Verplichte dubbele nationaliteit kan Ebru Umar nu de das om doen

Door Joost Niemöller

Ebru Umar heeft net als alle andere Turken in Nederland een dubbele nationaliteit. De Nederlandse regering weigert de krankzinnige regeling met de dubbele nationaliteiten op te heffen. Dat kan namelijk heel simpel: zet de regeringen van Turkije en Marokko onder druk. Bijvoorbeeld door sancties. Bijvoorbeeld door een veto uit te spreken over een Turks EU lidmaatschap. Bijvoorbeeld door nooit toe te staan dat Turken visumvrij de EU binnen komen. En: door in Nederland een regeling te maken die dubbele nationaliteit verbiedt. Dat is al verboden voor bijvoorbeeld Duitsers, Fransen of Amerikanen, maar het moet dus ook verboden zijn voor Turken en Marokkanen. Turken en Marokkanen moeten dus kiezen of ze Turks willen zijn of Nederlands. Kiezen ze voor de Turkse nationaliteit, dan mogen ze hier alleen als toerist verblijven. Tijdelijk dus. Hebben ze een Turkse nationaliteit, dan mogen ze niet op een Nederlandse partij stemmen. Krijgen ze geen Nederlandse uitkering. Enzovoort.

De Turkse (en de Marokkaanse) autoriteiten willen emigranten ten alle tijden als hun onderdanen blijven beschouwen. Een Turk in Nederland moet daarom in Turkse dienstplicht de Koerden bestrijden. Iets wat wij hier allemaal maar toestaan. Voor de Turkse overheid is een Turkse nationaliteit niet zomaar een papiertje. Het is  verplichte loyaliteit. En het verplicht de ‘eeuwige Turk’ zich ook te onderwerpen aan de dictatuur in dat land. Dat betekent: Geen kritiek uitoefenen op Erdogan. En als je, als kritische Turk in Turkije een kritische Tweet over Erdogan stuurt, dan speelt je Turkse nationaliteit je dus parten, want Erdogan heerst waar Erdogan heerst.

Ebru Umar heeft een Nederlandse en een Turkse nationaliteit. Ze hecht niet aan die Turkse nationaliteit, heeft ze al laten blijken in haar column in Libelle. Ze schrijft daarin:

Ik ben eigenlijk al die discussies zat. Ik ben een Nederlander, geen Hollander en heb recht op een Turks paspoort. Heb ik met een verlopen Turks paspoort de Turkse nationaliteit? Wat is het verschil tussen paspoort en nationaliteit? Ik weet het echt niet, ik ben gewoon een Nederlander. Elke keer als ik naar Turkije ga, zwaai ik met mijn Nederlandse pas, betaal ik keurig tien eurootjes voor een visum (ik zie dat maar als ontwikkelingshulp) en ga het land van mijn ouders in als Nederlander. Vervolgens spreek ik gebrekkig Turks en ziet elke Turk me voor een buitenlander aan. Precies zoals het hoort.

Ja, ze heeft het recht op een Turks paspoort. Maar ze heeft van Erdogan de plicht op een Turkse nationaliteit. En de Nederlandse regering wil haar, ondanks haar Nederlandse nationaliteit, niet bevrijden van die plicht om Turks te moeten zijn, ook al voelt ze zich Nederlands. Dat is omdat de Nederlandse regering zich onderhorig voelt aan Erdogan en niet aan de Nederlandse Turken.

Dat is het probleem. Daarom kan Erdogan vrije Nederlanders met een Turkse nationaliteit vast  laten zetten om hun mening. Ebru zit niet alleen vast in een stinkende Turkse cel. Ze zit ook vast in de stinkende lafheid van premier Rutte.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

65 Reacties

 1. .
  Toch alarmerend hoeveel “geïntegreerde” Turken
  juist van ÉCHT vrije meningsuiting niets begrijpen
  veel liever dansen naar dictatoriale pijpen
  vrije geesten vervloeken en uitmaken voor schurken !
  .
  Toch onvoorstelbaar dat het maar “moet kunnen”
  die andersdenkenden om ’n standpunt te schofferen
  waar onze samenleving iedereen dagelijks kan leren
  elkaar JUIST dit bevochten Recht te gunnen !
  .
  Toch knap benauwend, dat ’t maar voort blijft duren
  dat Ons GEZAG juist vaak als splijtzwam functioneert
  vaak Haar onmacht om te binden demonstreert,
  door als Machts- en Kennisdrager misleidend bij te sturen !
  .
  Jasterke
  .

 2. extreem slinks is zelfs zo dom om een t-shirt aan te doen met ik ben een Marokkaan,
  sorry maar hoe achterlijk ben je dan ?
  Volgens mij wordt het dan wel tijd voor een medisch onderzoek…of beter nog gewoon vertrekken ….
  https://denhaag.groenlinks.nl/nieuws/je-kunt-communist-%C3%A9n-marokkaan-zijn-verslag-van-de-actie-ik-ben-een-marokkaan
  Niks geen moslimschool niks geen moskee …..

