Knuffelaars voor de ‘vluchtelingen’, niet voor onze ouderen. Een dochter over haar zieke vader.

Door gastauteur Petra

Een wit bolletje met een plakje cervelaat en een grote kom vla. Dat was het avondeten in het tehuis van pa gisteren. Daar blijf je echt wel van op de been. Hij zat alleen, weer op die gang, zijn vriend lag iets verderop maar wat te dutten.

En dan zijn rapport, wat eindelijk is gekomen: meneer is erg verdrietig als zijn vrouw of kinderen komen. Nee, meneer toont zijn verdriet, dat is iets heel anders. Meneer gaat 1 keer per week buiten wandelen, als er een vrijwilliger is.

Maar dan gisteren uit eten… met een vluchtelingknuffelaar uit Nijmegen. Waar heel wat afgeknuffeld wordt, want er blijken er 2000 te zijn op 600 man. Het is allemaal heel schattig, jonge man uit Eritrea, wilde daar niet in het leger, want de diensttijd duurt er 20 jaar, en zij storten zich op hem om, ja wat eigenlijk te doen?

Na het hele verhaal te hebben aangehoord, met hoe aardig hij is en dat ze een leuke toneelstukje voor hem hebben opgevoerd wat het woord steun allemaal uitbeeldt ( hier zal ik niet cynisch over zijn;-)), hoe leuk hij eten voor ze heeft gekookt en hoe schattig het was dat hij ipv servetten een wc rol had, ben ik tot de conclusie gekomen dat degene die hier het meest aan hebben de knuffelaars zelf zijn.

Het ‘kijk mij eens open staan voor andere culturen en alles lief vinden’ spat er namelijk van af. Ze volgen zijn Facebook en bellen hem dan omdat hij een filmpje had geplaatst waarin hij iets deed wat ze niet begrepen, wat een of ander eindeloos gebed bleek te zijn, en zij er heel trots op dat ze dat nu begrijpen. Het lijkt bijna alsof ze een bijzondere diersoort aan het besluipen zijn, maar het nut? Ik weet het nog steeds niet….

En dan denk ik aan die talloze bejaarden, en de uitzendingen die er zijn geweest, rapporten die zijn gepubliceerd, dat ze moeten bewegen en goed eten, maar die gewoon zitten weg te kwijnen. Blijkbaar geven die niet zo’n goed gevoel, zijn die niet hip genoeg.

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

20 Reacties

 1. g.h.m.leferink

  11 april 2016 op 00:05

  Dat deel van de islamieten dat ons als Dhimmy’s beschouwt kan van mij vandaag nog oprotten. En liefst nog sneller dan in 1945 dat andere ‘Herrenvolk’ oprotte, richting Heimat. Lieden die denken meer te zijn dan anderen moet ik hier niet. Zoals ik ook dat deel van West Nederland dat zich verbeeldt dat het in het Oosten van dit land de beschaving komt brengen, van mij mag oprotten. Terug tot achter Amersfoort.
  Jaren geleden Paul van Vliet meegemaakt in het Rabotheater in Hengelo, Twente. Die zat tegen het eind van zijn voorstelling het Twentse publiek stiekem af te katten, d.m.v. een vergelijking met een ‘boerentrien’ uit Hoogeveen. Die mag van mij in zijn eigen ‘super-deel’ van Nederland blijven! Waar natuurlijk geldt “Bei uns ist alles besser”, iets wat we ook al hoorden tussen 1940 en 1945!
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 2. Je maakt een valse tegenstelling, Petra, door vluchtelingenvrijwilligers (knuffelaars) tegenover ontbrekende vrijwilligers voor ouderen te stellen. In het tijdelijke opvangkamp Heumensoord waren er inderdaad veel knuffelaars voor hun persoonlijk zelfstreling bezig met “die zielige” vluchtelingen/illegale migranten.
  De regering breekt inderdaad de voorzieningen voor oude en zieke mensen steeds meer af. Maar de vrijwilligers in de bejaardenvoorzieningen – daar neem ik mijn petje voor af!
  Wat betreft de vluchtelingen/illegale migranten is het toelaten levensgevaarlijk voor de toekomst van Nederland / Europa vanwege de islamisering en omvolking die staat te gebeuren. Maar als er bij mij in de buurt een permanent of semi-permanent azc komt, ga ik daar serieus vrijwilligerswerk doen om zoveel mogelijk het integreren in de Nederlandse cultuur te helpen. Ik wil de islamisering niet zomaar zijn gang laten gaan.

