Komende ISIS aanslagen? Veiligheidsdiensten hebben geen idee waar en wanneer.

Door Joost Niemöller

Vorig jaar was de terroristische dreiging in Europa de grootste sinds de afgelopen tien jaar, zo werd vastgesteld. Een hoge Amerikaanse overheidsorganisatie publiceerde vandaag een rapport (PDF) over de terrorismedreiging in Europa, en daar was terecht veel media aandacht voor. Op nuchtere wijze worden daarin de gegevens in kaart gebracht die de huidige dreiging duiden. Meer dan duizend ISIS strijders uit met name vier EU landen, België, Frankrijk, Engeland en Duitsland, zijn weer teruggekeerd. Ze zullen hoogstwaarschijnlijk voor een goed deel  getraind en gemotiveerd zijn. Vorig jaar, zo vat het rapport samen was er om de twee maanden een aan ISIS gerelateerde aanslag. Er waren sinds het begin van 2014 op zijn minst 35 plannen voor ISIS aanslagen hier. Dat is een enorme, structurele,  toename.

Het grote gevaar zit in die hoeveelheid. Die maakt dat er voor de inlichtingendiensten een ‘zwart gat’ is, ontstaan, zo gaf de directeur van Europol onlangs toe. De ISIS strijders kunnen massaal de EU binnenkomen, vermomd als ‘vluchtelingen.’ En hoewel dit ook door overheidsvertegenwoordigers gewoon openlijk wordt vastgesteld, verandert er niets aan het open grenzen beleid van de EU landen. Zo valt dit in het genoemde rapport van het Homeland Security Committee te lezen:

ISIS terror operatives have exploited the largest flow of refugees and migrants since World War II to infiltrate Europe undetected. EU member states reported nearly 2 million instances of illegal border crossings involving around 1 million people last year.  Two of the ISIS-linked operatives behind the November 2015 Paris attack snuck into Europe by posing as Syrian refugees. At least one of the March 2016 Brussels attackers reportedly posed as a Syrian refugee in Greece. The head of Germany’s domestic intelligence agency warned this year “we have repeatedly seen that terrorists…have slipped in camouflaged or disguised as refugees. This is a fact that the security agencies are facing.”

Ook veiligheidsdeskundigen geven openlijk toe dat de door Merkel veroorzaakte golf van illegale immigranten een niet meer te beheersen veiligheidssituatie heeft veroorzaakt. We lezen in het rapport van het Homeland Security Committee dat  terroristen vrijelijk opereren vanuit zeker negen EU landen (waaronder Nederland) en die kunnen zich dankzij de open grenzen binnen het EU gebied ongezien bewegen, onzichtbaar voor de veiligheidsdiensten:

The operatives behind the Paris and Brussels attack plots reportedly operated across at least nine EU countries – France, Belgium, Germany, the U.K., Greece, Austria, Italy, the Netherlands, and Hungary.9 A Belgian counterterrorism official warned only days before the March 22 attacks in Brussels, “…we don’t have the infrastructure to properly investigate or monitor hundreds of individuals suspected of terror links, as well as pursue the hundreds of open files and investigations we have…It’s literally an impossible situation and, honestly, it’s very grave.”

Ondertussen wordt de grenscontrole door de regeringen in de EU nog steeds niet serieus ter hand genomen, onder het mom dat gecontroleerde grenzen onze economieën veel geld zouden kosten. De belangen van de grote internationale bedrijven gaan ook hier voor de regeringen weer boven die van de veiligheid van de burgers.

Daarbij komt dat ook binnen de EU toekomstige aanslagplegers worden opgeleid. Honderden, als we de Duitse veiligheidsdiensten mogen geloven.

Ondertussen moeten diezelfde veiligheidsdiensten extreem op scherp staan. Dat bleek wel eergisteren  uit de overspannen reactie bij Schiphol en Leiden CS nadat een dronken Poolse dakloze raar reageerde op de politie. Half Schiphol lag een avond plat.