  • @Cliff
   Masochisme, ze kunnen niet existeren zonder de zweep of knoet. Best bizar…. Hoewel, hoe langer ik denk over het jaren zestig/zeventig fenomeen (waarin in alles koppelde waar maar kon, Lees mariniers, studeren(zat toch op het hoofdkwartier), vechten…. Het is zo bizar! Opoe (RIP) zorgde voor dat jongetje dat nu als ir zijnde Tesla opvrolijkt.
   Geen kansen? Je hebt hier alle kansen, maar ga niet lopen janken!

 3. @ heikneuter
  ze zijn ook boos omdat de pvda,gl en d66 hun het gevoel gaf dat ze prima bezig waren met hun moskee,satellietschotel,islamitische school en noem maar op.
  de linksen hielden zich nooit bezig met integratie, alleen met stemmen binnen halen.
  alles moet kunnen en vooral niet optreden en zie wat voor een zootje het nu is.
  moslims zelf zijn meestal lui,arrogant (ze noemen het zelf trots) en niet al te slim.
  de niet zo gelovige moslim is dat allemaal niet, maar buigt voor de agressie van de fanaten.

 4. en nog een punt: ik snap wel dat die Nederturken geïrriteerd zijn. Al 30-40 jaar hier en nog steeds zien die Nederlanders je als de een of andere achtergebleven idioot uit verweggistan. Wie herinnert zich nog de moppen over in vuilnisbakken winkelende Turken? Ik begrijp die mensen niet: je 30 jaar met de nek laten aankijken door die kaaskoppen voor een paar rotcenten of een uitkering. Zo hoog zijn die nu ook weer niet. Dan heb je toch je trots?? Duidelijk niet dus. Kunnen ze zo hard Erdogan nablaten wat ze willen, dat maakt het alleen maar nog pathetischer. Is that all you’ve got? Wees er maar blij mee dan. Rot lekker op naar die islamitische heilstaat in wording. Who the fuck needs you? Behalve de PVDA.

 5. Ik voel me ook beledigd: dat er zoveel van dat kutvolk hier is en zich gedraagt zoals ze doen. Ik voel me ook beledigd door het feit dat je door iedereen die feitelijk in zijn broek schijt voor dat kutvolk, voor rotte vis wordt uitgemaakt, als je er iets van zegt. IK voel me ook beledigd dat de politie – die mede van mijn belastingcenten wordt betaald – klaar zit met vooringevulde aangiftes om dat kutvolk nog wat verder van dienst te zijn met hun irritante gedram. Iemand beledigen moet kunnen. Misschien dat je dan wel vroeger of later een vuist tegen je bakkes krijgt. Daar werken we met z’n allen naartoe, ooit is het geduld op of hebben we geen keus meer. Moesten we eigenlijk niet willen met z’n allen. Maar ja, geen ruggengraat he. Slappe hap geworden, die Nederlanders.

 6. Nog even, dan stop ik:
  Het begrip ‘belediging’ beschouw ik als een juridisch moeras. Het is te subjectief voor een rechtsgrond. Wat de een beledigend vindt, daar kan een nader om lachen.
  In islamitische landen is het preken van een ander geloof al ‘beledigend’ voor de islam. Is het leveren van kritiek op de islam ook ‘een belediging’ voor de islam. Het geven van kritiek op het Turkse beleid, kan worden opgevat als ‘belediging’ van het Turkse volk.
  In feite kan het begrip zo worden opgerekt, dat elke kritiek als “belediging” wordt opgevat; want de persoon voelt zich ‘beledigd’ en zou dan juridisch in zijn recht staan. Arrestatie vanwege een vaag en subjectief bezwaar als ‘belediging’, het moet niet kunnen. Juridische willekeur, dat moet niet.

 7. Intussen heeft Erdogan dit tumult tegen hem, helemaal aan zichzelf te danken.
  Hij bemoeit zich met uitingen, gedaan in landen met het beginsel vrijheid in hun grondwet. Geen kalifaten (nog).
  Tevens zien we hoe deze heerser meer minaretten in Europa wil zien en zijn beleid daarop baseert. Dat willen wij dus niet.

  • Sint Nicolaas

   26 april 2016 op 12:46

   Wat Sultan Erdogan niet vermeldt is dat hij in een megalomaan paleis in Ankara zetelt wat illegaal uit de grond is gestampt. De rechter in Turkije heeft de bouw er van illegaal verklaard maar daar stoorde onze vriend zich niet aan en nam gewoon zijn intrek in s’werelds grootste paleis. “Op 26 mei 2015 oordeelde de hoogste bestuursrechter in Turkije ( wat dat ook moge voorstellen ) dat de bouwvergunning voor het complex niet rechtsgeldig is”. Maar daar heeft dus onze Recep schijt aan. Ik ben de baas en wie doet me wat ? Dictator en potentaat die zijn islamitische klauw steeds verder in €uropa uitstrekt. Merkel kroop gelijk in de hoek. Ja Recep, ok Recep, Böhmermann zat fout, vervolg hem maar hoor. Rutte, ach die vind zaken slechts vreemd. Nee, die zal zeker niet zeggen dat Recepje kan opsodemieteren en knikkert niet de Turkse Ambassadeur het land uit, ook niet na de arrestatie van Ebru. Nee hoor, eerst effe aankijken. Sukkel.