  • Beste Nelis, vrijwilligers werk doen om er zeker van te zijn dat integreren in NL een succes wordt? Er wordt al 40 jaar door moslims “geintegreerd” in Nederland en dat is voor het overgrote deel, lees 4e generatie, nog steeds niet gelukt. Ergo, het gaat gewoon niet. Maar ik wens je succes ! En ik hoop dat je meer dan 40 jaar tot je beschikking hebt. Maar nu even serieus. Een moslim WIL niet integreren. Dat mag en kan hij niet vanwege zijn geloof. Ga je eens wat verdiepen in de Islam, Nelis, voordat je je energie gaat verspillen en je eigen leven gaat verpesten.

 3. Sint Nicolaas

  11 april 2016 op 11:08

  Beste Nelis, u bevindt zich op een roze wolk. Neem van Sint aan dat dit getijsem zich never nooit aan onze maatschappij zal aanpassen. Zoals al vaker peplempt, de Muzelmens leeft in een eigen samenleving, parallel aan die van ons. die leven NAAST ons en niet MET ons. Ze hebben een vod, genaamd de Koran, dat ze volgen en daarin is geen plaats voor de ongelovige cq andersgelovige honden zoals wij, laat staan democratie, homo, vrouwenrechten en ga zo maar door. Vrijwilligerswerk kun je ook in een bejaardenhuis doen waarin inmiddels zoveel personeel is wegbezuinigd dat ze wel vrijwilligers MOETEN hebben om de mensen nog eens een praatje te laten maken of een kop koffie in te schenken. Tijd besteden aan je eigen medemens en niet aan al die parasieten die hier nog nooit ene moer aan de maatschappij hebben bijgedragen maar wel ondankbaar misbruik maken van alles wat ze voorgeschoteld krijgen en er vervolgens op schijten en zich van af te zettten. Dream on !

 4. de nieuwe realiteit .ouderen zijn alleen kostenpost.
  jonge gelukszoekers kunnen nog lekker werken en dus bijdragen aan ons bruto nationaal product

  • 90% van alle gelukszoekers zullen nooit iets bijdragen…..en dat onze ouderen ,zieken, armen , werkelozen allemaal kunnen barsten ( daar komt het op neer ) is in mijn beleving een hele grote schande….echt triest…
   ( bij mij in de stad is een voedselbank en ik heb er nog nooit een gelukszoeker gezien, nee die halen tassen vol boodschappen bij de A&H ….ik snap er niets van, met kerst zag ik een oude vrouw in de supermarkt ze had 1 pakje met koekjes….ik wilde haar wat geld toe stoppen voor iets extra’s en ze zei: nee bedankt het is goed zo…toen moest ik even een traantje wegpinken…)

 5. Ja je zal maar oud zijn in deze tijd en hoe zal het zijn over 20 a 30 jaar. Oud zijn is uit. Je telt niet mee en wordt overal buitengesloten. De mensen hebben geen geduld en respect meer voor ouderen en ze zien ze als een last in plaats van een verrijking vanwege hun levenservaring.
  Je ziet het overal, naar ouderen wordt er niet geluisterd daar is geen tijd voor. Ze worden onderste boven gelopen op straat aan de kant geduwd in het verkeer.
  En het toenemende gevaar van in elkaar geslagen te worden en om overvallen te worden door een stel licht getinte mannen of vrouwen zoals we kunnen zien bij opsporing verzocht. En de licht getinte zijn in aantallen aan het toenemen dus het gevaar voor de ouderen wordt ook steeds groter. En dit toenemende gevaar wordt omarmt en geknuffeld door de narcistische knuffelaars. Blijkbaar hebben de hersenen van deze mensen door de vaccinaties die ze als kind hebben gekregen zo’n opdonder gehad dat ze niet meer rationeel kunnen denken.

