En weer plegen Marokkanen massaal amok in Ede

Door Joost Niemöller

In Ede kondigde vandaag de burgemeester een samenscholingsverbod aan. De reden: Zestig Marokkanen pleegden amok. Auto’s werden in de fik gestoken, agenten belaagd, vernielingen aangericht. En waarom? Omdat er een theehuis was gesloten in winkelcentrum De Lindenhorst. Geen reden dus. Waarom, daarom.

Gisteren was er volgens  de lokale site Ede Stad.nl alleen nog sprake van ‘jeugd’ en werd de bevolking opgeroepen uit te kijken naar deze ‘jeugd.’

Net voor middernacht brak er een brand uit op een parkeerplaats aan de Broekhorst. Twee auto’s gingen daar in vlammen op. Een derde auto, die naast de twee personenauto’s stond, kon verplaatst worden. Wel heeft dit voertuig zware brandschade opgelopen aan de bestuurderskant. De politie was groots aanwezig bij de brand. Verschillende groepen van jeugd werden gecontroleerd.

Omstreeks 01.10 werd de volgende autobrand ontdekt na een harde knal. Buurtbewoners aan de Schoonenburg hoorden het lawaai. Meerdere bewoners hebben met tuinslangen en brandblussers de brand weten te dimmen. De brandweer heeft het vuur geblust. De voorkant van de auto’s is verwoest door de brand.

Inmiddels is het hoge woord eruit. Marokkanen. Niet dat iemand iets anders gedacht had.

Het is niet de eerste keer dat Marokkanen auto’s in de fik staken in Ede. Het gaat steeds om dezelfde wijk, Veldhuizen. Intimidatie, gooien met stenen door ruiten, het gaat maar door.

En ja, de Marokkanen in Ede waren blij met 11 september. Hoewel Trouw er later nog een reportage over maakte waaruit we moesten begrijpen dat het allemaal niets voorstelde, met dat juichen op dat bruggetje.

Tuurlijk joh.

Een leger van zorgverleners werd er op de Marokkanen gezet. Het mocht niet baten.  De bedreigende sfeer is gebleven, zo valt op te maken uit ooggetuigenverslagen. Je moet er heel voorzichtig mee omgaan, dan krijg je geen problemen:

Al ruim twee jaar woon ik in Ede Veldhuizen. Naast studenten, wonen hier ook Marokkanen. De volwassenen groeten in de lift, houden deze zelfs voor je open. Zeg je ‘hallo’, dan groeten ze vriendelijk terug. Zeg je ‘Salaam aleikum’, dan zijn ze verbaasd, beginnen ze te glimlachen en zeggen ze: ‘Aleikum salaam’. De jongeren zijn anders. Een agressieve blik in de ogen, scootertjes, bontkraagjes, je weet tog. Niet te lang aanstaren, dan krijg je problemen. Niet aanstaren nee, gewoon aankijken en groeten. De agressieve blik verdwijnt en er volgt een vriendelijke glimlach en een groet terug.

Wat een leven. Altijd angst. Altijd opletten. Altijd je supercorrect gedragen, anders krijg je problemen. En zelfs dan. Als je pech hebt, gaat je auto in de fik. Omdat die Marokkaantjes nu eenmaal altijd op springen staan. Om niets. Want zo zijn ze. En wij hebben maar bedeesd te doen. Want zij zijn jong en in de meerderheid en altijd net een stukje agressiever dan wij.

Hoe hebben we het ooit zover laten komen?

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

41 Reacties

 1. Het probleem is dat de allochtone medemens te ver is geïnfiltreerd in ons politieke en juridische systemen , deze basis is al jaren terug gelegd door de zogenaamde humane partijen zoals pvda en het cda met behulp van d66 en vvd. Gestuwd door het ww2 trauma heeft men vol ingezet in een multiculturele samenleving wat ten tijden van grote welvaart geen problemen gaf. Nu het economisch minder gaat en onze gasten hun cultuur aan ons Hollanders gaan opleggen ondervinden wij de problemen. Een oplossing is er niet direct daarin verschillen de culturen te veel, en het doormodderen heeft ook geen zin. De politiek kan twee manieren kiezen om dit op te lossen, de eerste is met radicale maatregelen waarin de allochtonen snoeihard worden aangepakt en gewoon het land worden uitgezet of nog meer multiculti erin pompen net zolang alles grijs word en er geen verschillen meer zijn.
  Gezien onze slappe EU leiders is er gekozen voor het laatste, want niemand durft echte verantwoordelijkheid te nemen.