Het kan niet anders, of de veiligheidsdiensten zijn ieder overzicht kwijt, en verwachten elk moment opnieuw een grote ISIS gerelateerde aanslag. Maar waar, wanneer, hoe ernstig? Ze weten het gewoon niet.

En dat is het zorgwekkende.

 

 

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

25 Reacties

 1. @ Delecluze: Juist ja. Deels heeft u gelijk. Maar, niet helemaal. Hij gaf als motief dat hij in Fortuyn een groeiend gevaar voor de samenleving zag, met name voor kwetsbare groepen zoals asielzoekers, moslims en mensen met een WAO-uitkering,
  Dus alle kwetsbare groepen onder andere dus de moslims.

  Mijn punt is , dat Volkert van de Graaf geen moslim is. De moord niet heeft gepleegd uit naam van de islam.

  • @Sarite.
   Naar mijn weten heeft Folkert nooit zijn motief helder kenbaar gemaakt, dat is juist het bizarre.

 2. Probleem blijft dat zolang het verband tussen islam en terreur, regressief gedrag en intolerantie wordt ontkend, de islam nooit een “hervorming” zal kunnen doormaken. Dat is niet prima in landen en culturen waar het een nieuwkomer en buitenbeentje is. Daarom lijkt mij die islam zelf wel een probleem, maar in het westen een secundair probleem. Primair probleem voor de westerse beschaving is- en blijft de subversie door eigen politici en activisten. Daar ligt de oorzaak. Zij hebben de islam geimporteerd, de moslims ervan weerhouden te integreren, en de rekkelijken ontmoedigd. Zij hebben de islam gebruikt om de eigen samenlevingen te ontwrichten, en gebruiken het als wapen in hun eigen politieke- en geopolitieke spelletjes. Zij zijn degenen die radicalen en “boefjes” (die veelal radicalen worden) niet uitzetten, maar op straat houden en nieuwe radicalen en boefjes massaal binnenhalen.

 3. _Mediaevist_

  15 april 2016 op 19:17

  Orbán komt met een voorstel voor een Schengen 2.0 dat vast realistisch zal zijn en kan werken. Kan nu alvast voorspellen dat Merkel en haar paladijnen dit hooghartig van tafel zullen willen vegen. http://dailynewshungary.com/orban-proposes-package-to-protect-eu-borders/

  • Orban en de Visegrádgroep (minus navo-groupie Polen) zijn misschien de laatste strohalmen die de EU burgers nog hebben. De regeringen van de West-Europese lidstaten hebben zich tegen de burgers gekeerd en daar valt niets goeds meer van te verwachten.

 4. In Nederland doet de regering Rutte –evenals bijna alle oppositiepartijen- nog steeds alsof er niets aan de hand is, maar de Europese migrantencrisis begint almaar verder uit de hand te lopen. Omdat Italië deze maanden overspoeld wordt met honderdduizenden, mogelijk zelfs miljoenen migranten uit Noord Afrika, sturen de Zwitsers tanks naar de grens met hun zuiderburen. Oostenrijk overweegt serieus om de bekende Brennerpas volledig af te sluiten, en heeft de eerste acties daartoe ondernomen. Polen blijft ondertussen het Brusselse quotumplan weigeren, en zegt de eigen bevolking te zullen beschermen door pertinent geen moslimmigranten op te nemen.

  Nederland en Duitsland…? die zijn zich aan het abschaffen….

 5. De Oostenrijkers lijken echter niet van plan om nog verder mee te werken aan het suïcidale immigratiebeleid van de Duitse bondskanselier Angela Merkel en van Brussel. Dat Duitse media zoals het linkse Zeit koppen zoals ‘Europa wordt op de Brenner begraven’ schrijven, zal het Alpenland duidelijk een worst zijn. Maar liefst 87% van de Zeit lezers gaf in een peiling aan dat het EU migrantenbeleid is mislukt.

