Is Mohammed VI wel goed bij zijn hoofd?

Door gastauteur Ali Lahrouchi

De Marokkaanse roofdierkoning Mohammed VI verbleef als gast in het Waldorf Astoria hotel op de Herengracht 548 in Amsterdam, van 25 tot 30 maart 2016. Zijn privébezoek veroorzaakte grote overlast in de buurt. Het is bijna twee weken geleden dat hij Amsterdam verliet en terug ging naar Marokko. Maar hij liet de bewoners, de gemeente en de politie achter met de problemen en klachten.

Het buurtplatform van 75 bewoners van de Herengracht en de Reguliersgracht, en de Partij van de Ouderen hebben burgemeester Van der Laan bevraagd over de overlast die het bezoek van de koning en zijn Marokkaanse aanhangers veroorzaakte. Ze beschreven hoe er herhaaldelijk tot midden in de nacht luid getoeterd werd op straat, hoe er continu muziek uit autoradio’s te horen was en hoe gevaarlijke verkeerssituaties ontstonden.

De Partij voor de Ouderen stelde dat de buurtbewoners zes dagen overlast hadden en hoe niemand in de stad ingelicht was gesteld over zijn komst. De gemeente en de politie wist van niks. Daarom was de politie ook boos op het Waldorf Astoria hotel. Ook de burgemeester zei donderdag in de gemeenteraad dat het bezoek iedereen had overvallen. “Er kwam veel meer over ons heen dan we dachten.” “Een privébezoek is dan niet echt een privébezoek meer”, aldus de burgemeester. ”Er kwamen zelfs mensen uit Frankrijk.” Van der Laan zei ook dat hij pas kort van tevoren op de hoogte werd gesteld over het bezoek door de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV). Het Waldorf Astoria Hotel kreeg het pas twee dagen van tevoren te horen.

Voor de deur van het hotel stonden dagenlang rijen mensen die zaken met de roofdierkoning wilden regelen, zoals het indienen van klachten via brieven. De koning verbleef zo’n zes dagen in de hoofdstad met een gevolg van vierhonderd familieleden, vrienden en personeelsleden, vijftig auto’s en dertien vrachtwagens. Omwonende Ruud van Marion beklaagt zich in een ingezonden brief aan Het Parool over het langdurig laden en lossen op de gracht: Zijn klacht staat als open brief in Het Parool onder de titel  ‘Koning op bezoek’:

Vanaf Goede Vrijdag tot woensdag  had het Waldorf Astoria als gast de Marokkaanse koning plus zijn uit ongeveer dertig personen bestanden gevolg. Voor het urenlange uitladen, urenlange inladen, vervolgens weer urenlange uitladen (maandagochtend besloot de koning langer te blijven) en uiteindelijk wederom urenlange inladen was een stoet van gemiddeld zes vrachtwagens afgehuurd. Het door het Waldorf Astoria Hotel voor laden en lossen gebruikte achterafstraatje werd zo maar liefst 36 uur geblokkeerd. De draaiende vrachtwagens en de schreeuwende Marokkaanse werkkrachten plus het hofpersoneel verstoorden tot diep in de twee nachten de rust. (-) Een geslaagde en succesvolle paasvakantie voor gast en hotel. Een in duigen gevallen paasvakantie voor de bewoners van de Keizersgracht.

Het Waldorf Astoria hotel had zelf in een brief aan omwonenden excuses voor de overlast aangeboden. Dat bevestigt een woordvoerder van het hotel Marieke Kolsters.  Zij zei dat het hotel een goede relatie met de buren nastreeft en dat het geen uitspraken doet over haar gasten. Mohammed VI koos er echter zelf voor om bijzonder zichtbaar te zijn. Op zijn Facebookpagina liet hij weten steeds weer in te checken bij het Waldorf. Zo riep hij zijn slaven via zijn consulaten en de ambassade op om aandacht aan hem te schenken. Het gevolg was dat Marokkanen uit verschillende Europese landen, als Frankrijk, Luxemburg, België en Nederland naar de Herengracht 548 toekwamen.

De koning lijkt niet helemaal goed bij zijn hoofd te zijn. Volgens de lokale zender AT5 was in het hotel ook een muur voor hem gesloopt, omdat hij ‘de ruimte nodig had.’

Hierbij vraag ik me als Nederlands burger af hoe het toch zit met de dubbele moraal van de Amsterdamse autoriteiten, die niet op tijd ingrijpen om zo een einde aan de overlast te maken. Het gepeupel verzamelde zich op straat zonder vergunning. De politie had moeten ingrijpen.

Mohammed VI denkt echt dat hij de commandant van de gelovigen is, de directe afstammelingen van de Arabische profeet Mohammed. Maar veel van zijn  Marokkaanse onderdanen zijn berbers die door deze Arabieren geïslamiseerd en gekolonialiseerd zijn. Iedere Marokkaan heeft wel iets pijnlijks meegemaakt met dit roofregime. Daarom zijn veel Marokkanen naar Nederland gevlucht, om uit deze toestand van criminaliteit, mishandeling, racisme, discriminatie, en onwaardigheid te ontkomen. En diezelfde Marokkanen lijken er nu ineens weer vrijwillig voor te kiezen om slaaf te worden van dezelfde koning. In plaats daarvan hadden ze moeten demonstreren tegen zijn aanwezigheid hier. De slaven van de koning hebben een ingewikkelde stoornis ontwikkeld met ernstige psychische en sociale gevolgen. Ze maken meestal een verwarde indruk. Ze zijn schizofreen vaak, en kunnen in een psychose raken. Dan verliezen ze ieder contact met de werkelijkheid.

 

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

8 Reacties

 1. g.h.m.leferink

  12 april 2016 op 17:48

  ‘Hierbij vraag ik me als Nederlands burger af hoe het toch zit met de dubbele moraal van de Amsterdamse autoriteiten,’
  Joost, wist je dan nog niet dat die DUBBELMORAAL gewoon bij die Stopera-bewoners is INGEBAKKEN? Dat was in de 60er jaren al zo! Een paling iin een emmer met snotter kan niet glibberiger zijn! Wat bij mij grote vreugde veroorzaakte toen ik in 1969 dat Gluipercity voorgoed vaarwel kon zeggen.
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 2. Opzouten. Allemaal.

 3. .
  Je ziet het pas als je het ziet !
  dat lukt steeds ONS GEZAG maar niet
  ’t misbruikt nóg dagelijks haar Macht
  en ‘t misleide Volk…het sluimert zacht,
  terwijl hij, die Recht en Rede zoekt
  in ’t Machts-archief wordt afgeboekt !
  .

 4. Ik zag een foto van die gezonnebrilde koning in zijn zwart leren jack. Dit soort kleding is geen duiding van goedheid of rechtvaardigheid. Symbolisch als de positie van een koning zou moeten zijn, de boodschap die deze man uitstraalde daar op de Herengracht leek me niet echt positief. De laatste alinea van het artikel is duidelijk. Er is iets mis met die Marokkanen. Seksueel gefrustreerde agressievelingen zijn bijna alle jonge mannen. En de ouderen doen er niets aan, want die zijn precies eender. Maar hoe ziek die Marokkanen ook zijn, de gang naar de sociale dienst is hun welbekend. Want volgens onze knuffelaars hebben ze daar recht op.

 5. Sint Nicolaas

  11 april 2016 op 10:32

  Vergeet niet te melden dat meneer de Koning ook nog een gift heeft gedaan van € 30.000 om de bouw van een nieuwe moskee in Amsterdam te helpen realiseren. Toe maar, nog een kontenkijkertempel er bij. Wellicht had het leuk geweest als hij de omwonenden “schadeloos” had gesteld naar aanleiding van zijn aanwezigheid en die van zijn “gevluchte” onderdanen ? Maar nee, dat zat er natuurlijk niet in. Zou graag zien dat Wim-Lex een reisje naar Rabat zou maken ( prive ) en daar een som geld zou achterlaten om een kerk te bouwen bijvoorbeeld. Maar nee, dat zal er wel niet inzitten. NL is zo onderdanig geworden. We laten ons volledig onderkakken door dit gespuis maar zeg er maar niks van want dan discrimineren we en het gespuis weet dat en maakt er dankbaar misbruik van. Hoe diep zijn we inmiddels gezonken dankzij de gutmensch en de (s)linkse kerk. Walchelijk ! Vrouw Sint heeft ook een keer de “gastvrijheid” van deze lieden mogen ondervinden.

  • Sint Nicolaas

   11 april 2016 op 10:34

   Die werd van de fiets getrokken door een meute bontkraagjes en ondergespuugd. Aangifte bij de politie werd niks want ze hadden geen tijd en ze zou het zelf uitgelokt hebben omdat ze een rok droeg op de fiets en geen broek ! Nou, dan weten we waar we staan nietwaar ?

   • Mijn broer zit bij de politie. Je schaamt je kapot. Wil er ook niks meer mee te maken hebben. Na een politieke omslag zou de hele politie doorgelicht moeten worden om de ‘partijleden’ en ‘positief gediscrimineerden’ eruit te filteren en op straat te smijten. Oh ja. en al die dikke donut-reedten eruit. Zoals het nu is, heb je er niet veel aan met de moeilijke tijden die komen gaan. Ja een beetje gewone mensen intimideren, dat kunnen ze nog.

 6. Rebelsmeisje

  12 april 2016 op 11:43

  Echt ik kook als ik deze dingen lees!! Word er bij mij in de kring ook zo moe van. Ze zeggen tegen mij dat het onzin is om je druk te maken je veranderd er toch niks aan. Met zo een houding niet nee. Of dat we barmhartig moeten zijn… Ik ben klaar met die Nederlandse barmhartigheid. Ik kots van die bontkraagjes