Pat Condell: Brexit of einde democratie. De vertaling.

Gisteren verscheen een ijzersterke video van de onverwoestbare Pat Condell over het duivelse plan met Engeland en de EU.  Hij roept mensen op zich vooral eens in de materie te verdiepen voor het naderende Brexit-referendum. Bernadette de Wit maakte hieronder de Nederlandse vertaling. Enjoy!

Willen de Engelsen een soevereine democratie of een federale dictatuur? Pat Condell houdt een hartverscheurende peptalk over het referendum van 23 en drukt zijn landgenoten op het hart toch vooral Brexit, the movie te bekijken. Weg met de EU!

Vertaling: Bernadette de Wit

Hier in Engeland staan we op het punt om te gaan stemmen in een referendum, een keerpunt. Ons wordt gevraagd om voor altijd al onze politieke macht over te dragen aan mensen die het in elk opzicht bij het verkeerde eind hebben gehad zodat ze over ons kunnen regeren als koningen.

Klinkt dit als een goede deal?

Het wordt niet precies in die termen aan ons gepresenteerd, want, wel, we worden belazerd. U hoort het goed, onze soevereiniteit en democratie worden ons ontfutseld, evenals onze veiligheid en vrijheid, door corrupte carrièrepolitici die alleen aan hun eigenbelang denken en nog nooit een normale baan hebben gehad.

Sommige Amerikaanse vrienden schijnen te denken dat de Europese Unie een soort Verenigde Staten van Europa zijn en daarom iets goeds. In werkelijkheid is de EU meer verwant aan een nieuwe Sovjetunie en daarom moet Engeland eruit.

De EU heeft geen grondwet die fundamentele vrijheden en een regering waar het volk mee instemt garandeert, omdat haar voornaamste doel is de behoefte aan democratische overeenstemming uit te schakelen, politici macht te geven ten koste van het volk en hen tot heersers te maken in plaats van onze dienaren.

Carrièrepolitici hebben een hekel aan democratie omdat ze daarin verantwoording moeten afleggen, tenminste tot op zekere hoogte. Het betekent dat ze zich elke paar jaar moeten verantwoorden aan plebs als u en ik. De gedachte dat hun invloedrijke banen en hun verheven, utopische politieke projecten geheel afhangen van de oppervlakkige meningen van halve garen als u en ik moet hen razend maken. En natuurlijk gaan ze proberen ons weg te strepen. Wij zijn het probleem.

Vanaf het begin was het de opzet van de Europese Unie om de mensen helemaal uit het regeerproces te verwijderen, zodat de carrièrepolitici en hun vrienden bij grote bedrijven een gezellig kartel konden vormen tot wederzijds gemak. Daarom worden kleine bedrijven in de Europese Unie bedolven onder een lawine van onnodige, onbeduidende, bemoeizuchtige regelgeving die voorkomt dat ze effectief kunnen concurreren met het grote zakenleven.

Daarom is wat doorgaat voor democratie in de EU als een gebouw op een filmset:  alleen een façade, niks erachter.

Want als je een verwaand politiek plan wil opleggen aan mensen, kun je niet zo maar de democratie afschaffen, want dan komt er een opstand. Dus geef je het volk een soort cafeïnevrije versie, waarin mensen worden gekozen in een marionettenparlement, een vergadering van machteloze politieke castraten die geen wetten mogen maken of de regering naar huis mogen sturen.

En de meesten zijn reuze blij om mee te mogen doen aan die poppenkast. Ze worden er zo goed voor betaald, schunnig veel, dat iedereen in de schuld staat bij de EU en ze worden dan ook afdoende omgekocht van ons geld. En de mensen die nu de baas zijn van deze oplichterij, weten dat ze eronderuit komen omdat ze weten dat wij er vaak niet echt mee bezig zijn. Ach, het is maar Europa.

Maar het is natuurlijk helemaal niet Europa. Het is de Europese Unie. Een autoritaire politieke entiteit die aan Europa is opgelegd door gewetenloze carrièrepolitici die de goede naam van Europa gestolen hebben.