 6. Leo KarelJan

  10 april 2016 op 17:11

  Je kookt van woede als je die totaal imbeciele Gutmenschen bezig ziet met die zogenaamde “vluchtelingen”. De eigen ouderen en zieken kunnen in de stront zakken, maar zij gaan slijmen met dienstweigeraars uit een land waar we niets mee te maken hebben. Wat je dan bent? Totaal debiel, maar ook door en door verrot en slecht. Bij het criminele af… Gutmenschen: ik kots ervan. En ze leven gewoon onder ons, die misbaksels.

 7. In al het knuffelen zit een transactie verborgen. Dat maakt het niet vies of ongewenst. Maar veel knuffelaars willen het niet weten, willen niet nadenken over de precieze uitwisseling. Het is toch “gevoel”? Onuitgesproken, vaak onbesproken.

  Exotisme: het “andere” interessanter vinden dan het gewone. Dus als je het exotische kunt knuffelen wat net over de landgrenzen komt, dat is een ideale transactie! Een gevoelconsumeren, iets wat uit de consumptiemaatschappij komt maar vooral diegenen treft die vaak wat kritischer zijn over het materialisme en “minder willen consumeren” maar tegelijk de dieper liggende transacties uit het oog verliezen, die ze dan elders maar al te snel aangaan.

  De oudere uit het oog verliezen komt ook door het “wegdenken” van de oudere in een aan jeugd en nieuwigheid verslaafde samenleving. Maar dat is ONS probleem, niet die van de islam of het Midden-Oosten.

  • “Maar dat is ONS probleem, niet die van de islam of het Midden-Oosten.”
   .
   Met ONS bedoel je personen zoals JIJ die al decennia bezig zijn met het MO en de ongewenste islam naar NL te importeren, en iedereen die dat geen goed idee vond/vindt uitmaken voor racistische fascistische intolerante xenofoben of erger.
   .
   Nou, dat vind ik een knap zelfinzicht van je. Nu is het wachten op de rest van de verdwaalde schapen, misschien is er dan nog enige hoop voor de toekomst. Zo niet dan is NL verloren en kunnen we ons voorbereiden op de Middeleeuwen 2.0 dankzij al die miesmachers die hun leven geweid hebben aan het importeren van die ellende naar hier en iedereen die dat geen goed idee vond/vindt te demoniseren en te beschimpen als zijnde racistische fascistische intolerante xenofoben of erger.
   .
   Je hebt duidelijk een heldere ingeving gehad waardoor je eindelijk de schuld bij jezelf legt. Vind ik heel netjes van je @DirkM want dat is namelijk de waarheid. Mensen zoals JIJ, niet ONS.

 8. Knuffelaars voor de ‘vluchtelingen’,
  ‘Vluchtelingen’ voor de knuffelaars

 9. Het is een trieste werkelijkheid en een schande voor de “verzorgingstaat”. Knuffelaars bestaan al heel lang. In de jaren 80 kende ik een knuffelaar-mevrouw die in een knuffelaar-commitee zat dat gelukzoekers aan onderdak en subsidie hielp. Een familie uit Eritrea meen ik, heul zielig natuurlijk, kreeg een gemeubileerde door-zon-woning in een buurt waar veel gezinnen uit die gemeente zich geen woning konden veroorloven. Van alle gemakken voorzien, incl fietsen voor het migratie gezin. Papa gelukzoeker was naderhand heel boos omdat de fietsen tweedehands bleken te zijn. De knuffelaar-mevrouw had nog geprobeerd de boze papa uit Eritrea uit te leggen dat een tweedehands fiets in NL heel gebruikelijk is. Maar daar trapte de zwaar beledigde papa niet in. Mevrouw-knuffelaar begreep hem, vroeg zich af of ze nu racistisch bezig was geweest en ging naarstig op zoek naar een sponsor voor nieuwe fietsen. Waar gebeurd verhaal. Conclusie: Knuffelaars zijn egoistische waanzinnigen.

  • @Cale. In die tijd ging ik over van het vm. GAK naar een sociale dienst. Onderling was er nogal strijd. GAK was te fel en niet in voor extra’s. Ik ben er nooit aan gewend geraakt maar het is een prettig gevoel voor velen dat weggeven van andermans geld. Ik kan er dagen over praten. De Libanees die goedkoop en lekker vlees verkocht; ze voelden zich het hele jaar op vakantie die semi-intellectuelen want nu waren al die restaurantjes en winkeltjes ook in Nederland. De knuffelaars zijn helaas voornamelijk vrouwen want men tovert een kind met vliegjes o.i.d. en suc6 verzekerd. Die vrouwen hebben mannelijke groupies in ook de politiek en de cirkel is rond. Dit is hoe men elkaar indoctrineert.

 10. Jarenlang hoorden we de leugens dat er geen geld zou zijn . Op alles wat autochtonen betreft werd bezuinigd. De managementsalarissen en -lagen bleven maar toenemen. Personeel kon weg. En dan komen de handophouders en ineens is er overal geld voor. Het is schandalig dat dit Nederlandse kabinet (en de vorige ook want allemaal 1 pot nat) de mensen dit durven aan te doen. En dat met droge ogen. En dat avondeten is geen eten maar voer. Zal wel het goedkoopste van het goedkoopste zijn. En dan durven ze te stellen dat veel oudere mensen ondervoed zijn. Dit land is bestuurlijk zo ziek en corrupt dat er toch eens een eind aan komt. Niet goedschiks dan zeker wel kwaadschiks. Het volk is het zat. En die djimmies die achter de handophouders aangaan weten nog niet wat ze aanhalen. Maar daar komen ze nog wel echter. Achterlijk volk.

  • g.h.m.leferink

   10 april 2016 op 17:01

   ‘MareJane’, met je woorden ben ik het helemaal eens. Schandalig wat er aan puinzooi daar op het Binnenhof rondliep- of loopt. Als ik er een paar mag noemen:
   # Wijnand Duyvendak ‘De Inbreker’, nu gelukkig weg, ‘met bepaald geen blanco strafblad. Het moest wel een Groen SLinkse partij zijn die zo’n bajesklant op haar kandidatenlijst zette voor de Tweede Kamer…. En ook ‘De Ophitser’, die voor het bezoek van Paus Johannes Paulus II een beloning uitloofde om hem te VERMOORDEN!
   # Ella Vogelaar: Teveel geblunder om op te noemen. Zoals Dig Istha, die voor 1500 euro/werkdag ‘adviseerde’, de Vogelaarwijken, het totaal onvoldoende toezicht op de kosten van de verbouwing van de SS Rotterdam, waarvan de verbouwing geen 6 maar 200 miljoen kostte…. , enz.
   Kortom, dit land heeft een regering van grotendeels mediageile, liegende en bedriegende prutsers met als wapenspreuk:
   EIGEN VOLK LAATST!
   Goodgoan: Gait H.M. Leferink

   • Sint Nicolaas

    11 april 2016 op 10:51

    Inderdaad g.h.m.leferink ! Eigen volk laatst. Vader Sint is inmiddels 90 en mag van geluk spreken dat hij goed zit. Alleen jammer dat er naast het bejaardenhuis waar hij woont een moskee uit de grond werd gestampt en hij nu elke vrijdagmiddag de hordes kontenkijkers aan zich voorbij ziet trekken. Tante Sint woont ook nog op zichzelf maar daar is de gemeente al aan de deur geweest of ze niet kan verhuizen zodat haar kleine na-oorlogse eengezinswoning die ze huurt vrij komt. Ze hebben immers woningen nodig voor “gevluchte” gezinnen. Op de vraag waar ze dan heen zou moeten had de gemeente geen antwoord helaas. Voor de “vluchtelingen” wordt alles uit de kast gehaald en beide kregen te horen dat ze voortaan nog maar 2 uur per week hulp krijgen want het werd te duur. Hebben die mazzel dat de kinderen er zijn, niet vereenzamen en geholpen worden. Triest voor die ouderen die deze luxe niet hebben en het onderspit delven dankzij streepjesmedelandergeil Den Haag.

 11. Petra mijn moeder dementeert en zou in een beschermde omgeving moeten leven, maar helaas er is geen geld voor haar, ze levert de samenleving geen geld meer op, ze is trouwens 94.

 12. Hoi Petra,
  Ik geloof dat ik je een beetje begrijp. Het is heel triest ja.
  Het is wat je zegt. Onze overheid voert een: ‘weg met ons’ beleid, en de bevolking omarmt dit blijkbaar.
  Helaas is je vader daar ook de dupe van.
  Ik wens je wel nog goede tijden toe, samen met je vader.
  Groetjes aan je vader van Ad.