   • @ Sint,

    klopt helemaal Sint…en:
    Erdogan doet in Turkije precies hetzelfde wat Adolf Hitler deed in Duitsland (met onaf latende hulp van alle landverraders ) . Hij zorgt ogenschijnlijk voor de Turken, creëert welvaart en gebruikt hun emoties om zijn agenda te bevorderen. Erdogan lijkt wel een kopie van Hitler: hij verenigt de Turken, er is weer nationale trots en hij wordt, net zoals zijn evenbeeld Hitler, door een groot deel van de bevolking op handen gedragen. Ondanks alle kritiek vanuit het buitenland blijft hij in eigen land ongemeen populair. Maar, ook ver daarbuiten zijn de Turken trots als een pauw op hun sterke leider.Volgens een voormalig klasgenoot van Erdogan, liep deze altijd rond met een kopie van Hitlers boek Mein Kampf.
    Dat paleis heeft ongeveer 750 miljoen dollar gekost…met wat heeft die boef dat betaald ?
    http://therightscoop.com/amazing-erdogan-just-compared-his-coming-caliphate-rule-to-hitlers-nazi-germany/

 8. Een verkeerd begrepen kwestie is de aanleiding voor al dit tumult van het beledigen van Erdogan en zijn lange arm die Nederlanders arresteert.
  En onze media doen weinig om die kwestie te verhelderen. Alles wat we te zien kregen wat een opsomming van beledigingen door een Duitse komiek Zoals het werd gepresenteerd, vond ik niet geestig, maar gewoon een reeks scheldwoorden.
  Het verhaal was echter groter: Erdogan had kritiek geleverd op een liedje van een andere Duitse komiek. Toen kwam deze komiek met een reactie daarop: “Weet u wat ECHT niet mag??” En toen kwam hij met dat gedicht. Toen werd het dus wel geestig.
  Alleen maar dom schelden is niet grappig, maar geen reden voor arrestatie.

 9. Ich gratuliere Österreich mit einen grandiosen Wahlerfolg ! Freiheitliche Partei Österreichs, 38%.

 10. Leuk om te lezen hoe In 2005 er gedacht werd over de Turken
  http://www.trouw.nl/tr/nl/4324/Nieuws/article/detail/1715030/2005/01/08/Waarom-Turkije-wel-moet-toetreden-tot-de-Europese-Unie.dhtml
  of door Wilders in 2011
  https://www.youtube.com/watch?v=glU0vtX9_MA

  • Turkije is in mijn beleving niet eens een Europees land,.nu niet en nooit niet ..dag Turkije welterusten …..houdoe en bedankt….met andere woorden gewoon weg wezen..en geen visum vrij reizen voor Turken …

 11. .
  want ’t wachten is tóch op de nieuwe kleur
  die onze schermen straks zal overstromen
  als wat bedacht werd ons gaat overkomen:
  de fanaten-broederslachtpartij van deur tot deur !
  .
  het complete rijm: http://www.Jasterke.Wordpress.com
  .

 12. Geen dienstplicht voor moslims in Nederland .
  Ze schieten je in je rug .
  Nooit in het leger
  Ze zijn niet te vertrouwen dat zie je nu maar weer

 13. Als ik geen kind had was ik meteen vertrokken naar Australie….en als ik erover nadenk is het best wel raar….Australie was vroeger een strafkolonie voor gevangenen…en nu in 2016 het beste land / continent om te wonen…
  De EU is een gevangenis geworden ….niet voor moslims maar wel voor de eigen bevolking…in mijn beleving echt de omgekeerde wereld….bedankt Balkenende , bedankt Farkel ik bedoel Merkel ( farkel is plat duits voor varken ) bedankt flutte Rutte , bedankt extreem slinks , bedankt Mobama , en iedereen die ik vergeten ben..

  • Sint Nicolaas

   25 april 2016 op 11:15

   En dan nog in de wetenschap levende dat er zo veel Turken in NL het toejuichden dat Ebru werd opgepakt ! Wat zijn dat voor lui ? Blijkbaar zijn dat lieden die het niet zo hoog op hebben met vrijheid van meningsuiting en democratie maar tegelijkertijd wel in een land wonen wat pleegt dit hoog in het vaandel te hebben. Wat doen die lui hier ? Als ze zo symphatiseren met langteen wonen ze in het verkeerde land. Wellicht wachten ze totdat deze uitgestrekte islamklauw krachtig genoeg is en de samenleving een knieval er voor maakt ? We zijn immers hard op weg nietwaar ? Het wachten is op het bezoek van Erdogan aan het €uropese parlement waar de voltallige landverradersclub met fris natte tongetjes de sultan zal verwelkomen en zijn derriëre zullen likken.