Kijk je naar veel van de mensen die erop aandringen dat we erin blijven, dan ontdek je dat ze worden gedreven door groezelig eigenbelang, of het is een vet EU-pensioen dat ze niet kwijt willen of een dikke EU-baan waar ze op azen, een lucratieve subsidie die ze kregen of geld uit een ander soort EU-potje, met andere woorden óns geld, dat in hun zakken verdwijnt.

Het is wat we in Engeland hebben leren kennen als de Kinnock-factor. Verdiep je erin en je ziet het zelf.

Onlangs kwam de slechtste Amerikaanse president uit de geschiedenis aan in Engeland, hij las ons de les en bedreigde ons als we uit de EU zouden stappen. Zijn arrogantie en oneerlijkheid evenaren zijn zwakte en incompetentie en niemand was dan ook verbaasd. Wat hij ons niet vertelde, is dat hij wil dat we bij de EU blijven omdat hij een sinister handelsakkoord met de EU door wil drukken dat Amerikaanse bedrijven het recht geeft de Engelse regering voor de rechter te slepen als ze wetten aanneemt die invloed hebben op hun winsten.

Maar de Europese Unie gaat in wezen niet over handel. De EU gaat over macht. Handel is de blinddoek die ze vanaf het begin hebben gebruikt. Zelfs nu, in deze referendumcampagne, richten ze zich geobsedeerd op economische kwesties van voorbijgaande aard: je krijgt het iets beter of iets slechter, dit bedrag, dat bedrag ‒ geen mens weet precies hoe het zit en het kan niemand iets schelen.

Maar plotseling is iedereen dan weer wel zo helderziend om onze aandacht af te leiden van de echte vraag, die luidt: wie maakt de wetten waar wij ons aan moeten houden? En in hoeverre leggen ze verantwoording af aan ons? Dat is waar alles om draait in dit referendum. De rest vloeit daaruit voort.

Als je de mensen die jou regeren niet kunt wegsturen, zit je in een dictatuur. In wat voor fraaie etiketten en namen ze het ook verpakken. Wij kunnen de lui die de Europese Unie leiden niet afzetten, wat ze ook doen. Zij voeren op hun beurt gekozen regeringen af waarvan het beleid hen niet bevalt. Ze doen verkiezingen teniet en negeren de resultaten als ze die niet leuk vinden. Ze overtreden straffeloos hun eigen regels wanneer het hen ook maar uitkomt.

En hun fantasiegeld heeft een hele generatie in Zuid-Europa in armoede gestort; de jeugdwerkeloosheid is daar nu 50 procent. Alles wat ze aanraken, is een ramp geworden.  Ze hadden het niet slechter kunnen doen als ze opzettelijk de zaak hadden verziekt. En deze mensen willen we meer macht geven? Zijn we gek geworden?

Ze hebben zich met Oekraïne bemoeid en Poetins aandacht getrokken. Nu willen ze een EU-leger om hem eronder te krijgen, en zij gaan over dat leger. Door niemand gekozen, behalve door elkaar.

Hun roekeloze eis van wijd open grenzen heeft een hanteerbare vluchtelingencrisis veranderd in een algehele illegale invasie, van honderdduizenden moslims in de gevechtsleeftijd, uit de Derde Wereld, die nooit moe worden ons te vertellen hoezeer ze onze samenleving haten. En we kunnen niemand het land uitzetten, wat ze ook doen, en dat weten ze. Omdat ze niet gescreend worden, is Europa nu bezaaid met terreurcellen van IS. Iedereen weet dat het nog maar een kwestie van tijd is voor de volgende slachtpartij.

De twee landen die hun deuren het allerwijdst opengezet hebben, Zweden en Duitsland, worden geplaagd door een verkrachtings- en aanrandingsepidemie van migranten, terwijl de politie en de media hun best doen het in de doofpot te stoppen. Binnenkort zullen deze mannen allemaal een EU-paspoort hebben en dan komen ze ook naar Engeland en kunnen ze Engelse vrouwen terroriseren. En er is niets wat onze waardeloze regering daaraan kan doen. Ze hebben onze soevereiniteit uitgeleverd aan een stel ongekozen bureaucraten die zich niets aan hoeven te trekken van wat wij ook maar denken over wat dan ook, omdat we machteloos zijn en geen middelen hebben om hen ertoe te bewegen moeite voor ons te doen.

Waarom zouden vrije mensen tekenen voor een dergelijke overeenkomst? Alleen als ze bezwendeld zijn. Inderdaad, we zijn vorstelijk belazerd toen we hier jaren geleden voor stemden. We kregen een gemeenschappelijke markt, we zagen alleen een handelsblok. Ze zwoeren bij hoog en bij laag dat het nooit het soort overhangend, machtsgeil politiek monstrum zou worden dat nu onze veiligheid en onze vrijheid bedreigt. We zijn indertijd in de maling genomen en we worden nu weer in de maling genomen. Dit is een langdurige politieke zwendel, die er tientallen jaren over heeft gedaan en met dit referendum zijn we het doelwit dat op het punt staat zijn spaartegoed te overhandigen.

Misschien bent u een van de mensen die nog niet heeft besloten hoe u gaat stemmen. Maar u denkt dat we in de EU moeten blijven omdat het ‘inclusiever’ klinkt om erin te zitten dan eruit te gaan en u geen zin hebt om het nader uit te zoeken omdat, nou ja, het toch maar Europa is. Plus u maakt zich een beetje zorgen wat er gebeurt als we eruit stappen ‒ niet dat u enig idee heeft wat dat betekent, want u hebt geen zin om erachter te komen.

Nu, maakt u zich geen zorgen, u bent niet de enige. Er zijn miljoenen mensen zoals u die niet opletten en dus bent u degene waar ze op rekenen om deze criminele zwendel door te zetten. Ze hopen dat u stemt voor blijven. U weet niet waar u voor tekent en hoe definitief dit is, tot het te laat is. Dus als u gewoonlijk niet aan politiek doet, zal ik u niets kwalijk nemen. Maar dit is veel belangrijker dan politiek. Dit referendum is oneindig veel belangrijker dan alle verkiezingen waarbij we ooit gestemd hebben, of nog zullen stemmen. Dit vraagt om onze volledige aandacht. Dit is een moment in de geschiedenis dat we de verantwoordelijkheid moeten nemen om onze kans te grijpen.

Niet alleen voor onszelf, maar ook voor de toekomstige generaties. Het is nu aan ons welke koers ons land gaat varen. En misschien is dat wel voor het laatst. Het kan één van beide kanten opgaan. Dus het maakt echt uit hoe we stemmen.

Willen we in een sterk, vrij en onafhankelijk land wonen, met wetten waar het volk mee heeft ingestemd? Of willen we een provincie van een federale dictatuur zijn waar we doen wat ons wordt opgedragen door ongekozen bureaucraten. Als je alle gespeculeer en breedsprakigheid wegveegt, is dát de keus.

Als we stemmen voor blijven, zal dat zijn alsof we uit vrije wil een kooi inlopen. Een mooie grote kooi met blauwe luchten en vogeltjes die zingend in de bomen zitten, maar de kooi is op slot en je kunt er niet uit. Welkom in het post-democratische tijdperk.

Het is geen geheim en ze hebben er jarenlang over gepraat. We kunnen niet zeggen dat we niet gewaarschuwd zijn, maar dat gaan we toch doen, waar of niet. Als het eindelijk tot ons doordringt wat we hebben gedaan, zullen we zeggen: “O, dat wisten we niet, dat is niet onze schuld. We zaten niet op te letten, we hadden even geen zin om uit te zoeken wat er op het spel stond totdat het te laat was. Neem ons niet kwalijk.”

Maar toekomstige generaties zullen het ons wél kwalijk nemen dat we hun geboorterecht hebben verkocht. En terecht. Het gaat om hun recht op democratische zelfbeschikking. Dit is zo basaal. Zo fundamenteel. We kunnen net zo goed hun recht op schoon water en frisse lucht verkopen. Dankzij ons zullen onze kinderen en kleinkinderen straks geen stem meer hebben die meetelt, ze zullen niet gehoord worden, ze kunnen de samenleving niet beïnvloeden op wat voor manier dan ook en ze zullen totaal in de macht van de ongekozen roofzuchtige carrièrepolitici zijn.

Alstublieft, doet u deze keer de tv niet uit als er debatten zijn. Luister naar de argumenten. Let op wat er wordt gezegd. Want deze keer doet het er echt toe. En wat u ook doet, bekijk de film Brexit, the movie op internet. Ik geef u de link. Ik daag iedereen uit om die film te zien en dan nog steeds in de Europese Unie te willen blijven. Dat is ook de reden dat u ‘m niet op de BBC zult zien. De verkeerde boodschap. Deze film vertelt de waarheid. En neem wat ik zeg alstublieft niet voor waar aan. Duik er zelf in en ontdek waar het om gaat. Maar doe dat voordat u gaat stemmen in het referendum. Niet dat ik het erin wil wrijven, maar dan wacht u geen onaangename verrassing na afloop. Peace!

Link naar Brexit, the movie.
Link naar de ingesproken column in het Engels op Youtube.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this page

28 Reacties

 1. g.h.m.leferink

  6 juni 2016 op 22:25

  “Daarom worden kleine bedrijven in de Europese Unie bedolven onder een lawine van onnodige, onbeduidende, bemoeizuchtige regelgeving….”
  Ja, en de OORZAAK van dit gemier op de vierkante millimeter werd al eind 50er jaren duidelijk gemakt in de boeken van Cyril Northcote Parkinson. Die had psychologie èn economie gestudeerd, een zowat nooit voorkomende kombinatie!
  Hij zag de onderliggende oorzaak van de regeltjesbrij en doorzag de mentaliteit van de ambtenezen die ze maakten. De echte reden voor die overproduktie was dat de betrokken ambtenezen BIJ HET BAASJE WILDEN OPVALLEN, en daardoor CARRIËRE MAKEN!
  Een van de konklusies van Parkinson, die hij een WET van Parkinson noemt:
  ‘Op elk overheidskantoor neemt het aantal ambtenaren per jaar met 4 % toe, ONAFHANKELIJK van de hoeveelheid werk.’
  Praktijkvoorbeeld: Voordat de KLM met Air France moest fuseren hadden ze op cabinepersoneel bezuinigd, maar NIET OP HET KANTOORPERSONEEL!
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 2. Prachtig stuk van Condell. Bedankt voor de vertaling mevrouw de Wit. Niet omdat ik het nodig heb, maar niet een ieder is in staat de scherpe toespraken van Condell 100% te volgen.

  Van mijzelf:

  http://www.freebritainnow.org/0/fabiansociety.htm

  Dit programma is al lang op de wagen, het is niet nieuw. Zij hebben de tijd en zullen het krijgen zoals ze willen. Maar……., ik krijg de indruk dat er enkele machten zijn opgestaan die tezamen niet in één klap zijn uit te schakelen.
  Ik hoop dan ook dat de tegenkrachten zich niet uit elkaar laten spelen. (oppassen voor false flags).

 3. In mijn beleving is dit de beste documentaire gemaakt door Peter Vlemmix….
  als je hoort wat die mensen in Brussel verdienen …..”begrijp” ik wel dat ze dat nooit willen opgeven….maar ik zelf vind het een grote schande…een baantje in Brussel zou meer een erebaan moeten zijn met een normaal modaal salaris….maar ja allemaal slaven van grote bedrijven en geld……maar kijk en oordeel zelf…
  https://www.youtube.com/watch?v=cO4Ayo4mYZg

  • Helemaal eens. Die salarissen van de bende van Brussel zijn geen vergoedingen maar omkoop middelen. Legale corruptie, zogezegd. Verder wordt er over het jaarlijks EU budget geen accountants controle toegestaan. Corruptie voert dan ook hoogtij, dat kan niet anders. Maar niemand kent de bedragen precies want er is nog nooit controle geweest naar de totale uitgaven van de EU. Hoe bestaat het, zou je zeggen?
   Verder ben ik het ook eens dat er geen enkele goede reden bestaat voor een politieke EU. De EU is verworden tot een achterbaks, corrupt, ziek lichaam waarin macht, waanzin en lobbyisten de grootste kankergezwellen vormen.
   Laten we hopen dat er een Brexit komt, dan stort de EU wat sneller in. Want wat er ook gebeurd, de EU is op sterven na dood. Dan kunnen we eindelijk aan een betere en veilige toekomst voor onze kinderen gaan werken.

 4. Cale , ben het helemaal eens met jou . Maar ja , met een gecentraliseerde macht in Brussel valt de EU beter onder controle te houden dan een Europa met soevereine staten . Dat is ook de reden waarom Obama (US) tegen een brexit is . Verder ook een Godspe dat wanneer het allemaal fout mocht aflopen dat men er mee weg kan komen vanwege hun volledige immuniteit (Brussel).
  Geld verdwijnt en niemand maar dan ook niemand die daar iets aan kan doen .

 5. Ben ik nu klaar ? nee eigenlijk niet de lijst is nog langer….maar in mijn beleving zijn dit al meer dan genoeg redenen voor een Brexit en ook een Nexit….

  • g.h.m.leferink

   2 juni 2016 op 18:30

   ‘Cliff’, wie die lijst heeft bedacht heeft verdomd goed nagedacht! Deze Litanie-van-alle Heiligen zal zeker een aantal mensen naar het Brexit-kamp doen oversteken! Kunnen we hier geen NL-variant van maken en die vast publiceren?
   Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 6. Lets stop builing a house every 7 minutes for immigrants. Vote leave!
  · Lets stop the unsustainable immigration levels. Vote leave!
  · Lets make our own laws again. Vote leave!
  · Lets be able to replace a flawed government. Vote leave!
  · Lets be free again. Vote leave!
  · Lets no longer make our passport available to 500m people. Vote leave!
  · Lets have border control. Vote leave!
  · Lets keep IS out of the UK. Vote leave!
  · Lets be smart again. We kept the pound. Now vote leave!
  · Lets keep out of crisis every day. Vote leave!
  · Lets not get sucked into misery. Vote leave!
  · Lets keep trading, but as a sovereign nation. Vote leave!
  · Lets keep trading. Its done by businesses. Not politicians. Vote leave!
  · Lets keep catching our own fish. Vote leave!

 7. Bijna klaar 🙂
  Lets protect our women. Vote leave!
  · Lets keep the terrorists out. Vote leave!
  · Lets keep 270.000.000 Turks out of the UK. Vote leave! (In Asia: 270m people have T. passport)
  · Lets keep Germany out of the UK. Vote leave!
  · Lets keep out borderline dictatorship. Vote leave!
  · Lets not forget what our soldiers fought for in 40-45. Vote leave!
  · Lets keep authority over our own money. Vote leave!
  · Lets keep CCCP madness out. Vote leave!
  · Lets create jobs. Vote leave!
  · Lets keep our NHS affordable. Vote leave!
  · Lets make Britain, Britain again. Vote leave!
  · Lets keep the UK-army British. Vote leave!
  · Lets protect British culture. Vote leave!
  · Lets be sovereign again. Vote leave!
  · Lets keep our right to sack politicians. Vote leave!

 8. Deze is ook leuk:
  Hieronder de Brexit-argumenten. Die gelden ook voor Nederland. Maar de Nederlandse media zwijgen over de crisis waarin we zitten.
  · Lets safe 24 billion on immigration a year. Vote leave!
  · Lets safe 18 billion membership fee a year. Vote leave!
  · Lets take back our freedom again. Vote leave!
  · Lets leave a sinking ship. Vote leave!
  · Lets go into the world. Vote leave!
  · Lets go into the Common Wealth. Vote leave!
  · Lets make money in the world. Vote leave!
  · Lets keep the UK safe. Vote leave!
  · Lets show the European nations the way. Vote leave!
  · Lets keep the UK British. Vote leave!
  · Lets give Westminister its power back. Vote leave!
  · Lets give our fishery its seas back. Vote leave!
  · Lets keep our army British. Vote leave!
  · Lets keep Turkey out of the UK. Vote leave!
  · Lets keep our UK judeo, christian and humanistic. Vote…

 9. Deel3
  Wederom! Mensen in Nederland en België, het moment is onderweg naar een anti climax. Dat is het gevolg. Laat ik duidelijk zijn, een oorlog meemaken is geen feest. Hoewel ik actief deelneem aan discussies op Xander.nl, ik zie niet uit naar internationale conflicten. Aan de andere kant is het de enige oplossing willen wij de zaken kunnen omdraaien. Dat is een bittere noodzaak. Nogmaals, lees, train, verrijk, verdiep, jezelf in wat komen gaat. Daar moet je focus liggen. Zij kunnen wel een NWO willen….wij burgers willen dat ook wel. Op onze manier!….

  • Knee deep in blood & guts. Niets gaat te ver. We zijn geboren als vrije mensen. Dat lever je niet in. Dan maar de botte bijl erin.

 10. Deel 2
  Alles hangt samen aan een draadje. Geldstromen, wapenverkoop, macht, politiek, verrijking over de ruggen van de middenklasse. Het is een spel dat je moet zien. Dat je moet willen zien. Waar je je tegen wil verzetten. Ongeacht de consequenties. Iedere dag, zoals ik al eerder schreef, worden wij bedrogen. Vandaag weer de apothekers, althans de overkoepelende organisatie erachter. De boel belogen en bestolen. Goedkope medicijnen verkopen als dure medicijnen. Walgelijk. Het hele zorgstelsel loopt op zijn laatste benen. Verplicht om je te verzekeren? Laat me niet lachen. Het is één grote leugen.

 11. Het volgende heb ik niet zelf geschreven maar ik vond het ergens en hier ben ik het helemaal mee eens…lees en oordeel zelf.
  Ik heb kennissen met een eigen zaak. Deze vertellen mij dat het allemaal een kwestie is van zolang de bank de geldkraan open laat staan, zij kunnen blijven doorgaan. Kunstmatig wordt alles overeind gehouden. Een totale farce. Waar ik ook kom…ellende. Vorig jaar werkte ik een tijdje bij een grote bank. Meer dan de helft van de inbound calls gingen over hoeveel mensen konden lenen en de rest ging over roodstand op de rekening. Dat ze het niet meer konden rechttrekken. Laten die onverlaten hier op deze website maar roepen dat het allemaal complot theorieën zijn, ik weet wel beter! Ook hier weer het verband dat ik zie, net als mijn commentaar op het artikel over Zweden.

 12. Engeland (UK) is al lang geen democratie meer maar een multiculturele dictatuur. Je kunt nog beter jonge meisjes misbruiken dan iets zeggen over minderheden.

 13. Ik denk niet dat de EU als een complot is opgezet. In de jaren 50 was het politieke denken nog niet zo geperverteerd als nu. Die pervertering van de EU is er gaandeweg ingeslopen. Met name heeft de invloed van de zogeheten lobbyisten, de vertegenwoordigers van het grootkapitaal, de boel totaal verziekt. Omkoping moet haast wel aan de orde van de dag zijn geweest in de achterkamertjes van het EP.
  Het is voor mij altijd een raadsel geweest dat dat lobby-systeem in het Europees Parlement nooit een serieus punt van discussie is geweest onder politici van de lidstaten. Met name dat “links” daar nooit enig bezwaar tegen heeft aangetekend. Vermoedelijk waren die er zo van overtuigd dat de EU iets “links” was, want globalisering!! (hoe stom kun je zijn), dat ze niet meer kritisch konden/wilden denken.

 14. Give fascism no chance. Stop the Islamization of Europe. Say No to the EU!

 15. Hoewel ik vóór de Brexit ben en ook, een onafhankelijk Schotland (wellicht binnen een slankere Noord-EU) vond ik “Brexit, the movie” een lachwekkend stukje film. Opgeblazen sentimentele onzin met veel halve waarheden die ook hele leugens zijn. Een staaltje nonsense media.

  Maar goed, als het mensen over de streep trekt, dan moet het maar. Let wel, ik wil GB uit de EU niet zozeer omdat ik geloof dat zij er beter van worden (wie weet) maar omdat wat overblijft van de EU dan minder pro-Atlantisch kan worden en wellicht nog wat meer kan splitsen tot een functionele economische unie die te behappen is en een menselijke, culture maat houdt.

  • Jammer dat je niet uitlegt wat er zo lachwekkend is aan “Brexit, the movie”. Deze reportage lijkt me namelijk uiterst serieus. Enne.., een functionele economische unie die te behappen is en een menselijke, culture maat houdt? Bedoel je daar mee dat we terug moeten naar de EEG? https://nl.wikipedia.org/wiki/Europese_Economische_Gemeenschap Daarin kan ik me namelijk best vinden. Het zou fijn zijn als je voortaan iets meer expliciet kunt zijn.

 16. Ja, hoor, wij krijgen alleen hele waarheden voorgeschoteld door de mensen die jij zo toppie vind. Als halve zool ben jij een uitgesproken talent.

 17. g.h.m.leferink

  1 juni 2016 op 21:00

  Macht is verslavender dan cocaïne of heroïne. Daarom is ONGEKONTROLEERDE MACHT iets dat gewoon diktatoriaal gedrag UITLOKT! Het aller allerlaatste dat we moeten hebben. Laat staan dat we dat zelfs zouden moeten WILLEN!
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 18. Leo KarelJan

  1 juni 2016 op 17:18

  Pat Condell: ziet het allemaal heel goed. Maar de meerderheid van de kudde laat het koud. Op weg naar de ondergang: met armoede en zonder vrijheden.

 19. We zouden in Nederland een Pat Condell en Nigel Farage moeten hebben. Met hun bereik en charisma zou het er ook hier behoorlijk anders aan toe gaan. Ons referendum wordt ondergesneeuwd met uitstellerijtjes, negeerpartijtjes, leugens, draaiverhalen etc., maar daar hebben ze deze 2 meesters van de discussies en transparante, duidelijke uitspraken.
  .
  Echt, die uitslag van ons referendum zien we nooit meer terug zoals het bedoeld is. Maar Pat Condell heeft al meer transparant uitgeleged en verteld dan welke andere Engelse politicus dan ook (m.u.v. Nigel Farage), en ik hoop van harte dat Engeland daarbij gebaat is en dat ook dusdanig laat zien met het komende referendum daar.
  .
  En reken maar dat een “nee” in Engeland een golf van verandering kan gaan brengen!

  • D. G. Neree

   3 juni 2016 op 23:46

   Wij hebben in NL ook een tegenbeweging en die wordt politiek geconcentreerd door Geert Wilders. NL is anders dan GB en we mogen blij zijn dat we een partij hebben als de PVV.

 20. Nu we toch aan het vertalen zijn geslagen, voeg ik volledigheidshalve graag de link toe van het artikel van Irma, waarin de onlangs door haar naar het Nederlands vertaalde ”Brexit, the movie” (dus met Nedelandse ondertiteling) is opgenomen.
  https://irmaschiffers2014.wordpress.com/2016/05/20/brexit-de-film-nederlands-ondertiteld-en-wie-is-nexit/

 21. Heel goed om Pat Condell eens onder de aandacht te brengen. Zijn video’s zijn van ongekende scherpte. Ondertussen is de bende van Brussel helemaal in paniek. Juncker gaat binnenkort deelnemen aan het economisch forum in St Petersburg. In het hol van de leeuw? Hij moet wel toenadering zoeken tot Rusland, de EU heeft geen andere mogelijkheid. Maar Juncker & co hebben al te veel kapot gemaakt. Dit zijn de laatste stuiptrekkingen. De EU is op sterven na dood.
  http://sputniknews.com/politics/20160601/1040591427/juncker-eu-russia-visit.html?

 22. Afgelopen 15 mei schreef ik er al over…in het artikel:
  Zo bedreigend is het leven voor een autochtoon in de Haagse schilderswijk..
  Wij worden dagelijks bedonderd door het kalifaat Brussel…
  Welterusten weer..