Het niet vertelde verhaal: Onze gevangenissen zijn islambommen!

Door Joost Niemöller

Veel aandacht voor de rellen in de Belgische gevangenissen. Wanneer je Nieuwsuur mag geloven komt het omdat de gevangenissen verouderd zijn. Nieuwsuur knoopt er een itempje aan vast over Syriëgangers die in de Belgische gevangenissen onder zulke slechte omstandigheden zouden moeten leven dat ze vanzelf radicaliseren.

Nieuwsuur zwijgt over het werkelijke probleem in de Belgische gevangenissen: ze zitten bomvol moslims.

De Vlaamse pers jankt ook maar door over die mensonterende toestanden in de Belgische gevangenissen, waardoor de opstanden zouden uitbreken.  Maar diezelfde pers zwijgt nu over een veel belangrijker probleem: Bijna de helft van de gevangenen bestaat uit moslims.

Dat is niet alleen in België zo.

In Nederland liggen de verhouding nog relatief anders. Hier bestaat 63 % van de gevangenisbevolking uit allochtonen. Kijken we naar de CBS statistieken dan zien we dat dit voor een groot deel Marokkanen zijn (10,7%), maar voor een nog groter deel Surinamers  (9,7 %) en Antillianen (8,6 %) en voor slechts een klein deel Turken (4,8%). Onder het vakje ‘overige niet-Westerse allochtonen’, 11, 2, zullen zich ook veel moslims bevinden.

In Frankrijk bestaat maar liefst 70 % van de gevangenen uit moslims. In de gevangenissen in Berlijn bestaat 90% uit moslims! In Groot Brittannië zou 1 op de 7 gevangenen een moslim zijn, terwijl een op de 20 Engelsen moslim is.

Waarom zitten er zoveel moslims in de Europese gevangenissen?

Een voor de hand liggende verklaring is dat moslims gemiddeld crimineler zijn. Een aanvullende verklaring is dat zeer veel gevangenen bekeerd worden tot de islam in de gevangenis.

In Frankrijk zijn er nu groots opgezette programma’s voor de deradicalisering. Zie deze longread. Erg veel lijkt dat allemaal niet op te leveren.

Die gevangenissen zijn de nieuwe moslimbommen. Dat is dan ook het werkelijke verhaal in België, dat ons niet wordt verteld. Want ja, over de islam als oorzaak voor problemen hoor je in de gevestigde media sowieso steevast weinig. Dat vinden we namelijk niet netjes.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

22 Reacties

 1. g.h.m.leferink

  11 mei 2016 op 23:31

  “Nieuwsuur knoopt er een itempje aan vast over Syriëgangers die in de Belgische gevangenissen onder zulke slechte omstandigheden zouden moeten leven dat ze vanzelf radicaliseren.”
  Oh jaaaa, Twan Gluip/Twan Huys? En zijn WIJ (de autochtone Belgen in dit geval) DUS weer de schuld? Ik zal je eens wàt vertellen:
  Jaar 1982, Infanterie Schietkamp Harskamp. Wij, korporaals van de Nationale Reserve, kletsen die avond wat op onze legeringskamer, en horen van een Zeeuws Vlaming het volgende verhaal:
  “Awel, de Rijkswacht had mijnen kameraad gepakt bij het smokkelen van boter, en hij was door de Belgische rechter veroordeeld tot het gevang. Toen hij zijn straf had uitgezeten heb ik hem afgehaald van het cachot in Dendermonde. Daar hoop ik nooit terecht te komen! Het gaat daar nog op water en brood!”
  Zodat ik me sinds ik dat hoorde afvraag of het in de gevangenissen ook wat minder LUXE kan!
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 2. g.h.m.leferink

  11 mei 2016 op 00:01

  Joost, dit klopt niet: “Dat vinden we namelijk niet netjes.”
  Het moet zijn: Dat vinden de Slinks Linkse glibbers niet netjes. Terwijl ze wèl voluit dood hel en oordeel uitspuwen, als het maar tegen Wilders is of een ander die het waagt om niet ‘progressief’ te zijn! Want Slinks Links meet helemáál niet met twee maten! Nee, stel je voor! Slinks Links meet met wel TWINTIG maten, en geen van alle twintig objektief!”
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 3. JN: “Een voor de hand liggende verklaring is dat moslims gemiddeld crimineler zijn”

  Een beetje domme redenering want het is geen verklaring. Het ligt eerder voor de hand als je kijkt maar de hoeveelheid moslims in de sociaal zwakkere groepen, werklozen, immigranten en uitzichtloze situaties (waar we nu weer flink voor aan het importeren zijn!)

  Het probleem is dus van cultuur, niet religie. Zo komen relatief veel Pakistanen en Iraniërs goed terecht. Bij Irakezen is er een duidelijk verschil uit welke subcultuur ze komen. Bijvoorbeeld Turkmenen doen het bijna allemaal goed. Het zit ‘m dan echt meer in de Arabische culturen bijvoorbeeld maar ook niet allemaal.

  De islam is historisch gezien verwezen met bepaalde culturen en de wat over-emotionele westerling denkt nu dat -ie het uitgevogeld heeft: het probleem zit hem niet in de genen (eugenetica), apartheid (rassen) maar nu de foute religie! Een herhaling van zwart-witte zetten?

  • beste dirkmohammed, ik kan mij met de beste wil van de wereld toch niet aan de indruk onttrekken dat u een trol bent.
   als u nou eens af en toe een afwijkende mening zou hebben dan zou u (misschien) een heel klein beetje geloofwaardig worden/zijn, maar u bent het voor 99.99%.
   .
   definitie trol; https://nl.wikipedia.org/wiki/Trol_%28internet%29

   • g.h.m.leferink

    11 mei 2016 op 14:49

    ‘lelaat’: Inderdaad, een trol, dat lijkt me heel waarschijnlijk. Komt ook overeen met de regels van de islam: Je mag een niet-islamiet gerust beliegen, bedriegen, doodmaken, enz. Want dat zijn toch maar Dhimmy’s, dus Untermenschen. En dan is een houding als die van de Nazi’s in Oost Europa tegenover Oekraïners, Polen, Russen, enz. helemaal normaal! En Mo hep het selluf gezegd, dus is daar niks verkeerds aan.
    Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 4. U stelt dat de religie is gemengd met de cultuur, waardoor de cultuur het probleem is, niet de religie. Interessant. Dan ligt het volgens u ook aan een drankje wanneer het giftig is, niet het gif. Hiermee vermijdt u de kwestie dat die religie die cultuur er vooral van heeft doordrongen om vanuit een zelfverheven positie te parasiteren op “de ander”. Ofwel het als een herrenvolk uitbuiten en opgebruiken dan wel verdringen van “de ander”, de untermenschen. Een dergelijk zwart/wit normen- & waardenkader in een cultuur maakt integreren in iedere andere cultuur nogal problematisch, om het voorzichtig uit te drukken. Hierdoor kan men in plaats van “sociaal zwakkere groep” beter spreken van “sociaal veeleisende groep”, of zelfs van “sociaal dominante groep”.

  • g.h.m.leferink

   11 mei 2016 op 14:52

   ‘Delecluze’, wat dacht je van “een Nazi-hondsbrutale groep”?
   Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 5. Leuke opsteker voor (de verdediging van) Wilders.
  Als je minder Marokkanen hebt (wat 75% van de Ned. bevolking wil) heb je ook veel minder criminele Marokkanen….

 6. Ik ben het geleuter erover eigenlijk ook meer dan beu. Bel mij maar als er mensen over de kling gejaagd moeten worden.

 7. Leo KarelJan

  10 mei 2016 op 16:20

  Haast alle ellende en haast alles wat mis gaat in NL hebben de volgende oorzaken: de massale import van achterlijkheid, criminaliteit en armoede, de islamisering, de multikul ( “weg met ons” ) politiek correcte dictatuur, de EUSSR en het ( cultureel ) marxisme.
  Helaas zijn de regentenkliek ( alles minus PVV ), onderwijs, universiteit, media, ambtenarij en rechterlijke macht het over bovengenoemde zaken eens en indoctrineren ze gezamenlijk de NL bevolking. Deze is helaas in meerderheid te lui, te mak, te laf, te ruggengraatloos en te onwetend om tegenspel te bieden. Resultaat zal zijn: fors welvaartsverlies, verlies aan vrijheden en geweld en criminaliteit. NL op weg naar de totale afgrond.

 8. Is iemand bekend met de straffen in islamitische landen?

 9. Even wat anders, maar het betreft moslims:
  De prijs setting voor olie is niet meer in OPEC handen. Sinds vorig jaar geldt de marktwaarde, eindelijk, en is dus het verdrag van Strassburg (1975) van generlei waarde meer.
  Dat verdrag, opgedrongen door OPEC landen aan onze toenmalige regeringen na de olie crisis van 1973, hield in dat wij Europeanen zoveel mogelijk moslims moesten opnemen en de islam als godsdienst moesten waarderen en accepteren. Dat probleem is nu dus opgelost. OPEC heeft haar invloed verloren.
  En wij hoeven ons dus niet meer te houden aan het verdrag van Strassburg. En met een beetje Geuzen-mentaliteit kunnen we dus, ipv Spanjaarden, alle moslims de Lage Landen uit bonjouren.
  http://www.reuters.com/article/us-russia-opec-sechin-idUSKCN0Y1104

  • Als al het geld wat gestoken is in Irak, gestoken zou zijn in echte duurzame brandstoffen, te weten o.a. thorium, dan waren we al bijna onafhankelijk geweest.

   We hebben nu genoeg energiedragers, waarvan de schoonste perslucht is, het gaat alleen nog om, hoe wek je elektrische energie op.

   Thorium centrale kan onmogelijk ontploffen, omdat dit intrinsiek onmogelijk is, en produceert zeer weinig, en zeer laag radio actief afval, vergelijkbaar met ziekenhuis afval.
   Het enige nadeel is dat ze slechts kort meegaan, vanwege de benodigde zout en fluor, waar bijna geen enkel metaal tegen kan. Maar de voordelen zijn hoger. Na WO2 is er zelfs een thorium centrale gebouwd in Amerika, maar die moest dicht omdat je er geen kernwapens mee kunt maken.
   Helaas zet de overheid in op gebakken lucht, gelukkig zijn er landen die het wel verder ontwikkelen.
   Je kunt met thorium ook kernafval verwerken tot laag radioactief afval.
   https://www.deingenieur.nl/artikel/thoriumreactor-krijgt-nieuwe-kans

 10. Heel veel moslims komen speciaal naar Europa om bij te dragen aan de islamisering. Die zijn dus significant agressiever dan de moslims die thuis blijven. Wat in onze gevangenissen zit is maar het topje van de ijsberg.

  • Dat is dus de hijrah, de immigratie jihad.
   Voor moslims is hoe in het paradijs te geraken een ware obsessie, de koran is er vaag over, maar geeft 2 shortcuts aan, sterven in de jihad en emigreren naar de landen van ongelovigen om die over te nemen.
   De hijrah is de drijfveer achter de bezetting van Europa..

 11. Hun cultuur is de verklaring. Wat in Europa lukte, is door dat, en religie opvoeding onmogelijk. Hun samenleving peilers bestaan uit eerbied en respect. Met als grondwet hun boek. Daarin worden ongelovigen omschreven als minderwaardig. Werken voor hun kan alleen maar tijdelijk. Na verloop van tijd worden rollen omgedraaid. Aan het laatste herken je de ware gelovige. In het prille begin kregen veel van die ware de ambtenaar status. De bedoeling, allemaal, lukte niet. Wat overbleef is werken voor brood in loondienst voor ongelovigen en joden. In hun boek grondwet iets onmogelijks. Dan is roof de grondwettelijke, hun, oplossing. De Nederlandse grondwet is dan niet van toepassing. Dat weten ongelovige gladjanussen. Hun windmolen bijbel is vol respect en eerbied voor die andere grondwet. Zij zijn voor mèèr, niet minder centjes eraan verdienen.

 12. Ik zit te wachten op de reactie van @DirkM waarin hij ons gaat uitleggen dat moslims die in de gevangenis zitten helemaal niets met de islam te maken hebben. Óf…. dat moslims die in de gevangenis zitten wel degelijk met de islam te maken maar in de gevangenis zitten enkel vanwege moslimhaat want het zouden allemaal onschuldige lammetjes zijn (die door de wit geprivilegieerde moslimhaters zodoende haram geslacht worden 🙂
  .
  Kom er maar in @DirkM, ik brand van nieuwsgierigheid.

 13. Ede schoonvegen zoals de mariniers dit met de Dam deden in 1970: http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/05/zo_wijd_ede_strekt.html
  Het probleem is dat tegenwoordig marinier-zijn een baan is waarvan je ontslagen kunt worden. Mariniers durven daarom niet meer spontaan op te treden. Velen hebben een gezin te onderhouden. Moderne strafmaatregelen hebben ernstige financiele gevolgen voor de burger. Veel losers belanden in de gevangenis, hetgeen ze geen lor kan schelen, met daarna een veilige uitkering en “hulpverlening”. Geen normaal mens wenst dit te ondergaan. Dit is de hedendaagse werkelijkheid. Het zeer effectieve wapen van de moderne machthebber: Werkgelegenheid en Geld.

 14. De Islam als brenger van normen en waarden lijkt hier in het westen in ieder geval niet te werken. Maar een moslim zou zeggen: Omdat jullie de sharia niet hebben.

  Wat ik ook vreemd vind is dat jonge moslims in bijvoorbeeld Marokko veel minder crimineel zijn. Zou er een verband zijn tussen criminaliteit en het zijn van moslims in een niet moslim land? En zou dat dan iets te maken kunnen hebben met hoe in de Koran gedacht wordt over ongelovigen? Als minderwaardig?

  Overigens, zoals Joost aangaf, sommige dingen mag je niet zeggen, of wordt niet op prijs gesteld als je het zegt. Mensen met een bepaalde vorm van Jules de La Tourette, zoals ik die heb 😉 , al durf ik dat niet van Joost te zeggen, gaan dan juist dingen zeggen die niet gezegd mogen worden. En dat valt niet altijd mee. Voor die mensen is deze site handig om te zeggen wat je op je lever hebt.

  • En heel gezond voor hart en nieren is het voegen van de daad bij het woord 😉 😉

 15. Sleutel weg gooien.