 2. Mijn vader ( nu 84 jaar ) was officier in het Nederlandse leger en heeft mij streng en hardhandig opgevoed ( had ik nodig : ) ) hij heeft Indische roots en 4 broers…
  1 van zijn lessen aan mij….laat je nooit lastig vallen…waarschuw 1 x en sla er dan op los, verdedig jezelf….toen vroeg ik aan hem: ja maar als het er meer zijn …of ik verlies wat dan? Toen zei hij tegen mij: je neemt er altijd minimaal 1 mee het ziekenhuis in…denk daar aan en je kunt altijd een beroep op mij doen…was het ooit nodig ?
  nee maar wel fijn dat mijn pa voor niemand maar dan ook helemaal niemand bang was.( nu nog niet )
  En dat is mij met de paplepel ingegoten….en zo heb ik ook mijn kinderen opgevoed.

 3. Leo KarelJan

  4 mei 2016 op 15:41

  En als dank voor die fijne Marokkaanse “verrijking” mag een Marokkaanse burgemeester de 4 mei toespraak op de Dam houden en mag Ali B op 5 mei een nieuw “bevrijdingslied” uitbrengen. We leven in een open krankzinnigengesticht.

  • Aboutaleb zei onder andere dat de holocaust het gevolg was van onderbuikgevoelens. Toen had ik echt even een teiltje nodig.

 4. Leo KarelJan

  4 mei 2016 op 15:35

  Merendeel van het NL volk: kruipers, onderworpenen, laffe en ruggengraatloze Gutmenschen die in hun broek schijten voor de islam en de straatterreur.
  Laten we het maar erkennen: dit volk volgt als makke schapen de instructies van de politieke correctheid. Schijtluizen!!!

 5. Onderschat de factor inteelt niet! Dat heeft heel veel genetische schade aangericht!

  • toetssteen

   4 mei 2016 op 16:55

   @Kazimir

   https://fellowshipoftheminds.com/2015/07/17/half-of-worlds-muslims-are-inbred-due-to-generations-of-incest/

 6. Ik moet toch nog even wat kwijt op dit bericht, wat al de ontelbaar zoveelste is in de afgelopen 10+ jaar. Mag je het, als burger die wel uit z’n ogen kijkt en ziet hoe het land naar de knoppen gaat, ook een keer zat zijn, en wensen dat dan álle Marokkanen, Syriërs, Eritriërs, Turken, etc. dan maar het land uit moeten? Dat je het zó zat bent dat je eigen cultuur om zeep wordt geholpen, je eigen democratie naar de mallemoer wordt getrapt, en de vrijheid van meningsuiting en “gender equality” de grond in wordt gestampt… dat je dit soort dingen zo zat bent, dat je dan álle niet-Nederlands sprekend tuig maar het land uit wilt mikken?
  .
  Misschien is dat wat té hard, té rechts of té rigoureus. Maar soit. De slapers, de politiek, en de herrieschoppers hebben het er zelf naar gemaakt. Ook dán krijg je wat je verdient.

  • Sint Nicolaas

   4 mei 2016 op 14:11

   Beste Joram, Sint zal het u nog sterker vertellen. Binnenkort is in Eritrea het regime 25 jaar aan de macht. Duizenden en duizenden Eritreërs zijn “gevlucht” voor dit regime. Echter, hier in Noorwegen is een vrij grote Eritese gemeenschap die dit willen gaan vieren (!) en naar Eritrea willen afreizen om het feestgedruis bij te wonen. Het regime waar ze voor “gevlucht” zijn is blijkbaar toch een feestje waard. Al deze lieden hebben in Noorwegen opvang gekregen, geld, huis en haard want oh jee, ze waren gevlucht, zielig en berooid. Er zijn speciale registratieformulieren in omloop waar deze “vluchtelingen” zich op kunnen geven voor de feestelijkheden. Gelukkig is de minister van immigratie en integratie hier wel wakker en heeft al te kennen gegeven dat, indien deze “vluchtelingen” dit feestje gaan vieren wellicht toch niet zo behoeftig zijn en geen recht hebben op de vluchtelingenstatus en dus gewoon het land uitgezet kunnen worden. Echt, ze naaien je waar je bij staat !

