De leugens van onze bewindslieden zijn nog groter dan de Griekse schuld

Door Joost Niemöller

Nederlandse bewindslieden komen en gaan. Ze zeggen van alles en niemand die hen er later ooit nog op afrekent. Zo ook over de Griekse schulden aan de EU en dus ook aan de Nederlandse belastingbetaler.

Weet u nog, ooit was ene Jan Kees de Jager Minister van Financiën. Hij is nu iets hoogs bij KPN. Niemand zal hem in die wereld ooit nog aanspreken over zijn zelfverzekerde houding toen over Griekenland:

Nederland krijgt al het geld dat aan Griekenland is geleend uiteindelijk terug. Mét rente. Dat zegt minister De Jager van Financiën. “Daar ga ik absoluut van uit.”

Daar keek men toen ook wat vreemd van op. Maar ja, het was de Minister van Financiën. Die zou toch wel weten wat hij zei. En geen millimeter twijfel…

Zijn opvolger was Dijsselbloem. Die zit er nog steeds.

Ach, die schuld van Griekenland was eigenlijk relatief laag, zei Dijsselbloem nog vorig jaar.

In 2013 opperde hij dat kwijtschelding van de Griekse schulden een optie was.

Nu zegt hij weer dat dit kwijtschelden ‘uitgesloten’ is.

Er wordt zoveel geroepen door onze bewindslieden.

Weet u nog, Rutte? Geen cent extra naar Griekenland, daar ging hij de verkiezingen mee in.

Inmiddels is de Griekse schuldsituatie nog weer een stukje hopelozer:

Griekenland heeft een totale schuld van zo’n 200 miljard euro aan het IMF en de Europese Unie. Daar komt nog eens het reddingspakket ter waarde van 60 miljard bij.

Er wordt nu gesproken over het vastzetten van de rente van die schulden tot 2040 op 1,5 %. Dat wil het IMF. Maar dat zou de EU niet willen.

Ach, er wordt zoveel gezegd. Ik vertrouw geen enkele uitspraak meer van een tijdelijke bewindspersoon. Sowieso niet. Maar al helemaal niet over die schuld van Griekenland die aan ons met rente terugbetaald zou worden.

U en ik moeten gewoon blijven betalen. En onze kinderen. en onze kleinkinderen. en de kleinkinderen van onze kleinkinderen.  Deze schuld is veel te groot om ooit nog door Griekenland terugbetaald te worden. En deze schuld zal dus alleen maar groter worden. Iedereen weet dat. Maar de leugens zijn altijd weer groter dan de schuld,

 

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

27 Reacties

 1. De Verenigde Naties hebben met onder andere Microsoft en Facebook de handen ineen geslagen om hun eerder aangekondigde plan om conservatieve, rechtse en ‘verkeerde’ christelijke sites en stemmen van het internet te weren, uit te voeren. Alles wat tegen de globalisering, het uitwissen van grenzen en culturen, de oprichting van super- en wereldregeringen, de islam en de islamisering is, moet straks onder het mom van ‘digitaal terrorisme’ worden geblokkeerd en aangepakt.
  http://xandernieuws.punt.nl/content/2016/05/VN-Microsoft-en-Facebook-willen-conservatieve-sites-van-internet-weren
  Liegen , bedriegen , verhullen en verzwijgen…in mijn beleving bestaat altijd nog boontje komt om zijn loontje….tegenwoordig noemt men dat: karma is een bitch.
  Wat ik mij wel afvraag ? denken de politici nu echt dat ze ermee weg gaan komen ?
  hun eigen woon en leefgebied maken ze ook kapot…niet alleen van ons…

  • @Cliff: Excuus, ik lees uw commentaar nu pas, nadat ik over dezelfde kwestie zojuist iets in een commentaar onder een ander artikel heb gezegd (bij “Rechtszaak #MH17 lijkt onhaalbaar.”). Had ik het eerder gezien, dan had ik naar uw commentaar gelinkt.

   • @Delecluze:

    Dat geeft toch helemaal niets…liever te veel commentaar ( reacties ) dan te weinig.

    • Dat is ook weer zo:) Maar mijn commentaar volgde zo kort op het uwe, dat ik dit even wilde verhelderen.