 14. Sint Nicolaas

  25 april 2016 op 10:03

  Dit hele twee paspoorten systeem dient per Direct afgeschaft te worden. Een nationaliteit en klaar mee. Geen twee. Dat we dit überhaupt accepteren bewijst maar weer eens dat we buigen voor de islamdictatuur. En dan Rutte laatst nog beweren dat Turkije ons niet in de tang heeft !? Hahaha, De hele moslimwereld heeft het westen in de tang en het westen zegt gewoon ja, nee en amen want anders worden we misschien wel van discriminatie beschuldigd. Nu dus Ebru opgepakt omdat potentaat Erdogan zulke vreselijke lange tenen heeft. En dit “land” wil graag bij de €U. Ziet u het voor u ? Turkije in het €uropese parlement ? Zou eigenlijk goed passen want daar zit het ook vol met dictators die absoluut geen tegenspraak dulden. Daar doen ze het echter via politieke correctheid, Erdogan die beukt er gelijk op los. En met deze dictator hebben “wij” een akkoord gesloten over “vluchtelingen” en geven we hem nog 6 miljard van onze zuur afgedragen €urootjes kado ook.

  • Sint Nicolaas

   25 april 2016 op 10:14

   Tegelijkertijd worden we gechanteerd waar we bij staan met de eis voor het visumvrije reizen van een kleine 75 miljoen Turken. Tel ujt je winst ! En denkt u nou werkelijk dat dit dezelfbenoemde “vluchtelingen” gaat tegenhouden ? Je kunt gewoon niet zo naïef zijn dat te geloven. En toch probeert men via de MSM ons te hersenpoelen en te laten instemmen dat dit een goede deal is. Het is inmiddels duidelijk dat de stroom narigheid zich al weer aan het verplaatsen is richting Italie. Maar, zegt de €U. Er zijn geen tekenen die daar op wijzen. Mijn god, wat een zooitje ! Merkel deed ook nog een duit in het zakje door toe te stemmen met de vervolging van Jan Böhmermann. Heeft Turkije ons niet in de tang ? Die potentaat heeft ons precies waar ie ons hebben wil ! Dat toegeven is echter erg moeilijk voor de heren en dames €urofielen. Zwakkelingen en volksvernachelaars en die plegen ons te “vertegenwoordigen”. Ze laten ons naaien waar we bij staan !

 15. @ Sint Nicolaas
  De mensen worden bij de neus genomen denk ik, want er waren al overeenkomsten met Turkije om alle “vluchtelingen” en eigen illegalen terug te nemen. In 2001 is zo’n overeenkomst afgesloten tussen Turkije en Griekenland, en in 2011 tussen Turkije en de EU, Wanneer isis-sponsor Turkije die overeenkomsten niet nakomt zou je eerder sancties verwachten dan een zak geld. Die 6 miljard aan smeergeld heeft daarom misschien meer te maken met toetreding tot de EU (waar niet Turkije maar de EU de vragende partij lijkt, op last van Washington) dan met vluchtelingen.

 16. https://denhaag.groenlinks.nl/nieuws/je-kunt-communist-%C3%A9n-marokkaan-zijn-verslag-van-de-actie-ik-ben-een-marokkaan

  even kijken of deze het wel doet..

 17. //denhaag.groenlinks.nl/nieuws/je-kunt-communist-én-marokkaan-zijn-verslag-van-de-actie-ik-ben-een-marokkaan
  Achterlijken, meteen de Nederlandse nationaliteit afnemen…..en verbannen .

 18. Om die krankzinnige Erdo en Turken iets vergelijkbaars voor te schotelen.
  Nederlanders wonen al 30 jaar in Australie, Nieuw zeeland of Canada. in dat land is een registratie van Inwoners met Nederlandse roots die doorvertellen wie Rutte beledigen of en vooral ook ieder ander die zomaar Nederland of Rutte beledigd. Een meldpunt om gerechtelijke stappen te ondernemen….
  Daarbij voor eeuwig Nederlanders, dus ontsnappen kan niet. Kinderen zijn automatisch Nederlander……..

  Over alle beledigingen of doodwensen aan het adres van Geert Wilders of de PVV daar hebben we het niet over. Dat gaat nog wat worden als Geert Wilders MP wordt van Nederland en in de rest van Europa andere islam kritische en EUSSR kritische politici de macht hebben. Als dit zo doorgaat kan dat niet al te lang meer duren.

 19. Ik zal kort zijn: Turkije uit de NAVO.

  • Nu de NAVO geen verdedigingsorganisatie meer is, maar verworden tot een expansieve en offensieve arm van Washington’s neocons, zou niet Turkije, maar Nederland beter uit de NAVO kunnen stappen. Evenals uit de EU uiteraard, wat ook al zo’n hypocriete en agressieve club geworden is. Zo gaat Brussel op aandringen van Washington het megalomane Turkije lid maken zonder de burgers van de afzonderlijke lidstaten te consulteren. Het moge duidelijk zijn dat Washington’s neocons even weinig boodschap hebben aan het behoud van de unieke Europese (christelijke) beschaving als aan het lot van de burgers en de wereldvrede.

 20. g.h.m.leferink

  24 april 2016 op 21:24

  Deel 2.
  # Meisjes vanaf zo’n 9 jaar oud tot vrouw nemen, waarbij haar en haar moeder niks gevraagd wordt? Helemaal geoorloofd, want de Grote Voorganger gaf zèlf het ‘goede’ voorbeeld door met Aïsja, dochter van zijn vriend Abu Bakr, het bed in te duiken. Dus dat kan onmogelijk fout zijn!
  # Officieel geen druppel alkohol drinken, maar stiekem zuipen als een Tempelier? Dat gebeurt dagelijks in de streng-islamitische staten. Dus Farizeeërgedrag komt in een stroomversnelling!
  # Vrouwen die er zomers bij lopen. Vergeet het maar: Burka, kopdweil, en dat soort kleding, en anders grijpt de Muttawah (religieuze politie) in!
  # Vrouwen gelijke opleidingskansen als mannen? Vergeet het maar! Hun enige recht wordt het aanrecht.
  En al die zegeningen worden werkelijkheid als we niet zo snel mogelijk in actie komen. Want er is nu een stroomversnelling gekomen door de DOMHEID VAN DE EEUW, Merkels “Ihr seid willkommen!’
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

  • Wat ook onder de tapijt geveegd wordt is hoe verschrikkelijk de Islam heeft huisgehouden in de geschiedenis. Weinig mensen weten hoeveel Europeanen als slaaf zijn afgevoerd, enorme aantallen vrouwen die verkracht warden.

   Het ergst hebben ze huisgehouden onder de hindoes. De Zoroasters zijn bijna vernietigd.

   De Islam heeft nooit vrede gekend, heeft geteerd op de verworvenheden van de verroverden, voor de rest hebben ze schatten aan boeken verbrand omdat die niet Islamitisch zijn, zoals een van de grootste bibliotheken in de wereld in India.

   En volgens Obama heeft de Islam de verlichting gepaved, een grotere leugen bestaat er niet.

   Hier wordt het netjes uitgelegd, de moeite waard van het bekijken. Dat wij grootgebracht worden met schuldgevoel over de kruistochten is echt absurd:

   https://youtu.be/t_Qpy0mXg8Y

 21. g.h.m.leferink

  24 april 2016 op 21:11

  Zoals ‘Cale’ al opmerkte werd in 1975 de ‘Resolutie van Straatsburg’ gesloten. Wat beter het ‘Wurgkontrakt van Straatsburg’ kan worden genoemd. Gesloten door, ook toen al, LAFBEKKEN van E.E.G.-politici! Die ons ook toen al overleverden aan het meest onbetrouwbare soort diktaturen dat er bestaat. Met, LET WEL, o.a.:
  “De tekst benadrukt ‘de grote verrijking, die het Arabisch cultuurgoed ons te bieden heeft, vooral op het gebied van normen en waarden’.”
  Laat DIT maar even goed doordringen: NORMEN EN WAARDEN ! Dus WIJ kunnen van die troep Arabische politici de normen en waarden leren waaraan we ons te houden hebben…..!
  Dat betekent niets meer of minder:
  # De vrouw is minderwaardig aan de man. Emancipatie, gelijke rechten, enz? Vergeet het maar!
  # Respekt voor andere opvattingen, zoals andere religies? Niks daarvan! De islamieten zijn het Herrenvolk en de anderen de Untermenschen! En dat betekent, zolang iemand nog geen islamiet is: Djizjah betalen!
  Zie deel 2.

 22. Ebru leeft geheel in de geest van Mustafa Kemal (Atatürk) die in 1924 het kalifaat afschafte en van Turkije een seculiere republiek maakte. Dit overigens zeer tegen de zin van het fundamentalistische deel van de bevolking. Voor hij stierf gaf Kemal het leger de opdracht er op toe te zien dat Turkije een seculiere staat zou blijven. Deze opdracht heeft lang stand gehouden, maar Erdogan heeft inmiddels deze krachten binnen het leger weten uit te schakelen. Nu gaat het in de hoogste versnelling richting Kalifaat. Waarin hij nog eens serieus wordt bijgestaan door de EU, aangestuurd door hersenlozen zoals Merkel, Rutte en vele anderen. Dus als ik Ebru was zou ik proberen daar heelhuids weg te komen om me er nooit meer te laten zien.

