Brexit van tafel

Door Joost Niemöller

Voor de financiële markten en de bookmakers is  Brexit van tafel. Hebben ze gelijk? Ja.

Voordat gisteren Jo Cox werd vermoord, het jonge Labour-parlementslid, uitgesproken voorstander van ‘blijven in de EU’, waren de peilingen in het voordeel van een Brexit, en ging de beweging ook in een steeds groter voordeel daarvan.

In de Nederlandse media zag ik dat gisteren werd benadrukt dat het er om spande, maar dat klopte duidelijk niet. De voorsprong voor Brexit was afgetekend.  Ook de linkse Engelse pers kwam er steeds meer achter dat de arbeidersklasse, de klassieke achterban van Labour, door een stem op Brexit, zijn ongenoegen wil laten blijken.

Dat zijn emoties, stemmingen. Die kunnen draaien. De vraag is dan ook wat er nu gaat gebeuren met de stemming onder de Britten. Het weblog Veren of Lood komt met een aantal verstandige overwegingen over wat er nu gaat spelen. Het komt er eigenlijk op neer dat de voorstanders van een Groot-Brittannië binnen de EU maar één ding moeten doen: Benadrukken wat een goed persoon de jonge Jo Cox was, de hoop op een ‘beter’ Engeland.

Dat is wat de Engelse media nu ook doen. Zie bijvoorbeeld deze voorpagina.

De Brexit voorstanders kunnen daar in de nu praktisch stilgelegde campagne niets tegenover stellen. Afbreuk doen op een jonge vrouw die vermoord werd, is wel het domste wat je kunt doen.

Wat is de kans dat de campagne alsnog opgepakt wordt? De bal ligt bij het ‘remain’ kamp. Wanneer het Brexit kamp uit eigen beweging de campagne gaat oppakken, zullen ze beticht worden van smakeloosheid op z’n minst, maar de termen zullen veel harder zijn. Wanneer het ‘remain’ kamp verstandig is, dan zullen ze zich onthouden van een campagne. Tot nu toe bracht die campagne ze duidelijk niet veel goeds. En met het menselijke aspect Jo Cox hebben ze goud in handen.

We zien nu in de media twee beelden tegenover elkaar staan: Aan de ene kant de onschuld, Jo Cox, die het goede wilde. Aan de andere kant het kwaad, Tommy Mair, een man met een psychische stoornis, en aanwijzingen dat hij ‘extreemrechtse’ associaties had. Hoe het precies zat met zijn motieven, daar gaan we bij een complexe achtergrond als deze nooit precies achterkomen de komende dagen. Er zal van alles boven water komen waarvan we de betrouwbaarheid niet kunnen inschatten. De politie zal zich hoogstwaarschijnlijk ‘gedurende het onderzoek’ onthouden van officieel commentaar.

Was Tommy Mair gek? Ja.

Was hij politiek gemotiveerd? Mogelijk.

Was hij een slecht mens? Geen twijfel.

Wilde Jo Cox het goede voor de mensen? Aan haar intenties kan niet getwijfeld worden. We zien nu al hoe op grote schaal de Europese media de goedheid van Jo Cox wordt benadrukt en de kwaadaardigheid van haar moordenaar. En wat kun je daar ook tegenin brengen.

 De kans op Brexit zal door deze gruwelijke, domme moord dus in de richting van ‘blijven’ worden geduwd.

Zeker, een deel van de kiezers, zal kijken naar de zakelijke redenen, en zich richten op de langere termijn. Maar een groter deel stemt op emotie.

De eerste indicaties gaan ook al in die richting.

Deskundigen geven aan dat het momentum voor Brexit verdwenen is, en dat de stemming zal omslaan:

“It [Cox’s murder] may change the psychology of the campaign. Those who are pro-EU may benefit from this tragic event…it could boost their chances,” said Fariborz Moshirian, director of the Institute of Global Finance at the University of New South Wales.

De ‘markt’ lijkt weer te geloven dat Brexit er niet meer in zit:

Markets seemed to believe that too. The pound was half a percent higher at around $1.4273 in early Friday trade, a sharp turnaround from its two-month low of $1.4013 hit earlier this week, The recovery of riskier assets, including the sterling’s rally, was due to the perception of a higher probability of a Remain vote, said Alan Ruskin, global co-head of FX research at Deutsche Bank.

Ook de stemming onder de bookmakers lijkt gedraaid:

Mizuho Bank noted that Brexit betting odds also considerably lengthened following Thursday’s killing, suggesting more people now believed a Remain vote was possible.

Het kan eigenlijk alleen nog veranderen wanneer de ‘remain’ campagne zo dom zal zijn om weer hard door te gaan met hun weinig succesvolle campagne, daarmee de aandacht wegtrekkend van hun sterkste argument op dit moment: Jo Cox.

 

 

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this pageEmail this to someone

88 Reacties

 1. D. G. Neree

  20 juni 2016 op 01:43

  Er was er nog één die door moorden de hele nieuw-realistische beweging in discrediet trachtte te brengen en daar gedeeltelijk in slaagde: Ene Anders Breivik

 2. D. G. Neree

  20 juni 2016 op 01:41

  Was er in NL ook niet een verkiezingscampagne stilgelegd door een moord op een politicus?

  In NL is het toen niet gelukt. The Dutch saw a dead man win a fight.

 3. She believed in a better world and fought for it every day. Je lacht je de ballen uit de broek. Noemen ze dat ‘vechten’. Risicoloos jezelf over de bol aaien als Gutmensch voor rekening van de belastingbetaler. En ondertussen meehelpen om je eigen volk en land naar de gallemiezen te helpen. Voor makkelijk geld. Alhoewel, risicoloos …

 4. Vlak corrupt Nederland niet uit. Je denkt toch niet dat straks met de verkiezingen er een eerlijke telling komt? Uiteindelijk komen al die uitslagen ergens centraal terecht en daar zal met grove hand gefraudeerd worden ten gunste van onze NSB-partijen. Let op mijn woorden. Voor de show zal een partij nog wel wat stemmen halen maar zolang die geen gevaar voor de NSB’ers vormen mag dat voor de show nog wel gemeld worden. Let op de uitslag van de PvdA straks!!! De grootste NSB’erpartij (met VDD natuurlijk) die straks Aboutaleb naar voren schuiven als premier. De man is niet voor niets bij de Bilderbergclub geweest. Ook handig straks voor de verdere islamisering van Nederland. Vergeet ook niet dat de moslims flink hebben samen gewerkt met Hitler!!!!

 5. Koendekoning

  19 juni 2016 op 12:27

  Zelfs als het volk zich niet laat belazeren (en ik denk dat ze in Engeland snugger genoeg zijn om te zien welk kamp hier voordeel van heeft) dan komt die Brexit er nog niet. Die stemming wordt vervalst. Ze zijn er doortrapt genoeg voor. De elite wil zo dolgraag de macht in handen houden dat ze bereid zijn tot alles.
  Frauduleuze verkiezingen! In de het beschaafde Westen, m.a.w. de landen die altijd zoveel commentaar hebben op de oneerlijke gang van zaken bij verkiezingen in Afrika en Rusland.

 6. Deze nog maar even erbij zetten: http://aanirfan.blogspot.nl/2016/06/mysterious-death-of-jo-cox-mp.html
  Altijd kijken wie er het meeste bij wint .

 7. _Mediaevist_

  18 juni 2016 op 21:13

  Ik denk niet dat Labour achter de aanslag zit. Laten we echter niet uitsluiten dat MI5 er iets mee van doen heeft. Er staat me nog iets bij van een zekere David Kelly. Hoe het ook zij, het wordt politiek geraffineerd uitgespeeld. Ja, de Brexit lijkt me van de baan.

 8. david_rolinger

  18 juni 2016 op 20:39

  Is het vreemd voor te stellen dat bepaalde groeperingen met enorme financiele belangen bij de EU in staat zijn om zo,n moord te plegen?
  Brexit heeft er in ieder geval weinig mee te winnen. Deze zaak stinkt harder dan een hoop stront.

 9. Janas van Dijk

  18 juni 2016 op 18:15

  Een politieke aanslag in een democratie, leidt altijd tot een, minimaal op korte termijn, voordeel voor de partij van het slachtoffer. Dat maakt het soms aantrekkelijk om een labiel figuur uit de tegenpartij aan te zetten tot zo’n aanslag. Bij Fortuin was dat niet het geval omdat daar het gevolg van de aanslag op termijn te voorzien was: het uitsterven van het Fortuinisme. In het geval Cox kan wel sprake zijn van een Van Der Lubbe – aanpak, waarbij een onbeduidend figuur misbruikt wordt!

  • Gerrit Herders

   18 juni 2016 op 20:00

   Dus is er uiteindelijk toch nog een geestelijk gestoorde die denkt en zegt dat Labour het zelf gedaan heeft.

 10. “De moordenaar wll, ondanks dat bekend is wie hij is, zijn naam niet noemen. Hij heeft dus blijkbaar van een louche advokaat de opdracht gekregen om het onderzoek te frustreren en vooral niet te gaan praten over zijn beweegredenen en/of opdrachtgevers”
  .
  Als dat klopt dan doet me dat zeer sterk denken aan Volkert van der G die ook nooit heeft willen vertellen wat zijn exacte drijfveren waren, laat staan in wiens opdracht hij de aanslag gepleegd had.
  .
  Opvallend veel overeenkomsten, zoals dat pistool plus mes, zo verging het ook Theo van Gogh. Had ie ook een briefje in de borst van Cox achtergelaten, en had ie geprobeerd haar hoofd eraf te snijden zoals bij Theo geprobeerd was?
  .
  Hoe dan ook, het heeft veel overeenkomsten, en de timing is ook interessant.

 11. Gerrit Herders

  18 juni 2016 op 15:09

  Ten slotte nog dit en dan reageer ik niet meer op dit onderwerp. Ik hoop alleen dat Joost ‘de ballen’ heeft om op mijn vragen te antwoorden.

  Laat het duidelijk zijn, deze moord was niet van een Lone Wolf, maar er zit een organisatie achter.
  Het ging niet om een moord op een eenvoudig parlementslid van Labour, het was een waarschuwing naar de hele anti-kapitalistische beweging en aan Jeremy Corbyn in het bijzonder.
  Alleen vergissen ze zich. We zijn nu dubbel gewaarschuwd.

  • Ik begrijp niet zo goed waarom je “ballen” nodig zou hebben om op jou mening te reageren? Doe even normaal kerel en laten we het een beetje geciviliseerd houden. Deze site is van Joost Niemoller en hij is dus vrij te schrijven wat en wanneer hij dat wil. Als gast mag je reageren, veel verder gaan je rechten niet. Dit is slechts mijn bescheiden mening.

  • @Gerrit. Je doet net alsof wij deze moord goedkeuren, maar ik kan je garanderen dat niemand op dit blog deze moord goedkeurt, het is afschuwelijk, buiten dat het Brexit helemaal geen goed doet. En dat is ook vreemd, als een organisatie achter deze moord zit dan hadden ze op hun vingers kunnen natellen dat deze moord Brexit geen goed doet, zeker gezien Brexit op de winnende hand was. Dus als het motief pro-Brexit is dan is deze daad wel het ultieme bewijs dat ze zwaar verward zijn, op z’n zachts gezegd. Of is het motief pro-Bremain?
   .
   Als er een organisatie achter zit en die kan in beeld gebracht worden dan vind ik het prima als die organisatie verboden wordt, als die organisatie al niet verboden is. Ik denk dat je het daarmee eens bent, ik denk echter dat je er anders tegenover staat wanneer massaal onschuldige mensen afgeslacht worden uit naam van de islam, dan wordt het opeens een ander verhaal, dan heeft het niets met de islam te maken, of zit ik er nu naast?

   • Gerrit Herders

    18 juni 2016 op 16:15

    Nou Dick, dit dan nog, omdat je me rechtstreeks aanspreekt. Ik beschuldig hier niemand als zou die de moord goedkeuren. Ik heb gezegd: ‘straks gaan jullie nog beweren dat labour de moord gepleegd heeft.’
    Dat sloeg op suggesties dat Labour hier belang bij zou hebben. Hier gaf ik een paar voorbeelden bij.
    Bovendien wordt er hier wel heel erg makkelijk vanuit gegaan dat Brexit een voorsprong heeft.
    Ja, de Murdoch en Nederlandse kranten willen je dat graag doen geloven.
    In werkelijkheid dreigde juist het Remain kamp te gaan winnen.
    Nee, er zijn geen harde cijfers van, maar letterlijk ALLE verkiezingen van de afgelopen tijd, inclusief 8 burgemeesterveriezingen zijn met grote voorsprong gewonnen door Labour.
    En de Tories zijn zwaar verdeeld, dus zeg maar 50% voor en 50% tegen.
    Blijft over Farage. Maar gezien de laatste verkiezingen zal die geen doorslaggevende factor zijn .
    Eerder de Schotse SNP die Brexit wil gebruiken voor een nieuw referendum.

   • Gerrit Herders

    18 juni 2016 op 16:24

    ”ik denk echter dat je er anders tegenover staat wanneer massaal onschuldige mensen afgeslacht worden uit naam van de islam, dan wordt het opeens een ander verhaal, dan heeft het niets met de islam te maken, of zit ik er nu naast?”

    Dick, ik begrijp niet wat je hier mee bedoeld. Ik ben 100% tegen de islam. Ik vind dat die verboden moet worden, maar ook dat moslims of wie dan ook vrij moeten zijn in waar ze in willen geloven. De Koran is echter een fascistisch boek vol met onverdraagzaamheid en oproepen tot moord. (Aantoonbaar)

    En wat er net niet meer bij kon,
    De moord komt in een ander dagllcht te staan als het Remain-kamp inderdaad een (ruime) voorsprong heeft

    • “Dick, ik begrijp niet wat je hier mee bedoeld.”
     .
     “De Koran is echter een fascistisch boek vol met onverdraagzaamheid en oproepen tot moord. ”
     .
     Dat dus.

     • Gerrit Herders

      18 juni 2016 op 16:37

      Maar die verdedig ik toch nergens? Ik heb er hier juist veel discussie over.
      Of vind je dat ik er juist begrip voor moet hebben?

 12. Gerrit Herders

  18 juni 2016 op 15:04

  E r is inmiddels meer bekend en dat zal sommigen niet leuk in de oren klinken.
  De moordenaar wll, ondanks dat bekend is wie hij is, zijn naam niet noemen. Hij heeft dus blijkbaar van een louche advokaat de opdracht gekregen om het onderzoek te frustreren en vooral niet te gaan praten over zijn beweegredenen en/of opdrachtgevers.
  Verder is het nu duidelijk dat hij het slachtoffer heeft opgewacht.Dus niks ruzie of wat dan ook.
  Hij heeft geschoten en gestoken. Wie heeft hem dat wapen verstrekt?
  Verder is er op TV een getuige geweest die verklaart dat hij Britain First heeft geroepen. Deze getuige heeft dat nogmaals bevestigd in een interview.
  Wat voor een groep dat is, zie hier https://en.wikipedia.org/wiki/Britain_First https://www.britainfirst.org/ http://www.hopenothate.org.uk/britain-first/

 13. Toch klopt er iets niet. De 52 jarige verdachte Mair gaf Engelse les aan moslim nieuwkomers en had een mulatto broer waar hij goed mee kon opschieten. En ach op ‘extreem’ rechtse sites kijken, om informatie te vergaren kun je overal op kijken. Zelfs op die van de communisten.

 14. Politiek is verworden tot waan-zin
  Of misschien is dit altijd al zo geweest
  Gelukkig kan ik niet (meer) volgen…

  • Ik denk dat president Poetin de situatie in de wereld goed verwoordde tijdens zijn toespraak in de VN vorig jaar: Beseffen jullie eigenlijk wel wat jullie hebben aangericht? Doelend op de alsmaar doorgaande oorlogen in het MO die gesteund worden door alle westerse regeringen met als gevolg toenemend terrorisme en een ongecontroleerde immigratie golf die zijn weerga niet kent hetgeen ook een grote bedreiging voor Rusland vormt.
   CIA directeur Brennan heeft toegegeven dat als gevolg van “the war on terror ” er nu meer terrorisme is. En ongekozen Brussel, inclusief Merkel (over Rutte maak ik geen woord meer vuil, hopeloos geval) is voor meer ongecontroleerde immigranten, met alle risico’s van dien, meer maatregelen tegen Rusland met desastreuze economische gevolgen voor de EU. Overigens heeft Italie tijdens het St Petersburg economisch forum (niets in de media, natuurlijk), voor 80 miljard euro aan handels overeenkomsten met Rusland getekend. Eerst Brexit, dan Nexit!

 15. Sint Nicolaas

  18 juni 2016 op 09:19

  Het is wederom tenenkrommend wat er in de MSM over geschreven wordt. Als de kippen zijn ze er bij om overal een stempel op te zetten. Sint komt al dik 20 jaar in Engeland over de vloer en leer mij die media kennen. Sensatiebelust, zolang het maar verkoopt. Grote koppen, dramatische foto’s. Op de een of andere manier heeft dit nooit maar dan ook nooit indruk gemaakt op Sint en ook niet op de Engelsen die Sint kent. Die zijn nuchter genoeg wat dat betreft. Ook de buitenlandse media probeert het om een stemgedrag te bewerkstelligen. Net zoals die walgelijke kop in het AD met de Union Jack “dont leave me this way” Gadverdamme. Om te kotsen. Alsof Engeland plotseling verdwenen zou zijn als ze “uit” stemmen. Zoals al eerder hier gezegd, de dader is een tweede Folkert van der G. Tja, interessante gedachtegang. Wie zegt dat deze figuur niet werd aangestuurd door links bijvoorbeeld.

  • Sint Nicolaas

   18 juni 2016 op 09:30

   Het komt wel verdomd goed uit dat er een “remain” aanhanger uit de weg wordt geruimd om het “leave” kamp in een kwaad daglicht te stellen. Folkert ruimde toch ook Pim uit de weg want die werd plots wel erg populair. Dit zijn twijfelachtige toevalligheden en uiteraard zullen er lieden zijn die er een slaatje uit zullen slaan. De media in deze is een gevaarlijke factor. Daar maken de NL politici ook dankbaar (mis)bruik van. zoals nu bijvoorbeeld. De verkiezingen komen er aan in maart volgend jaar en plotseling gaat het beter met NL. En dat wordt natuurlijk uitgebreid uitgemeten in de MSM. Ondertussen vergetende dat we in de “Prutte” jaren 5 stappen achteruit zijn gegaan en nu een vooruit. Dat levert nog altijd een -4 op nietwaar ? Wat dat betreft is het volk zo dom als maar zijn kan. Maar goed, volgende week is het zover. De “leavers” zijn nog steeds in de meerderheid volgens de gemiddelde peilingen van 18 juni dus zoals Sint verwachtte heeft de moord daar geen effect. Houden…

 16. De media heeft nog een snipper bewijs gevonden dat hij extreem rechts is, de dader. Hij heeft een decennium geleden een paar, volgens de media althans, dubieuze boeken gelezen.

  Waar is het bewijs dat hij actie voerde voor Britain first? Ik heb er nog niets over gehoord. De kiezer stinkt er niet in. De reactie van de media was zwaar over de top door dit te linken aan Brexit en populisme alleen, terwijl zij in de eerste plaats hadden moeten melden dat het een patiënt was. Volgens vrienden had hij het nooit over politiek, noch over het referendum.
  En waarom horen we niet de kroongetuige waarmee hij ruzie had? Wordt hij nog steeds verhoord, c.q. onder druk gezet het gewenste verhaal te vertellen?

   • bedankt …gelezen, en bedankt weer achterlijk Europa ….en welterusten Duitsland. ( en de rest van de EU )
    Dat boek ga ik meteen bestellen.

   • Gelezen. Bedankt voor de link!
    Conclusie:
    De elite ligt met hun duivelse plannen keurig op schema. Ikzelf voorzie dat steeds meer autochtonen het politie-ambt niet meer zullen willen uitvoeren. Er komen dus vacatures vrij, net zoals indertijd in de schoonmaaksector en andere door westerlingen als ”minderwaardig” of zelfs ”gevaarlijk” beschouwd werk .
    Ik hoef hier natuurlijk niet verder toe te lichten door wie vervolgens die vacatures worden ingevuld…
    Ik hoop dat ik ongelijk ga hebben!!!

   • Koendekoning

    18 juni 2016 op 13:21

    In het AD nog wel. Gossie. Dat had ik niet gedacht, met al die positieve integratie-artikelen van de laatste tijd. Als er 1 krant afgelopen weken druk bezig was met wegkijken… Misschien hebben die moorden in Orlando hun blik verruimd.

 17. Linkse moordenaars (en die waren er vele) hebben mensen er helaas nooit van af gehouden links te stemmen. Ik zou dus niet weten waarom nu Brexit-mensen van mening zouden veranderen.

 18. En van de motieven van de man kan niets kloppen, hij gaf immers Engelse les aan moslim immigranten en Aziaten. Hij had dus niets tegen de immigratie, het tegengaan daarvan zou hem ook nog eens zijn baan kosten:
  https://www.youtube.com/watch?v=uU1sQsirR14

 19. Uit de affaire blijkt in elk geval dat de EU verdeeldheid zaait. Dit is de zoveelste dode die kan worden toegeschreven aan EU-beleid.

 20. Het brexit-kamp kan nog winnen door aannemelijk te maken dat het een false-flag-operatie was.

  • Het Brexit kamp groeit juist, door de woede van de burger over de manipulatie. Zoek maar op de laatste polls. De kiezer walgt van de media.

   Dankzij vrije internet, maar als het aan Merkel ligt hoort dat binnenkort wellicht tot het verleden.

   • @Koffij
    Ik zou mijn mening echt niet wijzigen als die op feiten zou zijn gebaseerd. En dan bedoel ik: voor jezelf een lijst opmaken van wat je wel of niet wilt en dan gaan strepen. Zo heb ik persoonlijk altijd gestemd en zo zal ik blijven stemmen. De waan van de dag gaat bij mij echt de doorslag niet geven.

  • Gerrit Herders

   17 juni 2016 op 23:17

   Pfffff, straks gaan jullie nog beweren dat labour de moord gepleegd heeft.
   Jullie snappen echt niks van de engelse mentaliteit. Sorry hoor, ik wilde bijna iets hatelijks zeggen.
   Ik woon nu 9 jaar in de UK, ben lid van labour, actief lid vanaf het moment dat Corbyn zich kandidaat heeft gesteld en snap nu pas een klein beetje hoe de engelsen denken.
   Net als ik was Corbyn een voorstander om uit de EU te gaan. Hij heeft zich laten overtuigen door de vakbonden en na gesprekken met echte linkse leiders in Europa.
   Vraag je liever af waarom Cameron het referendum heeft uitgeschreven om UIT de EU te gaan en nu IN de EU wil blijven en de uiterst rechtsen, bijna fascisten in de Tories als Boris Johnson er nu uit willen. De zaak stinkt
   Ik denk dat het de keus is: De 51e staat (kolonie) van de VS worden of zelfstandig blijven.

   • @Gerrit Helders
    Bent u nu anderen woorden in de mond aan het leggen? Niet bepaald een fraaie wijze van debatteren.
    Inzake Mains, de man werkte hier:

    http://www.thefreelibrary.com/Oakwell+Hall+thriving+with+help+of+volunteers.-a0227735906

    —Thomas Mair, 46, started volunteering at the park after learning about the opportunity through the Mirfield-based Pathways Day Centre for adults with mental health problems. —

    Juist ja.
    Het is ronduit onsmakelijk dat te misbruiken voor propaganda op welke wijze dan ook.

    • cmsuijkerbuijk

     18 juni 2016 op 09:16

     Ach Toetssteen, alleen al het feit, dat hij (Helders) lid is geworden van Labour, en een marxist als Corbyn bewondert, zegt al meer dan genoeg!

     • Gerrit Herders

      18 juni 2016 op 10:16

      Zo te zien heb je niet alleen suiker in je buik, maar ook in je hoofd.
      Wat een nieveau Pffffff

     • cmsuijkerbuijk

      18 juni 2016 op 10:37

      @Gerrit Herders
      Leer dan eerst maar het woordje “niveau” goed te schrijven! Verder blijkt uit je reactie dat je geen weerwoord hebt, doch slechts persoonlijk kunt worden!

     • Gerrit Herders

      18 juni 2016 op 11:30

      suikerbuik, je denkt toch niet dat ik met iemand van jouw nievoo in discussie ga?

    • Gerrit Herders

     18 juni 2016 op 09:59

     ”Het is wel weel héél toevallig dat er een week voor het referendum een psychisch gestoorde opstaat die een moord pleegt op een pro-Europa politica, terwijl peilingen aangeven dat een Brexit aanstaande is”
     ”Het brexit-kamp kan nog winnen door aannemelijk te maken dat het een false-flag-operatie was.”
     ”Het komt wel verdomd goed uit dat er een “remain” aanhanger uit de weg wordt geruimd om het “leave” kamp in een kwaad daglicht te stellen

     Dit is geen woorden in de mond leggen, dit zijn een rechtstreekse insinuaties.
     Als er van u geen feiten gepubliceerd mogen worden en dat hij lid was van de ‘White Rhino Club’ , een fascist dus, vind ik uw manier van discussieren pas onsmakelijk.

     En: ”alleen al het feit, dat hij (Helders) lid is geworden van Labour, en een marxist als Corbyn bewondert, zegt al meer dan genoeg!’
     zegt meer dan genoeg over het geestelijk niveau van een aantal reageerders op dit blog.

     Vertel me eens Joost, sta jij achter deze beweringen?…

     • Gerrit Herders

      18 juni 2016 op 11:38

      Joost, zou je me willen antwoorden. Sommige reageerders blijken van een zeer bedenkelijk niveau. Tolereer je dat? Het wordt immers in verband gebracht met jou. Door dit soort figuren worden de serieuze reacties ondergesneeuwd.

      Verder heb ik geen enkele behoefte meer om op deze leeghoofden te reageren, tenzij iemand nog iets zinnigs zegt.

   • “Ik woon nu 9 jaar in de UK, ben lid van labour, actief lid vanaf het moment dat Corbyn zich kandidaat heeft gesteld en snap nu pas een klein beetje hoe de engelsen denken.”
    .
    En dan ga je op dit blog reageren?
    .
    Nou, mij heb je iig niet overtuigd.
    .
    NEXT
    .
    (‘ze’ komen en gaan op dit blog heb ik gemerkt)

    • Gerrit Herders

     18 juni 2016 op 13:34

     Hoezo ”En dan ga je op dit blog reageren?”
     Is Joost een uiterst rechts figuur dan? Volgens mij heeft hij goede standpunten. Eerder links dan rechts. Maar wat is in Nederland tegenwoordig nog links. Zelfs de SP is door Hand van Heijningen onder controle van de CIA.
     Soms zijn we het oneens, wat dan nog?
     Helaas geeft Joost geen antwoor op mijn vragen. Waarom niet Joost?

   • Gerrit,
    Dat Corbyn er eerst uit wilde, en nu erin wil blijven (en Johnson andersom), komt doordat ze eerst alleen naar de kapitalistische bedoelingen keken, maar nu ook naar de omvolkings-bedoelingen. Dat laatste vinden ze terecht belangrijker. Voor Corbijn betekent dat meer stemvee, en voor Johnson beteken het verlies van het eigen land.

 21. g.h.m.leferink

  17 juni 2016 op 22:03

  Mensen, geen paniek! Over iets meer dan 5 dagen is pas die stemming. En dan is de zaak al behoorlijk afgekoeld. Het is nog veel te vroeg om te zeggen dat GB in de EU blijft.
  Goodgoaan: Gait H.M. Leferink

 22. Het Brexit kamp groeit na de moord. Mijn analyse is dat de burger donders goed doorheeft dat de media hun probeert te manipuleren met allerlei spins. Het volk wil niet meer voor dom gehouden worden! Het volk laat dat weten via de peilingen.

  Overigens, er was toch een hoofdgetuige die ruzie zou hebben met de moordenaar. Waarom horen we zijn verhaal niet, of moeten we wachten totdat hij het juiste verhaal vertelt ?

 23. Hier ziet u de you tube die de andere kant van het verhaal vertelt:
  https://www.britainfirst.org/
  Van de 3 getuigen ontkennen er 2, publiekelijk, dat ze gehoord hebben: Britain first.
  De overgebleven getuigen heeft niet gehoord Britain first, maar Put Britain first.

  http://newsworms.com/2016/06/17/suffolk-mps-pay-tribute-to-jo-cox.html
  It was reported that Mrs Cox intervened in a dispute between two men on the steps of Birstall Library near Leeds, where she regularly held constituency surgeries.

 24. Het is wel weel héél toevallig dat er een week voor het referendum een psychisch gestoorde opstaat die een moord pleegt op een pro-Europa politica, terwijl peilingen aangeven dat een Brexit aanstaande is. Als deze gestoorde tot het Brexit kamp behoort, dan slaat deze moord nergens anders op dan het Brexit kamp te schaden.

 25. Gerrit Herders

  17 juni 2016 op 19:27

  As Jo’s husband Brendan said in his extraordinary and poignant tribute, Jo Cox was also the victim of hatred and intolerance.

  Ours is a country where tolerance and respect for other people and different viewpoints have always been highly valued.

  Jo Cox stood for tolerance, justice, peace and human rights. We must come together as a country and face down hatred and intolerance in our society.

  We send Jo’s family, her two young children and her husband Brendan our deepest condolences and love. They are in the hearts of all of us.

  Today we have established an online book of condolences so that Labour members and supporters can send their own messages of condolence and express their thoughts at this troubling time. I hope this will help us all to come together in solidarity and in dedication to a better world.

  You can add your message here: http://www.labour.org.uk/jo-cox

  Finally I want to pay tribute to the extraordinary work of Labour Party staff and members…

  • Het tolereren van intolerantie (islam) is géén tolerantie. We tolereren toch ook de nazi’s niet meer?

   • Gerrit Herders

    18 juni 2016 op 10:14

    Mijn kritiek op Labour is ook dat ze zich te soepel opstellen tegen de islam, ondanks dat de radicale islam wel degelijk als een gevaar bestempeld wordt, maar dat wordt niet in de kranten vermeld.
    Jouw woorden onderstreeo ik, maar als je hier Labour bedoeld, is dit complete onzin.

    Los van jouw woorden, maar wel een tendens die steeds meer zichtbaar wordt, het doorslaan naar de andere kant om iedere moslim als poteniele terrorist te bestempelen is nog gevaarlijker. Dan komen we echt in een Nazi gedachtengang. Ik hoop dat dit op dit weblog niet getolereerd wordt.

 26. Gerrit Herders

  17 juni 2016 op 19:26

  She was killed doing the job she was elected to do — representing the people she was elected to serve, doing her duty to the public and our democracy.

  We have requested, and been granted, the recall of Parliament on Monday. The gravity of what has happened means that I have decided, in consultation with our Deputy Leader Tom Watson, and our General Secretary Iain McNicol, to suspend Labour’s national referendum campaign this weekend. I have also asked that local campaigning is suspended until Sunday.

  The killing of Jo Cox was not only the tragic loss of a fantastic human being, woman, mother, wife, friend and comrade to so many of us inside and outside Parliament: it was an assault on democracy itself. It was an attack on the right of everyone to have their say in how our country is run and for those that the people elect to be able to listen to and represent them, without fear or favour.

  As Jo’s husband Brendan said in his extraordinary and poignant tribute, Jo Cox…

 27. Hier hoort u wat er echt gebeurt is, een aanrader:
  https://www.youtube.com/watch?v=QtDKfd-pEGw&feature=youtu.be

  De dader is dus menthal Ill had geen politieke belangstelling, al beweert de NOS dat hij lid was van een Zuid Afrikaans blaadje, hij had het nooit over bet referendum. De omstanders ontkennen gezegd te hebben dat hij Britain First geroepen zou hebben.

  De feiten zijn dat hij ruzie had met iemand, een gevecht waarna de politica tussenbeide kwam, daarna kwam de aanval.

  Het is dus helemaal niet zeker dat er een politiek motief was.

  Daar waar de media bij een moslim aanslag benadrukken dat niet alle moslims slecht zijn, daar gilt de media nu dat de moord door de Brexit mensen komt. Lees maar de Guardian cum suis er op na. Dubbele standaards.

 28. Gerrit Herders

  17 juni 2016 op 19:25

  Het vermoorden van Jo Cox en niet van Jeremy Corbyn was natuurlijk geen toeval maar een waarschuwing. De zoveelste Lone Wolf? de gek die het gelooft.
  Het is nog maar de vraag of Brexit aan de winnende hand was. Ik ben benieuwd welke ‘linkse’ kranten Joost bedoeld.
  Uiterst rechts, de multinationals en Murdoch wilden uit de EU. De vakbonden willen juist er in bliven. Kies zelf maar mensen.
  Ik denk dat Jerremy Corbyn wijze woorden heeft gesproken en nu juist handelt.

  The whole of the Labour Party and Labour family — and indeed the whole country — will be in shock at the horrific murder of Jo Cox yesterday.

  Today, I have travelled to Birstall to bring the condolences of the Labour movement to Jo’s family and constituents.

  Jo Cox was an outstanding and inspiring new Member of Parliament, who had already shown in her life and work her dedication to the cause of peace and social justice.

  She was killed doing the job she was elected to do — representing the people she…

  • Kunt u een volgende keer proberen een samenvatting te maken van zo’n weinig informatieve plemp als op 19:25, 19:26, 19:27, en er dan een linkje bij doen? Een kleine moeite, het leest prettiger en uw punt wordt duidelijker. Alvast bedankt. Verder is het niet kies om mensen die niet politiek correct zijn in uw “linkse” ogen meteen maar “uiterst rechts” of “extreemrechts” te noemen. Mocht u een link met het nazi-gedachtengoed willen suggereren, zeg dat dan, of gebruik “extreemlinks”, want de nazi’s en fascisten waren nogal links. De linkse nazi’s waren zelfs de grondleggers van de EEG en daarmee de huidige EU. Verder is er weinig bekend over de dader, behalve dat het kennelijk geen gerichte actie is geweest. Heel bedenkelijk daarom dat het “remain”-kamp meteen al zoveel misbruik is gaan maken van dit vooralsnog “toevallige” drama.

   • @Delecluze
    “Verder is er weinig bekend over de dader, behalve dat het kennelijk geen gerichte actie is geweest”
    .
    Zo wordt het niet gebracht in de media en ze zullen blijven publiceren dat het een doelgerichte politieke moord is:
    .
    http://www.telegraaf.nl/buitenland/26033202/__Mair_maakt_statement_bij_rechter__.html
    .
    Dat getuigen verklaren geen ‘Britain First’ gehoord te hebben en dat de persoon die dat als eerste getwitterd had niet veel later die tweet verwijderd heeft daar hoor je ze niet over. Het zaadje werd geplant en de media doet de rest.
    .
    Ik vind het onderhand steeds enger worden, het begint steeds meer een runaway train op ramkoers te worden, niets is meer heilig, behalve dan een massa moordende slavendrijvende pedofiele struikrover, dus tel uit je winst.

   • Gerrit Herders

    18 juni 2016 op 14:37

    @ Delecluze
    Het eerste, OK zal ik in het vervolg doen. Als er tenminste een vervolg komt want Joost staat wel heel enge reacties toe.

    Verder beschuldig ik niemand van uiterst rechtse ideeen zonder dat te motiveren, zoals je kan lezen. En uiterst rechts hoeft nog geen (neo) Nazi te zijn. Dat is nog een stap verder.
    Het laatste is te belachelijk om op in te gaan. Nazi Duitsland links? Ha ha ha ha.
    Waar de term socialistisch al niet voor misbruikt kan worden.

 29. Als een Moslim radical 50 homo’s doodschiet doet de liegemde pers haar uiterste best de afschuwelijke moordpartij niet te linken aan de Islam. Nu een dwaas een anti-Brexit politica heeft vermoord zien we het andere uiterste. Alle correcte media sloven zich uit te benadrukken dat de moordenaar een man uit het Brexit kamp is, Eurofiele politici overal in Europa springen op de kar om hun afschuw uit te spreken om zo het Brexit kamp in een kwaad daglicht te stellen. Deze moord blijkt een geschenk voor Brusselse elite en Cameron die dolgraag de EU tentakels dieper in onze levende democratie zien wegzinken tot we willoos naar de slachtbank gaan, vaarwel democratie, vaarwel natie staten, begroet de etnische enclaves in de EU etnische lappendeken van verdeel en heers door Brussel het volk door de strot geduwd door de gewillige filiaalhouders in de lidstaat regering.

 30. Tegen een madonna die stierf voor het goed doel kan je niet winnen.
  Ik denk dat vooral de burgers die voor blijven zijn veel massaler zullen stemmen.
  De brexist kiezers zullen hun standpunt niet veranderen als het al langer geleden beslist is.
  Denk aan het Pim Fortuyn effect bij de LPF. Een hatseflats partij die een extra duw kreeg na de weerzinwekkende politieke moord. (extreem links natuurlijk, die zo vaak aanslagen gepleegd heeft) Extreem rechts met of zonder bewijs hoor je continu als agressor extreem links nooit op onze MSM. (ook nu weer voordat er enig echt bewijs is)

 31. En tóch….,
  vraag ik mij af of iemand hier echt het verschil kan duiden tussen déze moord en de moord van een moslim op een ongelovige roepend: “allà ahkbar”..!

  Zolang dát nog niet gladjes verloopt hoeven we niet te hopen op steun vanuit het linkse of Centrum kamp….

  • “vraag ik mij af of iemand hier echt het verschil kan duiden tussen déze moord en de moord van een moslim op een ongelovige roepend: “allà ahkbar”..!”
   .
   Dan zou je eerst zijn exacte motieven moeten weten, zolang dat niet bekend is valt er weinig zinnigs over deze aanslag te zeggen.
   .
   Ik heb op een site gelezen dat de dader een nazi zou zijn. Als dat het geval is dan kan je deze aanslag 1 op 1 vergelijken met aanslagen van moslims op ongelovigen, met dat verschil dat het nazisme verboden is en de islam vertroeteld wordt. Misschien dat het linkse- en het centrum kamp waarover je spreekt maar eens moet gaan inzien dat de islam dan beter ook verboden kan worden, of dat het nazisme weer legaal moet worden. Gelijke monniken gelijke kappen.

 32. Dom geboren, maar hoogopgeleide mensen, nemen als zij eenmaal de top bereikt hebben beslissingen wat meesters hun vertelden. Lees Europa geschiedenis voor de Franse revolutie. Drink een borrel om klaar voor de rest te wezen. Hun laatste verweer is oorlog op een schaal nooit vertoond. Dat gebeurde eerste keer in 1918/18. Dat loste een werkloosheid probleem op. Miljoenen werklozen geef je een wapen en kijk wie de grootste heeft was hun geheim. Neem Nederland. Onderste steen, of duizend Euro voor u, leider Mark, is een school voorbeeld van klaarmaken voor de volgende generatie met het zelfde resultaat.

 33. Gezegd of niet gezegd is niet meer relevant , omdat dit roze olifant (England first) – effect blijft als een echo nawerken .
  Een reactie zou kunnen zijn :
  “Natuurlijk Engeland eerste , dit is een gezonde reactie die elk land tav zichzelf zal hebben.
  Waarom anders zijn er onderhandelingen tussen landen nodig ?. “

 34. Ik ben minder pessimistisch, Brexit moet ook niet zo deemoedig doen en het valse spel uit het linkerkamp ontmaskeren, te beginnen bij de false flag van ‘Britain First’. Kom op, het kamp heeft veel meer grote kranten achter zich,dan het jakamp. Ik kijk nu niet naar de BBC, dus ik weet niet hoe hysterisch dat tekeer gaat,maar ook dat kun je in live uitzendingen blijven ontmaskeren en bevechten.
  Het is ook nu een heel andere keuze die gemaakt moet worden,dan de gebruikelijke links-rechts keuzen; de kampen lopen door alle partijen heen.Je moet redelijk labiel zijn, wil je na de moord op een een fanatieke ‘remain-activiste’ -hoe treurig ook – opeens hierdoor willen, dat je land in een verband blijft,dat je verfoeit,niets in ziet. Dat ligt toch anders dan van VVD naar PVV wiebelen ,of van SP naar PvdA of van CU naar GL. Déze keuze voor
  de Engelsen ligt dieper verankerd,minder partijpolitiek,denk ik. Je switcht nu niet zo makkelijk,al wil het kwaadaardige links dit nu bereiken.

 35. B.E. Slagen

  17 juni 2016 op 16:10

  Als de voorstanders enig moreel besef hebben, nemen zij afstand van deze lijkenpikkerij ten nadele van een Brexitstem.

 36. Leo KarelJan

  17 juni 2016 op 16:04

  Helaas lopen er ( in alle landen ) te veel mensen rond die zich laten meeslepen door ( door de media opgeklopte ) emoties. Dit gaat het Brexit kamp enkele volle procenten kosten: genoeg om het “blijven” kamp te laten winnen. Te veel mensen beslissen niet op kennis en inzicht, maar op basis van oppervlakkige zaken. ( in beide kampen ) Was een voorstander van Brexit door een tegenstander gedood, dan was het andersom geweest.
  Einstein zei het al: “Van twee dingen ben ik zeker: van de domheid van mensen en van de oneindigheid van het heelal. Maar alleen van het eerste ben ik echt zeker.”

 37. Als het establishment [ ruling elite ] word bedreigt dan is er altijd uitkomst door moord. Het is zit in onze genen en word religie wijs ondersteund. Om thuis te blijven. Pim Fortuyn is een voorbeeld. De man wilde niet naar rede luisteren van het establishment Zo keurig door media lakeien gebracht.. Met als mooiste, u ben minderwaardig. Fortuyn kon dit geweld aan. Wat hij niet aan kon was plan B. Een groen links geïnspireerde schiet op klaarlichte dag een kogel door zijn hoofd. Dat loste veel toekomstige problemen op. Daders als deze worden uitgeselecteerd en gevoed tot moment X. Patsy is hun soort aanduiding. Bewijsvoering voor deze stelling is er niet. Of het moet de gouden handdruk van Teeven geweest zijn om Henk te laten zwijgen.

 38. Zoals sommigen misschien al weten bezit ik over een speciale gave, zo kan ik gebeurtenissen voorspellen die niemand ziet aankomen of verwacht zoals aanslagen op korte termijn onder het gebrul van alle snackbars wat niets met de islam te maken heeft.
  .
  Zo voorspel ik dat voor de aanstaande verkiezingen in NL en de VS ook zeer vreemde dingen zullen gaan gebeuren, en dan doel ik niet op aanslagen onder het gebrul van alle snackbars die niets met de islam te maken hebben.

  • Koendekoning

   18 juni 2016 op 13:03

   Ze hebben al voorspeld dat Trump vermoord zal worden. Als ze dat in NL met Wilders zouden doen, is dat wel het stomste. Dan krijg je hetzelfde als met Fortuyn, de PVV zou een massa sympathiestemmen krijgen, naast de 38 zetels die ze met Wilders al in hun zak hebben.
   Hee, misschien hebben die EU-engelsen daar hun inspiratie wel vandaan gehaald, hè?

 39. Een gek, volgens de hele MSM, NOS incluis was hij lid van een blaadje die pro apartheid zou zijn. Volgens mensen die hem kenden had hij het nooit over politiek.

  En volgens omstanders riep hij helemaal niet Britain first.

  Engeland zal de geschiedenis ingaan als een land die uiteindelijk, op basis van een actie van een gek, zal kiezen voor dictatuur van de EU. Net zoals de Duitser zichzelf wil vernietigen door jarenlange hersenspoeling dat hij het slechtste schepsel op aarde is.

 40. En de dood van prinses Diana en haar vriendje was een auto ongeluk. Ik bedoel maar. De Engelse geschiedenis is wat dit soort gevallen betreft heel interessant…

  • Koendekoning

   18 juni 2016 op 12:59

   Precies… Het ging niet om haar en haar minnaar, lui rijkeluiszoontje Dodi, maar meer om Dodi’s vader, zakenman Mohammed alFayed. Die was druk bezig prins William in te palmen met leuke reisjes op grote jachten vol blote meisjes. Hij dreigde een grote invloed te krijgen op de toekomstige troonopvolger.
   Farage moet doorgaan met de campagne en vooral benadrukken dat moeders van jonge kinderen vermoorden geen campagnetactiek van hem is en zijn kamp geen enkel voordeel zou opleveren. Hij moet erop blijven hameren dat soevereiniteit voor Engeland nog steeds het beste is en verder aardige dingen zeggen over het slachtoffer, maar niet te nadrukkelijk. Hij kan er ook voorzichtig op wijzen wie er gelijk met beschuldigingen ging strooien in de pers.
   Als hij helemaal niks meer doet, verliest hij sowieso. Hij moet doorgaan, en een redelijke toon aanslaan, niet aggressief.

 41. Nigel Farage (UKIP) was, voorafgaand aan het raadgevend referendum over de associatieovereenkomst tussen de Europese Unie (EU) en Oekraïne, in Nederland/Volendam om zijn steun te betuigen aan het NEE kamp. Tijdens zijn voordracht (zie onderstaand youtube link) vertelde hij een korte veelzeggende anekdote. Farage vertelde dat hij in een etablissement met zijn UKIP partijgenoten een behaalde overwinning aan het vieren was, toen hij een verderop een EU parlementair zag staan van het ’tegen kamp’. In de heersende euforie liep Farage naar deze persoon toe en met zijn typische engelse accent vroeg de UKIP leider of hij de overwinning met een glaasje champagne wilde meevieren. (Engelse humor!). Het antwoord van deze persoon/eurofiel was veelzeggend en schokkend te noemen, ik parafraseer: ‘YOU HAVE WON THIS BATTLE, BUT REMEMBER THIS FARAGE…WE HAVE 50 WAYS TO WIN!’

  Gisteren heeft u een van deze 50 manieren mogen aanschouwen…
  LINKJE: https://www.youtube.com/watch?v=zsOPSjjIQ_c

  • Stalin wist het al, wie telt de stemmen?
   De stemming, althans het tellen van de stemmen blijkt in Oostenrijk ook gemanipuleerd , zou zo ook in de UK kunnen.

 42. Niets is wat het lijkt.
  http://themillenniumreport.com/2016/06/was-the-british-mp-shot-and-killed-to-thwart-the-highly-successful-brexit-campaign/
  and:
  http://www.breitbart.com/london/2016/06/16/breaking-labour-mp-jo-cox-shot-stabbed-constituency-surgery-yorkshire/
  met apart stukje tekst hierin: Update 15:15 — MP intervened in argument
  The Daily Mail newspaper reports Jo Cox MP was attacked after intervening in a fight between two men while she was out campaigning at around one o’clock this afternoon. Reports suggest the gun was pulled after Jo Cox MP became involved in the fight. If true, the report may suggest the attack was not necessarily targeted..
  Niet wat de MSM je wil laten geloven: vanwege Brexit campagne!!!! Lees het verhaal en ook van de broers van de man. Incident wordt opgeblazen tot politiek geladen onderwerp. Want moet uitgebuit worden natuurlijk.

 43. OK, een van de mensen die voor de EU zijn, maar bijv. ook stelselmatig wegkijken, als in 1 plaats in Engeland honderden Engelse meisjes worden misbruikt door islami(s)tische engnekken, is dood. Dat valt toch wel mee. In vergelijking met de schade die dat soort wegkijkers aanrichten. Denken ze dat ze de enigen zijn die recht op leven en welzijn hebben? Wat ook weer opvalt is het selectieve gebruik van het ‘verwarde mannen’ argument. Dat blijft hier – zoals te verwachten – in de kast. De expansiedrift van de EU is ook mede schuld aan 200 dode Nederlanders in een akker in Oekraïne. The game is on. Deal er maar mee, rooie flikkers.

 44. vervolg:
  Dat zijn er niet zo gek veel. Je kunt gaan knoeien met de stemmen in Engeland, maar als de meerderheid zo groot wordt als nu lijkt dan werkt dat ook niet meer.

  Nee, er moet iets drastisch gebeuren. Iets waardoor iedereen vergeet dat er eigenlijk een referendum gehouden moet worden.

  Iets waar de totale (wereld)bevolking zo van onder de indruk is, dat men het heel gewoon vindt dat er voorlopig een noodsituatie wordt afgekondigd en dat het normale leven vooralsnog even niet zijn gang kan gaan.

  Iets waardoor het referendum voorlopig uitgesteld moet worden en van uitstel komt dan vanzelf afstel omdat men andere zorgen heeft.

  In een normale wereld zou er geen plaats zijn voor dat soort gedachten, maar in de satanische wereld waarin wij leven, is dat heel normaal.
  En zie daar …..toeval bestaat niet…toch ?
  Welterusten weer….

  • Precies. We weten het niet en met zo’n gedachtegang en het stellen van die vraag ‘..toeval?’ behoor je in ieder geval tot het kamp smakeloos. Ik denk echter ook dat menshouderij en het agenderen van wat daar bij komt kijken heel goed tot nog onsmakelijker besluiten kan leiden. Zoals een liquidatie met vakkundige spin.
   In de schimmige hoek van macht, politiek e.d. is veel mogelijk. Zo’n liquidatie met spin kan ook geensceneerd zijn. In zo’n geval werd mevr. Cox waarschijnlijk/daadwerkelijk geofferd -ze behoorde imo tot de groep die heel behulpzaam is naar de menshouderij maar, ik begrijp ook dat ze principes had en aardig dwars kon liggen in bijv het Syrie verhaal.
   Spijtig.
   Goed weekend allen.
   -Mja, ‘k benne ’n zot he, en zotte zielen hoef ge nie serieus te nemen nie.

 45. vervolg:
  Na de beruchte Bilderberg Conferentie in Dresden heeft de voorzitter, de Fransman Henri de Castries, laten weten dat het belangrijkste punt op de agenda en datgene waarover men zich het meeste zorgen maakt, een Brexit is.

  De Castries liet weten dat het een grote waarschijnlijkheid is dat Engeland de EU zal verlaten en dat het establishment zich daarover zorgen maakt.

  En dat is terecht, alleen hebben die zorgen niets te maken met economische of financiële belangen en/of problemen, maar alles met het dreigende uiteenvallen van de Superstaat Europa en een heel belangrijke bouwsteen voor de New World Order.

  De satanische elite in de achtergrond kan dit gewoon niet laten gebeuren, want het zou hun plannen enorm vertragen. Niet alleen Engeland zal namelijk vertrekken, maar ook andere landen zullen eveneens wakker worden en willen volgen.

  Wat zijn de opties om dit te voorkomen?

 46. Iemand schreef al dat er waarschijnlijk een aanslag zou komen om de Brexit tegen te gaan, ( in Frankrijk bij de EK of in Engeland zelf )
  Origineel artikel : 15 juni 2016

  Morgen over een week, 23 juni, vindt in Engeland een referendum plaats dat volledig uit de hand lijkt te lopen.

  Het betreft een keuze waarbij mensen kunnen stemmen over het wel of geen (Brexit) Engels lidmaatschap van de Europese Superstaat.

  Tot voor kort was het eigenlijk een uitgemaakte zaak dat door het Engelse publiek “een verstandige beslissing” zou worden genomen waardoor het blijvende lidmaatschap van Engeland overweldigend zou worden bevestigd.

  Het bombarderen van de Engelse bevolking met hel en verdoemenis dreigementen heeft voor precies het omgekeerde effect gezorgd van wat werd beoogd. Het Brexit kamp heeft overal nu een aanzienlijke voorsprong. Van de polls tot de bookmakers, overal blijkt dat Engelsen ervoor zullen kiezen om de EU te verlaten.

 47. Toch is het de media gelukt om de moord te gebruiken voor een massaal politiek effect en het programmeren van het idee dat de moordenaar een aanhanger was van de rechtse politieke anti-Brexit beweging ‘Britain first‘. Denk niet aan de zwarte kat; denk niet aan Britain first (maar dat doet u dan toch).

  Alle Europese leiders maakten natuurlijk gebruik van het momentum om hun medeleven uit te spreken voor de anti-Brexit politica. De moord lijkt dan ook op een zeer goed moment te komen waar het gaat om de politici die niets liever willen dan dat de Britten binnen de Europese Unie blijven. De moord wordt ongegeneerd en zonder bewijs gelinkt aan de anti Brexit beweging. Dat is een behoorlijk schofterige campagne over de rug van deze pas vermoorde politica in de wetenschap dat nu bekend is dat de man nooit ‘Britain first’ geroepen heeft. Het zegt veel over de schofterige methodes van de mainstream media.
  Bron: Martin Vrijland

 48. De mainstream media waren er als de kippen bij om de moord op politica Jo Cox te gebruiken om er een anti Brexit stempeltje op te plakken. De NLP technieken vlogen je om de oren. Stel u voor ik zeg: “Denk niet een een zwarte kat“, dan denkt u onmiddellijk aan een zwarte kat, omdat het onderdeel van het statement is. Dat is maar een klein voorbeeld van hoe NLP werkt. Zo werd in de berichtgeving over de moord op Jo Cox gesteld dat de moordenaar “Britain first!” zou hebben geroepen. Vervolgens werd gemeld dat deze verklaring in getrokken werd, maar het effect van ‘de zwarte kat’ heeft dan al opgetreden. Dat is het uitermate krachtige effect van programmering van het onbewuste denkproces via NLP. Inmiddels gaan er geluiden op dat het niet uitgesloten is dat de politica zich met een ruzie bemoeide en dat dit uit de hand gelopen is. Dit zou passen in het verhaal dat ook een 77-jarige man gewond raakte. Zeker is in ieder geval dat de woorden Britain first niet geroepen zijn.

  • g.h.m.leferink

   17 juni 2016 op 17:22

   ‘Cliff’, bedankt voor deze info. Die je bij de NOS dus nooit krijgt…
   Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 49. Nee.
  Ik denk / hoop dat het gezonde verstand zal zegevieren.

  Nigel F. moet gewoon zijn campagne voortzetten.
  Bij commentaar benadrukken dat de 2 zaken niks met elkaar te maken hebben.
  Mvg

© 2023 De Nieuwe Realist

Thema door Anders NorénOmhoog ↑