  Dat de Duitsers nu wat minder moslims binnenkrijgen is enkel te danken aan de Visegrad landen –Polen, Tsjechië, Slowakije en Hongarije-, omdat die hun grenzen hebben afgesloten, en de migrantenstroom uit het Midden Oosten nu in Griekenland stokt.

 6. Ondanks de massale weerstand houdt Angela Merkel vast aan haar open-grenzen welkoms beleid, en heeft ze met de steun van Nederland de Europese belangen compleet verkwanseld met haar diepe knieval voor de Turkse despoot Erdogan. Vandaag liet Merkel opnieuw duidelijk weten dat Erdogan wat haar betreft de echte baas in de EU is, en gaf ze het groene licht voor de vervolging van de Duitse komiek Jan Böhmermann, die afgelopen week Erdogan in een gedicht beledigde.

  Waarmee de laatste resten vrijheid van meningsuiting in Europa stukje bij beetje worden opgeofferd op het altaar van de islam en de door Brussel en Berlijn gewilde islamisering van Europa. Om deze door de elite( achterlijken ) geplande ondergang van onze landen niet in de weg te staan, gaat de Duitse regering de beperkte grenscontroles met Oostenrijk zelfs weer helemaal opheffen – zodat de ruim 1 miljoen migranten uit Libië vrij baan krijgen om door te reizen naar Duitsland en Nederland.

  Welterusten Rutte en Merkel…

 7. Mocht er hier in Nederland ooit een aanslag plaatsvinden…door iemand die in 2015 /2016 hier na toe is gekomen…acht ik het als mijn plicht om de verantwoordelijken
  ( in de regering ) aan te klagen …….onder andere wegens nalatigheid….

  • _Mediaevist_

   15 april 2016 op 14:04

   Nou – daar zal lekker veel mee gedaan worden door D66 rechters namelijk helemaal niks. Maar men moet niet vreemd opkijken als er een nieuwe Bart van U opstaat.

 8. _Mediaevist_

  15 april 2016 op 11:24

  De Westeuropese regeringen en de zetbazen van de EU hanteren als beleid om af en toe een aanslag te laten plaatsvinden. Er is nog nooit een POLICOR-politicus afgemaakt – toeval? Dat is onwaarschijnlijk.
  Het is allemaal voorspelbaar, op machinale wijze zal het programma weer worden uitgerold.:
  Aanslag met bommen/AK-47’s-Kaarsje-Bloemetjes-Imagine zingen-“Rechts” demoniseren-beetje extra EU-politiestaat inrichten // de carrousel draait weer een rondje. Dit circus treedt in heel West-Europa op, met dank aan onze totaal corrupte “leiders”.

 9. Bijna alle ellende op deze wereld is ontstaan door de inmenging van de VS en de poppenkast van de EU samen met onze politici zonder ruggengraat…die er gewoon in mee gaan cq niets van zeggen….behalve ja en amen….
  Maar dat ja en amen zal ook gaan verdwijnen als het zo door gaat….en wat krijgen wij dan ? inshallah ? wil ik dat ? nee ….nu niet en nooit niet..

 10. De door Duitsland en Nederland beklonken vluchtelingendeal met Turkije is volgens Front National leider Marine Le Pen ‘hoogverraad aan het volk’, omdat uit alle onderzoeken blijkt dat een grote meerderheid van de Europeanen geen nieuwe moslimmigranten wil, en zeker niet de vele miljoenen die de EU in de komende jaren verplicht naar onze landen wil halen. Bovendien ‘hoort Turkije noch historisch, noch cultureel of geografisch bij Europa, en heeft het daarom niets te zoeken in de EU.’