   • … en dus gewoon het land uitgezet kunnen worden…
    .
    Dat is helaas ook gelijk het probleem: kúnnen worden. Dat roept men in Nederland zo af en toe ook wel eens, maar ze verzaken het ook daadwerkelijk uit te voeren. Van kúnnen komt namelijk zelden iets terecht.

 7. veelminder

  4 mei 2016 op 13:20

  Ede is een typische kristelijke gemeente,veel CDA,CU en SGP invloed, arrogante CDA burgemeeste uit het carrierecircuit.
  Ik ben het vooral met de analyse van @ Joram eens: het probleem ligt bij gedrag en hiuding van de burger,kiezer zelf. Die weigert te corrigeren en is het lam,dat naar de slachtbank geleid wordt en dat over zichzelf afroept. Een meerderheid gedraagt zich zo, en daarmee tiranniseert deze de aanzienlijke minderheid,die wel tot correcties bereid is,tot inzicht is gekomen maar klem staat door het laffe gedrag van de meerderheid. In dit systeem krijg je uiteindelijk wat je er zelf in stopt: en dat is de politieke hoer Rutte (vrij reizen nu weer voor Turken),die gewoon de dodelijke politiek van Merkel blijft steunen, feitelijk een soort NL Merkel is en toch gewoon anderlhalf miljoen ‘ mensen ‘ achter zich houdt. De policorpartijen,die in feite een merkeliaans beleid ondersteunen, wordt door 75% van de NL bevolking gesteund. Schuldig dus ,dit volk!

 8. “Hoe hebben we het ooit zover laten komen?”
  .
  Heel simpel:
  – omdat de meeste gevestigde partijen liegen dat het gedrukt staat
  – omdat de meeste gevestigde partijen een loopje nemen met de democratie
  – omdat de meeste gevestigde partijen de burger minachten
  – omdat de meeste politici meer waarde hechten aan geld en aanzicht, dan aan het welzijn van hun eigen burger
  – omdat de meeste politici liever aan eindeloos mislukkende multiculti doen dan hun fouten erkennen.
  .
  … en niet te vergeten, omdat de meeste burgers blijven slapen en niet zelf even na willen denken over wat “hun” partijtje allemaal flikt, en ze de eerstvolgende keer gewoon wéér hun stem geven aan dit soort schoften.
  .
  Enfin: je krijgt wat je verdient. En de lijdende derde, de burger die wél nadenkt en zelf tot conclusies komt, wordt gezien als racist, fascist, extremist etc.

 9. Natuurlijk helpt het inhakken op dit tuig wel. Dat is de enige oplossing. Alle andere opties zijn geprobeerd en faalden.
  Inmiddels zitten we opgescheept met een groeiende groep niet-geïntegreerde, uitermate vijandige moslims (Turken, Marokkanen, Somaliërs, Syriërs etc etc etc) die niks moeten weten van onze normen, waarden, regels en gewoonten.
  Als we er niet op inhakken, zullen ze dat op ons wél doen.
  Ons doorgeslagen humanisme en verlichtingsdenken is hen namelijk vreemd. Zij vinden het wél aanvaardbaar om met geweld steeds machtiger te worden. Omdat de Nederlanders in het algemeen verlamd zijn door de zieke WO-II obsessie (“dat nooit meer”) is de vechtlust en de reflex tot zelfverdediging uitgeschakeld en laten we ons willoos naar de islamitische slachtbank drijven.

  Als we niet bereid zijn te vechten (zoals we dat in 1940-1945 nog wél waren !) zal het onze definitieve ondergang worden en is Nederland over 100 jaar net zo’n chaos en puinzooi als in de Afrikaanse en…

 10. @FK01 09.19. Wat u de nieuwe bezetter noemt is slechts de voorpost van het leger van de echte bezetter sinds 1945. Lees op telegraaf.nl o.a. het verhaal over het Comité 4-5 mei inzake verplicht vrijwillig meedoen met Onze traditie. Ik vermoed dat veel van die mensen enkel goed zijn in eigen tradities en daar al een hoop werk aan hebben. Vanavond nog even kijken naar Filemon Wesselink met Mijn Jodenbuurt. Niet doen dus.

 11. Er schijnt een of andere troelala te zijn die 4 mei wil saboteren. Ze kan beter bevrijdingsdag saboteren want we hebben een nieuwe bezetter. Met dank aan de elite.

  • Sint Nicolaas

   4 mei 2016 op 13:16

   Beste FK01, die troelala waar u over spreekt is waarschijnlijk ene pluisk*t genaamd Christa Noella. Die roeptoetert “geen 4 mei voor mij” Het zou geen zin hebben vanwege het opkomende fascisme en moslimhaat in NL. Wat die troel vergeet is dat wij in vrijheid KUNNEN ( nog wel ! ) leven dankzij de helden van die tijd die in vele gevallen de strijd met hun leven hebben moeten bekopen. Als die muts het zo op heeft met de muzelmens dan kan ze beter in het kalifaat gaan wonen. Dan weet ze in elk geval zeker dat ze de rest van haar leven onder tentmateriaal moet slijten en never nooit meer de vrijheid zal hebben die ze nu ( nog ) heeft. Natuurlijk komt er steeds meer weerstand tegen de import van de muzelmens. De ideologie die ze met zich meebrengen strookt absoluut niet met de vrije westerse waarden en levensstijl. Islam en democratie / vrijheid gaan absoluut niet samen en uitgerekend zij ( een vrouw ) neemt het voor ze op. Hoe naïef kun je zijn ?!

   • Sint Nicolaas

    4 mei 2016 op 13:27

    Juist de vrouw moet het onderspit delven en is in de ogen van de muzelman slechts een ondergeschikte, zonder rechten ( behalve het aanrecht in een keuken met gesloten deur ) en dient verder als legbatterij voor nieuwe jihadstrijders. Verder heeft ze het over het opkomende fascisme. Welk fascisme bedoelt ze hier denkt u ? Fascisme is een vrij breed begrip. Als je op Wiki kijkt heeft het onder andere de volgende interessante definities : Het fascisme minacht contemporaine conservatieve instellingen – Het fascisme streeft naar de instelling van een politieke dictatuur – 6.Het fascisme streeft naar een totalitaire staat — de volledige controle over het maatschappelijk leven en de sociale en culturele organisaties – 10.Het fascisme streeft naar sociale eenheid en de opheffing van alle bestaande klassen- en belangentegenstellingen. Denk daar nou eens bij aan de €U. Klopt aardig dacht ik zo. Het €U fascisme onderwerpt ons en beroofd ons van onze vrijheden en identiteit.

    • Sint Nicolaas

     4 mei 2016 op 13:36

     Juist NU is het zo belangrijk stil te staan bij de hard bevochten vrijheid die onder zware druk staat vanwege de afbraak van NL, de verislamisering, de om zich heen grijpende invloed vanuit Brussel, de ongecontroleerde instroom van zelfbenoemde “vluchtelingen”. Als dit geen halt wordt toegeroepen dan is het over en sluiten met onze vrijheid. Die tut kan twitteren en Faceboeken wat ze wil, ze heeft geen enkel benul waar ze over praat en zeker geen historisch besef maar dat hebben we deels te danken het fantastische geschiedenisonderwijs in NL. Maar dat is weer een andere discussie. Dat het verder een naïef roeptoetertje is moge duidelijk zijn.

 12. Kwam vanmiddag langs een AZC naast het LUMC in Leiden. Ik schat dat ik ongeveer 40 politiemensen heb gezien die nagenoeg allen een afwachtende houding innamen vanuit verschillende posities t.o.v. het gebouw. Nog getracht via de pers na te gaan wat er aan de hand was, niet gelukt. We blijven doorgaan met importeren. Natuurlijk geeft dat werkgelegenheid maar of dat de gewenste werkgelegenheid is, is vraag 2.

  • Zag gisteren de documentaire in het volgende artikel:
   https://irmaschiffers2014.wordpress.com/2016/05/03/politiek-steeds-potsierlijker-wanneer-gaat-het-roer-om/
   Hierin wordt haarfijn aangegeven wat die werkgelegenheid zal zijn.
   It’s all in the rotten game! En iedereen laat zich verleiden om mee te spelen. Maar ik speel niet mee. Ik heb mezelf al lang vogelvrij verklaard, voordat anderen het doen (want dat gun ik hun niet). Ik weiger mij te allen tijde te conformeren aan een systeem dat stinkt als de hel. Binnenkort gooi ik die smartphone (een krijgertje overigens) er ook uit. Back to absolute basics is mijn devies.

   • Breinbrouwsels

    4 mei 2016 op 09:11

    Telefoontje moet je wel houden vanwege de kreet “Mena muria!” die je via sms krijgt. Dat betekent dat je je tanden moet gaan poetsen, schone slagersschort aan en wachten op de kreet “MADJU!” ! En dan gaan we even naar, ik noem maar een dorp, Den Haag om de zaken even op een rijtje te zetten, de onderste stenen af te spoelen en Geert met zo’n olijftakkending op de kop tot Caesar te kronen. Daarna is alles beter in dit mooie land vol verzuurde melk en ranzige honing. á Propos Honing: http://breinbrouwsels.nl/simpele-oplossing-voor-ongewenste-zoekers/
    Nee, schrijver bedoelt er niks mee. Hij is een soort promotor van Opoe’s Tips en Trucs.

    • Stel nu eens, dat wij burgers die mieren blijken zijn,
     wie is dan die hond …
     en wie zijn baasje? …

 13. g.h.m.leferink

  3 mei 2016 op 21:49

  Er zijn wel plaatsen in Nederland waar veel Molukkers wonen. Die ‘Molukse buurten’ hebben de laatste tijd helemaal geen last meer….. Omdat die van zich af bijten!
  Maar daar wonen dan ook geen Nederlanders van het type Jan Slapzak. Zouden onze geliefde ‘Marokkaantjes’ dáár die soort dingen willen uithalen, dan is het direkt:
  “Mena muria!” (“Voor en achter”), waarna vlak daarop volgt: “MADJU!” (Aanvallen)
  Zouden de Nederlanders op dit punt niet van de Molukkers kunnen leren?
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

  • Dat klopt die bijten van zich af…en als toetje krijg je dan ook nog Satu Darah achter je aan en dat betekent 1 bloed…

 14. Breinbrouwsels

  4 mei 2016 op 09:00

  ‘Voor en achter’ ken ik nog van de koopvaardij. Nooit vermoedt dat ’t uit Indië afkomstig is.

 15. “Omdat die van zich af bijten!”
  .
  Er is wel een wezenlijk verschil, toen per ongeluk (??) een Nederlands gezin in een wijk alleen (????) voor Molukkers geplaatst werd werden de ramen ingegooid en de muren beklad. Toen was er in de msm en op de staats tv geen #ophef #racisme #fascisme #intolerantie #xenofobie #rassenhaat etc etc.. Sterker nog, verontschuldigingen werden aangeboden vanwege de grove vergissing een autochtoon Nederlands gezin in een huis in Nederland te plaatsen, ze werden met spoed naar elders gedeporteerd (dan wel zonder moreel protest van de goedmens). Dat moet je als autochtoon eens proberen, dan krijg je alle hoeken te zien, dan laat de msm en de staats tv geen spaan van je heel, dan ga je publiekelijk aan de schandpaal plus dat je voor de rechter moet verschijnen. Daar ligt het probleem, wij mogen ons niet verdedigen of voor onszelf opkomen zoals bijvoorbeeld Molukkers dat wel mogen in nota bene Nederland!!!!!!!!!!!!!!!!

 16. Uit ooggetuigenverslag: “De agressieve blik verdwijnt en er volgt een vriendelijke glimlach en een groet terug.”

  Dus geen echt Marokkanenprobleem behalve wat een blogger ervan wil maken. Tenminste dat zegt dat verslag toch uiteindelijk? Of lees ik dat verkeerd? Dat er een probleem met de jeugd in de diverse zwakke sociaaleconomische sectoren, dat mag bekend zijn. Dat er veel Nederlands-Marokkanen onder zitten die als extra factor nog een vervreemding ondervinden, een gespletenheid en zwakke opvoeding van een compleet uit het lood geslagen ouders is, zal toch niemand verbazen. Gewoon één van de vele factoren die jongeren schizofreen maakt, zenuwachtig, onzeker, angstig en dus overdreven agressief, doof en territoriaal als resultaat.

  Het probleem beschrijven is nog iets anders dan een serieuze oplossing aandragen.

  • Nederland vormt geen kansloze samenleving. Iedereen in Nederland kan studeren of werken. Waar een wil is, is een weg. Er wordt bijna niet gediscrimineerd, integendeel. Maar als je jezelf van de Nederlandse samenleving afkeert, dan hoor je er niet thuis. Dat betekent dan niet dat je een kansloze bent, nee, dan ben je een gefrustreerde loser die simpelweg niet wil en uit principe contra is en vaak nergens respect voor heeft en ons Nederlanders dus verder niet moet lastig vallen. DirkM, wordt toch eens wakker man.