 23. Tja, in Turkije is het een halve oorlog met de Koerden en IS. Daar worden regelmatig zelfmoordaanslagen gepleegd en net zoals in West-Europa nemen ze daar maatregelen. In Frankrijk was bijvoorbeeld de noodtoestand gedurende maanden van kracht. Vele onschuldigen zijn opgepakt en huiszoekingen konden ook zonder gerechtelijk bevel worden gedaan. Wij hebben chaos daar veroorzaakt en hebben de Koerden vertroeteld. Maar in Turkije zijn het gewoon terroristen die aanslagen plegen en vele burgerdoden hebben veroorzaakt. We hebben Turkije met het vluchtelingenprobleem opgezadeld en nu gaan we weer met het vingertje wijzen. Als Turks staatsburger moet Ebru ervoor oppassen dat ze niet de vijand dient door haar vijandig optreden in de pers. Dat heet gewoon landverraad, zeker in een oorlogssituatie. Dat werd ook Pussy Riot ten laste gelegd: door leugens te verspreiden proberen het regime te destabiliseren. Niets vrijheid van pers in een oorlogssituatie.

 24. @aderooss
  .
  “Wij hebben chaos daar veroorzaakt”
  .
  Waarom heb je dat dan ook gedaan, wat ben je dan voor een dropveter?! Buiten dat wij nu weer jullie troep op kunnen ruimen.
  .
  Beloof dat je dat nooit meer zal doen, beloofd?

 25. Het is altijd goed om zaken door verschillende brillen te bekijken, zeg ik als aanhanger van het revisionisme. Inderdaad denken de Turken anders over de Koerden, op zich begrijpelijk. Andere zaken vind ik wat minder begrijpelijk, waarom ISIS steunen in hun strijd tegen Assad met de smokkeling van wapens en aankoop van olie? Op twee gedachten hinken?

  En inderdaad gelden tijdens oorlog andere wetten.

  Toch kan ik mij niet aan de indruk onttrekken dat het niet om die paar twitter berichten gaat, notabene in het Nederlands, maar veeleer het indimideren van Turken in Nederland en daar kan ik, kijkend door een Nederlandse bril, niet zo goed tegen.

 26. Als Turken elkaar het leven zuur maken zie ik geen reden om te treuren.

 27. @Koffij

  iedereen die de waarheid zegt of vooruit ziet wordt extreem rechts genoemd.
  Bij deze noem ik iedereen extreem links die voor migratie is en het eigen volk verraad,
  en in mijn beleving zijn dat de werkelijke criminelen .

 28. NRC kopt dat extreme rechts wint in Oostenrijk.

  http://www.nrc.nl/nieuws/2016/04/24/extreem-rechts-wint-eerste-ronde-presidentsverkiezing-oostenrijk

  FPO is dus extreem rechts volgens NRC.

  Op dit moment komen er meer asielzoekers binnen dan dat er mensen geboren worden in Oostenrijk. Als dat zo doorgaat dan gaat Oostenrijk kapot. Maar volgens de NRC ben je een crimmineel als je niet wil dat je land naar de verdoemenis gaat en pleit voor grenzen en een restrictief toelatingsbeleid.

 29. Omdat( bijna) alle regeringen geld te kort komen en gewoon doorgaan met geld uitgeven dat er niet is zal deze familie alles blijven bepalen….van oorlog tot migratie.
  Geef mij de macht van het geld ..en het maakt mij niet uit wie er in de regering zit is 1 van hun lijfspreuken….
  Merkel , Obama , Brussel, Rutte bijna iedereen is afhankelijk en daarom zitten wij met de gebakken peren….en al die migranten enz enz…
  In de VS hebben ze ook al FEMA kampen gebouwd..om toekomstige oproerkraaiers op te sluiten ( lees eigen bevolking )

  • @Cliff. Mee eens, het echte probleem is het fenomeen geld. Want dat geld wordt beheerd door slechts een beperkt aantal mensen die daarmee een hoop ellende in deze wereld veroorzaken. De link is van een recente presentatie van Michael Tellinger en maakt een hoop duidelijk, alhoewel ik me realiseer dat de Nederlandse geest hier veel moeite mee zal hebben. Toch daag ik de reageerders uit tot het uitzien van deze presentatie. Het lijkt zweverig, maar er zit veel logica in. En stel jezelf eens een paar eerlijke vragen. Waarom wordt bijvoorbeeld ons pensioen systeem bedreigd? Je hele leven werken en afdragen en nu wordt er gekort? Is dit normaal? Enfin iedereen heeft een vrije geest en kan vrij denken. Laten we het daar maar op houden.
   https://www.youtube.com/watch?v=pVoO1b_k9b8

   • @ Cale,

    klopt , bedankt voor de link en dat is precies wat ik bedoelde……ik ga even het filmpje afkijken.. 🙂

 30. Off topic maar misschien belangrijker dan een of twee paspoorten; Obama is momenteel in Europa om support te vragen voor een eventuele oorlog tegen Rusland. Het moet toch niet gekker worden mensen. Mocht er een gewapende confrontatie komen dan speelt dat zich wel af in onze achtertuin.
  http://russia-insider.com/en/obama-requests-military-support-possible-war-against-russia/ri14043?utm_source=Russia+Insider+Daily+Headlines&utm_campaign=ebcd2772fb

  • Nog even deze link, komt van Der Spiegel.
   http://russia-insider.com/en/usa-demanding-germans-station-more-troops-counter-russian-agression/ri14041?

   • @Cale — Goed dat u hierop wijst. Inmiddels is “Germany … Taking Over the Dutch Army (…) Two of the Netherland’s three combat brigades have officially begun the process of joining the Bundeswehr”. De defensieministers Von der Leyen en Hennis-Plasschaert hebben de handen ineengeslagen voor het opzetten van een Europees leger. Voor het agressieve Washington biedt deze “European defense union” een groot voordeel wanneer het de verbouwereerde Russen wil aanvallen, want dan hebben dissidente landen geen invloed meer op hun eigen legermacht.
    https://www.thetrumpet.com/article/13745.2

    • Als dat zo is kan Hennis ook vertrekken…..ik geef het bijna op ( bijna )
     wat een landverraders…o nee sorry wij hebben geen grenzen dus ook geen eigen land…..bedankt EU..

 31. @ Cale,

  ja gek toch de moslims en slinks mogen alles doen waar ze zin in hebben….
  Als Poetin naar Europa zou komen om zieltjes te winnen zou de wereld te klein worden…
  De VS wil graag dat het bij ons een grote puinhoop wordt ( is het al ) het liefst overal op deze aardbol….en dat alles in opdracht van de eigenaren van de banken..mijn persoonlijke mening is als volgd:
  Al het geld is gebakken lucht…iedere dag worden er miljarden bijgedrukt zogenaamd om de economie te steunen…in werkelijkheid wordt alles opgekocht met gebakken lucht.
  Het IMF het ECB en bijna alles is in handen van 1 familie…ze zijn zelf goed voor
  schrik niet 514000 miljard dollar, alle landen hebben een staatsschuld die elke seconde meer wordt….geld wordt uitgegeven zonder dat het er is.
  Alle staatsschulden zijn schulden aan deze familie…en daar deze mensen gewoon geld blijven drukken en uitlenen aan landen…zal het zo blijven tot de luchtballon uiteenspat en de waarheid boven water komt..

 32. Trump wil de betrekkingen met Rusland normaliseren en samen optrekken tegen de politieke Islam.

  Daarom moet hij kapot en krijgt hij iedere dag smalend commentaar op de NPO.

  Obama is gewoon een neoconservatief met een links sausje.

  Het lidmaatschap van Turkije en Oekraïne heeft hij al lang in zijn tas, en Rutte die weet dat ook wel maar houdt zijn mond dicht.

 33. deze arrestatie gaat ons (degenen die turkije NIET bij de eu willen, oftewel liever helemaal geen eu) groot voordeel opleveren !!!!
  .
  ik hoop dat er nog een stuk of wat bekenden uit europa opgepakt worden door de turken !
  waarom ????
  .
  dit ontmaskert de dictator erdogan en vele aanhangers, daar zullen alle eu-landen niet meer omheen kunnen !
  dat visumvrij reizen kan die wel op zijn buik schrijven.
  zo niet, dan zijn alle eu-landen medeplichtig aan de dictatuur van de erdogeitebevruchter.
  kom op erdogeitebevruchter, blijf aub lekker in eigen voet schieten, ik geniet hier van…..

  • Er is door de Turkse primier al aangegeven dat Turkije het vluchtelingen probleem niet meer aankan indien op 1 juni het visum vrije reizen voor Turken naar de EU geen feit wordt. Turkse logica zullen we maar zeggen. Tusk en Merkel stonden er bij. Het gaat dus gewoon gebeuren. Zonder dat de MSM er ruchtbaarheid aan zal geven. Want deze deal is al lang rond. Als er al naar het misdadige gedrag van Erdogan & co. gekeken zou worden dan was er al lang op de rem getrapt. Integendeel, het spel van Erdogan en Obama gaat gewoon door. Merkel is niets meer dan een pion in het spel.

 34. Volgens mij is ze nu op dit moment vrij maar mag het land niet uit…zie haar twitter account..

 35. http://www.ipetitions.com/petition/free-ebru-umar

 36. “Een Turk in Nederland moet daarom in Turkse dienstplicht ”
  .
  Ik heb me weleens afgevraagd of dat niet mede verantwoordelijk is voor waarom in NL de dienstplicht is afgeschaft want hoe zou dat moeten wanneer iemand in twee landen dienstplicht heeft? Ik meen me wel te herinneren dat je in turkije je dienstplicht kan afkopen, maar dan nog, wat als je het geld niet hebt?

  • Toen ik nog jong was, begin jaren 70, was het nog verboden om te trouwen met een neef of nicht.

   Maar dat is zeer gebruikelijk onder moslims.

   Heel stilletjes hebben ze dat verbod opgeheven en de media was muis- muisstil in die dagen vanwege de angst te stigmatiseren.

   • ach koffij, kindbruidjes worden tegenwoordig in nederland ook gedoogd, alles voor het GROTE plan…

 37. In de jaren 70 was Turkije ook een modern, op het westen gericht land, met bijv. een bloeiende speelfilmindustrie, en vrouwen met hoofddoekjes werden uit de openbare ruimte geweerd.

 38. Er zijn twee problemen, denk ik:
  1.Washington wil door chaos Europa verzwakken en tegen Rusland keren, mbv oa Turkije.
  2.Olie voor moslim-immigratie.
  De Resolutie van Straatsburg uit 1975. Als paniek reactie op de olie crisis van 1973 hebben de belangrijkste Europese landen zich verplicht moslims op te nemen.De pers moet worden ingeschakeld “om een gunstig klimaat te scheppen voor de immigranten”, en de academische wereld moet worden gemotiveerd “om de nadruk te leggen op de positieve bijdrage van de Arabische cultuur aan de ontwikkeling van Europa”. Geld moet worden uitgetrokken om de oprichting van moskeeën, islamscholen, centra voor Arabische cultuur en wetenschappelijke instituten ter bestudering van de Islam te stimuleren. Het staat allemaal zwart op wit. Sinds 1975. Dankzij ons onvolprezen Europarlement.
  De NL regering zal hier nooit tegen in gaan.

 39. Als ik me niet vergis wordt het Nederlanderschap direct ontnomen wanneer je als Nederlander een andere nationaliteit aanneemt, dus waarom turken en marokkanen wel hun andere nationaliteit mogen aanhouden wanneer ze de NL nationaliteit aannemen is me echt een raadsel buiten dat het discriminerend en racistisch is. Er moet nu dan ook heel snel werk van gemaakt worden want niemand heeft baat bij een dubbele nationaliteit behalve die kwaad in de zin hebben. Het kaf moet zo spoedig mogelijk van het koren gescheiden worden, hoe eerder hoe beter.

 40. Op Facebook is de arrestatie van columniste Ebru Umar met gejuich ontvangen door honderden Turkse Nederlanders. “Ebru Umar is opgepakt in Turkije na een belediging tegenover Erdogan. Hoera!”, kopt bijvoorbeeld Hollandale Türkler, een facebookpagina van en voor Turkse Nederlanders.
  Dus deze mensen ondermijnen onze democratie ….misschien tijd om ze op te sluiten ?

  • “honderden Turkse Nederlanders.”
   .
   kunt u beter formuleren als; honderden turken met een nederlands paspoort.
   zie het grote verschil, er is niks nederlands aan dat soort turken….

   • Of: Honderden Turken die om onverklaarbare redenen honderden schaarse Nederlandse woningen bezet houden.

 41. De petitie voor haar vrijlating heb ik al getekend…
  en als ik het goed heb en iemand heeft 2 paspoorten ( waar ik heel erg op tegen ben )
  en diegene laat aan de grens zijn of haar Nederlands paspoort zien dan kom je binnen als Nederlander ….dat weet ik en onze regering weet dat ook…met andere woorden een Nederlander is gevangengezet….
  Rutte kan alleen maar de pias uithangen en dat heeft waarschijnlijk met zijn onzekerheid te maken en zijn vluchtgedrag ( geen beslissingen nemen ).

  • g.h.m.leferink

   24 april 2016 op 19:58

   ‘Cliff’, het enige wat Rutteflutte kan is snel ratelen. Alsof hij telkens weer denkt in een wedstrijd ‘meer woorden per minuut’ zit.
   En dat’ie geen beslissingen neemt, dat zie ik als een gebrek aan ideeën. Hij stelt het it en laat dan op het ministerie van Algemene Zaken de ambtenezen het echte denkwerk doen. Die dat waarschijnlijk ook weer uitbesteden aan externe bureaus.
   Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 42. Leo KarelJan

  24 april 2016 op 14:24

  Wilders waarschuwt al jaren voor die dubbele nationaliteit. Een Marokkaanse burgemeester, een Marokkaanse voorzitter van de Tweede Kamer. Hoe krankjorum wil je het hebben? In NL besturen en zelf een andere nationaliteit hebben. En daar geen moeite mee hebben. Laat de imbeciliteit hiervan maar eens goed tot je doordringen.
  Het is zo fout als het maar zijn kan.

 43. g.h.m.leferink

  24 april 2016 op 19:52

  ‘Leo KarelJan’, Ik ben het 100 % met je eens!
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink