Één stroom sperma die op het Westen afraast

Door Joost Niemöller

In 1973 schreef de Franse schrijver Jean Raspail een geniale, voorspellende, roman over de massamigratie en de suïcidale drek van het politiek correcte juk. Het boek werd een cultsucces tot de dag van vandaag, en bij iedere keer dat er weer sprake was van golven armoedzaaiers die met wrakke schepen de kusten van het Europese welvaartsparadijs bereikten, kwam er opnieuw een herdruk. Notabene president Reagan was een enthousiast lezer van het boek van Raspail, toen dit in Engelse vertaling verscheen. Ook andere regeringsleiders, zoals Mitterand, lazen het gefascineerd uit. In Frankrijk is de roman met negen levens opnieuw een bestseller geworden, met een speciaal voorwoord van de schrijver.

Zal Raspail die zo virtuoos de racismewaanzin wist te ontmaskeren nu alsnog voor ‘racisme’ veroordeeld worden op grond van dit voorwoord? Raspail zegt zich alvast bewapend te hebben met een kist vol bewonderende brieven van regeringsleiders.

Nu, eindelijk, is de roman van Jean Raspail, ook in Nederlandse vertaling verschenen. Het is een knap ‘ont-Vlaamste’ versie overigens. De Vlaamse vertaling van Jef Elbers verscheen onder de titel Het Legerkamp der Heiligen dat de oorspronkelijke Franse titel letterlijk volgt: Le Camp des Saints. In de Nederlandse vertaling, uitgegeven door de kleine, moedige Nederlandse uitgever De Blauwe Tijger, heet de roman simpelweg De Ontscheping.

Enfin, dat is een lange inleiding voor een boek dat ik ademloos uitlas en gelijk alweer met veel plezier en instemming aan het herlezen ben. Zo’n boek dat je op een willekeurige pagina open kunt slaan om je te realiseren, wow, wat zag die het scherp, toen al, en hoe verfijnd noteerde hij de geestelijke blubber die Europa toen al was, die overgave aan de massale barbarij die omarmd wordt , zoals een geestelijk verweekte vrouw haar verkrachter omarmt omdat ze in de overtuiging verkeert eindelijk van het haar aangeprate schuldgevoel verlost te worden. Dat schuldgevoel is zo diep ingekankerd in de westerse geest dat alleen de totale vernedering en uiteindelijk de dood de verlossing ervan kan betekenen. Raspail zag het.

De ontscheping is in zijn epische vorm een religieus boek. Raspail is katholiek en daarom heeft hij de zich overgevende katholieke kerk geportretteerd op een wijze die anno 1973 voor sommigen misschien wat overdreven over zou komen, maar wie de ruggelings achterover hangende paus van nu leert kennen, zelfs bijna te mild is. Een beschaving en een ras dat hunkert naar opheffing en overgave en krijgt waar ze om smeekt. De westerse Apocalyps is een religieus, want Bijbels thema, en in die Bijbelse, bloemrijke, taal heeft Raspail zijn bittere vertelling gegoten, als ware het in één woedende en daarmee uiteindelijk bevrijdende ademtocht.

Het verhaal achter De ontscheping is snel verteld: Een ondraaglijk stinkende vloot van afgeragde sloopschepen verlaat, aangevoerd door het slooprijpe vlaggenschip India Star, de Ganges met aan boord een miljoen illegale migranten. Een massa vlees waaruit alle individualiteit onttrokken is, onder leiding van een als heilige aanbeden dwergmonster waarmee geen woord te wisselen valt. In de doorgedraaide politiek correcte media (er bestaat geen andere meer in de roman, behalve een klein, armoeig gedrukt maandblad, La Pensée Natonale, in oplage van enkele duizenden) wordt deze vloot gezien als de redding van het Westen. De arme zielen op deze ‘Armada van de laatste hoop’, zoals die genoemd wordt, moeten ‘gered’ worden. Want de ‘redding van de armoede’ is de enige taal die nog uitgestraald mag worden door de bedwelmende media. Maar de armoede wenst geen hulp meer. Alle voedselhulp wordt door de amorfe massa laconiek overboord gesmeten. Communicatie met de geheimzinnige veroveringsmacht is niet meer mogelijk. Massa’s binnen de massa slaan overboord, verhongeren, worden platgetrapt, maar het steeds sterker wordende vlees dat overleeft, blijft zich voortplanten middels alle voor handen zijnde geslachtsdelen en zo groeit de zwijgende klacht die de vloot is. Of, zoals Raspail schrijft: één grote stroom sperma die op het Westen afraast.

Waar zal de vloot landen? Het is een vraag die de hele wereld in de ban houdt. Het blijkt de kust van Zuid-Frankrijk te zijn, de zachte onderbuik van rijk en weerloos Europa. De ‘goedwillende’ linkse actievoerders stormen op hen af om hen te verwelkomen, maar ze worden door de gezichtsloze vlootmassa fijn getrapt, verkracht, vermoord. Voor de massa uit de schepen bestaat er namelijk geen ‘goed’ en ‘fout’, er bestaat slechts nieuw vlees dat opgevreten kan worden. Zo graaft  het Beest, zoals Raspail de armoedemassa noemt, zich verder de achtergelaten voorraadkamers in. En vernietigt daarmee alles van waarde dat, zoals we weten, weerloos is. Uit de kelders van Parijs zijn dan al de ratten omhoog gekomen, de al dan niet illegale immigranten, met maar één doel voor ogen: de eliminatie van het blanke ras. Wraak op een fictieve slavernij. Wraak eigenlijk op alle culturele waarden, op iedere ordening, op de vooruitgang. Wraak op de eigen onkunde.

De laatste die hun geestelijke gezondheid hebben bewaard, trekken zich terug in een enkel dorp, de levende doden van zich afschietend tot de laatste kogel. Of in Zwitserland, dat uiteindelijk ook gedwongen wordt de grenzen te openen door de internationale organisaties als de Verenigde Naties die als einddoel hebben de vernietiging van de Blanken en alles wat die hebben opgebouwd.

Wat een boek. Wat een moed en wat een geniale eigenzinnigheid om dit duivelse en al te realistische scenario, in één groot gebaar van verbeelding, tot leven te laten komen als in een schilderij van Jeroen Bosch.

Misschien wordt u wel eens moedeloos van de aanhoudende verdwazing om iets wat toch al te zichtbaar is: Hoe een hele beschaving te grabbel wordt gegooid omwille van een multicultureel kosmisch waanbeeld dat geen enkele rationele onderbouwing kent. Is het niet mogelijk dat er middels een echt debat feiten over de massamigratie boven water komen en dat zo de geestelijke gezondheid weer hersteld kan worden? Het antwoord is nee. Je hoeft het boek van Raspail maar te lezen om te beseffen dat hier andere krachten ontwaakt zijn. De massale krachten van het Beest op de wrakke schepen. Duivelse krachten die de meerderheid hebben gehypnotiseerd. De kracht van het rottende bruine massavlees dat tunnels boort in het voortbestaan en de vooruitgang. Schepen vol. Een vloot vol. Vloten vol.

Het is in het leeuwendeel van de roman enkel nog een kwestie van verlamd wachten tot de uitgeteerde hongerende zwermen zijn geland. Zelfs de president van Frankrijk, die beseft wat er speelt, durft zich niet meer uit te spreken. Voor een debat is een debatruimte nodig en die is verdwenen in het Frankrijk dat Raspail laat zien. Want, leert deze roman vooral; het gevaar zit eigenlijk niet eens op die schepen. Het zit in onze projectie op wat zich op die schepen zou bevinden. Ons ingekankerde, destructieve aangeprate schuldgevoel. Waardoor niet meer gezien wordt wat toch al te zichtbaar is: het Beest op de schepen.

Of laat ik het liever over aan Jean Raspail in De Ontscheping:

Het zou niet stroken met de waarheid als men zou zeggen dat het vertrek van de vloot, toen dat bekend werd, de westerse wereld meteen ernstig verontrustte. Zo gebeurde het aanvankelijk dat veel mensen schaapachtig hun broodje bleven smeren met de zalvende brij die in hun hersenpan was geramd. En de westerse melkkoeien van het hedendaagse denken smeerden er dag in dag uit eenzelfde uitgemolken broodbeleg bovenop, des te vrolijker kwispelend omdat in het begin niets liet vermoeden dat men hier te maken had met een uiterst zwaarwichtig probleem.

 

Jean Raspail: De Ontscheping.

 

 

 

 

 

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this pageEmail this to someone

17 Reacties

 1. Hoog tijd voor de herintroductie van de kuisheidsgordel?!

  • Als u googled, zult u een belofte van een goed product vinden. Vreemd genoeg wordt de boel ergens ‘vertraagd’ en zijn de gevestigde media en aanverwante trollen uiteraard negatief in haar berichtgeving. Zoek naar AR Underwear en verbaas u -de pers; wel durven melden dat een armlengte afstand een idee is of desnoods maar thuis blijven, iets praktisch (al was het maar gevoelsmatig) mag niet.

 2. Leo KarelJan

  29 mei 2016 op 15:27

  Als de Westerse waarden teloor gaan door de massale import van achterlijkheid, criminaliteit en armoede, dan zijn de WESTERSE Gutmenschen daarvoor verantwoordelijk. Zo lang een meerderheid van de kudde de linkse, politiek correcte DICTATUUR accepteert ( en dat doe je als je op de partijen van de regentenkliek stemt ) en zich lui en ruggengraatloos laat indoctrineren door de totaal verrotte politiek correcte media, dan ligt de schuld bij de meerderheid van die kudde.
  Alleen als je de EUSSR, de islamisering , de politieke correctheid en de import van alle achterlijkheid keihard afwijst, dan bereik je wat.
  Dan kun je dus alleen PVV stemmen en laat je je niet bedonderen door de leugenachtige praatjes van oplichters als Zijlstra en Buma. Ze zijn 100% gelijk aan Rutte, Samsom en Asscher. Ze deugen allemaal voort geen meter.

 3. Ik heb vandaag de hele dag geen arabier gezien. Stel je toch eens voor…..

 4. Waarom heeft de Nederlandse regering geen ruggengraat ? waarom krijgen gelukszoekers in de ene gemeente 10000 euro gratis ? en in een andere gemeente een lening van 3500 euro…Als je als land het niet eens op 1 lijn kan krijgen …gaat de EU al helemaal niet lukken. Maar voor iedereen die tijd en zin heeft hier draait het om alleen hier om …..yep centjes …centjes en nog meer centjes…
  https://www.youtube.com/watch?v=U-NAD70NQJM

 5. Het artikel gaat er van uit dat (blonde blauwogige) vrouwen op grote schaal besluiten om zich door een arabier o.i.d. te laten bevruchten.
  Waarom zouden ze dat doen? En wat zegt dat over uw opvattingen over blonde- blauwogige vrouwen?

 6. g.h.m.leferink

  27 mei 2016 op 23:45

  Helemaal mee eens Joost. En mijn stelling dat TWEE dingen ons hier naar de Filistijnen gaan brengen wordt nog eens bevestigd:
  # ACHTERBAKSHEID, vooral van de politici
  # LAFHEID van diezelfde politici en veel van de Nederlanders.

  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

  • Niks achterbaks en laf. Het is moedwillig en dat is het frustrerende. Wat kunnen we hier tegen doen? Ik word er woest en moedeloos van.

 7. Frappant dat Raspail het toen allemaal al zag. De man was zijn tijd ver vooruit, ik wil zijn boek lezen. Tegenwoordig worden we overspoeld door agressieve, veeleisende islamieten. En die komen hier niet voor de lol, ze komen met een missie. Europa moet en zal islamitisch worden en hierbij maken ze gretig gebruik van onze zwakheden. Ze lachen zich de islamitische ballen uit de broek over onze tolerantie tegenover die barbaarse ideologie. Dat het zo gemakkelijk zou gaan dat gaat hun (beperkte) verstand te boven.
  Als wij het tij nog willen keren zullen we keihard stelling moeten nemen tegen deze idioten en dat hoeft niet netjes te gebeuren. Dat zal niet gemakkelijk zijn en dat zal gegroepeerd moeten, eenlingen bereiken niks. Een stem op de PVV is misschien een stap in de goede richting, maar er zal meer moeten gebeuren. Islamieten moeten weten dat ze hier niet thuishoren. Intolerant zijn jegens de intoleranten. Een andere taal verstaan ze niet.

 8. Zeer, zeer beangstigend. Niet heel ver van wat ik inmiddels verwacht te zien gebeuren; ik zie geen leefbare “evenwichtssituatie”. Geen MAD zoals ooit met de USSR. Wat ik me steeds vaker fvraag is wat nu te doen. Is dit nu nog te keren via de stembus? Of moet de ontscheping nog verder gaan en de misdragingen al la Keulen nog systematischer en groter? Moet het niet-integreren en het niet-bijdragen, wel consumeren en vragen om meer, beter en sneller, nog duidelijker worden en niet meer op te brengen? En is het dan nog te keren? Als het allemaal niet meer uitmaakt wat moet je nu dan doen? Spaargeld verbrassen en wachten op verdere ontscheping en de dingen die komen gaan? zoals een enorme armoede en een burgeroorlogachtige zeer gewelddadige situatie. Vragen, vragen .. en zorgen.

 9. Teleurgestelde helper verteld zijn verhaal: Afrika de kraamkamer, massa geboorten van laag IQ leugenaars en dieven. De door de 1000-den miljarden ontwikkelingshulp van het Westen naar 3e wereldlanden de laatste 50jaar is grotelijks omgezet in een even gigantische als catastrofale geboortenexplosie van miljarden mensen die zichzelf niet kunnen voeden en bedruipen. Zo is de hulp van het westen een doldraaiende hond geworden die zichzelf tot bloedens toe in zijn staart bijt. Deze gigantische overbevolking van mensen die incapabel zijn zichzelf tot enige welvaart te organiseren hebben steeds meer hulp nodig en miljoenen zullen trachten Europa te bereiken. In de EU dat met haar superieure moraal ‘hoge waarden’ koestert en arrogant elk realisme afwijst, een met een vloot marine schepen de aanstormende pauper hordes in Italie etc aan wal brengt. Ook het gesubsidieerde AzG heeft schepen voor Libie liggen om dobbernegers over te varen naar de EU, noodhulp noemen ze dat.

  • @Fris4ever.
   De enige noodhulp die kan worden gegeven is het bombarderen van de schepen met asieleisers. Daarna zal de rest rechts omkeert maken en de traditionele kookpotten trachten op te stoken met hun hulpjes.erin. Zo lost een enorm probleem zichzelf met voor ons weinig kosten, op. Iets dergelijks beweerde ik in de 2e klas van het Lyceum medio 1961 maar de leraar vond mij een racist. Dit terwijl hij de week tevoren had verteld dat ze daar teveel vrije tijd hadden en daarom maar aan fokten.

 10. Verontrustend waar, die quote tot slot: we hebben hier in NL te maken met een zwaarwichtig probleem. En we hebben het niet in de gaten. We krijgen halen bevolkingsgroepen binnen die ons al eeuwen willen veroveren of verjagen. Het is zelfmoord. En dat allemaal voor een beleid van eliteclub in Brussel die het contact met de realiteit én de burgers verloren is. Ze zijn compleet mesjogge.

  • Inderdaad, de bende van Brussel bestaat uit psychopaten, in die zin zijn ze mesjogge. Maar ze voeren een plan uit, is geen andere verklaring. Er zijn nu genoeg voorbeelden dat het misgaat met Europa. Het plan is; Europa moet kapot door chaos. Daarna wordt er voor orde gezorgd door diezelfde bende en hun aanhang. En zijn we, dwz degenen die deze ellende hebben overleefd, allemaal weer heel blij. Maar ondertussen wel onze vrijheid kwijt aan de centrale regering. David Icke en vele anderen hebben dit plan al jaren lang in de gaten. Ze krijgen steeds vaker gelijk, zoals Jean Raspail de schrijver van dit boek. David Icke komt naar Amsterdam dit jaar voor een presentatie. Er zijn nog kaarten…

© 2023 De Nieuwe Realist

Thema door Anders NorénOmhoog ↑