Joop.nl plat op de bek met eigen racismehysterie

Door Joost Niemoller

De VARA website Joop.nl pakte drie weken geleden groot uit, want nu hadden ze toch iets om hun jarenlange racismecampagne te ondersteunen. Een vreselijke foto van een zwarte jongen die zwaar mishandeld leek te zijn. Vanwege racisme door Nederlanders! Kortom, het ideale Joop bericht.

Zonder enige terughouding bracht Joop.nl het dan ook, in een kop met chocoladeletters waar de Telegraaf zijn vinger bij af zou likken:

 Jongen vraagt racisten om op te houden met grappen maken, wordt mishandeld

Er was dus iets verschrikkelijks gebeurd, waarvoor wij ons in Nederland zwaar zouden moeten schamen, en dat zou het zoveelste bewijs zijn dat Zwarte Piet racistisch is en aanzet tot… enz enz. Racisten gingen maar door met grappen maken! Toen werd die arme jongen ook nog eens mishandeld! In wat voor land leven wij????

Wie het verloop van dit soort nieuwsberichten kent, weet dat hij beter wat terughoudend kan zijn. Het zou niet de eerste keer zijn dat er onder het mom van ‘racisme’ of ‘islamofobie’ een incident bij elkaar gefantaseerd werd.

Maar zo niet bij Joop.nl. Daar lazen we:

Een jongen uit Geesteren (Overijssel) zegt afgelopen vrijdag op de kermis ernstig mishandeld te zijn. Hij vroeg aan een aantal mensen die racistische grappen aan het maken waren om op te houden en dat werd hem niet in dank afgenomen. Op Facebook gaat er een post rond van zijn broer die op zoek is naar de daders. Zijn status is inmiddels meer dan 2400 keer gedeeld.

De jongen die aangevallen en in elkaar geslagen heeft moet een tandprothese en heeft allerlei andere verwondingen aan zijn gezicht en kaak opgelopen, omdat hij durfde op te komen voor zichzelf.

Eerst heeft Joop.nl het dus nog over een jongen die iets ‘ zegt’, maar dat neemt al heel snel andere vormen aan in dit bericht. Er wordt over gesproken alsof het objectieve feiten zouden zijn. Anderen maakten racistische grappen. Hij vroeg nog of ze daar mee op wilden houden. Maar nee. Hij werd in elkaar geslagen ‘omdat hij durfde op te komen voor zichzelf.’

Vreselijk! In Wat voor land leven we? Waar gaat dat heen? Heeft DENK al commentaar geleverd?

Joop.nl drukte ook nog een Facebook bericht af van de broer van het slachtoffer. Daarbij stonden de foto’s met zijn gehavende gezicht.

Hieronder de Facebookpost van zijn broer.

Jean Paul Fred Makaza

ongeveer 3 weken geleden

Afgelopen vrijdag is er op de kermis in Geesteren mijn broertje in elkaar geslagen omdat hij vroeg of iemand wou ophouden met racistische grappen te maken. Zijn er mensen die dit hebben gezien of meer weten over de persoon die dit zou hebben gedaan? Mijn broertje is zijn 1 voortand kwijt en zijn andere is half afgebroken, hij mag nu voor de rest van zijn leven met een tandprothese in z’n mond lopen en hij had ook veel verwondingen aan zijn gezicht/kaak. Ons familie zou het zeer op prijs stellen als dit bericht zoveel mogelijk gedeeld wordt en hopelijk vinden we de dader zo snel mogelijk door middel van dit bericht.

Iedereen is gelijk zegt de wet.
We willen meer zien dan mooie woorden.

Nu, ik wil ook graag meer zien dan mooie woorden. Ik wil namelijk vooral graag feiten zien. Die zijn inmiddels bekend. De politie deed onderzoek naar aanleiding van de aangifte, en komt zo tot de werkelijkheid:

De politie komt tot de conclusie dat het aannemelijk is dat de jongen het letsel opliep na een val van zijn fiets, op een ander moment en op een andere locatie. De val zou zijn veroorzaakt door alcohol, onder invloed was James ‘onvoldoende in staat zijn fiets te besturen.’ Bij die val zijn geen andere mensen betrokken geweest.

Niks racisme dus. James was dronken en zat op de fiets. Hij viel daar vanaf. Dan zie je er dus zo uit.

Wel had hij daarvoor ruzie gehad op de kermis. Dat kwam omdat James drank wilde stelen en daar ontstond ruzie over. Toen vielen er ‘ beledigende woorden.’ Tja, dat krijg je dan:

De politie zegt dat er wél iets is voorgevallen op de kermis. ,,Uitgebreid onderzoek heeft uitgewezen dat er een incident is geweest, doordat de aangever werd betrapt bij het wegnemen van flessen drank. Hierop is over en weer geduwd en getrokken, zonder dat hieruit letsel is ontstaan. Hierbij is tevens gescholden en zijn beledigende woorden geuit.”

Zouden ze bij de redactie van Joop.nl nog enig schaamtegevoel kennen? Gaan ze hun berichtgeving rechtzetten? Maar, belangrijker nog: Gaan ze daar nog eens nadenken over hun eigen racismehysterie? Ik denk zomaar van niet. Ze zijn daar namelijk niet meer voor verstand vatbaar.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

26 Reacties

 1. g.h.m.leferink

  29 juni 2016 op 23:21

  Joost, dat is vlak bij mij in de buurt, en ik ga er morgen achteraan voor meer feiten!
  “Dat Joop.nl zal van mie nog nen zwoaren piep rooken!”
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 2. Doorslaggevend bewijs kan zijn: waar heeft men zijn tanden gevonden?

 3. Joop.nl is net als de NPO (StaatschJournaal, Nieuwsuur) dan ook in de leer gegaan bij Goebbels. Linksche hoernalisten dus. Jammer is alleen dat velen deze propaganda nog geloven ook. Al iest van Sylvana S. gehoord?

 4. Maar wat was nou de kleur van zijn fiets.
  Zal wel weer zo’n racistisch witte omafiets zijn geweest.

  • Outin Theopen

   30 juni 2016 op 08:47

   Welnee. Fietsen zijn kleurenblind. Het was de witte wijn die hem van zijn fiets sleurde!

 5. Leo KarelJan

  29 juni 2016 op 16:02

  Dus weer gewoon een dief, een jatter van drank. En daarna dronken het verkeer in om ook andere mensen in gevaar te brengen.
  Joop is een door en door verrotte site: het toont aan hoe door en door slecht die lui zijn. Bagger en smeerlapperij.

 6. Jan Stemerdink

  29 juni 2016 op 15:35

  In de zak! Naar Spanje.

 7. shariaantje

  29 juni 2016 op 15:23

  Hoezo geen racisme? Kom op nou. Deze jongen had dorst en wilde wat drinken! Waarom moest hij dat stelen? Geen uitkering? Was de uitkering geweigerd? Om welke reden dan wel? Omdat hij geen werk had? Maar hij werd bij zijn zoektocht naar werk toch 1. niet eens uitgenodigd om zijn naam 2. omdat hij een kleurtje bleek te hebben! Hoezo geen racisme? Ik word zo doodziek van dit “o, ik ben zoooo zieiig” en nog zieker van Joop.nl. Allemaal mensen die in het dagelijks leven nog minder voorstellen dan een zilvervisje en net zo zo hinderlijk zijn. Kon ik die ook maar door een dot toiletpapier te draaien uitroeien.. Maar wat belangrijker is NEDERLANDERS! Zojuist is onder aanvoering van Kleinsma, je weet wel, die excuustruus van de pvda, de VVd en plofkop Pechtocht 1.200.000.000.000 overgedragen aan Europa. En dat kon niet uitgesteld worden! Neeeeee, hinkepootje kleinsma is voorzitster van de eu groep, en ja, over 1 dag zijn wij voorzitter af. Ik heb mij nog nooit zo gediscrimineerd gevoeld!

  • je gaat me vertellen dat de pensioenpotten zonder waarschuwing, slag of stoot overgedragen zijn?

 8. Op Jean Paul Fred Makaza zijn facebook geeft deze te kennen het in het geheel niet eens te zijn met de visie van de politie en volgens heb is er geen sprake van een valpartij.

  Zowel hij als zijn volgers geven aan deze leugens door de politie, volgens hun reactie, de zoveelste daad van racisme is.

  Je kunt maar een plank voor jouw kop hebben 🙂

  • shariaantje

   29 juni 2016 op 15:30

   Een bruin Cetabever gebeitste plank? Die gaat dan nog heel lang mee in weer en wind! Maar even serieus. Die zwartjes worden gesteund door vele mede-gekleurden die er ook niets van bakken. En wij zijn de schuld. Wij witjes, want de zon heeft nog maar ternauwernood geschenen. Het wordt tijd dat ze op vakantie gaan naar hun thuislanden die ze ontvlucht zijn. Kunnen ze daar uithuilen en nieuwe kracht verzamelen om hier te leren fietsen. En, by the way, drinken is voor grote mensen!!! Het is ook bekend dat , nee laat maar. Laat ik het anders verwoorden. De zwarte vriend van mijn zus werd agressief van de drank en sloeg totaal door!

 9. Ach, onlangs zat die witte oude grijze van Jole in de radio uitzending van de witte oude grijze man Corton te vertellen dat witte oude grijze mannen geen stemrecht zouden mogen hebben want geen toekomst. Gekker dan deze types bestaan niet, totaal van de pot gerukt en door de ratten besnuffeld. Maar goed, ik vind dat dat soort types ook recht op een mening hebben, ook al is die zo krom als een hoepel. Maar er moet toch echt een keer wat gedaan worden aan de racistische blanken hatende site Joop.nl die met belastingcenten in stand gehouden wordt, dat is echt een regelrechte schande mede omdat het overgrote deel van de belastingbetalers bestaat uit de groep die zij vanwege hun racistische motieven intens haten. Stelletje hypocriete fascistische gekken bij Joop.nl..
  .
  Ik verwacht geen rectificatie van die hypocriete fascistische gekken, bijvoorbeeld de racistische aanslag volgens Joop.nl op een Zweedse moskee wat achteraf geen aanslag bleek werd ook niet gerectificeerd, etc etc….

 10. ‘Een kop met chocoladeletters’. Ik schoot spontaan in de lach toen ik dat las. Als racist mag ik dat natuurlijk ook. Humor!
  Oei, Joost, als je hier maar geen gesodemieter mee krijgt.
  Ik zal Joop.nl de komende tijd even in de gaten houden. Het zou me niet verbazen als daar binnenkort een artikel verschijnt over de ‘racist’ Joost Niemöller. Met een kop met chocoladeletters. Haha!

 11. Dit fop figuur mag nu hopen dat zijn tandarts hem dit geintje niet kwalijk neemt anders kon het wel eens een pijnlijke reparatie worden. Hoeveel manuren heeft de politie hier ingestoken? Wordt hem de rekening gepresenteerd? Aangifte wegens diefstal? Deze jonge man mag zijn racistische medelanders wel heel dankbaar zijn dat hem verder niets aangerekend wordt behalve dan dat hij zichzelf volkomen voor schut heeft gezet. Joop.nl is slechts misselijk makende onzin.

  • bij Joop,nl zit immers heel wegkijkend Nederland zoals steeds weer blijkt… 😉

 12. Francisco van Jole is toch niet meer serieus te nemen?

 13. Tja nu komt weer de aap uit de mouw 🙂
  Valse aangifte en dergelijke is toch strafbaar ? misschien een boete op zijn plaats ?
  Openbare dronkenschap ?
  Welterusten weer….

 14. Nog geen rectificatie bij Joop.nl gezien.
  Maar wat niet is kan nog komen. Ha, ha,ha…

  • dream on Pieter….onwaarschijnlijk, waarschijnlijk uit schaamte…

   • Update:
    http://www.joop.nl/nieuws/jongen-vraagt-racisten-om-op-te-houden-met-grappen-maken-wordt-mishandeld

 15. harmen timmerman

  6 juli 2016 op 18:21

  Ik acht de kans dat Jezus over het water liep, groter, ha, ha, ha!

 16. Dit gebeurt ook vaak met aangiftes van geweld tegen moslims en mosketen, bijna steeds verzonnen, om de slachtoffer rol overeind te houden bij alweer een islamitische terreurdaad.
  Maar die fiets lijkt mij wel schuldig aan racisme, zomaar je neger eraf gooien.

 17. Andre van Delft

  29 juni 2016 op 13:09

  Ik herinner me dat zo’n 25 jaar geleden Thomas Lepeltak in het Stan Huygens Journaal (op pagina 2 van de Telegraaf) schreef:

  “Als er een neger van zijn fiets valt roept men al racisme”

  • harmen timmerman

   6 juli 2016 op 18:19

   Ja ongeveer dezelfde tijd dat de VARA de frisdrank RAAK-fabriek om zeep hielp en daar later alles over moest rectificeren. Achteraf was het ÉÉN GROTE LEUGEN! Alles was bij elkaar gefantaseerd!