  Gisteren op de Belgische televisie: In het boek de weg van de moslim staat o.a bewapen jezelf en niet alleen om jezelf te verdedigen , gooi homo’s van een hoog gebouw en stenig hen, sluit geen vriendschappen met ongelovigen en ga zo maar door……in mijn beleving zullen deze mensen zich never nooit niet integreren ….
  En een land zonder echte grenzen ( controles ) is geen land maar dat is zoals altijd mijn persoonlijke mening…

 11. Omdat iedere politicus die een beetje kattenkwaad heeft uitgehaald, of een café ruzie heeft veroorzaakt of uitvaart tegen de buurvrouw vanwege haar plassende honden of een enkele keer zijn belastingaangiften niet helemaal goed heeft ingevuld ,en ga zo maar door, compleet wordt afgebrand door de media, houd je alleen nog politici over die poepfijn zijn, gehoorzaam tot op het bot en zonder risico’s te nemen.
  Zo een Mark Rutte viel als leerling al niet op, en nu heeft hij zich voorgenomen de mensen in Brussel niet tegen het hoofd te stoten. Dus hij tekent en tekent en tekent en bij elke stap die hij zet vraagt hij aan Juncker en Merkel of het goed is. Althans, dat is mijn analyse.
  Merkel heeft een plaat voor haar hoofd en lijkt op Rutte, in de zin dat ze danst naar het pijpen van Obama.
  En de kiezer? De meeste geloven de MSM, dus leven in een andere werkelijkheid, een werkelijkheid die spoedig ten einde loopt.

 12. Dit is niet ‘dweilen met de kraan open’, dit is: ‘Hé jongens, gaan jullie dweilen? Vergeet niet eerst de kraan open te zetten!’

 13. g.h.m.leferink

  14 april 2016 op 22:30

  “…… uit de overspannen reactie bij Schiphol en Leiden CS nadat een dronken Poolse dakloze raar reageerde op de politie.”
  Dat de marechaussee alert reageerde is niet meer dan normaal. Dat hoort bij hun beroep! Maar OVERSPANNEN? Ammenooitnie! Dat overspannen reageren deden de sensatiegeile MSM! Dat NOSsjenaal besteedde er uitgebreid aandacht aan. Waarom? Dat is heel simpel te verklaren: Het was VLAK BIJ DRUGSDORP AAN DE AMSTEL! Dáárom! Want wat dáár gebeurt is PER DEFINITIE WERELDNIEUWS…
  Zoals datzelfde sjenaal wèl, een aantal jaren terug, een onderwerp had van een busje dat BIJNA DE GRACHT IN REED! En datzelfde sjenaal het nieuws over de vuurwerkramp in Enschedé eerst helemaal niet wilde hebben. Pas nadat het uitgebreid in de Tagesschau was geweest werden de Hilvogluipers wakker, en vroegen ze er RTV Oost erom. Waarna die terugmepte met: “Eerst wilden jullie het niet. Nou krijg je het niet meer!”
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 14. Heil Merkel! Sieg Heil, Heil Heil!
  Kein Volk, Ein Führer!
  Het is absoluut verbluffend hoe zo’n aseksuele Duitse (droge) kut met oren toch weer een nieuwe Führer is geworden die Duitsland en Europa willens en wetens in chaos stort. Iets klopt er niet met de hoeveelheid macht in die handen en de klaarblijkelijke afwezigheid van democratische / constitutionele mechanismen om misbruik daarvan op deze schaal te ondervangen. Zeker wanneer er sprake lijkt te zijn van aperte uitingen van psychische stoornissen bij de betreffende machthebber. De hoeveelheid incidenten per uur in Duitsland is een ernstige schending van de mensenrechten van het Duitse volk.

 15. @Cale: Ik begrijp werkelijk niets van deze zelfdestructie.= We moeten het eens niet in Europa zoeken maar westwaarts. We hebben ons sinds de 40-er jaren laten sturen door de VS/Navo. Er is altijd een andere (3e) weg. Maar die moet je wel op durven gaan. Zoals het nu zich voortzet wordt Europa het slagveld. Zonder echt sterke man/vrouw is Europa ten dode opgeschreven. Het ontbreekt aan lef en het volk/de volkeren mogen hun onderbuikgevoel niet gebruiken. Slechts als de EU implodeert bestaat de kans op sterke natiestaten die hun eigen bevolking binnen zekere regels kunnen beveiligen. F.ck the EU om F.cktoria N. te herhalen.

  • Helemaal mee eens. Amerika wil een verzwakt Europa in conflict met Rusland.
   Brussel, Merkel en Rutte werken hier aan mee. En een groot deel van de bevolking blijft moslims knuffelen. Het is hopeloos.

 16. Ik wil hier nog even een interview aan toevoegen met het motto; “wegkijken is heel gevaarlijk”, zeer de moeite waard:
  https://www.youtube.com/watch?v=UoyafEdm9Rs

 17. Dat die veiligheidsdiensten het niet meer weten is wel duidelijk. Het probleem is te veel moslims in Europa maar dit wordt gewoon niet aangepakt. Iedere keer weer en waar dan ook krijg je een oeverloos gezwam over oorzaak en gevolg. Iedere keer weer de discussies. Iedere keer weer het beter weten. Nog steeds de grenzen open. Nog steeds zingen we “welkom”. We argumenteren onszelf ten gronde. Het is nu gewoon wachten op de grote knal. En die gaat komen in NL. Helaas. Maak de text alvast maar klaar op je spandoek: “Je suis Amsterdam”. Of iets dergelijks. En prepareer de kaarsjes en zakdoekjes voor de tranen. We hebben niets willen leren van de moord op Fortuyn en van Gogh. We blijven gehoorzaam het gehuichel over MH17 accepteren: 298 doden, weet je nog? Ik begrijp werkelijk niets van deze zelfdestructie.

 18. Beste Cale,

  De moordenaar van Fortuyn had niets maar ook niets met de islam te maken , en werd gepleegd door een niet moslim Volkert van der Graaf, We bij de feiten blijven Cale.

  Isis heeft zowiezo niets met de islam te maken. Men misbruikt hierbij de religie.
  Het is niet voor niets dat er ook in islamitische landen hard wordt opgetreden tegen deze bende.

  • Van der Graaf gaf met name als motief dat hij in Fortuyn (met zijn kritiek op de islam) een groeiend gevaar zag voor moslims. Na de moord op Van Gogh bezocht de koningin een moskee, en gedroeg de moordenaar Bouyeri zich in zijn verdediging soms “als een schriftgeleerde”. Dan kan men kwalijk zeggen dat het niks met de islam van doen heeft. Isis vervolgens misbruikt die religie niet, maar gebruikt het, zowel in motief als inspiratie, en onderscheidt zich daarin niet van diens medesponsor en hoeder van de islamitische heiligdommen, Saoedi-Arabië. In die heiligdommen overigens heerst apartheid, gebaseerd op de koran (9:28). Dat ziet de moslimgemeenschap niet als “misbruik van de religie”. Zolang men het verband en het probleem ontkent, komt er geen broodnodige hervorming (zoals Abdel Fattah Al-Sisi bepleit). Dit neemt niet weg dat de Washingtonse neocons moeten stoppen met de islam in te zetten voor eigen geopolitiek gewin.

 19. Wanneer komt de aanslag,waarop de Rutte-Merkel-Hollande lafaards niet meer kunnen zeggen : ‘je kunt niet iedereen over 1 kam scheren, dit is niet des islams, we moeten nu meer dan ooit één zijn’. Een aanslag ,waarna de wateroils koning niet meer een de bevolking beledigend en uitdagend bezoekje brengt aan een allochwijk of liever moskee,want daar gaan ze het liefst heen. Een aanslag die het verblinde kiezersvolk van CDA,CU,SGP en VVD wakker maakt en de PVV mee omarmt om een oplossing te zoeken. Die oplossing is: gedwongen remigratie, onder controle stellen van de islam, terug naar EEG en berechting van de bestuurlijke veroorzakers en ideologen van onze mars naar de culturele en economische ondergang. Waar blijft die aanslag,het liefst samenvallend met een overwinning van Trump en een daaraan voorafgegane Brexit, gevolgd door later een presidentschap van Marine Le Pen in La France.