 2. Volgens het IMF is met de Eurogroep (ministers van Financiën), die op 24 mei bij elkaar komt om over de Griekse crisis te praten, overeengekomen dat het land een schulden’verlichting’ van maar liefst € 300 miljard krijgt, zo ongeveer alle bailout pakketten bij elkaar opgeteld. Waardoor we als volken opnieuw hard en permanent zullen moeten bloeden om de toch al puissant rijke, volledig door de politiek gesteunde financiële elite overeind en uit de wind te houden.
  Welterusten weer…

 3. Er komt geen nieuwe Griekse crisis,’ beweerde de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble gisteren. Het doorgaans goed geïnformeerde Handelsblatt bericht echter dat de Grieken wel degelijk een enorme schuldenverlichting van honderden miljarden euro’s zullen krijgen – echter pas na de parlementsverkiezingen in Duitsland -en Nederland- in 2017. Pas daarna zullen onze volken geconfronteerd worden met de zeer onaangename boodschap dat wij tot in lengte van jaren duur zullen moeten betalen om de Grieken bij de eurozone te houden, en al ons geld definitief verdwenen is. Kortom: het zoveelste bedrog van de Europese politieke elite is een feit.

 4. Leo KarelJan

  18 mei 2016 op 15:44

  Het merendeel van de NL kudde verdient het ook: te worden uitgeperst als een citroen. Moeten ze maar niet in meerderheid op de regentenkliek blijven stemmen en die gore media blijven lezen en bekijken. Eigen schuld, kudde.

 5. Dijselbloem c.s zijn bloedzuigende mutanten. Totaal vervreemd van het leven buiten de eigen werkelijkheid parasiteren zij op de bevolking die steeds afhankelijker en onmondiger wordt binnen de door hen gecreeerde werkelijkheid van onzin regeltjes, onzin moraliteit en onzin economie.
  Brave mensen worden naar hun eigen ondergang geleid door dit soort uitschot. Eat the rich. Vreet em op.

 6. Edmond V.O. Katusz

  17 mei 2016 op 23:09

  Er zijn een paar zaken die politici werkelijk aan het hart gaan. Het verkrijgen van macht, daarna het verkrijgen van meer macht en nog meer macht..

  Macht over de mens, die zij wezenlijk zien als Untertan. De Untertan die zich moet voegen, goedschiks dan wel kwaadschiks, naar de ideologie van de machthebbers van dienst.

  Een perfect voorbeeld is Dijsselbloem, hoogst intelligent, maar doortrapt . Een soort menselijke bidsprinkhaan. Ik zal niet licht vergeten de uitzending van Buitenhoftv, waar hij in debat ging met prof. Arjo Klamer die een “gewogen” mening zou geven over het Oekraïne referendum.

  Zie hoe Dijsselbloem keek naar Klamer, als een bidsprinkhaan die het geschikte moment afwacht om een, in dit geval, verbale kop, c.q. Klamers meningen, te snellen.

  Dijsselbloem’s lichaamshouding als van een roofdier, een gespannen veer, klaar voor de kill. Klamer sullig voorovergebogen, bij voorbaat verloren.
  http://www.npo.nl/buitenhof/27-03-2016/VPWON_1250227
  Salut! Edmond V.O…

 7. “Ik vertrouw geen enkele uitspraak meer van een tijdelijke bewindspersoon. Sowieso niet.”
  .
  Dat zeg je dan nog heel subtiel. Ik vertrouw zelf (bijna) geen enkele politicus, punt. Geen uitspraak, geen afspraak, geen beloftes, geen onderste steen, geen €1000, geen toezeggingen… niets. Nada. Naks. Noppes. Als je als crimineel wil leren hoe je iemand voor de gek kan houden, dan moet je politicus worden. Die hebben het liegen, bedriegen, graaien, jatten, verdraaien en minachten namelijk uitgevonden.
  .
  @Cale: De gevestigde media bericht bij voorbaat niet over dingen die mensen aan het denken kunnen zetten. Ook de bezetting van gevangenisbewaarders in Brussel wordt amper bericht. Ook de massaverkrachtingen in o.a. Keulen werden amper bericht. Ook de wérkelijkheid over de migranten, en hoe erg ze sommige Griekse eilanden bezetten, wordt amper bericht. De media en de elite hebben er baat bij de burger dom te houden namelijk.

 8. Over de media gesproken; waar blijft de berichtgeving over de al wekenlange protesten door heel Frankrijk tegen nieuwe arbeidswetgeving? Parijs staat in brand, lijkt het wel. Mogen we dit niet weten? Maar het wordt nog leuker; morgen gaat ook de Franse politie staken. Ben benieuwd wanneer de guillotines opgetuigd gaan worden.
  Media en regenten worden een beetje zenuwachtig, vermoed ik.
  https://www.rt.com/news/343322-france-protest-gas-labor/

 9. Sint Nicolaas

  17 mei 2016 op 19:58

  Toen Sint nog op Spitsnieuws plempte heeft hij al diverse malen gewaarschuwd voor het Griekse drama. Ten tijde van vetklep de Jager al die waggelend in beeld verscheen en beloofde dat alle uitgeleende miljarden terugkomen MET RENTE ! Dat was ook al zo’n sukkel die bewoog als Brussel aan de touwtjes trok. En nu hebben we Boterbloempje die ons stoïcijns weer komt voorliegen om zo het klootjesvolk rustig te houden. Deze lieden hebben zo’n ongelooflijke minachting voor het electoraat en behandeld het als ware het een kleuterklasje. De €U is een gedrocht wat de lidstaten onderdrukt en van leugen en bedrog aan elkaar hang. Elke boerenlul kan op zijn klompen aanvoelen dat deze giga schuld never nooit meer terugbetaald kan worden. Sint plempte toen al dat de Grieken terug zouden komen en vragen om meer. Allicht, en wij betalen wel weer en nu begint het weer te rommelen na een periode van relatieve stilte. Het probleem werd simpelweg doodgezwegen terwijl het nog in volle omvang aanwezig was.

  • Sint Nicolaas

   17 mei 2016 op 20:12

   Toevallig Boris Johnson nog gehoord over de €U ? Zijn vergelijk met Hitler Duitsland staat als een huis. Hitler wilde ein Reich, ein Volk, ein Führer. De €U wil precies het zelfde. Allen proberen ze het nu op een andere manier dan Hitler en wat eerder Napoleon deden. En jawel, daar was de oppervaatdoek meneer Tusk ( u weet wel, die figuur die zich president van €uropa noemt maar door niemand van het electoraat is gekozen ) weer als de kippen bij door te roeptoeteren dat de €U het enige alternatief is voor chaos ! Sinds het bestaan van de €U is het nog nooit zo’n politieke, financiële en demografische puinhoop geweest. Hij noemt de €U een “firewall” en dat dankzij de €U geen oorlog in €uropa is ontstaan. wie zegt dat het zonder de €U wel oorlog zou zijn geworden ? Tijdens de EEG stonden we er veel beter voor, was er geen oorlog en handelden we alsof het een lieve lust was. Meneer Tusk zegt ook dat we dan terug gaan naar nationaal egoïsme. Wat een gelul van die vent.

   • Sint Nicolaas

    17 mei 2016 op 20:24

    Wat dacht u van nationalisme of nog beter, patriottisme ? De €U doet zijn uiterste best om de lidstaten van hun identiteit te ontdoen, zeggenschap te ontnemen en op de knieën te krijgen. Een triomf van anti-democratie voegt hij er nog aan toe. Als er een lichaam is wat NIET democratisch is maar puur dictatoriaal is het de €U wel. En zo vallen er dus slachtoffers, in dit geval in de vorm van Griekenland. Ze moesten zo nodig met de €uro meedoen en de rest kennen we. Wij mogen de miljarden ophoesten om de €uro en de banken te redden cq. te spekken. Volgende maand het referendum in het VK. Als ze nog enigszins besef hebben wat de gevolgen zijn en nog worden van het €U juk en niet te veel MSM gehersenspoeld zijn dan kiezen ze er voor om deze dictatuur vaarwel te zeggen. Er uit, weg met de ondemocratische imperialisten. Baas in eigen land, eigen wetten en controle over eigen grenzen. To hell with €U of zoals Victoria Nuland zei in 2014 ; F*uck the €U. En gelijk had ze !

 10. Politici moeten kunnen worden afgerekend op hun daden zoals elke andere werknemer. Wellicht zullen zij dan voorzichtiger opereren of wij zullen voortaan geen regering meer hebben.

 11. Grieken willen van de overheid leven, maar geen belasting betalen. Dat is ziek.
  In hun linkse droomwereld moeten anderen dan solidair zijn met dit wangedrag.
  Moeten wij hun laksheid dus betalen.
  Het is zo immoreel.
  Die Grieken moeten eens gaan begrijpen dat geld van de overheid toch eerst door burgers verdiend moet worden.
  Wat faalt die walgelijke EU toch elke keer weer op grote schaal.

  • Je praat ondertussen wel mooi de staatspropaganda na die nationale en EU politici en MSM er sinds 2010 ingeramd hebben . Van dat geld dat de Grieken geleend hebben van ECB, IMF, ESFS etc, ging 95% linea recta naar banken in Duitsland en Frankrijk. In feite een bail out op kosten van de Europese belastingbetaler waar politici niet openlijk voor uit durfden te komen. (zie bijv, de link in een eerdere comment van mij in deze draad). Iedere econoom kon in 2010 al op een half A4-tje uitrekenen dat de Griekse staat failliet was zodat ECB en al die andere fondsen (en dus de belastingbetaler)naar hun geld konden fluiten.

 12. En de MSM meent weer alleen nieuws te moeten geven wat in ons belang is, d.w.z. ze moeten ervoor zorgen dat het volk in slaap gesuste wordt zodat er geen onlusten uitbreken.
  De werkelijkheid is dat de pensioenen voor tientallen miljarden worden afgeroomd en dat dit indirect naar Zuid Europa gaat in de vorm van lagere rente op de staatsschulden. Eigenlijk zouden de Nederlandse politici en de media moord en brand moeten schreeuwen, maar dat doen ze niet omdat de Euro een staatsopdracht is, ingebed in de staatsevangelie. En iets roepen wat niet staatsevangelie is wordt niet op prijs gesteld, kan zelfs bestraft worden.
  Ja de Grieken moeten kwijtschelding hebben van schulden, maar bij dat pakket zou dan wel moeten horen dat ze hun eigen munt invoeren, zodat ze zelf kunnen devalueren en hierdoor voornamelijk hun eigen spaarders pijn doen, i.p.v. die van heel Europa. Maar dat mag niet van Merkel en dus zal haar schildknaap Rutte dit ook niet eisen.

 13. Jan Stemerdink

  17 mei 2016 op 17:35

  200 miljard euro schuld is ruim 18 duizend per Griek. Dat is toch wel veel.
  Onze ruimhartigheid bedraagt ruim 400 euro per EU-inwoner (Grieken niet meegerekend).

  • g.h.m.leferink

   18 mei 2016 op 22:11

   Jan, ben jij ook al alle vertrouwen in het financiële ‘beleid’ van Brussel kwijt?
   Goodgoan: Gait H.M. Leferink

   • Jan Stemerdink

    24 mei 2016 op 17:26

    Ja, eigenlijk wel. Ik reken graag alles om in bedrag per hoofd van de bevolking, dat geeft een beetje een gevoel voor verhoudingen. Terugkerende kosten druk ik uit in euro’s per hoofd per maand. Ter vergelijking: de rijksbegroting bedraagt ongeveer 800 euro per Nederlander per maand.
    Affijn, voor die 200 miljard euro hadden we ook alle Grieken ‘als vluchteling’ kunnen opnemen. Het opnemen van de voltallige Griekse bevolking lijkt goedkoper dan het in stand houden van de Griekse economie.

 14. Ik vertrouw ook geen enkele bewindspersoon meer. Ze liegen er lustig op los. Voordeel is wel dat de burger weet waar ie aan toe is. Als een bewindspersoon iets beweert, dan weet men dat het tegenovergestelde waar is. Aan duidelijkheid laten deze lieden niets te wensen over.

 15. Ja, onze politici liegen wat af over de Griekse schuld. En onze kwaliteitsmedia logen net zo hard mee. Nu waarheid niet langer te ontkennen valt wordt de Europese belastingbetaler via de salamitactiek langzaam met de harde waarheid gecontronteerd. En waar ging al datgeld eigenlijk naar toe:

  “Minder dan vijf procent van de in totaal €215.9 miljard die Griekenland ontving, ging naar de staatshuishoudkas. De rest, 95 procent werd grotendeels gestoken in de aflossing van oude schulden aan buitenlandse banken (€86.9 miljard), aan rentebetalingen (€52.3 miljard) en aan het ‘herkapitaliseren’ van Griekse banken (€37.3). Het bedrag dat daadwerkelijk in de overheidsbegroting terecht kwam, was €9.7 miljard.
  Aan het Duitse Handelsblatt verklaarde Jörg Rocholl van de ESMT dat “de hulppakketten vooral gebruikt zijn om Europese banken uit de brand te helpen”. “De Europese belastingbetalers hebben de private investeerders gered”.

  http://www.andereuropa…

  • Merkel & co konden het niet meer aan het volk verkopen om nog meer steun te geven aan de Duitse banken en andere Eurpese banken, want daar staan er veel op instorten, met name een van de grootste banken ter wereld; de Deutsche Bank: 75 trillion USD aan derivaten (een soort piramide spel handel in onverkoopbare schulden). Dus wordt Griekenland aan een flinke schuldenlast geholpen en met veel politiek trommelgeroffel de zoveelste lening gegeven, die precies 2 seconden op Griekse bodem verblijft om daarna terug te keren naar de in lasten zijnde Europese banken. De Grieken zijn daarmee de luie slechterikken en onze banken zijn voorlopig weer gered. Zo gaat dat tegenwoordig. Met Uw geld.

 16. Een persoon die een zeer hoge positie bekleedt bij de nationale bank van een balkanland, zei dat “Grieken nooit hun schulden betalen”.
  Een ervaringsdeskundige spreekt!