass man sich darauf nicht verlassen dürfe.

Het antwoord op het ‘probleem’ van de mondig wordende Europese burgers is voor Schulz dat het EU apparaat machtiger moet worden:

Schulz fordert zudem eine Reform der europäischen Institutionen, um die EU handlungsfähiger zu machen.

De natiestaten moeten door de EU sancties opgelegd worden als ze niet gehoorzamen. Die sancties zijn er wel, maar veel natiestaten trekken zich er niets meer van aan, en dit verontrust mensen als Schulz:

 Es gebe europäische Instrumente, um Mitgliedstaaten zu sanktionieren, aber die Staaten seien letztlich nicht einverstanden, dass sie auch gegen ihren Willen eingesetzt würden.

Toch mooi. Al die frustraties bij zo’n  groot en klein mannetje in die EU kantoren. Kennelijk gaat het voor hem eventjes helemaal niet de goede kant uit. En nu dat Brexit nog. Europa staat op een belangrijk omslagmoment. Schulz en de zijnen voelen zich eventjes niet zo lekker en dat is een signaal dat er goede ontwikkelingen gaande zijn in Europa. Misschien te laat. Dat wel.

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

37 Reacties

 1. Vervolg 2 Met de benoeming van Volodimir Groisman, ex lasser, als Premier van Oekraïne is de door Soros geleide overname van Oekraïne een feit. Een internationaal perfect gecoördineerde, vooral Media actie, en Igor Kolomoiskiy met zijn antisemitische Dnepr regiment “Hoe vindt U die?”# lees Laura Starink http://www.iturl.nl/sn7Er8L Ik sta paf ! Zo simpel misleid je dus het Volk.
  Israel, met respect hoor, doet hier helemaal niet geheimzinnig over Dus voor alle duidelijkheid: http://www.iturl.nl/snPdysg
  Zo en nu concentreren op Poetin weg

 2. – 1 van 2
  Iedereen die de gebeurtenissen in Oekraïne volgt, ziet met open ogen en mond, wat daar gebeurd. Het is een stap voor stap machtsovername, niet door het volk, maar door een WW Kongsi. Een selecte groep met religie als dekmantel, Vrijmetselarij of zoiets voor mijn part. Uit de US werden leidinggevenden ingevlogen Nathalia Ann Jaresko enz.
  De Oligarchen en nu de ministerraad bestaan uit personen die als groep verantwoordelijk waren voor de Russische Revolutie 1917, het communisme met 60-100 miljoen slachtoffers en de Oekraïense Holodomor met 20 miljoen hongerdoden, met als uitvoerder Lazar Moiseyevich Kaganovich.
  Bizar is dat het communisme in Oekraïne zijn oorsprong had. In 1904 vormde zich een Joodse (Chazaren, een Turkse stam) rebellengroep die overvallen pleegden, ze noemden zich Sociaal Democraten. Boek: Coming out of the Ice van Victor Herman Later de Jewish Bund welke samen met de Mensjeviki en de Bolsheviki in 1917 de macht overnamen.
  -> 2

 3. Het is natuurlijk wel heel opvallend dat kritiek op de USSR in Europa ‘not done’ was, terwijl juist toen die kritiek de volle waarheid achter zich had staan.
  Nu schijnt Rusland ; rechts’ te zijn (pro de Russsisch Orthodoxe Kerk b.v. en pro bijbelse beginselen als anti-homoseksualiteit) en Europa laadt bagger over Rusland stromen.
  Het is wel duidelijk: Europa wil de nieuwe USSR zijn en linkse Amerikanen steunen dat. In het amechtig streven van Europa om een nieuwe USSR te zijn, denkt men in een conservatiever Rusland de nieuwe vijand te zien.
  De rollen zijn werkelijk omgedraaid.
  Wij zijn de neo-USSR geworden en Rusland wil de 19-eeuwse democratie op basis van bijbelse en beheerst kapitalistische beginselen omtrent diverse vrijheden weer invoeren.
  Maar voor de zoveelste maal snapt links er weer niks van en volgt het blindelings haar eigen dwaalwegen vol dogma’s waarover men niet hoeft na te denken.
  Maar de dwaalweg van de linkse Obama en de linkse EUSSR gaat ons leiden naar…

 4. Moet je zien Daniel Hanna over de EU geen politieke EU met ongekozen Elites lobby groepen etc https://youtu.be/bw5DOtowL48

 5. Wijs de geindoctrineerde massa ook maar eens op het favoriete speeltje van George Soros: Avaaz.org.
  Deze organisatie heeft het zogenaamd goed voor met de mensheid door mensen te laten tekenen voor zogenaamde goede, wereldverbeterende projecten.
  Ik zie het regelmatig verschijnen op diverse FB pagina’s en de domme massa trapt er met zijn voeten in.
  Overigens wijs en waarschuw ik de mensen voor deze gevaarlijke gek!!

 6. Dat belooft niet veel goeds, zo’n over het paard getilde eurofiele, marxistische boekverkoper als Schultz, die de oppositie of critici als vijanden bestempelt, “Europafeinde” zelfs.

 7. Met de ontmanteling van de Europese Natie staten komt een autocratische wereld orde tot stand die samen met (TTIP) USA de geo-politiek willen beheersen. Wat Napoleon en Hitler niet afzonderlijk lukte, proberen de tyrannen in Brussel nu met z’n allen, nu met als grote steun de USA die het voortouw neemt en Duitsland die duwt. USA + EU willen de wereld heerschappij met de Islamwereld als hulp en steun die als dank hun enorme geboorteoverschot naar Europa mogen sturen. Rusland wordt een rol als kolonie in het vooruitzicht gesteld. Poetin zal dat niet meemaken en zo komt een werkelijke oorlog dichterbij met het gevaarlijke uitbreidingsspel van Brussel tav de Oekraine. De realistische logica die door Natiestaten in praktijk wordt gebracht is gebaseerd op de wil van het volk die zelf wil overleven in nationale cohesie en solidariteit. Daar ligt de bijl van Brussel die massa immigratie stimuleerd om de nationale overlevings wil de smoren.

  • Het gebeurd nu al Als u op de kaart van Europa kijkt en u zoek de Militairen USA forten erbij Dan krijg je vanzelf het gevoel maareeeh zijn wij dan de Indianen ? Ja

 8. Als Rusland een moslim vrij noord Europa kan bewerkstelligen dan mag ze het hebben.

 9. De EU is het meest imperialistische project aller tijden. De landhonger is niet te stillen. Deze keer dus niet via de loop van het geweer of tank, maar door de volledige beheersing van de geldstromen (banken). Wie het geld heeft, heeft de macht (Rotschild). Macht die de mogelijkheid geeft tot controle, en met nog meer macht de absolute controle. Hoe mooi kun je het krijgen. Zeker met slaafjes als Rutte, Merkel, Hollande en Cameron. Echter de ketting is zo sterk als de zwakste schakel. Een opgelegde dictatuur zal op zeker moment toch sneuvelen, of we moeten in Noord- Koreaanse toestanden geraken. Zover zijn we m.i. nog niet heen. Al doen we wel met zijn allen ons uiterste best zo lijkt het wel.

 10. ben bang dat het “omvolken” niet enkel bedoeld is om 1 groot machtig europa te komen, maar dat er ook een stiekem (wereldwijd, agenda 21 e.d.) ideologisch doel achter zit om het blanke ras weg te vagen, want dan (denken zij heel dom) geen racisme meer.
  .
  dus iedereen moet licht getint worden of donkerder….

 11. g.h.m.leferink

  12 april 2016 op 21:00

  “…..en eventueel een gezamenlijke munt, geen eenheidsmunt.”
  Zeg eens, ‘sprx’, hoe moeten we ons dat voorstellen? Volgens mij is zoiets hetzelfde als een vierkante cirkel!
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 12. “sprake van een kwijnend, voormalig, wereldrijk.”
  .
  Dat geldt nog meer voor de VS, de VS is nog een schaduw van zichzelf en wordt aan alle kanten voorbij gestreefd. Met het grote verschil dat de VS nog steeds het machtigste leger heeft en daardoor zeer gevaarlijk is, er is niets gevaarlijker dan aangeschoten wild. Daar komt nog bij dat het leger van de VS er niet eens echt meer is om dat land te verdedigen zoals oorspronkelijk maar het wordt al geruime tijd gebruikt als knokploeg voor bepaalde personen / corporaties.
  .
  Ik wil niet interessant doen maar tien jaar geleden voorspelde ik al dat er een moment gaat komen dat de VS op de vuist gaat met China vanwege die verschuivingen. Rusland en Iran zullen zich bij China voegen (de reden van de toenadering van de VS tot Iran?).
  .
  Ik begin me op deze manier steeds minder op m’n plek te voelen in NL, de autochtoon is de grootste vijand van de EU, en dan dit nog. Misschien moeten wij maar met de trein naar het Oosten vertrekken.

  • Vanwege deze ontwikkelingen hoop ik dat Trump president wordt want zoals ik het begrepen heb wil Trump eerder toenadering zoeken met China en Rusland, Trump wil zich meer op de VS zelf richten, de kraan dichtdraaien en dan de (binnenlandse) problemen oplossen om daarna verder te kijken. Hij erkent dat de weg die de VS al enige tijd ingeslagen is de verkeerde afslag is gebleken, dus eerst terug en dan de goede afslag.
   .
   Ik ben geen VS kenner maar dit heb ik gedestilleerd uit de toespraken die ik van Trump beluisterd heb, en dat bracht hoop.
   .
   Tegelijkertijd realiseer ik me dat dit de reden kan zijn waarom hij geen president wordt, the powers that be willen verder gaan met die verkeerde afslag, die voor hun blijkbaar de juiste afslag is. En dat is het probleem, hun belangen zijn niet de verlangens van de gewone man / het klootjesvolk / de schapen. Zoals ze ons zien, en zichzelf als de herder. Ze vinden het blijkbaar tijd dat een deel van de veestapel naar het slachthuis moet.

 13. Het getreiter en gepest is al lang begonnen Stel je voor de demonstratie in Hong Kong die al snel in het Westen naar OTPOR voorbeeld de paraplu opstand werd genoemd werd officieel op TV door Obama ondersteund. Stel je voor Stel dat De Chinese president de Ferguson rellen (Door Soros gesteund) officieel zou ondersteunen.
  Ik wordt hier helemaal niet vrolijk van Amerika kan zoveel beter maar doet het niet

 14. Dat Hitler Rusland zag als een toekomstige kolonie heb ik zo mijn twijfels over. Wat je weinig leest in de geschiedenisboekjes (die immers door de overwinnaars is geschreven) is dat niet Duitsland maar Rusland de grootste agressor was. Daar waar Duitsland tenminste nog een argument had om Tjechie en Polen aan te vallen (deze hadden immers Duits Grondgebied gekregen en de Duitse minderheden werden sterk onderdrukt), en vergeet ook niet dat een deel van Duitsland niet meer aan Duitsland vast zat (Pruisen) maar waar een Pools corridor doorheen liep, daar gingen de Russen wel tekeer. Rusland veroverde de Baltische staten, finland en was ook bezig Zweden te bombarderen. Er zijn historici die geloven dat het juist Stalin was die Polen wilde opdelen. Bovendien is later bevestigd dat Rusland, die op zoek was naar industrie, bezig was om een aanvalsleger te formeren, wellicht om Europa verder aan te vallen. Daarvoor is Hitler altijd bang geweest, lees zijn boek er maar op na.

  • Dit is zo revisionistisch en bezijden de feiten dat het niet eens de moeite meer waard is.

   • – In 1939 warden de Baltische staten veroverd door Rusland
    – Op 30 novermber 1939 viel Rusland Finland binnen, later werd Zweden gebombardeerd

    Rusland was bezig te imploderen, ze hadden te weinig industrieel kapitaal.
    Na de oorlog gaven generals toe dat Stalin bezig was zijn legers te mobiliseren. De Duitse inlichtingendiensten waren hiervan op de hoogte, zoals Hitler dat ook aangaf in zijn rede.
    http://www.volkskrant.nl/archief/hitler-was-stalin-net-voor~a402349/
    et is ongetwijfeld een van de meest schokkende nieuwe documenten die tot nu toe uit de Russische archieven te voorschijn zijn gekomen

    (..)
    ‘De Sovjet-leider gaat onverschrokken door: ‘De ervaring leert dat de dictatuur van de communistische partij in Europa in vredestijd nooit gevestigd zal worden. Dat lukt alleen als er een grote oorlog komt.’
    De gedachte dat de Sovjet-leider van zins was zijn halve bondgenoot onverhoeds aan te vallen (iets wat overigens al jaren wordt betoogd door de Russische ‘overloper’

    • Viktor Soevorov), is op het eerste gezicht volkomen ongeloofwaardig, zelfs absurd.
     (…)
     Om te beginnen is daar het verrassende maar onweerlegbare feit dat het Rode Leger in juni 1941 veel sterker was dan de Wehrmacht. Tegenover de 3700 tanks die aan Barbarossa deelnamen stonden, alleen al in de grensdistricten, veertienduizend Russische.
     Uit de oude memoires van hoge militairen, zoals de voormalige chef van de generale staf Zjoekov en volkscommissaris van Marine Koeznetsov, blijkt dat Stalin er vast van overtuigd was dat de Wehrmacht tot de aanval zou overgaan, zij het pas na de overwinning op Engeland.
     (…)
     Stalin dichtte Hitler meer gezond verstand toe dan waarover deze werkelijk beschikte, en daarom werd hij in juni 1941 inderdaad verrast. Het Rode Leger was wel sterk genoeg, maar niet in staat van paraatheid.
     (..)
     Onze vredespolitiek heeft inderdaad de vrede voor ons land gegarandeerd, maar nu ons leger gemoderniseerd is zullen we van de verdediging tot de aanval…

     • Waarom ging Duitsland “all the way” tot bijna Moskou? Beste verdediging is de aanval? Of was het een tweede absurde “Napoleon poging”. Vergeet niet dat Hitler bezig was een 1000 jarig Reich te organiseren. Wat betreft Finland: Ik weet niet zeker wat daar precies is gebeurd maar Finland was door de eeuwen heen deel van Rusland. Zweden en Rusland hebben door de eeuwen heen vele oorlogen gevoerd. Niets valt goed te praten. Ik haat oorlog. Maar ik hou wel van perspectief. En als ik beschouw hoe het westen zich heeft gedragen gedurende de 20e eeuw, dan ben ik nogal teleurgesteld.

 15. De 18 delige reportage “der letzte Mythos” van Victor Soevorov is echt een eye opener. Soeverov legt punt voor punt uit dat Stalin een aanvalsleger had opgebouwd, waardoor de verdediging een ramp werd.

  Lenin, en Stalin na hem, zei al dat “Een socialistische oorlog is altijd een rechtvaardige oorlog, ook als het een aanvals oorlog is”

  Stalin had er op gerekend dat de oorlog tussen Frankrijk en de Britse Expeditionairy Force tegen Hitler ongeveer een jaar zou duren en deze strijdende partijen volledig zou uitputten.
  Ondertussen gaf hij Zjoekov de opdracht om een aanvalsmacht op te bouwen en aan de grens te stationeren.
  Hitler was echter al in 40 dagen klaar met zijn Blitzkrieg.
  En viel meteen Rusland binnen. Dit zou hij nooit gedaan hebben als hij zich niet genoodzaakt voelde.

 16. @Cale
  Rusland werd aangevallen omdat Hitler er van overtuigd was dat anders STalin Europa zou aanvallen. De docuementen uit de archieven geven hem nu gelijk.
  Verder weten veel mensen niet dat de 2e WO in Polen is begonnen. Engeland had een geheim verdrag gesloten met Polen, als zij aangevallen warden zou dit tot een wereld oorlog leiden. Pas toen stootte Hitler door naar de andere bondgenoten van Engeland.

  Rusland had behoefte aan kapitaal in de vorm van fabrieken. De Geallieerden hebben Stalin van geld, en daarmee tanks en wapens voorzien om dat doel te bereiken, Stalin heeft een groot deel van Europa bezet gehouden en was daarmee de echte overwinnaar, want het doel Polen te bevrijden was niet berijkt .

  Interessant is dat Churchil na de oorlog zei:

  “WE Butchered the wrong pig”

  Hitler voerde een oorlog die hij zelf niet wilde. De actie van Hess was de laatste poging het tij te keren. Dat zullen we weten als de Engelse archieven open gaan, als ik dood ben.

 17. Roosevelt heeft Stalin militair geholpen met een enorm bedrag van 6 miljard USD Toen een enorm bedrag Grote groepen Amerikaanse communisten (Russische Joden) emigreerden naar het Arbeidersparadijs (De SU ) en bouwde daar de Ford fabrieken in Niziniy Novgorod “FordAVtoZavod” , welke nog steeds bestaat als GAZ AvtoZavod en tractoren fabrieken in Oekraïne enz Een stuk weggemoffelde geschiedenis e.e.a. in het autobiografische boek Coming out of the Ice van Victor Herman of Nederlandse uitgave Mijn vlucht uit Siberië
  Het macabere is dat velen Amerikaanse [ ook Europese ] communisten met door hen gebouwde Ford of Studebakers vrachtwagens door Stalin naar de GULAGS (werkslavenkampen) werden getransporteerd Over die GULAGS schrijft Anne Apfelbaum Dus niet over de “vernietiging” kampen van de Joodse revolutionairen

  • Interessant.

   In Russische archieven wordt ook melding gemaakt van Duitse kampen in Rusland met door Duitsers gedeporteerde Joden.

   Kruk’s entry from 16 April 1943 is of extreme interest:

   “I learn that for the past two weeks, two trains have been halted in Vilna, each with 25 cars of objects, apparently from the Dutch Jews. […]. Today a rumor is circulating that there are about 19,000 Dutch Jews in Vievis.”[130]

   Volgens nobelprijswinnaar zijn veel van deze Joden gedeporteerd naar de Gulag. Wat is hiervan waar?
   http://www.jewishhistory.org/jews-in-the-gulag-after-wwii/
   The Gulag Archipelago by Aleksandr Solzhenitsyn describes it. In Stalin’s eyes they were contaminated and had no place in Russian society. Imagine the hell these people experienced: they fought for Soviet Russia, were prisoners of the Nazis for a year to four years, and then they came back home only to be sent straight to the labor camps of frozen Siberia. Many Jews followed this path.

 18. Van jewishhistory.org: “Jews…were ideologically close to communism”.
  Dit is waarom de Verenigde Staten na de Russische revolutie een immigratiebeperking hadden ingesteld. Churchill bijvoorbeeld had het over het bolsjewisme [de Russisch revolutionairen] als “Jewish communism” (Illustrated Sunday Herald 08.02.1920). Ook Aleksandr Solzhenitsyn wees hier op: “You must understand. The leading Bolsheviks who took over Russia were not Russians. They hated Russians.” Dit blijft een beetje een historische “no-go” kwestie, hoewel men er juist in Israël soms geen doekjes om windt, zie bijvoorbeeld “Stalin’s Jews”: http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3342999,00.html

 19. Rusland? Je bedoelt de Unie van Sovjets SU

 20. Koffij : Helemaal mee eens en juist maar let op met de benoemingen van Rusland, de Russische Federatie en de Sovjet Unie Vergeet nooit dat er een coup d’etat werd gepleegd in Petersburg 1917 en de Russen de eerste waren die door de communisten werden afgeslacht, gedecimeerd.

 21. Eindelijk komt de imperialistische aap uit de EU mauw.
  Wat Napoelon en Hitler niet afzonderlijk lukte, proberen de tyrannen in Brussel nu met z’n allen, nu ja voornamelijk Frankrijk en Duitsland met hun continentale aspiraties.
  Deze avonturen hebben altijd tot vreselijke oorlogen geleid, en wij zouden ons als een op de wereld , niet slechts continentaal, gerichte mogendheid, zo snel mogelijk moeten losmaken van de revanchisten in Berlijn, Brussel en Parijs .
  Samen met de Britten ,Vlamingen en Scandinaviërs iets veel kleiners en op de hele wereld gerichte entiteit oprichten, bestaande uit nationale democratische staten met hun eigen soevereine rechten en eventueel een gezamenlijke munt, geen eenheidsmunt.
  De weg met ons elite in Den Haag vind dat wijzelf niet goedgenoeg zijn.
  Dump deze elite en bewijs het tegendeel.

 22. Dat Rusland binnen wereld verhoudingen geen sterk land meer is, daar ben ik het niet mee eens. Dat is nu juist de populaire kreet die Obama bezigde; Rusland is niet meer dan een regionale macht. En wat hebben de Amerikanen zich verslikt als je alleen al naar Syrie kijkt. Rusland heeft de VS daar gewoon voor schut en schaakmat gezet.
  Rusland is deel van de BRICS + veel andere landen. Wat vaak in het westen vergeten wordt is dat er meer landen op deze aardkloot bestaan dan slechts westerse landen. Rusland voert bijvb de handel met China en India op. Ipv het Amerikaans betalingsysteem SWIFT, lees betalingen in dollars, wordt de Chinese variant CIPS, met betalingen buiten de dollar om, gebruikt. Dit doet de Amerikanen werkelijk pijn. De dollar als internationaal betalingsmiddel staat hiermee flink onder druk. Dit spel tegen Washington kan alleen gespeeld worden door vergelijkbare wereld machten.

  • Dat is inderdaad de kern van de zaak, dat de Russen een eigen monetaire koers willen/wilden varen via de BRICS-landen. Dat haalt de dollar onderuit. De Amerikanen zetten iedereen schaakmat door Europa en Rusland tegen elkaar op te zetten. Daarmee zetten ze dan niet alleen de BRICS-spelers buitenspel, maar ook de EURO die de EU ook graag als wereldmunt had gezien. Dit hoge spel is blijkbaar veel te hoog gegrepen voor die salon-socialisten die de EU-burelen bemannen en zich braaf voor het karretje van de VS hebben laten spannen. Het probleem met wensdenkende socialisten is immers dat die minder geschikt zijn om resultaat te boeken in de ECHTE wereld met ECHTE mannen met tanks, bommenwerpers en inlichtingendiensten die zo nodig iemand om kunnen leggen of een oorlogje op touw kunnen zetten.

 23. Sint Nicolaas

  12 april 2016 op 15:22

  Laat de €U lekker balen. Het is de hoogste tijd dat deze moloch om zeep geholpen wordt. Alsof we niet zonder zouden kunnen. We hebben het gek genoeg altijd zonder gedaan totdat de EEG werd omgebouwd tot de huidige €U. Tijdens de EEG periode werd er ook gehandeld, geld overgemaakt, valuta’s omgerekend, gereisd ( met paspoort ! no problem. Had je tenmiste nog het gevoel dat je veiligheid serieus genomen werd ) geïnvesteerd en noem maar op. En toen kwam de €U en zijn we uiteindelijk beland waar we nu zijn. Een invasie van goudeisers uit alle hoeken van de wereld die we dankzij de gutmenschen zo nodig moeten opvangen, voeden, kleden en verzorgen tot aan het graf, terroristen her en der verspreid omdat ze zo prima hun gang kunnen gaan zonder grenscontroles, een gigantische financiële puinhoop dankzij de door onze strot geduwde €uro, volslagen onzinnige wetten en regelgeving vanuit Brussel en zo is de lijst nog veel en veel langer.

  • Sint Nicolaas

   12 april 2016 op 15:33

   Op onze kosten wordt er daar levensgevaarlijk spel gespeeld met Rusland met als inzet Oekraïne. De oorspronkelijke Europese landen worden volledig kapot gemaakt en onderworpen aan de Brusselse dictatuur. Verdeel en heers is het devies. Dan komt net het IMF nog een duit in het zakje doen. Want OH WEE, als Brexit een feit wordt, nou dan zijn de gevolgen niet te overzien ! Grote regionale en globale Schade. Het zou de handelsrelaties verstoren. Hoezo ? We handelen toch wel beste mensen. We handelen ook met Zwitserland en Noorwegen. Die zijn echt niet van de kaart en zijn geen €U lid ( twee nog wel nadenkende landen ) De groei wordt gelijk naar beneden bijgesteld van 2,2 naar 1,9%. Wauw ! Wat een ellende ! Allemaal bangmakerij van ouwe jongens krentebroodclubjes die bang zijn hun €U speeltje kwijt te raken. Stemmingmakerij van IMF want dat zijn de vriendjes van de €U. Ze zitten immers samen in de trojka die Griekenland zogenaamd moet gaan redden. Hahaha, how convenient !

   • De neoconservatieven willen Rusland uitkleden, en de EU springt meteen in de houding.

    Een Poolse minister gaf hieraan een omschrijving die ik hier niet zal herhalen maar wel de kern aangaf, namelijk dat EU de (afijn vul maar in) van Amerika is.

    Tot nu toe heeft Rusland een veel betere analyse gemaakt van hoe de problemen in het MO aan te pakken. Niet Rusland maar Amerika is de aggressor en de aanjager van de revolutie in de Oekraïne, zogenaamd volgens de NOS omdat de eerlijk gekozen president corrupt zou zijn, terwijl je ze nu niet meer hoort over de corrupte porochenko.

    Er wordt net gedaan alsof de Krim deel was van de Oekraïne. Formeel misschien wel maar in werkelijkheid heeft Chroetsjov in een dronken bui de Krim bij de Oekraïne gevoegd.

    Het is veel beter dat Oekraïne zelfstandig blijft, binnen de Rusche invloedsfeer.

    • Een bijzonder goed onderbouwt artikel van Daniel Friberg : George Soros: Enemy of Europe > ttps://www.righton.net/2016/04/11/george-soros-enemy-of-europe/ < Het gaat over ondersteuning van de rassenrellen in Ferguson, de valuta manipulatie Griekenland, Engeland, Zweden, zijn velen NGO's zijn acties tegen Trump geen verrassing dat Anne Applebaum in het NOS programma Een Vandaag uitgebreid haar haat tegen Trump mocht verkondigen Wie is zij dan wel? Zonder kritische vragen of achtergrond informatie (Onbegrijpelijk) Wie haalt haar binnen? Ook zijn programma Open Borders Zijn vrijwilligers die instructieboekjes aan vluchtelingen uitdeelden Zijn Multiculturalisme Zijn e-mail stroom naar Kiev zijn aandeel in de Maidan Georgië regime Change Saakashvilli en Joshua Livestro, Michiel van Hulten vol op zijn paylist en ga maar door Ook de Media NRC die hem massaal steunen Soros is in Rusland verboden, in het belang van Europa zouden wij dat zeker ook moeten doen