 17. g.h.m.leferink

  3 mei 2016 op 22:07

  Zeg eens, ‘DirkM’, volgens mij krijgen bij jou ‘de omstandigheden’ de schuld. Makkelijke bewering, want die ‘omstandigheden’ zijn maar moeilijk door de politie in de kraag te vatten, en in een rechtszaal heb ik ze ook nog nooit in de beklaagdenbank gezien….. Dus wat vragen van mij:
  # Ben je soms socioloog?
  # En tja, die ‘jongeren’ zijn volgens jou dus, natuurlijk precies volgens het boekje waar jij je ‘wijsheden’ uit haalt, door ‘die omstandigheden’ in die hoek terechtgekomen?
  # En zich aan ONZE WAARDEN EN NORMEN aanpassen, dat was natuurlijk veel te veel gevraagd?
  Nog wat vragen:
  # Dus dat bontkraagje dat, jaren geleden, ‘Germaine C.’ had beroofd was ‘eigenlijk’ onschuldig?
  # Net als dat onevenredig grote percentage in onze jeugdgevangenissen dat een Marokkaans paspoort heeft?

  Ga toch fietsen, dominee van de SLinkse Zwartekousenkerk! Of ben je hier gedropt door Rutte & Co?
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 18. Ik las een reactie op Joop van iemand die ten zeerste tegen TTIP is totdat hij ontdekte dat Baudet ook tegen TTIP is. Toen overwoog hij toch maar voor TTIP te zijn, gedreven door blinde haat.
  .
  Mensen als Dirk willen helemaal niet tussen marokkanen wonen, als dat het geval was dan waren ze allang naar marokko geëmigreerd. Echter, gedreven door blinde haat dwingen ze zichzelf in te stemmen met het verworden van NL tot een derdewereldland. Daar ligt tevens mijn schrale troost, hij dwingt niet alleen anderen tot de afgrond wegens zijn blinde haat maar ook zichzelf, zijn familie, zijn vrienden en zijn nageslacht.
  .
  “Dat er veel Nederlands-Marokkanen onder zitten die als extra factor nog een vervreemding ondervinden, een gespletenheid en zwakke opvoeding van een compleet uit het lood geslagen ouders is, zal toch niemand verbazen. ”
  .
  Links of rechtsom, hier zegt Dirk dat het beter was geweest wanneer ze hier nooit naartoe gekomen zouden zijn, dus Dirk is toch pro migratiestop.

 19. DirkM,
  Dat de omstandigheden debet zouden zijn aan het Marokkanenprobleem, kan geen argument ter vergoelijking zijn. Die omstandigheden waren al heel lang voorspelbaar, en hadden voorkomen moeten worden. Je moet dit soort dingen niet vanuit ethisch standpunt, maar vanuit oorzaak en gevolg bekijken, en de oorzaken wegnemen. Hoe? Dat moet de vervuiler (PVDA en co) maar zelf bedenken en opknappen.

 20. robbertdeberk

  3 mei 2016 op 20:54

  ” Hoe hebben we het ooit zover laten komen?”

  Volgens mij moet de zin zijn ” Hoe hebben onze bewindvoerders het ooit zover laten komen?

  En de volgende zin zou moeten zaijn ” Hoe groot moet de straf zijn van degene die het zover hebben laten kom “.

  Wellicht dat je je gedachten eens kunt laten gaam over de strafmaat Joost.

  • @robbertdeberk, Nee Robbert, dit probleem kun je niet afschuiven op de regering alleen. Al meer dan 30 jaar geleden ben ik uit NL vertrokken omdat ik het mis zag gaan met vooral NL Marokkanen, de bijkomende ellende en de totale onbespreekbaarheid daarvan. Ik werd destijds uitgekotst omdat ik hiervoor waarschuwde. En ik wist dat ik gelijk had want ik kende die arabische landen omdat ik ze beroepshalve bezocht. Bijna IEDEREEN in NL was politiek correct naar die zielige Marokkanen toe. Maar ik realiseerde me dat deze mensen niet in onze samenleving thuis hoorden. Ophouden je te verschuilen, Robbert. Het is tijd voor toegeven fout te zijn geweest EN die fout goed te maken. Wat dacht je daarvan?

   • robbertdeberk

    3 mei 2016 op 22:59

    Dan was je wellicht 10 jaar eerder dan ik chapeau!

    Maar dat wil nog niet zeggen dat iedereen die in Nederland gebleven is hier debet aan is.

    Mij en aan bijna niemand is ooit iets gevraagd toch?

    En een parlementaire democratie is geen democratie toch?

    En de politici van de afgelopen 40 jaar zijn allemaal leugenaars gebleken toch?

    Het is duidelijk Cale dat je 30 jaar geleden vertrokken bent, want je hebt geen idee waar je het over hebt zodra het op de schuldvraag aankomt.

    En die fout goedmaken , hoe dacht je dat te doen Cale?????

    Ik gaf daar zojuist de oplossing voor door degene die het mogelijk gemaakt hebben, degene die dus aan de macht waren als eerste te gaan vervolgen en te verwijderen uit hun posities.
    Maar die oplossing staat je blijkbaar niet aan.

    Vertel jij het dan maar in al je wijsheid.

    Ik ben benieuwd!

    • Beste Robbert, je hebt zelf het antwoord al gegeven. De oorzaak is de slappe hap houding van de Nederlander in het algemeen. De oplossing is die slappe hap houding van af te schudden. Niet meer, niet minder. Mini rokjes dragen als protest helpt niet, integendeel. Een Marokkaan op zijn muil timmeren omdat HIJ iets doet wat JOU niet aanstaat is de oplossing. Bijzonder eenvoudig. Maar je moet wel ballen hebben. En dat ontbreekt. Helaas. En dat voelen die Marokkanen bijzonder goed aan.

     • Denk je dat die Marokkaanse rot schoften zich zullen misdragen in Marokko zoals ze in Nederland doen? Ze komen er minimaal 1 keer per jaar. En onacceptabel gedrag wordt daar niet getolereerd. De Marokkaanse politie zal hardhandig optreden en hun sociale omgeving aldaar zal hen daar ook niet mee weg laten komen. Die gasten die zich herhaaldelijk zo misdragen erkennen maar 1 wet en dat is die van de harde hand. En dat ontbreekt in Nederland. Want ze worden zielig gevonden of kansloos, of zoiets. En de gefrustreerde Nederlandse “man” staat er bij en kijkt er naar en is boos op de regering? Laat me niet lachen.

 21. robbertdeberk

  4 mei 2016 op 07:03

  Hahaha Cale,

  Jij bent een mooie. Dus iedereen moet maar op Marokkanen inhakken als ze iets doen wat je niet bevalt. Man oh man , ja dat is de oplossing.

  Kom nou toch, jij bent weggegaan omdat je zelf jouw oplossing niet in de praktijk wilde brengen. En terecht want jouw oplossing is geen oplossing.

  De oplossing begint altijd met het aanpakken van de kern van het probleem. En dat zijn niet de Marokkanen.

  Helaas ben je door je woede, die in je schrijven duidelijk naar voren komt, zo vrrblindt dat je de kern van het probleem niet kunt waarnemen.

  Om het voor jou simpel te houden.
  ” het heeft weinig zin te dweilen zolang de kraan open staat”

  Het is nu aan jou om te bepalen waar de kraan zit die het water toelaat.

  Succes!

 22. Cale,
  Het is wel zo dat de Nederlanders misleid zijn door pers en regering. Hadden de media altijd eerlijk vermeld dat de mohammedanen weer eens iets smerigs hadden uitgehaald, dan was de PVV allang de grootste geweest.
  Je kunt het de gemiddelde Nederlander niet kwalijk nemen dat ze geen Joost Niemoller heten, en dat ze alles geloven wat op TV wordt gezegd.

 23. g.h.m.leferink

  4 mei 2016 op 08:45

  ‘Cale’, goed gezegd. Maar ik heb al zoveel bij proberen te dragen aan de Vrijheid van Meningsuiting dat ik die niet meer verkwanseld wil zien door een stel Binnenhof-imbecielen. Die over discriminatie direkt om harde maatregelen schreeuwen ( In politiek korrekt Nederlands heet dat zero tolerance). Maar als dat gebeurt door Marocs wordt er opeens uit een heel ander vaatje getapt, en is de vloedgolf aan smoezen niet te stuiten. ‘We moeten begrip opbrengen’, ‘we moeten ons inleven in de andere kultuur’, ensmoesvoort…. Waarbij de burgemeester, het kamerlid en de minister, allemaal van het type Jan Slapzak, dat nooit aan de Marokkanen zullen vragen….
  Prettige bestuurders hebben wij toch, of niet?
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink