Is de vader van Laura moslim? Dan ziet het er slecht uit voor haar.

Door Joost Niemoller

De Nederlandse Laura zit in de gevangenis in Qatar. Nu al een aantal maanden. Er is haar officieel nog niets te laste gelegd. Het zou er om gaan dat ze verkracht is, waarbij zij dus niet als slachtoffer wordt behandeld, maar als iemand die de wet heeft overtreden.

De feiten, zoals die blijken uit de media, zijn, zoals altijd in dit soort gevallen, onduidelijk.

Zo valt te lezen in het AD:

Het vooronderzoek waar Buitenlandse Zaken in de verklaring naar verwijst, bestaat uit onderzoek door een arts, getuigenverklaringen en mogelijke camerabeelden, zo laat de moeder van Laura aan het AD weten.

Er zou nog geen officiële tenlastelegging zijn. Morgen dient de zaak tegen de Utrechtse.

Volgens het ministerie helpt het niet mee dat Laura zelf moslima is. ,,Het beeld is ontstaan dat Laura vrijwillige seks had met de medeverdachte, die ook is aangeklaagd en eveneens moslim is”, aldus Buitenlandse Zaken.

Versies
De Utrechtse zou in maart meerdere versies hebben verteld over de seks in het appartement in Doha, zo zou ze een keer hebben gezegd dat het vrijwillig was en een andere keer dat het haar om geld te doen was. De vrouw deed aangifte met het verhaal dat ze verkracht was.

Haar moeder ontvangt stelselmatig telefoontjes van de familie van de dader. ,,Ze willen dat ik instem om hem met mijn dochter te laten trouwen.”

Ook uit andere mediaberichten wordt er niet zo heel veel meer duidelijk over de omstandigheden:

Ook sprak Michael één keer met Lisa, een vriendinnetje waarmee Laura naar Qatar was. Na dat ene gesprek was Lisa verdwenen.

Bont en blauw

Hij vervolgt: “Lisa vertelde me: we waren op een feestje en in één keer was Laura verdwenen. Dat is niks voor Laura, want ze is heel erg bezig met haar carrière. Ze is haar tas en telefoon op het feestje kwijtgeraakt. Toen Lisa haar de volgende dag tegenkwam, was ze helemaal bont en blauw. En toen zijn ze aangifte gaan doen op politiebureau en is ze vastgezet.”

Lisa is gelijk naar Nederland gegaan uit angst dat ze opgepakt zou worden.

Zorgen?

Of Michael zich zorgen maakt? “Ik ken Laura. Ze is een echte overlever. Ik heb haar twee weken geleden aan de lijn gehad, ze is best oké. Ik heb begrepen dat ze al die tijd op een politiebureau zit. Ze mag eten, drinken en roken. Ze zit met veel buitenlanders daar.”

De zaak Laura past in een patroon:

In het verleden zijn er vaker buitenlandse vrouwen bestraft voor dat soort vergrijpen, zegt Van Hoorn. In 2013 kreeg in de Verenigde Arabische Emiraten een Noorse vrouw een celstraf van 16 maanden voor seks buiten het huwelijk. De vrouw van 24 werd net als Laura gearresteerd toen ze aangifte deed van verkrachting.

Maar of ze nu verkracht is of niet, dat is alleen belang voor de Westerse, seculiere wet. Voor de sharia doet het er helemaal niet toe.

Volgens de sharia, de islamitische wet, bestaat er helemaal niet zoiets als verkrachting. De sharia is gebaseerd op de koran en daarin komt dat woord niet voor. Dat is omdat de wil van de vrouw in het geval van seks niet relevant is in de islam. (Eigenlijk is de wil van de mens sowieso niet belangrijk in de islam. Er geldt alleen de wil van Allah.) Relevant is alleen hoe mannen onder elkaar dit soort zaken met vrouwen moeten oplossen, opdat er geen chaos ontstaat. Wat er in de koran dus wel bestaat zijn afspraken over seks binnen en buiten het huwelijk. Binnen het huwelijk is de vrouw het bezit van de man en is er dus helemaal geen kwestie aangaande de sharia wet:

The Quran does not mention rape. It severely prohibits Zina that means sexual relation between a man and woman not married to each other. It can be translated as “adultery” for married persons and “fornication” for the unmarried. Muslim jurists included rape under Zina because, even though forced on the victim, sexual relations “between a man and woman not married to each other” have taken place.

In de sharia gaat het ten aanzien van seks met vrouwen dan ook niet om verboden, maar om mogelijkheden. Er worden gelegenheden aangegeven waarbij seks met vrouwen (al dan niet vrijwillig, maar dat is dus nauwelijks interessant) extra kansen biedt, ja, moslims worden zelfs aangemoedigd om vrouwen te verkrachten, bijvoorbeeld de vrouwen van ongelovigen die in een oorlog zijn overwonnen, ook in het bijzijn van hun mannen, en seks met slavinnen.

There is no equivalent term for ‘rape’ in the Qur’an. Likewise, there is not a single verse in the Qur’an which even remotely discourages forced sex. In contrast, there are several verses in this book which give the green light to rape and other sexual crimes against women.

Verse 4:24

Also (forbidden are) women already married, except those whom your right hands possess. Thus has Allah ordained for you. All others are lawful, provided you seek them from your property, desiring chastity, not fornication. So with those among them whom you have enjoyed, give them their required due, but if you agree mutually after the requirement (has been determined), there is no sin on you. Surely, Allah is Ever All-Knowing, All-Wise.

Qur’an 4:24

What we see in the beginning of this verse as “forbidden” refers to sexual intercourse. The Qur’an dictates, women already married are forbidden for Muslims except those whom their right hands possess (sex slaves).

Waar het dus om gaat in het geval van Laura: Valt ze onder de sharia wetten? Dan is ze kansloos, want ze is niet getrouwd. Er kan alleen iets geregeld worden met de vader. Of die in beeld is, blijkt nergens uit. Er is in de mediaberichten alleen sprake van een moeder. Het is dus niet zo vreemd dat de familie van de mogelijke verkrachter geprobeerd heeft om contact op te nemen met de moeder opdat Laura met haar overweldiger trouwt. Zo verliest ze weliswaar helemaal al haar rechten om niet meer verkracht te worden, maar wordt haar mogelijk gevangenisstraf bespaard.

Wat is nu de toestand in Qatar?

In Quatar is er sprake van een ingewikkeld dualistisch rechtssysteem, waar bij shariarecht en modern seculier recht naast elkaar bestaan.

Dit komt voort uit het feit dat Qatar vroeger een Britse kolonie was, en in die hoedanigheid golden er aparte regelingen voor moslims en niet moslims. Die dubbele maatstaven is na de onafhankelijkheid van Qatar voortgezet, omdat Qatar als oliestaat natuurlijk veel buitenlanders heeft:

A unique legal system prevails in Qatar in the Arab Gulf states. Two characteristics define Qatar’s particularity. First, as a traditional Muslim society, people have settled their disputes according to the sharia court (Islamic court), which applies sharia law (Muslim law). Second, the independence of Qatar in 1971 marked the termination of British protection and with it British jurisdiction over non- Muslim residents. Consequently, the Amir established the Adlia court (civil court) to meet the needs and problems which resulted from the termination of British jurisdiction.

Onder de sharia, ook in Qatar, doen de individuele rechten er niet toe, alleen de plichten die vanuit de godsdienst worden opgelegd. Er bestaan in de islam dus geen mensenrechten, zoals wij die kennen. (Daarom hebben moslimlanden ook een afwijkende regeling voor mensenrechten, zoals die geformuleerd zijn in de VN.) De staat is in de sharia geen aparte grootheid aangaande het recht. De staat is volgens de sharia onderhorig aan het religieuze recht. Dus in Quatar mag er dan wel een dualistisch rechtssysteem bestaan, deze systemen sluiten elkaar fundamenteel uit, en kunnen dus grondrechtelijk gesproken, of beter gezegd rechtsfilosofisch gesproken, helemaal niet suplementair aan elkaar zijn. Het is dus een zeer slordige oplossing, gebaseerd op geldelijk gewin, d.w.z. olie.

In this connection, the sharia, contrary to Western laws, does not differentiate between civil obligations and religious ones. The sharia appears to be a one-way legal system from God to the individual. As David and Brierly put it, ’the Shari’a is, therefore, centered around the idea of man’s obligations or duties rather than any rights he might have’. In addition to this revelation, in a theocratic system there is no separation between state and religion. The role of the state in Islam is only of value as the servant of revealed religion.

 

Het dualistische ‘ systeem’ maakt dus dat er in Quatar twee soorten mensen bestaan, waarvoor verschillende soorten recht gelden. De sharia geldt voor alle inwoners van Quatar en voor de moslims uit andere landen:

The sharia court, according to the same regulations, has full jurisdiction in all civil and criminal disputes over Qatar’s nationals and Muslims from other countries.

In het geval van Laura en haar mogelijke verkrachter lijkt het dus te gaan om moslims uit het buitenland, wat betekent dat ze onder de sharia vallen en in de zin van het Westerse recht rechteloos zijn.

Het ziet er dus heel slecht uit voor Laura, tenzij ze kan bewijzen geen moslima te zijn. Maar wanneer bijvoorbeeld haar vader moslim is, dan is ze volgens de sharia ook moslim.

Eenmaal in de islam, is er geen ontsnappen meer mogelijk uit de islam, behalve door de dood.

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

27 Reacties

 1. Dat ze Utrechtse is, is ook gelogen.

 2. Het wordt een storm in een glas water.
  http://www.ad.nl/nieuws/laura-wordt-qatar-uitgezet~abe508d4/

  • Voor de man niet, die moet eerst nog 140 zweepslagen incasseren, voor alcoholconsumptie en buitenechtelijke seks.

   Zij komt goed weg. Als haar ouders dit niet in de publiciteit hadden gegooid was ze niet gebrandmerkt als hoer.

 3. Het heeft er nu alle schijn van dat Laura de hoer speelde in Qatar. Het wordt interessant om te zien hoe de zogenaamd moreel verontwaardigde nep-politici hier mee om gaan..

 4. Qatar, hoe zat dat ook al weer? http://www.luckymedia.nl/luckytv/2011/03/welkom-in-qatar/ Zie ook: http://tora-yeshua.nl/2014/11/qatar-israel-hatende-moslimboevenbende-beatrix-was-er-als-moslima-verkleed-staatshoofd-gewoon-op-staatsbezoek/

 5. Wat is het probleem?
  Laura is zelf moslim en hoort te weten dat vrouwen totaal maar dan ook totaal ondergeschikt zijn aan de man. Onderwerping dus! Niet mekkeren over zaken die jezelf opzoekt. Twee fouten: 1 wordt nooit moslim en weet dat de islam de meest wrede ideologie is die ooit is uitgevonden. De cijfers spreken voor zich. Met de koran en de sharia plus de terreur in naam van kan je niet meer naïef zijn.
  2. ga nooit naar een islam land.
  Als je in een islamland opgroeit weet je niet beter. Maar wordt je moslim in een Westers land, dan ben je knettergek. Nogmaals, je zoekt zelf de problemen op.
  Nu weer een wrede terreur actie in de VS. Dus geen islam is het beste voor deze wereld wat ze keer op keer zelf bewijzen.

 6. g.h.m.leferink

  12 juni 2016 op 22:29

  En uitgerekend vandaag het bericht, natuurlijk op dat NOSsjenaal, “dat Saoedi Arabië niet achter ‘9/11’ zat”. Dat gelooft geen hond!
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

  • 9/11. De feiten spreken voor zich. Het was een inside job. False flag. De BBC verklaarde “live” dat een derde gebouw (TWC nr 7) ook was ingestort, terwijl het nog overeind stond en pas 20 minuten later “instortte”… terwijl het niet eens was geraakt door een vliegtuig. Of SA medeplichtig was is eigenlijk maar bijzaak. 911 kan nooit zijn gebeurd zonder medewerking van bepaalde cruciale figuren binnen de overheid.
   https://www.youtube.com/watch?v=677i43QfYpQ

   • De conspiratie-gekte slaat hier dus ook toe. Geen enkel argument van de inside-job argumenten blijft overeind. Hun voorstellen raken aan het idiote en onmogelijke. Alleen al de hoeveelheid mensen die moet meewerken aan zo’n voorbereiding is zo groot, dat het organisatorisch een onmogelijke klus is.
    En intussen zou er al lang iets uitgelekt zijn.
    Schrijver hierboven denkt toch niet dat se samenzweerders de BBC vooraf hebben ingelicht?? Hou toch op met die mallepraat. Deze site verdient zoveel flauwekul niet.

 7. Het doet er niet toe dat Laura moslima is en dat ze buiten medeweten van haar familie en vrienden naar Qatar vertrok en hen had wijs gemaakt dat ze naar Frankrijk ging.
  De kwestie is dat Qatar een fundamentalistische islamitische staat is, waart 80% van de bevolking moslim is; het merendeel is soennitisch, de sjiieten vormen een minderheid. Het wahabisme (conservatief soennitisch) is de officiële (staats)godsdienst. In zo’n middeleeuws land kan zomaar steniging of onthoofding de straf zijn als shariawetten worden overtreden.
  Dit land heeft, net als alle andere moslimlanden, net als alle moslims wereldwijd – ook die in Nederland, een periode van Verlichting nodig om uit de donkere krochten bevrijd te kunnen worden.

 8. Ze kijkt daar gewoon de hoer te hebben gespeeld….

  http://vlinderscrime.nl/

 9. En daar gaan we weer, Alweer islam. Altijd islam als het om onrecht gaat. Spuugzat word je van die islam. Ooit hadden we geen last van islamkwesties. Wat een heerlijke tijd achteraf. Nu valt de islam ons voortdurend lastig met haar geweld en intolerantie.
  Ik kots er van.
  Ben ik nu een racist? Nee hoor. U hoort mij niet klagen over Aziaten of Molukkers of Indiers, b.v.
  Maar ik mag TEGEN een leer zijn, vooral tegen een gewelddadige en onmenselijke leer!

 10. Pfff, wat een woordenbrij. En dat voor iets wat we in 1981 al konden vermoeden en sinds 2001 kunnen weten. Dat dit gansje met haar Stockholmsyndroom graag naar dat soort landen wil moet ze zelf weten, maar dan nu niet zeuren. Net zoals wij van vreemden verlangen dat ze zich hier aanpassen aan onze regels heb je je maar aan te passen aan hun regels als je daar bent. Als je dat niet inziet of wilt dan is het een typisch geval van eigen schuld dikke bult. Ik had in het verleden ook genoeg aanbiedingen om te gaan werken in Qatar, Dubai, Libië. Je kunt er goed geld verdienen want zelf kunnen die lui helemaal niks, behalve elkaar de hersens inslaan dan. En raad eens ; ik zit niet in de gevangenis in zo’n rotland. En heb toch wat van de wereld gezien.

  Geen enkel medelijden met dit kind. Niet willen luisteren naar wat verstandige mensen zeggen is voelen.

 11. Leo KarelJan

  12 juni 2016 op 17:44

  Vandaag weer: 50 doden door aanslag Afghaan in Orlando. Elke dag bewijzen van het door en door verrotte karakter van de islam. Ook in deze zaak: Qatar, waar het WK voetbal plaats gaat vinden.
  Trump heeft groot gelijk: grenzen dicht voor alle islamieten.
  De politieke correctheid van Obama en de elitie zal wel weer pogen deze aanslag terug te brengen tot de daad van een “gek”.
  De kudde zal wakker moeten worden: we zullen ons van de door en door verrotte politiek correcte elite moeten ontdoen. het zijn criminelen en landverraders : Rutte, Samsom, Timmermans, Obama, Merkel, Clinton: het zijn de vernietigers van de eigen volkeren.

  • Deze aanslag is wel een cadeautje voor Trump.
   “A complete shutdown of Muslims entering the United States until our country’s representatives can figure out what the hell is going on”

   • Update 18:34 Volgens een lid van het Amerikaanse congres heeft schutter Omar Mateen eerder ‘trouw gezworen aan ISIS’

 12. De miljoenen moslims in West Europa en Scandinavie groeien rapido in aantal en eisen steeds meer rechten op. Het is slechts wachten op een totale overname van de Christelijke cultuur door de islamitische cultuur. Reden waarom ik niet zeg dat er een totale overgave van de Christelijke cultuur zal plaatsvinden is omdat dat reeds gebeurd is. Sterker, zodra je je verzet tegen de overname van de islam cultuur heb je een probleem. Daarom beweer ik dat de sharia zich al in onze samenleving heeft genesteld. Vraag maar aan Wilders, Ayan en vele anderen, waarvan Fortuyn en van Gogh reeds vermoord zijn. De sharia wordt al toegepast in delen van het VK. Het links feminisme, hetgeen overheerst in de Scandinavische- en west Europese overheden is zelfmoord aan het plegen, verblind als ze zijn door een ongekende arrogantie. En Brussel vindt het prachtig.

 13. Het kind heet Laura de Bije. Dat klinkt niet erg moslimachtig.
  https://nl.linkedin.com/in/lauradebije

 14. Jan Stemerdink

  12 juni 2016 op 15:51

  Zie ook http://hoeiboei.blogspot.nl/2012/01/sharia-les-voor-nederlandse-rechters.html

 15. “Daarom hebben moslimlanden ook een afwijkende regeling voor mensenrechten, zoals die geformuleerd zijn in de VN.” Dit staat er tussen haakjes, ik vraag me af wat die afwijkende -dus speciale- regeling voor moslims dan wel is. Ik had er nog nooit van gehoord. Misschien kan Joost hier iets over zeggen?
  Ik ben wel bekend met het feit dat de OIC landen een eigen versie van de mensenrechten hebben met (ik dacht als) het enige verschil, dat aan het eind gezegd wordt dat dat allemaal geld zolang het niet in tegenspraak is met de sharia.
  Is dat dan misschien wat met “speciale regeling voor moslim landen” bedoeld wordt?

 16. Ah, Laura is moslim. Dat zou enigszins de verklaring kunnen zijn waarom ze op haar eerste zelfstandige vakantie naar Qatar is gegaan, of all places.
  .
  Als ze zegt moslim te zijn dan moet ze niet zeuren, dan erkent ze dat ze zich overgegeven heeft aan god volgens de islam wat betekent dat voor haar de wetten van god (sharia) van kracht zijn, et voila.
  .
  Eigenlijk zou ik het helemaal niet erg vinden als hier in het westen ook de sharia uitgevoerd wordt, op uiteraard enkel moslims want voor niet-moslims geldt de sharia niet. Dus waar een niet-moslim dan wegkomt met hooguit een taakstrafje wordt bij een moslim in het gunstigste geval z’n hand geamputeerd. Ik ben benieuwd hoeveel mensen in het westen zich dan nog moslim blijven noemen.
  .
  ” Maar wanneer bijvoorbeeld haar vader moslim is, dan is ze volgens de sharia ook moslim.”
  .
  Is dat zo? Ik weet dat je joods bent wanneer je moeder jood is maar ik dacht dat dat los stond van religie en dat het met het joodse volk te maken had.

  • De ellende is nu juist, dat de shar´ía ook voor niet-moslims geldt!
   Ja… in de ogen van móslims, zult u misschien denken… en dat IS ook zo….. dat volgens de shar’ía die wetten ook voor ons gelden….. met daarachter dan de gedachte… : maar daar hebben WIJ dus niets mee te maken… met wat moslims denken en menen en willen.
   Ten eerste hebben we helaas bést iets te maken met een ideologie, waarvan in onze grote steden soms een groot aantal inwoners aanhanger is… en straks wellicht een meerderheid.
   Ten tweede heeft West-Europa rechters met een ruggegraat als nat karton, die meer naar áánpassen dan naar weerstand bieden staat.
   Ten derde ZIJN er al rechters geweest, die moslims van verkrachting vrijspraken, ‘omdat dit nu eenmaal hun cultuur is’ ( en ze er dus kennelijk niets aan konden doen).
   In de Scandinavische landen wordt meisjes en vrouwen al door overheidspersonen geadviseerd bepaalde kleding niet te dragen en/of zich op een moslim-manier te gédragen.

   • In islamitische landen zal de sharia ook voor niet-moslims gelden maar niet hier in het westen. Totdat het westen ook islamitisch is uiteraard, waar naar mijn idee op aangestuurd wordt zoals ooit het Romeinse rijk zich bekeerde tot het christendom. Wanneer het westen islamitisch geworden is zullen de sharia rechtbanken toch niet gestopt kunnen worden, daarom moet er echt alles aan gedaan worden dat de islam niet nog meer voeten aan de grond krijgt in het westen.
    .
    Wat ik zei over de sharia in het westen meende ik niet serieus, dat ik dat zei moet je zien als een soort cynisme, of zoiets dergelijks.

 17. Die goede oude mannenbroeders tijd. |Vergelijk hun E.T geïnspireerde regel zucht met de Mo. Dan moet de conclusie wezen er is vooruitgang. Neem dit verhaal. Meisje, eenzaam, Nederlands opgevoed, reist af. Op zoek naar iemand die de lente van haar wil plukken. Wat mislukte. Betreffend land hanteert wetten zoals hij is altijd correct. Applaus. Een knap staaltje mensenkennis aan het werk. Thuis, in tulpenland, is dat andersom. Kennis staat voor mens. Mannenbroeders omarmden ooit de Paap. Hun volgende stap is Mo. De geboorte van CDAI. Samen, met de U.K, uit de Euro, en connected aan Mo landen, dat is Alice in wonderland toekomst.

 18. Je hoort en ziet alleen maar de móeder van Laura.
  Nu het hele land meeleeft met deze situatie en zich het hoofd breekt hoe een en ander zit… zou het misschien fijn zijn als die moeder iets over die vader vertelde… of die inderdaad moslim is…. en of haar dochter bewust en uit eigen keuze moslima is geworden.

  Hoe dan ook is dit een angstige situatie.

  En als die spelen in Qatar inderdaad dóór zouden gaan, met wát we al van dat beroerde land wisten…. en nu dit ook weer…. dan geef ik geen cent meer voor de integriteit van de eventueel daaraan deelnemende landen… en de sportorganisaties en sporters, die NIET op de rem springen.

  Sport is leuk hoor…. maar er zijn grenzen aan wat een mens moet willen.

 19. Ja, en dan te bedenken dat er in Engeland ook al Sharia rechtbanken zijn. Het zal niet lang meer duren of in Duitsland komen ook Sharia rechtbanken. Toevallig deze week heeft Merkel een wet ondertekend die sommige moslims vrijaf geeft van belastingplicht tijdens de Ramadan, omdat de Islam bij Duitsland hoort, aldus Merkel.

  As I speak is er een bloadbad aangericht in een gay cafe. Ben heel benieuwd wie de daders zijn. Dit is wat ik heb opgevangen:
  The shooter, who was not from the Orlando area, may have had “leanings” toward radical Islam, Special Agent Danny Banks revealed.