Brekend. Duits-Frans Plan EU Superstaat gelekt. Merkel kiest vlucht voorwaarts!

Door Joost Niemoller

De website van de Engelse krant Daily Express brengt een sensationele, maar niet onwaarschijnlijke onthulling: De Duitse en Franse ministers van buitenlandse zaken hebben een intern rapport opgesteld, waarin wordt gepleit om nu door te pakken met een EU Superstaat. Dit is in overeenstemming met eerdere berichten dat er een EU tweestromenland zou moeten komen; een snel integrerende EU en een EU light.

In het gelekte plan (zie hier de PDF met de originele tekst) zetten de ministers van buitenlandse zaken uiteen dat er een ultimatum moet worden gesteld, hier en nu.

The foreign ministers of France and Germany are due to reveal a blueprint to effectively do away with individual member states in what is being described as an “ultimatum”.

Met dit nieuwe plan zouden de EU landen niet langer zeggenschap hebben over hun eigen leger, hun eigen rechtspraak, hun eigen belastingsysteem en hun eigen centrale bank. Al deze bevoegdheden zouden moeten worden verplaatst naar Brussel, en daarmee is de door de machthebbers zo gewenste totale integratie een feit:

Under the radical proposals EU countries will lose the right to have their own army, criminal law, taxation system or central bank, with all those powers being transferred to Brussels.

Ook moeten de laatste restanten van mogelijke grenscontrole worden opgeruimd, net als het recht per land om illegale immigranten op te vangen dan wel te verplaatsen.

Controversially member states would also lose what few controls they have left over their own borders, including the procedure for admitting and relocating refugees.

Dit plan heeft grote commotie veroorzaakt in Polen, waar het plan gelekt is naar de Poolse media:

The plot has sparked fury and panic in Poland – a traditional ally of Britain in the fight against federalism – after being leaked to Polish news channel TVP Info.

Deze Poolse media hebben ook bekend gemaakt dat het overigens slechts negen pagina’s tellende rapport vandaag wordt voorgelegd aan de vergadering van de Oost-Europese Visegrad landen Polen, Tjechie, Hongarije en Slowakije.

The public broadcaster reports that the bombshell proposal will be presented to a meeting of the Visegrad group of countries – made up of Poland, the Czech Republic, Hungary and Slovakia – by German Foreign Minister Frank-Walter Steinmeier later today.

Excerpts of the nine-page report were published today as the leaders of Germany, France and Italy met in Berlin for Brexit crisis talks.

In de preambule van het voorstel schrijven de ministers van buitenlandse zaken dat deze stappen genomen moeten worden in het kader van de ever closing union, de filosofie die ernaar streeft om de EU te veranderen van een reeks verdragen op specifieke gebieden naar een superstaat:

In the preamble to the text the two ministers write: “Our countries share a common destiny and a common set of values that give rise to an even closer union between our citizens. We will therefore strive for a political union in Europe and invite the next Europeans to participate in this venture.”

Dat Brussel in paniek is na Brexit, blijkt wel uit de lange reeks tegenstrijdige, en vooral woedende uitspraken van EU regeringsleiders en bureaucraten in Brussel. Er zijn nu twee opties: de vlucht voorwaarts en de pas op de plaats. De angst voor het ongenoegen onder de Europese volkeren is enorm en drijft de bestuurders tot de huidige waanzin. Dat zo’n serieus rapport voor een superstaat er nu ligt, en dat hier serieus over gesproken wordt, is dus allerminst onwaarschijnlijk.

Merkel lijkt in paniek gekozen te hebben voor de vlucht vooruit, maar de kans dat ze daarbij struikelt is groot. Want dit zal niet gepikt worden door de gewone mensen die geacht worden te betalen voor hun eigen gevangenis.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this pageEmail this to someone

47 Reacties

 1. Liegen ,bedriegen , verhullen en verzwijgen…..
  Merkels onbeperkte islamitische massa immigratie blijkt de doorslaggevende reden geweest te zijn dat de Britten voor uittreding uit de EU hebben gekozen.

  De aftredende Britse premier David Cameron heeft zonder haar naam openlijk te noemen keihard uitgehaald naar de Duitse bondskanselier Angela Merkel. Cameron verklaarde gisteren op zijn laatste EU-top in Brussel dat de onbeperkte massa immigratie voor de Britten een ‘drijvende kracht’ is geweest om voor uittreding uit de EU te stemmen. Het Brexit zou een ernstige waarschuwing aan het adres van de elite moeten zijn, maar die grijpen de zoveelste crisis echter aan om het proces naar de vorming van een Europese superstaat in een nog hogere versnelling te zetten. http://xandernieuws.punt.nl/content/2016/06/Britse-premier-Merkels-massa-immigratie-oorzaak-van-Brexit

 2. B.E. Slagen

  29 juni 2016 op 14:08

  Wat dan wel grappig zou kunnen zijn, maar in feite dieptriest is, is het volgende:

  De Europese Oostbloklanden waren zo blij dat zij eindelijk onder het juk van de USSR vandaan waren, om nu tot hun verbijstering te ontdekken dat zij nu onder het juk van de versneld in te voeren EUSSR dreigen terecht te komen……..

  • @B.E. SLagen. En daarom zetten zij zich nu ook zo af tegen Brussel. Ze weten maar al te goed wat er op het spel staat. Want de EU is niets minder dan de USSR V 2.0, en dat weet het Oostblok. Alleen de lampjes hier denken nog steeds dat het allemaal wel zal meevallen. Totdat ze op een morgen wakker worden met een “Big Brother” scherm in huis dat alles in de gaten houdt en hun vrijheid iets uit het verleden is geworden.

 3. Niet bang laten maken door een politiek besluit wat altijd ontbonden kan worden.
  Daarnaast is het bijna een lachwekkende noodgreep.
  Verkiezingen komen er aan. De verwachting is dat het anti EU geluid omgezet wordt in politieke macht. Dan is het uit met de pret. De huidige elite kan en mag van het toneel verdwijnen. Wat er over blijft heeft niets meer met de EU als zodanig te maken. Misschien een uitgebreide EEG. DE weeffouten met de Euro past iedereen en open grenzen, islamisering..Turkije…enz verdwijnen waarna de stabiliteit uiteindelijk weer toeneemt. De enige verandering die hout snijdt is minder EU. Brussel is Brussel niet meer.

 4. Misschien een beetje oppassen met dit document. ’t Is gedateerd op 24 juni 6.39u. Wel erg snelle reactie op BREXIT. Misschien niet authentiek.

 5. Wie denkt die frigide Duitse varkenskop dat ze is om dat voor ons te beslissen. Wil ze echt oorlog?

  • Zij misschien niet maar de machten die haar als trekpoppetje gebruiken.

 6. Ik heb het document even snel gescanned en het is het oude liedje: grote problemen, veel uitdagingen, met als oplossing meer EU. Zullen we daar eens een referendum over houden jongens?

  Ze realiseren zich wel dat er veiligheidsbedreigingen zijn, zowel intern als extern, maar ze realiseren zich dan weer niet dan hun eigen beleid daar de oorzaak van is. Incompetentie is de enige term die hier van toepassing is. Kijk, ik kan mij best varianten van een EU voorstellen die voordelig zijn voor de lidstaten, dit overduidelijk niet. Niet meer maar minder EU is het antwoord. Snappen ze niet.

  Waarschijnlijk is dat ook maar beter zo. Komt de ellende eerder aan zijn einde. Probleem is wel dat je Europawijd met een politiek kader zit, door alle politieke lagen, die allemaal zwaar eurofiel zijn.

 7. Ik geloof er trouwens weinig van dat we economische welvaart aan Brussel te danken hebben. Brussel zit, door het uitzuig-model, de economische welvaart vooral tegen te houden. Kijk maar naar Griekenland: de schuldenlast van dit land is alleen maar groter geworden, er moet bezuinigd worden, maar van enig economisch opleven is geen sprake. Er is GEEN sprake van toenemend concurrerend ondernemerschap dat waarde weet te cre-eren. Het is een bedel-model, die EU. Subsidies ontvangen van landen waar nog wel goed ondernemerschap bestaat.
  Het is een megalomaan trekje van Brusselse politici: de successen van anderen, zichzelf toe-eigenen.
  Maar mensen blijven vindingrijk en vooral zonder de bemoeizucht van politici. Als het VK meer vrijheid toestaat voor het ondernemerschap, zouden we over een paar jaar wel eens heel jaloers op het VK kunnen worden.
  Brussel maakt geen welvaart: verdeelt deze alleen maar. Echte ondernemers van diverse pluimage: DIE maken welvaart.

   • Kleine invloed van de overheid na WOII? Alles was zwaar gereguleerd. Denk alleen maar aan de geleide loonpolitiek, de kredietbeheersing , de importrestricties. Duurde zo’n twintig jaar, Wederopbouw noemden we dat toen. Werkte wel.

     • Ik ben toch wel voor een beetje nuancering. De economische crisis waar we in zitten in vrijwel de gehele industriele wereld is in de eerste plaats veroorzaakt door een te veel aan particuliere schuld. Sinds de jaren ’70 is die trendmatig drie maal zo snel gestegen als het bbp.

 8. Ach ja, we moeten het maar zien als de laatste stuiptrekkingen. Adolf ging op het laatst ook rare dingen doen, zoals het rekruteren van kinderen voor de Wehrmacht. En Duitsland dat het op een akkoordje probeert te gooien met Frankrijk is al helemaal lachwekkend. Gewoon achterover leunen en het spektakel aanzien is mijn advies. Het positieve aan de Brexit voor ons eurofiel koningshuis is dat ze opnieuw een veilige vluchthaven hebben voor als de pleuris uitbreekt. Ze hoeven zelfs niet meer per boot te vluchten, maar kunnen nu van de tunnel gebruik maken. Elk nadeel heb zijn voordeel moet je maar denken.

 9. g.h.m.leferink

  28 juni 2016 op 18:54

  Vandaag 1800 uur: De Farizeeërs van het NOSsjenaal konden het weer niet laten:
  # Arjan Noorlander vanuit Brussel blaft dat er tegen die Britten “Kei- en keiharde maatregelen” zullen worden genomen.
  # Tim de Wit vanuit Londen suggereert ook een horrorscenario
  # Een vijftal ‘spontane’, d.w.z. zorgvuldig geselekteerde intervieuws, TOEVALLIG allemaal tegen Brexit!
  Laat dat Onze-Eigen-SLinkse-Opinie-Opdring-NOSsjenaal maar met het andere grofvuil naar de gemeentelijke vuilstort gebracht worden.
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 10. Ik ben bereid om mijn aardappelen, groente en vlees en brandstof en water zelf te regelen en genoegen te nemen met minder over de hele linie als ik mij daarbij vrijer zou voelen dan nu en niet het idee hadden dat ik in mijn eigen land te gast ben.

 11. De vlucht vooruit is het domste wat ze doen kunnen. Dat vergroot de weerstand tegen de EU alleen maar. Het is net als bij het versieren van een meisje. Je moet haar verleiden, niet dwingen. Dwang leidt tot een grote drang om te ontsnappen.
  Overigens is het in de ‘Vertellingen van 1001 nacht’ wel zo, dat dwang werkt. Daar wordt steevast het bekoorlijke meisje ontvoerd en vastgezet en na enige tijd ziet de zij dan in dat de held het goed met haar voor heeft. Misschien hebben onze EU-leiders dit gedrag daarvan afgekeken.
  Lees dat boek eens. Het is verhelderend.

 12. Wonen er in Noorwegen en Zwitserland alleen maar populisten? Want het is opvallend hoe elke beweging die tegen een opgedrongen Europese federatie is, als ‘populistisch’ wordt bestempeld. Het woord wordt zelfs in de nieuwsvoorziening gewoon gebruikt alsof het normaalste zaak van de wereld is zo tendentieus te berichten.

 13. Het lijkt wel of ze bliksemsnel een blok willen vormen tegen het VK. Vrezen ze een onafhankelijk Groot-Brittannie? Of vrezen ze andere onafhankelijkheidsbewegingen die de Britten willen volgen? Direct afknijpen, die bewegingen door versneld een federatie te forceren?
  Geen prettig gezicht, dit alles. Want al de bodemloze putten, die moeten wij betalen. Zeker nu een netto-betaler heeft afgehaakt.

 14. De paniek is er niet alleen vanwege Brexit en het groeiende “populisme”.
  Deutsche bank, een van de grootste Europese banken, heeft onaflosbare schulden, haar aandelen koers was voor Brexit al helemaal gekelderd en nu staat deze bank op springen. Ook een aantal Italiaanse banken moeten weer financieel bijgestaan worden door de overheid. Spaanse, Portugese, Griekse en Franse banken staan er nog steeds heel slecht voor. Zelfs Nederlandse banken hebben het niet breed. Zodra een van die banken springt is het hek van de dam. Het gevolg voor Europa zal een financiele slachting zijn met massa’s mensen die woest zullen zijn omdat ze niet meer kunnen pinnen. Centrale macht in Brussel is de enige manier om de Europese volkeren mbv een Europees leger, in toom te houden. Dit plan uitvoeren is EU’s laatste kans. Ze moeten daarom snel zijn…

 15. Leo KarelJan

  28 juni 2016 op 17:04

  @ Sjefke 7807
  Zo is het. Je ergert je kapot aan de constante stroom van indoctrinatie via de media. Alles is éénheidsworst: Telegraaf, AD, Volkskrant, Trouw, EénVandaag, NOS, RTL : geen enkele uitzondering.
  Zeg op die abonnementen op kranten en TV gidsen. Trap ze de WW in!!!!

  • @Leo En daarom kijk ik dus al zeker 25 jaar geen Nationale Propaganda Omroep meer. Sterker nog, ik kijk eigenlijk helemaal geen tv meer. Sinds het Internet haal ik mijn nieuws voornamelijk van de alternatieve sites. Mensen moesten eens weten hoe we voor de gek gehouden worden. Mijn buurvrouw deelt de Telegraaf met me en wat is die krant achteruit gehold sinds het gedwongen vertrek van Paradijs. Vroeger wouden ze nog wel eens roeren waar het stinkt. Maar tegenwoordig zijn ze al net zo Policor als de rest, bah! Verder is aan het gedrag van met name Juncker te zien hóe vies het spel gespeeld wordt. Werkelijk blaartrekkend gewoon. En dat moet dan een eenheid vormen?!? Laat me toch niet lachen. Wég met deze Lutsers!

  • g.h.m.leferink

   30 juni 2016 op 23:24

   ‘LeoKarelJan’: Een paar uur voordat Pim vermoord werd heb ik mijn krant, Tubantia/Twentsche Courant, opgezegd. Omdat ik me steeds meer ergerde aan de hetze tegen Pim, waaraan die krant ijverig meedeed!
   En nu, 14 jaar later, is en nog steeds geen redakteur of reporter van dat blad veroordeeld wegens MEDEPLICHTIGHEID AAN MOORD…..
   Goodgoan: Gait H.M.Leferink

 16. shariaantje

  28 juni 2016 op 16:48

  Gefinancierd met o.a. de duizend miljaard = 1000.000.000. 000 euro uit onze pensioenpot. Nederland let op uw zaakje!!!!!!

 17. Leo KarelJan

  28 juni 2016 op 16:35

  Joost, het is maar helemaal de vraag of dit niet gepikt zal worden door de Europese bevolkingen. Op dit moment laat de bevolking zich weer volledig indoctrineren door regentenkliek en media over de Brexit. Volgens deze hysterische media staat GB op de rand van instorten. Doel: de bevolking in NL bang maken en weer terug in hun hok krijgen. En veel mensen trappen er ( WEER ) in: er wordt nu vaak negatief over Brexit gesproken. De NL kudde trapt er weer eens in: met zo’n stelletje domme schapen zal het de landverraders Merkel, Hollande en Rutte best lukken om een superstaat te scheppen. Dit land bestaat ( voor het merendeel ) uit bange, domme en ruggengraatloze mensen. Het is helaas niet anders.
  De Telegraaf spant overigens de kroon: wat is dat politiek correcte BAGGER geworden.

  • @Leo. Was het u ook opgevallen?!? Alleen Nausicaa en Leon de Winter geven nog scherpe analyses, voor de rest is het bijzonder teleurstellend te noemen voort. Paradijs moest niet voor niets weg. En ik ben het volledig met u eens omtrent het Ned. volk. Zolang ze maar worden zoet gehouden met Brood en Spelen (voetbal, dances with… etc.). Mensen zoals u en ik zijn “tin foilers”. Het apathische gedrag van velen is werkelijk stuitend en mismoedig makend te noemen. Als we het daarmee moeten winnen zijn we al verloren…

 18. @Bas 15:36 Kan deze reactie echt niet volgen.’Wat begon door religie fanaten met een duizend jaar oude geschiedenis. Hun eerste daad was de beeldenstorm. Te vergelijken met de vluchteling die overneemt, vandaag.’ Misschien toch eens in de (vaderlandse) geschiedenis verdiepen en dan m.n. het zogenaamde ‘wonderjaar’ 1566 en de minachting toentertijd voor de burgerij door de ‘elite’ (Ce ne sont que des geux…)

 19. o.O
  Eu-zelfmoord?
  Ik begreep het al niet en de laatste ontwikkelingen kan ik amper volgen.
  Wel leuk, bijltjesdag komt dichterbij en ik steek geen poot uit om ..laat ik zeggen 95% van de politici en ‘macht’hebbers te helpen in de dagen van anarchie en gerichte volkswoede.
  Maar goed, de handvol kwaaie koppen aan de top zijn precies dat ..het topje van de ijsberg. De samenleving is zo doordrenkt van stompzinnige wegkijkers/meehelpers (nb. net zozeer vijand) en daadwerkelijk ‘dom volk’ dat ik er moedeloos van word -de geraffineerde totaal oorlog aan de oude samenleving is ..indrukwekkend .
  Ohja, ik behoor tot het domme volk, millitant en relatief pas kort schoorvoetend wakker in deze ellende.
  Een hoop mensen op soc.media weten vaak heel wat te ‘verklaren’ omtrent het hoe en waarom/waar-naar-toe. Ik niet, ik kan met veel van die verklaringen ook niks. Ik heb wel ‘voldoende’ verstand om te zeggen ‘dit’ (dwz media-, eu- en globale ontwikkelingen) klopt niet.

  • Ik kan er met de pet niet bij, snap niet de urgentie en stoomwals/tijdsdruk waaronder ‘die vage agenda’ van verandering moet plaatsvinden.
   Ik sta iig niet achter al die ellende die het veroorzaakt, ik vind.. het IS ronduit misdadig.
   Stel.. ze werken oprecht aan een aards paradijs dan nog sta ik niet achter de methode -zelfs niet wanneer dit volgens ‘berekeningen/inschattingen’ de ‘beste’ route is -dwz iets als in ..vermoordt er tien en redt daarmee honderd(en).
   Mijn woede is ook meer naar de mensen die niet deel uit maken van ‘deze planning’ maar wel met volle verstand helpen in de uitvoering dan wel zich vanuit bepaalde functies in dit toneel weten te verrijken en zich tot tegenstanders hebben gemaakt van oprecht bezorgde mensen.

   • @n0gz01. Googelt u maar eens op het Coudenhove-Kallergi plan en lees uzelf in. Dan kunt u precies zien wat hun doel is en hoe verfoeilijk het is! Recentelijk gaf Schlauble (minister van financiën in Duitsland) het zelf openlijk aan en toe. Mensen moeten heel snel wakker worden, anders kon het wel eens gedaan zijn met de pret. Rutte heeft zijn marsorders vanuit Brussel en de Bilderberg Group. Die is niet voor niets zo aan het hakken op het idee van een “Nexit”. Want als wij, één van de grondleggers óók opstappen is er geen houden meer aan.

    • ..Ja?
     Vergis u niet, ik ben mss al langer dan u bekend met genoemde plan. Ik kan er niet veel mee zoals ik al zei.
     Ik zie in het geheel de gelijkenis van huidige ontwikkelingen met genoemde plan maar ..blijf me verbazen over ..wereldomspannende ..volgzaamheid?
     Ik ben mogelijk al verder ‘down the rabbit hole’ dan u. Ik ..geloof-bij gebrek aan een beter woord- niet in een simpel antwoord of verklaring.
     Ik kan er werkelijk ook niet bij dat best ‘intelligent of capabele’ mensen zo weinig karakter tonen in het openbaar. Niet eens in weerwoord van genoemde plan oid maar in allerlei zaken die de afkalving van een veelheid aan oude en verworven idealen/principes/inzichten betekend. Zo tegendraads, zelfs geleerde figuren die zo a-typisch reageren gezien de scholing die ik ze inbeeld gehad te hebben.
     Dat een paar mensen huichelen, okay, maar, het probleem is inmens. Zelfs van een Merkel denk ik wel eens die wordt gechanteerd/is gedwongen ..het waarom en hoe ontgaat me.
     iig niet normaal

     • Heel herkenbaar.

     • Ik vermoed dat het te maken heeft met ontaard zijn in de zin van niet meer eten en leven van eigen bodem. Het belang van eigen bodem is vervaagde uit het bewustzijn. Zolang de supermarkt open is en alles via leiding je huis binnenkomt kan je makkelijk met je hoofd en hart ergens anders zijn en heel goed niet-geaard leven. Zodra dat niet meer het geval is en er voor je aarde gezorgd moet worden om er van en op te leven wordt territorium en behoud ervan belangrijk. Ook dat gehamerd op economische ‘groei’ staat lijnrecht tegenover geaard zijn. Een economie die moet blijven groeien om te leven is geen doel of oplossing maar een probleem. Deze mensen zijn ontaard.

 20. g.h.m.leferink

  28 juni 2016 op 16:07

  Voor mij is het al een tijd duidelijk: Merkel kan deze baan niet aan! Nu dit weer, na de BLUNDER VAN DE EEUW: “Ihr seid willkommen!”, gevolgd door “Wir schaffen das”. Op welke manier en met welke middellen ze de tsunami wil voeden, onderdak bieden, enz? Dat zei ze er niet bij.
  Konklusie: Merkel zo snel mogelijk weg, voor die vlees-geworden-kortzichtigheid-op-twee-benen nog meer brokken maakt!
  En het lijkt wel, op AfD, UKIP, PVV en nog wat figuren na, of men in Brussel ZIENDE BLIND is! MACHT waarvan teveel in te weinig handen geconcentreerd is leidde al tot toestanden als in Nazi-Duitsland, DDR, Sovjetunie, Khomeini-Iran, enz. “MACHT is verslavender dan heroïne” zou ik het Europees Parlement willen toeschreeuwen! Zodat de meerderheid daar, die kudde RUNDEREN, eindelijk eens wakker wordt en dit STIEKEME PROCES stopt!
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

  • George Orwell schreef zijn boek “1984” als roman, niet als een verdomde handleiding! Merkel is compleet van het padje af. Wat dat mens met haar achterlijke DDR idealen bewerkstelligd heeft is niet minder als beangstigend en dwaas te noemen! En dan de schandelijke vertoning in het EU parlement vandaag. My word, wat laten de “heren” zich kennen zeg. Als iets duidelijk maakt dat we héél snel op een Nexit moeten aansturen dan is dit het wel. Wat pas echt eng is: de slaven die zó geïndoctrineerd zijn dat ze gaan protesteren tegen hun vrijheid(!). Daarmee doel ik op de hipsters en studenten die van het weekend in London oudere mensen die voor een Brexit gestemd hadden als “parasiet, dement en profiteur” wegzetten. Met o.a. het schandalige bord “Old white people, please die.”. De domme schapen beseffen niet eens dat diezelfde ouderen gevochten hebben in WW II zodat de hipsters nu van hun vrijheid kunnen genieten. Die mensen hebben hun “dues” méér dan betaald! Nexit wat mij betreft,…

   • De groep 18-24 vormde 5% van het electoraat, 1/3 daarvan kwam opdagen en daarvan stemde 75% voor remain, zodat we het uiteindelijk over 5% x 0,33 x 0,75 = 1,2% van het aantal stemgerechtigden. Maar daar kan je klaarblijkelijk een heel issue van maken als de MSM dat willen.

    Bedoeling van deze spin lijkt mij het bagatelliseren van de verkiezingsuitslag en het scheppen van de sfeer waarin de uittreding van de UK eindeloos vertraagd kan worden.

    • Sint Nicolaas

     28 juni 2016 op 17:25

     Precies Dawg, bagatelliseren en wegwuiven of weglachen zoals ons aller Pinokkio zou doen. Een referendum is er om je mening te geven over een ( belangrijk ) onderwerp. Als je te beroerd bent om te stemmen moet je achteraf ook niet gaan lopen klagen. De meerderheid beslist ( dat is de grondslag van democratie ) en daar dient men zich bij neer te leggen. Zelfde met parlementsverkiezingen, als je niet stemt heb je ook geen recht van spreken achteraf want je nam niet de moeite om je stem uit te brengen. En inderdaad, de MSM, gaat er weer in mee maar dat zijn we gewend van deze staatsaangestuurde leeghoofden. On topic : dat de €U slechts een doel heeft en wel een superstaat vormen is al sinds jaar en dag duidelijk. De €urofielen hebben het echter allemaal in feestverpakking gestoken zodat het klootjesvolk het wel prima MOET vinden. De €uro bijvoorbeeld. Makkelijk, nooit meer wisselen. Wat er van gekomen is weten we ondertussen. Schengen, een speeltuin voor illegalen en terroristen.

     • Sint Nicolaas

      28 juni 2016 op 17:37

      Nu heeft plotsklaps een lidstaat er tabak van en oh jee, de €urofielen raken in paniek. Nog een reden om meer door te drammen en te drukken. Superstaat NU, voordat het te laat is. Toevallig die kleffe zoener Junckers gezien tegen Nigel Farrage ? Waar haar dat gebakkie de gore lef vandaan om te vragen in het €uropese parlement “wat komt u hier nog doen ? ” De woede straalde er van af, de on-professionaliteit , de kinderachtigheid , als blikken konden doden ! Wat een walgelijke vertoning. Nigel liet zich uiteraard niet intimideren door deze ongekozen potentaat maar is dit het soort waardoor wij geregeerd worden ? Als een spelend clubje kinderen waarvan er een geen zin meer heeft en vervolgens verstoten en nagekeken wordt. Sint zegt geregeerd want Prutte en co. zijn slechts schoothondjes van die club daar. Die hebben niks te vertellen. opzitten en pootjes geven en vooral betalen en bek houden. Nigel gaat gelijk krijgen, het gaat nog meer rommelen. een zeer goede ontwikkeling.

 21. Glorie. Neem de Nederlandse. Wat begon door religie fanaten met een duizend jaar oude geschiedenis. Hun eerste daad was de beeldenstorm. Te vergelijken met de vluchteling die overneemt, vandaag. Wat, net als toen, een machtscentrum van locatie doet veranderen. Toen naar Amsterdam, later Londen, vandaag Mekka. Wat opvalt vandaag is het tegenspartelen van de afhankelijke mens. toen geen punt. Vandaag wel. Een oorlog op niveau W.O èèn, ouderwets gewenst door Bilderberg elite, denk NATO, [ E.U ] is de grond waarop uw toekomst berust.

 22. Tja, dankzij Frankrijk Versaille en vervolgens WO2.
  Frankrijk, warm pleitbezorger van de Ecu, later Euro. Duitsland mocht alleen herenigen als ze meededen met de Euro. Reden van de Euro: linksom of rechtsom, die Duitse superieure mark moest kapot.
  Nu is Frankrijk verantwoordelijk, samen met Duitsland, voor de politieke unie.
  Frankrijk wilde ook hoe dan ook de knoflooklanden erbij, Italie, en dus ook Griekenland, moest er van Frankrijk bij, want dan zouden zij niet meer een zwakke broeder zijn.
  Frankrijk heeft Europa altijd in een verkeerde richting geduwd. Het zijn in feite de Fransen die zich superieur wanen. Duitsland doet nu mee omdat zij reeds gekneveld zijn. Het was ook de opdracht aan Duitsland na WO2, om mee te werken aan een verenigde staten van Europa. Dat wilde de Amerikanen. Dan zouden ze weer geholpen worden.
  Van dit alles wordt Obama heel blij, hij zal dit wel ingefluisterd hebben in een van zijn vele telefoontjes met Merkel.

 23. Allemachtig hè? Amper 5 dagen verder, en je ziet elke Eurofiel kronkelen alsof ze langzaam afsterven, terwijl ze eerder nóg harder een Europaland willen maken dan dat ze even leren pas op de plaats te nemen.
  .
  Eerst Juncker die roept dat Engeland moet opschieten en (niet exact in die woorden) zei dat ze niet meer welkom zijn in Brussel. Terwijl Rutte de uitslag van ons referendum al maanden laat hangen. Vervolgens Merkel die in het geheim met Frankrijk, zonder alle andere lidstaten nóch de EU-voorzitter Rutte, even met een plannetje komt om tóch het “een volk, een macht” door te drukken.
  .
  Die Eurofielen daar laten wel overduidelijk zien hoe smerig ze zijn. Hoeveel minachting ze écht voor het volk, de democratie, soevereiniteit en de individuele lidstaten an sich hebben. En Rutte? Die gaat vrolijk in Dongen een fabriek van Coca Cola openen omdat het zoveel toevoegd (en nee, geen suiker), i.p.v. dat hij z’n gezicht in Brussel laat zien. Tuig, allemaal daar.

 24. Maar voordat zo´n superstaat er komt, zullen eerst alle lidstaten ermee moeten instemmen. Zal dus niet gebeuren.

 25. Het valt niet meer te ontkennen, zijn wij er weer ingetrapt!
  http://sputniknews.com/europe/20160628/1042050232/nato-nazi-ss-brussels-hitler.html

 26. Ook Rutte meent dat het land in chaos en verval zal raken met een nexit.
  Maar het is de EU zelf die voor de chaos zorgt en haar eigen graf graaft.
  Merkel is knettergek. Dat die vrouw nog vrij rondloopt is me een raadsel.
  Voor de EU hadden we de EEG. Overzichtelijk en duidelijk. Handelsbetrekkingen zonder inlevering van soevereiniteit. Overzichtelijk en duidelijk.
  Daarnaast is het gebruikelijk dat de betaler bepaalt. De bevolking betaalt voor een dienst en verwacht daar stabiliteit, vrijheid en veiligheid en een goede economie voor terug en bij wanbeheer het ontslag van de dienstenleveranciers. De EU heeft niet een klein beetje gefaald, maar volledig in elk opzicht. Dus moeten de euronazi’s massaal opzouten. Niet meer, maar GEEN EU. Zonder EU kan het alleen maar beter gaan. Ook al is het even doorbijten in het begin. Voor alle landen is het beter wanneer het waanzinproject zo snel mogelijk opgedoekt wordt. Een EU exit dus.

 27. Rutte die moet dit hebben geweten.

 28. Al is de leugen nóg zo snel….. de waarheid achterhaalt haar wel….!

 29. Een vlucht vooruit ? nog meer leugens nog meer ons de wil opleggen ?
  niks doorpakken met EU superstaat afgelopen met die onzin…oprutten graag met die boevenbende…ga lekker iets anders doen Merkel en laat ons met rust…en illegale migranten ? veel plezier ermee mag je allemaal zelf houden en wat mij betreft die legalen ook…niks geen macht meer naar Brussel , nu niet en nooit meer niet…
  en nu geen welterusten meer maar wakker worden …straks gewoon stemmen op die ene partij die wel voor het volk op komt….

© 2023 De Nieuwe Realist

Thema door Anders NorénOmhoog ↑